Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

cfa 15.06.2012 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1257293)
Napastnik który w burak ekstraklasie zdobył 6 bramek w 40 meczach?

Ale ponoc gdyby strzelił jedną bramkę albo dwie więcej w rezerwach grałby teraz w Bayernie zamiast Mullera :)

elliot_ness 15.06.2012 10:14

To bedzie największy transferowy niewypał Wisły już nawet Brożek przy nim byłby nie lada wzmocnieniem bo jakby nie było jest członkiem kadry narodowej.

riv 15.06.2012 10:48

To chyba jakiś żart. Albo bullshit wciskany przez portal liczący na kliknięcia. Jeżeli Sikorski ma stanowić o sile ognia Wisły to czas umierać.
EDIT: Teodorczykowi, który jest młodszy, bardziej perspektywiczny, grał mniej i strzelił więcej od Sikorskiego też wg transfermarkt kończy się kontrakt a ten ściąga Sikorskiego?! Nie chce mi się wierzyć...

bonawentura 15.06.2012 11:32

Powiem jedno - jeżeli Bednarz nazywał wyrzucaniem pieniędzy w błoto zatrudnianie Jaliensa, który wprawdzie nic nie grał, ale gdy drużynie ewidentnie nie szło, to w przypadku Sikorskiego, któremu nie szło we w miarę dobrze grającej Polonii Warszawa, to nie mam pytań. Bo kontraktowanie piłkarza, który pewnie będzie zarabiał niemałe pieniądze za grę, a może być spisany na straty jest bardziej ryzykowne. Niech jeszcze podpisze z nim kontrakt na 5 lat, jak to ma w zwyczaju i będziemy zachwyceni...

AYALA 15.06.2012 12:12

rok temu w Zabrzu grał b.dobrze,nawet na Reymonta strzelał gole.No cóż w Polonii sie nie przebił ale nie On jedyny....Ciężko powiedziec jak przez rok spadła mu forma, mam nadzieje że jeśli przyjdzie to sie w miare szybko odbuduje bo przecież kontuzjowany nie był a tak stary jak Jaliens czy Bukhari nie jest.

Legia też wielkich pieniędzy nie ma bo sprowadza Saganowskiego....takie czasy.

O Dvalishvilim czy Jankowskim to można zapomniec, za nich kluby chcą kilkaset tysięcy €.Teraz w dobie kryzysu chyba żaden z klubów extraklasy na takie wydatki nie ma

jason wiślak 15.06.2012 13:24

JACEK!!! BEDNARZ!!! Brawo, nikt inny nie umie tak rozwalać Wisły jak pan!

A tak poważnie: transfer Sikorskiego byłby ok GDYBY Wisła sprowadziła Jankowskiego do pierwszego składu. Wtedy Sikorski na ławke mógłby być. A teraz to DAJCIE SPOKÓJ.

Pero 15.06.2012 13:42

No to teraz z czystym sumieniem Bednarz może sprzedać Genkowa :)

szprotson 15.06.2012 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1257208)
o. Cupiał do siebie zraził tylu ludzi dotychczas, że nie wiem kto po Bednarzu przyjdzie i będzie sprzątał to dzieło, które odziedziczy po dyrektorze sportowy z zerem kontaktów w świecie futbolowym.
u.

A to bednarz nie odziedziczył słynnego notesu Valkxa ?

Cytat:

Bo kontraktowanie piłkarza, który pewnie będzie zarabiał niemałe pieniądze za grę, a może być spisany na straty jest bardziej ryzykowne
Czy mnie coś ominęło? Na głownej wisi news "Sikorski w Wiśle" i ja go nie widzę?
Czy może z Zieńczukiem jeszcze testy przechodzą a razem z nimi Sznaucner, Kuś, Pazdan, Kupisz, Makuszewski, Adamiakowa i Kurzajewski?

Merkury 15.06.2012 14:39

Stan zasadniczo od grudnia wiedział, że jego los jest przesądzony i w Wiśle nie zostanie. Porównywanie obu Panów dyrektorów sportowy w kontekście bardzo bliskiego transferu Sikorskiego należy potraktować stwierdzeniem, że ktoś ma zasadnicze problemy z myśleniem i czym prędzej powinien wybrać się do odpowiedniego specjalisty.
Zobaczymy czy Sikorski okaże się lepszy od Bitona hehe.

FraMat 15.06.2012 14:48

zgadzam się co do porónywanaia Stana z Jackiem.
Jednak co do Sikorskiego byłbym ostrozny. On ma potencjał, czy większy od potencjału Bitona? Chyba nie... ale jest zupełnie innym typm napastnika

tommiyacht 15.06.2012 14:52

jeden z drugim - sprobujcie cos kupic majac w portfelu zero.

Merkury 15.06.2012 14:53

Ja uważam, że Sikorski jest słabym grajek poza poziom ówczesnego Górnika nie jest wstanie się wznieść a dwa Bednarz ma wręcz tragiczną rękę do transferów piłkarzy ofensywnych. Pamiętacie np. Gotwalda z Legii?
Do kolegi powyżej o tym że nie ma środków wiadomo było nie od dziś Cupiał od przeszło roku przykręcił kurek z forsą a i ta była jedynie z transferów vide zimowe okienko rok temu. Na dziś nie mamy kogo sprzedać bo wszyscy mają za sobą bez wyjątku nieudany sezon pod względem formy/ minusem Stana było moim zdaniem zbyt wiele wypożyczeń i teraz jest problem ale z drugiej strony gdyby nie one to teraz nie wiem gdzie byśmy byli w tabeli.

jason wiślak 15.06.2012 15:52

Wiecie kiedy będzie najciekawiej? Pod koniec lipca. Bo liga niedługo i zaczną się wtedy transfery, taka łapanka zeby skompletować zespół. Tak samo było bodajże przed dwoma laty kiedy brali Cikosa, Bunoze, Paljica. Oby tylko teraz lepszych wyłapali :D

szprotson 15.06.2012 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1257371)
Stan zasadniczo od grudnia wiedział, że jego los jest przesądzony i w Wiśle nie zostanie. Porównywanie obu Panów dyrektorów sportowy w kontekście bardzo bliskiego transferu Sikorskiego należy potraktować stwierdzeniem, że ktoś ma zasadnicze problemy z myśleniem i czym prędzej powinien wybrać się do odpowiedniego specjalisty.

czyli stan "profesjonalista" wiedział ze od grudnia że leci ....i nie pracował. Brawo.Pokłony dla tego pana.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez merkury
Merkury napisał(a):
Cupiał do siebie zraził tylu ludzi dotychczas, że nie wiem kto po Bednarzu przyjdzie i będzie sprzątał to dzieło, które odziedziczy po dyrektorze sportowy z zerem kontaktów w świecie futbolowym.
u.

dalej nie odpowiedziałeś co odziedziczył Bednarz po Valkxie. Wiadomo ze po Bednarzu nikt nie dziedziczy nic bo to tylko narzędzie, ale co w takim razie ten żenujący i mierny dyr. sportowy oddziedziczył po "Bogu" z Holandii ?

Merkury 15.06.2012 16:59

szprotson - Ty masz jakiś problem z tym Holendrem bo nikt go tutaj nie nazwał Bogiem. Natomiast Bednarza można spokojnie nazwać miernotą za to co na polu transferowym osiągnął w Legii i Wiśle.

AYALA 16.06.2012 22:02

Limberskyego bym z Pilzna na lewą obrone sprowadził

seba_109 16.06.2012 22:02

pewnie jeszcze kur^a Pilara i Cecha!

Tominho 16.06.2012 23:26

Nie lepiej Murawskiego z Lecha? o.O

Kurde, ale ciężkie czasy dla kibiców... Nie dość, że nasi reprezentacyjni kopacze dali d... to jeszcze w naszym klubie rządzi łysy debil. <załamka>

edit: @63.5 - Źle się wyraziłem... Wiadomo, że chodziło mi o Bednarza, ale zapomniałem dopisać, iż mowa o człowieku, który zarządza transferami. A raczej przedstawia je RN, która propozycje zatwierdza bądź odrzuca wg własnego "widziemisie".

edit2: @cfa - Z tym Murawskim to była ironia, spowodowana jego żenującym występem na EURO, nie tylko w ostatnim meczu.

63.5 Kg 17.06.2012 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1257791)

Kurde, ale ciężkie czasy dla kibiców... Nie dość, że nasi kopacze dali d... to jeszcze w naszym klubie rządzi łysy debil. <załamka>

Przypominam ze w klubie rzadzi Cupiał...

cfa 17.06.2012 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1257791)

Kurde, ale ciężkie czasy dla kibiców... Nie dość, że nasi kopacze dali d... to jeszcze w naszym klubie rządzi łysy debil. <załamka>

Murawskiego ? Niech spierdala gdzie raki zimują, stworzył wczoraj sytuację dla Czechów. Chociaż to nie jego wina tylko Smudy, że trzymał go tak długo na boisku.

milosz 17.06.2012 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1257413)
szprotson - Ty masz jakiś problem z tym Holendrem bo nikt go tutaj nie nazwał Bogiem. Natomiast Bednarza można spokojnie nazwać miernotą za to co na polu transferowym osiągnął w Legii i Wiśle.

Ten użytkownik ma problemy różne, nie tylko z tym Holendrem ..

Cytat:

Cytat:

Takie są konsekwencje polityki krótkoterminowej Sz. Pana B. Cupiała .. Stan powinien pracować minimum 3, 4 lata z realnymi możliwościami działania, tymczasem mógł faktycznie zaistnieć w 2 okienkach transferowych w 2011 roku i tyle.

Porównywanie byłego i aktualnego dyr. sp. ma o tyle jedynie sens, że poprzedniego można za to czy owo krytykować, a aktualnego należałoby czym prędzej ..wywalić.

Co do Sikorskiego to Bitonem raczej nie jest bo to nie typowy egzekutor, ale kto wie może da się z niego zrobić np. „lepszego Małeckiego”, może …

Merkury 17.06.2012 16:03

Na dzień dzisiejszy jesteśmy nie powiem gdzie z transferami i nie sadzę by nagle ten stan w przeciągu niespełna dwóch tygodni do rozpoczęcia treningów zmienił się diametralnie wciąż słyszy się i czyta, że rozmawiamy z jednym czy drugim piłkarzem ale konkretów jak zwykle brakuje - nie od dziś wiadomo, że Bednarzowi lepiej wychodzi rozwiązywanie umów niż negocjowanie ich z zawodnikami mającymi zasilić nasz zespół.
Nie dość, że nie mamy środków finansowych zbyt dużych to jeszcze dyrektora sportowego bez kontaktów przez co niejednemu kibicowi Wisły opadnie szczęka na wieść o wzmocnieniach serwowanych nam przez Jacka Bednarza.

JOSE 841 18.06.2012 11:08

rekowalescent Sikorski w miejsce rekonwalescenta Boguskiego???Pozostaje mieć nadzieje że ktoś zablokuje ten transfer chyba że Wisła wypożyczy Sikorskiego do Termaliki to można zaryzkować że sie tam odbuduje. Ale jeśli ma osłabiać siłe ataku Wisły i okazać się niewypałem to lepiej zrezygnować.Aczkolwiek możliwe że Sikorski to przykrywka dla innego transferu z Polonii

jason wiślak 18.06.2012 11:29

Jaka przykrywka? Pff....jak on testy medyczne przechodził.

tomasz_19 18.06.2012 12:03

ilu było takich, którzy testy medyczne przechodzili, a ostatecznie kontraktu nie podpisali, vide Bozok... także może nie wszystko stracone i może jest tak jak pisze JOSE

laxa 18.06.2012 14:39

Michał Janota został piłkarzem scyzoryków z kielc, ciekawe czy nasz dyrektor sportowy rozważał jego kandydaturę.
Młody, zdolny polak i do tego za darmo - idealnie pasował do naszych możliwości :)

arti 18.06.2012 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1258199)
Michał Janota został piłkarzem scyzoryków z kielc, ciekawe czy nasz dyrektor sportowy rozważał jego kandydaturę.
Młody, zdolny polak i do tego za darmo - idealnie pasował do naszych możliwości :)

No i kokosów też nie chciał jak poszedł do Korony.
Pytanie czy okaże się grajkiem na poziomie np. Kupisza czy jednak dziadem?

mitmichael 18.06.2012 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1258199)

A Bednarz chyba na urlopie skoro darmowych pilkarzy omija albo zajmuje sie Kupiszem, ktory i tak pewnie nie przyjdzie.

najm 18.06.2012 17:50

Jakim cudem Gajos, Nowak czy inni młodzi mieliby mieć wyższe wymagania finansowe od Sikroskiego, który wraca z dobrze płatnych wakacji w Warszawie? Jakim cudem tamci gracze mieliby być poza zasięgeiem finansowym Wisly? Nie wierze w to by kluby 2-3 ligowe prowadziły polityke jak kluby z ekstraklasy, że kazdy gracz min. 1mln euro. A jeśli tak nie jest, to jakim cudem bierzemy gracza, ktory jest slaby, a nie chcemy graczy, który za kilka lat mogą być dużo lepsi?

cfa 18.06.2012 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1258238)
Jakim cudem Gajos, Nowak czy inni młodzi mieliby mieć wyższe wymagania finansowe od Sikroskiego, który wraca z dobrze płatnych wakacji w Warszawie? Jakim cudem tamci gracze mieliby być poza zasięgeiem finansowym Wisly? Nie wierze w to by kluby 2-3 ligowe prowadziły polityke jak kluby z ekstraklasy, że kazdy gracz min. 1mln euro. A jeśli tak nie jest, to jakim cudem bierzemy gracza, ktory jest slaby, a nie chcemy graczy, który za kilka lat mogą być dużo lepsi?

Bo osobą odpowiedzialna za transfery w Wiśle jest Jacek "Legionista" Bednarz znany również pod pseudonimem "Łysa Pała King Konga".

laxa 18.06.2012 19:04

Coś mi się wydaje że nasz Kojak za poprzedniej kadencji pojechał kupić nam do Czech Jiracka lecz podmienili mu go na Jirsáczka i 700 000 eurasów poszło w błoto :)

tofik 18.06.2012 19:15

A Pareiko podpisał kontrakt ? Miał to zrobić jak wróci ze swojego zgrupowania.
Jakoś od początku nie wierzyłem, że to pójdzie gładko.

Boruc 18.06.2012 19:37

http://www.zurnal.rs/2012/06/17/visl...ana/index.html
Tłumacz Google:
Przyjechał do Tary i Ljubisa Tumbakovic, ale nie prowadzić korek. Szczyt w formie Marko Suler poślizgiem z rąk Partizan dyrektor sportowy, przedstawiciel Słowenii na zaawansowanym etapie negocjacji z Wisłą Kraków.
Klub, którego barwy tama Ivica Iliev i Marko Jovanovic oferuje lepsze piłkarza odbiorczej Genta i tego faktu leży Główną zaletą Polakami. Oprócz Wisły, Suler skontaktował się z Niemców, ale czarno-biały nadzieja mapowanie ewentualnego udziału w Lidze Mistrzów będzie w stanie dojść do zgody Belgradu.

http://www.transfermarkt.de/de/marko...ler_26128.html
jeśli TM się nie myli, to to jest stoper...Może koleś dobry, ale po co kolejny na tą pozycję...?
Tak, wiem że to pewnie tylko plotki...

Edit: AAAAAAAAA,
Menedżer: Dudu Dahan
hahhahahah, to już wiemy skąd zainteresowanie

TOMEK 11 18.06.2012 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boruc (Post 1258270)
http://www.zurnal.rs/2012/06/17/visl...ana/index.html
Tłumacz Google:
Przyjechał do Tary i Ljubisa Tumbakovic, ale nie prowadzić korek. Szczyt w formie Marko Suler poślizgiem z rąk Partizan dyrektor sportowy, przedstawiciel Słowenii na zaawansowanym etapie negocjacji z Wisłą Kraków.
Klub, którego barwy tama Ivica Iliev i Marko Jovanovic oferuje lepsze piłkarza odbiorczej Genta i tego faktu leży Główną zaletą Polakami. Oprócz Wisły, Suler skontaktował się z Niemców, ale czarno-biały nadzieja mapowanie ewentualnego udziału w Lidze Mistrzów będzie w stanie dojść do zgody Belgradu.

http://www.transfermarkt.de/de/marko...ler_26128.html
jeśli TM się nie myli, to to jest stoper...Może koleś dobry, ale po co kolejny na tą pozycję...?
Tak, wiem że to pewnie tylko plotki...

Edit: AAAAAAAAA,
Menedżer: Dudu Dahan
hahhahahah, to już wiemy skąd zainteresowanie

nie mamy stoperów, że masz dużo żółciaków nie znaczy, że masz pieniądze..

westersyl 19.06.2012 08:43

Suler nie ma nawet od nas oferty.
Info internetowe z FB.

Merkury 19.06.2012 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1258335)
Suler nie ma nawet od nas oferty.
Info internetowe z FB.

No to rzeczywiście wiarygodne źródło informacji wszelakich. Jeżeli chodzi o polskie drużyny, które potrzebują środkowego obrońcy i grają w pucharach to jest to Śląsk Wrocław i jeżeli prawdą jest co dzisiejszy PS pisze to tam ewentualnie mógłby wylądować Słoweniec

westersyl 19.06.2012 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1258339)
No to rzeczywiście wiarygodne źródło informacji wszelakich. c

blabla
Ja sobie nie wymyślam bzdur i nie wypisuję ich na forum jak ty.
Wpisałem w google Marko Suler zobaczyłem oficjalny fanpage na FB prowadzony w 3 językach. Napisałem pytanie, dostałem odpowiedź. Znacznie bardziej wiarygodne niż co kol wiek napisanego przez ciebie na tym forum.
Nie zgrywam żadnego informatora.

Merkury 19.06.2012 10:01

blabla a ja nie jestem żadnym informatorem i naucz się pisać po polsku. Haha bo Ci napisali prawdę...

westersyl 19.06.2012 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1258349)
blabla a ja nie jestem żadnym informatorem. Haha bo Ci napisali prawdę...

Czyli nie masz już wglądu do kontraktów piłkarzy i nie wiesz jak wyglądają negocjacje ?
:-/ Nie dawno widziałeś ile zarabiać chce Paraiba oraz ile jesteśmy wstanie mu dać. Szkoda, że straciliśmy tak cenne źródło informacji.

Osobiście nie mam żadnych problemów aby zaufać piłkarzowi prowadzącemu swój własny profił, wklejającemu prywatne zdjęcia np z urodzin syna itp.

mgła 19.06.2012 10:24

Suler to bzdura, Quioto i Sikorski w Wiśle już niebawem oficjalnie

Źródło:
http://ekstraklasa.net/sikorski-blis...2d5ce207000000

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl