![]() |
nie chodzilo mi o Twoj wpis tylko o ludzi ktorzy rzucaja bez sensowne porwonania,
oczywiscie ze rozumiem roznice to zupelnie inna sprawa miec hmmm postepowanie dysyplinarne a sparwe karna ..nawet nie porownuje bo Bogusław Leśnodorski senior byl profesorem i .... a o Panu Mersinskim ...coz |
Cytat:
|
Wszystko wskazuje na to, ze nasz klub przejeli jacys kompletni amatorzy.
Przeciez to sie nie miesci w glowie, ze od kilku dni klub ma zla prase ze wzgledu na przeszlosc wlasciciela a nikt, kompletnie nikt na to nie reaguje. Jestem w stanie zalozyc - stosujac zasade domniemania niewinnosci - ze Meresinski jest niewinny i ze oskarzenia sa wynikiem kolejne niekompetencji i nadgorliwosci fiskalnego urzednika. Slyszy sie od czasu do czasu o takich przypadkach, ze fiskus komus uwalil firme i zlamal zycie bo fiskus stosuje jakas zagmatwana i nieprawidlowa interpetacje przepisow. Ok, zalozmy ze jest niesprawiedliwie oskarzony. Dlaczego zatem nie ma jakichkolwiek prob zazegnania tego medialnego kryzysu? dlaczego nie wystapi Meresinski, badz jego prawnik i nie wypowie standardowej formulki "Pan Meresinski odrzuca wszelkie oskarzenia, jest niesprawiedliwie oskarzany i ponad wszelka watpliwosc udowodni swoja niewinnosc przed sadem" Media pisza bo taka jest ich rola aby pisac o takich sprawach i to jest ze wszechmiar dobre. Nalezy pietnowac patologie gdziekolwiek sie je widzi - tym razem niestety padlo na nas. Nie rozumiem natomiast dlaczego do jasnej cholery rzecznik Wisly nie probuje gasic pozaru lub przynajmniej deflektowac uwagi od klubu. Przeciez az sie prosi aby chocby stworzyc wrazenie, ze ktos w tym klubie panuje nad sytuacja. Dramat i totalna amatorka! |
Przykre w tej całej sprawie z VATem jeszcze bardziej może być to, że z duża dozą prawdopodobieństwa, Meresiński był tylko pionkiem w tych całych akcjach, dał nazwisko i osobowość prawną, a sam dostał tylko działkę za cały deal.
Co tylko daje do myślenia, kto był "głównodowodzącym" No i po drugie, że może zacząć sypać, żeby się obronić, a to może być różnie przez kibiców i innych odebrane. |
Cytat:
Niepołomice i inne wioski czekajcie na Wisłę.... |
Kontynuując twórczość wolfego:
"Życie jest jak rower, nie umiesz jeździć, to nie jedź". Z "Myśli po alko", J.M |
Na ch.. sracie się o tego Meresińskiego? Jakoś sportowemu salonowi warszawskiemu nie przeszkadzał przez lata właściciel Legii - grupa ITI, jak powstała i przez kogo...
|
Cytat:
|
Analizując przekazy medialne wygląda to źle..
Zarzuty stawiane JM to: 1. wyłudzanie VAT 2. pranie brudnych pieniędzy 3. udział w zorganizowanej grupie przestępczej źródło: http://weszlo.com/2016/08/05/jakub-m...lat-wiezienia/ A teraz jeszcze dowiadujemy się, że zapadł wyrok nakazowy w sprawie świadectwa ukończenia szkoły oraz świadectwa dojrzałości. Wyrok jest już prawomocny... źródło: http://weszlo.com/2016/08/08/jak-co-...zalosci-wisly/ Ciekawi mnie pierwsza konferencja prasowa nowych właścicieli... |
Cytat:
|
1 pytanie: Czy skończył Pan legalnie podstawówkę czy też kupił pan świadectwo z 6 klasy lub 8 klasy ? Czy On już jest z gimbazy?
|
Cytat:
My jestesmy Wisla Krakow a nie jakas Odra Wodzislaw zeby sobie morde wycierac Legia Warszawa. To ze u kogos smierdzi bardziej wcale nie znaczy ze mamy akceptowac to ze u mnie smierdzi mniej. Nie mozemy nigdy akceptowac burdelu w naszym klubie tylko dlatego, ze gdzies indziej w naszej ocenie jest wiekszy. |
Kwaśniewski w kampanii wyborczej wcisnął kit, że ma wykształcenie wyższe i nie było takiego zamieszania jak tu...
http://www.money.pl/gospodarka/polit...,0,237820.html |
Cytat:
|
Można, bo prezydent RP, który zawyżył sobie w górę wykształcenie to jest poważniejsza sprawa. Sprawa, która nie wywołała aż takiego zainteresowania jak ta z Meresinskim
|
ale ogolnie co za porownania ludzie jak pisal As my jestesmy Wisla Krakow !!!!!
gowno mnie obchodzi co sie dzieje w w-waie, teraz boje sie o Wisle a nie o innych |
Cytat:
|
Cytat:
|
i JM przyszedl wyciagnac z Wisly ile sie da a nie wlozyc cokolwiek do klubu pobudka !!! ktos tego nie widzi ???
Citko myslal ze cos zarobi tez .... |
To co się dzieje to coś nieprawdopodobnego...
|
A mnie ciekawi ile taka książka kosztuje. I nie, nie chodzi mi o 32,50 na Podwalu.
|
M. to Kinder niespodzianka od Cupiała. Wszystko za to, że za mało słyszał na meczach hymnów pochwalnych :foch:
|
Cytat:
|
Jeszcze wczoraj osoba JM wzbudzała we mnie tylko lekki strach. Liczyłem ze może zle sie rozpoczyna ale lepiej sie zakonczy. Dzisiaj po informacji o podrabianiu dokumentów, nawet mi wszystko opadło. Naprawdę przed nami same czarne chmury, skoro własciciel ma we krwi kombinowanie i zamiast zajać się ciezką praca woli cos "przycwaniaczyć". Kurde, czy tak ciezko zdać mature zaocznie? Naprawdę nasz własciciel zamiast usiaść do lektury Dziadów woli załatwić sobie wszystko na boku? Pięknie to o nim świadczy.
Co następne? kupowanie punktów? |
Cytat:
|
Jak w tym tygodniu nie wydarzy sie nic pozytywnego, czyli obiecywane transfery czy sponsorzy a może oni przede wszystkim, to powoli trzeba szykować sie na IV lige od przyszłego sezonu. Ten scenariusz wydaje sie coraz bardziej realny
|
Cytat:
|
Cytat:
Pociesza mnie, że ten typ nie będzie sprawował w klubie żadnej funkcji, poza nazwiskiem w papierach. Marketingowcy Wisły przychodząc dzisiaj do pracy zalali się zapewne rzewnymi łzami...a my się zalejemy jak do Wisły zapuka komornik. Nawet mnie ta sprawa już nie śmieszy. |
Może będzie jak z tą niemiecką posłanką, która sfałszowała swój życiorys (lipna matura, studia prawnicze oraz praca w kancelariach prawniczych). Otóż ponoć owa spryciula zniknęła ostatnio jak kamfora.
Może więc i pan M. zniknie nagle? To jest pozytywne przypuszczenie :alleluja: |
"Rower jest jak hulajnoga,
tylko ma dwa pedały, siodełko i przerzutki (jak kupisz wyczesany)" Z "Myśl z twittera" J.M. Analiza utworu: Prowadzenie klubu jest jak wyłudzanie VAT-u - wszystko jest OK dopóki się jakiś fagas nie przypieprzy. P.S. Nie sądziłem, że kiedykolwiek w życiu to napiszę, ale zazdroszczę Koronie... |
Cytat:
|
Nie matura, lecz chęć szczera...
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie, ja miałem Cupiała za poważnego człowieka, "nie będę się ośmieszał" - myślałem. No i jesteśmy w dupie... |
Tak miedzy bogiem a prawda to chlopaki z Weszlo i innych portali robia nam mega przysluge punktujac tego cwaniaka. Zamiast wyzywac Stanowskiego na twitterze czy fejsbuku zastanowcie sie czy to jest dobre dla Wisly zeby taki typek byl tu wlascicielem.
Jesli gosc jest lewy - a wiele na to wskazuje - to dobrze, ze te sprawy wychodza na wierzch na samym poczatku. |
Cytat:
"Jak wyłudzał VAT to jest równy gość i ma łeb na karku" czy coś w tym stylu. Nie sztuka wyłudzić, sztuka nie dać się złapać. |
Cytat:
Najwyższy czas podać sąd do sądu że je upublicznił. BDW: Moralność Pani Dulskiej, Pani Dulska, akt I, scena 9 Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wolę zaczynać od IV ligi z TSem, niż aby właścicielem ukochanej Wisły był pospolity oszust i gołodupiec cwaniaczek... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl