![]() |
Kłerwa, cóż za zagadki
KMWTW, PDK. tylko którzy sie zdziwią CI wierzący czy niewierzący? klub pod TS? Giganto nie kazdy taki jak ten absztyfikant. Daj jakiego newsa na priv ! Bo przeczytam caly pamietnik plakntona! :) |
Ja nic nie wiem. Kiedyś jak wiedziałem to mi jeden z wsią w nicku matkę od żydowskich kur.w zwyzywal to lepiej nie wychylać się.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Widzę, że napięcie sięga zenitu, możecie Wy wiedzący więcej niż inni napisać choć czy nadchodzące zmiany przyniosą lepsze jutro? ... :)
|
Będzie lepiej.
|
No to trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać... może pewne osoby,wezmą to do serca że Wisła to nie tylko klub a kibice w całej Polsce !!!! Mądre zarządzanie klubem i zwróci się po kilku latach....
|
Może nie będzie sam Cupiał?. Tylko cos na wzor Legii czyli dwóch włascicieli.
|
W legii jest 3 jak się nie myle,widzisz żeby Cupial chciał z kimś rządzić Wisła bo ja nie... Najważniejsze to oddluzyc i zatrudnić mądrego dobrego trenera który nie boi się stawiać na młodych....
|
Cytat:
A co do tych sensacji to oczywiście wszyscy wierzymy, że Cupiał znowu sięgnie do kieszeni. Właściwie, to gdyby w końcu miał ją tylko w swoich rękach to i w końcu mógłby realizować swoje zachcianki. I w zasadzie jednie dokapitalizowanie spółki, może w tej chwili wyciągnąć Wisłę z marazmu. W zasadzie bez tego, to w przeciągu 2 lat lądujemy w 1 lidze, w której podzielimy los Widzewa, ŁKSu itp. A i sam Pan Bogusław jest już w takiej sytuacji, że nic nie musi, oby mu tylko zdrowie dopisywało... |
Cytat:
Potrzebne zmiany na wczoraj, w innym wypadku od Wiosny juniorami będziemy grać... |
Cytat:
A jaki to sponsor od nas odszedł, skoro od 7 lat żadnego nie widzieliśmy na oczy? tylko nie mów o partnerach pokroju Volvo bo to żaden sponsor, tylko co najwyżej partner handlowy. |
Cytat:
|
@Karherop
Spłata zobowiązań to na chwilę obecną zatamowanie krwawienia. Potrzeba inwestycji i podniesienia poziomu sportowego, żeby przyciągnąć statystycznego Janusza z jego kiełbasą (jakkolwiek by to nie brzmiało :D) na stadion. Z tego, co pamiętam z różnych artykułów, to dług Wisły systematycznie rośnie (chyba nawet nie wliczając pieniędzy, które prędzej czy później będziemy musiely wypłacić Mandziarom i innym Genkowom), więc chyba z tą bieżącą płynnością finansową nie byłbym taki pewny. Z tego, co kiedyś mówił Gaszyński, samofinansowanie klubu to ok. 15?? tysięcy kibiców na każdym meczu (niech mnie ktoś poprawi, jeśli to niewłaściwa wartość), więc średnia frekwencja może być pewnym odniesieniem do aktualnej kondycji finansów klubu. @luke1906 Szkoda, nie szkoda, takie postępowanie względem pracowników klubu prowadzi nas w prostej linii do IV ligi. |
Cytat:
Z Genkovem przegraliśmy w Październiku, więc ogolnie nie ma to wielkiego wpływu, i bylo 2 mlny a ni 5 Może ze sponsorami przesadziłem, ale dotyczy to Foodcare (Włodarski dawał ok 400 tys na reklamy Blacka i 4Move, teraz jest Black, ale w mniejszym wymiarze a 4move i frugo są z tytulu umowy z Akademia), oraz Szubryt, ktory dawal ok 200 tys, takze na dzien dobry strata jakies 400-450 tys rocznie. Do tego regularnie spada frekwencja: Tylko patrząc na 3 najważniejsze mecze 13/14 vs 14/15 cracovia 23500 vs 23000 lecha 17500 vs 13500 legia 31500 vs 21000 Róznica ok 14 tys, a wiec strata z jakies 550 tys (choc wydaje mi sie ze tez duzo mniej na vipach bylo, takze roznica realna jakies 650 tys). Jeśli wezmiemy inne mecze, to zbierze się ponad 1 mln tylko z samych meczów do tej pory... Analogicznie musiala spasc sprzedaz w sklepie klubowym i i catering, wiec to pewnie kolejne 200-300 tys Można by przechodzic i przechodzic przez kolejne segmenty (gorsza gra tez sprawia ze rzadziej w prime time jestesmy za co jednorazowo wyplacane jest 70tys) Podstawowym problemem tego klubu jest brak jakiekogolwiek marketingu i strategii.. |
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/DSC_3871.jpg
Impel został nowym sponsorem Wisły Kraków SA. Grupa Impel od niemal 10 lat współpracuje z Wisłą Kraków przy zabezpieczaniu obiektów oraz meczów piłkarskich rozgrywanych na Stadionie Miejski im. Henryka Reymana w Krakowie. |
ciekawe czy beda z tego jakies wymierne hajsy...
|
Z dużą dozą prawdopodobiseństwa można powiedzieć, że musiała się kończyć umowe Impel na ochronę zakładów Telefoniki, i TF postawiła warunek, że przedłużą, jak Impel zostanie sponsorem Wisły...
|
Albo mają w stosunku do nich jakiś dług i w formie barteru na koszulkach go rozliczą ;D
|
Cytat:
|
Z tym że nowy właściciel nie będzie miał długu u nikogo bo zapłaci wszystkim.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na Twitterze ktoś sugerował, że chodzi o tego gościa od Frugo i Tigera.. ale czy on nie za cienki w uszach na przejecie Wisly, splate wszystkich dlugów i jeszcze jakiś sensowny plan inwestycyjny?
|
Cytat:
|
Cytat:
Tiger -Maspex ;) |
Cytat:
29.04.2014: Cytat:
|
Cytat:
Maspex - dałby radę. Czekajmy, cierpliwość jest cnotą:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl