Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Stavanger 19.08.2010 20:50

W sprawie telebimów przełomu się nie spodziewałem. Jak pani Niedziałkowska może się kompromitować mówiąc, że nie wiadomo jeszcze kto pokryje ich koszt? Czyżby każdy element stadionu był budowany oddzielnie?

Grzesiek7 19.08.2010 20:51

Organizację EURO 2012 straciliśmy bezpowrotnie.
Niebawem powstanie Stadion Narodowy, nie będzie na nim grała żadna drużyna, więc nie ma chyba możliwości, że kadra będzie robić tourne po kraju.
Jeśli tak, to co nam zależy, jaka będzie atmosfera na meczu z Australią i czy kapitan reprezentacji znowu powie w imieniu drużyny, że w Krakowie grać już nie chcą... (kto pamięta mecz z Izraelem w '97 chyba, ten wie, o czym mówię).
Bardzo bym chciał, żeby taki sam kwas był po 7 września, doping dla "Orłów Smudy" z rzadka przebijający się przez pozdraowienia dla prezydenta Miasta Krakowa...

Takie mam marzenie

P.S. A teraz zwrócę się do Pani Dyrektor ZIKiT : nawet jeśli dogadacie się z PZPN-em i dystrybucja biletów odbędzie się w każdym mieście, tylko nie w Krakowie... "do Bydgoszczy pojadę...", jeśli Pani zna ten cytat...
Przyjdę, choćby sam, i i pozdrowię Was... nie jeden raz, więc do USŁYSZENIA 07.09.2010r.,

pozdrawiam serdecznie

spartan 19.08.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 964652)
My gramy mecz na otwarcie z Arsenalem, a Wisła gra z Legią. To dość nobilitujące. :>

E tam od razu nobilitujące. Tradycyjne. Bo my tu bardzo tradycję szanujemy. Jak w Misiu...
Oświetlenie na starym stadionie też debiutowało na meczu z wami

tormenthor 19.08.2010 20:58

Należy znaleźć firmę, która w zamian za nieustanne reklamowanie na telebimie jej logo i nazwy w trakcie meczów sfinansuje całość lub część inwestycji. Oczywiście taka umowa powinna być zawarta na taki okres, aby wartość reklamowa zbliżona była do wartości telebimu.

martin_6 19.08.2010 20:59

Cytat:

My gramy mecz na otwarcie z Arsenalem, a Wisła gra z Legią. To dość nobilitujące. :>

Mecz na otwarcie gramy z Koroną, nie z wami :P A z wami będzie jedynie pierwszy mecz przy gotowych wszystkich trybunach. Taki mecz dopiero przed wami, jak zbudują wam czwartą trybunkę. Zresztą, u nas też chcą tego typu festyn, jak wasz mecz z Arsenalem zrobić z jakąś znaną drużynę, ale szczegółów na razie brak.

Więc pudło, panie warszawiaku :)

orzeu 19.08.2010 21:04

Cytat:

Nie moj drogi. U nas na otwarcie stadionu grac bedzie Wisła, obojetne z kim bo na nia przyjdziemy. U Was na otwarcie gral Arsenal z gospodarzami :]

wojteq_NH 19.08.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 964646)
no wlasnie, to jest pelna moc oswietlenia?.. bo jesli tak to bardzo kiepsciutko.. trybuna C jest przerazliwie ciemna.. patrze na zdjecia z oficjalnych i mam obawy bo opraw na D w ogole nie bedzie widac (jesli chodzi o kartoniady, jakies sektorowki nie te podciagane pod dachem tylko w formie trzymania rekoma).. choc pod dachem D czy E sa jeszcze jakies lampy.. ale nie wiem czy to nie bedzie za malo.. jeszcze za czasow grania przy dwoch trybunach wiele opraw bylo w ogole nie widocznych a napisow na transparentach na gorze (gorne przejscie) nie szlo odczytac.. jedynie oprawy podwieszane typu "Sprzedawca lisci.. " czy "Piekielna druzyna.." dawaly rade

Przecież na D i E (nie wiem jak na nowych trybunach, ale zapewne musi być) jest oświetlenie widowni. Nie uruchamiali go, bo i po co, w doświetlaniu placu gry nie pomaga.

Arapaho 19.08.2010 21:05

Dobra krótka relacja z mojego pobytu na... uppps raczej pod.. stadionem. Na konferencję nie udaje nam się wejść mimo blisko poł godzinnych negocjacji chlopaków z SKWK.Odpowiedz była ze miasto to organizuje nie klub i kibice nie mają wstępu!!!!Ale mniejsza z tym. Tak czy siak udało nam się na chwilę wbić na stadion w pewien nieformalny sposób .Wygląd w środku- naprawde bomba - gdyby nie ten okrąglak to żadnych zarzutów.
Byłem strasznie ździwiony że o 20.30 tylu pracowników, dźwig działa. Zasięgneliśmy informacji u źródła tj. u monterów na budowie.Okazało się że dostali prikaz że mają dziś przyjść od 19 do 22 i robić COKOLWIEK - to ich słowa.Czujecie? np.jeden gośc na trybunie zachodniej wziął sobie ytonga i napier...ł przez pare minut młotkiem, a potem następnego, a reszta chodziła po trybunie i się wygłupiali.Punkt o 22 powiedzieli ze już musza iśc .I poszli.
Z ciekawostek dwa ostatnie maszty sa podłączone "na krótko" jutro kable będa demontować i zacznie sie właściwy montaż. Też z informacji z budowy sam montaż dachu potrwa jeszcze ok. miesiąc bo jest zrobiony tylko tak "żeby się utrzymał" w dniu 19.08 na wizycie I sekretarza.Podsumowując obiekt chroniony jakby testowali tam dziś rakiety V5 ale w środku jest naprawde git. Przemówienia Majchrowskiego i pytań nie słyszałem bo na konfie nas nie było

Kodipar1906 19.08.2010 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 964646)
no wlasnie, to jest pelna moc oswietlenia?.. bo jesli tak to bardzo kiepsciutko.. trybuna C jest przerazliwie ciemna.. patrze na zdjecia z oficjalnych i mam obawy bo opraw na D w ogole nie bedzie widac (jesli chodzi o kartoniady, jakies sektorowki nie te podciagane pod dachem tylko w formie trzymania rekoma).. choc pod dachem D czy E sa jeszcze jakies lampy.. ale nie wiem czy to nie bedzie za malo.. jeszcze za czasow grania przy dwoch trybunach wiele opraw bylo w ogole nie widocznych a napisow na transparentach na gorze (gorne przejscie) nie szlo odczytac.. jedynie oprawy podwieszane typu "Sprzedawca lisci.. " czy "Piekielna druzyna.." dawaly rade

Tu mi się wydaje ze nie bierzesz pod uwagę reflektorów oświetleniowych skierowanych na trybunę (które chyba sa nie właczone), daltego masz takie złudzenie że trybuna D jest "ciemna".Tu chodziło o pokazanie jak wygląda murawa przy oświetleniu . Nie jestem tego pewien jak wprowadzam w błąd to przerpaszam:)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...urawie//39374/

orzeu 19.08.2010 21:10

Jak Arapaho pisze ze wyglada wszystko dobrze to mysle ze mozna m spokojnie wierzyc i to najlepsza informacja z dzisiaj. Pozostale sa juz mniej optymistyczne, jak np. te telebimy...

Cichy 19.08.2010 21:17

Niedziałkowska kolejny raz robi z nas idiotów mówiąc, że koszt jednego telebimu to 1,8mln. 3min w googlach i znalazłem przykładową cenę 9,2 tys/m2
(http://www.ledtelebimy.pl/podstrona,...chomienie.html) Chyba, że ZIKIT wychodzi na przeciw kibicom pracującym na stacjach kosmicznych i nasze telebimy będą miały po 200m2 powierzchni.

Oldpara 19.08.2010 21:17

Cytat:

Jak dla mnie bomba. Wole jak Biała Gwiazda będzie na otwarcie całego stadionu mogła sprać Legię w meczu o punkty, niż grać jakiś mecz o pieruszkę z zagranicznym zespołem na wakacjach.

Ihmo będzie fajniejsza atmosfera, lepiej kibicowsko, większa adrenalina i w ogóle :)

Generalnie od zarania dziejów na Reymonta grywa się meczyki (towarzyskie i część ligowych), Mecze (pucharowe i ligowe) i MECZE!. Osobiście do tych ostatnich zaliczam tylko Świętą Wojnę, mecze z Legią*

Fajnie na otwarcie mieć MECZ, zamiast meczyku

* no i może jeszcze ewenementy które rodzą się co jakiś czas w stylu Wisła- Saragossa czy Wisła - Barcelona w pucharach.

blanco 19.08.2010 21:18

Czyli skoro Niedziałkowska mówiła,że fotki z zaciekami są fałszywe/przerobione/nieprawdziwe to żadnej elewacji nie będzie...?

I jeszcze w kwestii tego oświetlenia to podczas transmisji telewizyjnej to dopiero będzie ciemno,pewnie będzie jeszcze gorzej niż przy tych 4 jupiterach co były ostatnio...

mgła 19.08.2010 21:19

Ja się zastanawiam jak oni to chcą skończyć do 30 października.. albo co wymyślą jak z Legią zagramy znów na 2 trybuny :p

Maxell 19.08.2010 21:22

5 Załącznik(ów)
Zrzuty z relacji live (przepraszam za jakość)
1. Oświetlenie murawy ( strasznie to nierównomierne i słabe ale może to tylko w przekazie tak wyglądało).
2. Wyjście piłkarzy(o ile wyjście na trening następowało po tym zjeździe to już zejście z treningu wykonywali na skróty po trawce pod górkę tam ewidentnie by się schodki przydały).
3. Trening (Boguski musi potrenować celność strzałów)
4. Prysznic w czasie treningu.
5. Narada Cleber Brożek przed gierką Wisła vs. Dziennikarze

Arapaho 19.08.2010 21:23

orzeu w środku (poza podkreślam okrąglakiem i przez to chamsko obcięta, jakby niezakończoną zachodnią) jest ok - i robi naprawdę dobre wrażenie- a będzie chyba jeszcze lepsze jak pojawią sie kiedyś telebimy, są drobne niedoróbki typu słupki z monitoringu niektórym na dole trybun będa przeszkadzać no ale.... ,także wschodnia w środku robi dobre wrażanie, fajnie na pierwszy rzut oka wykończona.Jednak na zewnątrz każdy z kim bym nie rozmawiał (żeby nie bylo ze jest nieobiektywny) porażka na całej linii.Elewacja koszmar, konstrukcja dachu nijak się ma do elewacji (może jakby ja pomalowali na szaro? byloby lepiej), no i ten wspomniany brak telebimów
p.s.na stadionie nie mialem wrażenia że oświetlenie jest słabe choć i tak wydaje mi się ze nie wszystkie lampy świeciły

barbarape 19.08.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 964699)
I jeszcze w kwestii tego oświetlenia to podczas transmisji telewizyjnej to dopiero będzie ciemno,pewnie będzie jeszcze gorzej niż przy tych 4 jupiterach co były ostatnio...

Masz rację, na pewno będzie ledwo piłkę widać :/. OMG :/.

Maxell 19.08.2010 21:26

3 Załącznik(ów)
6. Mecz Wisła vs. Dziennikarze (wynik bodajże 2:0)
7. Dziennikarze chyba mieli całkiem niezły wyżerek przed konferencją
8. Konferencja Majcher, Basałaj

PS. http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...urawie//39388/
Nie wydaje wam się że z tą murawą jest naprawdę coś nie tak pierwszy "trening" i przy strzale tak się roluje??

czera84 19.08.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seta (Post 964728)
W Nancy był bardzo podobny, z tym że chyba bliżej, albo wręcz w samym ogrodzeniu. Przykrywaliśmy go flagami na kijach :)

Monitoring??Tu jest foto:http://www.sportvox.fr/article.php3?id_article=27516

zim zum 19.08.2010 22:25

Cze,i ten Basałaj gada takie bzdury: Myślę, że termin listopadowy będzie ostatecznym, a nie tak jak w innych miastach częściowym.

on wie jaki był u nas termin ostateczny ? :|

SpoXsteR 19.08.2010 22:27

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._pazdziernika/

spinna 19.08.2010 23:21

http://kiks.tv/2010/08/reymonta-22-okiem-kiksa/

bardzo fajna relacja filmowa z dzisiejszego testu nagłośnienia, ośiwetlenia i murawy.

Fuks 19.08.2010 23:21

a bylo jakiekolwiek pytanie o pleksy na D i E , albo o zasłoniecie naroznikow zeby deszcz nie zacinał z boku?

W trakcie konferencji pisałem tutaj:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 964528)
"wzdluz reymana przy trybunie wschodniej powstanie parking dla osobowych" ? Czy ona TO powiedziala?! czy taka jakosc jest ze zle uslyszalem. LOL

teraz czytam na oficjalnej:

" Wzdłuż ulicy Reymana przy trybunie wschodniej powstanie parking, zgodnie z założeniami projektowymi. "

czyli jednak dobrze słyszałem. Moze mi ktos pokazac, jak ten parking bedzie tam wygladac? WTF?!

SpoXsteR 19.08.2010 23:27

wideo z dzis
http://www.youtube.com/watch?v=pRLW4sWCBOY&feature=sub

seta 19.08.2010 23:36

Chociaż sam ogromnie tęsknie za powrotem na R22, powiem tak wolałbym jeszcze i dwa lata jeździć na SS czy nawet tak jak wcześniej do Sosnowca jeżeli takie zachowanie klubu wymogło by na inwestorze wykonanie obiektu zgodnie z wymogami klasy Elite które ten stadion miał spełniać.
W kwestii telebimów, nie obchodzi mnie kto i ile, oczywiście o ile taka sytuacja miała miejsce, "przytulił" na tej inwestycji. Są mam nadzieję w tym kraju instytucje które zajmują się ściganiem takich procederów. Natomiast czytając wypowiedź przedstawiciela inwestora o kwocie rzędu 1,8 mln za jeden telebim i porównując to z cenami które można wyszukać w necie poświęcając na to 1 minutę otrzymujemy odpowiedź na pytanie dlaczego ten stadion pomimo rezygnacji z wielu pierwotnie zakładanych rozwiązań kosztuje ponad 100 mln więcej niż planowano. Zakładam oczywiście że inwestor nie planuje zainstalowania telebimu o powierzchni 250 m2.
Wyglądu i stanu elewacji, oraz tłumaczenia przedstawiciela inwestora w tej kwestii nie będę komentował. Pomimo że powyżej udowodniono, iż obsługa piekielnej maszyny zwanej potocznie kalkulatorem przerasta możliwości osób zajmujących się tą inwestycją odnoszę nieodparte wrażenie że w umiejętności naginania rzeczywistości do własnych potrzeb drzemią w tych osobach niespotykane rezerwy.

PiotrG 20.08.2010 06:37

Co do oświetlenia - ono nie jest jeszcze gotowe. Lampy nie są docelowo ani ustawione, ani nagrzane, co rzutuje nierównomiernością światła i jego barwą oraz poziomem jasności.
Prawdopodobnie nie działało ono również na 100%, bo wątpię, aby wszystkie przyłącza były gotowe dzień czy dwa po zamontowaniu ostatniego jupitera. Przynajmniej mam taką nadzieję...

Ela 20.08.2010 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 964683)
Byłem strasznie ździwiony że o 20.30 tylu pracowników, dźwig działa. Zasięgneliśmy informacji u źródła tj. u monterów na budowie.Okazało się że dostali prikaz że mają dziś przyjść od 19 do 22 i robić COKOLWIEK - to ich słowa.Czujecie? np.jeden gośc na trybunie zachodniej wziął sobie ytonga i napier...ł przez pare minut młotkiem, a potem następnego, a reszta chodziła po trybunie i się wygłupiali.Punkt o 22 powiedzieli ze już musza iśc .I poszli.
Z ciekawostek dwa ostatnie maszty sa podłączone "na krótko" jutro kable będa demontować i zacznie sie właściwy montaż. Też z informacji z budowy sam montaż dachu potrwa jeszcze ok. miesiąc bo jest zrobiony tylko tak "żeby się utrzymał" w dniu 19.08 na wizycie I sekretarza

Scena z Barei. Nic się przez 30 lat nie zmieniło.
Brakowało tylko aby oko wypadło temu misiu... Spadającemu z "pracującego" dźwigu.

Byłam wczoraj pod stadionem rzucić okiem na test oświetlenia.
Nie przypuszczałam, że jest jeszcze niegotowe.
Miałam za to wrażenie, że za chwilę zobaczę gości podłączających kablem prąd do żarówek podobnie jak po katastrofie na lotnisku pod Smoleńskiem :-/

dynek.pl 20.08.2010 07:59

Cholera ogladam sobie filmik z tego stadionu z wczoraj i powiedzcie (please), ze ten podjazd przy wyjsciu z okraglaka
to tylko rozwiazanie tymczasowe (podoobno na karetke) ?? Qrwa dziury w kazdym narozniku, a karetka musi wjezdzac przez akurat ten zabudowany. A co jakby nie bylo okraglaka tylko zwykly naroznik ? Tam powinny byc schodki ulozone zeby pilkarze wychodzili prosto z naroznika, a nie jakimis drogami okreznymi skaczac przez kraweznik (a co jak jakis patalach dozna przy tym kontuzji ?). Ten stadion moglby byc nawet spoko ale takie gowniane rozwiazania niby nie trudnych szczegolow wszystko psuja.

zordon 20.08.2010 08:00

mam pytanie: czy ktoś brał w ogóle pod uwagę co się na dłuższą metę stanie z murawą przy pełnym zadaszeniu trybun, jesienią lub w zimie, gdy przez większość dnia murawa będzie w cieniu? Z tego co słyszałem to na lechu już mają z tym problem, jak jest u nas?

rafal777 20.08.2010 08:09

Parking wzdłuż Reymana?? To jest żart? 12 tys kibiców na takij ulicy i jeszcze auta tam zaparkowane?? Chyba coś źle zrozumialem

Fuks 20.08.2010 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 964831)
Parking wzdłuż Reymana?? To jest żart? 12 tys kibiców na takij ulicy i jeszcze auta tam zaparkowane?? Chyba coś źle zrozumialem

tez tak myslalem w trakcie konferencji, ale tekst na oficjalnej tylko potwierdził to, ze Niedziałkowska naprawde tak powiedziała. Więc albo ona nie rozroznia stron świata i nie wie gdzie jest wschodnia trybuna, jednoczesnie mylac Reymana z Reymonta... albo rzeczywiscie tam bedzie parking ..

PvD 20.08.2010 08:37

Jeśli weźmiemy pod uwagę, że przy Reymana stoi znak B-22 (zakaz skrętu w prawo) a pod nim "Nie dotyczy dojazdu do parkingu" to można uznać, że Pani Niedziałkowska mimo wszystko rozróżnia strony świata.

szorstki 20.08.2010 08:50

Była wyżerka dla żurnalistów, było och i ach no to mamy dzisiaj ...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Majchrowski
- Dziś nie ma mowy już o rozpamiętywaniu tego, co można było zrobić inaczej. Stadion był budowany na raty, bo tak się ułożyło, że najpierw brakowało pieniędzy, a potem nie można było zmieniać projektu w walce o Euro. Co ważne, w przeciwieństwie do poznańskiego stadionu Lecha czy warszawskiej Legii nasz będzie kompletny od listopada. W tamtych miastach przy trzech trybunach będą grali jeszcze do następnego lata - podkreślał.

Oczywiście, nikt się nie zająknie, że Lech tylko jedną rundę grał we Wronkach a Legia cały czas u siebie.
Dać pismakom wódki i kiełbasy to napiszą każde gó...o bezkrytycznie
Reszta tutej >
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...l_gwizdka.html

SpoXsteR 20.08.2010 08:50

ja nie wyobrazam sobie tam aut.. to chyba jakis blad, gdzie tam auta mialyby parkowac? metr od wejscia do trybun?.. kwestia czasu az spaliny na czarno wymaluja elewacje.. a moze to i lepiej :D chyba ze chodzi o jakis parking w Parku Jordana...

gdzie ona tu chce auta zaparkowac
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg

:lol: :lol: jak juz to chyba gdzies tam na koncu ulicy co mimo wszystko i tak byloby niezlym cyrkiem

moze O. wpadl na pomysl wybudowania podziemnych schronow.. i za pomoca dotkniecia jednej z lamp otworza sie wrota..

PvD 20.08.2010 09:03

Coś mi się wydaje, że chodzi nie o parkowanie na Reymana, a wzdłuż Reymana :)

http://i34.tinypic.com/2duw1th.jpg

pewnie gdzieś w tych okolicach gdzie była kasa sektora E i w strone narożnika bo innego miejsca nie widzę by można było postawić auta

Darson1986 20.08.2010 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 964842)
Wyobrażacie sobie ewakuacje trybuny? 12tys ludzi wybiega ze stadionu a tu pełno aut tarasujących drogę....To na pewno jest pomyłka

Na 100% przejęzyczenie lub niewiedza. Reymana to teraz deptak ze ścieżką rowerową a nie ulica czy parking. Samochody musiałyby parkowac między latarniami a ścieżką rowerową w dodatku na tym śmiesznie pofalowanym asfalcie :-P parkingi muszą być przy Reymonta bo tam jest sporo miejsca , swoją drogą cała przestrzeń przed trybuną D wmaga natychmiastowej przebudowy bo to miejsce wygląda tragicznie:-/

Arapaho 20.08.2010 09:42

Parking parkingiem ale ciekawe jak stamtąd się wyjedzie.Obstawiam że z 2 godziny żeby wbić się w Piastowską.
ps. ta budowa wygląda tak jak i wczorajsze wypowiedzi pani Niedziałkowskiej.Nie wiem może juz lepiej jakby sobie wzieła do pomocy meża/syna/wnuczka który cos wie o piłce , stadionach- bo to jest kompromitacja miasta co ta pani opowiada.A już strategia uników w pytaniach o elewacje i telebimy to szczyt chamstwa.Tak tak o Pani pisze bo wiem że to Pani czyta.Jak można zostawić stadion w takim stanie i nie mieć jeszcze cywilnej odwagi powiedzieć przepraszam, nie wyszło,coś tam zawaliliśmy ale poprawimy to jak szybko się da.Ale nie lepiej z ludzi próbować robić idiotów.Już były pomyłki trybuny północnej z południową, ściąga z wikipedi o brutalizmie, teraz tekst że z daleka elewacja jest niezła .Co będzie dalej.Aż strach mysleć

Belzebub 20.08.2010 09:49

Najsmieszniejsze bylo to ze, gdy tylko pytalo jakies trudniejsze pytanie to Majchrowski oddawal od razu mikrofon tej babie..A jak juz sie zaczeli bezczelnie smiac przy pytaniu bodajze o zacieki,pekniecia na elewacji to myslalem ze mnie rozniesie..

Gwiaździsty 20.08.2010 11:00

Dziennikarze byli słabo przygotowani do tej konferencji. Bali się zadawać trudnych pytań. Nikt nie zadał pytania jak to możliwe, że miasto funduje telebimy na kałuży a na R22 juz nie ? Dlaczego praca ekip budowlanych przy budowie stadionu kończy się wczesnym popołudniem a miasto nie interwenuje u wykonawcy, tak jakby nie zależało mu na szybkim zakończeniu budowy (na ulubionym stadionie p. prezydenta praca wre nawet w nocy) ? itp.

Arapaho 20.08.2010 11:08

Odnośnie relacji konferencji ze strony klubowej. Nie wiem czy to błędy w relacji czy tak faktycznie mówila pani Niedziałkowska : o parkingach wzdłuż Reymana juz tu mówiono, druga sprawa :"Niedziałkowska poinformowała również o tym, dlaczego rama podtrzymująca dach obu trybun, wschodniej i zachodniej, jest żelbetowa. „Rama stalowa została zastąpiona ramą żelbetową z powodu braku gwarancji bezpieczeństwa” – powiedziała, dodając, że gminę kosztowało to dodatkowe 12 mln zł, 6 mln na każdą z trybun. " - przecież jest na odwrót bo mamy ramy stalowe.Więc albo się znów pomyliła albo mamy zagrażajace bezpieczeństwu ramy stalowe
"„Oceniam pod względem konstrukcyjnym, czy to stwarza zagrożenie, czy są wżery w betonie, czy zbrojenie wystaje i jest skorodowane. Takich elementów nie ma. My realizujący pewne zadania mamy troszeczkę inne spojrzenie na zdjęcia dziennikarzy, bo ja nieraz widziałam dziurę, która została sfotografowana w tak umiejętny sposób, że byłam sama przerażona” – tłumaczyła Niedziałkowska." - jawna bezczelność - jasno było napisane że chodzi o trybune ukończoną czyli wschodnią, zdjecia były także robione z dalszej odleglosci, mają te zdjęcia z ostatniej interpelacji od radnego Olszówki

"
Kolejną sprawą, która żywo interesowała przedstawicieli mediów, były telebimy. „Wszystko jest przygotowane pod montaż telebimów, mogą być w każdej chwili zamontowane. W tym momencie na te rozgrywki nie będą zakupione. Koszt tych telebimów kształtuje się na poziomie około 1,8 mln zł za jeden. W tym momencie chcemy zakończyć realizację budowy. Dla nas priorytetem jest oddanie całości funkcjonalno-użytkowej” – stwierdziła Joanna Niedziałkowska." - znów brak podstawowej wiedzy.Koszt m2 dobrego ekranu LCD 5-6 tyś, czyli prawie 3 razy mniej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl