Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 12.07.2009 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 760789)
PvD: a taka wersja Ci pasuje? :

Bośniacy wykorzystują, że mamy trochę podbramkową sytuację i naciskają mocno. Bednarz pod naciskiem ulega trochę i przedstawia korzystniejszą ofertę, bez potwierdzenia z RN. RN tego jednak nie akceptuje.

Paranoją byłoby w takim wypadku to, że klub nie mówi jednym głosem. Że w jednej chwili wydaje się, że wszystko już uzgodnione, a za chwilę wszystko leży. To byłby niestety objaw tego, że w klubie organizacyjnie coś kuleje, takie informacje nie powinny w ogóle wychodzić poza klub.

Obie wersje są jednakowo prawdopodobne. Ci, którzy zajmują się na tym forum tylko i wyłącznie truciem i tak zachęty nie potrzebują, reszta pewnie jest podzielona.
Myślę, że lepiej skupić się na bardziej jednoznacznych kwestiach, n.p. "dlaczego wciąż nie mamy drugiego bramkarza"?
Moja sugestia brzmi - brak nam pieniędzy na kogoś lepszego i lub porównywalnego do Pawełka. Taki Lech ma ich niby, a i tak został z Turiną i Kotorowskim.
Może jednak o dobrego bramkarza nie tak łatwo, jak o obrońcę czy defensywnego pomocnika?

P.S. Mnie się sugestia Kordela podoba, aby menadżerom podziękować. Na razie jednak zasady są jakie są i za ich łamanie będą bany. Jest powód, dla którego jest to któraś z kolei odsłona tego tematu, a każda z nich była kilkukrotnie otwierana i zamykana.

rozarian 12.07.2009 20:15

Ha,i to jest najciekawsze:dlaczego do 100 tysięcy diabłów nie ma tego bramkarza?Jest wielu obrońców polityki transferowej zarządu i RN,ale nawet oni pewnie odbierają(choć już tego nie napiszą)sortowanie bramkarzy jako wysoce żenujące.Przypomima mi to przerzucanie przez przekupkę stosu ubrań w lumpeksie,a na końcu i tak okazuje się,że łaszek jest do niczego,bo o 2 PLN-y za drogi.

westersyl 12.07.2009 20:22

Uważam, że jeśli naprawdę jest krucho z kasą to powinniśmy dać sobie spokój z bramkarzem. Mamy Pawełka, mamy Cebanu i to wystarczy. Dla mnie osobiśćie priorytetową sprawa jest pozyskanie prawego obrońcy. Przydałby się jeszcze jeden napastnik choć testowanie Viniciusa czy Drozdowicza świadczy, że nie zamierzamy być rozrzutni. Całą rundę grać na Brożka to nie możliwe czeka nas tyle meczów, że
ktoś będzie musiał go zastępować.

Cieszy to, że Andraz Kirm wydaje się być nie gorszym piłkarzem od Marka Zieńczuka choć chyba jeszcze za wczcześnie na takie oceny.

Myślałem, że nasz zarząd będzie bardziej zdeterminowany w dążeniu do LM. Jednak jak kasa pusta to przecież grajków Bednarz nie wyczaruje.

Odnośnie Tomka Jirsaka, to NIE jest zwykły przeciętny gracz. Takich zawodników w Polsce nie mamy. Mimo wszystko, że nie grał za często w tym sezonie to wchodząc z rezerwy potrafił zmieniać obliczę meczu. Uważam, że to będzie ten sezon w którym Tomas stanie się wiodącą postacią drużyny. Przypominam sobie słowa Mirka Szymkowiaka o Jirsaku: jest to bardzo dobry piłkarz jednak ale miną jeszcze 2, 3 lata zanim stanie się liderem drużyny.

PvD 12.07.2009 20:26

Cytat:

Jednak jak ktoś płaci za bilet, albo nawet za Cyfre+ aby móc obejrzeć Wisłę to chyba może mieć jakieś wymagania odnośnie tego co ogląda?

teraz niech każdy kibic przedstawi w klubie swoje wymagania bo ma cyfrę + :rotfl: :rotfl: :rotfl:

A klub odpowie. Skoro oczekujecie od nas zwycięstw wyjazdowych to zacznijcie na nie jeździć i nas wspierać. Bo przecież "życie nie tylko po to jest by brać"

Cytat:

PvD: a taka wersja Ci pasuje? :

Bośniacy wykorzystują, że mamy trochę podbramkową sytuację i naciskają mocno. Bednarz pod naciskiem ulega trochę i przedstawia korzystniejszą ofertę, bez potwierdzenia z RN. RN tego jednak nie akceptuje.
a Tobie pasuje taka wersja:

Bośniacy wykorzystują że mamy trochę podbramkową sytuację i naciskają mocno. Bednarz mimo wszystko nie ulega naciskom i w dalszym ciągu prezentuje wcześniejsze warunki, na które ma zgodę RN. Nurković a byc moze tylko agent liczą, że podbramkowa sytuacja Wisły zmusi ich to przyjecia warunków i rozmowy zrywają.

Wszystko dla Wisły 12.07.2009 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 760786)
a jaka jest wersja Wisły, ze nie ma spójności?

nie mogli sobie wymyśleć rady nadzorczej?

Czyli rozumiem, że mamy uwierzyć w to, iż RN Wisły nie miała i nie ma żadnego wpływu na trwający ponad pół roku cyrk z obsadą pozycji bramkarza? A także, że jej decyzje i postawa nie mają żadnego wpływu na problemy z obsadą pozycji napastnika i prawego obrońcy?

PvD 12.07.2009 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wszystko dla Wisły (Post 760807)
Czyli rozumiem, że mamy uwierzyć w to, iż RN Wisły nie miała i nie ma żadnego wpływu na trwający ponad pół roku cyrk z obsadą pozycji bramkarza? A także, że jej decyzje i postawa nie mają żadnego wpływu na problemy z obsadą pozycji napastnika i prawego obrońcy?

narazie to niektorzy chcą bym uwierzył w każde słowo bosniaka w bosniackiej prasie.

To tak jak z Kalu Uche który mówił "kocham was i przepraszam" i uwierzono a potem2 razy jeszcze s...........kpiąc sobie z tych co uwierzyli :rotfl:

jak mi przedstawisz warunki oferowane (ale nie te pojawiające się w prasie tylko rzeczywsite z kontraktu) Nurkoviciowi, potencjalnym napastnikom i prawym obroncom to Ci odpowiem czy RN udupiła te transfery czy nie. Czy mogła się zachować elastycznie czy nie.

jesli twierdzą ze Wisła obniżała dwukrotnie ofertę to niech powiedzą o ile za kazdym razem i z wcześniejszych ustaleń.

Zastanawia mnie czemu przy Krimie i Jopie RN nie zachowywała się podobnie.

KOMINEK 12.07.2009 20:38

Można jeszcze przez dwie strony dyskutować czy RN zablokowała transfer czy to agent chciał nas wkręcić i tu i tu są poszlaki które potwierdzają każdą z tych wersji.

Tak że chyba nie ma sensu dalej dyskutować

Zieniu17 12.07.2009 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 760809)
jesli twierdzą ze Wisła obniżała dwukrotnie ofertę to niech powiedzą o ile za kazdym razem i z wcześniejszych ustaleń.

Ta i może jeszcze frytki do tego?:>

Dla mnie to oczywiste - jeśli jego manager wypowiada się na łamach prasy, że Nurkovic ma ofertę z Bundesligi, to znaczy, że wina nie leży ani po stronie Wisły, Bednarza, ani rady nadzorczej, tylko pod słowami "mój klient ma oferte także z Bundesligi".

Reszte chyba każdy, nawet małokumaty sobie dopowie;)

wojownik87 12.07.2009 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 760820)
Dla mnie to oczywiste - jeśli jego manager wypowiada się na łamach prasy, że Nurkovic ma ofertę z Bundesligi, to znaczy, że wina nie leży ani po stronie Wisły, Bednarza, ani rady nadzorczej, tylko pod słowami "mój klient ma oferte także z Bundesligi".

Ciekawy jestem, czy poprzez wystepy w Wisle o Nurkoviciu uslyszeli w Bundeslidze???
Bo, jesli zawodnik z Bosni mialby wybierac miedzy liga polska a niemiecka to wybralby ta druga z wiadomych wzgledow - kasiora.
Najlepsze bedzie jak Nurkovicia nikt nie bedzie chcial i beda dzwonic i prosic o zatrudnienie. A to tez jest mozliwe.

-Goral- 12.07.2009 20:54

Prawdziwa jest wersja taka, że RN zmieniła początkowe warunki na gorsze.

Prawdą jest, że stać nas na 500 tys Euro za Kirma a nie stać nas na 200 tys Euro za Bożoka. Czyli stać nas na wydawanie większej kasy na graczy gwarantujących wysoki poziom sportowy.

Stać nas na wydanie 300 tys Euro na dobrego bramkarza, ale Nurković na testach nie pokazał, że warto tyle na niego wydać, dlatego RN zmieniła warunki. Nurković warunków adekwatnych do jego umiejętności jednak nie przyjął i sprawa się zakończyła.

IncognitoTSW 12.07.2009 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojownik87 (Post 760823)
Bo raczej nie wierze, ze jesli zawodnik z Bosni mialby wybierac miedzy liga polska a niemiecka wybralby ta druga z wiadmoych wzgledow - kasiora.

Hmm... to w Bośni taki dobrobyt, że wolą Polskę od Niemiec?

mastrow 12.07.2009 20:56

błąd zrobili, że Nurka nie zatrudnili. widać że nasz zarząd jest strasznie oszczędny.

wojownik87 12.07.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 760827)
Hmm... to w Bośni taki dobrobyt, że wolą Polskę od Niemiec?

Oczywiscie pomylka :) wiadomo, ze w Niemczech placa zdecydowanie lepiej niz u nas.

WHITE*STAR 12.07.2009 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 760806)
teraz niech każdy kibic przedstawi w klubie swoje wymagania bo ma cyfrę + :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Już nie przesadzajmy... Podobna sprawa jest gdy słyszę, że co mnie obchodzi to, że w Warszawie budują 3 stadiony, ja za to nie płace. Otóż oczywiście płacę za to nawet kupując piwo w osiedlowym sklepie, ponieważ w cenie za to piwo jest VAT i akcyza, ta kasa trafia do budżetu państwa, a budżet ten jest później przeznaczany na dofinansowanie budowy takiego stadionu. Podobna sprawa jest jak płacę za cyfre+ to w cenie jest stacja choćby canal+, która to płaci pieniądze dla Ekstraklasa S.A. ew. PZPNu, a te trafiają do Wisły.

Jednak nie o to mi w poprzednim poście chodziło, a jedynie o skąpstwo i niegospodarność RN.

eye63 12.07.2009 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 760809)
narazie to niektorzy chcą bym uwierzył w każde słowo bosniaka w bosniackiej prasie.

To tak jak z Kalu Uche który mówił "kocham was i przepraszam" i uwierzono a potem2 razy jeszcze s...........kpiąc sobie z tych co uwierzyli :rotfl:

jak mi przedstawisz warunki oferowane (ale nie te pojawiające się w prasie tylko rzeczywsite z kontraktu) Nurkoviciowi, potencjalnym napastnikom i prawym obroncom to Ci odpowiem czy RN udupiła te transfery czy nie. Czy mogła się zachować elastycznie czy nie.

Zastanawia mnie czemu przy Krimie i Jopie RN nie zachowywała się podobnie.

Ogółem to nie wiem co ma do tego wszystkiego znany wszystkim czarnoskróry judasz. Mniejsza z tym, czy Bośniak mówi prawdę, czy Wisła - za dużo "akcji" z naszej strony widziałem, żeby bezgranicznie wierzyć naszym urzędasom i rzecznikom. Z drugiej strony jeszcze bardziej nie wierzę menedżerom piłkarskim, bo ich płaca jest uzależniona od tego za ile opchną zawodnika, więc zawsze jest skok na koniec, jeśli wyczają dogodne warunki.
Opierajmy się na faktach - a te są podstawowe: w klubie nie ma zdrowego prawego obrońcy i według trenerów bramkarza, który przynajmniej w 80% mógłby zastąpić Pawełka. Reszta, dzięki wielce sprawnemu manipulowaniu kadrą przez Skorżę jest do załatania.
Wróćmy do faktów: 1. nie ma bramkarza. - obraz: testujemy koło 20 bramkarzy, w tym zaledwie kilku z bardzo średniej półki. Tak naprawdę wrażenie zrobił dopiero pan z Travnika, no i trochę Kangur zupełnie bez doświadczenia. Wisła liczy, że sprowadzi kogoś za pół darmo lub całkiem za darmo, kto będzie prezentował odpowiedni poziom - problem w tym, że takich bramkarzy najzwyczajniej na świecie nie ma. Jeśli jesteś dobry (nie rewelacyjny, b. dobry itd.), po prostu dobry, to już kosztujesz lub masz wymagania kontraktowe - co nam wybitnie nie odpowiada. I tak w kółko Macieju...
Fakt 2. Nie ma w klubie zdrowego prawego obrońcy. Jak w przypadku bramkarza jeszcze jednego trzymającego poziom zawodnika mamy, to na prawej obronie kogoś takiego w tej chwili właśnie brakło. I to, że do meczów w pucharach europejskich przystępujemy najprawdopodobniej bez tak usposobionego piłkarza to kpina najwyższych lotów. Bo tu już biznesowe plany powinny pójść na bok.

IncognitoTSW 12.07.2009 21:30

No to najwyżej na bramce zagra Kazimierski, skoro jeszcze Filipa Kurto "nie wziął w swoje ręcę i nie obrobił na bramkarza", bo z Cebanu tego chyba przez rok nie miał czasu zrobić.

PvD 12.07.2009 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 760845)
Ogółem to nie wiem co ma do tego wszystkiego znany wszystkim czarnoskróry judasz.

ma wspólnego to, że również na łamach prasy się kajał w co niektorzy uwierzyli i głośno krzyczeli " Ufam mu, prawdę mówi , dać mu szansę" po czym uciekł. Jedno mówił do prasy ,a rzeczywistość okazała się inna.

Cytat:

Opierajmy się na faktach - a te są podstawowe: w klubie nie ma zdrowego prawego obrońcy i według trenerów bramkarza, który przynajmniej w 80% mógłby zastąpić Pawełka. Reszta, dzięki wielce sprawnemu manipulowaniu kadrą przez Skorżę jest do załatania.
zgadza się nie ma
Cytat:

Wróćmy do faktów: 1. nie ma bramkarza. - obraz: testujemy koło 20 bramkarzy, w tym zaledwie kilku z bardzo średniej półki. Tak naprawdę wrażenie zrobił dopiero pan z Travnika, no i trochę Kangur zupełnie bez doświadczenia. Wisła liczy, że sprowadzi kogoś za pół darmo lub całkiem za darmo, kto będzie prezentował odpowiedni poziom - problem w tym, że takich bramkarzy najzwyczajniej na świecie nie ma. Jeśli jesteś dobry (nie rewelacyjny, b. dobry itd.), po prostu dobry, to już kosztujesz lub masz wymagania kontraktowe - co nam wybitnie nie odpowiada. I tak w kółko Macieju...
ale ja chciałbym dalej poznać cenę oferowaną Nurkoviciowi jak również wymagania Bosniaka by przyznać którejś ze stron rację, ale doczekać się nie mogę, więc nie wierzę w wersję bośniaka szkoda, że nie ujawnili o ile się poróżnili , a nie ma wersji drugiej strony.
Cytat:

Fakt 2. Nie ma w klubie zdrowego prawego obrońcy. Jak w przypadku bramkarza jeszcze jednego trzymającego poziom zawodnika mamy, to na prawej obronie kogoś takiego w tej chwili właśnie brakło. I to, że do meczów w pucharach europejskich przystępujemy najprawdopodobniej bez tak usposobionego piłkarza to kpina najwyższych lotów. Bo tu już biznesowe plany powinny pójść na bok.
ja dalej będę pytał, czy znane są kwoty które RN akceptuje do wydania i ma je Bednarz (nie chodzi czy zna je Jacek Bednarz) tylko czy uzytkownicy tego forum je znaja

White Star mało tego żyjąc w tym mieście wspierasz budowę stadionu Cracovii a fani Pasów stadionu Wisły :)

toradas 12.07.2009 21:42

nie wiem co robi pan Kazimierski, ale skoro jest trenerem bramkarzy to powinien ich trenować, żeby byli lepsi, a tu co? nie ma postępów. zostaje nam Pawełek (który na dobrą sprawę nie jest taki zły)

FraMat 12.07.2009 22:03

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Następca Brożka?

emjot 12.07.2009 22:15

bzdet z futbol.pl

PvD 12.07.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 760869)
bzdet z futbol.pl

autorstwa kibica Wisły to najlepsze

rav 12.07.2009 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 760873)
autorstwa kibica Wisły to najlepsze

Z tym autorstwem bym nie przesadzał. Wyszperane po prostu...

www.pepsifoci.hu/node/37080

PvD 12.07.2009 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 760877)
Z tym autorstwem bym nie przesadzał. Wyszperane po prostu...

www.pepsifoci.hu/node/37080

czyli dokładna kopia jak z Bułgarami.

News brzmi On zastąpiłby Brożka?
w newsie
Cytat:

Wiadomo natomiast, że Biała Gwiazda przygotowała plan awaryjny na wypadek odejścia swojego snajpera.

Jest nim, a przynajmniej był ....

Zawodnik FC ETO Gyoer czekał ostatnio na ofertę z Wisły, ale się nie doczekał.
to po co news że niby on zastąpiłby Brożka, skoro był, nie doczekał się,a tytuł brzmi jak aktulanosc i 10 stron dyskusji ktonie podjął rozmów kto udupił transfer itd

WislakP 12.07.2009 22:43

Mało prawdopodobne jest żeby Brożek odszedł teraz. Odmawiając Fulham daliśmy pozostałym klubom jasny sygnał "Nasz snajper nie jest w tym momencie na sprzedaż".

Jeśli chodzi o bramkarzy: do nich jakoś nigdy nie mieliśmy szczęścia, w TOP 30 najlepszych transferów ery Cupiała wg www.wislakrakow.pl nie znalazł się żaden przedstawiciel tej pozycji, o czymś to świadczy.

Za dwóch najlepszych uznano Majdana i Dolhe. Pierwszego zapamiętaliśmy jako związanego ze składającą się w 90% z silikonu pseud-piosenkarką człowieka,oraz, tego który definitywnie pogrzebał nasze szanse na LM w meczu z PAO. Drugi to ktoś kto dla kasy zrobi wszystko, a jednocześnie ktoś o niezwykle kruchej psychice.

Jeśli mamy znaleźć tego jednego bramkrza, który na lata wybawiłby nas z tych kłopotów, to warto przetestować i stu bramkarzy. Szukajcie, a znajdziecie. Żeby tylko Pawełkowi się teraz nic nie stało, ale limit pecha jeśli chodzi o kontuzje został już chyba wyczerpany na ten sezon.

rav 12.07.2009 22:44

Nie no, mówię o samym pomyśle króla strzelców ligi węgierskiej w Wiśle. To, że za Brożka, pytajniki i blabla to wiadomo.

Te "ubarwiacze" nie są szczególnie odkrywcze. Wiadomo, że jak Wisła sprzeda Brożka to będzie chciała kogoś pozyskać, wiadomo że jakieś tam nazwiska na klubowej liście są... I jeśli Węgier jest na tej liście, to jakiś tam kontakt między nim a klubem był, stąd "oczekiwał na ofertę". A jak sprzedamy Brożka, to może oferta będzie. Albo i nie będzie...

Póki co nie ma co sobie tym tematem zawracać głowy.

wislak68 12.07.2009 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 760825)
Prawdziwa jest wersja taka, że RN zmieniła początkowe warunki na gorsze.

Prawdą jest, że stać nas na 500 tys Euro za Kirma a nie stać nas na 200 tys Euro za Bożoka. Czyli stać nas na wydawanie większej kasy na graczy gwarantujących wysoki poziom sportowy.

Stać nas na wydanie 300 tys Euro na dobrego bramkarza, ale Nurković na testach nie pokazał, że warto tyle na niego wydać, dlatego RN zmieniła warunki. Nurković warunków adekwatnych do jego umiejętności jednak nie przyjął i sprawa się zakończyła.

To co napisałeś trzyma się kupy. Moje pytanie jest tylko takie: czy to tylko Twoja dedukcja czy bardziej Twoja wiedza?

sofristo 13.07.2009 00:16

Jak na razie to okienko jest najlepsze od kilku okienek transferowych. Mamy najlepszego rozgrywajacego ligi oraz etetowego reprezentanta Słowenii na skrzydle. Na atak proponowalbym jakies wypozyczenie z opcja wykupu np. z Bundesligi. Zagłebie kiedys wypozyczylo w ten sposob Piszczka z Herthy i był jednym z lepszych napastnikow naszej ligi.

WHITE*STAR 13.07.2009 00:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sofristo (Post 760903)
Jak na razie to okienko jest najlepsze od kilku okienek transferowych. Mamy najlepszego rozgrywajacego ligi oraz etetowego reprezentanta Słowenii na skrzydle. Na atak proponowalbym jakies wypozyczenie z opcja wykupu np. z Bundesligi. Zagłebie kiedys wypozyczylo w ten sposob Piszczka z Herthy i był jednym z lepszych napastnikow naszej ligi.

Druga część twojego postu nie nadaje się do tego tematu, więc skomentuje pierwszą.
Najlepsze okienko transferowe od paru lat? Nie sądzę. Ja wyznaje zasadę "Jesteś tak dobry jak twój najsłabszy punkt", a obecnie nie mamy klasowego prawego obrońcy. Singlar jest co najwyżej solidny, a poza tym kontuzjowany na dłuuugo. Bramkarza też mamy tylko solidnego, który to właściwie nie będzie mieć zaraz zmiennika, a nawet powinien już go nie mieć. Gorzej niż w sprawie bramkarza wygląda kwestia napastnika. Boguski jest kontuzjowany, kto go zastąpi? Jest tylko Ćwielong. Ciekaw jestem co się stanie jak Brożek złapie kontuzje? Czasu oczywiście nie ma bo el. LM za pasem, więc trzeba działać.

"Z pustego to nawet Salomon nie naleje" - niektórzy tak tu piszą, a ja napisze, że jak coś jest puste to trzeba to napełnić.

PS. Używaj polskich znaków.

omen69 13.07.2009 08:14

Bednarza broni '11' którą sprowadził i nie przypominam sobie by któryś jego poprzednik sprowadził równie dobrą 11 piłkarzy, wystarczy sobie przypomnieć...

'11' Bednarza:
Cebanu (Kurto) - Diaz, Marcelo, Jop, Singlar - Kirm, Jirsak, Garguła, Łobodziński - Ćwielong, Niedzielan
Trener: Skorża
Nieudane:
- Beto (ale na plus ze tylko był półroku, grosza zarobił i nie kosztował nic),
- Dudu (choć bramki strzelałi i podobnie jak Beto koszt był znikomy)

'11' z poprzedników:

Dolha- Thwaite, Kaczorowski, Kukiełka, - Burns, Chaicu, Barreto (Gołoś), Varga (Vidlicka) - Svitlica (Kryszałowicz), Radovanovic (Omeonu)
Trener: Engel/Liczka

Bednarz wypada o niebo lepiej

Ejdzbiol 13.07.2009 08:17

Na pewno temu Bajzatowi nie powiedziałbym nie. W sumie biorąc pod uwagę jego 20 bramek w węgierskiej to myślę, że w naszej lidze też by sobie poradził. Jego minusem jest jego cena, co prawda na transfermarkt wyceniają go na 575 tyś euro ale tam ceny są zawsze wyższe niż w rzeczywistości. Zapewne Wisłę kosztowałby 300 lub 400 tysięcy euro co niestety i tak jest bardzo dużym ryzykiem. Nawet jeśli będzie go chciał Bednarz i Skorża to RN nie da kasy.

tomasz_19 13.07.2009 08:22

http://www.polskatimes.pl/gazetakrak...arza,id,t.html ciekawe info, podobno jest prawy obronca na oku, nie potrzeba nawet testow... i bramkarz ktory testy przejdzie...

tedi100 13.07.2009 08:23

No właśnie takie z wami gadanie na tym forum nie wypowiadam się często ale jak widzę co ci ludzie pisz to głowa boli podają już za ile kupimy tego zawodnika ty już mu wybieraj nr jak już patrzysz na transfermarket... A to kolejny wymysł mediów jak wiele ich było w tym okienku... Pozdrawiam normalnych:)

Ejdzbiol 13.07.2009 08:26

omen 69: W sumie masz trochę racji ale też nie przesadzajmy z chura opytmizmem. Prawda jest taka np., że pozbyliśmy się Thwaite'a, który byłby jak znalazł do obecnej sytuacji. Taki trochę Diaz tylko gorszy xD Osobiście zawsze uważałem, że chłop ma talent ;) Niedzielana chyba też można zaliczyć do nieudanych. Dolha też złym bramkarzem nie był ;) Łobodziński się nie sprawdza bo trzymamy rezerwowego za 300 tysięcy euro, Diaz aklimatyzował się rok (!), jop może też być porażką, Kirm jest bardziej nadzieją, że będą wyniki niewiadomo czy Garguła dojdzie do formy po kontuzji, a Ćwielong nie trafia z 5 metrów. Jirsak mimo tylu pieniędzy na niego wydanych siedzi na ławce, Cebanu nie może wygrać rywalizacji ze słabym Pawełkiem, a za niedługo możliwe, że przegra z Kurto czy Trelą xD Spójrzmy prawdzie w oczy, Bednarza transfery te naprawdę udane to: Marcelo (który prezentuje bardzo wysoki poziom mimo młodego wieku i godnie zastępuje Clebera) i Singlar czyli tzw. złoty zmiennik, niby nie gra jak Baszczyński ale za niewielką pensję wykonuje bardzo sensowną robotę.

szczebrzeszcz 13.07.2009 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez omen69 (Post 760914)
'11' z poprzedników:

Dolha- Thwaite, Kaczorowski, Kukiełka, - Burns, Chaicu, Barreto (Gołoś), Varga (Vidlicka) - Svitlica (Kryszałowicz), Radovanovic (Omeonu)
Trener: Engel/Liczka

Bednarz wypada o niebo lepiej

a np taki Cleber czy Boguski to gdzie?

Ejdzbiol 13.07.2009 08:27

tedi100: osobiście też w to nie wierzę, ale gdyby jednak to nie zaszkodziło spojrzyć na jego statsy ;)

Luk4s 13.07.2009 08:30

trzeba czekac na jakies oficjalne informacje bo z prasa kazdy chyba juz wie jak to jest, aczkolwiek na tym forum duzo nie wie :lol:

Blacha92 13.07.2009 08:35

ech , Ci dwaj mają być ostatnimi piłkarzami , a my potrzebujemy jeszcze napadziora

emjot 13.07.2009 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 760920)
a np taki Cleber czy Boguski to gdzie?

nie pasują do założeń pt. Bednarz debeściak :rotfl: :rotfl:

tedi100 13.07.2009 08:39

Nie ma się o co martwić Jak już przyjdzie ten bramkarz oraz ten prawy obrońca to i napastnik się znajdzie okienko dopiero 2 tygodnie a kończy się 31 sierpnia jak na razie mamy kim grać w napadzie a co z małym? to jest napastnik tylko że gra na prawej pamiętam jak w rezerwach to był napastnik nie był zły... Trzeba być pełni optymistyczni aby napastnik przyszedł...

matizaq 13.07.2009 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 760927)
nie pasują do założeń pt. Bednarz debeściak :rotfl: :rotfl:

Nie popadajmy w sarkazm. Choćby dołożyć tych piłkarz do zespołu jaki podał kolega to i tak uważam ,że Pan Bednarz wypada o wiele lepiej.....

P.S Zapomnieliście jeszcze o Kubie.....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl