![]() |
ale jest podobne info na stronie Celticu:
Cytat:
|
Mysle, ze najlepszym podsumowaniem dyskusji na temat kogo jeszcze potrzebujemy i na kogo nas stac, jest ten cytat Ochalika :
Cytat:
|
Cytat:
A na forum AJA temat założył Polak, więc też się nie liczy. Pewnie były tylko zapytania menedżerów, poza tym sami powołali się na polskie źródło - a to dyskwalifikuje wiarygodność newsa. Chociaż, za około 2mln€, można się zastanowić, ale dopiero w zimie. No chyba, że nie pójdzie w pucharach... |
Skorża sie nie zgodzi na sprzedaż Diaza bo nie ma na jego miejsce zdrowego nastepcy (Garguła) a Jirsakowi trener nie ufa.
|
Cytat:
Dlatego napisalem, że plotka, a sam nawet nie zajarzyłem tego słówka deer - fakt, że tylko rzucilem okiem na newsa. Dobre: Ireneusz Deer :lol: Może jakiś klub na zachodzie zainteresowałby się naszym Little Paul? ps. ten cały Bob89 to nie Polak, przynajmniej nie meiszkający w Polsce - mieszka we Francji, w Dijon i stamtąd zawsze pisze |
Sprzedać Diaza to tak jak sprzedaći trzech zawodników na raz. W koncu Diaz jest pierwszym zmiennikiem na większości pozycji oprócz ataku. Bardzo, bardzo kiepski pomysł. Biorąc pod uwagę naszą skuteczność w przeprowadzaniu transferów nie widzę szans na sprowadzenie odpowiedniego następcy na jego miejsce w tym oknie transferowym. Mam nadzieje, że to plotka.
Cytat:
|
z drugiej strony nie napisali, że w Auxerre gra Darius Hoopoe - tylk: obok Darius miny (miny=dudki)
|
Cytat:
1 bramkarza 2 prawych obrońców 3 napastników Podczas gdy plany klubu i dość realne potrzeby to bramkarz, prawy obrońca i napastnik. I gdzie ja czytam między wierszami? Cała moja odpowiedź dotyczyła sensowności tej wyliczanki, a Ty mi wmawiasz, że coś mi się przywiduje i sugerujesz że np. niby stwierdziłem, że nie potrzebujemy żadnego napastnika. A z innej beczki: jednym z moich podejrzeń po informacji o zmianie warunków przy transferze Nurkovicia było to, że znowu miesza RN. No to mamy: http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15678 Cytat:
|
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15678
Ten zły niedobry Bednarz... ;) Brzmi to tak jakby RN uznała, że nieważne, że Nurkovic jest dobry bo... skoro pochodzi z Bośni to powinien chcieć zarabiać o wiele mniej. |
Cytat:
Pogrążasz się tylko jeszcze bardziej. To, że trenerzy zawsze widzą najpełniej braki swojej drużyny i chcieliby wzmocnień, nie sprawia nagle, że zarząd wie lepiej od nich, czy te wzmocnienia naprawdę są potrzebne. Lub że się mylą. A kibice mają pełne prawo wspierać trenerów w ich oczekiwaniach względem działaczy, a nie usprawiedliwiać często szkodliwe decyzje kompletnie nie znających się na piłce panów z Rady Nadzorczej Wisły. Dalej – lamentujesz że „nie stać nas” na zawodników których chciałby Skorża? Czyżby? Rozumiem zatem, że masz wgląd w dokumentację finansową Wisły? Jak nie masz – nie wypowiadaj się na ten temat, bo po prostu nie wiesz o czym mówisz i nie masz żadnych namacalnych podstaw do formułowania podobnych teorii. Zwłaszcza, że: Jakoś do tej pory stać nas jakoś było na utrzymywanie nie jednego, a aż 3 dodatkowych napastników, których teraz nie ma już w kadrze pierwszej drużyny. Jak z tego widać, stać nas było na posiadanie nawet nie jednego, a aż 3 dodatkowych piłkarzy w pierwszej linii. Jakoś do tej pory udawało się też mieć „2 równorzędnych piłkarzy” na pozycję prawego obrońcy, więc i tu wylewając swoje błyskotliwe inaczej przemyślenia, że „Wisłę na to nie stać”, pogrążasz się. Jakoś do tej pory i to przez lata, było Wisłę też stać na utrzymywanie kadry 6-7 nominalnych, wartościowych obrońców do gry, stąd i tu Twoje tłumaczenia sprowadzające się do tego, że nie stać nas na więcej niż obecnych 4, są wyjątkowo nieudolne. A jeśli nie stać nas na nowego zmiennika dla Pawełka, to po co ten cały prawie roczny cyrk z testowaniem prawie 20-stu chłopa? Po co kontaktowano się z Nurkoviciem? Po co tak się ośmieszać, skoro nas i tak podobno „nie stać”? Jak zwykle pogrążasz się. |
|
Dziwna sprawa... Mowia ze wraca na mecz el.LM a tu nagle gra dla Bytomia? Nawet jakby byl nowy bramkarz to biorąc pod uwage ze podmienimy przed meczem Jopa to i tak nie bedzie dla niego miejsca. Pomylili sie?
|
Nie chcę was martwić ,ale to raczej nie jest błąd ...
Info z oficjalnej strony Polonii Bytom : http://www.poloniabytom.com.pl/aktualnosci.php?a=5592 |
|
czyli, że niby Wisła znalazła bramkarza? jakoś dziwnie mi sie to nie podoba mając na uwadze te wszystkie perypetie dotychczasowe
|
Czyli możliwe że będzie nowy bramkarz w Wiśle. Cebanu gra tylko w sparingach w Polonii więc może być zgłoszony w Wiśle do LM.
|
Ilie do Krakowa wraca jutro.
Ciezko zeby nie gral dla Poloni skoro to jego nowy klub. |
Ludzie cos slabo kumacie...
Do wtorku do godz. 24 mozna wymienic jednego zawodnika i bedzie nim pewnie Jop. Wiec nawet jak sciagna bramkarza to nie bedzie on mogl zagrac w meczach z Levadia. Wiec tak czy tak Cebanu zasiadzie na rezerwie w tym meczu napewno. |
Cytat:
"W środę drużyna Polonii wyjechała na zgrupowanie do Niemiec, Ilie Cebanu jest jednym z dwóch bramkarzy w kadrze Jurija Szatałowa. Teraz ma jednak od poniedziałku wznowić treningi z "Białą Gwiazdą"." Wystarczy,że człowiek nie doczyta i już się zamęt robi......... |
Tu jest wyraźnie napisane, że Cebanu wraca do treningów w Krakowie w poniedziałek:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ca_do_krakowa/ |
Miałem się wypisać ale szkoda czasu. Tylko na jedno chcę zwrócić uwagę:
Cytat:
Mylisz się, mam namacalne podstawy do formułowania podobnych teorii. Bo żadnego polskiego klubu nie stać na utrzymywanie 2 równorzędnych zawodników na danej pozycji, dotyczy to Lecha (poczytaj ostatnią relację z jakiegoś ich sparingu, w pierwszej połowie, 1 składem zmietli ich a w drugiej kiedy weszli zmiennicy było już krucho), dotyczy to Legii i wszelkich zespołów grających w Polskich ligach. Nie potrzebuję mieć wglądu w dane finansowe Wisły bo Cupiał to nie szejk arabski, nie inwestuje w Wisłę grubych milionów, stąd nie ma co liczyć że Wisła, jako jedyny klub w Polsce, będzie miała 2 równorzędnych piłkarzy na każdą pozycję. My jako kibice możemy prosić, wymagać, jednak to nic nie zmieni. |
Cytat:
RN znów bruździ i działa destrukcyjnie, torpeduje plany trenerów. Szybko się to zemści na wynikach, tylko potem niech nie robią kozła ofiarnego ze Skorży, jeśli np: przez brak odpowiedniego bramkarza na ławce znów przegramy wejście do LM Cytat:
A swoje przemyślenia nt. majątku Cupiał zostaw dla siebie. Zapewniam cię, że jego osobisty majątek i majątek TF mimo kryzysu jest dużo węecej warty, niż cała Wisła razem ze stadionem. I może nim dysponować wedle własnej woli. Nie trzeba też być szejkiem arabskim, by móc sprowadzić np: takiego Nurkovicia, czy dodatkowego obrońcę. Więc te abstrakcyjne fantazje są nie na miejscu. |
Cytat:
|
Cytat:
Tak, ewentualnie Jirsak zawsze może zagrać na stoperze albo lewej obronie, wogóle to ty wiesz lepiej od Skorży kto bardziej mu pasuje. |
Cytat:
|
To ja mam Adasss i SLoth takie pytanie co powiecie o tym
Cytat:
Adasss ten tekst ktory przytoczyłeś pochodzi z bośniackiego dziennika a nie jest to wywiad tejże redakcji . I zastanawia mnie kto tu mówi prawdę. Hadis czy menadżer i zawodnik. I czemu ufać im, bośniakom ? Skoro tak płaczą, że obniżano ich wartośc ze Wisła zmieniała warunki to niech powiedzą jak zmieniały się kwoty. A może będą zasłaniać się tajemnicą negocjacji? Tak najlepiej przecież. I najlepsze Cytat:
|
Cytat:
Bądźmy poważni. Jeśli Bośniak mówi prawdę, sprawa jest oczywista: kontrakt był wynegocjowany, ustalony i nagle RN go zawetowała, zapewne zmieniając poprzednie ustalenia. Nie pierwszy raz zresztą. To skrajnie nieprofesjonalne i szkodliwe działanie. |
Cytat:
|
Cytat:
Powołam się na twsd, i wszystko jest podobno niestety Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli Bośniak mówi prawdę, jeśli wywiad w gazecie bośniackiej jest autoryzowany i jeśli wywiad w bośniackiej gazecie nie jest pisany na podstawie polskich doniesień. Jutro się okaże ze Bułgarzy napiszą, że WIsła chciała Dimitrova za półdarmo.... I dziwne, że przy Krimie i Jopie RN zdania nie zmieniała i nie doprowadziła do fiaska rozmów. I zanim napiszę RN dobra albo RN zła to chciałbym wiedzieć jak było naprawdę a nie jak było podobno |
Cytat:
|
nie Bośniak mówi że przedstawił swoje warumki a RN na nie się nie zgodziła może Bednarz negocjował ale menago nie chciał ustąpić więc przedstawione warunki finasowe bramkarza RN a ona powiedziała nie, ale są to tylko domysły
|
Mało tego to jest działanie na szkode klubu !!!
Jednego nie rozumie w co gra Boguś w tym wszystkim:shock: W przerwie zimowej napisałem że pozostawienie Baszcza I Zienia będzie podstawą ale teraz gdy już ich niema jestem tym wszystkim przerażony chociaż poczekajmy jeszcze troche |
Cytat:
Może dlatego, że wiemy jak nieprofesjonalnie wygląda struktura i sposób podejmowania kadrowych decyzji w Wiśle? Chcesz mówić o poważnych faktach. Ok. One są takie, że na razie nie podpisano kontraktu ani z Bośniakiem, ani z Brazem. To jest fakt, stąd ta dyskusja. W przypadku Braza też z powodu sztuczek menadżera? Czy może po prostu dlatego, że RN znów bawi się w trenerów i uznała, że Ci piłkarze są zbędni, a wydatki na nich niepotrzebne? RN ma obowiązek wspierać trenerów w ich pracy. Ci ludzie też biorą odpowiedzialność za wyniki klubu, także sportowe. I mają obowiązek wspierać pion sportowy w ich odnoszeniu, a nie przeszkadzać w imię krótkowzrocznych kalkulacji. Skoro trenerzy już od roku potrzebują i proszę o nowego bramkarza, chcą niezbędnego napastnika, RN powinna wraz z Cupiałem dążyć do spełnienia tych zasadnych oczekiwań, a nie na odwrót. Na tym polega profesjonalizm. Wisła na pewno nie zbankrutuje z tego powodu. |
Tyle, że Skorża dobrymi wynikami nie wymusza bardziej zdecydowanych działań RN. Mam wrażenie że wszystko jest grą na przeczekanie RN (Cupiała), by nie przeinwestować w przypadku braku awansu do 4 rundy.
|
Cytat:
Dwa słowa, odnośnie porównania Jirsak - Diaz. Dla mnie bez dwóch zdań Diaz jest o wiele bardziej pożyteczny dla gry całego zespołu, jest dużo bardziej waleczny, zawsze pokazuje się do gry, świetnie uzupełnia się z Sobolem.Jirsak, tak naprawdę ma dobrą technikę, ale nic poza tym, nie potrafi sprzedać swoich zalet na boisku, dlatego wybór Skorży jest zupełnie jasny i moim zdaniem nie podlega dyskusji. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, ze masz 100% pewności, dasz sobie rękę uciąć że jedynym winowajcą braku Nukrovicia i Braza w Wisle jest RN? Bo tak napisala prasa? Potwierdzisz bułgarskie doniesienia odnośnie Dimitrova i Da Costy? Są prawdziwe? Jesli nie doszło do rozmów to dlaczego? Jaką cene podali Bułgarzy? Prawdziwe są doniesienia o testowaniu Aragona w Wiśle? Czy czekamy aż doniosą o tym bułgarskie media? Nie usprawiedliwiam RN tylko nie ufam mediom i jednostronnym relacjom. |
Cytat:
Wcześniej skłaniałem się do opcji, że to tylko mieszanie managera. Teraz wydaje mi się, że to i to. |
Cytat:
nie mogli sobie wymyśleć rady nadzorczej? Cytat:
pewnie mu tez powiedzieli że jak uwala twój transfer to wina RN bo ona decyduje, a nie negocjator |
PvD: a taka wersja Ci pasuje? :
Bośniacy wykorzystują, że mamy trochę podbramkową sytuację i naciskają mocno. Bednarz pod naciskiem ulega trochę i przedstawia korzystniejszą ofertę, bez potwierdzenia z RN. RN tego jednak nie akceptuje. Paranoją byłoby w takim wypadku to, że klub nie mówi jednym głosem. Że w jednej chwili wydaje się, że wszystko już uzgodnione, a za chwilę wszystko leży. To byłby niestety objaw tego, że w klubie organizacyjnie coś kuleje, takie informacje nie powinny w ogóle wychodzić poza klub. |
Cytat:
Tak na poważnie to który to już raz? Ku*wica mnie bierze jak czytam te wszystkie wypowiedzi będących za zarządem. Czy wy na prawdę nie widzicie, że jesteśmy na równi pochyłej? Oczywiście nie stać nas aby mieć po dwóch równorzędnych piłkarzy na każdą pozycje, ale czy nie stać nas nawet na jednego? Oczywiście nie moje pieniądze to się wypowiadać nie mogę... Jednak jak ktoś płaci za bilet, albo nawet za Cyfre+ aby móc obejrzeć Wisłę to chyba może mieć jakieś wymagania odnośnie tego co ogląda? Obecnie to mamy piłarzy w Krakowie po testach za darmo, czy półdarmo kontrakt dogadany i rada nagle się odzywa aby jeszcze taniej brać! Nie wiem ilu było już bramkarzy po słyszałem różne głosy ale min. 14 i co jeszcze z 3 lata będziemy sobie szukać piłkarza który zgodzi się grać u nas bez pobierania zarobków, który jest aktualnie bez klubu? Z gówna bata nie ukręcisz. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl