Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Mareq 09.10.2011 20:34

Cytat:

I kibole sobie mogą teraz śpiewać.. widać coś słabo kibole się zmobilizowały do głosowania :-/ ( niestety smutne , że nawet wiślacy nie potrafią się zmobilizować w takiej kwestii )
Człowieku a ilu nas jest w skali całej Polski ?
0,5 % wszystkich wyborców ?
Naszą zaletą jest kreatywność , ,,głośność'' przekazu , organizacja , a nie liczebność.

serek.c2 09.10.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1175173)
To świadczy o tym ,że ludzie maja dosc dojenia Polski przez Kosciol...pedaly i dewianty to sprawa drugorzedna

Zakładam, że głos oddałeś na PO - nie masz jeszcze dość ich dojenia?

Chrisman 09.10.2011 20:36

myśle ze OZSK w ogole sie nie okreslil na kogo glosowac dltego kibice strzelali slepakami na lewo i prawo na palikota ,sld ,zamiast na pis ,dalej mamy rudego zal patrzec

Ogryzek 09.10.2011 20:37

Cytat:

To świadczy o tym ,że ludzie maja dosc dojenia Polski przez Kosciol...pedaly i dewianty to sprawa drugorzedna

Jakiego dojenia?

Pewnie sam na Palikota głosowałeś i teraz szukasz wymówek....

serek.c2 09.10.2011 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1175179)
myśle ze OZSK w ogole sie nie okreslil na kogo glosowac dltego kibice strzelali slepakami na lewo i prawo na palikota ,sld ,zamiast na pis ,dalej mamy rudego zal patrzec

Tak - kibice głosowali na SLD i Palikota... Dajże chłopie już spokój tym swoim "rozkminom".

Eternit 09.10.2011 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1175179)

Ilu jest tych kibiców w skali kraju? 100-200 tys?

grzesiek9000 09.10.2011 20:38

Cytat:

Dojebią ci o pare % wyższy podatek, może wtedy zrozumiesz kto tak najbardziej doi nasze społeczeństwo

fialo 09.10.2011 20:39

http://2.bp.blogspot.com/_4G7zZa0j1c...0141_-_375.jpg

Oto przedstawiciel, czy może przedstawicielka 'nowej siły' w Sejmie.

Przy czymś takim, to już nawet zwycięstwo PO nie boli.

AS82 09.10.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1175180)
Jakiego dojenia?

Pewnie sam na Palikota głosowałeś i teraz szukasz wymówek....

ja nie szukam zadnych wymówek ,mówie ci jaka jest prawda , a jak nie wiesz o co chodzi to zobacz sobie jak wygladaja np kamienice-rudery w Podgórzu w jakich ludzie mieszkaja a potem sobie jedz do Lagiewnik a najlepiej do Lichenia zeby zobaczyc bogactwo i przepych . Ludzi to drazni

fan1906 09.10.2011 20:42

212+27=239

czyli jak na razie 8 +

a elektorat PO raczej się może powiększać z czasem niż zmniejszać. (większe miasta, oraz przedział wiekowy)

silver03 09.10.2011 20:42

To jest koniec Polski.

Ogryzek 09.10.2011 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1175187)
ja nie szukam zadnych wymówek ,mówie ci jaka jest prawda , a jak nie wiesz o co chodzi to zobacz sobie jak wygladaja np kamienice-rudery w Podgórzu w jakich ludzie mieszkaja a potem sobie jedz do Lagiewnik a najlepiej do Lichenia zeby zobaczyc bogactwo i przepych . Ludzi to drazni

A bogactwo Walterów, Solorzy i innych cię nie drażni tylko kościoła?

Jak widzisz bogatszego sąsiada to mu zabierasz kasę bo cię drażni jego bogactwo? A może on na to zapracował. Ktoś widać dał kościołowi pieniądze. To nie twoje pieniądze.
Ty jakiś bolszewik jesteś?

tomek100 09.10.2011 20:43

Tak sobie czytam ten temat i mam niezły polew...

Coś za cicho śpiewacie "Tusk matole Twój rząd obalą kibole"... społeczeństwo tego nie usłyszało :-) może za 4 lata się Wam uda :-)

podoba mi się zwłaszcze post silver03:

"To jest koniec Polski"

kadziolek1906 09.10.2011 20:44

Cytat:

Dojebią ci o pare % wyższy podatek, może wtedy zrozumiesz kto tak najbardziej doi nasze społeczeństwo
O ile mi wiadomo w Unii Europejskiej nie może być wyższy podatek niż 25 %

Wizard 09.10.2011 20:45

fialo, proszę weź to zdjęcie wstaw w link bo można zwymiotować gdy człowiek przypadkowo patrzy.

http://www.youtube.com/watch?v=sJxz5pJ-c-I

Niestety nasze społeczeństwo upada.

WISŁAZWE 09.10.2011 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1175186)

Oto przedstawiciel, czy może przedstawicielka 'nowej siły' w Sejmie.

Przy czymś takim, to już nawet zwycięstwo PO nie boli.

:shock: k.wa weź to usuń! Obrzydliwość!

Wynik wyborów nie jest dla mnie satysfakcjonujący powiem szczerze.
Wiem, że teoria spiskowa, ale jeżeli to będzie prawda to będę w jeszcze większym szoku.

Zakładając hipotetycznie, że wyrzucenie Palikota było jakimś misternym planem Donalda aby później go przyjąć z powrotem i zrobić z nim koalicję czyli wręcz rządzić samodzielnie to plan się powiódł.

Jeżeli jednak by się to nie udało to i tak PO zostaje przy władzy z ludźmi z PSL - którzy i tak wejdą w koalicję z każdym i gówno mają do powiedzenia.

Kiedy w tym kraju będzie normalnie...

Ogryzek 09.10.2011 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1175194)

Coś za cicho śpiewacie "Tusk matole Twój rząd obalą kibole"... społeczeństwo tego nie usłyszało :-) może za 4 lata się Wam uda :-)

Wam?

Czyli kibicem nie jesteś. To co tu robisz na forum? Oficer polityczny pilnujący "bydła"? Żenujący mały prowokator się uaktywnił.....

RAF 09.10.2011 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1175190)
To jest koniec Polski.

To jest koniec Kaczynskiego. Opozycja (nawet PiS) jest w Polsce potrzebna ale bez Kaczynskiego, Kempy, Brudzinskiego, Hofmana, Ziobry... Jezeli PiS nie zrozumie tego ze jedynie zmiana kierownictwa moze dac tej partii zwyciestwo to PO wygra kazde wybory chocby na pierwszych miejscach na listach wyborczych umiescila Myszke Miki i Psa Pluto.

Watts 09.10.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1175190)
To jest koniec Polski.

Poprzedni taki koniec, zapowiadany przez prawicowych jęczybułów, miał nastąpić po podpisaniu traktatu lizbońskiego. W sensie tej skali, bo gdyby brać tutejszych politologów serio - Polska upadała już dziesiątki razy, itepe itede.

Jestem zszokowany przewagą PO, przed wyborami postawiłbym sporo, że wygra PiS. Piękny wynik Palikota, koniec SLD - miód na serce. Korwin jak zwykle - beczka śmiechu. A szkoda, bo potencjał też był ogromny w porównaniu do poprzednich lat. Nie ukrywam, że duet Palikot-Korwin w parlamencie byłby czymś bardzo ciekawym.

Dziennikarze GP, GPC, niezależnej, Uważam Rze i innego konserwatywnego papieru toaletowego mogą odetchnąć z ulgą. Przed nimi cztery lata niezakłóconej niczym pracy w je*aniu nowego-starego (nie)rządu.

Miłego tygodnia życzę.

4fan_player 09.10.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1175202)
To jesto koniec Kaczynskiego. Opozycja (nawet PiS) jest w Polsce potrzebna ale bez Kaczynskiego, Kempy, Brudzinskiego, Hofmana, Ziobry... Jezeli PiS nie zrozumie tego ze jedynie zmiana kierownictwa moze dac tej partii zwyciestwo to PO wygra kazde wybory chocby na pierwszych miejscach na listach wyborczych umiescila Myszke Miki i Psa Pluto.

Zgadzam się w 100%. Gdyby nie te osoby to spokojnie sumienie pozwoliłoby mi głosować na PiS.

tomek100 09.10.2011 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1175200)
Wam?

Czyli kibicem nie jesteś. To co tu robisz na forum? Oficer polityczny pilnujący "bydła"? Żenujący mały prowokator się uaktywnił.....

Jestem takim samym kibicem (i pewnie dlużej niż Ty) i Polakiem jak Ty. Mamy tylko inne poglądy polityczne. Jesli ktoś mnie wyzywa od pedałów bo głosowałem na PO to pozwoliłem sobie napisać co myślę.

Chrisman 09.10.2011 20:50

w Pisie sa normalni ludzie ale musi dojsc do zmiany na najwyzszym szczeblu

Oldpara 09.10.2011 20:51

No to kibole tak samo obalili rząd Tuska, jak jakiś czas temu "ukarali" Majchrowskiego. Dlatego nie powinno być polityki na stadionach. Fajne że nie będzie już tej debilnej piosenki.

AS82 09.10.2011 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1175207)
w Pisie sa normalni ludzie ale musi dojsc do zmiany na najwyzszym szczeblu

na kogo ,na Ziobre ? :lol:

Endrju 1906 09.10.2011 20:52

Teraz to już na pewno trzeba uciekać z tego kraju !

WISŁAZWE 09.10.2011 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1175194)

podoba mi się zwłaszcze post silver03:

"To jest koniec Polski"

Tak to my w ogóle nie śpiewamy :foch:
Jak już coś to Donald :)

Masz niezły polew mówisz, a z czego :>
Zobaczymy, czy dalej będziesz taki uśmiechnięty za 4 lata, naprawdę żyje Ci się lepiej w tym państwie ?

''Społeczeństwo'' jest zaślepione TVN i GW. Tkwicie w tym dalej.

serek.c2 09.10.2011 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1175206)
Jestem takim samym kibicem (i pewnie dlużej niż Ty) i Polakiem jak Ty. Mamy tylko inne poglądy polityczne. Jesli ktoś mnie wyzywa od pedałów bo głosowałem na PO to pozwoliłem sobie napisać co myślę.

Nie jesteś kibicem - jesteś tylko i wyłącznie widzem. Oglądasz sobie piłkę i tyle.

tomek100 09.10.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1175209)
No to kibole tak samo obalili rząd Tuska, jak jakiś czas temu "ukarali" Majchrowskiego. Dlatego nie powinno być polityki na stadionach. Fajne że nie będzie już tej debilnej piosenki.

Sam lepiej bym tego nie ujął. Zajmijmy się budowaniem potęgi naszego klubu a nie polityką bo to do niczego dobrego nie doprowadzi (a wprost przeciwnie: tylko do podziału w wiślackiej rodzinie).

grzesiek9000 09.10.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kadziolek1906 (Post 1175197)
O ile mi wiadomo w Unii Europejskiej nie może być wyższy podatek niż 25 %

Mylisz się istnieje dolna granica podatku - 15%. Górnej nie ma. Także tylko czekać jak rząd Tuska jeszcze je podwyższy w myśl reguły podwyższymy podatek zatrudnimy kolejnych urzędników. A dług niech rośnie...

serek.c2 09.10.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1175210)
na kogo ,na Ziobre ? :lol:

Każdy post kończysz tym szczeniackim, uśmiechniętym ryjkiem. Wszyscy z PiS Cię śmieszą, wszyscy się nie nadają.

Donek i jego kłamstwa Cię nie śmieszą? Miruś Cię nie śmieszy?

Następny "kibic", wyborca PO. Mam nadzieję, że przypadkiem usiądziesz na niewłaściwym miejscu na stadionie i wyłapiesz ze dwa klocki i zakaz stadionowy.

klusek106 09.10.2011 20:56

W jakim kraju przyszlo mi zyc, Gdzie czlowiek zadluzajacy Polske na miliardy, podnoszacy z dupy podatki bo nie potrafi znalezc innego rozwiazania na dlugi, czlowiek chcacy sprzedac gaz ktorym Polska moglaby sie oduzaleznic od innych dostaje znowu poparcie.
Wybaczcie ze to powiem ale polaczki sa ....a gorsi od zwierzat.

Elefant 09.10.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1175202)
To jest koniec Kaczynskiego. Opozycja (nawet PiS) jest w Polsce potrzebna ale bez Kaczynskiego, Kempy, Brudzinskiego, Hofmana, Ziobry... Jezeli PiS nie zrozumie tego ze jedynie zmiana kierownictwa moze dac tej partii zwyciestwo to PO wygra kazde wybory chocby na pierwszych miejscach na listach wyborczych umiescila Myszke Miki i Psa Pluto.

Czyli najlepiej jakby to była taka Po-bis. Już to mieliśmy. Teoretycznie PSL i SD też były opozycyjne w stosunku do PZPR. A praktycznie były w podnózkami.

Cytat:

Żebyś się nie zawiódł co do tej piosenki.

Sędzia 09.10.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1175205)
Zgadzam się w 100%. Gdyby nie te osoby to spokojnie sumienie pozwoliłoby mi głosować na PiS.

Jasne, tylko że wówczas nie byłoby PiSu, bo tylko Kaczyński trzyma całą partię razem.

tomek100 09.10.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1175212)
Tak to my w ogóle nie śpiewamy :foch:
Jak już coś to Donald :)

Masz niezły polew mówisz, a z czego :>
Zobaczymy, czy dalej będziesz taki uśmiechnięty za 4 lata, naprawdę żyje Ci się lepiej w tym państwie ?

''Społeczeństwo'' jest zaślepione TVN i GW. Tkwicie w tym dalej.

Nie narzekam - żyje mi się bardzo dobrze. Przeszkadza mi tylko Majchrowski ale to już inna bajka.

fan1906 09.10.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Endrju 1906 (Post 1175211)
Teraz to już na pewno trzeba uciekać z tego kraju !

Nie,, teraz to trzeba się wziąść do roboty i rozliczyć tych co przegrali, czyli wiadomo kogo.

Ludzie niegłosowali na PO ale przeciw PiS -owi.

Nie wojuje się teraz szabelką. P.Kaczyński tego nie rozumie i nie zrozumie.

Worcester 09.10.2011 20:58

Muszę emigrować, biedronia w sejmie nie strawię.

Gercu 09.10.2011 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1175214)
Sam lepiej bym tego nie ujął. Zajmijmy się budowaniem potęgi naszego klubu a nie polityką bo to do niczego dobrego nie doprowadzi (a wprost przeciwnie: tylko do podziału w wiślackiej rodzinie).

Też bym tego nie ujął lepiej. Popieram!

Gervas 09.10.2011 20:59

Czytałem jakiś czas temu, że Kaczyński tak naprawdę nie chce wygrać tych wyborów. Nie mówił o wygranej tylko o dobrym wyniku, chciał uzyskac ponad 30%, wynik taki uzyskał. Ta kadencja ma służyć wyłonieniu nowych twarzy, na listach nie było tzw "lokomotyw", jesli się sprawdzą to wtedy znowu ich wystawi. Znając wyniki gospodarcze możemy spodziewać się pieknego .......nięcia w ciągu tych 4 lat, stawiam na zus, ciekawe jak PO sobie z tym poradzi, a prezes PISu omijając taką minę może okazać się zajebistym strategiem, ale to tylko jedna z teorii. Podejrzewałem takie wyniki, ale zaskoczyło mnie SLD i Nowa Prawica, jak to możliwe ze nie przekroczyli 0,5% jak w jakiejś sondzie na necie mieli 75tysięcy głosów? Jak ktoś już wspomniał beczka śmiechu

tomek100 09.10.2011 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1175213)
Nie jesteś kibicem - jesteś tylko i wyłącznie widzem. Oglądasz sobie piłkę i tyle.

Tak, to Ty będziesz decydować kto jest kibicem a kto widzem. Oświeć mnie dlaczego nie jestem kibicem:

a) nie głosuję na Kaczyńskiego
b) Małecki nie jest moim Bogiem
c) nie kupuję najtańszych biletów i nie śpiewam w młynie "Tusk..."
d) nie gonię się z pejsami po osiedlach
e) inne

naprawdę proszę Cię o odpowiedź...

Watts 09.10.2011 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan1906 (Post 1175222)
Nie,, teraz to trzeba się wziąść do roboty i rozliczyć tych co przegrali, czyli wiadomo kogo.

Ludzie niegłosowali na PO ale przeciw PiS -owi.

Nie wojuje się teraz szabelką. P.Kaczyński tego nie rozumie i nie zrozumie.

On nie zrobił źle. Kaczyński, wywodzący się z inteligenckich kręgów, który od zawsze jest centrowcem, a "narodowo-ojczyźnianą" papką, którą karmi masy, raczej gardził - obrał idealną taktykę. Jest najlepszym populistą na polskiej scenie politycznej i od początku kampanii byłem święcie przekonany, że wygra te wybory.

Niestety, mamy społeczeństwo wtórnych analfabetów. 40% rodaków lubi być ruchanych w dupę, najwyraźniej. Kaczyński przegrał po raz wtóry i nie wiem co by się musiało stać, żeby wygrał. Za cztery lata, czy w najbliższych wyborach prezydenckich. Z niczyjej winy - robił co mógł, kopał, gryzł, pluł, podjudzał, a opłakane rządy ryżego wciskały mu tylko argumenty do rąk - słowem, sielanka.

Naród masochistów - tylko to ciśnie mi się na usta.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl