![]() |
czy transfer Jopa oznacza że do Wisły nie przyjdzie Braz i Carlinhos?
|
Cytat:
|
Tutaj co nie którzy nie potrafią zrozumieć ze nie wszystko od Bednarza zależy. Transfery zależą od tzw. góry (Cupiał, RN). Bednarz szuka zawodników, negocjuje z nimi, ale potem RN musi zatwierdzić kontrakt. Bednarz nie decyduje o tym ze pan X nie przychodzi a pan Y przychodzi.
|
Przydałby się i Carlinhos i Braz. Zrezygnować z jednego z tej nowej trójki za rok i wydaje mi się, że obrona na LM by była ;)
|
bardzo dobry transfer. W Rosji tylko nabral wiekszego doswiadczenia co na penwo sie przyda.
Wersja dla jeczacych: bardzo dobry zmiennik, doswiadczony, nic nie kosztowal. Na polska lige wystarczy w zupelnosci. Lech czy Legia na pewno by nim nie pogardzily. Brawo za transfer! |
Aithon jest na testach w Arce i naprawdę nie wiem co mu się z mózgiem zrobiło, że tam jest xD może jeszcze do nas przyjdzie ;)
|
Cytat:
Zawodnika który będzie u nas grał 11!!! sezon, który ponad 270 razy ubierał Wisły koszulkę tak nazywasz? A co do Mariusza, witamy ponownie, bardzo się cieszę, solidny zawodnik. Trzymam kciuki, powodzenia :) |
Cytat:
Wybacz słowa typu "raczej" ale tak to już jest, że nie możemy być niczego pewni.:-) |
Wisla aktualnie miała 3 obronców, a wy narzekacie, ze zakontraktowano własnie ponad 20krotnego reprezentanta Polski, zawodnika który rozegrał prawie 90!! spotkań w lidze rosyjskiej, która bije nasza na głowe :) nikt nie gwarantuje ze bedzie grał dobrze, każdy kibic w Polsce pamięta jego drewniany występ przeciwko Austrii, ale nie możecie zaprzeczać, ze to jest realne wzmocnienie Wisły i tyle...
|
Cytat:
W sumie tez sie ciesze Obroncow w naszym wypadku nigdy za mało wiec ,doswiadczony,miejmy nadzieje zdrowy Jop wzmocni nasza defensywe |
Cytat:
Cytat:
|
Tak ja też się cieszę z zakontraktowania Jopa. To już nie jest ten piłkarz który popełniał kiks za kiksem, zobaczycie będzie z niego solidny obrońca.
A tych którzy narzekają nierozumiem...to lepiej wogóle mieć 3 zdrowych obrońców tak? P.S. Niestety powrót Cebanu oznacza chyba już definitywnie kres rozmów z Nurkovicem...szkoda wielka szkoda, gdyż jest to wielki talent, na tą chwilę z pewnością bardziej doświadczony od mołdawianina |
Najśmieszniejsze, że Onet i inne 'wiarygodne' źródła wieszczyły, iż Jop sobie jakąś przerwę robi. A tu proszę - fajnie, że wraca, mam nadzieję, iż będzie dobrym zmiennikiem dla Głowy lub Marcelo.
Ps. Oby to nie był zwiastun odejścia Marcelo..... tfu tfu! odpukać! |
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21350
kolejny sukces transferowy Wisły! :) nie spełniły się wasze czarne prognozy na szczęście... |
wszystko ładnie pięknie i mimo wszystko cieszę się że Jop przyszedł chodź parę stron temu uważałem że jest niegodny. Zmieniłem zdanie bo Mariusz wzmocni rywalizację na środku, ale faktem pozostaje że mamy praktycznie 3 obrońców, bo którego z trójki Marcelo-Głowacki-Jop wystawimy na prawej obronie?
Mam nadzieję że jak najszybciej dojdzie Braz to wstawi się go zamiast np Garguły na listę i obronę będziemy mieli pierwszorzędną. Jeszcze Nurković i jakiś napastnik i będzie gicik :) |
Kto jeszcze przyjść może, panie dyrektorze?
Chyba jako kibice powinniśmy pogodzić się z tym, że polityka transferowa Wisełki przypomina akcje a'la Hitchcock. Gwałtowne zwroty akcji, trzęsienie ziemi a potem wzrost napięcia... to bardzo denerwuje ale takie są nasze realia.
1) Jop - można go trochę pokrytykować, ale uważam jego sprowadzenie za dobry ruch. Jest doświadczonym stoperem i przyszedł za darmo, co przy skromnych funduszach naszego klubu nie jest bez znaczenia. W dodatku roczny kontrakt eliminuje możliwość wystąpienia sytuacji typu "Dawidowski-2". 2) Kirm - konkretne pieniądze za skrzydłowego i jak na razie bardzo dobry efekt. W pierwszym jego meczu - asysta, dziś bramka. Oby tak z Levadią! Panie Jacku, czy w klubie nie ma jeszcze ze 400 tys. na napastnika podobnej klasy? :-) Wiem, wiem, Kirm przyszedł do nas jako "okazja", bo z zachodu nikt się po niego nie zgłosił. 3) Nurković i Braz - wprawdzie (jeszcze) nie są naszymi zawodnikami, ale dużo się o nich pisze. Na pewno obaj by się przydali, bo trudno, by drugim bramkarzem był 18-latek Kurto (Cebanu niech idzie się ogrywać do Bytomia), natomiast w obronie nie jest za wesoło (nie wiem, czemu w sparingu z Sosnowcem ani minuty nie zagrał Głowacki). Nie sądzę by obaj "zgnili" na ławce rezerwowych - przed Wisełką długi sezon. :shock: Tak na marginesie - zastanawiam się, czy nieoficjalne portale wiślackie celowo nie puszczają czasami niesprawdzonych bądź chybionych wiadomości (jak ta o "niespodziance" na prezentacji nowych zawodników), by zmylić dziennikarzy innych gazet. Ochalik ostrzegał kiedyś, że ujawnienie negocjacji z niektórymi zawodnikami "podbija" cenę i utrudnia dalsze rozmowy. Jak dla mnie, SE, Fakt i inne ScienceFiction mogą pisać co chcą, byle tylko Skorża miał kompletną kadrę na ligę i puchary - a obrońca, napastnik i bramkarz jeszcze by się przydali. |
Cytat:
|
Ciekawe kogo znowu pan Peralta podeśle, może on powinien skupić się na obrońcach. Marcelo znakomity, Braz wydaje się niezły, a napastnicy:Beto i ten Vinicius... szkoda gadać.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Adis Nurković w Wiśle raczej nie zagra, przynajmniej na tę chwilę tak wygląda jego sytuacja.
|
Cytat:
|
Cytat:
Głowacki - solidny obrońca, gościu oddany klubowi... ale zawodnik "szklany", taka prawda. Kto tego nie widzi ten chyba przespał ostatnie sezony. Wielu jest takich - Niedzielan, Grzelak, Nowak itp. Normalne, grunt by klub zabezpieczył ich pozycję solidnym zmiennikiem. Nam się to chyba udało. Jest różnica od normalnego określenia czyjejś kontuzjogenności do zwykłego chamskiego zwyzywania od złomu. |
Cytat:
|
Gdzieś jest napisane co stało się Głowackiemu? Niektórzy kraczą jakby pół roku miał nie grać.
|
Głowa ma drobny uraz podobno z tego co na oficjalnej pisze.
Co do Jopa to jak dla mnie spoko transfer jak się w ciągu roku sprawdzi to przedłużą z nim kontrakt pewnie na 2 lata jak ze Singlarem a jak nie to nara. Bardzo rozsądne posunięcie klubu. |
Transfer Jopa w najmniej oczekiwanym momencie. Ciekawe co to oznacza. Każdy ma swoje wersje ale tego przekonamy się w najbliższym czasie. Jak dla mnie Jop był zdatny piłkarsko 2 lata temu. To co pokazał w reprezentacji i w FK w meczach z Legią nie napawa optymizmem. Oby kontuzja Głowackiego nie była poważniejsza i nie oznaczało to końca rozmów z jakimś prawym obrońcą.
|
dziwne ze nikt po meczu nie pytal Skorży o transfery
|
A po co pytac jak i tak zawsze dzieje sie co innego niz ktokolwiek w klubie mowi...
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21355
jesli to prawda to są już kpiny |
mam nadzieję że będzie jak z Jopem że nie ale jednak tak :)
|
Cytat:
Jaki jest efekt ? Dwaj ostatni już są w Wiśle.. Może Zubanovic mówiąc w ten sposób chce podbić wysokość wynagrodzenia dla piłkarza albo dla siebie ? Z jednej strony może to być prawda , a z drugiej dobry prognostyk. Poczekamy, zobaczymy........ |
Cytat:
|
czyli nadale będzie jeden wielki cyrk z testowaniem kolejnych kandydatów...
|
Lecz w końcu bramkarze nie przyjadą wiedząc jak u nas się to kończy
|
Cytat:
|
Ja bylbym za tym zeby co poniektorzy pzrestali czytac doniesienie medialne i gazetowe...
|
Ja się zastanawiam jak słaby musi być obecnie Cebanu że przy takim bramkarzu jak Pawełek nie dostał nawet jednej szansy w poważnym meczu, chyba że to Kazimierski ma więcej do gadania przy obsadzie bramki ...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl