Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Pan Jotka 14.06.2011 05:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1110416)
Cleber

Sam podzielam dokładnie taki sam pogląd, u nas od małego we wszystkich ligach młodzieżowych gra się byleby tylko wygrać od trampkarza po juniora. W Polskce dobra drużyna młodzieżowa to wyrośnięci chłopcy, z szybkim napastnikiem i piła w przód niech coś się dzieje, a główna dewiza trenera "nie kiwaj, żeby nie stracić"
Póki nie zmieni się mentalność szkoleniowców, to dalej będzie to wyglądać jak wygląda.

Bo u nas są właśnie tacy mądrzy trenerzy jak Skorża, którzy szukają zawodników typu Beto czy Felix Ogbuke...Bo jest wysoki! Tak jakby nie mial grać w piłkę tylko żarówki bez użycia drabiny wymieniać.

dulli78 14.06.2011 16:22

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Tak jak można było się spodziewać - Korona nie znalazła inwestora chętnego do zakupu akcji klubu. To może być jeden z kandydatów do spadku w przyszłym sezonie.

Gwiaździsty 15.06.2011 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1110805)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Tak jak można było się spodziewać - Korona nie znalazła inwestora chętnego do zakupu akcji klubu. To może być jeden z kandydatów do spadku w przyszłym sezonie.

I oby tak się stało. W ekstraklasie nie powinno być miejsca dla takich klubów jak Korona czy Bełchatów zamiast np. Pogoni Szczecin czy Zawiszy Bydgoszcz.

studio 15.06.2011 08:55

Prócz kompleksów lokalnych to co Ci ta Korona przeszkadza? Frekwencje ma wyższa niż Pogoń czy Zawisza, pod względem ultras też biją te ekipy na głowę. Szczególnie Pogoń zastanawia gdzie dosięgneli dna pod względem frekwencji i np ostatni mecz oglądało 900 widzów (za 90minut), ale nie tylko ostatni mecz bo cały sezon mieli marny.

Co do Bełchatowa się zgadzam.

Marszałek 15.06.2011 09:06

Kandydatów chyba będzie więcej. Już teraz do Korony wypada dopisać Górnika.

Nie za bardzo wiem na jakim punkcie można mieć jakiekolwiek kompleksy wobec Kielc i Korony.

Kociewiak 15.06.2011 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1111036)
Prócz kompleksów lokalnych to co Ci ta Korona przeszkadza? Frekwencje ma wyższa niż Pogoń czy Zawisza, pod względem ultras też biją te ekipy na głowę. Szczególnie Pogoń zastanawia gdzie dosięgneli dna pod względem frekwencji i np ostatni mecz oglądało 900 widzów (za 90minut), ale nie tylko ostatni mecz bo cały sezon mieli marny.

Co do Bełchatowa się zgadzam.

Tak ale chyba zapomniałeś, że Zawisza jak i Pogoń mają większy potencjał, a ultras nie świadczy o sile i jakości danej ekipy. Co do frekwencji to Korona też ma żenującą biorąc pod uwage to, że są jedyni w mieście, mają porządny stadion i grają w ekstraklasie.

studio 15.06.2011 09:35

Za wp.pl

Korona: Średnia frekwencja 8556
Lechia: Średnia frekwencja 7143

Średnia 8.5K żenująca?

Kociewiak 15.06.2011 09:41

Oglądałeś mecze Korony? Widziałeś te pustki nie raz na trybunach na porządnym stadionie a nie jakimś kurniku z lat 40? Szczerze mówiąc to zwisa mi ten śmieszny klub ale jeszcze bardziej śmieszą mnie porównania do Zawiszy i Pogoni, które graja w niższych klasach rozgrywkowych. Bo kiedy zagraja w e-klasie to wtedy sobie można porównywać u nich ilość kibiców na meczu

studio 15.06.2011 09:48

A jaka jest różnica w przychodzeniu na mecz swojej drużyny na porządnym stadionie a na kurniku z lat 40? Nie idziesz bo co? Beton stary? Płot zardzewiały? Inaczej się stoi? Jeszcze gdyby to pisał ktoś z Wisły czy Legii gdzie mają lepszą frekwencję to bym zrozumiał ale to pisze koleś, gdzie jego drużyna ma gorszą frekwencję a mimo wszystko chyba większy potencjał:rotfl:

Sartre 15.06.2011 09:57

No kibicowsko, to Korona to bylejakość, ale też bez przesady - nigdy wszystkie ekipy grające w e-klasie będą miały mocny skład kibicowski, zresztą nie powinno to być wyznacznikiem, co najwyżej jakąś częścią składową. A jednocześnie, mimo problemów które ich teraz dorwały, to całkiem solidnie zorganizowany klub jest, przynajmniej "w porównaniu". Mnie tam byłoby szkoda przepadku Korony - nie przepadam za nimi, ale to mimo wszystko jest ekipa, która wstydu e-klasie nie przynosi, a i ma jakiś potencjał.

Cytat:

Co do frekwencji to Korona też ma żenującą biorąc pod uwage to, że są jedyni w mieście, mają porządny stadion i grają w ekstraklasie.
:rotfl:

4 najwyższa frekwencja w e-klasie. :rotfl: faktycznie żenada ;) zwłaszcza jak na 200 tyś. miasto.

Wstydzić, to się może JW Fanaberia, która nie wypełnia swojego stadioniku przy biletach za 5 zł. Ale w sumie się im nie dziwię - przyjeżdżać średnio co drugi tydzień z Wielkopolski do Warszawy też by mi się nie chciało (średnia frekwencja w zeszłym roku - niecałe 4500, pojemność 7500). Wstydzić, to się może Bełchatów z frekwencją 2900 - a przecież miasto duże, a ekipa "mocna", koniec końców mocniejsza od Korony, a stadion na ponad 5000.

Korona wprawdzie ma za duży stadion jak na swoje obecne potrzeby (zapełnia go w nieco ponad 50%), ale... krytyka ze strony kibica Lechii jest cokolwiek nie na miejscu (średnia frekwencja 7.200, stadion na 11 tyś ludzi). Poza tym on jest za duży dzisiaj, ale też nie można zakładać, że tak będzie też w przyszłości.

Kociewiak 15.06.2011 09:59

Nie wiem zapytaj pikników jaka jest różnica. Jak chcesz sie sprzeczac o frekwencje na Lechii to zapraszam do dyskusji po zakonczeniu przyszłego sezonu bądź rundy jesiennej, bo tak to sie możesz śmiać ale sam z siebie bo jak sie kibicuje Amice to sie frekwencji na starym kurniku Lecha nie pamięta :) (taki sam argument jak Twój dot. Lechii)
Sarte owszem jakiś tam potencjał mają, ale koleś sam zaczął porównywać Zetke i Pogoń do nich gdzie Korona po pierwsze gra w ekstraklasie i podobno szli na mistrza od początku sezonu, mają porządny stadion gdzie w Szczecinie jest tragedia. Lepszy wyjazd do Bydgoszczy i Szczecina niż nudnych Kielc :)

Temu wyżej nad Tobą już napisałem, że jak chce pogadać o frekwencji na Lechii to zapraszam do dyskusji po sezonie albo po rundzie jesiennej. Bo ja np nie komentuje tego ile chodziło na Legie na starym stadionie a ile teraz bo to sie diametralnie zmienia

emj10 15.06.2011 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1111040)

Na to się zanosi.
http://www.weszlo.com/news/7064

Kociewiak 15.06.2011 10:35

Przeciez to nie było do Ciebie :rotfl:

I tak ta dyskusja jest teraz bezsensowna, można by do niej wrócić gdy te trzy wyżej wymienione ekipy będą grały w jednej lidze

spirit 15.06.2011 10:37

Kolega z Lechii wygrywa !

http://img810.imageshack.us/img810/1779/pojedynek12.jpg

studio 15.06.2011 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1111072)
frekwencji na starym kurniku Lecha nie pamięta :) (taki sam argument jak Twój dot. Lechii)

Pamietam, nie ma sie co wstydzic dobrej frekwencji przeplatanej wpadkami, ale patrzac na cele o jakie sie bilismy to i tak dobra patrzac na cala lige, teraz tylko policz ile lat temu to bylo, a mowimy o obecnym sezonie, wiec sie osmieszasz. :>

Cytat:

gdzie Korona po pierwsze gra w ekstraklasie i podobno szli na mistrza od początku sezonu,

Przed sezonem kazdy idzie na mistrza, zobacz na jakim miejscu wyladowala Korona, a na jakim wy a mimo to mieli lepsza frekwencje, osmieszasz sie po raz drugi. :>

Cytat:

nie komentuje tego ile chodziło na Legie na starym stadionie a ile teraz bo to sie diametralnie zmienia

Akurat na Legii zawsze wysoka frekwencja byla (nie licz protestu) wiec sie osmieszasz po raz trzeci :>

Wiec nie pisz wiecej juz na temat frekwencji bo pisaniem o zenujacej frekwencji na Koronie wpadles w wielkie gowno i probujesz nieudolnie z niego wyjsc.

Kociewiak 15.06.2011 11:16

Ja z niczego nie próbuje wyjśc tylko Ty równając Korone z Pogonią i Zawisza wplątałeś w to Lechie, gdzie w tym sezonie u nas frekwencja była słaba a w poprzednich już nie. Co do mistrza nie wszędzie na początku sezonu sie tak głośno o tym trąbi. (na niektórych meczach Korony nie było żenady? Ja nigdzie nie wspominałem o średniej widzówz całego sezonu, tylko Ty)
Gdybys umiał czytac ze zrozumieniem to byś wiedział, że napisałem że nie porównuje Legii ze starego stadionu do tej obecnej. Sam zacząłeś ten śmieszny temat porównując kluby z różnych lig plątająć w to mój klub więc kto tu się ośmiesza? Raczej Ty porównując ilość widzów na Koronie do walczącej o utrzymanie w I lidze Pogoni. Z tym gównem to akurat tekst na poziomie, gratuluje :)

studio 15.06.2011 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1111070)
krytyka ze strony kibica Lechii jest cokolwiek nie na miejscu (średnia frekwencja 7.200, stadion na 11 tyś ludzi).

Czytaj to co napisał Sartre, bo mojego nie rozumiesz to może ten zrozumiesz, wydrukuj, czytaj kolejny raz.

Kociewiak 15.06.2011 11:30

A ja Tobie coś napisałem na temat frekwencji u nas wiec jak nie rozumiesz słowa pisanego to spowrotem do szkoły. Jeden słabszy sezon nie powoduje, że nie mam prawa do wypowiedzenia swojego zdania to chyba oczywiste?

PhantomRanger 15.06.2011 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1111032)
I oby tak się stało. W ekstraklasie nie powinno być miejsca dla takich klubów jak Korona czy Bełchatów zamiast np. Pogoni Szczecin czy Zawiszy Bydgoszcz.

Jak wywalczą awans to się w tej ekstraklasie znajdą. Odmawiasz im gry w ekstraklasie bo ...??

Sartre 15.06.2011 11:42

Cytat:

A ja Tobie coś napisałem na temat frekwencji u nas wiec jak nie rozumiesz słowa pisanego to spowrotem do szkoły. Jeden słabszy sezon nie powoduje, że nie mam prawa do wypowiedzenia swojego zdania to chyba oczywiste?
Chodziło raczej o to, że wydawałeś dosyć kategoryczne osądy ("żenująca frekwencja") na temat zespołu, który frekwencją przebija tylko "Wielka Trójka". To, że mają nowy stadion, to ma znaczenie, to zawsze poprawia frekwencję, ale biorąc pod uwagę obecny stan kibicowania w e-klasie, to te 8 tyś. średnio, to "żenujący" wynik nie jest - nawet jeżeli na tę chwilę to jest maks co są w stanie wycisnąć. Zobaczymy co będzie w mocnych kibicowsko średniakach jak stadiony powstaną. Bo powiem szczerze, że na Legii czy na Lechu w hurraoptymizm też nie za bardzo można popadać, biorąc pod uwagę pojemność stadionów.

I podkreślam jeszcze raz - Kielce to 200 tyś. miasto, gdzie w dodatku króluje ręczna. Warszawa, Poznań czy Kraków są miastami kilka razy większymi, o znacznie większych tradycjach piłkarskich, a w dodatku w Warszawie czy Poznaniu króluje jeden klub - a frekwencje mają raptem dwa razy większą (inna sprawa, że ceny biletów w tym kontekście swoje robią).

Kociewiak 15.06.2011 11:47

No ja sie zgadzam tylko zaznaczam poraz kolejny, że pisząc o żenadzie miałem namyśli pojedyncze mecze gdzie frekwencja była bardzo bardzo słaba, a nie o średnią z całego sezonu czy rundy. To była tylko odpowiedź na te 900 osób na meczu Pogoni i tyle :)

dulli78 15.06.2011 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1111040)

Górnik, ŁKS (wątpię, żeby znaleźli możnego sponsora), Korona - teoretycznie są w najgorszej sytuacji przed startem nowego sezonu. Górnika jeszcze ratuje Adaś Nawałka - ale kto wie, czy piłkarze nie wpadną na pomysł "zwolnienia" trenera (chodziły słuchy swego czasu, że już mu się to przytrafiło parę lat temu - bodajże w Jadze), Korona - jak odejdą z tego i tak słabego już zespołu najlepsi gracze (a na to się zapowiada) będą mieli bardzo krucho, ten ich nowy trener też nie wydaje się cudotwórcą. ŁKS - dzisiaj okaże się czy dostaną licencję, nie wiadomo czy będą rozgrywać mecze u siebie czy w Bełchatowie, trener też nie jest ich mocnym atutem nie wspominając o polityce transferowej polegającej głównie na wypożyczaniu różnych graczy czy ściąganiu tzw "emerytów". Na dzisiaj sytuacja ŁKS - u moim zdaniem wygląda najgorzej.

AYALA 15.06.2011 13:14

W Widzewie tez nie najlepsza sytuacja finsnsowa.Odchodzą: Michniewicza,Sernasa,Dudu i Dżalamidze do Legii.
http://www.futbol.pl/artykul/104110.html

tas de fleia 15.06.2011 13:44

No będzie pewnie dobra walka o utrzymanie bo na dziś faktycznie wydaje się, że Górnik, Widzew, Korona, ŁKS, Podbeskidzie chyba też mimo wszystko, podobnie może być z Ruchem, jeśli znów sprzedadzą wszystkich lepszych będą tak lekko na krawędzi, no i miejmy nadzieję, że znów do tej walki włączą się pasiaste damy.

rw88 15.06.2011 14:19

ŁKS jest w o tyle dobrej sytuacji, że mają zaklepaną pełną pulę finansową na nowy stadion i jest kwestią czasu, kiedy on powstanie. Widzew ma kasę na jedną trybunę, ale Cacka nie stać na wybudowanie reszty, powiedzmy sobie szczerze. Generalnie jednak uważam, że naszej lidze silna Łódź, czy silne Zabrze wyjdą tylko na dobre, bo są to kluby i miasta z tradycją i kibicowskim potencjałem.

Jeśli chodzi o Kielce to też przesadzacie, cudów tam nie ma, ale jest w Ekstraklasie kilka klubów w stanie dużo mniej ciekawym i zasługującym na miejsce na tym poziomie rozgrywkowym. Ale rozumiem, że tutaj rozsądek znika, a pojawiają się sympatie i antypatie kibicowskie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tas de fleia (Post 1111194)
no i miejmy nadzieję, że znów do tej walki włączą się pasiaste damy.

Szczerze w to wątpię, bo trenera mają bardzo, bardzo dobrego, nie boję się stwierdzić że jednego z lepszych w Polsce (a nie do końca docenianego), potencjał kadrowy mają na środek tabeli, a pierwsze transfery są dosyć ciekawe i obiecujące, dodatkowo mają sporo kasy do wykorzystania z racji transferu Klicha. Jak Filipiak nie wymyśli czegoś w stylu JW, to spokojnie środek tabeli w następnym sezonie osiągną, bo całą tą największą nędze kadrową która dołowała ich pozycję w tabeli w poprzednich sezonach (Bojarski, Matusiak i wszelkie inne Moskały) wymieniono zimą z bardzo dobrym skutkiem.

Pan Jotka 15.06.2011 14:39

Podbeskidzie bez licencji. Zagra Flota czy przywrócą Arkę? :P

mcovalski 15.06.2011 14:42

A Duszan Radolsky będzie trenerem Bruk Betu z Niecieczy !! W przyszłym roku nowy beniaminek: Termalica Bruk Bet Nieciecza
;]

SZYMEK_TSW 15.06.2011 15:24

W środę kontrakt z Legią Warszawa podpisał serbski napastnik Danijel Ljuboja - informuje oficjalna strona stołecznego klubu Legia.com. Piłkarz związał się roczną umową z możliwością przedłużenia jej o kolejny rok.

90minut.pl

Sartre 15.06.2011 15:26

Przyczynek do historii o krnąbrnym Sobiechu - wyłamowcu, który nie chce brać odpowiedzialności za wyniki zwartej, zgranej i lojalnej drużyny, jaką jest Patologia Grodzisk Wielkopolski.

Za weszło:

Cytat:

Jeszcze niedawno Polonia Warszawa kolportowała wiadomości, że jedynym piłkarzem, który nie zgodził się na renegocjację warunków jest Artur Sobiech. Dzisiaj Eurosport podał, że nowej umowy nie podpisał także kapitan zespołu Adrian Mierzejewski i to na sto procent jest prawdą. W ogóle piłkarzy, którzy nie przeszli jeszcze na nowy system premiowania jest przynajmniej kilku. Najciekawiej wygląda sytuacja z Euzebiuszem Smolarkiem.

Z tego co wiemy, Ebi też nie pali się do tego, by renegocjować swój kontrakt, a powody do tego ma wyjątkowe: oto Józef Wojciechowski Smolarkowi zaproponował zamrożenie nie 20 procent, ale 40 procent gwarantowanego dotąd wynagrodzenia. 40 procent! Wiecie, co musi myśleć sobie w tej chwili Smolarek, prawda? Przyszedł zarabiać wielkie pieniądze, bo około 140 tysięcy złotych miesięcznie, a teraz zostałyby mu jakieś 84 tysiące. - Nie na tyle się umawialiśmy - to najłagodniejsze, co może w takiej sytuacji powiedzieć zawodnik.

Zapowiada się więc kolejne gorące okienko. Sobiech - wiadomo. Smolarek - jak wyżej. Andreu - odchodzi. Po Mierzejewskim spodziewamy się, że jeśli nie zostanie puszczony do Trabzonsporu, to jednak aneks do umowy podpisze.

Warto zauważyć, że Polonia może zostać bez napastników. Po spodziewanym karnym odsunięciu Sobiecha i Smolarka oraz wypożyczeniu Gołębiewskiego, w klubie zostanie tylko Sikorski. No, chyba że ktoś da się złamać - albo "niepokorni" piłkarze, albo Wojciechowski. Szanowny pan prezes tak chciał wzmocnić drużynę, że za chwilę może się okazać, iż ją znacząco osłabił.
Miała być MEGAPAKA na ćwierćfinał LM, a tu wygląda na to, że trzon ich ofensywy z zeszłego sezonu jest na wylocie. Ciekawe jak Sikorski, Jeż, Bonin i Sultes wypadną w porównaniu do Sobiecha, Smolarka, Mierzejewskiego i Andreu - bo szansa jest, że te dwie czwórki razem sobie nie pograją.

dulli78 15.06.2011 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1111213)
Jeśli chodzi o Kielce to też przesadzacie, cudów tam nie ma, ale jest w Ekstraklasie kilka klubów w stanie dużo mniej ciekawym i zasługującym na miejsce na tym poziomie rozgrywkowym. Ale rozumiem, że tutaj rozsądek znika, a pojawiają się sympatie i antypatie kibicowskie.

Właśnie zdrowy rozsądek podpowiada, żeby właśnie Koronę upatrywać wśród głównych kandydatów do spadku. No bo co przemawia na korzyść Korony? Świetny trener? Nie. Praca z młodzieżą? Sprawdź jak prezentował się taki Malarczyk. Możliwości transferowe? Przy braku inwestora nierealne.

Nie ukrywam, że brak licencji dla Podbeskidzia mnie zaskoczył. Już bardziej spodziewałbym się że nie dostanie jej ŁKS. Poniżej link z krótkim uzasadnieniem decyzji komisji:
http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Fed...w-ekstraklasie

Bialix 15.06.2011 15:33

dulli78, w Bielsku mają piaszczysty stadion i nie są S.A. a muszą. Gdzie tu jakieś zaskoczenie? Muszą na szybko wyrobić papiery, bo inaczej pi*da :]

EDIT: A najwyżej sklasyfikowanym zespołem I ligi, który jest S.A. to tzw. Bogdanka Łęczna, czyli dawny Górnik Łęczna. Szkoda tylko, że jakby chłopaki z Bielska nie dostali licencji, to zostaje Arka...

0 22 15.06.2011 15:33

W Podbeskidziu są bez kitu bardzo profesjonalni. Na pierwszy rzut oka przypominają mi działaczy Zagłębia Sosnowiec z czasów OE. Od lat walczą o ekstraklasę, od pół roku to wręcz są super faworytem do awansu i... nie robią nic, by przekształcić się w spółkę akcyjną, w sytuacji gdy powszechnie wiadomo, ze jest to absolutny wymóg gry w ekstraklasie.

O stadion to się nawet nie czepiam, bo wiadomo że zbudowanie stadionu to nie jest łatwa sprawa, chociaż mogli coś rezerwowego wymyślić. Ale to ze spółką akcyjną to KOMPROMITACJA.

Sartre 15.06.2011 15:39

Jak przeczytałem, żę nie dostali licencji, to chciałem już się oburzać, że takim zespołom jak BB należy dawać warunkowo licencję nawet na dwa lata wprzód, bo łatwiej jest spełnić wymogi licencyjne grając w ekstraklasie, niż na jej zapleczu.

Ale TAKIE wpadki? Przecież oni od pół roku wiedzieli, że praktycznie nie mają prawa nie awansować? Co za absurd. Współczuję, bo chciałem ich zobaczyć w e-klasie, poza tym nowy wyjazd by był ;]

Kociewiak 15.06.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bialix (Post 1111268)
dulli78, w Bielsku mają piaszczysty stadion i nie są S.A. a muszą. Gdzie tu jakieś zaskoczenie? Muszą na szybko wyrobić papiery, bo inaczej pi*da :]

EDIT: A najwyżej sklasyfikowanym zespołem I ligi, który jest S.A. to tzw. Bogdanka Łęczna, czyli dawny Górnik Łęczna. Szkoda tylko, że jakby chłopaki z Bielska nie dostali licencji, to zostaje Arka...

a nie jest tak, że w przypadku nie otrzymania licencji przez klub z pierwszej ligi to awansuje kolejny z I-ej? Jeśli się myle to niech mnie ktoś poprawi.

CMSNero 15.06.2011 15:46

a jak to bedzie - bo zakladam ze skoro nawet nie sa SSA to w ekstraklasie moga nie zagrac a jak nie zagraja to: Arka sie utrzyma czy Flota awansuje???

dulli78 15.06.2011 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1111271)
W Podbeskidziu są bez kitu bardzo profesjonalni. Na pierwszy rzut oka przypominają mi działaczy Zagłębia Sosnowiec z czasów OE. Od lat walczą o ekstraklasę, od pół roku to wręcz są super faworytem do awansu i... nie robią nic, by przekształcić się w spółkę akcyjną, w sytuacji gdy powszechnie wiadomo, ze jest to absolutny wymóg gry w ekstraklasie.

O stadion to się nawet nie czepiam, bo wiadomo że zbudowanie stadionu to nie jest łatwa sprawa, chociaż mogli coś rezerwowego wymyślić. Ale to ze spółką akcyjną to KOMPROMITACJA.

No właśnie to mnie najbardziej zaskoczyło - od pół roku wiedzieli, że mają dużą szansę na granie w ekstraklasie a tu k...a nie potrafią zrobić podstawowej rzeczy. Tak, jak napisałeś, pewno działacze po fecie z okazji awansu ciężko skacowani stwierdzili, że pasowałoby w końcu przeczytać ten podręcznik wymogów licencyjnych.

Bialix 15.06.2011 15:50

@Kociewiak, było wałkowane przed końcem ligi wiele razy: jak Podbeskidzie jest be, to Arka zostaje.
@CMSNero: Arka zostaje, a nawet jakby było odwrotnie to nie Flota wchodzi, o czym pisałem, tylko Bogdanka Łęczna, bo ona jest najwyższą SSA w tabeli I ligi.

O:

Uchwała nr VII/117 z dnia 24 czerwca 2010 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie przyjęcia Regulaminu Rozgrywek Piłkarskich o Mistrzostwo Ekstraklasy na sezon 2010/2011:
W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.

dulli78 15.06.2011 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bialix (Post 1111287)
@Kociewiak, było wałkowane przed końcem ligi wiele razy: jak Podbeskidzie jest be, to Arka zostaje.
@CMSNero: Arka zostaje, a nawet jakby było odwrotnie to nie Flota wchodzi, o czym pisałem, tylko Bogdanka Łęczna, bo ona jest najwyższą SSA w tabeli I ligi.

O:

Uchwała nr VII/117 z dnia 24 czerwca 2010 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie przyjęcia Regulaminu Rozgrywek Piłkarskich o Mistrzostwo Ekstraklasy na sezon 2010/2011:
W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.

Bzdura! Uchwała, którą zacytowałeś odnosi się do klubów ekstraklasy a nie I ligi. Odnośnie licencji dla klubów pierwszoligowych procedura jest następująca:

Art. 2.5.
W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym.
Art. 2.6.
W sytuacji, o której mowa w pkt. 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:
  • a. klub, który w sezonie 2010/2011 zajął 3 miejsce w I lidze,
  • b. klub, który w sezonie 2010/2011 zajął 4 miejsce w I lidze, itd
Czyli jak odwołanie Podbeskidzia nie poskutkuje, to będą to wałkować z Flotą a później z kolejnymi drużynami, aż do Górnika Łęczna. Swoją drogą, to pokazuje kolejny absurd - okaże się jescze że Górnik dostanie licencje w sierpniu:rotfl:

CMSNero 15.06.2011 16:12

dzieki za odpowiedz...

jeszcze jedno - jakim cudem wy Leczna widzicie jako kolejny klub??

Lp.
Drużyna
Mecze Punkty Br
1.
ŁKS Łódź
34 71 59-34
2.
Podbeskidzie
34 69 53-23
3.
Flota Świnoujście
34 66 58-34
4.
Sandecja Nowy Sącz
34 56 52-34
5.
Piast Gliwice
34 52 45-31
6.
Pogoń Szczecin
34 51 55-42
7.
Warta Poznań
34 50 44-43
8.
GKS Bogdanka
34 50 44-39
9.
Ruch Radzionków
34 46 34-32
10.
Górnik Polkowice
34 42 31-39
11.
GKS Katowice
34 41 47-57

emailowiec 15.06.2011 16:18

http://ts.podbeskidzie.pl/a1341/komu...braku-licencji

Czyli Podbeskidzie będzie w najbliższym czasie SA.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl