Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

dragon 07.10.2011 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1174701)
Oglądając Gugałę , jestem w szoku. Naprawdę, czegoś takiego się po gościu nie spodziewałem. Zero szacunku wobec tego człowieka. No po prostu .......nąłem.

Gugała zawieszony?

http://ksenofenes.salon24.pl/351302,...y-wpolityce-pl

Jeśli to prawda to bardzo słuszna decyzja.

Ciekawe czy właściciel kieruje się troską o rzetelne dziennikarstwo czy może przewiduje zmianę władzy :-)

Jeśli to drugie to też dobry sygnał. Tacy ludzie zazwyczaj o ważnych wydarzeniach wiedzą chwilę wcześniej.:)

Worcester 07.10.2011 22:25

Cytat:

Oglądając Gugałę , jestem w szoku. Naprawdę, czegoś takiego się po gościu nie spodziewałem. Zero szacunku wobec tego człowieka. No po prostu .......nąłem.

....a, życzę, na przekór wszystkim, żeby PiS wygrał te wybory, a wy, wyborcy PPP, KNP i innych małych tworów, serio zastanówcie się, czy oddawanie choćby 0,5% w gruncie rzeczy do śmietnika, komukolwiek poza PO się sprzyda.

Naszemu sumieniu się przyda.
My jesteśmy wyborcami NP, mamy swoje poglądy i przy urnie je wyrazimy.
Jak PiS stanie się partią liberalną to uzyska głos zwolenników NP. Szczucie PO lub PiSem to zbyt mało, aby przyciągnąć wyborcę NP, który nalezy do tych bardziej świadomych.

fialo 07.10.2011 22:27

Cytat:

....a, życzę, na przekór wszystkim, żeby PiS wygrał te wybory, a wy, wyborcy PPP, KNP i innych małych tworów, serio zastanówcie się, czy oddawanie choćby 0,5% w gruncie rzeczy do śmietnika, komukolwiek poza PO się sprzyda.

A co Ty przepraszam znasz już wyniki wyborów czy co ? Wynik wyborczy będzie jaki będzie, ale myślę, że KNP może spokojnie przekroczyć 3% w skali kraju, także daruj sobie takie teksty. Niestety od PiS skutecznie mnie odstraszają niektórzy politycy tam działający i nic na to nie poradzę. Dajcie ludziom wybrać, mówienie na kogo ma się głosować jest mocno nietaktowne.

miśqu 07.10.2011 22:32

Panika w medialnym impreium Tuska niesamowita.

Najwazniejszy motyw przewodni

http://i52.tinypic.com/2vj98av.jpg

Glosowac i tyle. Śmieszne są te przepychanki polityczne, obecnie mam gdzieś straszenie mnie PiSem, głosuje ze względu na moje kibolskie ideały!! Moi bracia, koledzy po szalu są jak rodzina... a jak to mówią - rodzina jest najważniejsza. ;)

Amptiq 07.10.2011 22:35

A ja mam tylko prośbę żebyście wszyscy głosowali wedle przekonań i chęci pokazania swojego własnego poparcia, a nie wedle sondaży. Jak czytam komentarze ze głos na kogoś to głos stracony (patrząc po sondażach) to chce mi się krzyczeć. Wiecie że wszystkie te sondaże mają błąd +/- 3%? Tak więc z sondażu w którym RPP ma 5% a KNP 2% równie dobrze może wyjść że KNP ma 5 a RPP 2. Tak więc jeszcze raz - głosujcie wedle przekonań, nie wedle opinii innych!

!!IRIVER!! 07.10.2011 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1174703)
Naszemu sumieniu się przyda.
My jesteśmy wyborcami NP, mamy swoje poglądy i przy urnie je wyrazimy.
Jak PiS stanie się partią liberalną to uzyska głos zwolenników NP. Szczucie PO lub PiSem to zbyt mało, aby przyciągnąć wyborcę NP, który nalezy do tych bardziej świadomych.

Doskonale wiesz, że się nie stanie. A skoro miałby uzyskać głos zwolenników NP, to po co wówczas istnienie NP?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1174705)
A co Ty przepraszam znasz już wyniki wyborów czy co ? Wynik wyborczy będzie jaki będzie, ale myślę, że KNP może spokojnie przekroczyć 3% w skali kraju, także daruj sobie takie teksty. Niestety od PiS skutecznie mnie odstraszają niektórzy politycy tam działający i nic na to nie poradzę. Dajcie ludziom wybrać, mówienie na kogo ma się głosować jest mocno nietaktowne.

Oczywiście, że wyniku wyborów nie znam, ale nie rozumiem też dlaczego mnie atakujesz. Jeśli KNP przekroczy 3%, to faktycznie "odszczekam" swoją nazwijmy to awersję do tej partii, bo uznam, że rzeczywiście ma jakiś elektorat. Natomiast bliżej mi do stanowiska, że będą mieć jakieś 1,65% i ani ich w sejmie, ani nic im po subwencjach. Korwin znowu się zapluje, że go oszukali itd, itp...

dragon 07.10.2011 22:39

Cytat:

Niestety od PiS skutecznie mnie odstraszają niektórzy politycy tam działający i nic na to nie poradzę.

To jest cecha charakterystyczna każdej dużej partii. Trudno żeby całemu elektoratowi podobał się każdy ze 100 czy 200 posłów. Ludzie są różni, oczekiwania także. Ważne są idee, które ich łączą we wspólnym działaniu i skuteczność.

Cytat:

Dajcie ludziom wybrać, mówienie na kogo ma się głosować jest mocno nietaktowne.

Narzucanie wyboru jest niewłaściwe ale w zachęcaniu i dyskusji chyba nie ma nic złego. Po to jest forum i ten temat.

Amptiq 07.10.2011 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1174710)
(...)Jeśli KNP przekroczy 3%(...)

Pamiętaj że mówisz o ogólnie pojętej idei, uosobionej przez JKM, który w ostatnich wyborach prezydenckich zajął 4 miejsce i na którego to głosowało ponad 400 tyś obywateli. A w tych wyborach poparcie rzędu 3% w połowie okręgów oznaczałoby około 6% poparcie w całym kraju (nie jestem zbyt dobry z teorii estymacji, a 6% wziąłem z wydawało by się racjonalnego pomnożenia przez dwa wyniku z polowy okregów).

Jaroo1 07.10.2011 22:52

9 października wrzuc platforme do smietnika!

marian3a 08.10.2011 02:12

Zachęcam do głosowania wszystkich kibiców Wisły :)
Ja mam 50 km do okręgu wyborczego ... i w niedzielę idę do pracy ale JADĘ NA WYBORY !!! więc mam nadzieję że i Wy bracia po szalu ruszycie 4 litery i oddacie głos na partię która nie zamyka stadionów i która nie próbuję zamknąć nam ust !!
Na partię która reprezentuje wasze, nasze kibicowskie poglądy ! :)
Na partię która razem z nami krzyczy "PRECZ Z KOMUNĄ" a nie jest jej reprezentantem.
Na Partię która szanuje życie i rodzinę, szanuje bohaterów którzy walczyli o WOLNĄ POLSKĘ !!
Głosuj zgodnie z sumieniem a nie pod naciskiem telewizji czy prasy.
PAMIĘTAJ: Twój głos zadecyduje w jakiej Polsce urodzą się Twoje wnuki !!!

CMSNero 08.10.2011 06:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HanysKce (Post 1174730)
Liczę, że ten szmatławiec dostanie surową karę za podawanie nieprawdziwych informacji. Przecież każdy obywatel tego kraju, nawet ten niewykształcony i mało kumaty wie, że TO BYŁA KATASTROFA LOTNICZA, a nie żaden zamach do k***y nędzy!

Zastanawiam się czemu w naturze człowieka występuje takie zjawisko jak ciągłe węszenie sensacji, tworzenie teorii spiskowych czy durnych insynuacji itp.. Czy nie mogłoby być choć przez chwilę normalnie?

takim tokiem rozumowania szmatławiec pod tytułem Gazeta Wyborcza byłby dziś za kłamstwa wypisywane bardziej zadłużony jak ....Grecja

WISŁAZWE 08.10.2011 08:47

Myśle, że chwila spokoju i ciszy się przyda. Temat zamykam do jutra wieczór.

Gercu 09.10.2011 20:08

Platforma Obywatelska pierwszą partią po roku 1989, która wygrała po raz drugi z rzędu wybory. PO zdobyła w wyborach 39,6 proc. głosów, a PiS 30,1 procent głosów - takie wyniki badanie TNS OBOP dla TVN24 i TVP podano w wieczorze wyborczym w TVN 24.

Na trzecim miejscu jest Ruch Palikota z wynikiem 10,1 procent głosów. Tuż za Ruchem PSL z wynikiem 8,2 proc. a na ostatnim miejscu SLD - 7,7 proc. Według badania frekwencja wyniosła 47,7 procent.

serek.c2 09.10.2011 20:11

Jeśli te wyniki się utrzymają stracę wiarę w polskie społeczeństwo. Żenujące jest dla mnie szczególnie 10% dla Palikota...

martin_6 09.10.2011 20:13

Palikot zaskoczeniem nie jest, ale chyba nikt, ale to nikt nie spodziewał się takiej przewagi PO. Spodziewałem się wyniku bliskiego remisu, a tu zonk. Chyba w ostatniej chwili miały miejsce te masowe przepływy.

Zobaczymy jeszcze, jakie będą wyniki oficjalne, ale pewnie PO-PSL.

DevilMayCry 09.10.2011 20:13

Ile jest prawdy w tym, że Palikot miał na liście w Krakowie tranzystora?

rafkur 09.10.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1175138)
Platforma Obywatelska pierwszą partią po roku 1989, która wygrała po raz drugi z rzędu wybory. PO zdobyła w wyborach 39,6 proc. głosów, a PiS 30,1 procent głosów - takie wyniki badanie TNS OBOP dla TVN24 i TVP podano w wieczorze wyborczym w TVN 24.

Na trzecim miejscu jest Ruch Palikota z wynikiem 10,1 procent głosów. Tuż za Ruchem PSL z wynikiem 8,2 proc. a na ostatnim miejscu SLD - 7,7 proc. Według badania frekwencja wyniosła 47,7 procent.

To się zmieni jeszcze 5x. Obstawiam, że PO w dół, Pis w górę, Palikot w dół, PSL w górę. Sondaże przeprowadzane przed lokalami zazwyczaj są dziwne. Ktoś sprawdzał w Niżnej Wyżnej na kogo głosowali? Przecież nie na Palikota.
Nie zmienia faktu, że sama kolejność za bardzo się nie zmieni. No może PSL pójdzie wyżej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1175144)

Na pierwszym miejscu był ex-facet zwany Anną. Sam fakt wejścia Palikota do sejmu z tą swoja zbieraniną gejów, transów i innych odszczepieńców nie pozostawia złudzeń, że niestety jest z nami (Polakami) co raz gorzej. Niestety, witamy w tęczowej republice.

DeadOrAlive 09.10.2011 20:14

Dokładnie, śmiech na sali, jak można im w ogóle ufać, skoro żyję się coraz drożej, coraz gorzej... Jeszcze ten nieokrzesany Palikot.

sergio 09.10.2011 20:14

Pies je...ł wyborców palikota! Żyjemy w pojebanym kraju...niestety

Awe 09.10.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1175144)

100%.............

fialo 09.10.2011 20:15

10 % dla Palikota z transwestytami na listach.

Pora umierać, żegnamy prawicową Polskę.

murray 09.10.2011 20:17

Unieważnią.
Mam nadzieję.

pan Dudi 09.10.2011 20:20

No to teraz w koalicji PO i Palikot, najważniejsze decyzje dotyczące Polski podejmować będą sportowcy, aktorzy, pedały itp. inni kompetentni ludzie. To będą bardzo ciężkie 4 lata. Mam nadzieję, że nie będą aresztować za bycie heteroseksualnym, bo pani Ryszard uzna, że to ją obraża.

neq. 09.10.2011 20:21

jak bedzie koalicja po palikot to ja jebne

4fan_player 09.10.2011 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1175151)
Unieważnią.
Mam nadzieję.

Taaa...

Cieszy mnie to, że na nikogo nie głosowałem.

rafkur 09.10.2011 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1175152)
No to teraz w koalicji PO i Palikot, najważniejsze decyzje dotyczące Polski podejmować będą sportowcy, aktorzy, pedały itp. inni kompetentni ludzie. To będą bardzo ciężkie 4 lata. Mam nadzieję, że nie będą aresztować za bycie heteroseksualnym, bo pani Ryszard uzna, że to ją obraża.

Ministrem oświaty Biedroń?

heoij 09.10.2011 20:22

Głupi naród i tyle, że znowu wybrał Partię Oszustów :-)

Porter 09.10.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1175141)
Jeśli te wyniki się utrzymają stracę wiarę w polskie społeczeństwo. Żenujące jest dla mnie szczególnie 10% dla Palikota...

choć Owsiaka szanuję... ale
hasło róbta co chceta pasuje to tego kolesia na P. jak ulał pasuje... zero wartości, zero honoru, zero rozumu... wyborcy: zbuntowani nastolatkowie, odszczepieńcy, homosie, transy...
ps. czy ktoś zna choć jedną inną gębę z tej partii?? niż Palikot?? oby mu bateria w wibratorze wylała... szlag trafia...

jaszczur90 09.10.2011 20:24

Ehh... ludzie którzy walczyli za II wojny światowej chyba się teraz będą w grobach przewracać jak Palikot z tą bandą tęczową wejdzie do sejmu... normalnie koniec świata będzie chyba za rok

WzT 09.10.2011 20:25

Przykrość, smutek, żal i niedowierzanie co się dzieje z tym społeczeństwem ?
Jestem przerażony...

Mareq 09.10.2011 20:25

Biorąc pod uwagę obecną sytuację , to pragmatycznym jest oczekiwać by PO i PSLowi starczyło mandatów.
Nie dla SLD a tym bardziej Palikota w koalicji.

neq. 09.10.2011 20:27

wydaje mi się że będzie tak +/- 5 mandatow wiec lepiej zeby starczylo bo nie chce pedalow w rzadzie i wole mniejsze zlo

grzesiek9000 09.10.2011 20:27

Do czego to doszło, że Palikot 10% dostaje. W przeciągu 4 lat będziemy drugą Grecją. Nasz Papież to się teraz w grobie przewraca.

domin_czyzyny 09.10.2011 20:28

boje się, że Palikot - a bardziej jego pedałów i transwestytów - że będą w rządzie...
chociaż chciałbym aby do KRUS`u się w końcu ktoś dobrał

LanceTS 09.10.2011 20:29

Straciłem wiare w społeczeństwo...

Sędzia 09.10.2011 20:29

Sondaże Homo Homini dają 35-30 dla PO, SLD 13, PSL 10 i RPP 8,50% wg Interii

Jeśli HH jest bliżej prawdy, to równie możliwy jest wynik 33-31 (patrząc na historię stosunku oficjalnych wyników do exit polls) i wówczas to zwycięstwo wcale nie jest duże

rafkur 09.10.2011 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Porter (Post 1175158)
choć Owsiaka szanuję... ale
hasło róbta co chceta pasuje to tego kolesia na P. jak ulał pasuje... zero wartości, zero honoru, zero rozumu... wyborcy: zbuntowani nastolatkowie, odszczepieńcy, homosie, transy...
ps. czy ktoś zna choć jedną inną gębę z tej partii?? niż Palikot?? oby mu bateria w wibratorze wylała... szlag trafia...

Biedroń, Anna Grodzka, jakiś skazany, kupa buraków ze szmalem która kupiła sobie miejsca na listach.
To jest smutne.
Wygraną PO bym jeszcze jakoś przeżył chociaż to jest smutne.Ok, ktoś się dał nabrać po raz kolejny. Natomiast Palikot w sejmie świadczy o całkowitej degrengoladzie naszego społeczeństwa. Ktoś, kto z premedytacją tworzy zbieraninę z dewiantami w pierwszym szeregu zbiera +- 10%.........

wonski_eNHa 09.10.2011 20:29

od 3 do ostatniego miejsca to się MUSI przetasować... przecież Palikot i 10% to są jaja. SLD albo PSL tyle będzie miało.

Na partię PO.......e8ców głosować... żal. Drogo jak nigdy, policyjnie jak skur...

Szkoda, że PiS ma w szeregach Kaczyńskiego, 'Ducha Smoleńska' i zamiast mówić co zrobi jeździ tylko na PO... gdyby ta partia normalnie się zachowywała to miałaby szansę na pokonanie PO.

jaszczur90 09.10.2011 20:31

I kibole sobie mogą teraz śpiewać.. widać coś słabo kibole się zmobilizowały do głosowania :-/ ( niestety smutne , że nawet wiślacy nie potrafią się zmobilizować w takiej kwestii )

AS82 09.10.2011 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1175168)
Natomiast Palikot w sejmie świadczy o całkowitej degrengoladzie naszego społeczeństwa. Ktoś, kto z premedytacją tworzy zbieraninę z dewiantami w pierwszym szeregu zbiera +- 10%.........

To świadczy o tym ,że ludzie maja dosc dojenia Polski przez Kosciol...pedaly i dewianty to sprawa drugorzedna

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl