Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Revolver 19.06.2012 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1258358)
Suler to bzdura, Quioto i Sikorski w Wiśle już niebawem oficjalnie

Źródło:
http://ekstraklasa.net/sikorski-blis...2d5ce207000000

Mówiłem, że Suler to akcja zaczepna Dahana.

Merkury 19.06.2012 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1258357)
Czyli nie masz już wglądu do kontraktów piłkarzy i nie wiesz jak wyglądają negocjacje ?
:-/ Nie dawno widziałeś ile zarabiać chce Paraiba oraz ile jesteśmy wstanie mu dać. Szkoda, że straciliśmy tak cenne źródło informacji.

Osobiście nie mam żadnych problemów aby zaufać piłkarzowi prowadzącemu swój własny profił, wklejającemu prywatne zdjęcia np z urodzin syna itp.

Ty musisz się pytać, żeby dopiero znaleźć potwierdzenie bzdur, które piszą media jak jest w przypadku Słoweńca. Jak by Messiego łączono z Wisłą to byś go pytał czy to prawda?
To że coś wiem nie czyni mnie informatorem bo na byciu nim w ogóle mi nie zależy i też nigdy nie zależało - mam co robić.

bellic88 19.06.2012 12:20

Swoją drogą Dahan to chyba jest menago połowy zawodników izraelskich :P

http://www.transfermarkt.co.uk/en/du...ater_1385.html

szprotson 19.06.2012 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1256341)
(-11.06.)Do końca tego tygodnia wyjaśni się czy z klubem nowe umowy podpiszą Sobolewski i Pareiko. W piątek zostały im przedstawione ostateczne propozycje i zawodnicy mają teraz kilka dni aby zastanowić się nad nimi - oczywiście jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle w grę wchodzą pieniądze a klub zaoferował znaczącą obniżkę pensji w przypadku Estończyka mowa jest o 40% i do tego nie kwapi się do pokrycia sumy za podpis na kontrakcie.

tydzien sie skonczyl 17tego a informacji nie bylo
tak samo jak twoich 3 nazwisk.

E:wczoraj na SB powiedziałeś m.in ze widziałes kontrakty pilkarzy Wisły, więc serek rzucił ci wyzwanie byś podał 3 naziwiska i kwoty ktore widnieją tam by sprawdzić Twoją wiarygodność. Ale skoro teraz udajesz ze nie wiesz o co chodzi, to juz wystarczająca odpowiedź.

Merkury 19.06.2012 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1258412)
tydzien sie skonczyl 17tego a informacji nie bylo
tak samo jak twoich 3 nazwisk.

Jakich trzech nazwisk?

westersyl 19.06.2012 15:05

Cytat:

To że coś wiem nie czyni mnie informatorem bo na byciu nim w ogóle mi nie zależy i też nigdy nie zależało - mam co robić.
Wiesz coś, czyli mniej więcej tyle jak włączyć komputer i odpalić przeglądarkę, na tym twoja wiedza się kończy.

Czy ktoś dostrzegł analogie treści pisanej przez mekurego do postów thechrisa, który obecnie gdzieś zniknął?
Tamten przynajmniej nie znał osobiście pracowników klubu i nie miał wglądu do kontraktów piłkarzy.

mgła 19.06.2012 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1258433)
Czy ktoś dostrzegł analogie treści pisanej przez mekurego do postów thechrisa, który obecnie gdzieś zniknął?
Tamten przynajmniej nie znał osobiście pracowników klubu i nie miał wglądu do kontraktów piłkarzy.

Ja mam obydwu w ignorowanych i Tobie radze to samo. Co jeden to lepszy...
imformator hehehehe

Dobrze, że doszedł Miśkiewicz teraz tylko Pareiko, gdzieś opchnąć Milana i jakiegoś młodego na 3.

brylant17 19.06.2012 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bellic88 (Post 1258389)
Swoją drogą Dahan to chyba jest menago połowy zawodników izraelskich :P

http://www.transfermarkt.co.uk/en/du...ater_1385.html

Może ma jakieś perełki typu Maor trzeba by się uważnie po przeglądać piłkarzom :P

kacpaw91 19.06.2012 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1258453)
Ja mam obydwu w ignorowanych i Tobie radze to samo. Co jeden to lepszy...
imformator hehehehe

Dobrze, że doszedł Miśkiewicz teraz tylko Pareiko, gdzieś opchnąć Milana i jakiegoś młodego na 3.

A właśnie, co z tym testowanym Snopkiem?

Myślałem, że sprawa Miśkiewicza już upadła bo tyle czasu była "cisza jak makiem zasiał". Może sprawy Burasa, Snopka, Gajosa i innych czy to testowanych, czy tych którymi się interesujemy również idą w tym samym kierunku.

A co do Dahana:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ta...ler_69184.html Ten ma fajne staty.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/nu...ler_17350.html Nie wiedziałem, że jest jego agentem.

TOMEK 11 19.06.2012 21:31

przecież z Dahanem jest teraz kosa jak skur**syn, miał chapnąć poważną kasę od nas, a dostał jakieś grosze ze Standardu..

kacpaw91 20.06.2012 10:14

http://www.90minut.pl/news/190/news1...-w-LKS-ie.html

Mam tylko nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł zatrudnienia Macieja Iwańskiego w Wiśle... Swoją drogą klub na pewno znajdzie ze względu na osiągnięcia indywidualne (5 asyst w 13 meczach ligowych).

borys 20.06.2012 10:23

Przydalby sie Panic Button:)

Juz wciskac czy jeszcze nie. Za 5 dni rozpoczynaja sie przygotowania do sezonu a kadra bedzie wygladac tak jesli sie nic nie zmieni:

1.Bramkarze: Miskiewicz, Jovanic
2.Prawi obroncy: Jovanovic*, Burliga(ewentualnie z musu lewa)
3.Lewi obroncy: Brak
4.Srodkowi obroncy: Glowacki, Czekaj, Jaliens, Bunoza, Chavez*
5.Defensywni Pomocnicy: Uryga*, Wilk
6.Srodkowi pomocnicy: Melikson,Gargula, Chrapek
7.Boczni pomocnicy/skrzydlowi: Malecki, Iliev, Kirm
8.Napastnicy: Genkov, Boguski

*po istotnych kontuzjach czy juz wyleczeni nie wiadomo.

O kims zapomnialem?

Odrazu rzuca sie w oczy przewaga defensywy nad ofensywa - a czego brakowalo w ub. sezonie - GOLI.
Do tego:

- nadal niejasna sytuacja jest z Gargula.
- Boguski nie wiadomo czy jeszcze mozna go nazywac pilkarzem
- druzyna moze stracic kapitana i I bramkarza - 2 filary.
- Melikson ma dlugi kontrakt ale, tfu tfu oby nie stwierdzil, ze sie u nas juz nagral. (Lub stwierdzi tak jego menago)
- nasz I bramkarz moze albo nie umiec grac na przedpolu(jovanic) albo nie miec doswiadczenia w najwyzszej klasie rozgrywkowej(Miskiewicz)

Poza srodkiem obrony to jest DRAMAT. Zaraz ktos powie ale do konca okienka to jeszcze ho ho.. . Zgoda, tylko, ze coraz bardziej bedzie to przypominac lapanke.

jason wiślak 20.06.2012 11:09

Dobra analiza Borys. Niestety ale kolorowo to nie wygląda w ofensywie, a ściągają jakichś Quiotów i Sikorskich.

Poza tym jeśli to co pisze Merkuryj est prawdą , że rozmawialismy z Janotą i Kupiszem, przy czym woleliśmy pozyskać tego drugiego nie mając na to środków no to sorry. Janota był przynajmniej za darmo. A poza tym dwóch skrzydłowych to byłby właściwy ruch patrząc na to co napisał Borys.

Revolver 20.06.2012 11:43

* Ciekawy napadzior, 22 lata, 2 razy w kadrze Peru, 14 bramek w 30 meczach w zeszłym roku, 75,000 Euro (!)
http://www.transfermarkt.co.uk/en/rv...2589_2009.html

* Skrzydłowy, który w przeciwieństwie do Kirma potrafi grać do przodu http://www.youtube.com/watch?v=7DMOrHR0ync

http://www.transfermarkt.co.uk/en/pa...4318_2010.html

* A tego faceta widziałem na żywca na meczu w Puli, grał na prawej obronie i zapieprzał aż miło http://www.transfermarkt.de/de/mateo...ler_83287.html

Nie ma za co, Bednarz.

4fan_player 20.06.2012 12:44

Bednarz pewnie jest na wakacjach! Daj mu spokój!

agii1 22.06.2012 12:16

:) głowa do góry bedzie lepiej

jason wiślak 22.06.2012 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez agii1 (Post 1259148)
:) głowa do góry bedzie lepiej

Skąd ten optymizm?

Transfery będą na pewno, kwestia jakie. Najgorzej ze druzyna zaczyna przygotowania w poniedziałek. A skład zmieni się w dużym stopniu, bo juz odeszło bodaj 7 zawodników. Także mało czasu pozostanie na zgranie ich przed ligą.

Bracia Makowie to ciekawi zawodnicy, ale do Wisły wziąłbym tylko Mateusza. W kazdym razie on sam niewiele zdziała. Dopiero rozpoczął grę w Ekstraklasie.Za rok, dwa będzie stanowił o sile tej druzyny, na razie jeszcze pewnie nie. (chociaz chciałbym :) )

agii1 22.06.2012 12:51

powtarzam głowa do góry szykuje się moze hit transferowy,że ma do nas wrócic ktos z dawnej wisły :)

_ukoL 22.06.2012 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez agii1 (Post 1259156)
powtarzam głowa do góry szykuje się moze hit transferowy,że ma do nas wrócic ktos z dawnej wisły :)

Podobno Angelo Hughues.

jason wiślak 22.06.2012 13:03

Jak z dawnej Wisły to pewnie kit. Przeciez większośc zawodników jest już po trzydziestce. W Wiśle trzeba świeżej krwi, ludzi głodnych sukcesów. Takich jak np.Mateusz Mak, Kupisz czy inni.

Cytat:

Podobno Angelo Hughues.
Na trenera bramkarzy moze przyjśc :) puszczał babole ale mimo to miło go wspominam. Czasy Wielkiej Wisły :)

mateusz212 22.06.2012 13:07

Cytat:

żaden z dawnych zawodników Wisły, jakby przyszedł do nas nie były określany hitowym (poza Kubą i Uche), raczej byłyby szanse na kitowy transfer..

Tominho 22.06.2012 13:07

Cytat:

Zawsze wiedziałem, że Sarnat kiedyś do nas wróci. To pewnie oznacza, że Pareiko odejdzie.

krasny 22.06.2012 13:14

Cytat:

Paweł Strąk i Grzegorz Kmiecik?

sorry, jestesm złośliwy z natury...

E: ale jak juz tak o tym mysle to fajnie jakby to był Czikosz albo Mijailovic...

kacpaw91 22.06.2012 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1259165)
Paweł Strąk i Grzegorz Kmiecik?

sorry, jestesm złośliwy z natury...

E: ale jak juz tak o tym mysle to fajnie jakby to był Czikosz albo Mijailovic...

Nie, nie, to już niemal potwierdzone, wraca były młodzieżowy reprezentant Polski Mateusz Kowalski (U-23). A na poważnie to może ktoś ma informacje o Piotrku Brożku, hmm...

cfa 22.06.2012 13:26

Hmm Magiera ? Nie no to by było zbyt piękne, Kokoszka chyba nie ....
hmm wiem !!! Łobodziński !!! tak to będzie hicior jak nic :)

FraMat 22.06.2012 13:27

Przepraszam, ale który powrót do Wisły może byc dzisiaj hitem?
Co najwyżej Kalu Uche czy Kuba Błaszczykowski, no może jeszcze Dudka, ale to nieprawdopodobne.
Powrót kogokolwiek innego nie podnosi poziomu sportowego Wisły (przepraszam zwoilenników Brożków)
Proponuę trzymac sie tematu a tego typu rozkminy i nowiny dawać do plotek

agii1 22.06.2012 13:33

CI GRACZE MOGĄ BYĆ W KREGU ZAINTERESOWANI WIEM ZE MA BYC JESZCZE JEDEN DAWNY WIŚLAK
PIOTREM BROŻKIEM
Marcin Baszczyński
Adam Kokoszka
Kamil Kosowski
Peter Šinglár
Pablo Álvarez
Erik Čikoš

kacpaw91 22.06.2012 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1259168)
Powrót kogokolwiek innego nie podnosi poziomu sportowego Wisły (przepraszam zwoilenników Brożków)

Ew. powrót Pawła Brożka akurat podnosi. Nasza kadra to nie jest już ten poziom coś choćby za Skorży... Co do pozostałych to się zgadzam...

arti 22.06.2012 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez agii1 (Post 1259169)
CI GRACZE MOGĄ BYĆ W KREGU ZAINTERESOWANI WIEM ZE MA BYC JESZCZE JEDEN DAWNY WIŚLAK
PIOTREM BROŻKIEM
Marcin Baszczyński
Adam Kokoszka
Kamil Kosowski
Peter Šinglár
Pablo Álvarez
Erik Čikoš

Mariusz P.....k:lol:
@westersyl
Do wieczora (meczu) daleko, w Wiśle cisza - nudzimy się, trzeba pożartować dla rozluźnienia:)

westersyl 22.06.2012 13:52

Śmieszy mnie to, że byle użytkownik może puścić sobie plotę, a cała reszta to komentuje.

agii1 22.06.2012 14:04

przeknacie sie okoł 15 lipca :) ze bedzie nowy gracz

borys 22.06.2012 14:11

Dobre:) naprawde dobre. To ja ze swojej strony. Przekonacie sie do 30.08, ze bedzie nowy gracz.

it 22.06.2012 14:13

Kokoszkę powitają wszyscy z otwartymi rękami :lol:

serek.c2 22.06.2012 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1259168)

Zważając na to, że w kadrze nie mamy ani jednego lewego obrońcy to ciekawe stwierdzenie FraMat :)
Jeśli do tego powrót Pawła również nie podniósłby naszego poziomu sportowego to naprawdę nie wiem kto wg Ciebie ten poziom podniesie...

szprotson 22.06.2012 14:27

Framat by na bank jakiegoś rumuna z otwartymi rękoma przyjął

FraMat 22.06.2012 14:29

Ot, taka moja opinia. Żaden dogmat. Nie musisz się z tym zgadzać.

Cytat:

Framat by na bank jakiegoś rumuna z otwartymi rękoma przyjął
sorry, nie bawię się w rozkminy. Ustosunkowałem się tylko do rewelacji, że ktoś z byłych wislaków ma powrócić.

serek.c2 22.06.2012 14:34

Wybacz FraMat, ale opinia troszkę "z dupy wzięta". Nie mamy ani jednego lewego obrońcy, mamy jednego napastnika (który w sezonie strzela aż 6 goli) a Ty mówisz, że powrót Brożków nie podniesie poziomu sportowego drużyny? Na czymś się musi Twoja opinia opierać...

szprotson 22.06.2012 14:37

oj Framat wyciagnij kołek z dupy, wszyscy chcemy mocnej Wisły

p.s. to nie Brozki, to Zuraw wznawia :rotfl: :D

Lukasz 22.06.2012 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1259187)
Wybacz FraMat, ale opinia troszkę "z dupy wzięta". Nie mamy ani jednego lewego obrońcy, mamy jednego napastnika (który w sezonie strzela aż 6 goli) a Ty mówisz, że powrót Brożków nie podniesie poziomu sportowego drużyny? Na czymś się musi Twoja opinia opierać...

Dorzucę się z pytaniem do Ciebie serek.c2 - jaka drużynę do jakiej porównujesz? Rozumiem ze porównujesz stan obecny + Brożki vs. i tutaj pytanie: tą drużynę ze środka sezonu (czyli z Diazem i Bitonem itd) czy masz na myśli obecną ekipę sparingową + .... ?

serek.c2 22.06.2012 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1259189)
Dorzucę się z pytaniem do Ciebie serek.c2 - jaka drużynę do jakiej porównujesz? Rozumiem ze porównujesz stan obecny + Brożki vs. i tutaj pytanie: tą drużynę ze środka sezonu (czyli z Diazem i Bitonem itd) czy masz na myśli obecną ekipę sparingową + .... ?

Nie porównuję drużyn ani zawodników... Stwierdzam jedynie fakt, że nasza kadra jest wyjątkowo szczupła i przyjście Brożków podniesie jej poziom sportowy. No chyba, że ktoś uważa Piotrka i Pawła za piłkarzy słabszych niż Burliga czy Genkov (choć i w tym przypadku Piotr i Paweł podnieśliby poziom sportowy Wisły - ławka byłaby zdecydowanie mocniejsza...).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl