![]() |
Cytat:
|
Carlitos to mega piłkarz ale nie zapominajcie ze to Kiko sobie go wymyślił oby reszta jego wymysłów jak najszybciej odpaliła to będziecie odszczekiwać. Mamy zbyt dużo nowych zawodników wciąż twierdze ze Kiko zgrywa zawodników do ulubionej taktyki dzisiaj to trochę wyglądało na 4-3-3.
Sam nie wiem co mam myśleć bo po dzisiejszym meczu było trochę chaosu ale co najwazniejszy jest na ten moment wynik. Nie zapominajmy ze budowanie konkretnego zespołu wg. Junco powinno zajęć 3-5 lat. Wiec czas tylko to nam pozostało a jak narazie i tak jesteśmy ponad kreska wiec wasze KIKO OUT i tak nie ma znaczenia bo suma sumaryczny dla wszystkich liczy się wynik a narzekanie na styl to sprawa podrzędna. Wiec wasze dywagacje o stylu i prowadzeniu drużyny i tak nie ma znaczenia. Zreszta każdy z krytyków także może spróbować swoich sił i spróbować na początek zdać podstawowy kurs trenerski. Rozumiem ze to forum każdy ma swoje zdanie ale czytanie co niektórych wypocin staje się męczące. Mamy bardzo ciekawy zespół prawdopodobnie o 2010 roku z szansami na wiele a niektórzy wciąż narzekają. Budujemy praktycznie wszystko od nowa bez wielkich funduszy. Wszyscy robią co mogą a my jako kibice co mamy tylko narzekać i zwalniać?! Nie mamy wspierać i ufać bez względu na to jak to wyglada. Weźcie się w garść i jedziemy dalej każdy kolejny mecz 3 punkty i nic więcej a od naszej strony kibicow pozostaje wspieranie klubu, zarządu i zespołu całym sobą w 100%. JJJBG |
Każdy trener tak robi a co ma ci powiedzieć jesteśmy nie zgrani są od nas lepsi remis będzie sukcesem.
Co robi z każdym meczem Probierz a jak mu mecz nie wyjdzie zgania na sędziów przestańcie narzekać macie wyniki a styl wam nie odpowiada. |
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieję że jakiś mod się obudzi i znikniesz z tego forum na dłużej. |
Cytat:
Ja tam mam nadzieję, że w końcu przestaniemy się bać Piasta Gliwice i Arki Gdynia. |
Cytat:
Rozumiem też, ze odbyłeś z Ramirezem kilka rozmów, które pozwoliły Ci ocenić jego inteligencję? Bo przecież "nazywasz rzeczy po imieniu". Co do samego Kiko, słabo dziś wyglądała organizacja gry, ustawienie, ale jestem to w stanie zrozumieć ze względu na okres przebudowy zespołu. Mam natomiast pretensje odnośnie tego, że przychodzi Perez, który, jak sam Junco przyznał, dopiero zaczyna przygotowania, i siada na ławce, oraz o Że Manuela w pierwszym składzie. Osobiście wydaje mi się, ze Portugalczyk straci miejsce w składzie. Kiko zdaje się dawać zawodnikom duży kredyt zaufania i wiele szans na przełamanie, ale tutaj już chyba wystarczy. Być może jednak nie ma po prostu na ten moment nikogo lepszego i lepiej wpuścić Wojtkowskuego foto l dopiero na ostatnie pół godziny? |
Moim zdaniem Kiko dopiero teraz mając pewny skład będzie budował to czego chce i potrzebuje bo ma ku temu możliwości. A kogo według was chcielibyście wsiąść na nowego trenera jeśli kiedykolwiek Kiko ustąpi miejsca.
Przykład Skorzy niby świetny trener Pogoń gra całkiem niezłe ale co z tego jak wyników brak. Letieri w koronie to samo nie najgorszy zespół a znowu wyników brak. Bjelica bez fajerwerków Kogo?? Fornalik, Bartoszek czy podkupić Brosza?? Kogo? Bo już nie wiem czy może coś w stylu co teraz robi legła ?! Sami nie macie pojęcia co zrobić a najlepiej powiedzieć Kiko OUT. |
Cytat:
1 opcja- Kiko naprawdę uważa, że gramy dobrze piłką i podejmujemy ryzyko. 2 opcja- Kiko uważa kibiców za kretynów i wkręca takie farmazony z nadzieją, że co najwyżej słuchamy relacji radiowej i nie widzimy co się na boisku dzieje. |
Cytat:
|
Cytat:
Swoją drogą też widzę dysonans między tym, co Ramirezem mówi, a grą. Być może mówiąc, że Wisła lubi grać piłka, odnosił się do potencjalnych zawodników lub ich ulubionego stylu gry (a wiemy, ze przynajmniej część piłkarzy chciałaby bardziej dominować, np. Małecki). Z drugiej strony to trener, ma trenować, osiągać wyniki. Jeżeli na boisku będzie wszystko w porządku, to jak dla mnie może przychodzić na konferencje w stroju baletnicy i tańczyć Jezioro łabędzie na stole. |
Ta miazga pomidorowa... zwana ashketchupem...
ten gownojad przyznal, ze jest ekspertem "efemowym", ktory prawdziwy futbol oglada w tv, bo na nic wiecej go nie stac :D :D :D Jeszcze ma ten gownojad czelnosc nazywac Kiko debilem :-) Dam wam dobra rade - nie czytajcie i nie dyskutujcie z gownojadem :-) Bedziecie zdrowsi a gownojad, ktory bardziej pasuje na pejsa niz Wislaka, zniknie szybko :-) Moim zdaniem, zaczynamy w koncu grac pilka. Dluga laga sie zdarza, ale sa tez akcje po ziemi i to calkiem fajnie wygladajace :-) Dla wszystkich sceptykow lagi - druga bramka padla wlasnie po takiej pilce :-) Kiko, slusznie uwaza, ze pilka jest szybsza od zawodnika. Zgadzam sie z ktoryms z forumowiczow ktory pisal, ze utrzymanie sie ze strata do 5 pkt do momentu, kiedy ilosc wyjazdow zrowna sie z iloscia meczow u siebie bedzie kluczowe. Wisla Kiko Ramireza bedzie dopiero w rundzie wiosennej :-) Kilku "kiko out" w tym ten gownojad miazgowy bedzie musialo przepraszac, albo zniknac z forum :-) PS. Ja musze ogladac kazdy mecz Wisly. Te ktorych nie widzialem w palnik. |
Cytat:
piotek Rzygam tymi oklepanymi gadkami typu 'nie ma juz slabych druzyn', 'przeciwnik tez chcial wygrac', 'gdybysmy ten mecz wygraly to nie byloby tego pytania'. Odbieram to jako obraze |
Cytat:
Wiele było tu również rozmów na temat PMS a co niektórzy i tak będą narzekać nawet jeśli trenerem byłby PEp Guardiola tylko dlatego ze nie miałby w zespole aguero czy de bruina. Nawet ob sobie wybiera armie która chce wysłać do boju. |
Mi jest bliżej do stwierdzenia, że Kiko nie jest drugim Fergusonem, ale chyba na drugiego Fergusona nas aktualnie nie stać i nie takie mamy ambicje. Punkty zbiera, na buraczaną ligę wystarczy. Jak rozwiniemy się na kilku frontach, a Ramirez się nie rozwinie albo nie objawi swojego geniuszu, to się go za parę lat zmieni. Ot, cała historia.
A jeżeli chodzi o posty wyżej, to proponuję kolegom trzy razy pomyśleć, czy a) napisaliby to samo pod swoim imieniem i nazwiskiem i czy b) nie będą się tych słów wstydzić nawet pod nickiem za tydzień, miesiąc, rok. A jeżeli nie są pewni, to niech piszą komentarze pod newsami na wislakrakow.com, a tutaj wrzucają tylko przemyślane treści. |
Pomidor w plynie, weź ty się rozpędz i poszukaj ściany.
Tyle kontuzji, tyle nowych, mistrzu pisz CV i wysyłaj do Wisełki. |
A mi sie wydaje ze do ukladanki Kiko brakuje juz tylko takiego goscia jak Vasiiliev .Nawet Brlek co juz ktos slusznie tu napisał nie byl kims takim do rozdzielenia piłek.Takiego kogos brak aż nadto widać,ale to problem wiekszosc klubów.
bo obrona jak wroci Glowa jest,atak obecnie Carlitos robi cała róznicę.brakuje cholera goscia ktory stanie na srodku i bedzie posyłał te piłki jak keidys Szymek. |
Problemy największe to :
1. Format środka pola. Mi się bardzo podoba Basha, dobrze się ustawia, ma przerzut, kopyto w nodze. Llonch i Basha mogą zadziałać. Alternatywy to Perez (niewiadoma), Halilovic (za mało daje w defensywie), Velez (ale raczej nie obok Lloncha). 2. Drugi napastnik do Carlitosa. Brożek niestety już chyba nic nie pokaże po utracie atrybutu szybkości, starzeje się podobnie do Żurawskiego. Nawet Ondrasek więcej dawał, no ale Czech też kontuzja. Nowi - Balanyuk i Kolar na nich liczę, bo to młodzi gracze, uznawani za talenty. Oby im się udało. Alternatywa to gra ofensywnym pomocnikiem, ale średnio to pasuje chyba. Imaz? Mała próbka, dziś niewidoczny. Halilovic i Wojtkowski? Chyba za wcześnie 3. Drugi skrzydłowy - całe szczęście, iż Małecki po fatalnym starcie sezonu się obudził. W jego przypadku taktyka upartego stawiania przyniosła efekt. Ofk Mały głównie grać powinien na lewym skrzydle, gdzie dobrze współpracuje z Sadlokiem (zmiany jedynie taktyczne jak np. z sąsiadką, gdy atakował skutecznie mającego żółtko Pestkę). Manewr "niech się przełamie" niestety w przypadkach Boguskiego i chyba już można powiedzieć Ze Manuela (choć wciąż liczę, że za jakiś miesiąc odpali...) zawiodła. Jest Bartosz, jest Wojtkowski, ale oni łącznie zagrali dobrych kilkadziesiąt minut ledwie. Cóż ponownie - liczę, iż Kamil odpali. Potrzeba czasu, a malkontenci tu oszaleli. Wiśle potrzebna jest stabilizacja przede wszystki przy takim okienku rewolucyjnym wręcz jeśli chodzi o zmianę kadry. Spokój i czas. |
apeluje o trzymanie się tematów , bo aktualnie w temacie meczowym/trenerskim/transferowym/naszopilkarskim leca dyskusje które wymiennie mogłyby iść do każdego z nich...
@ashkeczup jestes moim największym rozczarowaniem na tym forum po takim brylancie od pierwszego posta widac z kim mamy do czynienia , ale Ty brutusie ? @czaro chapeau bas za kulturę słową, wstyd to powinno być osobom które jechały CI od kurev w temacie o Mące |
do usunięcia
|
Cytat:
Zobaczymy po rozegraniu przynajmniej kilku meczów w optymalnym składzie. |
Cytat:
o widać że jednak uczysz się ironii , co prawda dalej nie widzisz jej w postach kolegów , ale zaczynasz sam stosować , a to zawsze jakiś krok do przodu brawo ! :D szkoda tylko że jak zwykle kula w płot i kolejny raz nie wyszło ( a może nie weszło?) tak, dokładnie, za aktualną sytuacje sportową W KONTEKŚCIE FINANSOWEJ, tak, trzeba nosić go na rękach |
Moja analiza gry Wisły i taktyki Kiko.
Carlitos trzyma stołek Kiko Ramireza obiema rękami. Najgorszy mecz jaki ostatnio widziałem to właśnie ten z Piastem... Basia, Imaz, ze Manuel,Arsenic - zabawki Kiko do zakopania... Brożek, Wojtkowski więcej stworzyli zagrożenia przez 5 min od wejścia niż ci co wyżej. Na Kamila stawiał bym więcej bo juz mógłby mieć z 2 bramki na koncie gdyby tylko szczęście dopisalo-gość ma 19 lat i dawno nie mieliśmy takiego potencjału. Ze Manuel przypomina mi A. Kirma tylko słabszego... gość nie wyklarowal nawet pół sytuacji, mało zwrotny, brak dryblingu - tragedia. Środek Pomocy kuleje, skrzydło prawe tez, dobrze że mamy obronę i Carlosa bo widzieć moglibyśmy nie 16 pktow a pewnie z 8... Polityka słabych Hiszpanów nie przynosi rezultatów. Na rynku było wielu lepszych zawodników o podobnych cenach (lipski,Chrapek) |
Oczekujecie cudów. Przy tylu zmianach, tylu nowych zawodnikach, którzy przyszli na dodatek z innego kręgu kulturowego, nie ma szans aby wszystko odrazu działało jak w zegarku! Kiedy niby Kiko miał z nimi pracować? Ok, gdyby tak wyglądała gra po przepracowaniu całego okresu przygotowawczego, z pełną kadrą, możnaby się obawiać. Natomiast tu parę dni temu przychodzili ludzie do gry. Tu nic nie jest zbudowane. I Kiko to wie i dlatego gra w ten sposób. Ograniczając ryzyko do minimum. Jak stworzy drużyne przyjdzie czas na efektowną grę. Oceniać jak najbardziej, ale na wiosnę.
|
Ja cudów nie oczekuje. Ale stawianie w kolejnym meczu na tego Manuela to sabotaz. Imaz dopiero zaczal z nami grac i wylazi w pierwszym skladzie i gra pyte ze zastanawiam sie skat oni go wzieli. Perez z nami od kilku dni a jest w kadrze i wchodzi do gry i to samo gra cvzyli pyte. W miedzyczasie Halilovic siedzi na trybunach. Wchodzi Kamil i pokazuje jak sie gra tym Hiszpanom. No cos tu jest troche nie tak.
|
@nesta
zmień proszę dostawce bo nie da sie czytać Twoich postów. Zresztą popisy dałeś już w temacie Meresia jak już był rozpracowany na oszusta a Ty dalej staleś przy zdaniu że jest ok. My nie oczekujemy cudów ale żeby oni coś grali. Przecież to co było wczoraj to antyreklama piłki. Jeżeli ktoś był pierwszy raz na meczu to wiecej nie przyjdzie. ZeManuel, Imaz to jest sabotaż. Myślisz że oni grają coś na treningu. Otóż nie. BYłeś na sparinfu ze Skawiną? To sobioe obejrzyj co tam grał Ze Manuel. Wyjmujemy z tej drużyny Carlitosa i Sadloka i dostajemy bęcki od wszystkich!!! |
Cytat:
Doskonale rozumiem narzekanie na styl i poziom gry ale ludzie dokonaliśmy ogromnej liczby transferów znacząco powiększyliśmy kadrę potrzeba czasu aby to wszystko dopracować. |
Jeśli "cudem" nazywasz umiejętność wymienienia kilku celnych podań, to zazdroszczę niskich oczekiwań. :lol: A jeśli nowi piłkarze nie są zgrani z resztą drużyny, to niech grają ci, którzy zgrani są. Co w pierwszym składzie PO RAZ KOLEJNY robi Ze Manuel, który każdą minutą udowadnia, że nie powinno go być na boisku? Imaz? Perez? Niech się zgrywają na treningach, jeśli to w braku zgrania tkwi problem. Acz, jak dla mnie, to problem jest gdzie indziej. W przywiązaniu trenera do nazwisk i narodowości piłkarza. Inaczej fakt braku Halilovica w kadrze, za to obecności w pierwszym składzie Imaza i Ze Manuela wytłumaczyć się nie da.
|
WKLEJAM TEŻ TUTAJ BO SZKODA ŻEBY W MECZOWYM UMKNĄŁ WAM TAKI ZAJEBISTY MÓJ POST !
Cytat:
no to małe resume: - klub jest ogromnie zadłużone, a minął dopiero rok od przejęcia go od porpzedniego właściciela przed niezabogate Towarzystwo - z klubu w tym okienku odeszło 13 piłkarzy ( w tym dwóch absolutnie kluczowych: reprezentant Polski Mączyński i utalentowany Chorwat no i jednak dość solidny bramkarz) - do klubu przyszło 14 nowych piłkarzy (za darmo!) część nieprzygotowana , część kontuzjowana, część szybko po przyjściu te kontuzje złapała (pech?) część to tzw. młode talenty jeszcze nie gotowi na Ese - część naszych kluczowych do tej pory piłkarzy to emeryci którzy zwijają swój potencjał tymczasem po 9 kolejkach (nie jakieś tak 3-4 przypadkowe) lecz po 9 czyli prawie POŁOWA rundy czyli prawie 1/3 rundy zasadniczej , czyli prawie 1/4 CAŁEGO SEZONY , jesteśmy ex aequo v-ce liderem tabeli !!! https://obrazki.elektroda.pl/9629180300_1505641216.jpg no i teraz kończy się mecz z Piastem , wygrywamy pewnie 2:0 po dośc czerstwym meczu czy na forum , mamy jakieś gratulacje dla trenera, zarządu ? jakiś oddech ulgi ? nie , po wygranym dwoma bramkami meczu , będąc wiceliderem tabeli , tutaj się zwalnia trenera, niektórzy go wyzywają od kłamców, debili etc :rotfl: pełne spektrum od "pogłębionej analizy" http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1388 "utraty zaufania" http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=117 "wyważonej krytyki" http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=157 jawne postulaty o wywaleniue Kiko http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=132 poparte "groźbami" :P http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=110 kpina, obrażanie i pogarda (dyzma, treneiro) http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=115 no i wisienka na torcie, najgroźniejsza broń IRONIA , na szczęście w nieodpowiednich rękach to raczej niewypał :rotfl: http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1358 TO KTO TUTAJ @wściekłe pięści węża ŻYJE W RÓWNOLEGŁYM ŚWIECIE ?!?!?! |
Cytat:
|
na tym forum umyka wiele postów które są autorstwa nowych członków, z poza kręgu wzajemnej adoracji
i np. padła juz ciekawa hipoteza że Kiko przykłada wielką uwagę na gre bez piłki , czego my w TV nie widzimy |
Ze Manuel jest forsowany z nadzieją, że się przełamie. Junco i Kiko wiedzą ile moze dać drużynie, będąc w formie.
Stąd w pełni świadomie go wystawia, widząc równocześnie jego słabą grę. Od początku było wiadomo, ze jeśli tu trafił to jest bez formy i musi się tu odbudować. W innej sytuacji zostałby w Portugalii. Tu nie ma dla mnie zagadki ani drugiego dna. Nikt nie odpali po 1-2 meczach piłkarza, o którym wiadomo, ze potrafi grać. Wystarczy poczytać opinie ludzi śledzących ligę portugalską. Stawiam, ze dostanie jeszcze kilka meczy i jak nie zacznie to lepiej wyglądać to usiądzie do zimy na ławce. |
Za nawoływanie do wywalenia Kiko już w tym momencie - banowałbym na kilka miesięcy.
Wszyscy od piłkarzy, poprzez trenerów, rozsądnych dziennikarzy czy bardziej kumatych użytkowników tego forum - apelują o cierpliwość. Do niektórych to nadal nie dociera, że nie chodzi o jeden-dwa mecze, ale o jeden-dwa miesiące (od teraz gdy dopiero skompletowaliśmy kadre). A właściwie to chodzi o przepracowanie tą grupą piłkarzy całej przerwy zimowej. |
Ja też licze że on się przełamie i w końcu wygra choćby jeden pojedynek jeden na jeden. A gdzie mówimy o jakiś bramkach.
Nawet słabiutki Videmont na 10 pojedynków wygrał jeden a on sie potyka o własne nogi... |
Cytat:
Jeżeli mówisz o trenearach to chyba o Hiszpańskiej części... |
Cytat:
|
Cytat:
@Nesta Możesz mieć sporo racji. Podobny casus przerabialiśmy ze Stilicem. Też dostawał sporo szans bo każdy wiedział jaki ma potencjał. Jak już było wiadome, że nie ma sensu go dalej trzymać - pożegnaliśmy go bez żalu. No ale jak tak dalej pójdzie z Ze Manuelem, to prędzej doczekamy się skrócenia jego wypożyczenia - niż przełamania. |
^
opuścił stadion w sensie pojechał do domu a nie zszedł z boiska |
Kiko nadal bronia wyniki a rozliczany bedzie po 30 kolejkach dopiero. Moze do tego czasu druzyna zyska swoj wlasny styl i bedzie grala o wiele lepiej niz obecnie
|
Ramirez niespełna rozumu? Błyskotliwe analizy potwierdzają!
Niewystawianie dwóch wybawców Wisły, piłkarzy doskonałych, kompletnych w każdym calu. Halilovic i Kostal - ci dwaj panowie na ławce lub na trybunach to JAWNY SABOTAŻ! A teraz spójrzcie na sprawę szerzej. Pomyślcie, że wstawianie Ze Manuela i Jesusa nie musi być forowaniem piłkarzy z południa. Może oni NA PRAWDĘ prezentują się lepiej niż wspomniana dwójka... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl