Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

serek.c2 20.12.2015 17:40

Znajomy, kumpel Cupiała :D

krzaq12 20.12.2015 17:45

Apeluję o spokój, jeszcze kilka dni poczekajmy i wszystko będzie jasne, zmiany w zarządzie będą na pewno, a jeśli Cupiał zadeklarował, że spłaci zobowiązania wobec piłkarzy to nie robi tego po to aby za miesiąc ogłosić upadłość. Wystarczy trochę pomyśleć, każdy z nas chciałby już wiedzieć co będzie, każdy z nas chciałby przychodzić na mecze w poczuciu wspierania drużyny z którą w pełni może się utożsamiać i na którą może liczyć. Spekulacji jest coraz więcej ale poczekajmy na oficjalne informacje. Nawiązując do pewnej mini oprawy ,,Oto kibiców podziękowanie, jesteś jednym z nas i tak już pozostanie".
Zaufajcie człowiekowi który dał nam wszystkim 8 tytułów MP, 2 PP i wiele radości w europejskich pucharach, bo póki co nie ma drugiego tak hojnego kibica.

maTS 20.12.2015 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1423813)
Znajomy, kumpel Cupiała :D

haha... a ja to mam w *uju co ty myślisz :). Wiem że to co ja wiem to prawda, a na resztę mam !!!

wiesniak842 20.12.2015 18:02

Jak można mieć czyjeś myśli w chvju. Przecież to jest fizycznie niemożliwe chyba, że z chvjem się na głowy pozamieniałeś.

radek2323 20.12.2015 18:04

maTs ty to wez ten numer do Cupiala i zadzwon może akurat cos powie....

Zooey_Deschanel 20.12.2015 18:41

Może zrób telekonferencje tutaj na forum z Cupiałem?

Stelio 20.12.2015 18:48

Byli już członkowie zarządów, koledzy prezesów, ale kumpla Cupiała jeszcze na tym forum nie widziałem :lol:

fialo 20.12.2015 18:54

Dobra ktoś chętny, żeby odjebać ze mną taką akcję jak się dzwoniło w podstawówce z domofonu do kogoś? A więc plan jest następujący: Ja dzwonię, ale Ty gadasz!

R33 20.12.2015 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1423819)
Byli już członkowie zarządów, koledzy prezesów, ale kumpla Cupiała jeszcze na tym forum nie widziałem :lol:

Bo to jest kolega kolegi. :D

tofik 20.12.2015 19:02

Cupial nigdy nie odzyska tego swojego "długu". Jak dołoży, to chyba jasne, że go zwiększy. Takie tam farmazony, a za miejsce na koszulce nikt nie da tyle, by opłacało się zdjąć z niej tf.

solek 20.12.2015 20:19

Wygląda na to, że jednak coś jest na rzeczy http://sportowymagazyn.pl/nowy-sponsor-przy-reymonta/

Zwitter 20.12.2015 20:26

Krystian Gruszczyński na Twitterze napisał, że Gaszyński nie jest już prezesem i jutro powinna się pojawić oficjalna informacja w tej sprawie. Dowiemy się, czy to co pisze ma cokolwiek wspólnego z prawdą.

radek2323 20.12.2015 20:32

Kto to jest ten Gruszczyński?

ABGwislakABG 20.12.2015 20:35

pomeran 20.12.2015 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez solek (Post 1423835)
Wygląda na to, że jednak coś jest na rzeczy http://sportowymagazyn.pl/nowy-sponsor-przy-reymonta/

Cos tu sie nie klei. Gaszynski negocjujący Cc i gaszynski zwolniony ?
Któraś informacja pewnie jest plota.

!!IRIVER!! 20.12.2015 20:46

Jak dla mnie ten koleś coś pieprzy farmazony. To, że Smuda będzie miał pewną rolę w klubie jest pewne, ale na pewno nie ma być prezesem ani trenerem.

Oby info z Coca Colą okazało się prawdą :)

krzaq12 20.12.2015 20:51

Mi osobiście też tu nic się nie klei, wszystkie informacje się wykluczają wzajemnie. Nie wierze że Cupiał pozwoli odejść/zwolni Gaszyńskiego jeśli ten rzeczywiście znalazł sponsora który da rocznie ok 4,5 mln. Zrobi coś czego nie udało się kilku poprzednikom w tym prawdomównemu Jackowi, czyli znaleźć poważnego partnera strategicznego. Te ponad 4 mln to ogrom pieniędzy w naszej sytuacji, to tak jakby co roku sprzedawać piłkarza za mln euro. :D Dziwne to wszystko

Patryk_185 20.12.2015 21:01

Cupiał i tak wszystko robi po swojemu (edit.: tak jak mu podpowiedzą "przyjaciele) więc wcale mnie by to nie zdziwiło jak Gaszyński by załatwił sponsora a Cupiał by go zwolnił ... taki mamy klimat w Wiśle wszystko jest możliwe

m_abg 20.12.2015 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1423837)
Kto to jest ten Gruszczyński?

podobno kumpel syna Gaszynskiego i mial juz podobno Gaszynski z tego nieprzyjemnosci miesiace temu bo przecieki syn mu robil
a ze Smuda jako po prezesa to farmazon

krzaq12 20.12.2015 21:25

Cytat:

podobno kumpel syna Gaszynskiego i mial juz podobno Gaszynski z tego nieprzyjemnosci miesiace temu bo przecieki syn mu robil a ze Smuda jako po prezesa to farmazon
Więc albo to najprawdziwsza prawda, albo Prezes Gaszyński postanowił spalić tego gościa, puszczając plotę o swojej dymisji, by po kilku dniach ogłosić nowego sponsora.(wiem niemożliwe :D)

Natomiast coś musi być na rzeczy.... Czekamy :D

gdsmk 20.12.2015 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez solek (Post 1423835)

Przecież to ty piszesz te artykuły.

PiVoSH92 20.12.2015 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1423845)
Więc albo to najprawdziwsza prawda, albo Prezes Gaszyński postanowił spalić tego gościa, puszczając plotę o swojej dymisji, by po kilku dniach ogłosić nowego sponsora.(wiem niemożliwe :D)

Z tym puszczeniem ploty to IMO dość prawdopodobna opcja - wraca do domu, dzwoni do syna "Zwolnili" po czym zaciesza, bo spalił kolesia, który go kompromitował - jak jest dobrym biznesmenem (a podobno jest) to nic specjalnego, ot taka chamska zagrywka :D

R33 20.12.2015 21:46

Tak na szybko z ostatnich informacji od różnych źródeł (piszę z pamięci):
- rozmowy z Brossem
- rozmowy z O'Leary
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na trenera
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na doradce/dyrektora sportowego
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na prezesa
- rozmowy z Broszem
- Gaszyński na wylocie
- Skrobowski prezesem
- Telefonika przestaje być właścicielem Wisły
- Cupiał sam zostaje właścielem
- Odbudowa potęgi Wisły
- Agonia Wisły
- Coca-Cola sponsorem
- Cierzniak mający odejść już zimą

Ciekawe czy coś z tego się sprawdzi. Oczywiście żadnego źródła staram się nie negować bo niektórzy np. ZWE mają dobre info często.

Edit:
Ale nazwisk namyliłem. Już nie wiem które gorsze Stokowiec czy O'Neal. :D

!!IRIVER!! 20.12.2015 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1423850)

- Stokowiec prezesem

Tego nie słyszałem.

mr_kwolf 20.12.2015 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1423850)
- rozmowy z Brossem
- rozmowy z O'Nealem
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na trenera
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na doradce/dyrektora sportowego
- rozmowy ze Smudą jako kandydacie na prezesa
- rozmowy z Broszem
- Gaszyński na wylocie
- Stokowiec prezesem
- Telefonika przestaje być właścicielem Wisły
- Cupiał sam zostaje właścielem
- Odbudowa potęgi Wisły
- Agonia Wisły
- Coca-Cola sponsorem
- Cierzniak mający odejść już zimą

Ciekawe czy coś z tego się sprawdzi. Oczywiście żadnego źródła staram się nie negować bo niektórzy np. ZWE mają dobre info często.

Szakilem? ;)

O'Leary, a nie O'Neil. Skrobowski, a nie Stokowiec.

m_abg 20.12.2015 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1423845)

jeszcze trzecia jest
Gaszynski jutro leci mial tylko Jankowski pisalem o tym ale na koniec leca oboje
Gaszynski nie wie kto na jego miejsce i mysli ze Smuda ale to farmazon
amatorszczyzna jesli te przecieki od miesiecy byly

a i Skrobowski to tez gruby farmazon

Lemoniadowy Joe 20.12.2015 21:50

To już kolejne dwie nowe rewelacje :).

Blaszczu16 20.12.2015 22:00

Nie zdziwię się, jak Gaszyński faktycznie poleci, nie będzie żadnego sponsora, a to co pisze ten koleś z tt się sprawdzi.

Ajax 20.12.2015 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1423856)
Nie zdziwię się, jak Gaszyński faktycznie poleci, nie będzie żadnego sponsora, a to co pisze ten koleś z tt się sprawdzi.

Też mam takie przeczucie co i rusz ma być sponsor nowy właściciel i nowa wielka Wisła a my non stop staczam się po równi pochyłej będzie tak:
- Smuda prezesem
- Rumak trenerem
- Chrapek, Małecki i Drzazga to jedyne transfery do Wisły.
- Cierzniak, Sadlok i Guzmic odchodzą zimą.

Patrvk 20.12.2015 22:32

Ale skoro klub nie wypowiada się, to musi coś być na rzeczy ( lub jakaś przykrywka, ale wątpię w to)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl