![]() |
Cytat:
Pewnie, będą coś kombinować w terminarzu... Ciekawe jak to rozwiążą. Mam tylko nadzieję, że w Sobotę o 20 dalej będziemy mogli sobie dywagować w tym temacie, gdyż w wypadku braku awansu już nie będzie nad czym kminić :) |
Póki co to w ogóle postarajmy się wygrać tam, bo wcale to takie proste nie będzie.
Zwłaszcza mając jednego cyrkowca na stoperze i drugiego w bramce. A widzę, że my od razu zastanawiamy się, czy będziemy na 5 czy 7 miejscu. Co przy 9 miejscu ? Plus albo minus, że Lubin już ma 8 - w teorii mogliby pewnie odpuscić. Z drugiej strony mają tak jak kolega wyżej napisał - ciśnienie na top pozycję i grube premie zapewnione przez KGHM, także i tak będą zadupcać na 5 biegu. |
spokojnie Karcze i inni dziennikarzole czytają forum , więc pewnie podniosą temat xD
|
Cytat:
To jest oczywiste, ale przeczytajcie sobie nazwę tematu i potem komentujecie. Ten temat do tego służy. Wcale nie zakładam, że znajdziemy się w top 8 (wręcz przeciwnie, już miesiąc temu pisałem, że nie wejdziemy my i Korona) - przedstawiam tylko warianty. |
Na pewno jak wygramy to nie będzie potrzeby zastanawiania się nad miejscem, bo już będzie po fakcie.
Mały mamy wpływ na to które miejsce zajmiemy, poza tym że wygramy to możemy tylko spoglądać z zaciekawieniem na inne spotkania. |
Cytat:
Nowy układ gier grupy mistrzowskiej: 31. kolejka: 1-3 5-7 2-4 6-8 32. kolejka: 7-1 3-5 8-2 4-6 33. kolejka: 1-2 3-4 5-6 7-8 34. kolejka: 4-1 2-3 6-7 8-5 35. kolejka: 1-5 4-8 2-7 3-6 36. kolejka: 8-1 5-4 6-2 7-3 37. kolejka: 1-6 2-5 3-8 4-7 Zagranie 2 spotkan w tym samym czasie mozliwe tylko w przedostatniej kolejce grupy mistrzowskiej. Pod warunkiem, ze Wisla i jude uplasuja sie na miejscach 5-8. |
Gunner1906
Ostatnie 2 przypadki można zsumować i wtedy mecz Lech-Jaga nie ma znaczenia. Wszystkie poprzednie są mało realne, bo Pogoń nie wygra w Warszawie. Czyli układ: Zagłębie - Wisła - 2 Cracovia - Lechia - 2 Legia - Pogoń - 1x daje nam mecz derbowy u siebie. Niestety z tych wyników najtrudniej będzie o nasze zwycięstwo.. |
Cytat:
|
Cytat:
Dodatkowo może się zdarzyć że Cracovia owszem przegra, ale to my przy zwycięstwie nad kretami wskoczymy na 4 miejsce (potrzeba do tego remisu Lecha i porażki bądź remisu Pogoni). Przy naszym awansie szansę na to że my i jude będziemy na miejscach 5-8 oceniam na 45 %, może 50%, ale na pewno nie 90 :). Nie umiem cytować dwóch osób w jednym poście (niech mi ktoś podeśle instrukcje na priv :)) więc odpisuje teraz kbr: Tak zgadza się, chciałem tylko wskazać co potrzeba do konkretnego miejsca, bo różnica między 4 a 5 jest dosyć spora gdyż daje nam o jeden mecz więcej u siebie. Moja opinia jest taka że my tego meczu nie wygramy. Ale jeśli się nam uda to najbardziej prawdopodobne jest, że zajmiemy miejsce 6 (wyprzedimy Zaglebie, Pogoń i kogoś z dwójki Lech/Jagiellonia). |
Cytat:
Najmniejsze szanse mamy na miejsce 4,8 i praktycznie zerowe na 7. Lechia przy swoim minimaliźmie jeszcze zostanie skarcona i wcale mnie nie zdziwi pozycja nr 4 dla parchów na koniec tej części sezonu. Na ten moment obstawiam: 4. cracovia 5. Jagiellonia 6. Wisła 7. Zagłębie 8. Lech --- 9. Pogoń 10. Korona |
A czy to ważne gdzie zagramy z żydownia ??? od 4 meczów lejemy ich u siebie i na kauflandzie.....
Dla mnie w tej kwestii istotne jest tylko to czy zagramy w grupie mistrzowskiej i tylko wyłącznie z powodów finansowych, bo jeżeli chodzi o kwestie sportowe, to: 2x wygrane derby do tego 4:0 z Legią, 5:2 w Poznaniu i 5:2 nad Lechią oraz prawie pewne utrzymanie to o wiele więcej niż spodziewaliśmy się realnie przed rozpoczęciem rozgrywek..... |
Wszystko w naszych rękach.
Zwycięstwo w Lubinie daje nam praktycznie górną część tabeli. Oczywiście, zbiegi okoliczności mogą sprawić, że nawet przy remisie będziemy w ósemce. Ale to już bardzo wysoki stopień niepewności. Rozkminy dotyczące miejsca w ósemce są ciekawe, ale i zabawne. |
Tak samo rozkmina na temat wyższej frekwencji w górnej ósemce. Uważam że przy dobrej ofensywnej grze nawet w dolnej części tabeli będzie wysoka frekwencja.
|
Cytat:
A przecież w dolnej 8 wszystkie mecze są w cenniku zwykłym, o 40% tańszym niż w przypadku meczów z Legia, Lechem i derbami. Biorąc wszystko do kupy różnica między miejscem 8 a 9 może być nawet rzędu ok 1,5-2 mln. |
Otóż to, walczymy o duże pieniądze. Większe niż z tytułu samych premii od nc+
Boję się jednak, że skończy się jak ostatnio: miały być puchary, a z Górnikiem przegraliśmy |
Cytat:
Później do usunięcia, nie ten temat. |
Grę w drugiej 8 będzie trzeba przyjąć z pokorą zważywszy na to że 4 miesiące temu miała być IV liga.. to będzie pokuta dla klubu za ten ostatni rok.
|
Cytat:
|
Pokora pokorą ale nadal wystarczy wygrać meczy by się znaleźć w top8. Więc nie ma się co martwić na zapas. Wszystko zależy od nas samych.
|
edit sprawdzilem szkoda szkoda ze zydownia nie ma szans na wypadniecie z 8mki...
|
mamy 12 pkt nad miejscem spadkowym. tylko i aż. wystarczy wygrać pierwszy mecz z Płockiem u siebie i.... wakacje
|
co nam da zwyciestwo z Płockiem w kontekście wakacji już po 31 kolejce ?
nawet jeśli Arka zgubi punkty orzewaga wyniesie 16pkt , a do zdobycia bedzie 18 |
Bo AGKŚ zagra z Płockiem i ktoś punkty zgubi
|
Trzeba bronić 9. miejsca. Jest złe a moze byc jeszcze gorzej finansowo.
|
Cytat:
|
Oby ponad 15 tys kibiców przychodziło to będzie dobrze. Mam nadzieję że dużo chłopaków nie odejdzie a na ostatnim meczu klub i kibice podziękuję piłkarzom, sztabowi oraz wszystkim za pomoc w uratowaniu klubu. Ósemka była realna ale IV liga też od 2019
|
W temacie statystyki.
Wg stanu na dziś, Wisła nie ma jeszcze utrzymania. Nie chce mi się liczyć więcej ale najprawdopodobniej wystarczy nam jeden remis by się utrzymać. Oczywiście po 31 kolejce może się wszystko zmienić. |
Bez żartów. Nasz spadek jest tak prawdopodobny jak strata ponad 100 bramek w rundzie w rundzie finałowej.
|
Poczekam, aż ktoś zrobi szczegółową analizę, ale wydaje mi się, że matematycznie już się utrzymaliśmy. Tutaj nie chodzi tylko o to, że teoretycznie może nas wyprzedzić Arka. Żebyśmy spadli, muszą nas wyprzedzić wszystkie zespoły będące pod nami. Przy założeniu, że przegramy wszystko Arka musi zdobyć 14 punktów, Płock 13, Śląsk i Górnik po 12, itd. Nie jest możliwe żeby wszyscy tak punktowali, bo będą grali między sobą i ktoś musi te punkty stracić.
|
Jeden z warunków, który mógłby się ziścić w 31. kolejce:
Wygrana z Płockiem + porażka Arki z Górnikiem (lub w dowolnej kolejce, ale inna niż w meczu z Płockiem): Sprawiają, że mamy 45 punktów, Sosnowiec nie będzie miał więcej 45 punktów, Płock może mieć wtedy maksymalnie 48 a Arka 47, ale Arka i Płock nie mogą wtedy razem spełniać tego warunku. Przy remisie w ich meczu jest (46,45), przy wygranej Arki z Płockiem (45,47), przy wygranej Płocka (48,44). |
Panowie, spokojnie.
Załóżmy, że Sosnowiec wygra wszystko, AGKŚ przegra jeden mecz, Płock przegra 2 mecze itp. W takim przypadku: Wisła K ma 42 pkt Korona 43 pkt Miedz 38 pkt Górnik 40 pkt Śląsk 43 pkt Płock 45 pkt AGKŚ 47 pkt Sosnowiec 45 pkt W takim przypadku spada Miedź i Górnik, my mamy 14 miejsce. Załóżmy, że AGKŚ wygra wszystko, Sosnowiec przegra jeden mecz, a reszta tak jak wyżej. Zatem: Wisła K ma 42 pkt Korona 43 pkt Miedz 38 pkt Górnik 40 pkt Śląsk 43 pkt Płock 45 pkt AGKŚ 50 pkt Sosnowiec 42 pkt My zajmujemy 13/14 miejsce, Spada znowu Miedź i Górnik. Każda inna kombinacja sprawia, że zawsze spada Sosnowiec i inna drużyna która ma 40 pkt lub mniej. Jeśli gdzieś popełniłem błąd i podałem błędne założenia, proszę mnie poprawić - pisałem na kolanie :D |
Cytat:
1. Wisła wszystko przegrywa, ma na koniec 42 pkt. 2. Korona wygrywa z Wisłą i resztę meczy przegrywa - na koniec 43 pkt. 3. Miedź wygrywa z Wisłą, Koroną, Śląskiem i Zagłębiem - 44 pkt. 4. Górnik wygrywa z Wisłą, Koroną, Miedźią, Śląskiem i Zagłębiem - 46 pkt. 5. Śląsk wygrywa z Wisłą, Koroną, Arką i Zagłębiem - 43 pkt. 6. Wisła Płock wygrywa wszystko - 51 pkt. 7. Arką wygrywa z Wisłą, Koroną, Miedźią, Górnikiem i Zagłębiem - 43 pkt. 8. Dla formalności. Zagłębie wygrywa z Wisłą i Koroną - 30 pkt na koniec. (no ale oni nie muszą nas przeskakiwać) Oczywiście nie twierdzę, że spadniemy bo jest to bardzo mało prawdopodobne, po prostu zwracam uwagę, że jest jeszcze matematyczna możliwość. |
Ok, rozumiem. Zrobiłeś dokładnie to, czego mi się nie chciało zrobić ;)
|
Przypuszczam że w obecnej dyspozycji defensywy wyżej niż 7 miejsce byśmy nie podskoczyli ale ważne żeby teraz nie spaść niżej. Kieleckie ....y na pewno nam nie odpuszczą. Niemniej jednak nasz spadek to fantazja i statystyka.
|
a ja przypominam że w najblizszym meczu najprawdopodbniej obrona bedzie wygladała tak :
prawa obrona - Palcic (rezerwowy PO) środek obrony - Burliga (podstawowy PO) środek obrony - nikt lewa obrona - Pietrzak (podstawowy LO) jak do tego dodamy że nasi boczni obrońcy wiecej czasu spedzaja pod polem karnym rywali , a nie naszym , to 7 porażek to nie jest jakis sci-fi , pamietajmy ze bramkarz jest jaki jest |
Cytat:
Symulacja: Kod:
pkt 31 32 33 34 35 36 37 PKTBrozinho_23 podał inną symulację i pewnie dałoby się znaleźć kilka z remisami. |
Cytat:
Poza tym, z powodów oczywistych, by nas spuścić muszą punktować zespoły, które dołowały. Zwłaszcza Arka i Wisła Płock. Nie ma żadnego powodu by Arka zdobyła 14 punktów w 7 meczach, czy WPłock 13. Dwa punkty na mecz to jest dość duże wyzwanie dla drużyn z dolnej ósemki. |
Najwazniejsze jest zeby zaklepac utrzymanie jak najszybciej. Mysle ze jedna wygrana albo dwa remisy wystarcza.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl