Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dariusz Wdowczyk byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9595)

Dariook 14.11.2016 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azkaz (Post 1457045)
Glupoty opowiadasz przy jednej z lepszych na tle ligowym frekwencji jeszcze narzekac ze tak bardzo zle to juz jest cos nie tak owszem moglo by i powinnobyc wiecej na trybunach ale 70% druzyn ekstra klasy ma owiele mniejsza liczbe wliczajac te ku r wy w pod paski a niema tam takich jaj. niesądze zeby przychod z dnia meczowego to byl najwiekszy zarobek dla klubu a jesli uwazasz ze wdowczyk odszedl bo uzytkownicy forum twsd nie kupili koszulki co sezon to no coz nie mam nic do skomentowania wiecej

Jak kompletnie nic z tego nie rozumiesz to chociaz przyzwyczaj sie do obecnej sytuacji i nie płacz po sprzedawczyku.

Jesli nie kupiles koszulki, nie chodzisz na mecze, nie kupujesz biletów czy karnetów...to nie masz prawa wylewać swoich frustracji, bo nie robisz kompletnie nic by pomóc swojemu klubowi - tylko płacz, lament, mieszanie w kotle i .......enie o szopenie.

Wisła to wielki klub z wielkimi ambicjami i tym samym z wielkimi wydatkami. Ambicja jej kibiców jest większa niż 70% kibiców innych klubów...

Nara.

Konrad. 14.11.2016 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1457055)
Jak kompletnie nic z tego nie rozumiesz to chociaz przyzwyczaj sie do obecnej sytuacji i nie płacz po sprzedawczyku.

Jesli nie kupiles koszulki, nie chodzisz na mecze, nie kupujesz biletów czy karnetów...to nie masz prawa wylewać swoich frustracji, bo nie robisz kompletnie nic by pomóc swojemu klubowi - tylko płacz, lament, mieszanie w kotle i .......enie o szopenie.

Wisła to wielki klub z wielkimi ambicjami i tym samym z wielkimi wydatkami. Ambicja jej kibiców jest większa niż 70% kibiców innych klubów...

Nara.

Ale na jakiej podstawie sądzisz, że on nie kupuje biletów, koszulek?

Za każdym razem, gdy ktoś napisze cokolwiek w temacie "sportowo-finansowym" słyszę "zacznijcie chodzić na mecze, kupować koszulki".

Załóżmy temat "Ile wydałeś na Wisłę w tym roku" gdzie każdy będzie wpisywał wydatki... Może się okazać, że nie jeden "fanatyk" piszący o oprawach, wydał mniej, niż "piknik" piszący w tematach transferowych...

Prezydentowa 14.11.2016 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1457076)

Za każdym razem, gdy ktoś napisze cokolwiek w temacie "sportowo-finansowym" słyszę "zacznijcie chodzić na mecze, kupować koszulki".

Załóżmy temat "Ile wydałeś na Wisłę w tym roku" gdzie każdy będzie wpisywał wydatki... Może się okazać, że nie jeden "fanatyk" piszący o oprawach, wydał mniej, niż "piknik" piszący w tematach transferowych...

Strzelałabym, że kolega Dariook jest z tych "jedynych prawdziwych" i wie lepiej. A pikniki sie nie znajo.

A żeby nie było offtopu to tylko powiem, że dla mnie sprawą drugorzędną jest to, kto w tej sytuacji zawinił. Martwi mnie to, że w takich okolicznościach odszedł trener. I nie dlatego, żebybm uważała Wdowczyka za jakiegoś geniusza (choć doceniam jego robotę), a dlatego, że kolejna afera i odejście trenera może tragicznie wpłynąć na morale naszych piłkarzy oraz wizerunek klubu (nawet jeśli zarząd miał rację, to wyszło to smrodliwie i niekorzystnie dla nas).

Dariook 14.11.2016 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1457076)

To się tyczy do ogółu a nie bezpośrednio do niego. A ty co, adwokat z dupy jakiś jestes?

Oczywiście załóż taki temat, może się okazać bardzo ciekawy :) Szybko się pozawijają prawie wszyscy, zostanie zapewne garstka ...widać to po akcjach na akademie czy Bonawentury.

Takie jest moje zdanie! Nie ma o czym dyskutować.

Dariook 14.11.2016 15:22

Dyskutuj sobie do woli. I nikogo nie obrazam, nie ....... juz. Chlapnij melise i nie produkuj sie z jakims sloganami.

azkaz 14.11.2016 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek4489 (Post 1457047)
azkaz, ale te 70% drużyn nie miało właściciela Cupiała, który narobił długów i jeszcze sprzedał Wisłę pajacowi.

A nie było powiedziane, że TF zostawiła cwelowi klub bez dlugu wewnętrznego (który wnosił grube miliony wg tego co sie "mówiło")? Co do dariooka to nie bede sie wdawal z nim w dyskusje, chociaz wydawalo mi sie ze sprzedawczyk to bylo w strone wdowczyka a nie moja (bo niby czemu). Zastanawiam sie tylko jak to jest ze mamy jedna z lepszych frekwencji, czolowa marke klubowa w polsce, podobno brak gwiazdorskich kontraktow, wszedzie oszczednosci a jest ciagle problem z kasą, martwi mnie to ale nie czuje sie lepszy dlatego ze zostawiam 60zl w kasie (bo na X jestem juz jednak troche za stary, niech sie malolaty szkolą) przed meczem. Co do wdowczyka to uwazam to samo co uzytkowniczka Prezydentowa, nie chodzi o nazwisko bo nie jest to zadna legenda ani zasluzony dzialacz Wisły tylko o okoliczności i to to ze to kolejna dziwna sytuacja u nas i szkoda bo my na tym tracimy w szatni, wizerunkowo, medialnie

Konrad. 14.11.2016 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1457093)
I nikogo nie obrazam, nie ....... juz. Chlapnij melise i nie produkuj sie z jakims sloganami.

Bije się w pierś - rzeczywiście twój tekst o sprzedawczyku był o Wdowczyku. Nie wiem jak ja to czytałem. Sorry.

MaLk 15.11.2016 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azkaz (Post 1457115)
A nie było powiedziane, że TF zostawiła cwelowi klub bez dlugu wewnętrznego (który wnosił grube miliony wg tego co sie "mówiło")?

Bez długu wewnętrznego, czyli bez długu na linii Telefonika-Wisła. To te pieniądze, które przez te wszystkie "grube" lata Cupiał pompował w Wisłę. Z różnych względów, głównie podatkowych, były one wkładane w formie pożyczek dla klubu. A pożyczki mają to do siebie, że trzeba je oddać. Więc jedyne co zrobił Cupiał, to te łaskawie zrezygnował z żądania zwrotu tego, co w Wisłę włożył.

Od takiego darowania długu należy się podatek, który Wisła musiała zapłacić - to raz. Oprócz tego Wisła została zostawiona z długiem zewnętrznym:
- zaległościami wobec innych podmiotów (np. kasa za wynajem stadionu),
- trupami z szafy w postaci odszkodowań dla byłych piłkarzy i trenerów,
- podpisanymi kontraktami z piłkarzami, trenerami i pracownikami, które trzeba z czegoś wypłacać.

Wisła przy tym miała coroczny budżet uwzględniający kasę od Telefoniki za "sponsoring". Tej kasy w tym roku nie ma, została więc dziura budżetowa, której nie ma czym załatać, bo nie dało się nikogo sprzedać w okienku transferowym. Innymi słowy, nawet gdyby Cupiał zostawił Wisłę bez długu, to i tak ten dług by powstał w trakcie, bo wydatków jest więcej niż wpływów. Ale on nie zostawił Wisły bez długów.

funkykoval 15.11.2016 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1457145)
Bez długu wewnętrznego, czyli bez długu na linii Telefonika-Wisła. To te pieniądze, które przez te wszystkie "grube" lata Cupiał pompował w Wisłę. Z różnych względów, głównie podatkowych, były one wkładane w formie pożyczek dla klubu. A pożyczki mają to do siebie, że trzeba je oddać. Więc jedyne co zrobił Cupiał, to te łaskawie zrezygnował z żądania zwrotu tego, co w Wisłę włożył.

Od takiego darowania długu należy się podatek, który Wisła musiała zapłacić - to raz. Oprócz tego Wisła została zostawiona z długiem zewnętrznym:
- zaległościami wobec innych podmiotów (np. kasa za wynajem stadionu),
- trupami z szafy w postaci odszkodowań dla byłych piłkarzy i trenerów,
- podpisanymi kontraktami z piłkarzami, trenerami i pracownikami, które trzeba z czegoś wypłacać.

Wisła przy tym miała coroczny budżet uwzględniający kasę od Telefoniki za "sponsoring". Tej kasy w tym roku nie ma, została więc dziura budżetowa, której nie ma czym załatać, bo nie dało się nikogo sprzedać w okienku transferowym. Innymi słowy, nawet gdyby Cupiał zostawił Wisłę bez długu, to i tak ten dług by powstał w trakcie, bo wydatków jest więcej niż wpływów. Ale on nie zostawił Wisły bez długów.

Żaden dług nie został darowany tylko zamieniony na kapitał zakładowy właśnie po to aby Wisła nie musiała płacić żadnych podatków.

MaLk 15.11.2016 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1457152)
Żaden dług nie został darowany tylko zamieniony na kapitał zakładowy właśnie po to aby Wisła nie musiała płacić żadnych podatków.

Od której to czynności płaci się podatek od czynności cywilnoprawnych.

regan 15.11.2016 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1457081)
Strzelałabym, że kolega Dariook jest z tych "jedynych prawdziwych" i wie lepiej. A pikniki sie nie znajo.

A żeby nie było offtopu to tylko powiem, że dla mnie sprawą drugorzędną jest to, kto w tej sytuacji zawinił. Martwi mnie to, że w takich okolicznościach odszedł trener. I nie dlatego, żebybm uważała Wdowczyka za jakiegoś geniusza (choć doceniam jego robotę), a dlatego, że kolejna afera i odejście trenera może tragicznie wpłynąć na morale naszych piłkarzy oraz wizerunek klubu (nawet jeśli zarząd miał rację, to wyszło to smrodliwie i niekorzystnie dla nas).

Ktos kto nie chodzi na mecze i nie wspiera klubu to nie powinien sie w takich sprawach wogole odzywac, bo to jest zenada.
Zawsze powtarzam. Od siebie dajcie potem wynagajcie od innych

Konrad. 15.11.2016 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1457156)
Ktos kto nie chodzi na mecze i nie wspiera klubu to nie powinien sie w takich sprawach wogole odzywac, bo to jest zenada.

Ale skąd wiesz ze dana osoba nie chodzi na mecze?

szprotson 15.11.2016 12:15

Cytat:

a w jakiej szufladzie umieścisz ludzi ludzi ktorzy np. Kupili karnet a na meczu nie chodzą (bo mieszkają za granica np)
w jakiej ci którzy biletów/karnetów nie kupują, w meczach nie uczestnicza ale rok w rok kupuja org. koszulke i inne gadżety w WŚ?

No i na koniec, z racji ze zachowałes się jak wyrocznia, pokaż jak Ty wspierasz.
Weźmy pod uwagę ostatnie 15 lat, masz duzy bufor by sie pochwalić. A dodatkowo Twoje prawo do wymagania, bedzie bardziej zasadne.

Prezydentowa 15.11.2016 12:15

Cytat:

Ale co to ma do tematu i tego, co napisałam?

regan 15.11.2016 13:49

A w jakiej szufladzie umiescisz tych co nie chodza na mecze nie kupuja biletow/karnetow bo nie zgadzaja sie z polityka klubu a wszedzie torpeduja nas swoimi madrosciami na wislaportal czy na forum co oni by to nie zrobili? Przeciez to jest zenada. Gosc ktory nic dla klubu nie robi i jeszcze poucza innych. Wstyd
Ja od 15 lat moze 3 sezony nie mialem karnetu. W tym natomiast kupilem dwa. I co ciekawe nie roszcze sobie prawa do pouczen zarzadu w jaki sposob ma wyciagac klub na prostą... natomiast najsmieszniesi sa ci co wolaja do zarzadu zeby sypinął kasa... a srednia jego sypniecia na glupi bilet to 30 zl na rok jak (L) przyjedzie. Wstyd i tyle

KOMINEK 15.11.2016 13:56

A może tak dość przechwalania się kto jest większym kibicem. Zacznijcie dyskutować o Wdowczyku a nie o swoim ego

Prezydentowa 15.11.2016 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1457169)
A w jakiej szufladzie umiescisz tych co nie chodza na mecze nie kupuja biletow/karnetow bo nie zgadzaja sie z polityka klubu a wszedzie torpeduja nas swoimi madrosciami na wislaportal czy na forum co oni by to nie zrobili? Przeciez to jest zenada. Gosc ktory nic dla klubu nie robi i jeszcze poucza innych. Wstyd
Ja od 15 lat moze 3 sezony nie mialem karnetu. W tym natomiast kupilem dwa. I co ciekawe nie roszcze sobie prawa do pouczen zarzadu w jaki sposob ma wyciagac klub na prostą... natomiast najsmieszniesi sa ci co wolaja do zarzadu zeby sypinął kasa... a srednia jego sypniecia na glupi bilet to 30 zl na rok jak (L) przyjedzie. Wstyd i tyle

Ale ja nigdzie temu nie przeczę. Odniosłam się do tego, co pisze Dariook. Czyli do bezsensownego rozwalania każdej merytorycznej dyskusji gadaniem o tym, że "kto nie chodzi na mecze, niech się nie odzywa". Wygląda na to, iż jest przekonany, że każdy, kto ma odmienne zdanie, na pewno nie chodzi na mecze i nigdy nie kupił koszulki :-P

Dariook 15.11.2016 19:03

Te .......enie smutów i szczucie na wlasny klub, tylko na podstawie doniesien sprzedawczyka czy kalumni z gowna wyborczego...nazywasz "merytoryczna dyskusją" ? Wolne żarty :lol:
Rownie dobrze mozecie sobie tutaj merytorycznie .......ic o łapaniu pokemonów.

To z góry jest bezsensowne i zasługuje na rozdupczenie.

Ps:
I nie pisz o czym ja jestem przekonany....ja w tej kwestii sumienie mam czyste.

Prezydentowa 15.11.2016 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1457190)
Te .......enie smutów i szczucie na wlasny klub, tylko na podstawie doniesien sprzedawczyka czy kalumni z gowna wyborczego...nazywasz "merytoryczna dyskusją" ? Wolne żarty :lol:
Rownie dobrze mozecie sobie tutaj merytorycznie .......ic o łapaniu pokemonów.

To z góry jest bezsensowne i zasługuje na rozdupczenie.

Ps:
I nie pisz o czym ja jestem przekonany....ja w tej kwestii sumienie mam czyste.

Twoja wypowiedź jest tak merytoryczna, że aż ne da się jej przeczytać z powodu wykropkowanych bluzgów. SKumaj, że nie wszyscy mają takie samo zdanie jak Ty. I ja nie widziałam tu szczucia klubu tylko wyrażanie OPINII, że nasz zarząd nie zmierza w dobrym kierunku. I - wyobraź sobie - mają prawo do takiej opinii. A Ty szczekasz jak po.......ony na nich, bo jedynie Twoje zdanie jest słuszne.

PvD 15.11.2016 20:34

Zarząd akurat na ten moment zmierza w dobrym kierunku

Dariook 15.11.2016 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1457200)
Twoja wypowiedź jest tak merytoryczna, że aż ne da się jej przeczytać z powodu wykropkowanych bluzgów. SKumaj, że nie wszyscy mają takie samo zdanie jak Ty. I ja nie widziałam tu szczucia klubu tylko wyrażanie OPINII, że nasz zarząd nie zmierza w dobrym kierunku. I - wyobraź sobie - mają prawo do takiej opinii. A Ty szczekasz jak po.......ony na nich, bo jedynie Twoje zdanie jest słuszne.

Widze, ze twoje szczekanie rowniez wykropkowane. Witam w klubie :lol:

I zrozum jedno. Nie jestes na forum rasowych jamnikow, gdzie mozesz sobie dowoli kpic czy wytykac uzytkownikom, ze ich pupil ma ogon podwiniety od dupy strony.
Jestes na forum kibicow Wisly i nie kazdy kibic ma wyjebane na swoj ukochany klub i nie kazdy kibic bedzie sie godzil na bezpodstawne szkalowanie Wisly czy ludzi z nia zwiazanych. Musisz zrozumiec, ze pasuje liczyc sie ze slowami i z dupy osądami...bo inaczej moze Cie spotkac po prostu reakcja.

Ps:
To tyle z mojej strony. Baw się dobrze.
Z pozdrowieniami. Jżs!

Prezydentowa 15.11.2016 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1457207)
Jestes na forum kibicow Wisly i nie kazdy kibic ma wyjebane na swoj ukochany klub i nie kazdy kibic bedzie sie godzil na bezpodstawne szkalowanie Wisly czy ludzi z nia zwiazanych. Musisz zrozumiec, ze pasuje liczyc sie ze slowami i z dupy osądami...bo inaczej moze Cie spotkac po prostu reakcja.

Dobrze rozumiem, że jak ktoś uważa, że Wdowczyk mógł mieć podstawy do zakończenia współpracy i ma wątpliwości co do wiarygodności naszego zarządu, to znaczy, że ma wyjebane na klub? To bardzo ciekawe.
Jakie szkalowanie Wisły? Szkalowanie to może być to, co wysmarowała Wyborcza. Czyli ewidentne przerysowywanie faktów i pokazywanie Wisły w jak najgorszym świetle. I na to nie można pozwolić. Ale tu jest forum i nie służy ono do tego, żeby się klepać po pupkach w towarzystwie wzajemnej adoracji, ale służy do dyskusji. Nie wydaje mi się, żeby obowiązkiem kibica było gnojenie Wdowczyka i trzymanie na siłę strony zarządu, bez względu na to, jaka jest prawda.

regan 16.11.2016 01:41

Wdowczyk to niech wypupcza sprzedawczyk jeden. Ja temu czlowiekowi nie ufam w zadnym wypadku. Sprzedawal mecze na umur a teraz olal nawet nie nas kibicow nawet nie klub nawet nie Wisle... ale olał swoich piłkarzy. Bez honoru i tyle. Naopowiadal bzdur na konferencjach, patetyczne cytowanie hymnu... i okazlo sie po raz kolejny ze to zwykly sprzedawczyk. Co ciekawe te bajki ktore opowiadal polowa kibicow jeszcze kupuje :D to jest zenujace jak ludzie daja sobie grac i manipulowac na emocjach. Szkoda słów. Krzyż na droge sprzedawczykowi.
NIGDY WIECEJ LEGIONISTOW I WARSZAWIAKOW W WISLE!

dmc 16.11.2016 11:07

Ty byś pracował za darmo w jakiejkolwiek firmie ? Tylko dlatego, że mają wypłaty dla wszystkich a dla Ciebie nie ?

!!IRIVER!! 16.11.2016 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dmc (Post 1457234)
Ty byś pracował za darmo w jakiejkolwiek firmie ? Tylko dlatego, że mają wypłaty dla wszystkich a dla Ciebie nie ?

....a, a wiadomo czy rzeczywiście pracował za darmo? Był, jest i będzie .....m i sprzedawczykiem - nie wyczyści się nigdy z tego pokorupcyjnego syfu choć miał dużą szansę na to, żeby mocno ocieplić swoje imię. Jak chciał odejść to mógł to zrobić po 20.kolejce a nie przed być może decydującymi dla tego sezonu meczami.

szprotson 16.11.2016 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dmc (Post 1457234)

Gdyby Wdowczyk chciał, to mógłby tutaj pracować "za darmo" nawet przez pół rundy.

p.s. za darmo pracowac w PL nie da się. Wszystko regulują umowy, a kwota i tak koniec konców wyladuje na koncie wdowczyka tyle ze powiekszona o odsetki.
no ale jestem w stanie Wdowca, starego sprzedawczyka zrozumiec, ze miał tak wysokie koszta zycia (mieszkanie i fura płacone przez klub) i ze nie moze sobie pozwolić z oczekiwaniem na wpłate hajsu bo na koncie, stara sprzedajna menda nie ma nic.
Tak to rozumiem rozgorycznie trenera.

For_FuN_ 16.11.2016 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1457238)
Gdyby Wdowczyk chciał, to mógłby tutaj pracować "za darmo" nawet przez pół rundy.

p.s. za darmo pracowac w PL nie da się. Wszystko regulują umowy, a kwota i tak koniec konców wyladuje na koncie wdowczyka tyle ze powiekszona o odsetki.
no ale jestem w stanie Wdowca, starego sprzedawczyka zrozumiec, ze miał tak wysokie koszta zycia (mieszkanie i fura płacone przez klub) i ze nie moze sobie pozwolić z oczekiwaniem na wpłate hajsu bo na koncie, stara sprzedajna menda nie ma nic.
Tak to rozumiem rozgorycznie trenera.

Ale chyba nie rozmawiamy o tym, czy mógłby pracować za darmo... Jak ktoś podpisuje kontrakt, to wypłaca się to, co jest tam zapisane(bez szemrania). Inaczej ktoś taki jest sk*rwysynem i oszustem, który nie powinien pełnić funkcji dyrektorskich. Dobrze, że sprawą zajmie się PZPN(bo Wdowiec na 99% złożył tam już dokumenty, wiadomo że takie decyzje trzeba przyklepać). Dziwi bierność klubu, bo skoro racja po ich stronie, to gdzie działania, konkretne działania?

P.S - I chyba nie chodzi o to, żeby ktoś z kimś ciągał się po sądach. Widać dla niektórych jest to normalne, dla mnie nie. Niektórzy, to mają logikę szefów korporacji. Umowa jest, ale jej nie przestrzegamy i nie płacimy, a pracownicy niech się z nami sądzą. Dobrze wiedzieć, że bogacze na forum. Obyście firm nie zakładali ;).

element 16.11.2016 12:17

Obecny zarząd nie zatrudniał Dariusza Wdowczyka, nie podpisywał z nim żadnych umów ani też nie ustalał wysokości kontraktu.

Ten śmieć razem z pozostałym bajzlem został pozostawiony przez poprzedników i obecny zarząd robi co może by to ogarnąć.

szprotson 16.11.2016 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1457239)
Ale chyba nie rozmawiamy o tym, czy mógłby pracować za darmo... Jak ktoś podpisuje kontrakt, to wypłaca się to, co jest tam zapisane(bez szemrania). Inaczej ktoś taki jest sk*rwysynem i oszustem, który nie powinien pełnić funkcji dyrektorskich. Dobrze, że sprawą zajmie się PZPN(bo Wdowiec na 99% złożył tam już dokumenty, wiadomo że takie decyzje trzeba przyklepać). Dziwi bierność klubu, bo skoro racja po ich stronie, to gdzie działania, konkretne działania?

A to Ty nie pamietasz ile razy przegrywaliśmy wygrane sprawy?
Przeciez ostatnio, sprawa Cierzniaka - Mam wrazenie ze nasi po fakcie tylko potrafia oswiadczenia pisać. Taki jamnik co szczeka za zamkniętą bramą, a jak się ją otworzy to spieprza gdzie popadnie.

p.s. Element - Wdowczyk kase wypłaca S.A. a nie zarząd.

wg. tego co napisaleś wychodzi na to ze nowy Zarząd jak zobaczył umowe Wdowczyka to sie przestraszył i chciał z niej zejsc jak najszybciej. Opcje były dwie- Wdowiec odchodzi sam bez odszkodowania, Wdowiec odchodzi sam z odszkodowaniem. Wybrano opcję nr 2 i nie płacono mu pensji, co mądre nie jest bo i tak tą pensje wraz z odsetkami mu zapłacą, a i piarowo strzał w stope, najpierw mówimy ze spłacamy wszystkich a potem takie kwasy. Każdy godny trener teraz zastanowi sie dwa razy przed przyjeciem oferty Wisły, wszak skąd moze mieć pewność ze i z nim nie zachowają sie podobnie?
KLASA.
słowo klucz którego brakuje od tego sezonu na kazdej plaszczyznie
E: nie literowka ale masz racje. Klasy brakuje nie od dziś.
a kasy brakuje kazdemu.

wolfy 16.11.2016 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1457241)
KLASA.
słowo klucz którego brakuje od tego sezonu na kazdej plaszczyznie

Nie no, wcześniej był Wersal, że przypomnę Mandziarę, niepłacone kontrakty i faktury, wiślacki "klub Kokosa" załozony przez Bednarza, maksymalnie wieśniackie zwalnianie trenerów (praktycznie wszystkich w całej historii TeleFoniki), zakazy stadionowe dawane od czapy przez łysą pałę...

Chyba że to po prostu literówka i chciałeś napisać, że brakuje KASY. Ale to też nie od tego sezonu.

Nie wiem czego oczekujecie, ale ewidentnie 99% piszących tutaj nie ogarnia sytuacji. Chrzanicie coś o złym zarządzie kiedy realną perspektywą do niedawna był brak możliwości dokończenia sezonu i czwarta liga. I co chwila jakiś mózg stiwerdza, że potrzebny nam bogaty właściciel i nic że chętnych nie ma i pewnie od dawna nie było.

Czytam te brednie i naprawde nie wiem skąd się urwaliscie i czy naprawdę wszyscy macie pamięć złotej rybki. A najlepszy jest nesta, pierwszy fan Meresińskiego który do końca wierzył w idiotyczne zapewnienia, a teraz jest wielce zatroskany. Może gdyby Twój idol nie wyprowadził 500 tys. to byłoby na wypłaty dla Wdowczyka? Taka sugestia, może lepiej zamilknij w temacie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1457214)
Dobrze rozumiem, że jak ktoś uważa, że Wdowczyk mógł mieć podstawy do zakończenia współpracy i ma wątpliwości co do wiarygodności naszego zarządu, to znaczy, że ma wyjebane na klub? To bardzo ciekawe.
Jakie szkalowanie Wisły? Szkalowanie to może być to, co wysmarowała Wyborcza. Czyli ewidentne przerysowywanie faktów i pokazywanie Wisły w jak najgorszym świetle. I na to nie można pozwolić. Ale tu jest forum i nie służy ono do tego, żeby się klepać po pupkach w towarzystwie wzajemnej adoracji, ale służy do dyskusji. Nie wydaje mi się, żeby obowiązkiem kibica było gnojenie Wdowczyka i trzymanie na siłę strony zarządu, bez względu na to, jaka jest prawda.

Chcesz wiedzieć jaka jest prawda? To proste - mamy olbrzymie długi po TeleFonice, brak jakichkolwiek struktur i trzeba wszystko budować od zera, albo nawet poniżej, jak w przypadku wizerunku klubu.
Nie ma mowy o towarzystwie wzajemnej adoracji kiedy Wy wszycy nie bierzecie pod uwagę podstawowych faktów - na przykład naszej sytuacji organizacyjno - wizerunkowo - finansowej. Czujesz się mądrzejsza krytykując obecny Zarząd za skutki wieloletnich zaniedbań poprzedniego właściciela których kulminacją była sprzedaż Wisły skazanemu za oszustwa cwaniakowi bez kasy? Który przy okazji wyprowadził z i tak zadłużonego klubu pieniądze.

Otóż nie jesteś ani mądra, ani bezstronna, pokazujesz tylko że masz pamięć muszki owocówki skoro wystarczyło kilka zwycięstw i ciszy medialnej wokół klubu żebyś zapomniała w co TS musiał wdepnąć.
Wiesz co jest sukcesem? Że prawdopodobnie dostaniemy licencję bez większych problemów.

Prezydentowa 16.11.2016 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1457244)

Chcesz wiedzieć jaka jest prawda? To proste - mamy olbrzymie długi po TeleFonice, brak jakichkolwiek struktur i trzeba wszystko budować od zera, albo nawet poniżej, jak w przypadku wizerunku klubu.

Ale to wie każdy. Ale jaka jest prawda w przypadku konfliktu na linii Wdowczyk - Zarząd? Kto mówi prawdę? Zarząd - że trener nie miał podstaw do rozwiązania umowy i nie wywiązywał się z obowiązków. Czy Może Wdowczyk - że komunikacja z Zarządem i ich styl prowadzenia tego biznesu są lekko...nieprofesjonalne? O to tu się rozchodzi. A nie o długi.

wolfy 16.11.2016 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1457245)
O to tu się rozchodzi. A nie o długi.

Szczerze mówiąc nie wiem nawet jak na to odpowiedzieć.

Zdajesz sobie sprawę, że długi muszą być spłacane przez co brakuje pieniędzy? Że TS dostał w spadku po TeleFonice kontrakty (również Wdowczyka) które nie bilansują się z przychodami?

Ale jeśli faktycznie chodzi Ci o biedę jakiej zaznał tu Wdowczyk, to załóż mu jakiś fanpejdż czy coś...

serek.c2 16.11.2016 14:11

Wychodzi na to, że zarząd zachowałby się profesjonalnie zaciągając kolejny dług, byle tylko handlarz miał zapłacone w terminie.

szprotson 16.11.2016 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1457250)
Wychodzi na to, że zarząd zachowałby się profesjonalnie zaciągając kolejny dług, byle tylko handlarz miał zapłacone w terminie.

widzisz.
Ja uwazam ze rozsadniej dac mu 40 tys w łape i kopa w dupe teraz
niz sie z nim jebac i włoczyc po sądach, i dac mu 40 000 + odsetki.( a odsetki od takiej kwoty są dosc spore)

Tak czy siak jak zarzad kasy nie ma, to bedzie musiał hajs zorganizowac, a każdy kolejny dzien to narastające złotówki.

p.s. Patrzac na lata wstecz, lepsze było by wg. Ciebie spłacenie Genkowa od razu czy walczenie z nim tyle czasu? Tak samo sprawa ma sie z Jovanicem i resztą, która ograła nas w sądzie.
No ale to tylko moje zdanie.

wolfy 16.11.2016 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1457251)
widzisz.
Ja uwazam ze rozsadniej dac mu 40 tys w łape i kopa w dupe teraz
niz sie z nim jebac i włoczyc po sądach, i dac mu 40 000 + odsetki.( a odsetki od takiej kwoty są dosc spore)

Tak czy siak jak zarzad kasy nie ma, to bedzie musiał hajs zorganizowac, a każdy kolejny dzien to narastające złotówki.

p.s. Patrzac na lata wstecz, lepsze było by wg. Ciebie spłacenie Genkowa od razu czy walczenie z nim tyle czasu? Tak samo sprawa ma sie z Jovanicem i resztą, która ograła nas w sądzie.
No ale to tylko moje zdanie.

OK, ale Ty zakładasz że my to 40 tys. mamy (pomijając juz, że tu pewnie o wiele więcej pieniedzy chodzi). Kontrakty trenerów i piłkarzy mają zero pokrycia w przychodach klubu, nawet nie wliczając w to długów zostawionych przez Cupiała (jakieś 10 baniek). To samo dotyczyło Genkowa i resztę trupów w szafach które kolejno z nich wypadają.
A priorytetem było otrzymanie licencji i nie będę tłumaczył dlaczego...

Pisanie tutaj przez niektórych o honorze etc. jest kuriozalne, bo to nie TS zatrudniał Wdowczyka ani żadnego z jego poprzedników (za których zwolnienie też trzeba było płacić). To Cupiał bawił się w zatrudnianie i zwalnianie trenerów wedle własnego widzimisię na konto Wisły.

serek.c2 16.11.2016 14:40

Szprotson - zaciągnięcie kolejnego długu (oprocentowanego) by spłacić dług? :)

Ps. Ufam zarządowi, Wdowczyk zapewne nie ma podstaw do rozwiązania kontraktu a moje powyższe posty są czysto hipotetyczne. ;)

szprotson 16.11.2016 14:48

serek - oczywiscie ze tak, bo koniec końców My mu musimy zapłacić.
Wiec dla mnei sprawa skonczyła by sie w excelu - pozyczka + spłata pozyczki musi byc mniejsza niż zaległa kwota+odsetki.

poki co jestesmy w sytuacji przegrany przegrany,bo nie mamy kasy a i tak ją musimy zapłacić.
ale ktoś w sumie obiecywał sponsora....ale co tam, ważne ze klub nie upadł, a to ze niektorzy zrealizowali swój plan o którym bylo wiadome juz jakis czas temu...

MaLk 16.11.2016 14:56

Ja myślę, że część tu obecnych nie zdaje sobie sprawy z tego, że niektóre z góry przegrane sprawy lądują przed sądem nie z powodu jakiejś naiwnej wiary w to, że my je wygramy, tylko po to, żeby długi "rolować", odciągając w czasie ich wymagalność.

No więc czasem wybór nie polega na tym czy dać Iksińskiemu 40 tys. od razu, czy 40 tys. za chwilę z odsetkami, tylko na tym, czy dać Iksińskiemu czy Igrekowskiemu. A jeśli (nie)danie Iksińskiemu od razu wiąże się tylko z kosztem odsetek (i ew. postępowania), a (nie)danie Igrekowskiemu wiąże się z możliwością rozwiązania przez niego kontraktu i utraty piłkarza ze składu oraz możliwości sprzedania go w następnym okienku transferowym za rozsądną cenę, to trzeba wybrać Igrekowskiego. Tak po prostu.

tomek4489 16.11.2016 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1457255)
Ja myślę, że część tu obecnych nie zdaje sobie sprawy z tego, że niektóre z góry przegrane sprawy lądują przed sądem nie z powodu jakiejś naiwnej wiary w to, że my je wygramy, tylko po to, żeby długi "rolować", odciągając w czasie ich wymagalność.

No więc czasem wybór nie polega na tym czy dać Iksińskiemu 40 tys. od razu, czy 40 tys. za chwilę z odsetkami, tylko na tym, czy dać Iksińskiemu czy Igrekowskiemu. A jeśli (nie)danie Iksińskiemu od razu wiąże się tylko z kosztem odsetek (i ew. postępowania), a (nie)danie Igrekowskiemu wiąże się z możliwością rozwiązania przez niego kontraktu i utraty piłkarza ze składu oraz możliwości sprzedania go w następnym okienku transferowym za rozsądną cenę, to trzeba wybrać Igrekowskiego. Tak po prostu.

w końcu ktoś bardzo dobrze to napisał!

masada 16.11.2016 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1457255)

Tak na marginesie, to gdybym ja był na miejscu osoby decydującej o tym, w którą stronę pociągnąć tą za krótką wciąż kołdrę, czyli czy zapłacić powiedzmy przykładowemu Sadlokowi, czy Wdowczykowi (oczywiście to wszystko moja czysta spekulacja, bo jak było w rzeczywistości oczywiście nie wiem, podobnie jak zapewne wszyscy tu dyskutujący) to moje kalkulacje byłyby identyczne: zapłaciłbym Sadlokowi, oceniając, że rozwiązanie kontraktu przez Wdowczyka jest daleko mniej prawdopodobne, po prostu nie spodziewałbym się jednak, że wywinie taki numer, bo przecież ta robota spadła mu z nieba i to głownie jemu powinno zależeć, żeby tu wciąż być.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl