Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Sloth 11.07.2009 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 760318)
Prawdę mówiąc,to już się nie chce czytać o tej RN,która jakoby stoi na drodze do realizacji dobrych transferów.Przecież panowie:Pilch,Róg,Pawłowski i Bębenek to tylko marionetki+do tego nast.marionetka prezio Wilczek(kto oglądał jego wystąpienie w "Szybkiej piłce"mógł odczuwać tylko potężne zażenowanie).

Jeśli prawdą jest, że np: ubiegłego lata uwalili ponad 17 transferowych propozycji Bednarza, to nie są z nich znów aż takie niewinne, mityczne marionetki.

To ludzie, którzy piastując swoje stanowiska ponoszą pełną odpowiedzialność za wyniki i kondycję całego klubu. Niezależnie od tego, czy i jak wiele swobody pozostawia im Cupiał.

Winnych złych wyników drużyny kibice nie powinni szukać zawsze jedynie wśrod trenerów, czy zawodników, ale przede wszystkim powinni pamietać i o tych, za sprawą których tacy a nie inni piłkarze biegają po boisku.

martin_6 11.07.2009 16:51

Cytat:

Mistrzuniu, z równie wysokim prawdpopodobieństwem trafimy np. na NK Maribor, FH Hafnarfjardar, Ekranas Panevezys albo Inter Turku i wcale tak ciężko nie będzie.
To losowanie, na to Wisła już nie ma wpływu.
Ty naprawdę wierzysz, że mamy szansę nie trafić na Slazburg? Ja nie mam żadnych nadziei, oni są nam przeznaczeni :D

63.5 Kg 11.07.2009 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 760386)
TSW.com.pl

Z jednej strony znając wiarygodność serwisu TSW.com.pl nie jestem przekonany co do tego, czy jeszcze w temacie Nurkovica i Braza może się coś zmienić, jednakże nie wykluczam transferów do Wisły tych zawodników, zważając na to, jak mogliśmy się czuć zaskoczeni w ciągu ostatniego tygodnia.

Jeśli chodzi o temat Smolarka, to jak na razie możemy włożyć to między bajki, choć nie można niczego wykluczyć.

Ten serwis jak i kazdy inny zwiazny z Wisła ma zdecydowwanie wieksze pole informacyjne niz jakies pismaki z najsmiesniejszej gazecty w Polsce...

anthony09 11.07.2009 16:56

No to dobrze że trafimy na austriaków :D przynajmniej okaże się czy mamy szanse na tą LM czy nie ?? Bo jak przejdziemy Salzburg to dużo lepsza będzie atmosfera w drużynie przed np. Olympiakosem.
Drużyna która przechodzi silnego rywala jest dużo lepiej podbudowana psychicznie i ma większe szanse bo wie że jest dobra, a nie przechodzi tylko dzięki szczęściu w losowaniu.

WisłaToMy 11.07.2009 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 760373)
A gdyby go wypożyczyć, a np Racing opłacał większą część jego kontraktu ? Przecież nie mają jak na razie wyjścia, więc nawet jakby Wisła zaoferowała opłacenie 30-40% zarobków to i tak jest dla nich plus.

Jesli bylo by to mozliwe to rzeczywiscie dobre rozwiazanie. Choc nie wiem czy poszliby na to. Wkoncu on nie jest taki zly i gdyby mieli wybierac miedzy placeniem 60% jego kontraktu a samym zatrzymaniem go jako rezerwowy to napewno wybiora to drugie...

Nehiar 11.07.2009 16:59

Temat Smolarka w Wiśle nadaje się bardziej bo "Gdybym był Bednarzem..." bo to jest tylko wymysł dziennikarza, nawet nie ma żadnych informacji/sygnałów, że się nim interesujemy. Chociaż kto wie, może zapytanie wystosowaliśmy, ale wątpię żeby to się jakoś rozwinęło.

wojownik87 11.07.2009 17:56

Przeciez w serwisach wislackich pracuja ludzie, ktorzy sa z nia zwiazani i chca dobrze dla klubu. Przeciez nie biora informacji wyssanych z palca i uwazam, ze kazdy ma prawo do pomylek, choc skad mogli przewidziec, ze np. Jop po takich perypetiach do nas trafi i skad mogli wiedziec ile tam byle prawdy w tym medialnym szumie. To wie tylko zarzad via zawodnik.
Smolarek, temat Gdybym byl Bednarzem, przeciez to tylko wymysl Wolowskiego. Ja moge napisac, ze fajnie by bylo jakby trafil do nas Seitaridis, bo jest wolny i na prawa strone bylby jak znalazl. I co z tego jak wiemy, ze ile by mu nie proponowala Wisla to i tak by bylo za malo i nas po prostu na takich graczy nie stac. Tyle.

prober 11.07.2009 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 760388)
No to dobrze że trafimy na austriaków :D przynajmniej okaże się czy mamy szanse na tą LM czy nie ?? Bo jak przejdziemy Salzburg to dużo lepsza będzie atmosfera w drużynie przed np. Olympiakosem.
Drużyna która przechodzi silnego rywala jest dużo lepiej podbudowana psychicznie i ma większe szanse bo wie że jest dobra, a nie przechodzi tylko dzięki szczęściu w losowaniu.

Już tak nie przesadzaj, lepiej trafić na słabszego rywala - szansa awansu jest wtedy mimo wszystko większa (potrzeba mniej wysiłku, by wyeliminować przeciwnika).
Atmosfera w drużynie powinna być poprawna niezależnie od rywala w III rundzie eliminacji.

Priorytetowym celem Wisły jest awans do fazy grupowej LM, więc w III rundzie lepiej uniknąć FC Salzburg(mamy na to 90% szans).
W IV rundzie trafienie na Olympiakos Pireus byłoby pechowe (ale jest 80% szans na innego rywala).

schneider 11.07.2009 18:47

Ja tam kibicuję rywalowi BATE Borysów, bo uwazam, ze limit ich szczescia wyczerpal sie na nastepne 20 lat i wroca do normalnosci, czyli mogą odpasć z mistrzem Macedonii, a to nam daje rozstawienie dla Salzburga i w ogole nie trzeba będzie sięich obawiać;p.

mr_kwolf 11.07.2009 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez schneider (Post 760424)
Ja tam kibicuję rywalowi BATE Borysów, bo uwazam, ze limit ich szczescia wyczerpal sie na nastepne 20 lat i wroca do normalnosci, czyli mogą odpasć z mistrzem Macedonii, a to nam daje rozstawienie dla Salzburga i w ogole nie trzeba będzie sięich obawiać;p.

Problem w tym że losowanie jest bodajże 17 lipca czyli nic z tego.

Luk4s 11.07.2009 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojownik87 (Post 760408)
Przeciez w serwisach wislackich pracuja ludzie, ktorzy sa z nia zwiazani i chca dobrze dla klubu. Przeciez nie biora informacji wyssanych z palca i uwazam, ze kazdy ma prawo do pomylek, choc skad mogli przewidziec, ze np. Jop po takich perypetiach do nas trafi i skad mogli wiedziec ile tam byle prawdy w tym medialnym szumie. To wie tylko zarzad via zawodnik.

Każdy chce dobrze dla swojego klubu, tylko ciekawe dlaczego każdy portal związany z Wisłą podaje inne info, jakie gdzieś wyszukał. Weźmy tu np wislaportal.pl napisał, że nici z Nurka i Braza na podstawie Dziennika Polskiego (czyli czytanie bzdetów w prasie), dalej wislakrakow.com podaje, ze rozmowy zerwano na podstawie źródła niewiadomego, natomiast na tsw.com.pl piszą, że rozmowy nadal się toczą...
I weź tu bądź mądry kto ma rację. Niby portale związane z Wisłą a każdy gdzieś usłyszał inne info i zaraz publikuje. Dla mnie to jest tylko i wyłącznie mydlenie oczu.
I każdy dziennikarz, redaktor jest taki sam i szukał będzie taniej sensacji nie patrząc na dobro w tym przypadku klubu i kibiców, ale tylko i wyłącznie swoje...

Selene 11.07.2009 19:04

Zastanawia mnie jedno. Owszem transfer Kirma to wygląda na to duży sukces za tę cenę i wogóle.
Ale penetracja niższych lig polskich jest u nas kiepska, chyba że piłkarze z tamtąd najpierw trafiają do drużyny ME i tacy jak ja po prostu o tych transferach nie słyszą. Przydałby się Bednarzowi Czyżniewski do pomocy. Wie ktoś co z nim? Był łączony z Wisłą.

ciacho 11.07.2009 19:25

Po ostatnich doniesieniach portali/gazet o cyrku choćby z Jopem (w Wśile, nie w Wiśle, zakończył karierę, ale jednak w Wiśle), ale i innymi informacjami z d**y wziętymi, nauczeni rzetelnością tych "źródeł", powinno się na forum za wklejanie takiego linka BANOWAĆ, tak jak za Transfermarkt.

Kordel_Walker 11.07.2009 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 760444)
Po ostatnich doniesieniach portali/gazet o cyrku choćby z Jopem (w Wśile, nie w Wiśle, zakończył karierę, ale jednak w Wiśle), ale i innymi informacjami z d**y wziętymi, nauczeni rzetelnością tych "źródeł", powinno się na forum za wklejanie takiego linka BANOWAĆ, tak jak za Transfermarkt.

Ja .......e ludzie co wy z tymi banami? Po to jest forum, temat, żeby sobie pospekulować o transferach, w myślach ustalać składy, powymieniać poglądy, czy dany zawodnik się nadaje, kogo widzieli bysmy zamiast niego, w jakim wieku chcielibysmy, żeby Wisła sprowadzała zawodników, na jak długo podpisywać kontrakty, ile płacić zawodnikom...ludzie to tylko zabawa, kibicowanie. Nic sie nikomu nie stanie jak powymieniamy myśli na temat np. Słowaka Bożoka czy innego Smolarka. Ucierpi na tym jedynie chyba tylko klawiatura...
..ale nie! musi być smycz na szyji i kaganiec na ryju. To wolno, tamtego nie, z transfermarkt wklejać linków nie mozna, odwołać się/w kontekście porównując zawodnika testowanego przez Wisłę z innym też ban na 10 dni...
Marzy mi się:-) , proponuję założyć osobny temat: "Spekulacje transferowe Wisły", temat powinien być zupełnie niemoderowany, mozna by wklejać linki z transfermarkt, można by zaproponować zawodnika...taka luźna wersja "polityki transferowej Wisły", gdzie tutaj można by tylko komentować np. piłkarzy których www.wislakrakow.com opisze na stronie głównej, że się nimi interesujemy. I będzie po problemie, żadnych płaczów tylko luźna wymiana myśli, zamiast dziesięciokrotnego zastanawianie się nad pisaniem tekstu, czy ten pasuje do tematu...w którym defacto nie ma zasad i nikt tak naprawdę nie wie, czy nie zostanie wyjebany na banicje.
W dwóch zdaniach:
"Polityka transferowa Wisły" - tylko rzeczowe info z konkretnego źródła - z oficjalnej lub wislakrakow.com
"Spekulacje transferowe Wisły" - luźna dyskusja o transferach, mozna wklejać różne linki - transfermarkt też:-) , w kontekście wypowiedzi można zaproponować innego zawodnika jakiego widzieli byśmy na daną pozycję ( np zdanie: "za testowanego Drozdowicza wolał bym, żebyśmy sprowadzili Smektałe") - normalnie za to w tym temacie jest ban:-/ ...taka propozycja.

mr_kwolf 11.07.2009 19:56

@Kordel_Walker

jest taki temat, nazywa się "Gdybym był Bednarzem".

Romy S. 11.07.2009 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 760460)
@Kordel_Walker

jest taki temat, nazywa się "Gdybym był Bednarzem".

I tam zapraszamy z pomysłami własnymi lub też doniesieniami nie mającymi umocowania w realiach.

http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=4404

PhantomRanger 11.07.2009 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 760457)
Ja .......e ludzie co wy z tymi banami? Po to jest forum, temat, żeby sobie pospekulować o transferach, w myślach ustalać składy, powymieniać poglądy, czy dany zawodnik się nadaje, kogo widzieli bysmy zamiast niego, w jakim wieku chcielibysmy, żeby Wisła sprowadzała zawodników, na jak długo podpisywać kontrakty, ile płacić zawodnikom...ludzie to tylko zabawa, kibicowanie. Nic sie nikomu nie stanie jak powymieniamy myśli na temat np. Słowaka Bożoka czy innego Smolarka. Ucierpi na tym jedynie chyba tylko klawiatura...
..ale nie! musi być smycz na szyji i kaganiec na ryju. To wolno, tamtego nie, z transfermarkt wklejać linków nie mozna, odwołać się/w kontekście porównując zawodnika testowanego przez Wisłę z innym też ban na 10 dni...
Marzy mi się:-) , proponuję założyć osobny temat: "Spekulacje transferowe Wisły", temat powinien być zupełnie niemoderowany, mozna by wklejać linki z transfermarkt, można by zaproponować zawodnika...taka luźna wersja "polityki transferowej Wisły", gdzie tutaj można by tylko komentować np. piłkarzy których www.wislakrakow.com opisze na stronie głównej, że się nimi interesujemy. I będzie po problemie, żadnych płaczów tylko luźna wymiana myśli, zamiast dziesięciokrotnego zastanawianie się nad pisaniem tekstu, czy ten pasuje do tematu...w którym defacto nie ma zasad i nikt tak naprawdę nie wie, czy nie zostanie wyjebany na banicje.
W dwóch zdaniach:
"Polityka transferowa Wisły" - tylko rzeczowe info z konkretnego źródła - z oficjalnej lub wislakrakow.com
"Spekulacje transferowe Wisły" - luźna dyskusja o transferach, mozna wklejać różne linki - transfermarkt też:-) , w kontekście wypowiedzi można zaproponować innego zawodnika jakiego widzieli byśmy na daną pozycję ( np zdanie: "za testowanego Drozdowicza wolał bym, żebyśmy sprowadzili Smektałe") - normalnie za to w tym temacie jest ban:-/ ...taka propozycja.

Pospekulować owszem. Jednak co poniektórzy bardziej wierzą szmatławcą i w te bajki menagerów o obniżaniu pensji. Skąd np wiadomo czy to nie on dwa razy zmieniał wymagania w postaci prowizji dla siebie? Jednak nie lepiej bo zarządzie i Bednarzu ponajeżdzać bo tak jest szybko łatwo i przyjemnie, a kiedy jest jakiś transfer zmieniają nicki i chwalą Bednarza i to jest naprawde żałosne.

grzesiek632 11.07.2009 22:15

A ja znalazłem pewne informacje na temat naszej prawej obrony:

Aithon ( 21 lat ) ktory mial/ma się zjawic na treningu Wisły NIE podpisze kontraktu z Arka Gdynia.. info z ich strony:

"Wolne od zajęć mieli bramkarze. W treningu nie uczestniczył już Brazylijczyk Aithon, ponieważ Arka nie zdecydowała się na podpisanie z nim kontraktu."

http://www.arkagdynia.info/news.php?..._from=&ucat=4&

Znalazłem tez zdjevie tego Aithona: ( ten w żółtym - dla niezorientowanych )
http://arkagdynia.info/news/data/upimages/07.jpg

Mysle ze zwlekanie z podpisaniem kontraktu z Brazem jest w jakis sposob uwarunkowane tem piłkarzem ( Aithon )... bo waidomo ze lepiej miec goscia za darmo i z niziutka pensja niz Braza za ktorego byc moze trzeba zaplacic i kontrakt placic tez niemały i tylko wypozyczonego.

Kordel_Walker 11.07.2009 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 760497)
I tam zapraszamy z pomysłami własnymi lub też doniesieniami nie mającymi umocowania w realiach.

http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=4404

Ok ale teraz mi powiedz, czy jak wkleje link z wypocinami jakiegoś pismaka z jego bloga lub art. z faktu lub wp to będą to "doniesienia mające umocowanie w realiach"? Czy mam z tym "spadać" do "Gdybym był Bednarzem"?
Wg mnie, żeby nie było burdelu i nie chcecie zakładać nowego luźnego tematu o transferach musicie sprecyzować jakie linki można tu wklejać. Zeby był porządek proponuję tylko linki z oficjalnej lub nagrane wypowiedzi pracowników klubu. Całą reszte rewelacji dziennikarskich komentować w "Gdybym był Bednarzem"...
te bany są naprawdę irytujące. Sprecyzujcie co, jak, gdzie.

Romy S. 11.07.2009 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 760506)
Ok ale teraz mi powiedz, czy jak wkleje link z wypocinami jakiegoś pismaka z jego bloga lub art. z faktu lub wp to będą to "doniesienia mające umocowanie w realiach"? Czy mam z tym "spadać" do "Gdybym był Bednarzem"?

Sam sobie odpowiedziałeś - wypociny to nie doniesienia realne.

Cytat:

Wg mnie, żeby nie było burdelu i nie chcecie zakładać nowego luźnego tematu o transferach musicie sprecyzować jakie linki można tu wklejać. Zeby był porządek proponuję tylko linki z oficjalnej lub nagrane wypowiedzi pracowników klubu. Całą reszte rewelacji dziennikarskich komentować w "Gdybym był Bednarzem"...

Dobry pomysł choć wielu może mieć inne.
"Polityka transferowa Wisły" - temat chyba o precyzyjnym tytule; Wisły a nie wokół Wisły.

Cytat:

te bany są naprawdę irytujące. Sprecyzujcie co, jak, gdzie.

Wbrew temu co sądzicie, nas będących tu stróżami ładu i porządku też one irytują.
Na sprecyzowanie może jednak poczekaj, nie wszyscy są dziś obecni i pewnie robią inne fajne rzeczy zamiast tutaj klepać po próżnicy w klawiaturę.

PS. 15-30 lat temu też te fajne rzeczy robiłem teraz juniorzy odrabiają te lekcje.

FraMat 11.07.2009 22:44

na kilku innych klubowych forach gdzie się udzielam (inne kraje) jest wyraźny podział:
-info o rzeczywistych transferach
-wszystkie pogłoski (nie zyczenia forumowiczów ale pogloski przeróżne na podstawie jakichkolwiek doniesień z jakiejkolwiek prasy)

tematu życzeń (czyli Bednarz - nie spotkałem)

Kordel_Walker 11.07.2009 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 760514)
na kilku innych klubowych forach gdzie się udzielam (inne kraje) jest wyraźny podział:
-info o rzeczywistych transferach
-wszystkie pogłoski (nie zyczenia forumowiczów ale pogloski przeróżne na podstawie jakichkolwiek doniesień z jakiejkolwiek prasy)

tematu życzeń (czyli Bednarz - nie spotkałem)

Dokładnie o to chodzi. Na tym forum nie wiadomo kiedy i za co dostanie się bana, bo jest o jeden temat za mało (spekulacje transferowe Wisły) i jeden za dużo (gdybym był Bednarzem). Chyba, że do "Gdybym był Bednarzem dodamy "czyli spekulacje transferowe Wisły", a "Politykę transferową Wisły" zostawimy dla konkretnych info z oficjalnej...
Albo inaczej:
Powinny tu być dwa główne tematy dot. transferów:
-Polityka transferowa Wisły - wiadomo konkrety z oficjalnej i wywiady telewizyjne z Bednarzem, Wilczkiem...
-Spekulacje transferowe Wisły - komentarze z wp, onetów, faktów, przeglądów sportowych, można by wklejać linki z transfermarkt, własne wizje (jak w "Gdybym był Bednarzem"), czyli luźne gadki o transferach...

Spójrzcie, że teraz na niemal każdej stronie w temacie "polityka trans. Wisły" jest narzekanie na bany, straszenie nimi, chwalenie się ile to osób już je dziś dostało, w połowie tematu i dyskusji ludzie się dowiadują, że nie można dawać linków z transfermarkt, chociaż przez kilka lat można było...Nie mówie, że to źle, bo wiadomo, że musi być temat o konkretnych, realnych, prowadzonych przez klub transferach, ale musi być także temat o spekulacjach wokół Wisły, spekulacje te mogą okazać się faktami - nie plotkami i jeśli się tak dzieje, mamy wówczas info o tym na głównej lub oficjalnej i przenosimy dyskusje z "spekulacji transferowych Wisły" do " Polityki transferowej Wisły" ..i jest porządek.

Wojtas 12.07.2009 00:35

Odnosnie jeszcze naszego poszukiwania bramkarzy

Jesli my sami wiemy mniej wiecejile kasy zyczyl by sobie ten Nurkovic to po co dwa razy chcemy zejsc jak wiadomo ze bramkarz ktory ocieral sie o reprezentacje nie bedzie gral za czapke gruszek.

Albo robimy poszukiwania i brniemy dalej albo mowimy stop,stracilismy tylko czas i teraz musimy ratowac sie zawodnkiem ktory teoretycznie powinien ogrywac sie na wypozyczeniu.
Niech to zostanie ustalone za jaka kwote,i kogo ma szukac Bednarz bo mam wrazenie ze klub by chcial kogos dobrego(nie anonima,i tu juz duzy plus) ale tanio a tak sie dzis nie da.

dzollo 12.07.2009 00:57

Ja uwazam, ze jezeli klub wydal 400tys euro na kirma to pieniadze na transfery sa, a Bednarz sprowadzeniem kirma udowodnil, ze wie jak je wydawac. Skoro mialby bardzo ograniczone srodki to napewno wolal by sciagnac Bozoka za 200 tysiecy i wiedzac, ze musi sciagnac jeszcze kilku zawodnikow na inne pozycje zaoszczedzic troche grosza zeby bylo na reszte transferow. Uwazam, ze Bogus umie liczyc, i dobrze wie, ze te kilka set tys euro szalu nie robi a, moze sie zwrocic kilkunastokrotnie. Poczekajmy spokojnie, wedlug mnie transfery beda i to calkiem trafione tak jak mialo to z miejsce z Kirmem.

maRgrabkarz 12.07.2009 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 760267)
tak istnieją.

tylko powstaje pytanie czy bośniackie piszą na podstawie naszych czy faktycznie my na podstawie ich :)

tak samo było z tymi bułgarskimi faktycznie można było tam przeczytać na temat wymienianej dwójki.

odp.: nasze szmatlawce pisza powolujac sie na te bosniackie :> nikomu sie tego sprawdzic nie chce, bo i po co? wyjasnienie i tak nic nie da. beda dalej bzdury pisac.

Karherop 12.07.2009 08:48

Na dzień dzisiejszy :

odszedł Cleber ( co prawda pół roku temnu , ale dopiero teraz doczekaliśmy się na jego miejsce gracza ) - przyszedł Jop
odszedł Zieńczuk - przyszedł Kirm
odszedł Baszczyński - nikogo nie zatrudniono
Boguski poważna kontuzja - nikogo nie zatrudniono
Singlar poważna kontuzja - nikogo nie zatrudniono
odszedł Beto - nikogo nie zatrudniono
odszedł Niedzielan - nikogo nie zatrudniono
odejdzie (?) Cebanu - nikogo nie zatrudniono ( bo po co nam dwaj dobrzy Bramkarze , jak mawia Kazimierski )
+ doszedl Garguła który będzie sprawny za 2 miechy

Podsumowując: Niestety jak by nie patrzeć okienko wypada na duży minus
W zeszłym sezonie szeroka ławka dała nam MP , w tym sezonie wąska ławka może przyczynić się do paru porażek

Niestety jak narazie , kierownictwo Wisły , które zoobowiązało się do uzupełnień braków w kadrze ( słowa wzmocnień już nawet nie chce używać ) wypełnia swoje obietnice w jakiś 20 % .

Najpierw przed pierwszym treningiem mieliśmy mieć pełną kadre na nowy sezon ( standardowy text , jaki pada przed startem każdego sezonu ) - nie było żadnego nowego gracza .

Przed rozpoczęciem zgrupowania w Austrii mieli dotrzeć do nas 2-3 nowi gracze - dotarł w połowie zgrupowania jedynie Kirm .

Przed meczem z Levadią kontuzji doznaje Głowacki - awaryjnie zatrudniamy Jopa na rok .

"3 transfery to minimum" - narazie doczekaliśmy się zaledwie dwóch

Teraz Liga Mistrzów - jak powiedział prezes Cupiał
A gdzie te wzmocnienia - powinni powiedzieć kibice

Niestety sytuacja podobna jak co roku

Adasss 12.07.2009 08:54

Katherop: naprawdę uważasz, że na miejsce każdego kontuzjowanego gracza, który powinien wrócić do gry w ciągu 1-2 miesięcy należy ściągać kolejnego zawodnika? Czyli ściągać zawodnika, który może okazać się potrzebny (i to tylko na ławce rezerwowych) w kilku spotkaniach, a płacić przez cały kontrakt? Stać nas na to?

Karherop 12.07.2009 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 760546)
Katherop: naprawdę uważasz, że na miejsce każdego kontuzjowanego gracza, który powinien wrócić do gry w ciągu 1-2 miesięcy należy ściągać kolejnego zawodnika? Czyli ściągać zawodnika, który może okazać się potrzebny (i to tylko na ławce rezerwowych) w kilku spotkaniach, a płacić przez cały kontrakt? Stać nas na to?

przywołałem tylko DWA takie przypadki , to tak wiele ? kontuzja Głowackiego jest lekka to jej nie licze , kontuzji Garguły też nie licze , bo wkońcu na jego miejsce ma jeszcze kto grać

Boguski - pół roku przerwy

Singlar - 2 miechy w porywach do pół roku

czy stać nas na zatrudnienie dwóch graczy na ich miejsce ?

myśle że stać , skoko rok temu byli w stanie dać ogromny kontrakt Matusiakowi by zagrał u nas pare spotkań

grogoriogreg 12.07.2009 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 760546)

Dokładnie, ludzie, rozumiem Liga Mistrzów, fajna sprawa, duża kasa. Ale klub nie może się wzmacniać zapominając o lidze, przecież czeka nas ponad 40 meczów w sezonie, Boguski i Garguła wrócą pewnie na 5 kolejkę, Singlar może też jakoś tak.

To okienko wypada na duży plus, Zieńczuk miał 1 wspaniały sezon, ale tak na prawdę w tym sezonie dobrą miał tylko końcówkę, czyli ten okres, że wiedział, gdzie będzie grał następny rok. Dla mnie to był zawsze piłkarz bez szybkości i dryblingu, ale za to z kapitalną wrzutka i niezłą grą głową. Kirm wydaje się być o klasę lepszy, napisałem wydaje, a nie jest bo go nigdy nie widziałem na oczy, chyba nikt z nas na bieżąco nie jest z ligą Słoweńską, by móc teraz mówić jaki to on jest świetny. Jednak jest bardzo szybki dobry w kombinacyjnej grze, inne atuty poznamy juz w najbliższych meczach.
A Baszczu? Jak dla mnie sprawa identyczna jak z Zieniem, zaczął grać w momencie, gdy wiedział, że musi znaleźć/znalazł nowy klub. Pierwszą rundę miał słabą, a gwoździem do trumny chyba był mecz ze Śląskiem. Ja osobiście widziałbym go w składzie, bo jest to piłkarz z charakterem, jednak lata lecą i już na boku obrony grał gorzej niż na jej środku.
A co do porównania Clebera i Jopa to powiem tak: za Clebera przyszedł Marcelo, od momentu odejścia Kokoszki nie mieliśmy dobrego zmiennika na tej pozycji, a Jop jest po prostu bardzo dobrym piłkarzem jak na nasze realia.
Co do Beto i Niedzielana, jeśli nie uda się znaleźć porządnego piłkarza, niech nie kupują jakiś odpadów, trudno, będziemy się modlić o zdrowie naszych piłkarzy. Obecnie w ataku moga grać Brożek, Pepe i Mały, później Boguski. Wszyscy widzimy, że nasza siła rażenia jest duża, ale niestety jeszcze nie jest stabilna. Dodatkowo jakiś uraz powoduje ogromne straty. Napastnik jest konieczny, ale to musi być ktoś klasy Kirma jeśli tak bardzo chce się wejść do Ligi Mistrzów, bo tym składem będziemy walczyć o Mistrza Polski, ale do LM może zabraknąć.

skeba 12.07.2009 09:22

SProwadziliśmy jedynie 2 zawodników. W tym 1 za free, o czym my panowie mówimy, do ligi mistrzów z pewnością z tym nie wejdziemy, chyba, ze ultra szczesliwe losowanie, co pokazalo zycie, nigdy nam nie przypadlo

Karherop 12.07.2009 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 760552)
To okienko wypada na duży plus,

duży plus to by był gdyby:

- w klubie nie trzeba było testować 20 bramkarzy , ale zatrudniono jednego przynajmniej porównywalnej klasy jak Pawełek

- gdybyśmy mieli w kadrze teraz chociaz jednego sprawnego prawego obrońce

- gdybyśmy mieli więcej niż dwóch zdrowych napastników w kadrze ( Małecki gra na stałe na skrzydle to go prosze nie liczyć jako napastnika )

Cytat:

Zieńczuk miał 1 wspaniały sezon, ale tak na prawdę w tym sezonie dobrą miał tylko końcówkę,

która dała nam MISTRZOSTWO POLSKI , dodaj kolego

Cytat:

Garguła wrócą pewnie na 5 kolejkę,

ile Niedzielan wracał do zdrowia i formy po zerwaniu więzadeł ? za chwile ktos powie że grał na innej pozycji , ale zdrowia się nie oszuka , odbudowa mięśni trwa dłużej niż pół roku

Adasss 12.07.2009 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 760550)
...
Boguski - pół roku przerwy

Singlar - 2 miechy w porywach do pół roku

czy stać nas na zatrudnienie dwóch graczy na ich miejsce ?
....

Ten czas to liczysz od dzisiaj? Masz jakieś tajne dane odnośnie ich kontuzji? Bo wg mnie może być i tak, że dużo wcześniej niż za te pół roku będą do dyspozycji trenera. Na ich miejsce klub nie ściągał by przecież nikogo, kto od razu do pierwszej jedenastki by wskoczył bo to już by rozdęło budżet ogromnie tylko zawodników na ławkę. Dla których za dwa miesiące i na ławce miejsca by zabrakło.
No cóż forum każdy pomysł przyjmie, który się napisze. Ale nasz budżet nie.

A jeszcze, żeby być dokładnym to wg Ciebie ze względu na kontuzję Singlara mamy szukać dwóch prawych obrońców? Czyli od razu jednego do grania i drugiego na ławę? Czyli jak wróci Singlar, żebyśmy mieli w kadrze trzech prawych obrońców? Po co? Przy naszym budżecie to koszt duży a korzyść może się okazać żadna.

I czemu Małeckiego mamy nie liczyć jako potencjalnego napastnika, skoro on w tym ataku jednak nieraz się pojawia? Mamy budżet jaki mamy, stawiamy bardziej na uniwersalność zawodników bo tak jest taniej i nie tylko zresztą dlatego.Bo poza tym nie jest to tylko nasz wymysł, w obecnym futbolu jest to spotykana praktyka (zresztą nie tylko tam).

PS. i jeszcze jedno: wg Ciebie klub powinien poszukać na tą pozycję zawodnika, który z jednej strony może w ogóle u nas nie zagrać,i w związku z tym nie może za dużo kosztować, a z drugiej strony ma być na tyle dobry by w razie czego wybiec na prawej obronie w LM. Takie rzeczy to tylko w Erze.

gukfva 12.07.2009 11:37

Dépêche

WISLA CRACOVIE: DIAZ EN FRANCE?
mardi 07 juillet 2009 - 11h21
Selon une source polonaise, Junior Diaz, le défenseur central (ou milieu de terrain) du Wisla Cracovie, serait pisté par certains clubs français.

Sous contrat jusqu’en juin 2011 avec le Wisla Cracovie, le défenseur central (ou milieu de terrain) international costaricain Junior Diaz, vingt-cinq ans, ne laisserait pas insensible certaines formations françaises, dont l’AJ Auxerre et le MUC 72. Mais des clubs britanniques seraient aussi de la partie.

I.G. (Rédaction Football365.fr)

Jak znacie francuski, to przetłumaczcie sobie. Ja nie znam.

IncognitoTSW 12.07.2009 11:41

Ja znam pięć przez dziesięć bo się już dawno nie uczę, ale według polskich źródeł nasz Junior Diaz będzie obserwowany przez francuskie kluby w tym AJ Auxerre i Le Mans oraz jakieś brytyjskie.

Grzadq 12.07.2009 11:42

Cytat:

Aha, czyli Skorży i reszcie trenerów "poprzewracało się w dupach", bo to oni przede wszystkim chcą nowych piłkarzy na te pozycje. :rotfl: Brawo, winszuje podsimowania naszego trenera, znawco.

I co znaczy "Twoim zdaniem" nie potrzebujemy? Jeszcze pouczać innych będzie, że im sie poprzewracało...A kim Ty za przeproszeniem jesteś, by kwestionować oceny trenerów, których zdaniem jednak potrzebujemy kolejnych wartościowych zawodników? Znasz sie na piłce lepiej od Skorży?

Typowe. Nastoletni kibice i Rada Nazdorcza wiedzą lepiej od trenerów, co potrzebne drużynie i lepiej potrafią ocenić jej możliwości.Ot, Polska właśnie :evil:
Sorry, ale nie znam takiego trenera, który powiedziałby po zakończeniu sezonu - "wszystko okey, wzmocnień nie potrzeba". Nawet wielka Barca się wzmacnia, wszędzie są jakieś ruchy kadrowe więc to że Skorża akurat chce jakiś wzmocnień to nic odkrywczego. Tekst o poprzewracaniu się w dupach był skierowany do wiecznie lamentujących i niezadowolonych forumowiczów. Więc znawco, Twoja wycieczka do mnie nieudana.

Co znaczy że nie potrzebujemy? Ano to, że żyjemy w Polsce, gdzie jak wiadomo piłka jest kilkanaście lat za tą zachodnią i gdzie nakłady na piłkę są o wiele mniejsze niż na zachodzie. Dlatego proponuję zgasić football managera, otworzyć okno i rozejrzeć się dookoła - nie stać nas żeby mieć po 2 równorzędnych zawodników na każdej pozycji. Na bramce mamy Pawełka. Dobry, niedobry, każdy wg swojego gustu może ocenić. Ale jest to gracz prezentujący pewny określony poziom, dość wysoki, w każdym razie wystarczający jak na mistrza Polski. Nie potrzeba więc na gwałt kupować zmiennika dla niego, jak już powiedziałem, w dobie kryzysu, w Polsce, w sytuacji kiedy Wisła ma dlugi a Cupiał zwalnia ileś tam osób bo "kryzys". Tak samo z lewym obrońcą, jest Piotrek Brożek i módlmy się żeby nie doznał kontuzji albo żeby Cupiałowi coś strzeliło do głowy że a może by jednak jeszcze kogoś kupić. Stąd twierdzę, że tak naprawdę to potrzebujemy tylko gracza na prawą obronę, gdyż w tej sytuacji nie mamy tam nikogo a taka sytuacja jest już bardzo niebezpieczna.

Tak czy inaczej, kupiliśmy Gargułę, świetnego rozgrywającego o którego biło się pół Polski, kupiliśmy Jopa, byłego (?), doświadczonego zawodnika reprezentacji Polski i gościa który zagrał blisko 100 meczów w o wiele mocniejszej lidze rosyjskiej. W końcu, kupiliśmy reprezentanta Słowenii i już widać że był to dobry ruch, gość jest przynajmniej na tym samym poziomie co Zieniu o ile nie lepszym (czas pokaże). Kupiliśmy 3 reprezentantów, a okienko się jeszcze nie skończyło, wcale nie jest powiedziane że nikogo jeszcze nie kupimy. A naprawdę, lepiej obejrzeć złotówkę z dwóch stron niż kupić znowu (byleby szybko, bo ... Levadia czeka!) jakiegoś Dawidowskiego czy innego i potem pluć sobie w brode i liczyć ile kasy bierze.

Kolejna rzecz, zauważcie że jesteśmy na etapie odmładzania kadry. Ćwielong, Boguski, Małecki, to wszystko młodzi zawodnicy. Po co kupować nowego napastnika? Ćwielong usiądzie na ławce i nie będzie się rozwijał. A ma (póki co) starszego kolegę w ataku od którego może się uczyć. Ile jęczaliśmy i narzekaliśmy kilka lat temu na Brożka, nigdy nie zapomne tych jego "setek", chociażby na Łazienkowskiej gdzie miał ich tyle, a trafił dopiero z jakiejś dupiatej. Żeby się rozwijać, trzeba grać. I nie zdziwie się jak Ci co się śmieją teraz z Ćwielonga za pare miesięcy będą musieli odszczekiwać wszelkie złośliwości na jego temat. Pytam się więc, biorąc wszystko powyższe, po co nam kolejny napastnik? Czy Brożek, Boguski, Ćwielong, Małecki (w razie potrzeby) to mało? Nie no, ale trzeba najeżdżać na Bednarza że nic nie robi -_-

Żyjemy w Polsce, Wisła jakkolwiek wielka pewnym regułom nie umyka, pomyślcie o tym.

Tłumaczenie:

Depesza

Wisła Kraków - Diaz we Francji?
wtorek 07 lipiec 2009 - 11h21
Wg pewnego (jakiegoś) źródła polskiego, Junior Diaz, stoper (albo środek pomocy) z Wisły Kraków, miałby być śledzony przez niektóre kluby francuskie.

Z obowiązującym kontraktem do czerwca 2011 z Wisłą Kraków, stoper (albo środek pomocy), reprezentant Kostaryki Junior Diaz, 25 lat, zasiliłby niektóre formacje francuskie, między innymi AJ Auxerre i MUC 72. W grę wchodzą również kluby brytyjskie.

Tłumaczenie odręczne, nie czepiać się ;)

Karherop 12.07.2009 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 760595)
A jeszcze, żeby być dokładnym to wg Ciebie ze względu na kontuzję Singlara mamy szukać dwóch prawych obrońców? Czyli od razu jednego do grania i drugiego na ławę? Czyli jak wróci Singlar, żebyśmy mieli w kadrze trzech prawych obrońców? Po co? Przy naszym budżecie to koszt duży a korzyść może się okazać żadna.

O dwóch nawet nie marze , ale przynajmniej JEDEN zdrowy prawy obrońca w kadrze to konieczność

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 760595)
I czemu Małeckiego mamy nie liczyć jako potencjalnego napastnika, skoro on w tym ataku jednak nieraz się pojawia? Mamy budżet jaki mamy, stawiamy bardziej na uniwersalność zawodników bo tak jest taniej i nie tylko zresztą dlatego.Bo poza tym nie jest to tylko nasz wymysł, w obecnym futbolu jest to spotykana praktyka (zresztą nie tylko tam).

dajmy na to , ( odpukać ) ktoś z czwóki Małecki , Ćwielong , Brożek , Łobodziński ( Małecki gra na skrzydle , Łobo w obronie :rotfl: , Ćwielong i Brożek w ataku . ) ktoś łapie kontuzje .

Kogo wtedy wystawiasz w ataku ? zostają tylko juniorzy .

Aktualnie brak nam jakiejkolwiek alternatywy dla graczy podstawowych jedenastek . Gdyby założyć że NIKT w sezonie już nie złapie kontuzji oraz NIKT nie złapie czerwonej kartki to świat bylby piękny , ale że tak nie jest to jeszcze nie raz będziemy w tym sezonie lamentować po absencjach graczy podstawowej 11 .

Nie zgodzisz się z tym ?

Cytat:

PS. i jeszcze jedno: wg Ciebie klub powinien poszukać na tą pozycję zawodnika, który z jednej strony może w ogóle u nas nie zagrać,i w związku z tym nie może za dużo kosztować, a z drugiej strony ma być na tyle dobry by w razie czego wybiec na prawej obronie w LM. Takie rzeczy to tylko w Erze.
PS.
czytasz między wierszami

w klubie powinna mieć miejsce rotacja zawodników , dlatego zawsze dodatkowa sprawna para nóg się przyda i nie zmarnuje . Spotkań w sezonie jest na tyle dużo że każdy się nagra . Logiczne że dobry zawodnik musi kosztować sporo , ( np Kirm ) , ale jest wielce prawdopodobne że ta inwestycja nam się zwróci z nawiązką .

ZNAMEK 12.07.2009 12:29

Myślę, że jeżeli pojawi się oferta za diaza na kwotę kolo 1,5 E to Wisła nie powinna się zastanawiać można by było dzięki temu sciągnąć pilkarza o podobnym potencjale za około 0,5 mln.

63.5 Kg 12.07.2009 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZNAMEK (Post 760617)
Myślę, że jeżeli pojawi się oferta za diaza na kwotę kolo 1,5 E to Wisła nie powinna się zastanawiać można by było dzięki temu sciągnąć pilkarza o podobnym potencjale za około 0,5 mln.

I Ty w to wierzysz ze odrazu bysmy kogos sciagneli...

FraMat 12.07.2009 12:47

Dépêche
tłumaczenie dokladne:
WISŁA Kraków: DIAZ we Francji?
wtorek 07 lipca 2009 - 11h21
Jak podaje polskie źródło, Junior Diaz, środkowy obrońca (lub środkowy pomocnik) z Wisły Kraków, ma się znajdować na celowniku niektórych francuskich klubów.

Środkowy obrońca (lub środkowy pomocnik), reprezentant Kostaryki, Junior Diaz, 25 lat, związany z Wisłą kontraktem do czerwca 2011 roku, miałby wywrzec wrażenie na niektorych francuskich klubach, w tym na AJ Auxerre i MUC 72 (chodzi Le Mans). Zainteresowane ponoć sa tez kluby brytyjskie.

-------
plotki

edit
Tutaj http://www.aja-net.com/forum/viewtop...&postorder=asc
jest topic ze strony AJA

leyzer87 12.07.2009 12:52

To że napisali, że brytyjskie, nie angielskie, niby się trzyma kupy z rzekomym zainteresowaniem Celticu.

EDIT:
Może napisałem jakoś niejasno, ale właśnie o to mi chodzi, że brzmi to prawdopodobnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl