![]() |
jest źródło - z faktu
http://www.fakt.pl/Matka-Meliksona-j...y,93931,1.html |
Wiedziałem, że jednak problemem jest wyznanie.
A to Was nie wk...a?: http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/z...9,artykul.html Bo powinno, skoro wszyscy tacy święci patrioci tutaj... |
Cytat:
Tutaj cały artykuł: http://www.gazetakrakowska.pl/poleca...azda,id,t.html |
Jak nie Małecki podzielił kibiców, tak teraz robi to Maor... to teraz niech podzieli w ogóle cała Wisła... ludzie nie mamy większych problemów ? Jak chce Maor grać dla nas to niech gra ! Mi tam to nie będzie przeszkadzać mimo że jestem patriotą itp... ale takie są czasy że w większości krajów grają ludzie z innymi narodowościami. Popatrzcie na Niemcy, Francję, USA, Szwajcarię itp. Dajmy mu spokój... jego życie, jego wybór, on wie co robi...
|
Pod Legnicę trafili ze wschodu, matka Maora. Na wschodzie, bodajże dzisiejsza Białoruś, należy szukać korzeni a nie pod Legnicą. Nie zmiania to faktu,że Polka, tylko wyznania mojżeszowego. Ot, cała tajemnica.Jak dla Was problemem jest wyznanie to macie problem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Po co kombinować? Matka jest zydówką, Maor jest żydem i tyle. Niech gra dla Izraela i oszczędzi wszystkim problemów egzystencjonalnych. Zagra dla Polski, bedzie ok, zagra dla żydów będzie bardzo ok.
|
Nie była polką tylko pół polką, sama w tym wywiadzie mówi, że niewiele w domu rozmawiało się w tym języku....
Ale jeśli Maor od razu zdecydował by się na Polske - ok, mogę zrozumieć. Ale po tym jak odpadli z eliminacji. No sorry. Takiego s....ielstwa to jeszcze chyba w piłce nie było. PS. A co do Piszczka nikt z nas nie mówi, że postępuje dobrze, powinien odcierpieć swoje, lecz nie bulwersuje nas to tak jak maor, bo Maor to piłkarz kochanej Wisełki. I to boli 100x bardziej. No cóż, to pościg za kasą , pozycją, dupami gdzie ludzie pominęli się z wartościami |
Cytat:
Idąc dalej w gdybaniach - zapewne gdyby nie 1968 rok. grałby u Nas nie Maor Melikson a np. Marek Kowalski :D P.S. Zakładam że do Izraela wyemigrowała w '68 ze względu na to że była żydówką. |
Jestem przeciwny obcokrajowcom w kadrze, a Maor nim jest.
|
Jak dla mnie to jest wina FIFA. Najwyższa futbolowa organizacja uchwaliła takie przepisy i reprezentacja w dzisiejszych czasach to jest właściwie klub. Powinno być tak, że jak zadebiutujesz w danej reprezentacji (obojętnie czy jest to młodzieżówka, czy kadra A) to potem nie możesz zagrać w innej. Nie mówię tu tylko o spotkania o punkty, ale i mecze towarzyskie.
|
Cytat:
Czasami żałuję, iż rejestracje na forum nie poprzedza prosty test IQ - co chroniłoby forum przed takimi frustratami jak Ty , którzy nie potrafią nic sensownego napisać i ograniczają się jedynie do jednozdaniowej napinki. |
Cytat:
Jedynym który próbował Maora nastawić na właściwa moim zdaniem droge był Biton który mówił w wywiadach rzeczy typu: Gdybym był na miejscu Maora wybór byłby dla mnie oczywistością- Izralel. I wydawało się że przez chwile Maor posłuchał kolegi bo podjął stanowcza decyzje. Jednak rodzinka i Dahan zrobili swoje. Jak już napisałem Maor mimo tego że jest dorosły to nie jest do końca samodzielny, łatwo takim człowiekiem manipulować i jak to ładnie ująłeś w jego głowie być może nadal trwa walka. |
Moze nie bedzie to drugi Ernest Wilimowski
|
Lysy wrzuć luz i przestań bluzgać. A twoja zabawna napinka jest faktem.
Dla przypomnienia Maor ma polskie obywatelstwo i ma wolny wybór. |
Dyskusja sięgnęła dna. Zaczęliście grzebać w czyimś życiorysie i dopierdalać się do matki tego człowieka. Tego na tym forum jeszcze chyba nie było.
Wysiadam. Idę zwymiotować. Dobranoc. |
Cytat:
|
Cytat:
dwdx1906 owszem grał ale nadal może wybierac bo ma podwójne obywatelstwo, takie fakty. Pisałem juz o tym że ten stan mi sie nie podoba i grać powinni tylko tacy co znają polski hymn, mówią po polsku i czują się Polakami ...ale obrażanie Maora i to jeszcze z argumentem o jego religii, grzebanie w życiorysie matki, sorry ale na tym przystanku wysiadam. |
Ja tam chętnie popatrzę na grę Meliksona w reprezentacji, a Smudzie życze sukcesów. Skoro jest tam Matuszczyk, Prequis, Obraniak, Polansky a był Roger i Olisadebe to niby dlaczego Melikson jest od nich gorszy?
A ponieważ jesteśmy na forum Wisły, dodam jeszcze, że dla Wisły to znakomita wiadomość :) Będzie się chłopak promować ku chwale swojej i Białej Gwiazdy! |
Cytat:
Pewnie moje zdanie niewiele Ciebie obchodzi ale miałem Ciebie za rozsądnego użytkownika tego forum a okazuje się że dołączyłeś do naczelnych szczekaczy patriotów którzy nigdy niczego nie zrobili niewłaściwie... Oceniasz Maora na podstawie komunikatu PZPN, wypowiedzi Laty, Olejkowskiej i kilku artykułach zamieszczonych na Weszlo, Onecie i WP. brawo... Ja nie mam nic przeciw Maorowi w naszej reprezentacji, nie dośc że umie prosto kopnąc piłkę to pokazał że ma serce i charakter do uprawiania tego sportu. Nic mi, Tobie i komukolwiek innemu do jego decyzji. Nie wiemy jakie pobudki nim kierowały. Jestem w stanie uwierzyc że Maor jest w stanie dac więcej niz np taki Dudka swoim zaangażowaniem i inteligencją więc skoro ma grac dla nas dlaczego nie? |
Westersyl zgadzam się. Widać po nim, że raczej mocnego charakteru to on nie ma. Nawet nie chce mówić o tej decyzji bo pewnie powiedział coś i teraz mu głupio tego bronić. Chce żeby sprawa trochę ucichła. Może zdaje sobie sprawę co narobił i teraz mu głupio. Chociaż jak pomyśli o kasie to mu pewnie przejdzie.
|
Powiem jeszcze jedno. Sprawa gry Maora Meliksona w 'reprezentacji' Polski to hańba nie dla samego Meliksona jak niektórzy twierdzą, tylko dla nas, dla nas jako kraju, idealnie pokazuje jak słabi sportowo jesteśmy po przemianach w 89 roku. Niektórzy wieszają psy na Meliksonie, używając mocnych słów - s....ił się, sprzedał się etc. A ja pytam. Czy zrobił coś innego niż to, co stało się w naszym kraju standardem? Czy tak samo zachowałby się jego menago, gdyby to był precedens w skali kraju? Czy może jednak postąpił by inaczej gdyby nie wiedział, że w pogoni za sukcesem sportowym 'Polakami' zostali w przeciągu ostatnich lat - Emmanuel Olisadebe, Van Gevorgyan, Roger Guereiro, Hernani, Ludovic Obraniak, Sebastian Boenisch, Adam Matuschsyk, Eugen Polanski, Damian Perquis, a w kolejce czekają Manuel Arboleda czy też Dudu Paraiba?
Oczywiście, że nie. Bo wiedziałby, że to nie wypada, że w Polsce szanuje się reprezentację, szanuje się wartości narodowe. Niestety, nie jest tak. Mamy taką sytuację, że za cenę jakiegokolwiek chociażby najmniejszego sukcesu w piłce kopanej oddamy wszystko, podpisalibyśmy nawet cyrograf z diabłem. Dahan głupi nie jest, pieniądze liczyć umie, nie miał skrupułów, żeby wprowadzić 10 obcokrajowca do drużyny reprezentującej Polskę. Dziesiątego. A wcześniej się z aż takimi głosami krytyki nie spotkałem. Trzeba było wyrwać chwasta z korzeniami, zatrzymać tą machinę nawet nie na etapie rozruchu, co przed startem. Teraz już się nie da. Po Meliksonie przyjdą następni. Po następnych jeszcze następni. Reprezentacji Polski bez cudzysłowiów możemy już odprawić pogrzeb. R.I.P. W normalnym kraju, taki Melikson powinien być chłopakiem z Olszy. Z takimi samymi umiejętnościami. A jednak tak nie jest, w Wiśle gra 9-10 obcokrajowców w pierwszej jedenastce. I to jest niestety jedyne wyjście, bo młodych, uzdolnionych po prostu, najzwyczajniej w świecie nie ma. Co roku w Ekstraklasie mamy te same, stare znajome twarze graczy z Polski. Jedynymi innowacjami są piłkarze zza granicy. No bo kto się wprowadził przebojem do naszej ligii i utrzymał jakiś przyzwoity poziom. No chyba Lewandowski ostatnio, a taki trafił się raz na 10 lat. Ale gdzie ma się wychować prawdziwie polski Melikson ? Pokażcie mi w Krakowie kompleks piłkarski z prawdziwego zdarzenia. Juniorzy Wisły tłoczą się na dwóch nierównych boiskach, albo jeżdżą do Skawiny na treningi. Okres zimowy to katastrofa, bo z konieczności muszą przejść na halę, przez co tracą kilka miesięcy treningów w roku. I gdzie mają się tacy wychować? Czy warto jechać Meliksonowi od sprzedawczyków, nazywać go 'obrzydliwą postacią', czy może warto sięgnąć troszeczkę głębiej, a nie wyżywać się na człowieku, który po prostu korzysta z patologii naszego kraju. Inną sprawą jest podejście młodzieży do piłki. Niestety, fakty są takie, że jak zawodnik X strzeli w juniorach dwa gole w meczu już czuje się wielką gwiazdą, atakuje kluby i później już z nich nie wychodzi. Teraz drużyny juniorskie dopadła zaraza alkoholu, tam pije każdy, a kto nie pije uznawany jest za dziwnego, izolowany od grupy. Przykład Sebastiana Leszczaka, gościa z naprawdę dużym talentem jest tutaj najbardziej wymowny. Spójrzmy na taką Serbię. Kraj - ludnościowo - 4 razy mniejszy od nas. A popatrzmy na ich sukcesy sportowe. Novak Djokovic i pozostali tenisiści - zarówno mężczyźni jak i kobiety, mistrzowie Europy w siatkówkę, świetni koszykarze, pływacy i tak można wymieniać dalej. Wreszcie piłkarze. Obecni w każdej lidze w Europie, sprzedawani z serbskich klubów za ciężkie miliony. Przeważnie pracowici, charakterni. W Partizanie, Crvenej czy Vojvodinie mamy do czynienia z ciągłą rotacją piłkarzy, jeden odchodzi, ale w jego miejsce już jest wychowanek i tak to się kręci. Czy w Polsce obserwujemy takie zjawisko? Bo chyba jednak nie. W Serbii infrastruktura nie stoi na najwyższym poziomie, mówiąc delikatnie. Ale tam chłopcy biegają za piłką, wiedzą, że to dla nich szansa, ciężko pracują. A u nas ? A u nas piłka młodzieżowa to lans przed dupeczkami, a nie długofalowa inwestycja w siebie. Tym dzieciom w klubach nie ma kto wpoić, że tylko ciężką harówą można do czegoś dojść. W klubach mamy do czynienia z trenerami starej daty typu Stanisław Chemicz. Świetnie okopani, z plecami w klubach i związku, ale bez ikry, bez chęci nauczenia swoich podopiecznych czegokolwiek. Głodowo opłacani. Pomijam już problem wszechobecnego alkoholu, który trenerów grup młodzieżowych (szczególnie tych starszej daty) też często dotyka. Teraz dla dzieciaków uprawianie piłki nożnej już nie jest atrakcyjne. Są komputery, konsole, telewizory z HD, pobudowano nowe osiedla, każde odgrodzone wielkim płotem, gdzie o chociażby małym boisku można pomarzyć (wiadomo, grunt dla dewelopera w dobrym miejscu jest na wagę złota, po cóż ma marnować go na jakieś głupie boiska), zniknęły mecze osiedle na osiedle, młodzi na starych. Takich doczekaliśmy czasów. Także ja Meliksona odsądzać od czci i wiary nie będę, bo po primo nie mam żadnego związku emocjonalnego z drużyną, kierowaną przez Smudę, a po secundo on tylko wykorzystał fakt, jak bardzo nasz kraj jest chory. Zachował się nieetycznie to racja, ale podkreślam - nie on pierwszy. Gdyby nie Ełro, nie byłoby w drużynie Smudy żadnego z 'ostatniego rzutu' stranieri. On przynajmniej w bawałnę nie owija jak Ojgen czy Perqiuis, który nagle pokochał kraj swojej prababki. Moja prababka była Ukrainką, a Ukraińcem się raczej nie czuje i nigdy się czuł nie będę. Ale to tylko tak tytułem OT. Zastanówcie się komu bardziej należy się pojazd. Maorowi, który cynicznie wykorzystał okazję (forma wykorzystania tej okazji raczej niesmaczna, ale nie znamy wszystkich okoliczności), czy setkom, a nawet tysiącom ludzi, nie tylko tych z pierwszych stron gazet, którzy są winni takiego, a nie innego stanu rzeczy. Bo mi się wydaję, że atakujecie jednak niewłaściwą osobę. PS Mam nadzieję, że te kilka milionów Euro pozyskane z transferu Meliksona nie pójdzie na nowych graczy, tylko w całości na Akademię Piłkarską Wisły Kraków, bo tylko w taki sposób możemy uniknąć tego, co się aktualnie dzieje. Pozdrawiam. PS2 Niektórzy za dużą uwagę w Wiśle przywiązują do najemników. Wisła to My, My na trybunach. Nie dajmy się podzielić. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nikt się do jego matki nie dop... Czyż to już taki grzech przeciwko sumieniu, interesować się genealogią gracza klubu któremu kibicuję? Też idę spać bo dyskusja najwyraźniej bezcelowa. Zarowno przeciwnicy, jak i zwolennicy maja swoje argumenty których będą bronić. Dobranoc.:D |
do Marszałek
Nie, nie pamiętam ale oczami wyobraźni sobie go tak właśnie wyobraziłem ... grzebanie w życiorysach przodków ... analizowanie religii czy słuszna, a moze nie ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozatym dlaczego od razu w jego kontekscie gry w reprezentacji pojawiają się pieniądze? A nie przyszło Tobie do głowy że on ma jakieś inne pobudki? Na przykład samorealizacja w tym co kocha i czym się zajmuje? Pod tym względem jestem w stanie zrozumiec Maora. Zgaduje że chce zrobic jeszcze cos wielkiego, cos czego nie mial szansy osiągnac w Izraelu... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
wielcy kibice w dup^e mam polską(smudzistą)reprezentacje.Dla mnie liczy się TYLKO WISŁA.Może ogarniecie sie i pójdziecie po bilety na ruch a nie na forum plakać!!!
|
Cytat:
|
Przejebali eliminacje i Izraelita stał się "Polakiem". A następnie rozstąpiło się morze...
Żaden Smuda, żaden Lato, ani nikt inny przekonać go nie potrafili. Skuteczniejsze były dwa mecze. 0 puntów, Maor jest "Polakiem". |
Cytat:
Maor to ambitny chłopak nie wątpię też, że ma inne cele. Jestem zdania że Maora podkręcili ludzie dokoła którzy przede wszystkim widzą finanse. Zaznaczam że to moje zdanie. Widać zresztą przez kogo jest prowadzony ten chłopak kisząc się z TAKIM TALENTEM tyle lat w Izarelu. Mieszają mu w bani. Żeby nie było że ja sobie coś wymyślam by google translator: His brother said this week on "did not tell him here 10 years, called the medium and none of that will not stop. He was 27 and we'll be young and here do not count him. Poland shake him and love him. For the family we just want the respect that comes him, if not here then there. The next campaign will be between 28-29 and for us it is old. He works too hard to be ignored ". Wywiad z Ojciem i Dahanem są w polskiej prasie już. |
Cytat:
|
Ludzie, weźcie się do k... nędzy ogarnijcie!!!
Przecież tego forum już się nie da czytać. Ja wysiadam - autoban! :( |
Izrealski przerzut, który nie ma szans już ze swoim krajem pograć na Euro, kolejny reprezentant Polski z którym po polsku Polak się nie dogada i jeszcze są ludzie cieszący się że mamy reprezentacje odpadków, bo jesteśmy nieudacznikami, którzy nie potrafią wychować paru piłkarzy w kraju... życzę waszej reprezentacji zwanej Polską trzech porażek na Euro. :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl