![]() |
to jak juz jestesmy przy telebimach to ciekawi mnie jedna rzecz, czy on bedzie zaslanial cala konstrukcje telebimu, w ten o to sposob,
http://i36.tinypic.com/20shhyg.jpg czy tylko ta czesc srodkowa http://i37.tinypic.com/5mjx4l.jpg co oczywiscie wygladaloby mniej estetycznie.. i czy to jest zalezne od zachcianki zamawiajacego (ze moze dowolny rozmar zamowic) i czy jest mozliwosc polozenia telebimu na calej konstrukcji bez potrzeby odslaniania tych bocznych przejsciowek.? bo patrzac na ta rame odnosze wrazenie ze zaslaniac bedzie tylko srodkowa czesc bo po bokach nie ma tych pionowych ram.. |
Na wczorajszym " reality show" widziałem dwoje zblazowanych władców krakowskich. Ważniejszy jaśnie pan krakowski, wysługiwał się zmanierowaną do szpiku kości urzędniczką, sprawiając razem wrażenie, że nocne spotkanie z mieszczuchami jest dla nich ohydną koniecznoscią, oczyszczającą atmosferę wokól tej inwestycji. Przyjęta poza zmanierowanych łaskawców, pozwoliła im bez obrazy czyjegokolwiek honoru, opowiadać kolejne niesmaczne kawały o terminach oddania a nie zakończenia budowy stadionu. Prezes i kibice "uszczęśliwionej" Wisły, zamiast żądać przeprosin za ponad półroczne niedotrzymanie słowa i terminów a tym samym milionowe i sportowe straty, gaworzył coś o łzach i dreszczach, przepraszając za istnienie w Krakowie - Wisły Kraków. Przeprosiny więc, nie mogły nawet przejść, nie tylko przez usta jaśnie rządzących, ale nawet przez ich nieuczesane myśli. Kibice i dziennikarze , opustoszyli stoły z jadła i oddali się igraszkom boiskowym, wraz z przegranymi ostatnich bitew meczowych. Zachęcona przyzwoleniem pospulstwa Niedziałkowska, dała więc upust swoim niekompetencjom i bezczelności, imaginując coś o nieosiągalnych telebimach, czterokrotnie droższych od wszystkich innych na rynku lub o parkingu przy ul. wąskiej na jedno auto. Tak, jakby telebimy były w HD x 3D, podobnie do oświetlenia boiskowego, a kibice musieli oglądać mecze w specjalnych, najlepiej różowych okularach. Jaśnie oświeceni państwo urzędnicy, zakomunikowali gawiedzi, że ostatnia trybuna będzie gotowa na przyjęcie kibiców do końca Października i stadion będzie rozruszany stopniowo, aż do użytkowania go w całości na meczu z Legią.
Jednocześnie dodano, że Wisła przejmie obiekt w oficjalne użytkowanie, na podstawie umowy, nie wyjaśniając jakiej ( operatorskiej ?), dopiero gdy będzie on ukończony w całości. Nie ma jednak takiej fizycznej możliwosci, aby jaśnie państwo z Ratusza, ukończyło satadion w Listopadzie, gdyż nawet będąc w różowych okularach, wtedy możliwe są tylko czynne cztery trybuny bez zaplecza, co nie jest równoznaczne z zakończeniem inwestycji, choćby z uwagi na owe telebimy czy parkingi itd. Wynika więc z tego wszystkiego, że 6-cio letnie już, reality show pt." budowa stadionu przy R22" przeciągnie się na kolejny rok i może następne, wskutek wyborów lub inyterwencji państwowych tym razem urzędników, gdyż wyraźnie przy tym wszystkim widać, iż mimo łez w oczach, Basałaj i Cupiał, nie podpiszą umowy użytkowania stadionu, przed jego całkowitym ukończeniem. Przynajmniej, mam taką nadzieję. |
@SpoXsteR
skoro ma mieć 16m x 9m to chyba tylko ta środkowa część. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
te meble, które są w skyboxach, to wstawili by pustką nie wiało i nie jest to ich finalne wyposażenie mam nadzieję..
|
A ja jestem ciekaw czy jak już jest podane to "prawdziwe" otwarcie stadionu i jak obiecywał Majchrowski, że będzie to na pewno na 100% to czy będzie w ogóle to rozreklamowane gdzieś, bo jak na razie to marketing kuleje... albo go w ogóle praktycznie nie ma (wiadomo, że jak na razie to nie ma co reklamować).
Szczerze mówiąc klub chyba tak samo jak ja nie wierzy, że nastąpi to niebawem... |
Cytat:
|
http://lh4.ggpht.com/_L-BTG4Y5iGo/TG...2/IMG_1718.JPG
Nie mam pytań... Znalezione na forum Skyscraper. Więcej zdjęć pod tym linkiem: http://picasaweb.google.com/stadiono...nWisY19082010# |
http://krak.tv/kategoria-9,film-1402.html
19 na 6 metrów |
Cytat:
To ja mam wielką chęć odpowiedzieć szanownemu Panu radnemu, że autobusy mogą się zaparkowywać na al. Focha, na al. 3. maja i gdzie się tylko będą chciały. Nu... i wreszcie zadowolony Pan radny? I będzie teraz szanowny Pan radny puścić mojego pejsa?! :evil: |
Cytat:
Generalnie niewiele wynika z tych odpowiedzi... Wszystko będzie ustalone, jak się budowa skończy (przede wszystkim kary). Czyli można zakładać, że ich wcale nie będzie. A co do autobusów - parkingów nie ma, ale skoro Austriacy stawiali je gdzie popadnie, to my też możemy. A co. Kiepsko to wszystko wygląda. |
czy tylko mi się zdaje ze facet nie odpowiedział na połowę pytań?
przypominają mi się moje egzaminy na studiach - jak się nie znało odpowiedzi to się lało właśnie taką wodę |
Cytat:
|
Dwie galerie z wczorajszego testu oświetlenia, naglośnienia i murawy
http://kiks.tv/2010/08/galeria-test-...-wisly-krakow/ http://kiks.tv/2010/08/galeria-nowy-...-wisly-krakow/ |
"Istnienie miejsc o gorszej widoczności nie jest błędem, ale wynika z praw fizyki" - słodkie :lol:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
-Ciężarówka z platformą powiedzmy też tyle. -Firma do przeprowadzek "Samochód 20 m3 + kierowca i 2 pracowników: 180 zł/h następne godziny 140zł/h" Cytat:
Rozumiem, że za 355 161.47zł można by przeprowadzać się w 522 godziny czyli 21 dni (zaokrąglając sumy i licząc prace 24/24) |
Cytat:
Moze oni wycenili przeniesienie na ul.Reymonta w Gdańsku albo lepiej w Sztokholmie (jak bedzie taka ulica). Ponadto na ile wiem biura maja być we wschodniej, wschodnia gotowa to w czym problem.Tydzień i są przeprowadzeni a jak trzeba to pomożemy.Nie?Miasto zawalilo terminy to niech Wisła za darmo siedzi na trybunie do listopada.. Co oni wogóle pieprzą o tych kontenerach to naprawdę niewiem.W tym kraju a mieście szczególnie to mają z wszystkim problem i wszystko drogie,złe , krzywe,dziurawe itd.no poza ul.Kałuzy ale tam to nie Polacy przecież :). |
Ciekawie czy dzisiaj też będą pracować po 20 00 na trybunie zachodniej ?
|
Cytat:
żenada |
Cytat:
|
1. Czyli nie bedzie zamaskowana asfaltu.
2. "Nie mamy panskiego telebimu, i co pan nam zrobi?" 3. Skandaliczna odpowiedz. Na 15 tysiecy "konieczny jest telebim dla celow ewakuacji", na 30 tys juz nie. I rozliczenie bedzie "pozniej", wobec tego neich u nas bedzie tak samo. 4. Chamska odpowiedz, pokazuje poziom kultury odpowiadajacego. 7,8. "To projektant zle zrobil projekt. A my? Mielismy to niby weryfikowac przed puszczeniem na przetarg? Daj pan spokoj. O! Piniendzy nie bylo!" 9,10. Zabralismy wam biura, wyrzucilismy was na inne stadiony na ponad rok. Ale w zamian zrobilismy wam juz to co bylo naszym obowiazkiem czyli dalismy kontenery! I o co wam chodzi? 16 :lol: A to zdjecie peknietej konstrukcji to sa jaja. Inspektora nadzoru na tej budowie tez nie ma? Bez dwoch zdan potrzebny jest rysunek prezia na duzym przescieradle 16x9 z podpisem "Telebim im. Jacka Majchrowskiego". Nie zrobie tego bo nie potrafie ale bez kitu moge to nawet zasponsorowac bo mnie tak ten koles w....ia. |
Cytat:
|
Mysle, ze znajdzie sie kilka sponsorow na taki oryginalny telebim :)
|
Cytat:
|
Cytat:
z portretem Niedziałkowskiej i Herbem Wisły wynik 3:0 lub ZIKIT: KIBICE WISŁY 3:0 (termin, jakość, telebimy) |
Módlmy się,żebyś my za rok grali w europejskich pucharach bo UEFA wymaga telebim.No chyba,że zagramy na Hutniku:D
|
Dziś niestety już można z całą pewnością stwierdzić że wyruchali nas bez mydła, co gorsza prasa ma to totalnie w dupie więc jedyna (złudna) nadzieje w klubie ale klub chyba też ma to w dupie.
Ma w dupie że stadion będzie wyglądał jak by ktoś na niego z nieba nasrał i narzygał, ma w dupie że nie będzie telebimów(które są psim obowiązkiem miasta), ma w dupie że z połowy foteli w skyboxach nie widać pełnej murawy, ma w dupie że miasto nie bierze na siebie cateringu(co też jest normą), ma też w dupie że żadne terminy nie są dotrzymywane i że kłamstwem jest iż w tym roku stadion będzie oddany w 100% Nie wiem dlaczego tak się dzieje bo wszyscy zrozumieli by sytuacje gdzie Wisła grzecznie wysyła pismo, punktuje w/w mankamenty i uzależnia wejście na stadion od ich naprawienia.Nie musi to wszystko być na dziś ale na piśmie z datami i z karami jakie inwestor(miasto) będzie płaciło Wiśle w razie opóźnień.Wtedy można wchodzić - inaczej to jest śmiech na sali bo oni tak walą w chuja że jasnym jest że nie mają najmniejszej chęci nawet skończyć stadionu a co dopiero poprawiać niedoróbki Najgorsze jest też to że Majchrowski i ta paniusia z nas sobie po prostu kpią...plują nam ryj, plują w radnego Olszówkę, plują w tych niedobitków pismaków co w ogóle raczą się ta sprawą zajmować. Przykre to wszystko. |
Cytat:
ps. też jestem w stanie zasponsorować taką ideę, może wtedy w mediach byłoby w końcu głośno o naszym stadionie :> ? |
Popieram pomysł i sam mogę się dorzucić gdyż cel jest szczytny a pomysł pierwsza klasa
A za te 1,8 mln można mieć 2 największe telebimy w Polsce a nie jeden. |
Jak się podaje cenę telebimu sprzed 3-4 lat to wychodzą takie jaja. Wtedy LCD było stosunkowo nową technologią.
Kilka przydługich uwag po czwartku www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=23761 Polecam fragment dotyczący nawierzchni deptaku przy ul. Reymana. |
Jaja Panowie!
|
Czy takiego tekstu nie dałoby się opublikować chociaż na Interii w formie dajmy na to listu otwartego do Prezydenta miasta i inwestora zastępczego ?
Chodzi o to żeby ewidentnie wytknąć tym ludziom ich kłamstwa, niekompetencje i brak podstawowej wiedzy na temat realizowania inwestycji poparte konkretnymi przykładami. |
Świetny artykuł, rav. Gratulacje.
|
http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...i-konferencja/ - tu jest ta wczorajsza konfa (mniejsza z tym) ale tez sporo przebitek ze stadionu, pomijajjąc już wszelkie niedociagniecia prawne itd itp to stadionik mi się podoba, a jak już go wypełnimy w komplecie to będzie cud, miód, malina :)
|
Cytat:
Nie ma już czegoś takiego jak klasa Elite. Od tego roku obowiązują nowe przepisy i najwyższa klasa to klasa 4. Telebimy nie są wymagane. Miejsca parkingowe są wymagane w ilości ... 150 dla gości VIP (art. 74). Mnóstwo innych wymogów poszło mocno w dół. pl - > http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategor...on%C3%B3w_UEFA en -> http://www.uefa.com/MultimediaFiles/...5_DOWNLOAD.pdf |
Cytat:
Skoro telebimy nie są potrzebne to trzeba było się zrzec na Cracovi telebimów na rzecz oszczędności w kasie miejskiej i na pewno podatnicy i władze by się ucieszyli. Zresztą trzeba było tez powiedzieć że wam 15-tys satdion niepotrzebny i wystarczyłoby 8 tys. 80 mln by się zaoszczędziło, wymogi na którąs tam klase byłyby spełnione a na Cracovi i tak byłby komplet tylko na derbach. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl