Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

ponury 12.04.2011 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1076569)
Ale on moim zdaniem nie wsadza palca tylko sprawia jędrność pośladów Smolara...:D
Mogę sprzedać jakiemuś pismakowi myślę niezłe pytania na kolejny wywiad z Mańkiem...
1. Który piłkarz w lidze pl ma najbardziej jędrne pośladki?
2. Czy lepszą d... ma Adebayor czy Del Piero? :D

ad 2 "Kiedy Ronaldo ogłosił zakończenie kariery, byłem bardzo smutny, płakałem."
Hmm.... Aktualizacja pytania...?:p

Gwiaździsty 12.04.2011 16:10

Teraz rozumiecie dlaczego Arboleda chciał tak do POZnania ( Ja POZnań). Ciagnął go tam zew natury. I jak widać szybko się tam zaaklimatyzował. Ciekawe czy klub wysyła go na spotkania z młodymi kibicami ? Rodzice muszą mu teraz patrzeć na ręce.

P.S . Rękawice załozył jak weterynarz do krowy.

WiślakMyślenice 12.04.2011 17:07

Manuela sprawdza Smolarkowi czy ten po jedzeniu ma zdrową kupke ^^

studio 12.04.2011 19:10

http://www.youtube.com/watch?v=WCkOmcIl79s

Nawet w tytule w nawiasie pewnie po szwedzku jest napisane Arboleda ;)

AYALA 12.04.2011 19:38

Szamotulski trenuje z Koroną.
http://legia.net/wiadomosci,41042-gr..._z_korona.html

wolfy 12.04.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1076722)

Bramkarza faktycznie mają słabego, ale czy reaktywowanie Szamotulskiego to dobry pomysł? Wątpię.

MatMario 13.04.2011 12:34

Ostatnia kolejka sezonu będzie grana w sobotę 28 czy w niedzielę 29 maja?

Na stronie ekstraklasy jest data 29 i teraz nie wiem czy tak czy tak, bo wszystkie mecze będą razem grane.

ŁukaszTS 13.04.2011 12:36

Myśle, że w sobote. Zawsze takie kolejki ustawiają w sobote. Zresztą po tej kolejce będzie feta (mam nadzieje ze w Krk) wiec w niedziele takie zabawy nie pasują :)

Wiślak178 13.04.2011 12:43

Ostatnia kolejka jest zaplanowana na niedziele 29 maja.

dostuffca 13.04.2011 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak178 (Post 1076865)
Ostatnia kolejka jest zaplanowana na niedziele 29 maja.

masz jakieś pisemne potwierdzenie tego faktu? Nie kwestionuję też dziś próbowałem się tego dowiedzieć bo to ważna kwestia dla mnie :)

29 kolejka jest w środę - ostatniej w piątek na pewno nie będzie, ale czy zrobiliby ostatnią kolejkę w niedzielę? Ostatni raz miało to miejsce w 2005. A jak już się nauczyłem korzystać z kalendarza to stwierdzam, że od 2006 wszystkie były w sobotę.

PhantomRanger 13.04.2011 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1076858)
Ostatnia kolejka sezonu będzie grana w sobotę 28 czy w niedzielę 29 maja?

Na stronie ekstraklasy jest data 29 i teraz nie wiem czy tak czy tak, bo wszystkie mecze będą razem grane.

W tamtym sezonie ostatnie dwie kolejki były rozgrywane w jednym dniu o jednakowych godzinach. Zresztą praktycznie co roku tak jest więc należy się spodziewać, że i w tym tak będzie.

Wasiu 13.04.2011 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 1076868)
dwa ostatnie sezony w piątek.

źle w kalendarz patrzysz. Ostatnie 2 sezony były w sobotę. W tym roku tez będzie.

FooFighter 13.04.2011 16:09

Widzę, że sporo się tutaj pisze o tej "wielkiej" Legii i nawet ktoś pisał z dwie strony temu (czy na trzeźwo?) o "Legii w kontekście Europejskich Pucharów"... , a ja chciałbym złośliwie zauważyć, że dzisiaj na Łazienkowską wpadł niejaki Dolcan Ząbki zwany latarnią drugiej ligi i oczywiście spuścił Warszawskim piłkarzykom baty. Było 3-1 ponoć mogło być 4-1.

Dziwię się tylko, że taki zespół jest w tej lidze tak wysoko. Chyba to jednak duża zasługa Skorży, bo w obecnym składzie to oni powinni grać o maksimum 10 miejsce w tej lidze.

Proud 13.04.2011 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1076960)
Widzę, że sporo się tutaj pisze o tej "wielkiej" Legii i nawet ktoś pisał z dwie strony temu (czy na trzeźwo?) o "Legii w kontekście Europejskich Pucharów"... , a ja chciałbym złośliwie zauważyć, że dzisiaj na Łazienkowską wpadł niejaki Dolcan Ząbki zwany latarnią drugiej ligi i oczywiście spuścił Warszawskim piłkarzykom baty. Było 3-1 ponoć mogło być 4-1.

Dziwię się tylko, że taki zespół jest w tej lidze tak wysoko. Chyba to jednak duża zasługa Skorży, bo w obecnym składzie to oni powinni grać o maksimum 10 miejsce w tej lidze.

A może jest tak, parafrazując:

Chyba to jednak duża zasługa piłkarzy, bo z obecnym trenerem to oni powinni grać o maksimum 10 miejsce w tej lidze.

:P

Dla mnie to tam problem jest złożony. Nie ma jednego złotego środka na całe zło.
Ale nie przejumuję się tym absolutnie. Nawet powiedziałbym, że jest mi to, jako kibicowi Wisły, na rękę.:-p

FooFighter 13.04.2011 16:22

Oczywiście, że jest na rękę :D
Ja tylko czekam na kolejne piękne transfery Jóźwiaka i spółki za grube miliony ojro.

W lecie będzie pewnie znowu szczekanie w mediach o budowaniu hehe "Wieeełkiej Legii".

rw88 13.04.2011 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1076960)
i nawet ktoś pisał z dwie strony temu (czy na trzeźwo?) o "Legii w kontekście Europejskich Pucharów"...

No był taki był, pisał, rzeczywiście. Tylko ten ktoś stwierdził jednocześnie w tym poscie, że mają raptem 4, góra 5 zawodników jako tako się do tych pucharów nadających. Więc następnym razem poczytaj dokładnie co ktoś pisze w danym temacie, a nie błaźnij się komentowaniem tej wypowiedzi w kontekście który ma się do niej zupełnie nijak, wszak sam stwierdzasz właściwie to samo, co w mojej wypowiedzi ironicznie negujesz.

Nawiasem mówiąc wszystkie bramki stracili w momencie, gdy na placu gry nie było zawodników z aktualnego podstawowego składu. Wiadomo, mimo wszystko wstyd i nie ma sensu ich tłumaczyć, ale jednak to był tylko trening, co by nie mówić i wnioski po nim są głównie takie, że kolejny raz podchodzą do meczu jakby przynajmniej samo bycie w Legii podnosiło ich umiejętności o trzy klasy, a oni sami byli gwiazdami takiego formatu, że gdyby im się tylko chciało to ogrywaliby każdego w naszym pięknym kraju. To nie poziom sportowy był winny tej treningowej kompromitacji w mojej opinii.

FooFighter 13.04.2011 16:57

Ja nie sądzę, żeby w którymkolwiek polskim klubie (wlączajac w to i nas) było aż 4-5 piłkarzy nadających się do pucharów europejskich. Przykro mi, zaden Rzezniczak, Kucharczyk czy inny Wojtkowiak, Cikos, Jirsak, Bunoza się do zadnych pucharow nie nadaja, chyba ze mowimy o pucharze ekstraklasy. Mimo wyskoku Lecha, to i tak cala nasza liga to kartoflisko, ktore przy pierwszym zderzeniu z byle jaka nawet pol-amatorska druzyna z Europy dostaje baty.

Dlatego pisanie takich bredni o "Europejskich pucharach" i to w kontekscie pilkarzy druzyny, ktora obrywa od wszystkich nawet w tej lidze (bo gdyby nie nurek w ostatnim meczu bylyby juz 4 wtopy z rzedu) niezmiernie mnie śmieszy.

Bujanie w obłokach

AYALA 13.04.2011 17:17

Świerczewski trenerem Znicza
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...igowca,1624301

Coolpick 13.04.2011 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1076976)
Ja nie sądzę, żeby w którymkolwiek polskim klubie (wlączajac w to i nas) było aż 4-5 piłkarzy nadających się do pucharów europejskich. Przykro mi, zaden Rzezniczak, Kucharczyk czy inny Wojtkowiak, Cikos, Jirsak, Bunoza się do zadnych pucharow nie nadaja, chyba ze mowimy o pucharze ekstraklasy. Mimo wyskoku Lecha, to i tak cala nasza liga to kartoflisko, ktore przy pierwszym zderzeniu z byle jaka nawet pol-amatorska druzyna z Europy dostaje baty.

Dlatego pisanie takich bredni o "Europejskich pucharach" i to w kontekscie pilkarzy druzyny, ktora obrywa od wszystkich nawet w tej lidze (bo gdyby nie nurek w ostatnim meczu bylyby juz 4 wtopy z rzedu) niezmiernie mnie śmieszy.

Bujanie w obłokach

Pareiko, Melikson, Małecki, Kirm, dodatkowo (choć tego jeszcze nie można być pewnym) Jaliens, Genkov, Wilk, Chavez

Chociaż zależy co rozumiesz pod pojeciem "nadający się do europejskich pucharow", bo jeśli mówisz o wyjściu z grupy LM, to zgadzam się

FooFighter 13.04.2011 17:56

Panie Drogi, ja za takich to uważam w Wiśle 3 piłkarzy:
1.Małeckiego
2. Małeckiego
3. i Małeckiego

co do reszty to poki co tylko słyszeliśmy, że są dobrzy bo na razie tego specjalnie nie widać. Pokładam nadzieję w Meliksonie, może jeszcze w Wilku, Kirm niby reprezentant i uczestnik mundialu ale tego za bardzo po prostu po nim nie widać. Nie uwzględniam Sobolewskiego. Tto gracz na europejską miarę, owszem ale i 34 lata na karku.

Ja bym się nie podniecał tym, że wygrywamy polską ekstraklasę buraczaną, bo to tylko niepotrzebne nadzieje pozniej sie rodza w lecie i niepotrzebne nerwy i zal po odpadniecu.

I dyskutujmy nie o "wyjsciu z grupy LM" jak piszesz, tylko o wejsciu i to chociażby do LE.

0 22 13.04.2011 18:01

Małecki grał z Karabachem?

aNouc 13.04.2011 18:04

Czekałem na to :lol:

Grał, tyle że z 10 innymi zawodnikami, a nie w pojedynkę.
Przypomnieć Ci przeciw komu grał Błaszczykowski w barwach Wisły? a no właśnie. Chłop jest ponad stan, ale reszta nie jest na tym samym poziomie. Tak samo jest z Małeckim, powoli Meliksonem czy Pareiko. I cała reszta.. Mieć takich 11 Małeckich czy Błaszczykowskich to minimum faza grupowa LM.

rw88 13.04.2011 18:46

Cytat:

Ja nie sądzę, żeby w którymkolwiek polskim klubie (wlączajac w to i nas) było aż 4-5 piłkarzy nadających się do pucharów europejskich. Przykro mi, zaden Rzezniczak, Kucharczyk czy inny Wojtkowiak, Cikos, Jirsak, Bunoza się do zadnych pucharow nie nadaja

Typowa manipulacja. Jak Cikos czy Wojtkowiak należą do wyróżniających się piłkarzy (a o takich aktualnie rozmawiamy) Wisły i Lecha, to nie mam więcej pytań. Małecki, Genkow, Kirm, Melikson, Jaliens, Pareiko...to są piłkarze gotowi do gry w Europie, a nie rezerwowy Bunoza.

Cytat:

Mimo wyskoku Lecha, to i tak cala nasza liga to kartoflisko, ktore przy pierwszym zderzeniu z byle jaka nawet pol-amatorska druzyna z Europy dostaje baty.

To już drugi ich "wyskok" w ciągu ostatnich trzech sezonów, byłby komplet wyskoków, gdyby dopisało im trochę szczęścia i pokonali Club Brugge po karnych. Wyskokiem to można nazwać jeden, góra dwa dobre mecze, a oni w LE zagrali ich zdecydowanie większą ilość. Juventus, Manchester City, Dnipro, Salzburg, wygrana z Bragą...coś dużo tych "wyskoków".

Cytat:

Pod względem zwycięstw są drugą drużyną tej ligi, ale rozumiem, że w naszym kraju mówi się tylko i wyłącznie o porażkach. Zajmują aktualnie miejsce gwarantujące udział w LE, więc nie wiem co jest śmiesznego w mówieniu o nich jako kandydatach do gry w europejskich pucharach...

flamengista 13.04.2011 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1076968)
Oczywiście, że jest na rękę :D
Ja tylko czekam na kolejne piękne transfery Jóźwiaka i spółki za grube miliony ojro.

W lecie będzie pewnie znowu szczekanie w mediach o budowaniu hehe "Wieeełkiej Legii".

Tylko że teraz truskawki to jednak za mało. Po takim sezonie dodatkiem do karnetu powinien być kawior i szampan. Dużo szampana, bo gry Legii na trzeźwo nie da się oglądać.

wolfy 13.04.2011 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1077036)
Tylko że teraz truskawki to jednak za mało. Po takim sezonie dodatkiem do karnetu powinien być kawior i szampan. Dużo szampana, bo gry Legii na trzeźwo nie da się oglądać.

Szampan? Żeby bąbelki do głowy uderzyły i któraś łamaga znowu po meczu odebrała osobiście podziękowania?
Czemu nie?
:D

emj10 13.04.2011 19:19

Morale na wśród naszych balerinek bardzo wysokie. Zapowiada się wreszcie w sobotę długo oczekiwane pożegnanie Skorży.

http://www.legia.net/foto/11spar_leg...n/dolcan44.jpg

FooFighter 13.04.2011 19:26

Cytat:

Pod względem zwycięstw są drugą drużyną tej ligi, ale rozumiem, że w naszym kraju mówi się tylko i wyłącznie o porażkach. Zajmują aktualnie miejsce gwarantujące udział w LE, więc nie wiem co jest śmiesznego w mówieniu o nich jako kandydatach do gry w europejskich pucharach...
To tylko świadczy o poziomie ligi, ale poczekaj, poczekaj już niedługo. Będą kolejne mecze - będą kolejne łomoty. Wielka mi "druga" drużyna ligi z ujemnym bilansem bramkowym, którą leją wszyscy jak popadnie. Tylko na wiosnę Waszym pogromcą był już Bełchatów, był Śląsk, był Piech, ledwo, ledwo wywalczyliście remis z Cracovią i ledwo remis z Zagłębiem, zresztą dzięki oszustwie Kucharczyka. Swoje do powiedzenia mają nawet na Łazienkowskiej piłkarze z Dolcanu i nieważne, że w sparingu - sparing to też forma rywalizacji. W sobotę jedziecie do tej wielkiej drużyny na Bułgarską i ja spokojnie obstawiam u buka 1.

Jeżeli takie drużyny mają nas reprezentować w Europie, to będzie znowu wstyd. Niestety, ale w ostatnich latach potrafiliście w tych pucharach zawojować jedynie stadion w Wilnie :D

emj10 13.04.2011 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1077055)
Jeżeli takie drużyny mają nas reprezentować w Europie, to będzie znowu wstyd. Niestety, ale w ostatnich latach potrafiliście w tych pucharach zawojować jedynie stadion w Wilnie :D

Doprawdy chwalebna wypowiedź. Nic tylko oprawić ją w ramkę i zawiesić nad łóżkiem. Na szczęście mamy Amikę, która będzie godnie reprezentować nas w pucharach. Upss zapomniałem, że w tym roku mogą się tam nie zakwalifikować...

0 22 13.04.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1077003)
Czekałem na to :lol:

Grał, tyle że z 10 innymi zawodnikami, a nie w pojedynkę.
Przypomnieć Ci przeciw komu grał Błaszczykowski w barwach Wisły? a no właśnie. Chłop jest ponad stan, ale reszta nie jest na tym samym poziomie. Tak samo jest z Małeckim, powoli Meliksonem czy Pareiko. I cała reszta.. Mieć takich 11 Małeckich czy Błaszczykowskich to minimum faza grupowa LM.

No, co Ty. Ćwierćfinał. Dwa razy :-D

legion18 13.04.2011 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1077055)
To tylko świadczy o poziomie ligi, ale poczekaj, poczekaj już niedługo. Będą kolejne mecze - będą kolejne łomoty. Wielka mi "druga" drużyna ligi z ujemnym bilansem bramkowym, którą leją wszyscy jak popadnie. Tylko na wiosnę Waszym pogromcą był już Bełchatów, był Śląsk, był Piech, ledwo, ledwo wywalczyliście remis z Cracovią i ledwo remis z Zagłębiem, zresztą dzięki oszustwie Kucharczyka. Swoje do powiedzenia mają nawet na Łazienkowskiej piłkarze z Dolcanu i nieważne, że w sparingu - sparing to też forma rywalizacji. W sobotę jedziecie do tej wielkiej drużyny na Bułgarską i ja spokojnie obstawiam u buka 1.

Widzę, że nie tylko Legia nie jest "Wielka". Za dużo wymagasz. Nie mierz wszystkich wrocławską miarą, nie od każdego "większy tylko Bóg":-D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl