![]() |
Cytat:
ps. meczów, a nie meczy. |
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._Piastem_.html Lech już ropoczął negocjacje
|
powiem tak, Leonardo może być dobry, może. ale wygląda mi na młodszego Zienczuka. najwazniejsze czy bedzie miał szybkosc i drybling...
na transfermarkcie pisza ze jest to skrzydłowy a nie pomocnik, więc pewnie i moze grać na lewej obronie i przy napastniku (jak Małecki), narazie same suche dane. Tak samo jesli chodzi o asysty i gole, 5 goli, 6 asyst ale miał też asysty z prawej strony boiska, więc pewnie kolejny zapchajdziura który moze grac wszedzie jak Diaz... fakt faktem jestem pozytywnie nastawiony do goscia. |
według mnie Leandro przyjdzie do Wisły coś jest na rzeczy kontrakt mu się kończy więc to już bardzo duży plus no a ktoś musi na lewej stronie zastąpić Marka Zieńczuka poza tym przyjdzie Kasprzik za Kowalskiego plus dopłata ze strony Wisły i to będą wszystkie transfery w tym okienku
|
Wiele zależy od kondycji finansowej Cupiała.
Jeżeli jest niezła i Cupiał chce jeszcze się bawić w piękny futbol i wejść z wielkim hukiem na nowe R22 to jest to świetne okienko do wzmocnienia Wisełki. Zainwestowanie tylu pieniążków ilu się Wiśle zwróci prawdopodobnie w pucharach(3mln Euro) byłoby bardzo rozsądne. Bo praktycznie ryzyko niezwrócenia się(odpadnięcie w 2 lub 3 rundzie CL jest niewielkie) a szansa na wejście do CL też spora. Ogólnie liczę na doinwestowanie teraz przez pana Cupiała jeżeli są kandydaci którzy mogliby stanowić o nowym obliczu Wisły. A wierzę że przy dość sprawdzonym już Bednarzu, który też pewnie się nauczył na nielicznych błędach i bardzo dobrym trenerze Skorży tacy piłkarze w granicach 1mln Euro są dla Wisełki dostępni. Niezależnie czy miałoby to być 6 talentów po 500tys Euro czy 2 piłkarzy po 1mln Euro. Liczę że w tym okienku Wisełka zaszaleje i kupi dokładnie takich piłkarzy jakich chce i potrzebuje, a nie takich na których nas stać czyli darmowych. Liczę też na udane negocjacje kontraktowe. Koniecznie kontrakty motywacyjne i nie za wysokie. |
- Nie wiem, czy będę w Górniku Zabrze, ROW-ie Rybnik, Wiśle Kraków, czy też Legii Warszawa. Na pewno chciałbym jeszcze w tej naszej piłce zaistnieć. Trudno mi teraz powiedzieć w jakiej roli. O tym przekonamy się w przyszłości - mówi Dudek.
źródło: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html |
Doświadczony i dobry bramkarz, na europejskie puchary w sam raz. Pytanie tylko ile chciałby zarazbiać..
|
siedząc na ławce w Realu na pewno nie zarabiał mało za praktycznie nic... więc może by się skusił na jakieś zarobki pokroju Garguły i wrócił tu grać... pewne miejsce w bramce i regularna gra w pucharach... chyba więcej mu nie trzeba
|
wyraźnie powiedział "nie teraz" o "nie wiem w jakiej roli"
|
ja bym nakręcił Jurka na powrót do naszej ekstraklasy i żeby zakończył karierę u nas i zajął się np. szkoleniem bramkarzy, to byłby dobry ruch wg. mnie
|
Zarobił już tyle kasy, że szkolenie bramkarzy nie będzie go raczej interesowało. Czytałem kiedyś wywiad, gdzie mówił, iż zbiera doświadczenie w Realu, gdzie wszystkiemu się pilnie przygląda i samo bycie w Realu świetnie wygląda później na papierach. Myślę, że chodziło mu o pracę w stylu Jacka Bednarza, ewentualnie scouta.
|
Z tego co wiem, Dudkowi został zaproponowany nowy kontrakt w Realu, więc nie jestem przekonany do tych informacji. W każdym razie bramkarz o takiej klasie jak on, byłby na pewno wielkim wzmocnieniem.
|
scoutem też mógłby być nie mam nic przeciwko po prostu wydaję mi się, że fajnie by było mieć kogoś takiego w sztabie szkoleniowym w przyszłości.
a właśnie przypomniało mi się że Dudkowi marzy się awans do CL z polska drużyna, więc jak nie przedłuży kontraktu z Realem to można by go nakłonić na powrót |
Dudek sam wspominal niejednioktrotnie ze chetnie wrocilby do polskiego klubu ale tylko jesli ten mialby grac w LM. I teraz jest szansa. Jestem za.
|
dobra dobra ale on zarabia w Realu bodajże milion Euro rocznie
|
mysle ze duzo wiecej ma, w liverpoolu mial 1,8 mln funtow rocznie, wiec odchodzac z lfc przy tamtym kursie funt do euro to bylo grubo ponad 2,5 mln euro za sezon, watpie zeby zgodzil sie na taka obnizke, wiec pewnie z 1,5-1,8 mln euro ma. Ogolnie kasa go nie zachecimy, jednak trzeba wziasc pod uwage ze takie 400 tys euro tutaj to ok 1,8mln zlotych, wiec przy 1 mln kontrakcie gdzies tam, zaoszczedzi podobnie... raczej tylko perspektywami gr y w CL mozna go zachecic, ale mozna to zrobic tylko i wylacznie poprzez transfery, takie pier** o tyzyku zeby za duzo nie wydac itp, po to mamy dyrektora sportowego w klubie Mistrza Polski zeby znajdywal graczy ktorzy sie sprawdza
|
Na Dudka trzeba patrzec przede wszystkim w aspekcie marketingowym, tutaj mozemy zrobic najwiekszy skok jakosciowy.
|
Cytat:
jak już to regularna gra w eliminacjach do tych że pucharów. |
Tak jak pisze KaSzTaN - nie ma większych szans na Dudka.
atuty Wisły: + perspektywa gry w Champions League minusy Wisły: - kontrakt, nie dość, że niski to jeszcze motywacyjny - zespół i wzmocnienia (żeby była szansa na CL, zespół musiałby się wzmocnić kilkoma piłkarzami - takimi jak choćby Żurawski, wtedy dopiero jest nadzieja, że niezdecydowani na grę w Wiśle zobaczą, że rzeczywiście ktoś tu chce zbudować dobrą drużynę) - - marka Dudka (to wciąż jest bardzo rozpoznawalny bramkarz, który ma szansę na miejsce w pierwszej "11" któregoś z średniaków Primera Division i Premier League, więc jeśli dostanie konkretną ofertę, to raczej nie będzie się długo zastanawiał. - z naszej strony najkorzystniej byłoby podpisać z nim kontrakt na pół roku |
Śmiesza mnie te rozważania o Dudku.Bardziej poronionego pomysłu dawno nie słyszałem(może poza pobożnymi życzeniami pyr,by ściągnąć do Lecha Boguskiego).Dudek ponad wszystko kocha forsę-dlatego wybrał ławę w Realu zamiast gry w innym zespole.On tylko dużo gada o powrocie do Polski,ale to tylko zwykle pieprzenie.
|
http://www.youtube.com/watch?v=TE_Lx...e=channel_page - 00:37 ładny crossik Leandro ;] i 3:15 - wrzutka wślizgiem przy asyście dwóch piłkarzy przeciwnika zakończona bramką
http://www.youtube.com/watch?v=nZsEO...e=channel_page - 3:20 fajna brameczka Leandro zewnętrzną częścią stopy http://www.youtube.com/watch?v=2E09b...e=channel_page 2:30 dostawia nogę, ale się liczy ;] |
|
Nic nowego. Tylko tyle można się dowiedzieć, że nie miałby w Krakowie z językiem problemów bo są Brazylijczycy. I że w zimie był na testach w Bristol City ale nic z tego nie wyszło. Węgrzy wychwalają to że Wisła to klub z historią sięgającą 103 lata.
|
Ja myślę że to może być ciekawy zawodnik - na wielką gwiazdę nie ma co liczyć bo jak by nią był to nie grał by na Węgrzech ani nie ekscytował się grą w Wiśle.
Właśnie tego typu zawodników m.in powinniśmy szukać - z trochę słabszych klubów, ale którzy regularnie grają i sa wyróżniającymi postaciami w swoich zespołach. |
Z tego co zdążyłem zauważyć to ten Leandro to bardziej lewy obrońca niż skrzydłowy...
|
Na stronie klubowej klasyfikują go jako pomocnika.
Tutaj więcej info: http://www.dvsc.hu/helyek/eng/Lapok/...px?playerid=18 |
Cytat:
|
Piszą że kreatywny grajek, może grać zarówno w obronie i pomocy na lewej, jak również jako rozgrywający. Pewnie stąd zainteresowanie tym zawodnikiem. Skorża lubi wszechstronnych piłkarzy, poza tym mógłby być alternatywą dla Garguły w systemie 4-3-3, póki ten sie nie wykuruje, albo zastępcą Zienia na lewym skrzydle w tradycyjnym 4-4-2. Gra w lidze węgierskiej, gdzie pieniądze są znacznie mniejsze niż w naszej, więc pewnie nie zażąda jakiś kokosów. Zieniu ani specjalnie techniczny, szybki, ani waleczny nie był, więc prawdopodobieństwo że ten Leandro będzie dużo gorszy jest niewielkie. W dodatku z kartą w ręku gość. Spełnia wszystkie kryteria. Brać go.
|
Myślę, że to kwestia tygodnia, góra dwóch aż zostanie zawodnikiem Wisły.
A tak na marginesie (nie wiem, czy już ktoś wrzucał): http://www.pilka24.com/news/leandro-...kow-24422.html |
A jak wygląda sprawa z Bożokiem? Nie sądzicie , że byłby lepszy?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl