Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

RAF 09.10.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1175217)
Każdy post kończysz tym szczeniackim, uśmiechniętym ryjkiem. Wszyscy z PiS Cię śmieszą, wszyscy się nie nadają.

Donek i jego kłamstwa Cię nie śmieszą? Miruś Cię nie śmieszy?

Następny "kibic", wyborca PO. Mam nadzieję, że przypadkiem usiądziesz na niewłaściwym miejscu na stadionie i wyłapiesz ze dwa klocki i zakaz stadionowy.

A Kaczynski nie klamal? Nie klamie? Prosze Cie.... Ja tylko dziekuje Bogu ze u tego czlowieka nie istnieje cos takiego jak instynkt samozachowawczy.... Bo gdyby utrzymal wizerunek z kampanii prezydenckiej, nie wywalil Kluzik-Rostkowskiej, Kaminskiego, to dzis moglby rzadic samodzielnie. Mam nadzieje ze grupa ludzi w PiS-ie przekona innych do przewrotu i wywali tych wszystkich na zbity pysk z kierownictwa.. A jezeli nie to w przyszlych wyborach nie tylko beda ogladali plecy PO ale i Ruchu Palikota....

Mareq 09.10.2011 21:02

Cytat:

No to kibole tak samo obalili rząd Tuska, jak jakiś czas temu "ukarali" Majchrowskiego. Dlatego nie powinno być polityki na stadionach. Fajne że nie będzie już tej debilnej piosenki.
Ile razy trzeba pisać , że to polityka się wpierdala do stadionowego życia.

Endrju 1906 09.10.2011 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 1175218)
W jakim kraju przyszlo mi zyc, Gdzie czlowiek zadluzajacy Polske na miliardy, podnoszacy z dupy podatki bo nie potrafi znalezc innego rozwiazania na dlugi, czlowiek chcacy sprzedac gaz ktorym Polska moglaby sie oduzaleznic od innych dostaje znowu poparcie.
Wybaczcie ze to powiem ale polaczki sa ....a gorsi od zwierzat.

Do tego oddaje śledztwo po katastrofie samolotu prezydenckiego w ruskie
łapy, a przed tym dogaduje sie z Putinem za plecami jak wykiwać polskiego prezydenta !
Niestety, kolejne 4 lata te same gęby, sikorskie,kopacze, zbychy,rychy...... eh

AS82 09.10.2011 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1175217)
Każdy post kończysz tym szczeniackim, uśmiechniętym ryjkiem. Wszyscy z PiS Cię śmieszą, wszyscy się nie nadają.

No akurat z PIS generalnie wszyscy mnie śmieszą , i powodują też ,że się ich boje , czyli i śmieszno i straszno , widać większość ludzi podziela ten pogląd i mimo tego że PO się wielce w poprzedniej kadencji nie napracowało , były katastrofy i powodzie ,to ludzie i tak wybrali PO, bo nie chcą żeby znów było i śmieszno i straszno.
PIS to taka partia i tak jest postrzegana przez wiekszosc ludzi i sadze ze Ziobro ,jako nastepca Kaczyńskiego ,jest postrzegany jako jeszcze wiekszy psychol..

serek.c2 09.10.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1175227)
Tak, to Ty będziesz decydować kto jest kibicem a kto widzem. Oświeć mnie dlaczego nie jestem kibicem: ...
naprawdę proszę Cię o odpowiedź...

Ty mi lepiej napisz, dlaczego uważasz się za kibica? Bo raz na dwa tygodnie wybierzesz się na mecz?

Nikt Ci na Kaczyńskiego głosować nie każe, dziwnym jedynie wyborem jest głosowanie na PO uważając się za kibica. Za Małeckim także nie przepadam... Reszty Twoich punkcików nawet nie skomentuję...

Chrisman 09.10.2011 21:07

jezeli niektorzy glosuja wedlug glupich filmikow na yt typu Pis Factor to dlugo nie bedzie normalnosci

dadek 09.10.2011 21:08

Cytat:

Tak, to Ty będziesz decydować kto jest kibicem a kto widzem. Oświeć mnie dlaczego nie jestem kibicem:

a) nie głosuję na Kaczyńskiego
b) Małecki nie jest moim Bogiem
c) nie kupuję najtańszych biletów i nie śpiewam w młynie "Tusk..."
d) nie gonię się z pejsami po osiedlach
e) inne

bawi Cię kopanie leżącego ? :-D sadysta :-D

ps. serek.2c - odpowiadanie pytaniem na pytanie świadczy o Twojej bezsilności...

pan Dudi 09.10.2011 21:11

Cytat:

Tak, to Ty będziesz decydować kto jest kibicem a kto widzem. Oświeć mnie dlaczego nie jestem kibicem:

e) inne

No przecież sam sobie w pewien sposób odpowiedziałeś. Nie jesteś kibicem, bo nie rozumiesz, że bycie kibicem to coś więcej niż rozrywka 2 razy w miesiącu (bo na wyjazdy pewnie nie jeździsz), ale coś znacznie więcej. To sposób myślenia i sposób działania. Sposób życia w skrócie. Dla takich jak ty, to po prostu weekendowa rozrywka. Jesteś widzem. Może odwróćmy sytuację i powiesz dlaczego uważasz się za kibica, albo dlaczego zależy ci, żeby inni cię za takowego uważali, skoro dla ciebie kibice tylko:

a) głosują na Kaczyńskiego
b) Małeckiego mają za Boga
c) kupują najtańsze bilety i śpiewają w młynie "Tusk..."
d) gonią się z pejsami po osiedlach
e) inne

Tak bardzo chcesz należeć do grona, o którym masz tak kiepską opinię?

Wracając do tematu, to z tego, co widzę, przynajmniej Małopolska pokazała się z dobrej strony i większość nie wybrała Donka. W ogóle cała ściana wschodnia + Małopolska wybrała PiS. :)

Wiadomo, starzy, niedokształceni i z małych miast. :lol:

serek.c2 09.10.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1175232)
No akurat z PIS generalnie wszyscy mnie śmieszą , i powodują też ,że się ich boje , czyli i śmieszno i straszno , widać większość ludzi podziela ten pogląd i mimo tego że PO się wielce w poprzedniej kadencji nie napracowało , były katastrofy i powodzie ,to ludzie i tak wybrali PO, bo nie chcą żeby znów było i śmieszno i straszno.
PIS to taka partia i tak jest postrzegana przez wiekszosc ludzi i sadze ze Ziobro ,jako nastepca Kaczyńskiego ,jest postrzegany jako jeszcze wiekszy psychol..

To Ty taki typowy przykład wypranego móżdżka jesteś... Samodzielnie jeszcze myśleć potrafisz?

ps. Tak, wiem - używam "języka nienawiści".... ZŁOOOOOO.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dadek (Post 1175235)
ps. serek.2c - odpowiadanie pytaniem na pytanie świadczy o Twojej bezsilności...

Tak - jestem bezsilny rozmawiając z takimi "kibicami" jak Wy. Pan Dudi ładnie Wam odpisał - przeczytaj i może zakumasz o co chodzi.

AS82 09.10.2011 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1175236)
Wracając do tematu, to z tego, co widzę, przynajmniej Małopolska pokazała się z dobrej strony i większość nie wybrała Donka. W ogóle cała ściana wschodnia + Małopolska wybrała PiS. :)

Małopolska wybrała PIS ,ciekawe jak wybrał Kraków

WiślakMyślenice 09.10.2011 21:14

Bilet w jedną stronę, wherever.

....a jego jebana, .......ona mać, 40% narodu jest .......onymi imbecylami!

AS82 09.10.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1175237)
To Ty taki typowy przykład wypranego móżdżka jesteś... Samodzielnie jeszcze myśleć potrafisz?

ps. Tak, wiem - używam "języka nienawiści".... ZŁOOOOOOO.

Wiesz co nei wiem ,kto ma bardziej wyprany móżdzek pod tym wzgledem ,ja ,czy ludzie którzy emocjonują się słuchaniem o kondominium Niemiecko-Rosyjskim , spiskowymi teoriami na temat katastrofy smolenskiej itp.

heoij 09.10.2011 21:17

Wynik Palikota ?- widocznie tyle ćpunów było gotowych oddać dla niego głos w zamian za legalizację narkotyków :-)

pan Dudi 09.10.2011 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1175241)
Wiesz co nei wiem ,kto ma bardziej wyprany móżdzek pod tym wzgledem ,ja ,czy ludzie którzy emocjonują się słuchaniem o kondominium Niemiecko-Rosyjskim , spiskowymi teoriami na temat katastrofy smolenskiej itp.

To ja ci odpowiem, żeby zaspokoić twoją ciekawość - ty.:lol:

jeśli cieszy cię dalszy ciąg liberalizmu, który ogranicza dostęp do informacji, aresztuje ludzi za wyrażanie swoich poglądów, to znaczy, że żyjesz w świecie stworzonym przez tvn24 i jest ci tam dobrze. Tzn. nie dziwię się, że jest ci tam dobrze, bo nie myślisz i nie wiesz w jakim bagnie tkwisz. Nie dziękuj. To darmowa diagnoza.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1175239)
Małopolska wybrała PIS ,ciekawe jak wybrał Kraków

Też jestem ciekaw. Mam nadzieję, że mądrze.

Worcester 09.10.2011 21:18

Cytat:

AS82 to jak. Podatki podwyższamy, bo innego pomysłu na wpływy do budżetu nie mamy?:lol:

Jedno pytanie. Określ się jakie masz poglądy:
1. Prawicowe
2. Lewicowe
Bo głosujesz na Partie Oszustów, a oni są bezideowi. Jak to jest z Tobą?

Watts 09.10.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1175245)
To ja ci odpowiem, żeby zaspokoić twoją ciekawość - ty.:lol:

jeśli cieszy cię dalszy ciąg liberalizmu, który ogranicza dostęp do informacji, aresztuje ludzi za wyrażanie swoich poglądów, to znaczy, że żyjesz w świecie stworzonym przez tvn24 i jest ci tam dobrze. Tzn. nie dziwię się, że jest ci tam dobrze, bo nie myślisz i nie wiesz w jakim bagnie tkwisz. Nie dziękuj. To darmowa diagnoza.

Też jestem ciekaw. Mam nadzieję, że mądrze.

Od kiedy PO to liberalizm? Chyba tylko z nazwy, nikt kto ma głowę na karku nie określiłby tak tych bezideowych koniokradów. Weź nie obrażaj liberalizmu. :lol:

Cytat:

Wynik Palikota ?- widocznie tyle ćpunów było gotowych oddać dla niego głos w zamian za legalizację narkotyków
A czy ktoś Ci broni rezygnować z Twojej wódeczki z kartofli? Czechy jakoś nie upadły z tego powodu, że można posiadać i palić trawkę.

LuKaS TSW 09.10.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1175244)
Wynik Palikota ?- widocznie tyle ćpunów było gotowych oddać dla niego głos w zamian za legalizację narkotyków :-)

plus związek ze swoim partnerem ;)

serek.c2 09.10.2011 21:20

Cytat:

Ciekawe jak to jest - Państwa, które wspomniałeś od setek lat "łoją" Polskę z lewei i prawej. A tu nagle proszę, toż to nasi przyjaciele. Rurę pociągnęli pod Bałtykiem i port zablokowali z obawy o niebezpieczne, szkodzące zdrowiu Polaków wycieki gazu. Toż to dla naszego dobra! By żyło się lepiej...

Rozmawiałem w pracy (większość kobiet, bank) przed wyborami i pytałem - co musiałoby się stać, żeby nie głosowały na PO (bo trąbiły o swoich preferencjach wyborczych od tygodnia)? Otóż oświadczyły mi, że musiałby się pojawić "nowy Kwaśniewski", ktoś kto równie dobrze jak On reprezentowałby Polskę... Czas składać wypowiedzenie?

gosc2332 09.10.2011 21:20

Cytat:

Tak - jestem bezsilny rozmawiając z takimi "kibicami" jak Wy. Pan Dudi ładnie Wam odpisał - przeczytaj i może zakumasz o co chodzi.

Sam masz wyprany móżdżek, wmówili ci że ktoś kto za PiS myśli samodzielnie a kto nie to ma wyprany móżdżek i tak myślisz, pomyśl lepiej czy myślisz samodzielnie a nie tak jak ktoś ci powiedział.

piotrek06 09.10.2011 21:22

Cytat:

Palikot to zwykły populista i bogaty burak który ma kaprys bawić się w polityke

GJ1906 09.10.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1175240)

Człowieku za takie opinie powinien być natychmiastowy ban, jeśli masz zamiar wyzywać innych ludzi od imbecylów ze względu na poglądy polityczne to lepiej nic nie pisz. Sorry ale każdy ma swoje zdanie, jeden jest za PiS'em, drugi za PO, trzeci popiera RP ale to nie znaczy że masz ich wyzywać bo zachowujesz się po prostu jak gówniarz, nie wspominając o przekleństwach.

danats 09.10.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1175240)

zapewniam cię że nie są imbecylami. Pamiętają rządy PiS-u sprzed 6 lat, gdy ty miałeś 12-13 lat i polityka mało cię interesowała.

tomek100 09.10.2011 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1175236)
No przecież sam sobie w pewien sposób odpowiedziałeś. Nie jesteś kibicem, bo nie rozumiesz, że bycie kibicem to coś więcej niż rozrywka 2 razy w miesiącu (bo na wyjazdy pewnie nie jeździsz), ale coś znacznie więcej. To sposób myślenia i sposób działania. Sposób życia w skrócie. Dla takich jak ty, to po prostu weekendowa rozrywka. Jesteś widzem. Może odwróćmy sytuację i powiesz dlaczego uważasz się za kibica, albo dlaczego zależy ci, żeby inni cię za takowego uważali, skoro dla ciebie kibice tylko:

a) głosują na Kaczyńskiego
b) Małeckiego mają za Boga
c) kupują najtańsze bilety i śpiewają w młynie "Tusk..."
d) gonią się z pejsami po osiedlach
e) inne

Tak bardzo chcesz należeć do grona, o którym masz tak kiepską opinię?

Wiadomo, starzy, niedokształceni i z małych miast. :lol:

Ja nikomu nie odmawiam nazywania się kibicem naszego klubu - również tym którzy spełniają wymienione powyżej punkty. Będzie patetycznie (ale to nie moje słowa, gdzieś to przeczytałem): każdy, komu mocniej bije serce, kiedy Wisła gra jest Wiślakiem (czyli chyba kibicem, bo dla mnie widz to taki kto ogląda np. mecz Real-Barcelona i jest mu obojętne kto wygra byle mecz był ładny). Umówmy się są różni kibice z różnym zaangażowaniem i to jest ok ale jeśli spełniają powyższy warunek są KIBICEM WISŁY KRAKÓW czy ktoś tego chce czy nie. Chore jest odmawiania komuś bycia kibicem bo ma inne poglądy niż PIS czy NP. Zgodzisz się ze mną?

grzesiek9000 09.10.2011 21:23

Moim skromnym zdaniem zwycięstwo PIsU było nierealne. Partia Oszustów miała po swojej stronie wszystkie ogólnodostępne telewizje TVP1, TVP2, Polsat, TVN, TVP INFo. Potrafili wcisnąć tak kit ludziom, że ąż głowa boli. A że dużo ludzi nie mają swojego rozumu to chwycą wszystko co im taki Lis, Olejnikowa, Wojewódzki powie. Do tego w stosunku do Kaczyńskiego propagowano taką nienawiść, że naprawdę człowieka żal się mi robiło nieraz. Sąsiad mój na moje pytanie na kogo zagłosuje, mówi, że zagłosuje na partię Tuska bo jeśli wygra Kaczyński to będzie 3 wojna światowa.
Dla mnie to będzie męka oglądać mordy Niesiołowskiego, Kutza,Grasia plujących nam prosto w twarz.
Czekają nas 4 ciężkie lata.

Watts 09.10.2011 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1175253)
Palikot to zwykły populista i bogaty burak który ma kaprys bawić się w polityke

Nie wiem na kogo głosowałeś, mogę się tylko domyślać i nie będę przypisywał Ci takich a nie innych sympatii, ale uwierz mi - 3/4 takiego Kaczyńskiego jakiego znasz, 3/4 jego rzekomych poglądów to gra pod publiczkę, dostosowywanie się do fal i antypatii społeczeństwa. Gość ma (przynajmniej miał, kiedy po 89' wchodził do polityki) bardziej stonowane i centrowe poglądy, niż Ci się wydaje, a dla Wyższych Idei też w politykę się nie bawi.

Cytat:

Ja nikomu nie odmawiam nazywania się kibicem naszego klubu
Tomku100, nie mogę napisać że się z Tobą zgadzam, ale przyjacielska rada doświadczonego forumowicza - nie marnuj czasu na polemikę z osobami, które mentalnie tkwią w czasach paragrafu aryjskiego. Tyle ode mnie : )

dadek 09.10.2011 21:25

Cytat:

popatrz chwile w kolorowe szkiełko, zobacz jak Twój Jarek przyjął przegraną... z klasą i uśmiechem, spróbuj równać do poziomu Wodza :D

WISŁAZWE 09.10.2011 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1175221)
Nie narzekam - żyje mi się bardzo dobrze. Przeszkadza mi tylko Majchrowski ale to już inna bajka.

Pogratulować...
A co takiego podoba Ci się w tym Państwie, co sprawia, że żyje Ci się tu tak dobrze, jaka jest recepta na takie życie przy tym rządzie :>

Zastanawia mnie, cóż takiego urzekło ludzi w Palikocie, czy to ma być ta trzecia siła polityczna Polski :>
Czy może niektórzy, tak dla przysłowiowych jaj zagłosowali na komika polskiej sceny politycznej?

Jeżeli tak, to wyszło tak jak wyszło, koleś mający na listach transseksualistę wchodzi do rządu z trzecim wynikiem... Gdzie ten kraj zmierza, robimy drugą Holandię ?

Jestem zaskoczony i zniesmaczony, że tacy ludzie będą zasiadać w rządzie.

Wojtas 09.10.2011 21:27

No to zesmy k*** wa obalili PO

komuna trwa w najlepsze

P.S Pedofile,tranwestyci,narkomani ,czlowiek z wibratorem- 3 siła polityczna w tym kraju.

czas emigrowac?

rafkur 09.10.2011 21:27

Cytat:

e) inne

Ja Ci odpowiem.

Chciałeś zabłysnąć i nie wyszło. Nie wiesz nawet co jest śpiewane na stadionach = nie jesteś kibicem a tylko widzem "telewizyjnym". Gdybyś przypadkiem przechodził koło stadionu usłyszałbyś co jest śpiewane.

Co do reszty:

a) nie głosuję na Kaczyńskiego - ja też, głosuję na partię i jej program - to nie były wybory na prezydenta.
b) Małecki nie jest moim Bogiem - moim też nie
c) nie kupuję najtańszych biletów i nie śpiewam w młynie "Tusk..." - kupuję karnet ( najdroższy bo mnie stać skoro już idziemy w taką przaśną konwencję), nie śpiewam " tusk.." chociażby dlatego, że nikt tak nie śpiewa
d) nie gonię się z pejsami po osiedlach - ja też nie, jak mam ochotę kogoś lać po mordzie robię to na treningu ale generalnie wolę inne rozrywki
e) inne

Lacrima 09.10.2011 21:29

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...fca36939,1,3,5
W Krakowie wygrało PO...

serek.c2 09.10.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez danats (Post 1175255)
zapewniam cię że nie są imbecylami. Pamiętają rządy PiS-u sprzed 6 lat, gdy ty miałeś 12-13 lat i polityka mało cię interesowała.

O - to mi się zawsze podoba. To teraz napisz mi proszę co takiego pamiętasz? Ciekaw jestem, czegóż tak się boisz? Dwanaście, trzynaście lat miałem jakieś dwadzieścia lat temu, więc śmiało możesz mi pamięć odświeżać.

tomek100 09.10.2011 21:31

Tomku100, nie mogę napisać że się z Tobą zgadzam, ale przyjacielska rada doświadczonego forumowicza - nie marnuj czasu na polemikę z osobami, które mentalnie tkwią w czasach paragrafu aryjskiego. Tyle ode mnie : )[/QUOTE]

Dzięki za radę :).

Dla mnie wszyscy Wiślacy to jedna "rodzina": fanatycy, pikniki, głosujący na PIS, PO, SLD - łączy nas uczucie do naszego klubu, ale to chyba tylko marzenie. Sprawy i w Polsce i wśród kibiców zaszły chyba za daleko... Przykro, ale może kiedyś się to zmieni.

flamengista 09.10.2011 21:32

Ktoś dał ciała i to konkretnie.

Wyniki wg. OBOP (exit polls): PO 39,6, PiS 30,1, Palikot 10,1, PSL 8,2, SLD 7,7, PJN 2,2
Wyniki wg. Homo Homini (nie mogę znaleźć info, czy to sondaż telefoniczny, czy exit polls): PO 34,9, PiS 29,6, SLD 12,8, PSL 9,9, Palikot 8,6, PJN 2,3, PPS 1,1

Za duże te różnice jak na tolerowany błąd badań. Różnica między poparciem dla PO i SLD 5 pkt. proc. Należy jednak poczekać na oficjalne wyniki. Bo poparcie dla Palikota i PO może być mniejsze, niż oczekiwano, zaś dla SLD - nieco większe.

Ale ja jakoś nie mam przekonania do Homo Homini. Już nie pierwszy raz mają kosmiczne wyniki. Zobaczymy, jak będzie tym razem.

PS. Co do zbulwersowanych transseksualistą - to jest choroba, nie "zboczenie". Są nieszczęśliwi ludzie, którzy urodzili się mając ciało mężczyzny, a są kobietą. Albo odwrotnie. Może być to np. spowodowane abberacją hormonalną, specyficzną kuracją podczas ciąży. W takim przypadku właśnie zmiana płci przywraca normalność!

Natomiast problem Palikota i tej konkretnej kandydatki jest taki, że nic ona sobą nie reprezentuje. Owszem, zmieniła sobie płeć - ale to nie jest żadna zasługa i atut predysponujący do kariery politycznej. Na liście Palikota byli sami anonimowi ludzie, więc mimo początkowego zainteresowania tą partią nie zdecydowałem się ich poprzeć. Generalnie nie wróżę im wielkiego sukcesu w parlamencie - myślę, że to ugrupowanie może się rozpaść, a członków przejmą PO i SLD.

rafkur 09.10.2011 21:33

Cytat:

Ja dla odmiany pamiętam czasy rządów jedynej słusznej partii w krainie wiecznej szczęśliwości i dzisiaj mam niejako deja vu.

ladek1989 09.10.2011 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1175261)
No to zesmy k*** wa obalili PO

komuna trwa w najlepsze

P.S Pedofile,tranwestyci,narkomani ,czlowiek z wibratorem- 3 siła polityczna w tym kraju.

czas emigrowac?

Bez przesady, jaka komuna? Chyba nie wiesz co to znaczy komunizm...

Poczekajmy, to tylko sondaże. W Homo Homini Palikot jest na 5 miejscu, a SLD na trzecim.
Zgoda, otoczenie Palikota mnie też przeraża. Nie chcę ich widzieć w rządzie, lepsza już Mumia Pawlaczka. No ale wtedy z KRUS-em nic nie zrobią.

Nie emigruj, kto tu zostanie? Trzeba budować kraj a nie go osłabiać.

wiślak 86 09.10.2011 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1175266)

Wyniki wg. OBOP (exit polls): PO 39,6, PiS 30,1, Palikot 10,1, PSL 8,2, SLD 7,7, PJN 2,2
Wyniki wg. Homo Homini (nie mogę znaleźć info, czy to sondaż telefoniczny, czy exit polls): PO 34,9, PiS 29,6, SLD 12,8, PSL 9,9, Palikot 8,6, PJN 2,3, PPS 1,1

Za duże te różnice jak na tolerowany błąd badań. Różnica między poparciem dla PO i SLD 5 pkt. proc. Należy jednak poczekać na oficjalne wyniki. Bo poparcie dla Palikota i PO może być mniejsze, niż oczekiwano, zaś dla SLD - nieco większe.

Ale ja jakoś nie mam przekonania do Homo Homini. Już nie pierwszy raz mają kosmiczne wyniki. Zobaczymy, jak będzie tym razem.

http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosc...mo_homini.html

ciekaw jestem dwóch rzeczy

co sie zmieni na trybunach

czy na kolejną rozmowę z premierem pojedzie działacz PO niejaki Pucek reprezentując kibiców

Gervas 09.10.2011 21:35

Cytat:

z ciekawości, co pamiętasz? Tylko proszę nie rzucaj hasłami z tvn24 o niszczeniu przyjaźni polsko-niemieckiej.

martin_6 09.10.2011 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1175266)

HH zrobił badania telefoniczne. Trudno to traktować poważnie jak na mój gust. OBOP rok temu ładnie trafił w pierwszej turze (w drugiej już średnio). Zobaczymy, mam jeszcze niewielką nadzieję, że uda się doprowadzić do sytuacji, że PO będzie potrzebować dwóch koalicjantów.

WiślakMyślenice 09.10.2011 21:36

Cytat:

O - to mi się zawsze podoba. To teraz napisz mi proszę co takiego pamiętasz? Ciekaw jestem, czegóż tak się boisz? Dwanaście, trzynaście lat miałem jakieś dwadzieścia lat temu, więc śmiało możesz mi pamięć odświeżać.
Akurat to do mnie było :)

Działeczki warchoła Leppera? Kretyn zwany polskim Frankensztajnem jako MEN (Roman G.) ? Rządząca banda moherów, która pokazała co potrafi w lipchu ur.? Szukanie zwady z Niemcami, Ruskami, Smoleńsk?

Gdzie masz swoich świetnie opłacanych nauczycieli/strażaków/policjanów, świetne zmodernizowane placówki oświatowe, skomputeryzowaną wieś z darmowym netem dla uczniów? Jakoś ja muszę płacić, nie wiem jak jest u Ciebie w Krakowie.

Tak, są imbecylami, ponieważ/dlaczegóż/lecz/gdyż/bo wybierają mniejsze ZUO! Sam zagłosowałem na PJN, w tutejszej sondzie też bym na nich głosował, gdybym omyłkowo nie zaznaczył Palikota.

Cytat:

HH zrobił badania telefoniczne. Trudno to traktować poważnie jak na mój gust. OBOP rok temu ładnie trafił w pierwszej turze (w drugiej już średnio). Zobaczymy, mam jeszcze niewielką nadzieję, że uda się doprowadzić do sytuacji, że PO będzie potrzebować dwóch koalicjantów.
Exit polls to najlepsza i najdokładniejsza metoda sondaży, w tym wypadku się już mało zmieni. Błąd statystyczny to góra 3%, platformersi mają prawie 10!

Eee, to nie 2007 rok, gdzie Prezydentem był śp. Lech Kaczyński i żeby obalić jego veto potrzeba było conajmniej 270 posłów.

serek.c2 09.10.2011 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1175265)
Dla mnie wszyscy Wiślacy to jedna "rodzina": fanatycy, pikniki, głosujący na PIS, PO, SLD - łączy nas uczucie do naszego klubu, ale to chyba tylko marzenie. Sprawy i w Polsce i wśród kibiców zaszły chyba za daleko... Przykro, ale może kiedyś się to zmieni.

I w imię jedności z kibicami, którzy wyłapują kary za wyrażanie poglądów, zakazy stadionowe za stanie w przejściu lub użycie wulgaryzmu głosujesz na PO. Tak "pro rodzinnie", bo przecież wszyscy Wiślacy to "jedna rodzina".

Watts - doczytaj, czy taki paragraf w ogóle istniał...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl