Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

hcgn 10.06.2011 11:39

Punkt widzenia zależy chyba od punktu siedzenia.Pamiętam ile to razy u nas były głosy po jakiejś grubej wtopie by obciąć, obniżyć nieudacznikom itp
Ja tu jestem bardziej elastyczny i uważam że właściciel powinien mieć możliwość jakiejś ingerencji w płace swoich podwładnych.Oczywiście w granicach rozsądku a ta propozycja jest rozsądna.

W ogóle prawo pracy wsród grajków, w porównaniu do innych zawodów to jakiś absurd.Podpisujesz kontrakt i reszta Cie jebie - byleś tylko wstał rano i poszedł trenować a że nie masz ambicji, że właściciel tylko traci...Co mnie to obchodzi - podpisałem na 5 lat i nikt mi nic nie zrobi.

Jesteś słaby, nie spełniasz zupełnie oczekiwań które sam sobie nałożyłeś przy rozmowie przed podpisaniem kontraktu - wzywa Cię prezes.Słuchaj, nie widzimy dla Ciebie miejsca bo nie robisz żadnych postępów a nawet grasz coraz gorzej , poszukamy Ci innego klubu...inny klub?Wolne żarty, ja tu mam kontrakt, czuje się znakomicie i nigdzie się nie wybieram.

Tak to jest - dla mnie to jest patologia.Oczywiście takie jest prawo ale jakoś nie może mi przejść przez gardło bronienie tego.
Ktoś może widzieć w postawie Sobiecha walki o swoje - ok.Ja jednak widzę gościa bez ambicji, który nie chce wziąć odpowiedzialności za drużynę i wyniki, szczególnie że to nie jest mission impossible .Polonia ma niezły skład i spokojnie powinna walczyć o mistrza.

Sartre 10.06.2011 11:58

hcgn: co ma jedno do drugiego? Czemu walka o swoje to jest brak ambicji i chęci brania odpowiedzialności za drużynę i wyniki? W sezonie 10/11 Sobiech był jednym z wyróżniających się zawodników Patologii Grodzisk Wielkopolski i do niego nie można za bardzo mieć pretensji. Swoje zrobił.

Natomiast to co robi JW, to powinno skończyć się w sądzie. Co innego dawać kontrakty motywujące, wymyślać system nagród za wygrane mecze (fajny pomysł nawiasem mówiąc), wysyłanie nieudaczników do Klubu Kokosa - a co innego szantażowanie piłkarzy, że jak nie zgodzą się na zmianę kontraktu, to ich kariera zostanie spauzowana na pół roku. A choćby i nie nadawało się to na odszkodowanie dla takiego piłkarza, to jest to najzwyklej w świecie szujstwo.

Dla mnie chore i absurdalne jest podejście Wojciechowskiego, a nie Sobiecha. Ten gość ma ADHD - najpierw zawiera nieprzemyślane kontrakty, a potem jak wariat stara się je odkręcać. On zmienia koncepcję co 12 godzin - wczoraj był klub Kokosa, dziś są aneksy do kontraktów, jutro będzie, nie wiem, odmawianie piłkarzom kolacji albo za karę gra w obcisłych różowych trykocikach.

kreseq 10.06.2011 11:59

Szkoda chlopaka... Jesli nie bedzie grac nawet w rezerwach to ma rok albo i dluzej w plecy, wypozyczyc go nie wypozycza bo pewnie nadprezes nie chce zadnej kasy a jedynie ukaranie i pokazanie reszcie co sie stanie jak zaczna sie pluc. Sprzedaz tez nie wchodzi w rachube bo w tej chwili pewnie by chcial z 2 banki a nikt tyle nie da.

hcgn 10.06.2011 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1108484)
hcgn: co ma jedno do drugiego? Czemu walka o swoje to jest brak ambicji i chęci brania odpowiedzialności za drużynę i wyniki? W sezonie 10/11 Sobiech był jednym z wyróżniających się zawodników Patologii Grodzisk Wielkopolski i do niego nie można za bardzo mieć pretensji. Swoje zrobił.
.

No zrobił swoje.Ja mam takie zdanie bo tak jak pisałem, uważam że ten system jest patologią, której wiadomo że zmienić się nie da, ale podoba mi się koleś który mimo wszystko walczy;)
Gdzie oczywiście JW to świr i i nigdy bym nie chciał by był prezesem zamiast Cupiała, mimo iż wykłada kasę na klub i to całkiem niezłą.

Zresztą odnoszę się tylko do tej kwestii, jeśli chodzi o JW.Szantaż?Pewnie tak ale też uczciwy szantaż, albo inaczej - najuczciwszy z możliwych, polegający nie na oskubaniu kogokolwiek a na tym by drużyna też jakąś odpowiedzialność za wynik wzięła na siebie.
Gdzie ok - może źle oceniam Sobiecha - ja bym się zgodził bo uważam że to uczciwe i nigdy też nie miałem parcia na każdy grosz - on może mieć innych charakter, uważać że ni chuja i tyle.
To też jest pytanie co zrobi Wojciechowski, czy będzie się pastwił, czy go sprzeda bądź wypożyczy.Myślę że są kluby które opłacą Sobiechowi kontrakt gdyby Wojciechowski chciał go wypożyczyć, bo milion euro to nie wiem czy ktoś da

Bialix 10.06.2011 13:54

A ja spytam z innej beczki: kiedy jest termin przyznawania licencji na grę w ekstraklasie dla beniaminków, tj. dla ŁKSu i Podbeskidzia? Bo tu kicha i tu kicha, więc mogą mieć problemy z uzyskaniem kwitów.

Pan Jotka 10.06.2011 14:47

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html Podobna sytuacja Rogera, co Artura Sobiecha. Z małą różnicą. Grecki prezes chce go sprzedać/zwolnić, a nasz matoł każe chłopakowi biegac po schodach, bo on płaci to tak ma być.

PhantomRanger 10.06.2011 15:25

Gazety piszą, bo muszą coś pisać. To czy Cikos zostanie u nas czy nie okaże w ciągu nabliższych dni. Do informacji z Chavezem podchodzę na zimno, bo te honduraskie media niedawno pisały, że kluby się nie dogadały. Najlepiej nie zawracać sobie głowy doniesieniami prasowymi tylko cierpliwie czekać. Jednak dla niektórych godzina zero się zbliża i zaczną pisać sagę ograniczoną tylko do forum jednak zatytułowaną: " Już za chwilę już za momencik, zbliży się koniec naszej Wisełki ". Będzie to pokłosie ciszy 10 czerwca odnośnie nowych transferów.

Gordian 10.06.2011 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 1108467)
Niech Sobiech idzie do sądu pracy, kasę ma na dobrego papugę to może jeszcze Józka coś oskubie. Bo zakładam, że nie będzie go satysfakcjonowało latanie po schodach.

Taki Sobiech to powinien złożyć wniosek o rozwiązanie umowy z winy klubu. Chętnych na niego nie będzie brakowało, zwłaszcza jakby miał kartę w ręku.

mitmichael 10.06.2011 17:53

Zobaczymy w jakim bedzie humorze Wojciechowski w nadchodzacym sezonie. Słyszałem, ze jak transfery jakie teraz do kona nie wypala to przestanie inwestowac w pilke nozna :rotfl:

Oress 10.06.2011 18:03

Kiedy podadzą terminarz na 2011/12?
sory jeżeli ktoś już o tym pisał, ale nie chce mi się przeglądać 10 stron wstecz :)

szprotson 10.06.2011 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oress (Post 1108626)
Kiedy podadzą terminarz na 2011/12?
sory jeżeli ktoś już o tym pisał, ale nie chce mi się przeglądać 10 stron wstecz :)

http://www.90minut.pl/news/158/news1...2011-2012.html

na razie takie coś jest

AYALA 11.06.2011 11:35

Schaefer chce od Bełchatowa 1 mln € za rok pracy.Więc chyba już jest po sprawie
http://www.fakt.pl/Bialy-Lew-chce-mi...,106076,1.html

SZYMEK_TSW 11.06.2011 11:52

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...mecz-najwiecej
Oglądalność meczów z zeszłego sezonu, w sumie jestem zaskoczony na plus, bo ostatnio jak widziałem takie wyniki to były o jakąś połowę mniejsze. Liga zrobiła się ciekawsza ;)

wislak68 11.06.2011 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1109010)
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...mecz-najwiecej
Oglądalność meczów z zeszłego sezonu, w sumie jestem zaskoczony na plus, bo ostatnio jak widziałem takie wyniki to były o jakąś połowę mniejsze. Liga zrobiła się ciekawsza ;)

Wychodzi na to że najwiekszą oglądalność mają mecze Amiki. Cztery pozycje z najwiekszą oglądalnością to ich mecze.

mr_kwolf 11.06.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1108609)
Taki Sobiech to powinien złożyć wniosek o rozwiązanie umowy z winy klubu. Chętnych na niego nie będzie brakowało, zwłaszcza jakby miał kartę w ręku.

Bo? Płacą mu? Płacą. Jeżeli nie ma w kontrakcie zapisu o obowiązku umożliwiania trenowania z pierwszą drużyną (a pewnie nie ma) to niby z jakiego powodu mają rozwiązać kontrakt?

Bartosz 11.06.2011 12:59

Kiedy będzie decyzja gdzie odbędzie się finał Superpucharu Polski 2011 ( 23 lipca 2011 ) ?

Fifiorek 11.06.2011 13:00

Już jest... na 5.000 stadionie w Ostródzie ;>

Kociewiak 11.06.2011 13:01

Nie będzie w Ostródzie

Maverjuve 11.06.2011 21:08

Fifiorek jesli nie wiesz to nie mow, przeciez burmistrz miasta Ostroda powiedzial ze miasto rezygnuje z organizacji ("bo boja sie kibicow Wisly i Legii" jak ktos tu na forum napisal) :P

PhantomRanger 11.06.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1109058)
Kiedy będzie decyzja gdzie odbędzie się finał Superpucharu Polski 2011 ( 23 lipca 2011 ) ?

Najpewniej dowiemy się kilka dni przed meczem gdzie konkretnie się odbędzie. Jak dla mnie to mógłby być dwumecz i byłoby po sprawie. Kwestia miejsca zostałaby raz na zawsze rozwiązana.

Angmir 11.06.2011 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1109408)
Najpewniej dowiemy się kilka dni przed meczem gdzie konkretnie się odbędzie. Jak dla mnie to mógłby być dwumecz i byłoby po sprawie. Kwestia miejsca zostałaby raz na zawsze rozwiązana.

Chcemy szanować nasz puchar ?

Finał nie może być dwumeczem - w żadnym szanującym się kraju tak nie jest. KROPKA

A kwestia miejsca - był pomysł na angielską modłę żeby zawsze rozgrywać na Stadionie Narodowym w Warszawie - pomysł bardzo dobry IMHO. Przynajmniej nie będzie problemów ala Bydgoszcz.

ToTylkoJa 11.06.2011 22:30

Angmir, ale piszesz o Pucharze czy Superpucharze?

Bo jeśli o Superpucharze, to w Hiszpanii zespoły grają mecz i rewanż. A to chyba szanujący się kraj pod względem piłkarskim:D

PhantomRanger 11.06.2011 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1109417)

Finał nie może być dwumeczem - w żadnym szanującym się kraju tak nie jest. KROPKA

A kwestia miejsca - był pomysł na angielską modłę żeby zawsze rozgrywać na Stadionie Narodowym w Warszawie - pomysł bardzo dobry IMHO. Przynajmniej nie będzie problemów ala Bydgoszcz.

Dla przypomnienia mecz o Superpuchar Hiszpanii będzie dwumeczem, a więc kolejne dwa pojedynki Real-Barcelona, ale Hiszpania to kraj nie szanujący się więc nie ma o czym mówić. W ogóle to piłkarski 3 świat, a Barca LM wygrała psim swędem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1109434)
Angmir, ale piszesz o Pucharze czy Superpucharze?

Bo jeśli o Superpucharze, to w Hiszpanii zespoły grają mecz i rewanż. A to chyba szanujący się kraj pod względem piłkarskim:D

Nie ma co się kopać z koniem on wie lepiej co dla Polskiej Piłki jest lepsze :) Szkoda tylko, że realiów w innych krajach nie zna jak w/w Hiszpania gdzie już o dwu meczu SP Hiszpanii wiadomo bodajże od stycznia 2011 roku.

ToTylkoJa 11.06.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1109435)
Szkoda tylko, że realiów w innych krajach nie zna jak w/w Hiszpania gdzie już o dwu meczu SP Hiszpanii wiadomo bodajże od stycznia 2011 roku.

Ale to u nich nie nowość. Oni od początku istnienia tego pucharu grają dwa mecze w Superpucharze.

Pan Jotka 12.06.2011 06:13

Oczywiście, że nie byłoby problemem zagrać jeden mecz na jakimś stadionie tylko jak nie kojarzyciue to stadiony się budują.... Więc gdzie jest neutralne boisko? W PoZnaniu?? hehehe

TScris 12.06.2011 09:02

Moim zdanie neutral dla obu ekip są kielce

Bartosz 12.06.2011 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TScris (Post 1109513)

Ale nie dla Kielc :D

PhantomRanger 12.06.2011 10:01

Cytat:

Były plany Ostródy to czemu nie pomyśleć o rozegraniu meczu w Zabierzowie, Krzeszowicach czy Trzebini :)

mcks 12.06.2011 10:07

W sumie to Olkusz ma całkiem wporzo stadionik, jest jakieś 150 krzesełek i trzy betonowe rzędu wzdłuż boiska, sama murawa z większej odległości również wygląda bardzo dobrze. Myślę, że to dobra kandydatura.

Karamazow 12.06.2011 11:00

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html
Ciekawe jak na taką prawdopodobną możliwość zapatrują się kibice Polonii?

Pan Jotka 12.06.2011 11:51

Cytat:

Hahahaha. Neutral dla obu to np. Radom, Gliwice czy Lubin. Ale z pewnością neutral to nie Kielce :D

Awe 12.06.2011 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1109554)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html
Ciekawe jak na taką prawdopodobną możliwość zapatrują się kibice Polonii?

Legia by nawet nie musiała wymyślać hasła na tę uroczystość, bo już jedno, całkiem zgrabne, posiada :p

Piotson 12.06.2011 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1109563)
Hahahaha. Neutral dla obu to np. Radom, Gliwice czy Lubin. Ale z pewnością neutral to nie Kielce :D

W Radomiu zagraliby chyba na ulicy bo stadion jest zamknięty przez komendanta policji. :D

Kociewiak 12.06.2011 15:07

w Ostrowcu :D

Schabek 12.06.2011 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1109661)
W Radomiu zagraliby chyba na ulicy bo stadion jest zamknięty przez komendanta policji. :D

E tam, w Radomiu przecież jest jeszcze sztuczne boisko na Mosirze :D

Pan Jotka 12.06.2011 20:01

Lepszy stadion którego nie ma niż ten niebiezpieczny ;-)

saklak1906 12.06.2011 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1109417)

A co to jest ten puchar,ja wiem ludzie na calym swiecie czekaja na ten jedyny najwazniejszy mecz prz ktorym final LM to jest pikus.
Wes dziecko ochlon

tarantulaw2 12.06.2011 20:56

Ale jeśli PZPN zdecyduje kilka dni przed meczem to jak to wtedy będzie z biletami?

Ps. :

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1109789)
Wes dziecko ochlon

:lol::lol::lol:

19sebawro06 12.06.2011 22:22

może w Bydgoszczy?

AYALA 12.06.2011 23:55

eksperci krytukują Młodą Ekstraklase.Tylko 4 % z zawodników z MESY przebija sie do seniorskiej ekstraklasy
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mlo...822,1,381.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl