Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

jonaf 15.12.2015 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1423011)
Dokładnie to samo pomyślałem. Zaradny ten Gaszyński, nie powiem.

29.04.2014:
Firmie Impel, która zabezpieczała mecze "Białej Gwiazdy", Wisła jest winna milion złotych.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1422995)
zeby tylko jakiś :)....

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1422993)
Albo mają w stosunku do nich jakiś dług i w formie barteru na koszulkach go rozliczą ;D

No i bardzo dobrze. Nie zajmuje to głównego miejsca na koszulce, a pomniejsza długi klubu. Szkoda, że tak późno o tym pomyślono. Ale ważne, że jest to już kroczek ku normalności

Gero 15.12.2015 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1423000)
Może coś więcej.. :) ?

"podobno do końca tygodnia TF nie będzie właścicelem Wisły" ale wiadomość z cyklu podobno

KOMINEK 15.12.2015 13:18

Info że Cupiał jako osoba fizyczna przejmuje Wisłę słychać z różnych stron. A plotki płyną i pytanie czy płyną bo się coś dzieje czy płyną bo gdzieś coś ktoś wymyślił wydumał. Dodatkowo jak wiadomo Boss czasami ma 5 pomysłów dziennie i to sprzecznych. O Impelu żadne plotki nie krążyły. Pewnie że to sponsor rękawkowy ale nigdzie nie było o tym słychać. Zobaczymy co przyniesie nowy rok.

szprotson 15.12.2015 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1423006)
Na Twitterze ktoś sugerował, że chodzi o tego gościa od Frugo i Tigera.. ale czy on nie za cienki w uszach na przejecie Wisly, splate wszystkich dlugów i jeszcze jakiś sensowny plan inwestycyjny?

Frugo - FoodCare
Tiger BLACK - FoodCare

Szajba_ 15.12.2015 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1423014)
Frugo - za cienki.
Maspex - dałby radę.

Czekajmy, cierpliwość jest cnotą:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1423022)
Frugo - FoodCare
Tiger BLACK - FoodCare

jak juz sie tak czepiac, to:
Frugo - FoodCare
BLACK - FoodCare

szprotson 15.12.2015 14:22

No dokładnie, ale mówiąc black ja nie myśle o tigerze, a jakbyś mi go dał do ręki (BLACK`a) to dla mnie to jest tiger.
Swego czasu gruba sprawa w sądzie miedzy maspexem a foodcare, nie pamietam jak sie skonczyło ale grube hajsy szły.

E: FoodCare przegrało sprawe i fundacji Michalczewskiego miało zapłacić 15 baniek. w 2014 Maspex złozył pozew na 48 baniek przeciwko FoodCare, a teraz w styczniu FoodCare pozwało społke maspexu tez za tigera, no i w miedzy czasie sam Michalczewski pozwał na 22 banki FoodCare

To znaczy chyba ze kasa jest jak sie bawia w takie klocki

Szajba_ 15.12.2015 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1423014)
Frugo - za cienki.
Maspex - dałby radę.

Czekajmy, cierpliwość jest cnotą:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1423024)
No dokładnie, ale mówiąc black ja nie myśle o tigerze, a jakbyś mi go dał do ręki (BLACK`a) to dla mnie to jest tiger.
Swego czasu gruba sprawa w sądzie miedzy maspexem a foodcare, nie pamietam jak sie skonczyło ale grube hajsy szły.

Tam sie Michalczewski sadzil o grube hajsy. Skonczylo sie ugoda, ale FoodCare musial zaplacic. Anyway, Cupial solo + FoodCare na koszulki, 2 mln ojro latem i dawaj*

*eh... marzenia

gdsmk 15.12.2015 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szajba_ (Post 1423025)
Tam sie Michalczewski sadzil o grube hajsy. Skonczylo sie ugoda, ale FoodCare musial zaplacic. Anyway, Cupial solo + FoodCare na koszulki, 2 mln ojro latem i dawaj*

*eh... marzenia

I Impel i Citibank i Coca Cola i mamy ich !

Fugiel 15.12.2015 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1423024)

E: FoodCare przegrało sprawe i fundacji Michalczewskiego miało zapłacić 15 baniek. w 2014 Maspex złozył pozew na 48 baniek przeciwko FoodCare, a teraz w styczniu FoodCare pozwało społke maspexu tez za tigera, no i w miedzy czasie sam Michalczewski pozwał na 22 banki FoodCare

To znaczy chyba ze kasa jest jak sie bawia w takie klocki

a ja slyszlaem dokładnie odwrotnie, ze kasy wlasnie kasy brak.

maTS 15.12.2015 16:52

Ważne że coś się dzieję... A tutaj pisał jakiś kolega że w styczniu będzie się dużo działo i to pozytywów... no to trzeba czekać.
Najważniejsze to spłacić dług zew. i dokupić w zim 3 zawodników, latem też z 3/4 i walka walka !!!!!!!!!!!

milosz 15.12.2015 17:05

Dajesz wiarę, dzięki.

Ja tylko dodam, że ważne aby nowy trener złapał dobry kontakt z piłkarzami, aby Ci nowi (bo jacyś chyba być muszą) dali pozytywny impuls drużynie. Tu naprawdę niewiele trzeba aby wyjść ze sportowego marazmu.

Co innego sprawy ekonomii klubu, tu czekają nas albo trudne i radykalne decyzje, albo będzie musiało dużo wody upłynąć w Wiśle, aby coś pozytywnego zaczęło się dziać na linii TF - WisłaSA, pozytywnego dla Wisły.

RLY 15.12.2015 19:39

Cos mi sie wydaje ze Impel to jest barter za dlugi wobec ochrony.

WISŁAZWE 15.12.2015 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RLY (Post 1423059)
Cos mi sie wydaje ze Impel to jest barter za dlugi wobec ochrony.

To źle?

/./././

krzaq12 15.12.2015 19:51

Wg mnie absolutnie nie. Lepiej nie mieć długu/lub mieć go np. o 60% mniej, niż mieć dług wobec firmy Impel i puste miejsce na rękawku.
Każdy sponsor nawet ten najmniejszy jest na wagę złota.

bebeto 15.12.2015 19:57

1 Załącznik(ów)
Co myślicie na ten temat ???

onet.jpg

(to jeden z komentarzy z onetu )

http://wiadomosci.onet.pl/forum/kosz...najnowsze.html

Karherop 15.12.2015 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1423061)
Wg mnie absolutnie nie. Lepiej nie mieć długu/lub mieć go np. o 60% mniej, niż mieć dług wobec firmy Impel i puste miejsce na rękawku.
Każdy sponsor nawet ten najmniejszy jest na wagę złota.

Strzelam, Wisła ma długi wobec Impelu na poziomie 0,5 mln złotych. Impel z własnej woli nie odważyłby się na sponsoring kwotą wyższą niż 300 tysięcy złotych, ale jeśli ma tylko umorzyć Wiśle długi to jest skłonny nawet podnieść stawke do 500 tysięcy.

Często w biznesie się stosuje taki manewr. Lepiej stracić trochę więcej, a mieć przynajmniej pewność odzyskania części pieniędzy.

bebeto 15.12.2015 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1423062)

interia.jpg

(to jeden z komentarzy z interii )

Co to... nikt głosu nie zabierze... ? :neutral:

Rafal-SWL 15.12.2015 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1423062)

interia.jpg

(to jeden z komentarzy z onetu )

marna manipulacja i prowokacja, ludzie z tzw. 'śmietanki biznesowej' mają dużo lepsze rzeczy do roboty niż wypłakiwanie się na interii :) głupi uwierzy, mądry przewinie dalej, tyle w temacie .

serek.c2 15.12.2015 20:40

Idźże synku spać, już po dobranocce dawno.

krzaq12 15.12.2015 20:42

Ja tam ostatnio widziałem jedną rodzinę na meczu więc dla mnie ewidentnie prowokacja :D

WISŁAZWE 15.12.2015 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1423066)
Co to... nikt głosu nie zabierze... ? :neutral:

No ale co mamy komentować? Jakieś anonimowe wyznanie z Onetu czy z Interii? No bez przesady :)

maTS 15.12.2015 20:43

Wisełka ma 1 mln długu wobec Impela... I jeśli ta reklama na rękawy ma pomóc spłacie to czemu nie Brawo

bebeto 15.12.2015 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1423068)
Idźże synku spać, już po dobranocce dawno.

Hoho mocne słowa :D Tak jak myślałem... Idę co tak tu bede sam siedział - ojcze.

pomeran 15.12.2015 22:49

Jeśli faktycznie ma się w Wisełce dziać lepiej to może niech ogłoszą to przed piątkiem bo na razie frekwencja zapowiada się fatalnie. Dziś jak zapytałem dziewczyne z kas to jej reakcja była wymowna. Dramat.

Dariook 16.12.2015 01:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1423083)
Jeśli faktycznie ma się w Wisełce dziać lepiej to może niech ogłoszą to przed piątkiem bo na razie frekwencja zapowiada się fatalnie. Dziś jak zapytałem dziewczyne z kas to jej reakcja była wymowna. Dramat.

A o co zes sie pytał? O numer telefonu?

A teraz idz do biedronki i zapytaj babe z kasy o plany zarządu.

dawiss 16.12.2015 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1423090)
A o co zes sie pytał? O numer telefonu?

A teraz idz do biedronki i zapytaj babe z kasy o plany zarządu.

Zapytal jak schodza bilety... czytac nie umiesz?

swiety37 16.12.2015 08:38

...o bilety pytał panią z kasy... o bilety..:) a w biedronce nie ma biletów;)

A tak poważnie... To jeżeli ma być jakaś dobra wiadomość w tym tygodniu to ogłaszać jak tylko będzie już zaklepana/potwierdzona!!!

m_abg 16.12.2015 09:32

http://www.wislaportal.pl/30107,Bogu...sie_Wisly.html

pisałem o tym ze nie musi. zmiany wlasciciela tez nie będzie zadnej takiej ze z telefoniki do Cupiala tez nie
zmieni sie tylko to co juz pisałem władze Klubu

Rustin 16.12.2015 10:54

Jeśli ktoś myśli, że osoby na kasach nie wiedzą, ile biletów schodzi, to chyba urodził się wczoraj.

Z frekwencją jest źle, ale może uzbiera się 10 tysięcy, pod warunkiem, że ludzie zbiorą dużo nakrętek z Coca - Coli.

wolfu 16.12.2015 11:31

Nie znalazłem odpowiedniego tematu, to walnę tu.

Cytat:

"Po przeanalizowaniu dokumentacji 16 klubów Ekstraklasy, komisja stwierdziła, iż 13 klubów spełniło kryterium F.09 Podręcznika Licencyjnego dla klubów Ekstraklasy na sezon 2015/2016.

W związku z wątpliwościami dotyczącymi trzech klubów: Wisły Kraków, Lechii Gdańsk oraz Ruchu Chorzów, komisja wszczęła wobec nich postępowanie wyjaśniające w celu dodatkowej weryfikacji."

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl