Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Savik 28.12.2018 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1524968)
Przecież rzecznik mówiła później, że umowa jest dalej warunkowa, a Filipskiemu chodzi, że jest sprawa załatwiona, bo przelew już dawno puszczony.

Tylko dlaczego w oświadczeniu nie ma o tym słowa - to mnie zastanawia.
Paplanie to paplanie, a tutaj mamy zero-jedynkowe stwierdzenie.

leszekm 28.12.2018 20:13

"filipski" pisz nie patrz na "kumatych".

mr_kwolf 28.12.2018 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1524972)
Tylko dlaczego w oświadczeniu nie ma o tym słowa - to mnie zastanawia.
Paplanie to paplanie, a tutaj mamy zero-jedynkowe stwierdzenie.

No ja wiem, ale idąc tym tropem to w żadnym oświadczeniu nie jest napisane, że to Vanna Ly i spółka podpisali umowę sprzedaży.

daniel123 28.12.2018 20:14

4 liga byłaby niektórym na rękę...małym kosztem zostaliby "bohaterami" osobami które odradzają Wisłę - świetna reklama małym kosztem...a wówczas to niech pocal..nas w dupę bo na 4 ligę nie potrzebni nam właściciele typu pan K czy W...

!!IRIVER!! 28.12.2018 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1524971)
W praktyce działań typu mergers & acquisitions wszelkiego typu umowne klauzule poufności dotyczą nie tylko zakresów podmiotowych, ale i przedmiotowych.

Po polsku: nie chodzi tylko o to, kto ma milczeć, ale przede wszystkim o czym. W umowach nie zapisuje się dlaczego ma milczeć, a - moim skromnym zdaniem - to jest w tej sprawie kluczowe i najsmutniejsze.

No ale już, zamykam się, bo co bardziej kumaci na tym forum nałożyli na mnie jednostronną klauzulę milczenia ;)

Ale Ty w końcu myślisz/masz wiedzę, że ten przelew poszedł?

abcabc 28.12.2018 20:15

Cytat:

"Wiem, że na razie tajemniczość wpływa na nasz obraz negatywnie, ale wkrótce wszyscy zrozumieją nasze działania. Na ten moment nie ma już możliwości, by transakcja nie doszła do skutku"

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...-wisly-krakow/

Ja nie wiem, czy przelew był, czy nie. Mam nadzieję, że będzie, bo inaczej Wisłe czeka katastrofa juz na dniach.
Ale parę oczywistych faktów.
Jest klauzula, że umowa sprzedaży może być unieważniona, jeżeli pieniądze nie wpłyną na konto. Ale to TS decyduje, czy ją wykorzysta. Jeżeli zależy na sprzedaży i uratowaniu klubu, to można poczekać pare dni. To nie prawo karne, tylko umowa między dwoma podmiotami. Ewentualnie zrobić aneks do umowy.
Zwolnienie Sarapaty z funkcji prezesa TS akurat teraz może być tu znaczące.
Ale zobaczymy co się stanie.

filipski 28.12.2018 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1524973)
"filipski" pisz nie patrz na "kumatych".

leszekm

Nie zorientowałeś się jeszcze, że wszystko to, co się dzieje, jest zasługą wszelakich kumatych? Dlatego, szczerze pisząc, wolę pozostać przy tym, co napisałem dotychczas. Za chwilę i tak się wszystko rozstrzygnie. Wtedy chętnie się przedstawię i napiszę to, co będę mógł, a co wszystkim kibicom Wisły po prostu się należy.

gizmo 28.12.2018 20:17

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...campaign=sport

Wehrmacht 28.12.2018 20:17

A Sarapata to mam nadzieje, ze bez wzgledu na koniec tej historii bedzie sie bardzo gesto tlumaczyc u prokuratora. To nie moze tej losze pojsc plazem!

LucjuszWielki 28.12.2018 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 1524976)
4 liga byłaby niektórym na rękę...małym kosztem zostaliby "bohaterami" osobami które odradzają Wisłę - świetna reklama małym kosztem...a wówczas to niech pocal..nas w dupę bo na 4 ligę nie potrzebni nam właściciele typu pan K czy W...

heh... jak chcemy się wygrzebać z 4 ligi to OWSZEM są potrzebni i mam głęboką nadzieję, że jeśli do tego dojdzie to jakoś rak zostanie wycięty(winni osądzeni), a K i W pomogą nam po raz kolejny.

Rience 28.12.2018 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1524978)
Ja nie wiem, czy przelew był, czy nie. Mam nadzieję, że będzie, bo inaczej Wisłe czeka katastrofa juz na dniach.
Ale parę oczywistych faktów.
Jest klauzula, że umowa sprzedaży może być unieważniona, jeżeli pieniądze nie wpłyną na konto. Ale to TS decyduje, czy ją wykorzysta. Jeżeli zależy na sprzedaży i uratowaniu klubu, to można poczekać pare dni. To nie prawo karne, tylko umowa między dwoma podmiotami. Ewentualnie zrobić aneks do umowy.
Zwolnienie Sarapaty z funkcji prezesa TS akurat teraz może być tu znaczące.
Ale zobaczymy co się stanie.

No i według artykułu z przeglądu sportowego, o ile Vanna Le i Hartlings nie zapadną się pod ziemie to TS jest gotowy zrobić aneks do umowy

Cytat:

W drugim, pieniądze przychodzą, ale z opóźnieniem. Jak usłyszeliśmy w kręgach zbliżonych do byłego właściciela Wisły, wiele w takiej sytuacji będzie zależało od tego, jak będą się zachowywać nowi inwestorzy. Jeśli ciągle będą w kontakcie z ludźmi z TS-u (w piątek utrzymywano, że tak jest) i przedstawią sensowne wytłumaczenie powstania opóźnienia, Towarzystwo prawdopodobnie będzie skłonne, by sporządzić stosowny aneks do umowy i umożliwić inwestorom kupno akcji. Nikomu nie zależy bowiem na tym, by transakcja nie doszła do skutku.

Inaczej będzie się przedstawiać sytuacja, jeśli Vanna i Hartling okażą się zwykłymi oszustami i po minięciu terminu ślad po nich przepadnie. Wtedy Towarzystwo Sportowe ponownie stanie się właścicielem piłkarskiej spółki i na posiedzeniu w pierwszych dniach 2019 roku będzie musiało powołać jej nowy zarząd, bo przed tygodniem prezes Marzena Sarapata i wiceprezes Daniel Gołda podali się do dymisji. W piątek Sarapata złożyła także rezygnację z prezesowania w TS-ie.

qpalz 28.12.2018 20:20

Ja jestem jedynie ciekawy (bez względu na to czy kasa wpłynie czy nie) jak cała sprawa się zakończy. Czy Pani Sarapata trafi za kraty wraz z całą świtą, która "rządziła" w Wiśle w ostatnim czasie. Czy wyjdą na jaw te wszystkie "poufne negocjacje" i dowiemy się w końcu o co na prawdę w tej całej układance chodziło. Nie martwi mnie już tak bardzo wizja gry w IV lidze. Chce tylko jawności i uczciwego komunikowania się na linii kibice-klub.

Wisła nigdy nie zginie !

efekt 28.12.2018 20:22

Jednego nie zrozumiem po co cały ten cyrk

Savik 28.12.2018 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1524975)
No ja wiem, ale idąc tym tropem to w żadnym oświadczeniu nie jest napisane, że to Vanna Ly i spółka podpisali umowę sprzedaży.

w oświadczeniu nie ma mowy w ogóle mowy o umowie tylko "Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA." tyle i aż tyle.
To mnie dziwi, bo po co robić cyrk z sprzedażą i odsprzedażą akcji jeśli teoretycznie Umowa byłaby warunkowa. Nie za dużo roboty? Przecież TS mógł przed podpisaniem zażądać ustanowienia depozytu, który się uprawomocni bo zbyciu akcji.

yarow 28.12.2018 20:25

Pan Vanna ucieka do Nowego Jorku i mu zwisa już wszystko, ale jeszcze pozwolił sobie na krotochwilę :D i polecił Hartlingowi spłacić dlug wobec Wojtkowskiego. A nie ... sorry, zrobił to po to aby Sarapata et consortes zyskali na czasie ;)

Lukasz 28.12.2018 20:26

Walek to dopiero bylby gdyby dzis od 16:00 nie bylo pieniedzy, klubu i dlugow w rekach TS'u.

Tfu Tfu...

Abes 28.12.2018 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1524983)
A Sarapata to mam nadzieje, ze bez wzgledu na koniec tej historii bedzie sie bardzo gesto tlumaczyc u prokuratora. To nie moze tej losze pojsc plazem!

hehe, a zlozyles zawiadomienie na prokurature?

///

teraz mnie zastanawia ile wzieli pod stolem za Carlitosa...

adfurle 28.12.2018 20:27

Cały TS skończy w niesławie-łącznie z Miętta i Czerwińskim. Nikt im nie kazał rozpościerać parasola nad tą patologią.

mr_kwolf 28.12.2018 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1524988)
w oświadczeniu nie ma mowy w ogóle mowy o umowie tylko "Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA." tyle i aż tyle.
To mnie dziwi, bo po co robić cyrk z sprzedażą i odsprzedażą akcji jeśli teoretycznie Umowa byłaby warunkowa. Nie za dużo roboty? Przecież TS mógł przed podpisaniem zażądać ustanowienia depozytu, który się uprawomocni bo zbyciu akcji.

Gdybam, brak zaufania do TS i SA. Zakładając, że mają dobre intencje.

Zakładając, że mają złe intencje tych powodów jest dużo więcej.

O umowie było napisane w pierwszym oświadczeniu i tam też tylko pada określenie luksembursko-brytyjskie konsurcjum, a nie żadne konkrety.

Savik 28.12.2018 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1524990)
Walek to dopiero bylby gdyby dzis od 16:00 nie bylo pieniedzy, klubu i dlugow w rekach TS'u.

Tfu Tfu...

Ale tak jest, i to nie od dzisiaj tylko od 22.12 - no chyba, że TS na swojej oficjalnej kłamie...

PhantomRanger 28.12.2018 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1524947)
Wraca do TSu... Który nie ma prezesa, Wisła nie ma rady nadzorczej, ma tylko p.o. Prezesa. To farsa.

Tylko wraz z powrotem na łono TS-u p.o. Prezesa przestanie nim być. Wówczas w SA panuje bezkrólewie. Następnie jutro lub 31 piłkarze wyślą wezwania do zapłaty, a od połowy stycznia trenujemy juniorami. I ten wariant jest już niestety coraz bliższy.

AntyMod 28.12.2018 20:32

No to by bylo juz na tyle .....szacun dla tych ktorzy do tej pory naprawde wierzyli i łudzili sie happy endem

yarow 28.12.2018 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1524996)
No to by bylo juz na tyle .....szacun dla tych ktorzy do tej pory naprawde wierzyli i łudzili sie happy endem

Dziękuję :) ale uważam, że to nie koniec.

GregorTS 28.12.2018 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez efekt (Post 1524987)

Żeby Marzenka ugrała 2 tygodnie - zeby nie musiała być obecna na opłatku ani meczu z Lechem. Żeby można było odegrać szopke że wszystko jest OK. No i żeby zamiast złosc po tym jak audyt wykazał 80 mln PLN długu można było skupić na nadziei że Filip z Konopii pomimo tego totalnego turborozpirzu chciałby wejsc w ten bajzel.

To wymyslono na prędce plan rezerwowy ( albo był cały czas w w pogotowniu) że łysemu , kozakiewiczowi i chińczykowi z kontyneru odpali się za przedstawienie jakaś sumke...

JacekFan 28.12.2018 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1524997)
Dziękuję :) ale uważam, że to nie koniec.

no pewnie że nie koniec życie toczy się dalej czekamy na nowego prezesa TS i jego plan na ten cały burdel po Tarapacie. Mam nadzieję że będzie miał jaja i skieruje jej sprawę do sądu za niegospodarnosć.

Guzik 28.12.2018 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez efekt (Post 1524987)

Mogą być różne scenariusze np. szykują większy wał a chwilowe posiadanie klubu było im potrzebne dla uwiarygodnienia innym zakątku świata, minie rok wszystko się zatrze a oni zwalą brak transakcji na kibiców i całe środowisko piłkarskie w Polsce.

JacekFan 28.12.2018 20:43

A z drugiej strony ten cały Pietrowski to ....a co kolejny Citko? Przecież jak to mu nie wypali to na polskim rynku już nawet pietruszki nie sprzeda.

ciacho 28.12.2018 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacekFan (Post 1525001)
A z drugiej strony ten cały Pietrowski to ....a co kolejny Citko? Przecież jak to mu nie wypali to na polskim rynku już nawet pietruszki nie sprzeda.

I tak nikt w tym kraju o tym gościu wcześniej nie słyszał.

Savik 28.12.2018 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1524993)

O umowie było napisane w pierwszym oświadczeniu i tam też tylko pada określenie luksembursko-brytyjskie konsurcjum, a nie żadne konkrety.

Dokładnie tak jak piszesz, oświadczenie 1 - umowa warunkowa sprzedaży, oświadczenie -2 - Nie jesteśmy właścicielami - czyli warunki blokujące wejście w życie Umowy zostały spełnione.
I dla mnie to są dwa jedyne pewniaki - reszta to jest beletrystyka dziennikarska...

Lukasz 28.12.2018 20:52

"Obyś zyl w ciekawych czasach" jak to mawia Chinskie przyslowie.

:cenzura:

yarow 28.12.2018 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1525004)
"Obyś zyl w ciekawych czasach" jak to mawia Chinskie przyslowie.

:cenzura:

A to akurat jest przekleństwo :) Edit: chyba, że w Kambodży to są życzenia :D

martinho04051993 28.12.2018 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1525003)
Dokładnie tak jak piszesz, oświadczenie 1 - umowa warunkowa sprzedaży, oświadczenie -2 - Nie jesteśmy właścicielami - czyli warunki blokujące wejście w życie Umowy zostały spełnione.
I dla mnie to są dwa jedyne pewniaki - reszta to jest beletrystyka dziennikarska...

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...er,nId,2754415

Cytuję:

Cytat:

Zgodnie z naszym komunikatem i klauzulą w umowie na zakup akcji klubu, do godz. 23:59 ma przyjść na adres naszego księgowego w Wiśle potwierdzenie przelewu z banku. I na to potwierdzenie wszyscy czekamy - powiedział Interii p.o. prezesa Wisły SA Adam Pietrowski.

adfurle 28.12.2018 20:58

Pietrowski to przypomina tego brodacza z filmu Konsul. Konsul Wisniak dawno s.......ił, a ten dalej urzędował w lipnym konsulacie.

http://image.noelshack.com/minis/201...57-konsul2.png

Savik 28.12.2018 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinho04051993 (Post 1525006)

To dla mnie właśnie beletrystyka, a oświadczenie TSu na oficjalnej stronie to fakt.

martinho04051993 28.12.2018 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1525009)
To dla mnie właśnie beletrystyka, a oświadczenie TSu na oficjalnej stronie to fakt.

Czyli sfałszowali wypowiedź Pietrowskiego? Przyjemnego zaklinania rzeczywistości życzę.

El'kabat 28.12.2018 21:05

Pietrowski wszystko na to wskazuje,że będzie kozłem ofiarnym chyba tej smutnej historii.
Ale jeszcze poczekajmy.

Wojtas 28.12.2018 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinho04051993 (Post 1525010)
Czyli sfałszowali wypowiedź Pietrowskiego? Przyjemnego zaklinania rzeczywistości życzę.

Przy 2,5 rocznych przekrętach na miliony zlotych TS -su ,czymze jest sfalszowanie,mataczenie i obecne dziwne zachowania tego pseudo Ts-sowego zarządu?A gdzie obecny milion za mecze z Jaga i Lechem?

Lukasz 28.12.2018 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1525005)
A to akurat jest przekleństwo :) Edit: chyba, że w Kambodży to są życzenia :D

W zasadzie 'klątwa'.

A tak przy okazji - myślałem że Sorina czy Meresińskiego nic nie przebije ale myliłem się. Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiadomo na co się trafi.

Jeśli jakiś dziennikarz czyta co piszę - poproszę o złapanie Pana Meresińskiego i prośbę o komentarz do bieżącej sytuacji w formie wywiadu - rehabilitacji. I przeprosiny z mojej strony, kibica. Gdy widziałem jak wchodził na palmę na FB - myślałem: co za klasyczny słup z niego. I nie wpadłem że przecież mógł wchodząc na tą palmę twarz zasłaniać parasolem, czego w łaskawości swej nie zrobił. Bóg mu zapłać za to.

Pero 28.12.2018 21:12

U babci Maliny się na nich poznali. I zażądali zapłaty gotówką :-) Brawo.

yarow 28.12.2018 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1525013)
W zasadzie 'klątwa'.

A tak przy okazji - myślałem że Sorina czy Meresińskiego nic nie przebije ale … myliłem się. Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiadomo na co się trafi.

(...)

Miałem wtedy napisać, że złorzeczenie ale ... nie chciałem się bawić w piękne słówka ...

Dopóki piłka w grze ... Głowa do góry :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl