Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

nicolas 10.07.2009 21:48

czy transfer Jopa oznacza że do Wisły nie przyjdzie Braz i Carlinhos?

Przemoo 10.07.2009 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nicolas (Post 760037)
czy transfer Jopa oznacza że do Wisły nie przyjdzie Braz i Carlinhos?

Ze Carlinhos nie przejdzie oznacza milczenie o nim od dwoch tygodnii... Wierzę jednak, że Braz przyjdzie. Naprawde jeszcze Nurkovic i jakis napastnik i optymalne okienko . postarajcie sie Panowie

henrry_6996 10.07.2009 21:56

Tutaj co nie którzy nie potrafią zrozumieć ze nie wszystko od Bednarza zależy. Transfery zależą od tzw. góry (Cupiał, RN). Bednarz szuka zawodników, negocjuje z nimi, ale potem RN musi zatwierdzić kontrakt. Bednarz nie decyduje o tym ze pan X nie przychodzi a pan Y przychodzi.

Ejdzbiol 10.07.2009 21:57

Przydałby się i Carlinhos i Braz. Zrezygnować z jednego z tej nowej trójki za rok i wydaje mi się, że obrona na LM by była ;)

maRgrabkarz 10.07.2009 22:02

bardzo dobry transfer. W Rosji tylko nabral wiekszego doswiadczenia co na penwo sie przyda.
Wersja dla jeczacych: bardzo dobry zmiennik, doswiadczony, nic nie kosztowal. Na polska lige wystarczy w zupelnosci. Lech czy Legia na pewno by nim nie pogardzily.
Brawo za transfer!

Ejdzbiol 10.07.2009 22:08

Aithon jest na testach w Arce i naprawdę nie wiem co mu się z mózgiem zrobiło, że tam jest xD może jeszcze do nas przyjdzie ;)

iiYama 10.07.2009 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 759987)
Dobry ruch.
A i nie zapomnijmy, że na środku mamy szrota Głowę...

Gościu stuknij się w głowę :-/

Zawodnika który będzie u nas grał 11!!! sezon, który ponad 270 razy ubierał Wisły koszulkę tak nazywasz?

A co do Mariusza, witamy ponownie, bardzo się cieszę, solidny zawodnik. Trzymam kciuki, powodzenia :)

WislakP 10.07.2009 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez delukaTS (Post 760048)
A wracając do tematu Carlinhosa to sprawa zamknięta raczej jest. Nie róbmy sobie nadziei.

No raczej nie jest. Carlinhos jest po prostu dośc nisko na liście życzeń Skorży. Najprawdopodobniej przyjdzie on, albo ktoś lepszy.

Wybacz słowa typu "raczej" ale tak to już jest, że nie możemy być niczego pewni.:-)

marine88 10.07.2009 22:14

Wisla aktualnie miała 3 obronców, a wy narzekacie, ze zakontraktowano własnie ponad 20krotnego reprezentanta Polski, zawodnika który rozegrał prawie 90!! spotkań w lidze rosyjskiej, która bije nasza na głowe :) nikt nie gwarantuje ze bedzie grał dobrze, każdy kibic w Polsce pamięta jego drewniany występ przeciwko Austrii, ale nie możecie zaprzeczać, ze to jest realne wzmocnienie Wisły i tyle...

Wojtas 10.07.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 760011)
Mam nadzieję tylko, że Głowa się nie wysypał na dłuższy czas...
Na początku byłem przeciwny temu transferowi ale Jop naprawdę może okazać się przydatny.

.

W sumie tez sie ciesze

Obroncow w naszym wypadku nigdy za mało wiec ,doswiadczony,miejmy nadzieje zdrowy Jop wzmocni nasza defensywe

prober 10.07.2009 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 759969)
Może być tak że z Głową jest coś nie dobrze i dlatego tak długo przekonywali Jopa aż się zgodził obym się mylił

Oj tak, przeglądając ten wątek w ciągu kilkunastu ostatnich dni można dojść do wniosku, że kilku forumowiczów ma coś nie tak z głową... ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 760031)
Ja bym proponował jedno od kilku userów przeprosić p.Bednarza bo kilku dzisiaj oraz wczoraj najeżdżało na niego....

Piszesz to tak, jakby cała paplanina i próba pozbycia nadmiaru testosteronu tych internetowych mądrali miała jakiekolwiek NIEZEROWE znaczenie dla dyrektora sportowego mistrza Polski, który po prostu wykonuje swoją pracę. :)

leszekpw 10.07.2009 22:35

Tak ja też się cieszę z zakontraktowania Jopa. To już nie jest ten piłkarz który popełniał kiks za kiksem, zobaczycie będzie z niego solidny obrońca.

A tych którzy narzekają nierozumiem...to lepiej wogóle mieć 3 zdrowych obrońców tak?

P.S. Niestety powrót Cebanu oznacza chyba już definitywnie kres rozmów z Nurkovicem...szkoda wielka szkoda, gdyż jest to wielki talent, na tą chwilę z pewnością bardziej doświadczony od mołdawianina

!!IRIVER!! 10.07.2009 22:36

Najśmieszniejsze, że Onet i inne 'wiarygodne' źródła wieszczyły, iż Jop sobie jakąś przerwę robi. A tu proszę - fajnie, że wraca, mam nadzieję, iż będzie dobrym zmiennikiem dla Głowy lub Marcelo.

Ps. Oby to nie był zwiastun odejścia Marcelo..... tfu tfu! odpukać!

Przemoo 10.07.2009 22:37

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21350
kolejny sukces transferowy Wisły! :)
nie spełniły się wasze czarne prognozy na szczęście...

TSW06 10.07.2009 22:53

wszystko ładnie pięknie i mimo wszystko cieszę się że Jop przyszedł chodź parę stron temu uważałem że jest niegodny. Zmieniłem zdanie bo Mariusz wzmocni rywalizację na środku, ale faktem pozostaje że mamy praktycznie 3 obrońców, bo którego z trójki Marcelo-Głowacki-Jop wystawimy na prawej obronie?
Mam nadzieję że jak najszybciej dojdzie Braz to wstawi się go zamiast np Garguły na listę i obronę będziemy mieli pierwszorzędną. Jeszcze Nurković i jakiś napastnik i będzie gicik :)

el Nuero 10.07.2009 22:55

Kto jeszcze przyjść może, panie dyrektorze?

Chyba jako kibice powinniśmy pogodzić się z tym, że polityka transferowa Wisełki przypomina akcje a'la Hitchcock. Gwałtowne zwroty akcji, trzęsienie ziemi a potem wzrost napięcia... to bardzo denerwuje ale takie są nasze realia.

1) Jop - można go trochę pokrytykować, ale uważam jego sprowadzenie za dobry ruch. Jest doświadczonym stoperem i przyszedł za darmo, co przy skromnych funduszach naszego klubu nie jest bez znaczenia. W dodatku roczny kontrakt eliminuje możliwość wystąpienia sytuacji typu "Dawidowski-2".

2) Kirm - konkretne pieniądze za skrzydłowego i jak na razie bardzo dobry efekt. W pierwszym jego meczu - asysta, dziś bramka. Oby tak z Levadią! Panie Jacku, czy w klubie nie ma jeszcze ze 400 tys. na napastnika podobnej klasy? :-) Wiem, wiem, Kirm przyszedł do nas jako "okazja", bo z zachodu nikt się po niego nie zgłosił.

3) Nurković i Braz - wprawdzie (jeszcze) nie są naszymi zawodnikami, ale dużo się o nich pisze. Na pewno obaj by się przydali, bo trudno, by drugim bramkarzem był 18-latek Kurto (Cebanu niech idzie się ogrywać do Bytomia), natomiast w obronie nie jest za wesoło (nie wiem, czemu w sparingu z Sosnowcem ani minuty nie zagrał Głowacki). Nie sądzę by obaj "zgnili" na ławce rezerwowych - przed Wisełką długi sezon. :shock:

Tak na marginesie - zastanawiam się, czy nieoficjalne portale wiślackie celowo nie puszczają czasami niesprawdzonych bądź chybionych wiadomości (jak ta o "niespodziance" na prezentacji nowych zawodników), by zmylić dziennikarzy innych gazet. Ochalik ostrzegał kiedyś, że ujawnienie negocjacji z niektórymi zawodnikami "podbija" cenę i utrudnia dalsze rozmowy. Jak dla mnie, SE, Fakt i inne ScienceFiction mogą pisać co chcą, byle tylko Skorża miał kompletną kadrę na ligę i puchary - a obrońca, napastnik i bramkarz jeszcze by się przydali.

FredzIo 10.07.2009 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW06 (Post 760083)
wszystko ładnie pięknie i mimo wszystko cieszę się że Jop przyszedł chodź parę stron temu uważałem że jest niegodny. Zmieniłem zdanie bo Mariusz wzmocni rywalizację na środku, ale faktem pozostaje że mamy praktycznie 3 obrońców, bo którego z trójki Marcelo-Głowacki-Jop wystawimy na prawej obronie?
Mam nadzieję że jak najszybciej dojdzie Braz to wstawi się go zamiast np Garguły na listę i obronę będziemy mieli pierwszorzędną. Jeszcze Nurković i jakiś napastnik i będzie gicik :)

Można dokonać tylko jednej wymiany zawodnika. I ją wykorzysta Jop.

WislakP 10.07.2009 22:58

Ciekawe kogo znowu pan Peralta podeśle, może on powinien skupić się na obrońcach. Marcelo znakomity, Braz wydaje się niezły, a napastnicy:Beto i ten Vinicius... szkoda gadać.

koyoot 10.07.2009 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 760073)
(...)
P.S. Niestety powrót Cebanu oznacza chyba już definitywnie kres rozmów z Nurkovicem...szkoda wielka szkoda, gdyż jest to wielki talent, na tą chwilę z pewnością bardziej doświadczony od mołdawianina

Cebanu wraca ale tylko na dwa tygodnie. Wisla zyskala tym troche czasu na negocjacje albo na podpisanie innego bramkarza.

prober 10.07.2009 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakP (Post 760092)
Ciekawe kogo znowu pan Peralta podeśle, może on powinien skupić się na obrońcach. Marcelo znakomity, Braz wydaje się niezły, a napastnicy:Beto i ten Vinicius... szkoda gadać.

Może on jest medium i w tajemniczy sposób trafnie rozpoznaje potencjał obrońców, a gracze ofensywni już zakłócają jego aurę? Odsyłać wszystkich napastników od Peralty, chcemy więcej jego defensorów!

Adasss 10.07.2009 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 760097)
Może on jest medium i w tajemniczy sposób trafnie rozpoznaje potencjał obrońców, a gracze ofensywni już zakłócają jego aurę? Odsyłać wszystkich napastników od Peralty, chcemy więcej jego defensorów!

A może ma po prostu znaleźć napastników za darmo lub prawie darmo? Efekt nietrudny do przewidzenia ;-)

TSW06 10.07.2009 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 760091)
Można dokonać tylko jednej wymiany zawodnika. I ją wykorzysta Jop.

a to nie wiedziałem ale w takim razie Boże daj siłę zarządowi żeby do jutra Braz był załatwiony ;)

hunter 10.07.2009 23:27

Adis Nurković w Wiśle raczej nie zagra, przynajmniej na tę chwilę tak wygląda jego sytuacja.

PasiorWKS 10.07.2009 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 760104)
Adis Nurković w Wiśle raczej nie zagra, przynajmniej na tę chwilę tak wygląda jego sytuacja.

A założysz się, że będzie zupełnie odwrotnie ? :>

felipe 10.07.2009 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joaquin (Post 760020)
Za takie stwierdzenie należy sie odpoczynek od tego forum. Nie dajmy się ponosić emocjom. Arkowi sie należy szacunek, dużo większy niz powyżej zaprezentowany.

Ale co ma "szacunek" do oceny rzeczywistości...? Nie popadajmy w paranoje, tylko trzeźwo oceniajmy zawodników, gdzie trzeba krytykujmy.

Głowacki - solidny obrońca, gościu oddany klubowi... ale zawodnik "szklany", taka prawda. Kto tego nie widzi ten chyba przespał ostatnie sezony.

Wielu jest takich - Niedzielan, Grzelak, Nowak itp. Normalne, grunt by klub zabezpieczył ich pozycję solidnym zmiennikiem. Nam się to chyba udało.

Jest różnica od normalnego określenia czyjejś kontuzjogenności do zwykłego chamskiego zwyzywania od złomu.

hunter 10.07.2009 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PasiorWKS (Post 760106)
A założysz się, że będzie zupełnie odwrotnie ? :>

Nie będę się zakładał, bo sytuacja z Jopem dobitnie pokazuje, że wszystko w każdej chwili może się obrócić o 180 stopni.

KOALIK 10.07.2009 23:48

Gdzieś jest napisane co stało się Głowackiemu? Niektórzy kraczą jakby pół roku miał nie grać.

martinius028 10.07.2009 23:53

Głowa ma drobny uraz podobno z tego co na oficjalnej pisze.

Co do Jopa to jak dla mnie spoko transfer jak się w ciągu roku sprawdzi to przedłużą z nim kontrakt pewnie na 2 lata jak ze Singlarem a jak nie to nara. Bardzo rozsądne posunięcie klubu.

matti123 10.07.2009 23:54

Transfer Jopa w najmniej oczekiwanym momencie. Ciekawe co to oznacza. Każdy ma swoje wersje ale tego przekonamy się w najbliższym czasie. Jak dla mnie Jop był zdatny piłkarsko 2 lata temu. To co pokazał w reprezentacji i w FK w meczach z Legią nie napawa optymizmem. Oby kontuzja Głowackiego nie była poważniejsza i nie oznaczało to końca rozmów z jakimś prawym obrońcą.

peterwislak 10.07.2009 23:56

dziwne ze nikt po meczu nie pytal Skorży o transfery

nesta 11.07.2009 00:10

A po co pytac jak i tak zawsze dzieje sie co innego niz ktokolwiek w klubie mowi...

jacek67 11.07.2009 07:26

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21355
jesli to prawda to są już kpiny

Dozamet1 11.07.2009 07:28

mam nadzieję że będzie jak z Jopem że nie ale jednak tak :)

matizaq 11.07.2009 07:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacek67 (Post 760156)

Ja bym się nie przejmował,tego rodzaju doniesieniami. Wiadomo - Nurkovic już raz definitywnie odchodził , Jop juz kończył karierę a tematu Kirma w ogóle nie było...
Jaki jest efekt ? Dwaj ostatni już są w Wiśle.. Może Zubanovic mówiąc w ten sposób chce podbić wysokość wynagrodzenia dla piłkarza albo dla siebie ?
Z jednej strony może to być prawda , a z drugiej dobry prognostyk.
Poczekamy, zobaczymy........

Pan Jotka 11.07.2009 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 760158)
Ja bym się nie przejmował,tego rodzaju doniesieniami. Wiadomo - Nurkovic już raz definitywnie odchodził , Jop juz kończył karierę a tematu Kirma w ogóle nie było...
Jaki jest efekt ? Dwaj ostatni już są w Wiśle.. Może Zubanovic mówiąc w ten sposób chce podbić wysokość wynagrodzenia dla piłkarza albo dla siebie ?
Z jednej strony może to być prawda , a z drugiej dobry prognostyk.
Poczekamy, zobaczymy........

O ile pamięć mnie nie myli to podobnie bylo z Diego tristanem. Negocjowali, a na koniec dali zupełnie inne warunki niz te dogadane i sprawa legła. Tak czy siak nie mamy znowu bramkarza.

Luk4s 11.07.2009 07:49

czyli nadale będzie jeden wielki cyrk z testowaniem kolejnych kandydatów...

jacek67 11.07.2009 07:52

Lecz w końcu bramkarze nie przyjadą wiedząc jak u nas się to kończy

matizaq 11.07.2009 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk4s (Post 760160)
czyli nadale będzie jeden wielki cyrk z testowaniem kolejnych kandydatów...

O ile to prawda (jeszcze raz powtarzam,żeby nie brać tego za pewnik) to czasu na testowanie kolejnych wynalazków już raczej nie ma.....Wierzę jednak ,że Pan Bedarz ma jeszcze w zanadrżu jakiegoś bramkarza co najmniej na poziomie Nurkovica. Jakoś nie wyobrażam sobie,żeby w nadchodzącym sezonie drugim golkiperem był Filip Kurto.......

63.5 Kg 11.07.2009 08:00

Ja bylbym za tym zeby co poniektorzy pzrestali czytac doniesienie medialne i gazetowe...

_gilardino_ 11.07.2009 08:31

Ja się zastanawiam jak słaby musi być obecnie Cebanu że przy takim bramkarzu jak Pawełek nie dostał nawet jednej szansy w poważnym meczu, chyba że to Kazimierski ma więcej do gadania przy obsadzie bramki ...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl