![]() |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=D5rLsb3M0hk To nie jego wina, że praktycznie całą rundę leczył kontuzje. I jak teraz słyszę, że po jednym słabszym meczu "kibice" już by Patryka sprzedawali to krew się we mnie gotuję i najchętniej bym im sprzedawał plaskacza, jeden po drugim, tak na otrzeźwienie. Ja rozumiem posadzić zawodnika na ławkę , niech walczy o miejsce w 1 zespole, ale sprzedawać? Po jednym meczu? |
Cytat:
Gdyby po zmianie jak profesjonalny piłkarzy przybiłby piątkę z trenerem Moskalem i usiadł na ławce nie byłoby takiej krytyki .Krytyki która jest jak najbardziej uzasadniona .Jeżeli tak zachowałby się Marko, Osman czy o matko Jaliens to wszyscy tutaj domagaliby się dyscyplinarnego zwolnienia a, że postąpił tak bożyszcze kibiców Patryk Małecki to część tutaj o dziwo jeszcze się dziwi krytyce. Prawdziwy Wiślak taki jak Moskal mieszkał z żoną i małym dzieckiem w jednym pokoiku i dawał z siebie wszystko a jak finansowo było krucho poszedł do Lecha ratować byt finansowy Wisły .Małecki to rozkapryszony gówniarz o wyolbrzymionym mniemaniu .Czasami strzele ważne bramki ? Fajnie , ciesze się bo w końcu strzela dla Wisły ale to nie znaczy , że haj zrobi głupotę jak ostatnio ma nie być poddany krytyce . |
Moim zdaniem Genkov jest nam potrzebny w grze kombinacyjnej (zgrywanie piłek, zastawianie się), jednak nie zagwarantuje nam on regularnego strzelania bramek. W tym powinien pomóc Biton, który grałby na szpicy i byłoby do kogo kierować prostopadłe podania. Widziałbym dwa warianty:
DP: Wilk - Nunez OP: Iliev (Garguła, bo Ivica nie wytrzyma 90 min) - Melikson Z przodu bardziej cofnięty Genkov i wysunięty Biton. Oraz wariant bardziej ofensywny, w którym zostawiamy na DP samego Czarka, natomiast przed nim trójka ofensywnych pomocników (Garguła, Melikson, Iliev (Kirm). Z przodu j.w. Chyba jednak coś takiego jest mało prawdopodobne, w żadnym sparingu Moskal nie próbował takiego ustawienia, więc raczej nie podziela mojej opinii :) Z drugiej strony, jeśli w Liege trzeba będzie gonić wynik, to może postawi na Genkova z Dudu w napadzie. |
Cytat:
Coś jest na rzeczy. Ta LE nas jak widać potrzebuje w tym sezonie. |
@Boruc
Dobrze kombinujesz, mam podobne spostrzeżenia od blisko pół roku. Genkov posiada swoje atuty, ale nie jest to typ zawodnika który będzie strzelał po 2-3 bramki na mecz. Owszem od czasu do czasu uda mu się coś wepchnąć do bramki, ale raczej nie będziemy wygrywać wysoko z takim napastnikiem. Najlepiej by było znaleźć miejsce dla obu na boisku, wszak Dudu pokazał że wystarczy zostawić mu kilka metrów wolnego placu by zalazł miejsce w bramce. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dajmy popracować Moskalowi, nie wiem jakie są jego preferencje taktyczne, ale jeżeli chciałby nawiązać do poprzednich sukcesów Wisły, to 4-4-2 jest kwestią czasu. Inna sprawa, że raczej rezerwowego napastnika nie mamy. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze słowo o Małeckim. Ostatnim zachowaniem zasłużył na wygodne miejsce na ławie i Moskal mu pewnie takie znajdzie ale trzeba pomyśleć jak dotrzeć do niego. Mam wrażenie że Patryk uważa sie za lidera drużyny razem z Meliksonem, Stąd te strzały z 35 metrów, próby dryblingów jak ma granie na klepę, chęć zagrania ostatniego podania nawet z połowy kiedy wychodzimy z kontrą. Może to mieć związek z niepodpisanym nowym kontraktem. W głowie mu się ubzdurało że musi pokazać jaki ważny jest dla drużyny. I ja uważam że jest ważny, tym ważniejszy im mniej stara się to udowodnić. Ktoś mu powinien wytłumaczyć że czasami zwykłe odegranie na pięć metrów w odpowiednim momencie przynosi więcej pożytku niż silenie sie na efektowne zagrania. Panie Małecki nie staraj sie udowodnić że jesteś lepszy niż inni w drużynie to od razu przyjdą efekty. Nawet sie Pan zdziwisz jakie. Zamiast biegać w koszulce ze zdjęciem naszego papieża, przeczytaj kilka jego książek wtedy może nabędziesz trochę kultury, bo ostatni popis był straszny. |
Z Małym jest taki problem, że gra bardzo przeciętnie, wtedy go wszyscy niemal linczują, ale raz do roku zdarzy mu się strzelić jakiegoś pięknego ważnego gola i wtedy go wszyscy noszą na rękach. Na dłuższą metę tak się nie da i myślę, że nawet dla samego Małeckiego lepiej będzie jak odejdzie gdzieś na zachód. W Wiśle nie wróżę mu wielkiej przyszłości. Ale kto wie, może się mylę.
|
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...chuligani.html
słyszałem że za śnieżki też się wezmą ... http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...dnie,id,t.html |
Cytat:
Ja uważam wręcz odwrotnie. W Wiśle ma jeszcze kilku zwolenników z powodu prowadzenia dopingu, jakiegoś tatuaża, no i ogólnej ambicji. Widać, że ten klub nie jest mu obojętny (pomijam już kwestię, czy to zwykły pic na wodę - moim zdaniem po części tak...). Na Zachodzie jednak każdy z tych argumentów odejdzie na bok, przemówią argumenty stricte piłkarskie. A w takiej sytuacji Małecki leży. Bo jest zwyczajnie słaby, piłkarsko i mentalnie (przede wszystkim), nawet w polskiej lidze nie wybija się zupełnie niczym... Z czym do ludzi. |
Cytat:
|
,, Biton wszystkie bramki strzela takie jak Genkov wczoraj, co to za sztuka?"
Zastanów się co piszesz bo obydwa stwierdzenia to głupota na miarę tekstu ,, Maor najlepszym piłkarzem w historii Wisły". |
Mam nadzieję, że w rewanżu zagramy ofensywnie, z 1 tylko defensywnym pomocnikiem Wilkiem, Ilievem i Kirmem n skrzydłach i Bitonem w ataku, bo ewidentnie Standard się gubił, gdy zaczęliśmy grać szybką techniczną piłkę i to jeszcze w osłabieniu.
|
Ja moge stwierdzic ze Maor jest najlepszym technicznie graczem w erze Cupiala. Ale czy najlepszym ? Tego bym nie powiedzial.
|
Analiza spotkania Wisły:
http://www.youtube.com/watch?v=waScv...ature=youtu.be |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przypisujecie gówno warte zasługi Genkowowi, a deprecjonujecie dokonania Bitona. To jest śmieszne. Jak gość nie potrafi strzelić gola, to i tak go bronicie, bo się zastawia, odgrywa kolegom i walczy w powietrzu. Czy Biton tego samego nie robi? Oczywiście, że robi plus strzela bramki! |
z Łks na 2:1, z Bełchatowem, z Twente na wyjeździe, z Fulham u siebie. Ile Genkov strzelilł bramek z dalszej odległości?
Genkov faktycznie jest lepszy grze kombinacyjnej ale deprecjonowanie bramek Biton z tego względu, że strzela je z bliskiej odległości jest chore. Inzaghi, Van Nistelrooy to chu jowi napastnicy bo większość swoich goli strzelili z bliskiej odległości? "Choć może faktycznie nie najszczęśliwiej to ująłem. Reasumując z dobrym przeciwnikiem na strzały z okolic piątki nie ma co liczyć " Genkov ze Standardem z jakiej odległości strzelił? Do Lechista69, nawet technicznie nie jest najlepszy bo do dezertera Uche trochę mu brakuje. |
Genkov sam nic nie zdziała, a gole w poprzednim sezonie strzelał głownie dzięki geniuszowi Meliksona.Warto zaznaczyć, że Biton na podania Meliksona nie mógł liczyć, bo Maor był kontuzjowany, kiedy on wygrywał Wiśle mecze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie mamy nic do stracenia wiec trzeba bedzie od poczatku atakowac a pokazalismy w pierwszym meczu, ze Wisla Moskala potrafi a bedzie co bedzie.
|
Powiem Wam Panie i Panowie że ten nasz Garguła coraz bardziej się rozkręca. Jest szansa że niedługo będzie grał tak jak grał w Bełchatowie. Czego sobie i Wam życzę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl