![]() |
@ Pan Jotka
Ta "w ogóle polewa ogólnopolska" to jest raczej z ciebie. Potrafisz coś napisać nie obrażając? |
Cytat:
|
Smolarek razem z Sobiechem w Młodej Ekstraklasie ?
http://www.futbolnews.pl/informacje/...straklasy.html Heh...Smolarek też nie zaakceptował nowych warunków kontraktowych.Kosztowny będzie atak MES-y |
Lada moment oni się w tej MESie nie pomieszczą, w końcu można tylko 3 z dorosłego składu. Ale znając JW, to jak tylko się okaże, że te jego nowe wzmocnienia to potrafią co najwyżej skręcić sobie kostkę kopiąc w murawę zamiast w piłkę, to zaraz się przeprosi z Sobiechem i Smolarkiem i im nawet podwyżkę da, po czym dorobi do tego filozifę, typu że "prawdziwych profesjonalistów trzeba dobrze opłacać".
|
|
Nie zdziwię się jak Ekstraklasa będzie chciała Wronieckim zrobić dobrze....
Tak jak z obecnym terminarzem - 4 mecze na wyjeździe, jeden u siebie, który de facto mogą zagrać jako gospodarze. |
Pierwsza kolejka prawie za miesiąc , można się juz pokusi o pewne spostrzeżenia na temat zmian w zespołach :
1.Wisła - wiadomo , z każdym dniem coraz silniejsza 1-3 2.Śląsk - utrzymują skład , pytanie tylko czy stać tą drużynę na drugi tak rewelacyjny sezon . Powinni walczyc o miejsca 1-6 o ile Lenczyk utrzyma długo posade 3.Legia - wkońcu ich transfery wyglądają rozsądnie , miejsca 1-6 4.Jagiellonia - z pozoru się wzmacniają , jednak w tabeli wiosny wylądowali na 12 miejscu . Nie wróże jej sukcesów w nadchodzacym sezonie , miejsca 3-9 5.Lech - zaciskanie pasa , z tym trenerem nie mają szans na osiagnięcie czegokolwiek w lidze, ale powinni mieć mniej wpadek ze względu na brak gry w pucharach 1-6 6.Górnik Zabrze - rozsprzedają drużyne , walka o byt 10-16 7.Polonia Warszawa - drużyne opuszcza Mierzejewski , Sobiech , Smolarek i mają walczyc o mistrzostwo ? bez jaj . Zaden Jeż ani Sikorski nie zastąpią jednego Mierzejewskiego . 3-9 8. Lechia - status quo , ale na nowym stadionie powinni grac o niebo lepiej ,mogą zaskoczyc jednak czekam aż ktos do tego zespołu dołączy 3-9 9.Widzew - walka o utrzymanie 10-16 10.GKS Bełchatów - idą śladem Odry Wodzisław i wkońcu skończą tak jak ślązacy , duża niewiadomo ale w tym sezonie raczej nie spadną 8-14 11.Zagłębie Lubin - na razie się osłabiaja , ale nie chce mi się wierzyc że tak potężny koncern odpuści walką o lepsze miejsca 8-14 12. Ruch Chorzów - będzie tak jak zawsze o ile paru zawodnikom nie trafi się sezon konia 8-14 13. Korona Kielce - klub upada ? na razie to bardzo nieciekawie wygląda 10-16 14. Cracovia - jak będa grac tak jak na wiosne to będą w czubie 3-9 beniaminkowie : obaj będą grać na obcych stadionach , w trudniejszej sytuacji wydaje się być ŁKS gdyż tam nie ma pieniędzy na najdrobniejsze sprawy . ŁKS - 10-16 Podbeskidzie 8-14 ( daję im większe szanse ze wzgledy na ambicjonalne podejście do gry w ekstraklasie ) 1-6: Wisła , Śląsk , Legia , Lech 3-9: Polonia, Lechia , Cracovia , Jagiellonia 8-14: Bełchatów, Zagłębie , Podbeskidzie , Ruch 10-16: Korona , Górnik , Widzew , ŁKS , |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wojciechowski chyba uległ Sobiechowi w sprawie kontraktu bo jedzie na obóz z 1 zespołem
http://www.90minut.pl/news/160/news1...kopolskim.html a czemu nie ma Koksińskiego ? |
Cytat:
Sukces finansowy osiagniety bo degradacja do nizszej ligi to strata kilku baniek. Ja wiedzialem ze w POZnaniu sa pojeba.. ludzie ale zeby az tak:-/ |
Cytat:
|
Czyli chyba jednak Korona - pretendent do walki o utrzymanie
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Kandydatów do spadku co niemiara. Strach tak naprawdę co to jeszcze do startu sezonu się okaże. 3/4 ligi będzie klepać biedę.
A inną sprawą jest kwestia Polonii Warszawa. Jak Wojciechowski będzie teraz walczył o czołowe lokaty sprzedając Mierzejewskiego, odsuwając od składu Sobiecha i Smolarka? Kim. Sam Jeż nic nie zdziała. |
Cytat:
|
W ten sposób, że Turcy za niego jeszcze nie zapłacili Widzewowi.
|
Cytat:
A to, że Robak był łączony z powiedzmy Wisłą, to chodziło o transfer. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Byłbym ostrożny ze spisywaniem Widzewa na straty w tym sezonie. Dużo zależy od nowego trenera- czy trafi do piłkarzy i czy potrafi coś z nimi zrobić. W tabeli wiosny Widzew był na 4. miejscu, zdobył 4 punkty mniej niż my. Nie stracili żadnego gracza z podstawowego składu. Po Sernasie, jeżeli odejdzie, też wielkiej straty nie będzie, bo na wiosnę grał fatalnie, więcej z jego występów było szkody niż pożytku. Podobnie zbyt wcześnie jest by lekceważyć Amicę. Wiosnę skończyli trzy punkty za nami, piłkarzy nie tracą i nie muszą grać w pucharach. Natomiast Śląsk bez wydatnych wzmocnień nie powtórzy wyniku z zeszłego sezonu. Trzeba przyznać, że jak za Tarasiewicza mieli pecha w kluczowych momentach, tak za Lenczyka mieli farta. Ponadto wróżę im tradycyjną dla polskich drużyn pucharową czkawkę. Ciekawe co z Legią, mają bardzo mocny atak i bardzo przeciętną, by nie powiedzieć słabą, resztę. Mają też bezjajecznego trenera, ale z drugiej strony mają też charakternego Żewłakowa. Ciekaw jestem też legijnej młodzieży, bo to jedyna rzecz, której Legii zazdroszczę (Rybus, Borysiuk, Kucharczyk, Kosecki, Majkowski). Charakterologicznie są równie poje*ani jak większość polskich gwiazdeczek, ale trzeba przyznać, że mają talent.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Legia daje za Traore 700.000, Lechia chce 1.000.000. Obstawiam, że pójdzie za 900.000, może jeszcze dodadzą klauzulę procentową z następnej sprzedaży
|
Cytat:
|
Cytat:
Wawrzyniak przy Pajiciu to obrońca światowej klasy - ale rozumiem kibicowanie przysłania zdrowy rozsądek - tylko w takim razie po co się wypowiadać. Legia zawsze miął jak an polską ligę dobrą obrone - w poprzednim sezonie posypał się im środek i z tąd nędza. Ale szczerze mówiąc Żewłakow pożaru nie ugasił - jak Choto nie ozdrowieje, a Astiz nie wróci do formy to pozostanie tylko liczyć na zdolną młodzież. Ale boki bardzo dobre - moze nie grają tak bardzo ofensywnie ale po prostu taki styl Legii. |
Cytat:
W lidze nie znajdę, bo nie wiem, czy znajdzie się 5 lewych obrońców, bo większość zawodników występujących na tej pozycji to po prostu ci, którzy wyciągnęli najkrótszą zapałkę. Cytat:
Cytat:
A ja tam liczę na Żewłakowa i Astiza bez formy. Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo ta cała prowincja to w ogóle powinna się cieszyć, ze Legia chce od niej kogokolwiek kupić... Gdzie ja żyję? |
Cytat:
A w ogóle Wawrzyniak wcale słaby nie jest w Panacie sobie poradził (złośliwi powiedzą że dzięki dopingowi- ale jak wiadomo doping w graniu w piłkę bardzie szkodzi niż pomaga). Z całym szacunkiem do Rzeźniczaka to Wawrzyniak umie 3 razy tyle co on, wrzutki gra głową, dobra technika itd. Jak dla mnie jeden z najlepszych w Legi w ostatnim sezonie, ale swego czasu przywarło do niego że jest średni i ludzie już tak będą mówili zawsze. Trochę w tym winy Legionistów u których nie ma powarzania ze względu na gre w Widzewie - a wiadomo jak swoi nie chwala to ciężko spodziewać się uznania u rywala. Przypominam że puki co wydaje się ze będzie to nasz podstawowy obrońca na Euro - Boenish może wcale się po kontuzji nie podnieść - mówiło się nawet o zakończeniu kariery. |
Cytat:
Ale dla ciebie to .... - największy szmaciarz czy to koksujący czy to sprzedający mecze, przydał by się Wiśle - byle tylko był Polakiem;) |
Cytat:
Chyba nie zrozumiałeś mojego wpisu, bo ja wcale się nie cieszę, że Legia chce pozyskać zawodnika bez kręgosłupa moralnego. Ot, po prostu Lechia ma problem - co mnie cieszy, bo i czemu ma smucić. Natomiast wątek z pieniędzmi sprecyzowałem, bo inny forumowicz nie napisał całej prawdy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Rzeźniczak - Żewłakow- Choto/Astiz - Wawrzyniak
imo trudno z z zawodników grających w naszej lidze złożyć lepszy blok defensywny Oczywiście na papierze, bo jak to wyjdzie w rzeczywistości pokaże liga. Natomiast atak Legii nie daje żadnej gwarancji bramek, dlatego obrona wydaje się najmocniejszą formacją. |
Cytat:
|
Cytat:
Legia zawsze kojarzyla mi sie z dobrym bramkarzem ,dobrą obroną ale im dalej w las tym ciemniej.....pomoc a zwlaszcza atak(poza czasami Svitlicy) zawsze u nich kulała. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl