Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

methiu 26.06.2012 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 1259980)
Włochów w to nie mieszaj. Tam panuje inna kultura. W potrzebie antagonistyczne kluby pomagają wręcz sobie. Przywołam tutaj Christiana Abbiattiego z Milanu, który został wypożyczony do Juventusu, gdy w nim kontuzję doznali Buffon i jego zmiennik. Poza tym podzielam twoje zdanie. Polska mentalność niestety jest niezmienialna. Przywołane przykłady Żewłakowa, Żurawskiego, Głowackiego i jeszcze jak do tego dodamy W.Kaczmarka (Śląsk -> Cracovia), M.Kaczmarka (ŁKS -> Widzew), B.Grzelaka czy też J.Wawrzyniaka dobitnie świadczą, iż czasami trzeba przełamać wrodzoną niechęć do pochodzenia zawodnika.

Jeśli ktoś z Cracovii miałby wnieść do nas wartość dodaną to byłbym za takim transferem. Oczywiście, jesli dany osobnik nie afiszował sie zbytnio z calowaniem herbu, wychwalaniem Cracovii jako wymarzonego klubu. Bo tacy panowie są dla mnie pajacami, których z Białą Gwiazdą na piersi widzieć bym nie chciał.

I o to chodzi! Merytorycznie wyłożyć jak to jest bo już myślałem, że typowy argument na tym forum to nie, koniec i kropka.

najm 26.06.2012 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1259943)
Czy będzie dobry transfer to można będzie ocenić w grudniu, a nie teraz. Paradoksalnie piłkarze z beznadziejnymi referencjami mają lepiej niż ci gloryfikowani przez media. Taki Sikorski jak będzie marnował 10 setek na mecz nikogo nie zdziwi, natomiast w przeciwnym wypadku jego postawa może wywołać pozytywne zaskoczenie. Wszystko jest kwestią aklimatyzacji i radzenia sobie z presją.

Myślę, że ktokolwiek nie przyjdzie, a będzie predysponowany do gry na lewej obronie już będzie sukcesem. Od tylu lat nie grał u nas na lewej obronie żaden gracz przeznaczony do tej pomocy. Przecież najczęściej mielismy tam lewego pomocnika (Brozek, Paljic) lub defensywnego (Diaz)

JOSE 841 26.06.2012 17:16

Z tym Sikorskim i jego transferem definitywnym to na poważnie???

Ravers 26.06.2012 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1260049)
Z tym Sikorskim i jego transferem definitywnym to na poważnie???

Nie rozumiem trochę ironii.

czesiu 26.06.2012 19:26

Ten Bolek to jest magik sprzedać Małeckiego to majstersztyk, a jeszcze za takie pieniądze...
--------
Sikorski jest ok, wyszkolony na wysokim poziomie będzie jeszcze z niego pożytek.

Generalnie wszystkie ruchy transferowe oceniam (jak na nasze warunki) pozytywnie z zastrzeżeniem, że przyjście Głowy nie ma sensu. Tak samo jak nowy ewentualny kontrakt dla Sobola.

bridgeburner 26.06.2012 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 1260068)
Ten Bolek to jest magik sprzedać Małeckiego to majstersztyk, a jeszcze za takie pieniądze...
--------
Sikorski jest ok, wyszkolony na wysokim poziomie będzie jeszcze z niego pożytek.

Generalnie wszystkie ruchy transferowe oceniam (jak na nasze warunki) pozytywnie z zastrzeżeniem, że przyjście Głowy nie ma sensu. Tak samo jak nowy ewentualny kontrakt dla Sobola.

Powrót ikony współczesnej Wisły
33 letniego stopera (Zewlakow jest 3 lata starszy!), zawodnika który w zeszlym sezonie na wyzszym poziomie rozgegrał 32 mecze w ty 6m w LM jest błędem
A ściagniecie 25 letniego napastnika,który przez 2 sezony w Ekstraklasie strzelil 6 goli a w życiu rozegrał 42 mecze na poziome wyzszym niz 4 liga oraz zasłynał z nietrafiania z metra na pusta bramke jest pozytywem
Kur...a alez ja czasów dożyłem:-/

RYBA 26.06.2012 20:14

Panowie kubeł zimnej wody na głowy, po pierwsze mamy do czynienia z wyjątkowo oszczednościowym budowaniem drużyny na sezon a po drugie zostawmy ocenę transferów na grudzień kiedy runda się skończy;)

czesiu 26.06.2012 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1260071)
Powrót ikony współczesnej Wisły
33 letniego stopera (Zewlakow jest 3 lata starszy!), zawodnika który w zeszlym sezonie na wyzszym poziomie rozgegrał 32 mecze w ty 6m w LM jest błędem
A ściagniecie 25 letniego napastnika,który przez 2 sezony w Ekstraklasie strzelil 6 goli a w życiu rozegrał 42 mecze na poziome wyzszym niz 4 liga oraz zasłynał z nietrafiania z metra na pusta bramke jest pozytywem
Kur...a alez ja czasów dożyłem:-/

Powrót innej takiej ikony okazał się porażką...
Jestem zwolennikiem budowania zespołu na wzór Borussi Dortmund, czyli opartego na zdolnych zawodnikach w wieku 22-27 lat. Ambitnych, ktorych celem jest wygrywanie zawsze, a więc MP i dalsze na europejskich arenach. Natomiast Głowa już zdobywał MP, grywał na fajnych stadionach... Innymi słowy nie chcę ikon! Chcę wojowników! :D
Dla mnie Sikorski ma solidne wyszkolenie (5 lat w Bayernie M.) i chce coś w piłce osiagnąć.

kacpaw91 26.06.2012 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 1260068)

Jeszcze większym sukcesem była sprzedaż Mierzejewskiego za 5.5 mln euro do Trabzonsporu. Może brał lekcje od pewnego portugalskiego agenta piłkarskiego.

JrQ- 26.06.2012 21:57

To akurat Wojciechowski zrobił...

edit: co do Sikorskiego, jeśli przychodzi jako uzupełnienie kadry to OK, lepszy on, niż jakiś no name z testów. Ale jeśli ma grać w pierwszym, to naprawdę, dramat.

muerte 26.06.2012 22:13

https://www.facebook.com/permalink.p...57863384329859

To forum jak dobrze pamiętam miało zawsze sprawdzone informacje :)

tomasz_19 26.06.2012 22:38

chłopaki słabo przędą, muszą sobie jakoś oglądalność podbić

westersyl 27.06.2012 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1260101)
chłopaki słabo przędą, muszą sobie jakoś oglądalność podbić

Też tak mi się zdaję. Najbardziej śmieszne w tym wszystkim jest to że w Bułgarii najpierw wypościli news, który powołuję się na nasze media... nie było by nic w tym dziwnego gdyby nie to że nikt u nas o nim w tamtym czasie nie napisał. Wszystko się w ten mniej więcej sposób nakręciło.

Kolejna Informacja z Bułgarii: Wisla I Legia chcą Plamena Krachunova:

http://www.gol.bg/footballbulgaria/2...achunov.134069

agii1 27.06.2012 08:37

Tak troche na śmiech czysta fantazja może ścigniemy :)(hihihihih)32-letni Michael Owen
Owen jest obecnie wolnym zawodnikiem
http://.................../viewtopic.php?t=11191

kacpaw91 27.06.2012 17:26

Ktoś wie czy Cywka już znalazł klub? Jeżeli nie to fajnie jakby nasi po wypożyczeniu Małeckiego się nim zainteresowali. Chociaż wolałbym Kupisza bo jego widziałem, a Cywkę nie. Można jeszcze Wszołka z Polonii spróbować ściągnąć.

JOSE 841 27.06.2012 19:32

Pozostaje mieć nadzieje że Wiślacki Tevez nie przejdzie testów medycznych i jak szybko wyjechał do Turcji tak szybko wróci na Reymonta wtedy szanse na gre w wyjściowej 11stce Sikorskiego spadną do minimum ewentualnie ograniczą sie do występów w PP ewentualnie do gry na wypożyczeniu w teamie Moskala

Watts 27.06.2012 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1260336)
Pozostaje mieć nadzieje że Wiślacki Tevez nie przejdzie testów medycznych i jak szybko wyjechał do Turcji tak szybko wróci na Reymonta wtedy szanse na gre w wyjściowej 11stce

Chyba ocipiałeś. Ten transfer to dla nas jak lokata, nie dosyć że na początku wyjmiemy trochę kasy, to tam się zdyscyplinuje piłkarsko i mentalnie. A za 2 lata może będzie w miejscu Brożka i będzie chciał tak czy owak wrócić do nas :D Za fundusze z transferu mogą kupić zastępcę który da nam więcej namacalnie, tu i teraz, może ten wyczekiwany Kupisz by przyszedł.

jacekbum 28.06.2012 16:09

Ruch nie chce Pawła Abbotta ,chętnie widziałbym go u nas, pamiętam jak wdał się nam we znaki grozny zawodnik i jakoś bardziej grozniejszy wydaje się być atak Genkow-Abbott niz Genkow -Sikorski .

Gdybym miał glos przy rozdzielaniu kasy za wypożyczenie Małego(600-700 tysięcy euro) to zrobiłbym tak

Saidi (300-400 tys euro) w miejsce Patryka

Paraiba lewa obrona (stówka za podpis)

Abbott do ataku (stowka za podpis)

i mamy pake na mistrza

Pareiko Paraiba Głowacki Chavez Jovanovic Iliev Wilk Melikson Saidi Genkow Abbott

system 4-4-2 tak jak chce Probierz.

stalsanok1946 28.06.2012 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1260336)
Pozostaje mieć nadzieje że Wiślacki Tevez nie przejdzie testów medycznych i jak szybko wyjechał do Turcji tak szybko wróci na Reymonta wtedy szanse na gre w wyjściowej 11stce Sikorskiego spadną do minimum ewentualnie ograniczą sie do występów w PP ewentualnie do gry na wypożyczeniu w teamie Moskala

Tak czytam Twoje posty i zawsze piszesz jako wróżbita albo jakaś wyrocznia. Czas bastować z tymi zabobonami i przejdź do świata realnego, to tylko jeden krok - odstąpić od internetu (dla Ciebie)

Tłumaczyć Ci nie będę czy bla bla bla Małecki się nam przyda czy nie. To jest jego transfer by ten człowiek się ukształtował zagranicą, potrzebuje tego transferu jak ryba wody. Turcy poleją zimną wodą na jego rozgrzaną głowę, albo się dostosuje, albo wyleci. Dobrze o tym sam Patryk wie, że to jest jego być albo nie być, w razie niepowodzeń jego nazwisko przestanie się liczyć w świecie piłkarskim, a stanie się zwykłym ligowcem

WiślakMyślenice 28.06.2012 16:22

Cytat:

Tak czytam Twoje posty i zawsze piszesz jako wróżbita albo jakaś wyrocznia. Czas bastować z tymi zabobonami i przejdź do świata realnego, to tylko jeden krok - odstąpić od internetu (dla Ciebie)
Ew. opcja ignor.

Cytat:

Saidi (300-400 tys euro) w miejsce Patryka
Chyba śnisz, że pasiasty przedstawiciel rasy negroidalnej do nas zawita ^^

Cytat:

Abbott do ataku (stowka za podpis)
My się mamy wzmacniać podobno...

Henio1 28.06.2012 16:29

Smuda widziany dziś z Kapka w jednym z hoteli w centrum Krakowa :/

JOSE 841 28.06.2012 16:57

Henio1 nie kracz temat Smudy zamknięty na Reymonta.stalsanok1946 lepiej zacznij debate nad Sikorskim bo jakoś na dzień dzisiejszy skuteczniejszy i bardziej przydatny jest Małecki niż Sikorski

jason wiślak 28.06.2012 17:31

Heniowi wierzę bo on jako pierwszy podał ze do Wisły idzie Lamey. W każdym razie mam nadzieję, ze to było niezobowiązujące spotkanie starych znajomych i nie dotyczyło pracy w Wiśle.

Henio1 28.06.2012 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1260540)
Henio1 nie kracz temat Smudy zamknięty na Reymonta.stalsanok1946 lepiej zacznij debate nad Sikorskim bo jakoś na dzień dzisiejszy skuteczniejszy i bardziej przydatny jest Małecki niż Sikorski

Czy Ja napisałem że Smuda w Wiśle ??? dziwi mnie tylko że w ciagu tygodnia spotkał się już z trzecią osobą zwiazana z WISŁĄ a taka jest nadal niestety Kapka który ciągle jest widywany na Reymonta nie tylko w dniach meczowych . reszta na priv dla zainteresowanych :) jakie to osoby bo nie chce miec kłopotów w pracy z tego powodu.

cfa 29.06.2012 06:29

Może truje dupę każdemu pracownikowi Wisły z nadzieją, że wezmą go na trenera do ME.

najm 29.06.2012 07:52

Może skautem chce zostać? Ma już doświadczenie po 2.5 letniej selekcji. I jest dobry w szukaniu Polaków!

AYALA 29.06.2012 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Henio1 (Post 1260535)
Smuda widziany dziś z Kapka w jednym z hoteli w centrum Krakowa :/

pewnie Dyzma przyjdzie jak sie Probiemu noga podwinie niestety....

Chciałbym żeby jeszcze kiedyś Skorża wrócił,w Legii co pokazała w pucharach Maciek poprawił swój warsztat.Levadia sie nie powtórzy.

Nehiar 29.06.2012 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1260651)
Może skautem chce zostać? Ma już doświadczenie po 2.5 letniej selekcji. I jest dobry w szukaniu Polaków!

Ja się nie dziwie, że można zobaczyć Smude w Krakowie ... On przecież tutaj mieszka, więc nie widze nic dziwnego w tym ...

agii1 29.06.2012 08:54

Probierz chce kupić znajomego z Jagi
http://.................../viewtopic.php?t=11263

laxa 29.06.2012 13:11

Smuda niech się zajmie wykończeniem kurnika

http://wnetrza.onet.pl/foto/goralski...foto-male.html

agii1 29.06.2012 13:54

Z nie oficjalnych źrudel wiem że wisłe Moga jeszcze oposcić Milan Jovanić,Kew Jaliens

borys 29.06.2012 14:09

Nie oficjalne zrudlo:) wiesz co, ja napierniczam blędami ale Ty jestes mistrzem.

Kamson 29.06.2012 14:10

No to musisz mieć niesamowite źródła.

Litości :lol:

TheGameLA 29.06.2012 15:14

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html co wy na to?

najm 29.06.2012 15:25

Autor tego artykułu ostro czytuje ten portal. Taki mój wniosek.

borys 29.06.2012 15:28

Zobacz na zrodlo pod artukułem, wislakrakow.com, 10 pkt dla kolegi powyzej:)

JOSE 841 29.06.2012 16:24

agii1 zmierzch Holendrów w Wiśle zaczął wraz z odejściem M więc odejście kolejnego z nich to żadna sensacja ani strata. Co do Jova bo chyba chodzi o bramkarza to od kilku tygodni przewija się temat wypożyczenia jego do rodzimej ligii czyli tam skąd przyszedł do Wisły.Aczkolwiek bramkarze czego przykładem jest Pareiko to najsłabszy punkt Wisły więc transfer bramkarza z Wisły raczej odpada.Dopóki Wisła nie znajdzie nowego bramkarza No 3 Jova raczej będzie na Reymonta

muerte 29.06.2012 16:41

Cytat:

Aczkolwiek bramkarze czego przykładem jest Pareiko to najsłabszy punkt Wisły
Rozwiń swoją myśl

JOSE 841 29.06.2012 16:51

muerte chesz wiedzieć więcej na temat najsłabszego punktu Wisły to polecam słynna saga " nowy bramkarz w Wiśle" wystarczy że skorzystasz z wujka Gogla i znajdziesz

piotrek06 29.06.2012 17:15

A co ma wspólnego Pareiko z "słynną sagą nowy bramkarz w Wiśle" skoro w owej "sadze" nie uczestniczył??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl