Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

tarantulaw2 20.09.2011 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1167070)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Pol%C3%A1k
Może ma młodszego brata który też będzie jakimś odpałem w Czechach. :D

A co On ma do tego oprócz tego, że ma na nazwisko "Polak"?

e: silver03 - nie "łord kap" tylko "juefa ojro" :D

tarantulaw2 20.09.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1167077)
Temat założyłem dlatego, gdyż moim zdaniem sprawa ważna i zasługuje na osobne "potraktowanie"...

Ciekawe jakich argumentów użyli aby przekonać IZRAELCZYKA do gry w REPREZENTACJI POLSKI? Izraelczyka, który jeszcze wczoraj grał i strzelał dla Izraela...

Czy dzisiaj wszystko jest już na sprzedaż?

Euro 2012.... Izrael nie ma szans nawet na baraże.

Chrisman 20.09.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1167071)

Proponuje założyć topic: "Transfery Reprezentacji Polski - plotki, propozycje , informacje".

dobrexD10znaków

rafal777 20.09.2011 20:39

Mam nadzieję, że Lato był napruty i nie pamięta o czym gadali. Jeśli to jest prawda to jestem totalnie zniesmaczony. Jak zawodnik może jednego dia czuć się 100% izraelitą i grać w ich kadrze a po chwili (gdy Izrael traci szansę na EURO) czuje się Polakiem. Oby to była plotka...

karas1983 20.09.2011 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1167086)
Oby to była plotka...

Skoro napisała o tym oficjalna strona PZPN-u to coś musi być na rzeczy... Teraz tylko czekać aż p. Olejkowska powie, że nie ma takiego tematu.

Agent Meliksona pytał o powołanie od Smudy, gdy jego klient był na zgrupowaniu reprezentacji Izraela!

http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...ranciszka.html

Ventigo 20.09.2011 20:45

Jak już mamy się poniżać to w sumie co będziemy się ograniczać, powołajmy całą jedenastkę naturalizowanych Polaków. Jak szaleć to szaleć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1167071)
L: You Polska grac. Łord Kap 2012, ok?
M: aha, ok.

A znacie to:
Grzesio Lato we Francuskiej restauracji. Nie zna języka, jednak usiłuje coś zamówić:
- La Spagetti proszę i La piwoo.
Okazuje się, że kelner nie ma większych problemów. Zadowolony Grzesio dodaje:
- La jeszcze jedno piwo.
Znowu otrzymuje to co zamówił. Prosząc o rachunek mówi więc do kelnera:
- La kelner widzi jak ja La dobrze po La Francusku La mówię?
- Jakbym nie był Polakiem, to byś La gówno zjadł!

JOSE 841 20.09.2011 20:45

Cinek1906 w wyjściowej 11stce reprezentacji Niemiec gra z 7 cudzoziemców z niemieckim obywatelstwem kolejna 4 siedzi w co drugim meczu na ławce i co mają powiedzieć kibice podopiecznych Joachima Löwa???.Jeśli Melikson ma być poważnym wzmocnieniem dla reprezentacji Polski to czemu nie.Tylko pytanie ile w tym prawdy i co na to sam zainteresowany

domin_czyzyny 20.09.2011 20:45

jeśli, jeśli to prawda to nie jest to najładniejsze i honorowe zachowanie Maora względem Jego Ojczyzny, ale może wyjść na dobre naszej kadrze

tarantulaw2 20.09.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1167090)
Cinek1906 w wyjściowej 11stce reprezentacji Niemiec gra z 7 cudzoziemców z niemieckim obywatelstwem kolejna 4 siedzi w co drugim meczu na ławce i co oni mają powiedzieć.Jeśli Melikson ma być poważnym wzmocnieniem dla reprezentacji Polski to czemu nie.Tylko pytanie ile w tym prawdy i co na to sam zainteresowany

Ale My jesteśmy Polska, a nie Niemcy...

CH. 20.09.2011 20:51

jeden z największych mediów w Izraelu
http://www.one.co.il/Article/11-12/3...,0/187265.html

i ankieta gdzie powinien Maor grać
Polska - 47 %
Izrael 53
jak na razie ponad 10 tyś głosów.

chodzi o to ze Maor jest niedoceniany w Izraelu.. ma "swoje"lata i nie chce stać w miejscu..brat mu doradza żeby wybrał Polskę, osoby z jego otoczenia ten wybór zrozumieją

rafal777 20.09.2011 20:52

Cytat:

Cinek1906 w wyjściowej 11stce reprezentacji Niemiec gra z 7 cudzoziemców z niemieckim obywatelstwem kolejna 4 siedzi w co drugim meczu na ławce i co oni mają powiedzieć.Jeśli Melikson ma być poważnym wzmocnieniem dla reprezentacji Polski to czemu nie.Tylko pytanie ile w tym prawdy i co na to sam zainteresowany

Zamilcz na wieki. W kadrze Niemiec grają NIEMCY różnego pochodzenia! Zakoduj to sobie w głowie a ne powtarzaj głupot Smudy. Karolin Wozniacki to DUNKA polskiego pochodzenia, Podolski to NIEMIEC polskiego pochodzenia, Ozil to NIEMIEC tureckiego pochodzenia. Ozil nawet się nei urodził w Turcji, to są jak nie 100 to 99% Niemcy.

Cinek1906 20.09.2011 20:56

Cytat:

Dokładnie, tarantulaw2 mnie uprzedził, my jesteśmy reprezentacją Polski a nie Niemiec.. Weźmy odrazu rezerwe Brazylii, Angli, Niemiec... Bo co tam, no nie?

tomas_n 20.09.2011 21:01

sranie w banie... jak dla mnie to taka gra managerska ,mająca na celu jak najszybsze powołanie na oficjalne mecze kadry Izraela:)

mitmichael 20.09.2011 21:03

Juz niedługo kolejne mecze reprezentacji Izraela - niech w koncu zagra i dadza mu spokoj. Na razie Ci zza granicy, ktorzy decyduja sie na gre w polskiej kadrze w klubach albo siedza na ławce, albo graja koszmarnie, albo ciagle sa kontuzjowani.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 1167099)
Dokładnie, tarantulaw2 mnie uprzedził, my jesteśmy reprezentacją Polski a nie Niemiec.. Weźmy odrazu rezerwe Brazylii, Angli, Niemiec... Bo co tam, no nie?

Trafiłes bo Dudu z Widzewa chce grac dla Polski :P

silver03 20.09.2011 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1167096)
chodzi o to ze Maor jest niedoceniany w Izraelu.. ma "swoje"lata i nie chce stać w miejscu..brat mu doradza żeby wybrał Polskę, osoby z jego otoczenia ten wybór zrozumieją

Za Maora wstaw sobie Polanskiego, Perquis itd.

arti 20.09.2011 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1167088)
Skoro napisała o tym oficjalna strona PZPN-u to coś musi być na rzeczy... Teraz tylko czekać aż p. Olejkowska powie, że nie ma takiego tematu.

Agent Meliksona pytał o powołanie od Smudy, gdy jego klient był na zgrupowaniu reprezentacji Izraela!

http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...ranciszka.html

Wydaje mi się, że Olejkowską wywalili, teraz jest pejs Rząsa.
Co do Maora - to dla mnie byłoby niesmaczne i przykre.
Czerwona linia gry w c.uja zostałaby przekroczona (o ile już nie jest)

R33 20.09.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1167081)
A co On ma do tego oprócz tego, że ma na nazwisko "Polak"?

e: silver03 - nie "łord kap" tylko "juefa ojro" :D

Ironia............

mARCEL82 20.09.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1167095)
Ale My jesteśmy Polska, a nie Niemcy...

To dlaczego z Białorusią mamy grać w Niemczech ?? ;o)

Co do Maora, to nie chce mi się wierzyć, że zmieniłby tak szybko zdanie.

anthony09 20.09.2011 21:21

Nasi dziadkowie przewracają się w grobach od tego wszystkiego.
Brak jest jakiegokolwiek przywiązania do Polskości, do języka, do historii.
Człowiek, który reprezentuje nasz kraj powinien oprócz wpisanego w dowodach obywatelstwa Polskiego mieć przykazanie, iż nie jest to zwykły przywilej, lecz obowiązek reprezentowania sobą kultury języka, przywiązania do Polskości, historii. Nie może być tak, że pod wpływem jednego dnia ktoś staje się Polakiem.
Jeśli chodzi o sprawy potoczenia się gry w reprezentacji tzw. "obcokrajowca" to pozytywnie opiniuje przykłady tylko Boenischa, Obraniaka, Matuszczyka. Przykład Polanskiego i Perquisa jest naciągany a Meliksona już całkowicie ... Polanski chociaż się urodził w Polsce, chociaż mówi po polsku, Perquis od początku był za Polską, Melikson niestety to Izraelczyk z krwi i kości.

Ja osobięcie nie wierzę w to ;] Grzesiu Lato show let's start !!

lorddavy 20.09.2011 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1167097)
W kadrze Niemiec grają NIEMCY różnego pochodzenia! Podolski to NIEMIEC polskiego pochodzenia, Ozil to NIEMIEC tureckiego pochodzenia. Ozil nawet się nei urodził w Turcji, to są jak nie 100 to 99% Niemcy.

Co to za bzdury. Boateng też czarny Niemiec a brat gra w kadrze Ghany bo to NIEMIEC ghańskiego pochodzenia? Nie piszmy takich głupot jak matoły z Weszło. W większości kadr europejskich grają piłkarze naturalizowani, którzy gówno mają wspólnego z krajem, który reprezentują. Może jedynie język znają. A tu mówimy o gościu, który jest pół Polakiem a pół Izraelczykiem. W jego żyłach płynie polska krew a w żyłach Ozila i Boatenga może płynie niemiecka? Nie twórzmy jakichś chorych standardów, że my naturalizujemy a Niemcy grają swoimi.

Żebyśmy się zrozumieli, ja jestem przeciwny jakimkolwiek obcokrajowcom w naszej kadrze.

A co do Maora to tylko i wyłącznie on ma prawo zdecydować gdzie będzie grał. Chociaż wobec wcześniejszych jego wypowiedzi rozumiem rozgoryczenie jakie zapanowało. Sam czekam na wyjaśnienie tej sprawy i komentarz samego piłkarza by móc się do tego ustosunkować.

fialo 20.09.2011 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1167116)
Przykład Polanskiego i Perquisa jest naciągany a Meliksona już całkowicie ...

Przykład Perquisa był bardziej naciągany niż Meliksona, bo Melikson ma matkę z polskim obywatelstwem, a Pequis ma tylko tyle wspólnego z Polską, że jego prapradziadek ruchnął jego praprababkę i już mamy reprezentanta, no popatrzmy ile dla Polski znaczyła ta noc gdzieś w czasach Napoleońskich, kto by pomyślał.

Serio się przejmujecie problemami drużyny Reszty Świata, znanej jako 'Reprezentacja Polski' ? Ja mam w dupie głęboko tą zbieraninę i jej mecze oglądam tylko po to, żeby pocieszyć się 'wspaniałą' atmosferą na trybunach stworzoną przez Klub Kibica Reprezentacji :D

Ale zostawmy ten objazdowy cyrk i popatrzmy na sprawę z .... perspektywy kibica Wisły. I oto widzę same plusy :) A nuż Maor poprowadzi drużynę Reszty Świata pod flagą biało-czerwoną do np wyjścia z grupy i jego wartość automatycznie wzrośnie, co nam przyniesie większe korzyści z jego transferu (tym razem do innego klubu)?

willow 20.09.2011 21:56

Tylko pamiętajcie, że są ludzie, dla których ojczyzna jest tam, gdzie serce matki.

Kurz 20.09.2011 21:56

Bardo ucieszyłbym się, gdyby Maor zagrał dla naszej reprezentacji. Nie ma dla mnie znaczenia czy mówi po Polsku czy nie, nie ma znaczenie jego żydowskie pochodzenie (przez setki lat historia naszych narodów splotła się tak bardzo, że nie jest to istotne). Mój szacunek zaskarbił sobie nie tylko, jako piłkarz, ale przed wszystkim jako człowiek. Być może pozory mylą, ale na pierwszy rzut oka jest dla mnie wart więcej niż połowa naszej reprezentacji.

dwdx1906 20.09.2011 21:58

Szczerze? Boli bardziej niż Polański, Roger i reszta pier polaków. Czekam na dementi. Jeśli to prawda to Maor powinien zostać wyjebany.

luk984 20.09.2011 22:03

Ciężki temat biorąc pod uwagę fakt, że już raz odmówił....trochę tu pachnie chęcią wypromowania na Euro 2012...ale mówiąc szczerze i patrząc na Polańskiego czy Perquisa czy jeszcze niedawno przymierzanego Arbolede to Melikson ma największe prawo do gry w naszej reprezentacji spośród tych piłkarzy.

karas1983 20.09.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luk984 (Post 1167137)
patrząc na Polańskiego to Melikson ma największe prawo do gry w naszej reprezentacji spośród tych piłkarzy.

Dlaczego tak uważasz?

mitmichael 20.09.2011 22:08

Maor ma jutro wszystko powiedziec wiec czekajmy spokojnie.

dwdx1906 20.09.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luk984 (Post 1167137)
Ciężki temat biorąc pod uwagę fakt, że już raz odmówił....trochę tu pachnie chęcią wypromowania na Euro 2012...ale mówiąc szczerze i patrząc na Polańskiego czy Perquisa czy jeszcze niedawno przymierzanego Arbolede to Melikson ma największe prawo do gry w naszej reprezentacji spośród tych piłkarzy.

racja, ale boli bardziej, bo to Wiślak.

filip74 20.09.2011 22:11

Według nieoficjalnych informacji - Maor Melikson ma odnieść się do wypowiedzi prezesa Grzegorza Laty w środę -Onet

Michal_b3 20.09.2011 22:14

Francja, Niemcy, Brazylia teraz Izrael, wcześniej plotki o Kolumbii - ILE JESZCZE?! Brak mi słów... Zakładając, że to prawda - brak szans na awans Izraela na Euro2012 i zwrot w kierunku reprezentacji Smudy to oczywiście przypadek. Miał szansę od razu się zdecydować i grać dla Polski, nie zrobił tego i powinien trzymać się do końca swojego wyboru i ponosić jego konsekwencje. NIE DLA CUDZOZIEMCÓW W REPREZENTACJI POLSKI! I nie ważne czy to Wiślak, Legionista, Lechista czy Widzewiak.

ps. Mam nadzieję, że jutro zostanie to zdementowane.

pan Dudi 20.09.2011 22:15

Skoro jutro ma być oficjalna informacja na ten temat, to wstrzymajcie się z komentarzem, bo przecież nic nie wiecie. PZPN i jego prezes już niejednokrotnie skompromitowali się "głupim gadaniem", więc liczę, że to po prostu kolejny objaw ich głupoty.

willow 20.09.2011 22:15

Przypomnę, że Maor jest Polakiem, a jego wyznanie ma znaczenie drugorzędne. Rozumiem, że wyjebalibyście dobrego piłkarza bo jest husytem, kalwinem albo anglikaninem?
Proponuję wziąć rozbieg i poszukać najbliższej sosny.
Boukhariego na rękach nosiliście w 94 minucie pamiętnego meczu mimo, że muzułmanie plują na krzyż.
Chorych z nienawiści wysyłałbym do kamieniołomów na całe życie.

martin_6 20.09.2011 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1167144)
Przypomnę, że Maor jest Polakiem, a jego wyznanie ma znaczenie drugorzędne. Rozumiem, że wyjebalibyście dobrego piłkarza bo jest husytem, kalwinem albo anglikanem?
Proponuję wziąć rozbieg i poszukać najbliższej sosny.
Boukhariego na rękach nosiliście w 94 minucie pamiętnego meczu mimo, że muzułmanie plują na krzyż.
Chorych z nienawiści wysyłałbym do kamieniołomów na całe życie.

Ale kto tu mówi o religii?
Raczej o narodowości. A jest Żydem polsko-rumuńskiego (bodajże, jeśli mi się ubzdurało, że jego ojciec jest z Rumunii to mnie poprawcie) pochodzenia.

willow 20.09.2011 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1167145)
Raczej o narodowości. A jest Żydem polsko-rumuńskiego (bodajże, jeśli mi się ubzdurało, że jego ojciec jest z Rumunii to mnie poprawcie) pochodzenia.

Polskiego po matce. A matka to dla mnie świętość, nie wystarcza?
Po kim m jeszcze być Polakiem? Po wujku, psie i kocie?

AXEL75 20.09.2011 22:22

Wczoraj go nosiliście na rękach w 70 minucie , dziś na niego plujecie. To właśnie prawdziwa twarz kibica Wisły.Wstyd panowie :(

lorddavy 20.09.2011 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1167145)

Ojciec Rumun a matka Polka to jakim cudem dziecko jest Izraelczykiem :lol:

dwdx1906 20.09.2011 22:23

Jest Izraelitą, mama tylko urodziła się w Polsce.

karas1983 20.09.2011 22:23

Cytat:

Maor jest Polakiem, a jego wyznanie ma znaczenie drugorzędne. Rozumiem, że wyjebalibyście dobrego piłkarza bo jest husytem, kalwinem albo anglikaninem?

Nie zauważyłem aby ktoś w tym temacie był przeciwny gry Maora w reprezentacji Polski dlatego, że jest wyznania mojżeszowego. Jesli już to raczej z innych względów. Religia nie ma z tym nic wspólnego.

Cytat:

Proponuję wziąć rozbieg i poszukać najbliższej sosny

Czemu akurat sosny?:>

milosz 20.09.2011 22:32

Maor Melikson ma podwójne obywatelstwo i może wybierać kogo chce reprezentować, a mnie jedynie bawią różne i śmieszne kompleksy naszych kibiców, jak mam być szczery to każda ewentualność jest dla mnie do zaakceptowania, ot jego wolny wybór. Zaś wracając do tych dziwacznych poglądów, to najbardziej mnie cieszy że Melikson, a ostatnio zwłaszcza Biton są z Izraela (choć Maor ma wspomniane podwójne obywatelstwo)...zawsze irytował mnie antysemityzm wśród niektórych kibiców Wisły i zwyczajnie bardzo mnie cieszy ...że to już w zasadzie przeszłość. Brawo Maor, brawo Dudu ! Wisła staje się normalnym europejskim klubem, tylko sportowo musi się trochę poprawić (no może więcej niż trochę), no i w kwestii tożsamości drużyny pewnie przydałoby się więcej Polaków a najlepiej wychowanków ...ale to zupełnie inny temat.

martin_6 20.09.2011 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1167147)
Polskiego po matce. A matka to dla mnie świętość, nie wystarcza?
Po kim m jeszcze być Polakiem? Po wujku, psie i kocie?

Nie, to że DLA CIEBIE matka to świętość, nie wystarcza mi. Bo ktoś inny powie, że wujek to świętość i co wtedy?

Zresztą, matka to też polska Żydówka. Nie żebym coś miał do polskich Żydów (poza tymi z drugiej strony Błoń :lol:), ale ci zwykle raczej nieszczególnie identyfikowali się z Polską, a raczej ze sobą nawzajem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1167150)
Ojciec Rumun a matka Polka to jakim cudem dziecko jest Izraelczykiem :lol:

To samo. Matka Żydówka (polska), więc on też jest Żydem. Izraelczyk to natomiast pojęcie dość mgliste ze względu na efemeryczność tego państwa, ale skoro się tam wychował, to spokojnie można go uznać za Izraelczyka.

Aha, Żyd, żyd i Izraelczyk to trzy różne, niekoniecznie powiązane ze sobą pojęcia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl