![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://weszlo.com/2019/09/03/myslale...a-trudniejsze/
Oferty z Gdańska i Warszawy . |
SOBOLEWSKI: JESTEM STWORZONY DO ZARZĄDZANIA KRYZYSEM
"..Rafa Benitez katuje piłkarzy taktyką. Dla Jürgena Kloppa bardzo ważne są przyjacielskie relacje z zawodnikami. A co jest charakterystycznego w pana pracy? Ja bym chciał te cechy połączyć i wypośrodkować. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to niezwykle trudne, bo nie ma ideałów. Chciałbym być świetny zarówno taktycznie, jak i w kontaktach z piłkarzami. Pamiętajmy jednak, że na samym budowaniu atmosfery nie zajdzie się daleko. Taktyka jest dla mnie niesamowicie istotna. W zrozumieniu tego bardzo pomogli mi trenerzy z Hiszpanii: Kiko Ramirez i Joan Carrillo. Ale jak ktoś będzie wymagał tylko realizacji taktyki, a zapomni o ludziach, piłkarz nie pójdzie za trenerem w ogień. Najlepiej być taktykiem, teoretykiem i człowiekiem. Za tym wszystkim, co się przekazuje zawodnikom, musi być emocja. " https://www.przegladsportowy.pl/pilk...wywiad/jvsfdc9 |
Cytat:
|
Carlitos blisko odejścia z Legii kierunek ZEA transfer za 3 miliony euro :) dla nas zbawienie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Btw na ławce Słowenii dzisiaj nasz stary znajomy Denis P. w FC Zurich teraz gra |
30%, czyli ok. 750 tys. Euro.
|
Kiedy Carlitos przychodził do Legii z Wisły Kraków, kosztował 450 tys. euro plus bonusy. Jednym z nich było 30 procent od następnego transferu, ale liczone z różnicy pomiędzy tym, co zapłacono Wiśle, a tym, co przeleje nabywca. Licząc od 2,5 mln euro, to 750 tys. euro.
https://legia.net/news/transfery-car...ic-legie/75159 |
1. Mam nadzieję, że nikt na tym forum nie nastawia się na prędki przelew z Legii, niezależnie od tego, za ile Carlitos zostanie sprzedany (jeśli wogóle)... Władze klubu raczej wogóle nie uwzględniają tej kwoty w budżecie...
2. Jak to możliwe, że ta tłusta blond świnia sprzedała najlepszego ówcześnie napastnika ligi za tak psie pieniądze i jeszcze chodzi na wolności ? |
Podejrzewam,że będą kombinować jak nie zapłacić
|
Cytat:
W mońcu będą musieli, inaczej ujemne punkty dostaną, ale to raczej potrwa. |
Raczej zapłacą bo :
- Jak zrobią jakiś "myk" aby nam nie zapłacić to po problemach z opłaceniem Novikovasa plus teoretycznym kombinowaniu nas na tych 30% w bardzo bliskiej perspektywie nikt z Ekstraklapy nie odda piłkarza do Legii. Chyba że za konkretną gotówkę, bo jako partner będą kompletnie spaleni. Jeżeli nam nie zapłacą obiecanego % to zamkną sobie drogę na ciekawe transfery wewnątrz E. Z czym i tak od lat są problemy - kwoty żądane za zawodników. Chyba, że własnie do Legii jako okno wystawowe i dalej %. |
Eee tam. A jaką my mieliśmy wiarygodność w tamtym roku? A "udało" na się kupić Lisa. Ciekawe w ogóle czy już zostało to spłacone, swoją drogą
|
Cytat:
|
No to cos nam wpadnie )
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...juz-w-abu-zabi |
Kozminski na TT pisze ze Legia ma 30 dni na wplacenie Wisle 30% od transferu.
|
Czyli można zakładać że na koniec pazdziernika będzie konkretny zastrzyk na konto Wisły. Oby Carlitos się nie rozmyślił.
|
legia zrobila w h...a Jage z Litwinem czy tam innym kacapaem -- dlaczego nagle uwazacie ze wyplaci calosc Wisle ????
|
Oficjalnie Carlitos piłkarzem Al-Wahda FC
|
@Karheroop
Zależy kiedy wpłacą Araby - bo te 30 dni jest od dnia otrzymania pieniędzy przez Legię. Szczęście w nieszczęściu, że poszedł do Szejków - Ci nie bawią się w ratalne płatności ;-) |
Z tego co czytałem Carlitos poszedł za 2 mln w "gotówce" co oznacza że kasa albo już jest albo lada dzień pójdzie na konto Legii.
Natomiast z tego co czytałem, Obidzinski zamierza się spotkać z Miodulskim i upewnić że Legia nie chce w sprytny sposób obejść % od transferu stosownymi bonusami. |
Cytat:
O: Panie Mioduski, 3 mln otrzmacie od Al-Wahda, i 30% z zysku minus 450 koła ojro jest nasze, ok? M: Jasne, tyle żę Arabów nie stać na zapłacenie w 1 transzy, i daja nam 1 mln od razu reszte w bonusach O: To negocjujcie zeby wam dali 3 mln na raz M: A co jeśłi nie dadzą? O: Nawyżej nie sprzedacie, w koncu sprzedajcie go by podreperować swoj budżet wiec na pewno ma dla was ogromne znaczenie zdanie jednego z partycypantów zysku z transferu M: Ok, tak zrobimy... biorac pod uwage to co robilismy z Suljiciem czy Kolarem, Imazem - nie bede zaskoczony jak nas ktos rozegra. Karma wraca E: wiertat moja pomyłka czeska - chodziło mi o Kostala :) Kolar to akurat poszedł na ręke |
A co zrobiliśmy z Kolarem?
|
PZPN trzyma wszystkie umowy transferowe na podstawie których rejestruje/wyrejestrowanie zawodników. Kwoty transferowe podlegają procesom licencyjnym więc to nie jest "zapłacę sobie albo nie zapłacę". Legia podała oficjalnie informacje o sprzedaży Carlitosa co jednocześnie uaktywnia nasza klauzule bonusowa.
Na dzisiaj jest co raz więcej szczegółów (w tym dokładna kwota 1.8 mln euro 1.2 teraz, 0,6 w grudniu) oraz konkretny wywiad z Obidzinskim. On dość dobrze porusza się w warszawskim środowisku, a już nie mówię o tym że Prezesi klubów ekstraklasy się widzą kilka razy w roku wiec to jak rozegra on z Miodulskim kasę za Carlitosa jest już na jego głowie. |
Jesus Imaz: idzie zima, więc goli będzie jeszcze więcej
https://sport.tvp.pl/44380489/jesus-...onii-bialystok |
Kort w miedzi ??? To jakieś jaja? Przecież przydałby się nam jak złoto. Załuska też dobry.
Który z naszych byłych piłkarzy poszedł jeszcze do ligi niżej prócz Małeckiego? |
Cytat:
|
a po co nam ten Kort ? ani nikogo nie wygryzie ze składu, a dwa że jest przereklamowanym grajkiem.. miał kilka fajnych zagrań, ale gry nie ciągnął naszej ani nic
|
Legia za Carlitosa przeleje nam tylko 350 tys. euro- dzisiejszy wywiad z Prezesem Obidzińskim.
|
Mówiłem, że płacz za Pietrzakiem i Bartkowskim jest jak najbardziej uzasadniony to mnie nie słuchaliście - Palcic teraz też byłby ok.
|
Cytat:
Bez przesady, ile razy w sezonie zdarzy się sytuacja, że Niepsuj i Burliga nie mogą grać, żeby trzymać trzech PO w drużynie? |
Cytat:
Burliga to inna historia, choć odkąd do nas trafił to w zasadzie połowę czasu spędził w szpitalu. Dziwne bo wcześniej miał raczej końskie zdrowie. Osobiście mam jednak lekki niesmak że odpaliliśmy Morysa, bo w tej chwili spokojnie mógłby wchodzić do składu w miejsce w/w dwójki. |
Carlitos u Arabów https://twitter.com/pe_maciek/status...820442113?s=20
|
Janek chciałby wrócić do Wisły! Tutaj wywiad jakiś:
https://igol.pl/jean-paulista/ Stolar style na tym zdjeciu |
Sobol jako trener Płocka wygrał 4 mecze z rzędu (ogólnie bilans 6-0-2) i jest trzecim szkoleniowcem w historii klubu któremu sie to udało.
|
Spokojnie, Płock grał poniżej potencjału, do tego miał początkowo zamieszanie z trenerem Ojrzyńskim. To jednak musiało w końcu zatrybić, tam jest dość sensowny potencjał ludzki z Furmanem (chyba najlepiej ułożona prawa stopa w lidze) na czele. Dajmy Sobolowi przepracować zimę.
|
7 wygranych w 9 spotkaniach. To nie przypadek. Widać kto trenował Wisłę (Sobol) a kto był figurantem (Stolarczyk). Prawda bolesna.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl