![]() |
Cytat:
|
Ciekawe skad moze to wiedziec skoro sezon sie nie zaczał - a druzyna jaka miał w minionym sezonie nic nie zdobyła
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/tra...wiadomosc.html |
Rok temu też byli jednymi z najlepszych, a jak się skończyło to wiemy. ;)
|
Materiał co prawda sprzed tygodnia, ale jak ktoś nie czytał to warto. Wywiad z najlepszym polskim trenerem panem Orestem Lenczykiem:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ore...722,1,789.html |
|
Cytat:
Kraj absurdów, stadion piłkarski na którym nie będzie można grać w piłkę... |
Leszek powinien grac we Wronkach... na swoim prawdziwym stadionie.
|
Cytat:
Cytat:
Czy w naszej lidze dysproporcje w poziomie sportowym są tak duże, że powinno się niezwłocznie "obciąć" dół tabeli? Czy to przypadkiem Ekstraklasa nie jest tą ligą, co to lider skończył sezon z 29 punktami przewagi nad szesnastą drużyną? Dla porównania dodam, że w Rumunii ta różnica wynosi...45 punktów, w Bułgarii 56 punktów, w Serbii 71 punktów, w Czechach 50 punktów, we Francji 30 punktów (tak jak u nas), we Włoszech 40 punktów. Jak dobijemy w tym względzie choćby do jednego z tych krajów, to będzie można się zastanowić, czy aby kilka drużyn nie jest zdecydowanie ponad poziomem reszty. Na razie jesteśmy ligą, w której różnica w poziomie sportowym mistrza, a ostatniej drużyny jest jedną z najmniejszych w Europie i takie są fakty. Cytat:
|
Cytat:
|
Jaką umowę? Nie mają żadnej umowy, bo przez roku czasu od oddania stadionu Amica nie została jeszcze operatorem stadionu. Nie znam szczegółów, ale dobrze im tak.
http://lechpoznan.net/news-8008.html Stadion jest miejski i to miasto w chwili obecnej jest wyłączonym podmiotem, który ma prawo podejmować takie decyzje. |
Nie śmiejmy się tak z Amici bo miasto Kraków bardziej nas roluje niż ich Poznań. Ponadto nie zdziwiłbym się gdyby Majchrowski nam podobne rzeczy zafundował za jakiś czas. Dla mnie żenada z takimi pomysłami w Poznaniu (bez znaczenia co myślę o Amice).
|
Cytat:
Cóż ale zawsze to okazja zobaczyć ten ich stadion z bliska :D |
Jeszcze pare dni i w Nas uderzy informacja ze kw.LM gramy poza R22 bo np nie mamy gdzie wpuscic kibicow gosci...
Takze i w Poznaniu i u nas to samo |
Podoba mi się jedno,
Cytat:
A tak poza tym, to ładnie ich wychujali. Oby u nas nie było podobnie za jakiś czas ... |
|
Dobre :). Wszyscy o tym wiedzą (po cichu) tylko oficjalnie wciąż trwa chocholi taniec udających, że mamy do czynienia z jakimś Lechem.
|
Cytat:
Niech wreszcie zagrają u siebie i przestaną się wygłupiać. Żadna wielka krzywda im się nie dzieje. PS. Jak miasto buduje obiekt i ten obiekt jest MIEJSKI, wybudowany za miejskie pieniądze - to należy się z tym liczyć. Również i u nas. PS2. Ale przecież my mamy do dyspozycji drugi, nowoczesny obiekt, o rzut beretem:-D |
Nie przesadzajcie. Po to jest okres na zgłaszanie ekstraklasie sugestii co do ustalania terminów, żeby jest zgłaszać i ustalać. Co to komu zmienia, czy pierwsze 5 meczów Amika zagra na wyjeździe, w domu, czy cokolwiek? Piłkarsko ani nikt w sumie na tym nie zyskuje, ani nie traci, terminarz jakoś też wyjątkowo zaburzony nie będzie bo zmieniają się tylko miejsca spotkań, a nie ich terminy. To jest nawet lepsze, niż przesuwanie meczów z ustalonego już terminarza na jakieś środy czy bonusowe weekendy - a i tego bym się nie czepiał za bardzo. Dla mnie akurat terminarz to nie jest jakaś nienaruszalna świętość.
|
Na wszelki wypadek itd to ja się ciesze, że my mamy jeszcze Traugutta, a Śląsk Oporowską. U nas na szczęście Lechia jest operatorem, ale we Wrocku juz mogą być takie jaja jak w POZnaniu (oby nie), gdzie operatora intersuje wszystko tylko nie mecze WKS-u
|
No to moja propozycja dla klubu na literkę A z Wielkopolski jest taka:
Pierwsze 5 kolejek rundy wiosennej grają na wyjeździe A w rundzie rewanżowej z tymi samymi drużynami również grają na wyjeździe :D |
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...ie_sezonu.html
Cytat:
|
No własnie to samo miałam spytać. Czemu do cholery terminarz pozostaje ciągle ścisle tajny?! Czy opublikowanie go ponad miesiąc przed startem rozgrywek przerasta władze ekstraklasy? Bo nie kumam ...
|
Jak będą znali cały skład ekstraklasy to go opublikują, bo narazie nie wiedzą czy Podbeskidzie dostanie licencje
|
Cytat:
Mają swój macierzysty stadion we Wronkach i niech tam grają. Dość robienia im prezentów - gdyby nie kuriozalne rozwiązania fuzji, zaakceptowane przez PZPN - nie uniknęliby spadku z ekstraklasy, a to jest kilkanaście milionów złotych w plecy. A przecież wiadomo, o co chodzi. Chodzi o grubą kasę. Stadion macierzysty Amiki, ten we Wronkach jest na nieco ponad 5 tys. widzów. A na Bułgarskiej mieliby pewnie 15-20 tys. sprzedanych karnetów na rundę jesienną. Licząc średnio 200 zł za karnet, wychodzi 3-4 mln złotych z samych karnetów. A jeszcze nie wiadomo, czy w którymś z tych początkowych meczy Amika nie będzie gościć Legii lub Wisły. Wtedy byłby komplet. A im większe te kartofle mają straty, tym lepiej:-D |
I dobrze, że Ruch sie nie zgodził na przeniesienie meczu do nich
edit: witajcie Wronki :) |
|
No to nie zaciekawie sie dzieje w Lechu - nie trzeba było sie smiac z Wisły, ze jeszcze do tej pory nie ma oddanego stadionu.
|
Haha ten Korupcyjny Twór jak bumerang wraca do Wronieckich korzeni.A zeby ich tamtejsze muszki zjadły :)
|
Cytat:
My mamy jakiś stadion rezerwowy wpisany w papiearach na ten rok ? Bo tutaj się wszyscy śmieją z Lecha, a się okaże że na swoje mecze el. LM będziemy musieli jechać do Źliny na Słowację, czy na Śląski jak go skończą... |
http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...twarzy,1657151
Brak wyjazdów, same kary -> państwo policyjne. |
Cytat:
Słyszeliście co prokuratura w poznaniu zrobiła ? Policja dostarczyła prokuraturze nagrania z monitoringu w Bydgoszczy i przedstawili sylwetki około 30 czy 40 osobom z lecha. Sylwetki z twarzami, ze wszystkim. I co prokurator powiedział? Uwaga uwaga !!!! " że to nie są wystarczające dowody " ..... Więc jeb*ćtaki zakaz, zakaz petardy, kominiarki, szalika na twarzy, czy zajęcia miejsca numer 14 a nie 13. Wszystko zależy od prokuratora co Ci zrobi. |
Widać nie tylko ja mam takie przemyślenia:
http://www.weszlo.com/news/7097 Cytat:
A oni Bosackiego kopnęli w zadek. W sumie czego się można było po nich spodziewać. Ciekawe, że poza Weszło dziennikarze nic o tym nie piszą. Trochę głupio, po tych zeszłorocznych peanach nad "najbardziej medialnym klubem w Polsce". |
Pisało o tym kilka portali. Parę godzin później na oficjalnej stronie Lecha pojawiła się informacja, że będzie zorganizowane spotkanie pożegnalne Bosego.
Oczywiście działacze żegnają(chcieli się pożegnać) się jak zwykle :-P |
Cytat:
Ta niby nie zgadzająca się Ekstraklasa S.A. zapewne pójdzie im na rękę. |
Ale ujadacie:) Urlopow nie macie? Wakacji nie dostaliscie za slabe oceny w szkolkach? :> A juz najbardziej smiesza mnie teksty jaka to Ekstraklasa stanowcza jest:rotfl: Jakby to pierwszy raz bylo...
|
Niema co się śmiać, Amica wraca w końcu do domu, już nie będą musieli się tułać po Poznaniach na mecze
BTW my musieliśmy grać na SS oni w Poznaniu, teraz my w domu na R22 - oni w domu - we Wronkach. Wszyscy zadowoleni. |
Terminarz ekstraklasy na ten sezon http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.o..._jesieni_.html
|
Uważam, że dobry terminarz, bo wszystkie hitowe mecze rozegramy na wiosnę u siebie, oby przy pełnym stadionie :).
|
Hmmm.... Wszystkie mecze z teoretycznie największymi rywalami jesienią gramy na wyjeździe. Mam nadzieję, że jak Wisła będzie dalej grać w Europie to nie odbije się to czkawką tak jak w przypadku Lecha ...
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl