Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

bravelukas 15.06.2010 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 914324)
Skąd masz ta wiadomość?

maci0s ma rację, te stalowe belki zostaną połączone betonowym stropem tworząc identyczny daszek jak na wschodniej

joshi 15.06.2010 13:18

dzisiaj był czat z Niedziałkowską?
jeśli tak to czy ktoś kto w nim uczestniczył mógłby napisać czy padły jakieś deklaracje dotyczące stadionu?

mav23 15.06.2010 13:18

A to wszystko z powodu pierwszego meczu by było na czym zamontować oświetlenie. Zmieniono technologie :
w tej chili jak już pisano wszystko zostanie wykonane ze stali następnie zostanie do tego dolany daszek żelbetowy.

Mishau 15.06.2010 13:49

Jakby zdjąc jeszcze ten "okap" z zadaszenia ( nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi) to ten stadion byłby nawet w miare:-D

WILDLIFE 15.06.2010 15:24

czy jest możliwość żeby Wisła grała obecnie na tym stadionie w ekstraklasie?

greko1 15.06.2010 16:07

Na oficjalnej są zdjęcia z wnętrza wschodniej, najbardziej ciekawi mnie zdjecie wnętrza łazienek, wspólny długi (chyba blaszany ) pisuar, czy to było podyktowane zejściem z kosztów? Pewnie takich sposobów zejścia z kosztów będzie można znaleźć wiecej podczas już uztkowania stadionu.

Fuks 15.06.2010 16:08

Przeciez to jest bardzo praktyczne i swietne wg mnie rozwiazanie, na E o ile dobrze pamietam są takie same. Na innych stadionach i halach tez takie spotykalem.

i odnosnie pytan do uzytkownika mav23

ktos zadał takie pytanie:
6. Odnośnie mojego poprzedniego posta o szkleniu kondygnacji +19 chciałem zapytać czy boki narożników też będą w jakiś sposób zasłaniane ( w całości lub częściowo)

i padła taka odpowiedz:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mav23 (Post 914220)
6. Będą zasłonięte - szklenie między słupami

Pytanie brzmi co to znaczy miedzy słupami. W pytaniu chodziło chyba głownie o to, czy cała przerwa miedzy dachem a trybuną zostanie zasłonieta, zeby nie zacinał deszcz/śnieg, no i zeby nie wiało...

greko1 15.06.2010 16:48

Zgadzam się że jest funkcjonalne, i jestem za takim rozwiązaniem (sucha podłoga, mniej sprzatania itd), zastanawiam sie czy było tańsze rozwiazanie, by koszty obniżyć. Najważniejsze, że kończą wnętrza trybuny C.

FevPL 15.06.2010 17:44

Wiadomo już coś konkretnego o wykończeniu trybuny D przez SKWK? Rozumiem, że może jest to uzależnione od ustaleń Basałaja z miastem, a jeżeli tak to kiedy przewidywany jest koniec rozmów?

Mea 15.06.2010 17:58

Do naszego eksperta od montowania krzesełek.

Czy barierki będą jeszcze łączone z poręczami schodowymi - niebieskimi. Chyba powinny być aby cała konstrukcja była stabilna. Wtedy myślę ze skończyły by się narzekania ze wyrwą barierki:)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...odniej//37545/

Mea 15.06.2010 18:04

A czy koś wie co to będzie? Co to kopią?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...odniej//37552/

kotlet06 15.06.2010 18:52

A propos SKWK. Na ich stronie jest informacja, która daje nadzieję, że być może sektor gości będzie tam, gdzie był, czyli na E. Jeżeli tak by się rzeczywiście stało, to zaczyna wracać wiara, że w naszym ukochanym klubie zaczyna się coś dziać normalnego.

Fan Wisły 15.06.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mea (Post 914570)
A czy koś wie co to będzie? Co to kopią?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...odniej//37552/

Zbiorniki przeciwpożarowe

La Furia Dell' Est 15.06.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mea (Post 914564)
Do naszego eksperta od montowania krzesełek.

Czy barierki będą jeszcze łączone z poręczami schodowymi - niebieskimi. Chyba powinny być aby cała konstrukcja była stabilna. Wtedy myślę ze skończyły by się narzekania ze wyrwą barierki:)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...odniej//37545/

Z tego co wiem, nie bedą łączone z poręczami. Poręcze robi jakaś firma z Wronek i nie było żadnych ustaleń w tej sprawie. A tak btw, to te poręcze dosyć sporo zawężaja wejście do rzędów......ciekawe kto to wymyślił...........:shock:

someonewisp 15.06.2010 21:29

Owe poręcze i barierki jakoś nie współgrają ze sobą. Jestem ciekaw kto jest odpowiedzialny za "to".

Zwitter 15.06.2010 21:42

Tak, to jest tragedia, do więczienia tego kto wymyślił te barierki! Ludzie, kur** wrzuccie na wstrzymanie bo się tych debilnych komentarzy czytać odechciewa. Robicie z byle czego taką afere, że masakra. Ja rozumiem, że każdy jest zaniepokojony tym ile różnych dziwnych rzeczy wyszło na światło dzienne, ale bez przesady.

saklak1906 15.06.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez greko1 (Post 914500)
Na oficjalnej są zdjęcia z wnętrza wschodniej, najbardziej ciekawi mnie zdjecie wnętrza łazienek, wspólny długi (chyba blaszany ) pisuar, czy to było podyktowane zejściem z kosztów? Pewnie takich sposobów zejścia z kosztów będzie można znaleźć wiecej podczas już uztkowania stadionu.

Kolega to malo w zyciu chyba widzila. Takie pisuary na zachodzie to nawet w dyskotekach maja,a do podobnego sikam codziennie w robocie z kumplami i nikomu to nie przeszkada. A tak po za tym to w kibelku na stadionie Arsenalu maja podobne.

Kuba 15.06.2010 21:45

poza tym jest to oszczędność miejsca, czasu i środków czyszczących

- jednoczesnie leje więcej gości, są mniejsze kolejki
- łatwiej jest to czyścić, mniej jest szpar, miejsc gdzie mogą być zabrudzenia
- szczochy lecą do szerszej szpary :D przez co rzadziej się wszystko zapycha

:D to taka mała recenzja :)
Plusem jest to, że pisuary będą się wpisywać w angielski styl wnętrza stadionu :D

saklak1906 15.06.2010 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 914766)
- szczochy lecą do szerszej szpary :D przez co rzadziej się wszystko zapycha

I leca do pisaru a nie obok, co przy kilku setkach chlopa( pewnie polowa nabuzowana) ma potem kolosalne znaczenie w postaci nie zajszczanej podlogi.

szorstki 15.06.2010 22:09

Oczywiście, że takie pisuary są lepsze bo jak się leje na boki to i tak się trafia. Problem jest tylko z takimi, co myślą że mają o wiele dłuższe przyrządy niż mają ;) i stają za daleko...

KOMINEK 15.06.2010 22:34

No pięknie temat się nam rozwinął :-)

zbymak 15.06.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILDLIFE (Post 914483)
czy jest możliwość żeby Wisła grała obecnie na tym stadionie w ekstraklasie?

Na dzień dzisiejszy nie bo nie ma murawy:D
Tak na poważnie jak sie uda Wiśle zmienić gospodarza meczu z Arką (są takie przymiarki) to zagramy ligowy mecz u siebie dopiero w 4 kolejce z Polonia Bytom

blanco 15.06.2010 22:50

A te łazienki ze zdjęć z ostatniej galerii na oficjalnej to na pewno nie są dla vipów tylko dla zwykłych kibiców jak my ? Bo coś mi się wydają zbyt "ekskluzywne" :D

dj_ibutti 15.06.2010 22:53

To są specjalne łazienki dla kibiców Cracovii. Specjalnie po to, żeby ich skąpe pejsiaste kieszenie bardziej zabolała przegrana w rewanżowej bitwie z umywalkami.

saklak1906 15.06.2010 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 914812)
A te łazienki ze zdjęć z ostatniej galerii na oficjalnej to na pewno nie są dla vipów tylko dla zwykłych kibiców jak my ? Bo coś mi się wydają zbyt "ekskluzywne" .

W Londynie w Hiltonie maja podobne pisuary i granit na scianach, a kibelki to standart zrobia kabiny z pcv i po klopocie

crazykaro 15.06.2010 23:18

W CK Browarze mają taki pisuar na pół ściany i bardzo fajnie wygląda a i wygodnie się z niego korzysta. Ten na stadionie to jest taki w wersji mini bo pewnie najtańszy był. Ale cóż na stadionie są wżniejsze rzeczy od pisuarów :P

EDIT:
A tak przy okazji to z tego co pamiętam to w skyboxach miały być panele a wykładają płytkami?

Proud 15.06.2010 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 914813)
To są specjalne łazienki dla kibiców Cracovii. Specjalnie po to, żeby ich skąpe pejsiaste kieszenie bardziej zabolała przegrana w rewanżowej bitwie z umywalkami.

Słyszałem, że obecnie montowanie umywalki nie są raczej agresywne, więc nie powinno być problemów. :-)

zbymak 15.06.2010 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 914795)
No pięknie temat się nam rozwinął :-)

Spokojnie to początek Z toalet zostaly jescze do obgadania :umywalki ,żarówki w lampach.lustra .pojemniki na papier i mydło i najwazniejsze deski sedesowe.Potem to już bedzie z górki:windy,schody,plytki itd do konca budowy obgadamy wszystko:lol:

spinnaker 15.06.2010 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 914748)
Z tego co wiem, nie bedą łączone z poręczami. Poręcze robi jakaś firma z Wronek i nie było żadnych ustaleń w tej sprawie. A tak btw, to te poręcze dosyć sporo zawężaja wejście do rzędów......ciekawe kto to wymyślił...........:shock:

Z ciekawości, montujecie też kładki ewakuacyjne (tzn. te nad fosą - pomiędzy murawą i trybunami)?

royalmichael 15.06.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 914809)
Na dzień dzisiejszy nie bo nie ma murawy:D
Tak na poważnie jak sie uda Wiśle zmienić gospodarza meczu z Arką (są takie przymiarki) to zagramy ligowy mecz u siebie dopiero w 4 kolejce z Polonia Bytom

To chyba byłoby dobre posunięcie, pierwszy ligowy mecz na R22 zostałby rozegrany 28sierpnia. Wtedy już chyba powinny być dostępne 3 trybuny(?)...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl