![]() |
Za tego szala to z miejsca powinien być ban, nie jesteśmy na forum muminków. A ty jesteś mesjasz że jesteś pewnien że to nie agent bramkarza zmienił coś?
|
Cytat:
|
tutaj ktoś ostatnio pisał na forum o spotkaniu Cupiała z Wilczkiem i Skorża bodajże miało się odbyć w piatek?
odbylo sie?czy ktos to wymyslil? |
Odbyło się.
|
Znając już te perypetie, to dziś się nie dowiemy. Zostanie przedstawiony Jop i wszystko na ten temat. Nie napalajmy się, bo już przeszłość pokazala.
Z tym skladem Levadie pokonamy, co będzie dalej. Denerwuje mnie jedynie to, że zarząd nie mysli w ogóle. Za przejscie do fazy grupowej dostanie okolo 5-8 milionów euro, a nic nie robi w tym kierunku, by je zdobyć. Wiadomo, zawodnicy nie dają od razu awansu, ale z pewnoscią bylby wieksza szanse. Zawsze tak bylo, kiedy mielismy sklad - Real Madryt, nie mielismy - Anderlecht Uczcie się na bledach, ludzie |
Cytat:
|
kolejny raz dochodzą do nas calkowicie sprzeczne informacje
na pewno wskazanym przez GK prawym obrońcą nie był Braz bo.... on był już na testach medycznych w Wiśle na pewno Wisła nie pozyska dwóch prawych obrońców , bo jak to powiedział trener Skorża " nie chce dwóch nowych graczy na jedną pozycje " jeśli Braza traktować jako środkowego obrońce to już pozyskaliśmy na tą pozycje Jopa czyli kółko się zapętla co do samego Braza to już było przynajmniej 5 różnych zwrotów akcji , nie zdziwie się jeśli jeszcze przeczytamy że jeszcze Nurek może do nas trafić |
szkoda że nic powiedzieli o spotkaniu Wilczka i Skorży z Cupiałem.
po naszym zarzadzie mozna sie wszystko spodziewac. Wedlug mnie lepiej ze Bednarz dziala sobie po cichu i spokojnie. Nie pamietam kiedy ostatni raz dal jakis wywiad Najlepsze jest zaskoczenie. Trzeba czekac na oficjalne informacje,. I to co mowil Skorża moze sie sprawdzic ze jest zielone swiatlo. A brukowce niech sobie pisza. I potem im jest glupio jak dany zawodnik jednak jest w Wisle. |
Cytat:
|
Do końca okienka transferowego daleko, dwie dziury w składzie załatane (środek obrony i lewa pomoc). W środku nawet mały kłopot bogactwa (Garguła, Jirsak, Sobolewski, Cantoro, Diaz). Wciąż poszukiwani bramkarz, prawy obrońca i napastnik. Ilu przyjdzie do 31 sierpnia?
|
SKWK pisze:
"Według naszych informacji przed momentem miała zapaść decyzja o zgodzie na transfer zawodnika. Braz ma trafić na Reymonta na zasadzie wypożyczenia z opcją pierwokupu." Skoro tak to ten transfer ma jakis sens... zobaczymy tylko czy ten Braziliano sie sprawdzi. Dziwna jest tylko druga informacja z GK jakoby mial przyjechac jeszcze jeden prawy obronca... czegos nie kumam, bo zaden z newsow nie wydaje sie byc zmyslony, bo i skwk i GK to zrodla raczej wiarygodne jezeli chodzi o transfery Wisly.. o ktorej ta konferencja, na ktorej przedstawia Jopa? |
Wlasnie pisza, ze Ten Prawy Obrnca ma przejsc testy medyczne, ktore juz Braz przechodzil
|
Cytat:
|
Przecież nigdzie nie jest napisane, ze Braz już podpisał kontrakt, tylko że NIEOFICJALNIE RN wydała zgodę na ten transfer - a to nie jest równoznaczne z podpisaniem. Podpisać może dziś, może jutro, a może za tydzień.
|
Cytat:
|
"Wiślackie portale internetowe podały w poniedziałek po południu, że David Braz zagra jednak w drużynie Białej Gwiazdy. Rzecznik prasowy klubu dementuje te informacje.
Zdaniem serwisów decyzja o angażu młodego Brazylijczyka zapadła w poniedziałek. Wisła miałaby wypożyczyć piłkarza na rok z prawem pierwokupu. - Nie jest to prawda. Negocjacje w tej sprawie zakończyliśmy już w piątek – powiedział Wirtualnej Polsce rzecznik prasowy klubu Adrian Ochalik. Piłkarz wraz z menedżerem mieli opuścić już Polskę. Braz ma 22 lata, był młodzieżowym reprezentantem Brazylii. Pół roku temu podpisał umowę z Panathinaikosem, ale na razie nie potrafi wywalczyć tam miejsca w składzie. Jego menedżerem jest Hector Peralta, ten sam który do Krakowa przywiózł Marcelo i Beto." http://sport.wp.pl/title,Wisla-demen...wiadomosc.html |
Przy sprawie Jopa też było stanowcze dementi :)
|
Cytat:
Z Brazem nie ma takich kwestii. |
Mam nadzieję że zalatwia tego prawego obroncę który jest rzekomo na testach.
Bo Singlar ma runde jesienna z glowy. Udaję sie na opercje wiezadla. |
...
ciekawe co wymyślą z napastnikiem, bo chyba ten temat ucichł ostatnimi czasy... np taki David Lafata z FK Jablonec pewnie dawal by rade w Wisełce :)
|
spokojna głowa, jeszcze półtora miesiąca jest okienko otwarte... :D
a niektórzy marudzą jakby w upływały ostatnie dni |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Powiem tak: nie chcę żeby przychodził do nas Braz! Czemu? To proste! Jeśli będziemy mieć 4 środkowych obrońców w kadrze to oznacza, że przynajmniej jeden z nich odchodzi. Prawy obrońca jestem pewien, że przyjdzie, a Braz to TYLKO powtarzam TYLKO plotka!
|
Cytat:
|
Braz to nie plotka, Bożok to nie plotka, Carlinhos to nie plotka, Nurković to nie plotka i tak możnaby wymieniać jeszcze trochę nazwisk. Jeśli się rozmawia o transferze, a potem do niego nie dochodzi z różnych powodów to to jest plotka?
Sytuacja w Wiśle jest niestety dość dynamiczna. Jeszcze w piątek trener mówił, że wkrótce przyjdzie do nas prawy obrońca, dziś już tylko stwierdził, że ma nadzieję iż takowy przyjdzie. W tzw. międzyczasie był weekend, gdzie wersje zmieniały się kilkukrotnie. Z ostatnich informacji wygląda na to, że Braz nie przyjdzie. Jakiś inny obrońca? Jakiś inny transfer? Nie. Ale jutro znów wszystko się może zmienić. |
w świetle ostatnich doniesień prasowych dot. prawego obrońcy i jak to ladnie rav ujął dynamiki zmian, mam wielka nadzieje ze z Burligi szybko wyrośnie przyzwoity obrońca, bo istnieje na dzien dzisiejszy ryzyko, że będzie on jedynym zdrowym prawym obrońcą...
|
tylko Burliga nie jest prawym obrońcą. Jest prawym pomocnikiem.
Nie wyobrażam sobie że nikt nie przyjdzie na prawa stronę. To jest priorytet i chyba klub o tym wie. To musi być zawodnik który wskoczy od razu do pierwszej jedenastki. Mamy coś pecha do kontuzji więzadeł...ale taki jest sport...i tego sie nie da przewidzieć. |
Cytat:
z trójką środkowych dwójką lewych (przy czym jeden z lewych tak naprawdę gra jako def. pom.) podoba mi się ten eksperyment :lol: nie wiem tylko czy podoba się on Skorży ps. baj de łej co się stało z Carlinhosem który ponoć przeszedł badania?? ktoś go nam podebrał czy byłby "za drogi" w utrzymaniu |
w ME byl prawym pomocnikiem - zgoda, u Skorży jest testowany jako prawy, środkowy obrońca, bo tu jest deficyt i szuka się alternatywnych rozwiązań.
też mam ogromną nadzieje, że pojawi się grajek co najmniej takiej klasy jak Baszczu. |
Co najmniej takiej klasy jak Baszczu .. i pewnie jeszcze mający max 25 lat ? ... :rotfl::rotfl::rotfl:
Taki piłkarz jest wart co najmniej 1,5 -2 mln € w europie. Można próbować z Brazylijskimi no-name'mi, moze któryś zaskoczyć, ale szansa na to jest niewielka. Sprowadzony na jego miejsce piłkarz będzie 1/4 Baszczyńskiego, ale faktem jest, że T_R_Z_E_B_A kogoś sprowadzić pop doniesieniach o Singlarze. Edit: Co od Burligi, to po tym ile razy go widziałęm dla mnie to jest taki drugi Zieńczuk, dobra wrzutka i strzał, typowy skrzydłowy, szkoda by go marnować w obronie, tak samo jak cały czas nie mogę odrzałować Piety, byłby z niego świetny skrzydłowy, czy nawet następca Pawła. Wyobraźcie sobie co by było gdybyśmy mieli 2 identycznych Brożków w ataku ... no ale swego czasu pożałowano pieniędzy na LO. Skorża dziś coś przebąkiwał o tym że Łobo spodkąc może tan sam los... |
Angmir napisał:
Cytat:
|
lat to i może mieć i z 30, byleby był a czy ta klasa Baszcza taka nieosiągalna? nie oszukujmy się wybitnym grajkiem to on nigdy nie był, po prostu przyzwoity, zadziorny obrońca z lepszymi i gorszymi meczami.
dwóch Brożków w ataku już mieliśmy kilka razy, z dobrych kilka lat temu, nie przyjęło się to jak widać. Burliga z Małym i Łobo raczej nie wygra na skrzydle, więc niech w obronie pogra, jeśli ma do tego predyspozycje. Może się wtedy Skorża doczeka polskiego Lahma ;) |
Cytat:
Sytuacja, w której polityka transferowa klubu zmienia sie z godziny na godzinę, w której nic nie jest pewne, a trenerzy są zwodzeni i nie wiedzą, na czym naprawdę stoją, nadaje się do zabawnych anegdot, a nie profesjonalnego klubu sportowego.W takich warunkach trudno o budowanie czegoś trwałego i pozytywnego. A Wisła potrzebuje sukcesów, a nie porażek. |
No właśnie,właściciel ewentualnie mógł wstać lewą nogą,ale równie dobrze mogło mu śniadanie nie podejść lub...w każdym razie jak się ciągle wymienia tu RN w kontekście transferów,to tylko pusty śmiech mnie ogarnia.Cóż to za RN,gdy jest 100% właściciel danej firmy.Toż to całkowicie fasadowa forma władzy.Ich praca pewnie polega na tym m.in.,aby po wyjściu np.p.Bednarza szybko zadzwonić(wiadomo gdzie)i zreferować co usłyszeli.Trochę sobie żartuje,ale przeceniacie to śmieszne ciało,czyli RN.
|
Cytat:
Skorza jest juz do tego przyzwyczajony. Nie oszukujmy sie,zeby to wszytsko trzymalo sie kupy ,trnasfery powinny byc juz dawno czyli przed zgrupowaniem w Austrii.Potem juz tylko taktyka,zgranie,taktyka,zgranie. Teraz pod presją czasu i widma mozliwego odpadniecia z Pucharow (w III rundzie ) widzimy jakies zawirowania z Brazem,Nurkoviciem ,itd.Mało to poważne,a Wisla to podobno profesjonalny klub .Zresztą tak jest co roku,wiec taki stan rzeczy zaczyna traktowac sie jako "normalny" |
Cytat:
mamy czterech na krzyż obrońców i trzech napastników lub4 (Małecki) - w tym jednego kontuzjowanego nie wiadomo na jak długo, jednego ostatnio zamienionego na prawoskrzydłowego i w tej bryndzy klub odpuszcza Niedzielana - jak sądzę tylko dlatego że zarabia za dużo ciekawa koncepcja jak się Ćwielong zepsuje lub Brożek zagrają Batko z Jeleniem czy Leszczak ?? |
Cytat:
Cupiał postawił Skorży jasny cel: awans do Ligi Mistrzów (źródło: M. Skorża). Gdybyśmy o ten cel mieli walczyć w takim składzie (chodzi mi o liczbę wartosciowych obrońców i napastników) to byłaby by to kompromitacja właściciela Wisły. Nie można wymagać tak wiele od trenera jeśli nie zapewni mu się właściwych warunków pracy. Wymaga tego zwyczajna uczciwość i zdrowy rozsądek. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl