![]() |
Cytat:
Jesli nie kupiles koszulki, nie chodzisz na mecze, nie kupujesz biletów czy karnetów...to nie masz prawa wylewać swoich frustracji, bo nie robisz kompletnie nic by pomóc swojemu klubowi - tylko płacz, lament, mieszanie w kotle i .......enie o szopenie. Wisła to wielki klub z wielkimi ambicjami i tym samym z wielkimi wydatkami. Ambicja jej kibiców jest większa niż 70% kibiców innych klubów... Nara. |
Cytat:
Za każdym razem, gdy ktoś napisze cokolwiek w temacie "sportowo-finansowym" słyszę "zacznijcie chodzić na mecze, kupować koszulki". Załóżmy temat "Ile wydałeś na Wisłę w tym roku" gdzie każdy będzie wpisywał wydatki... Może się okazać, że nie jeden "fanatyk" piszący o oprawach, wydał mniej, niż "piknik" piszący w tematach transferowych... |
Cytat:
A żeby nie było offtopu to tylko powiem, że dla mnie sprawą drugorzędną jest to, kto w tej sytuacji zawinił. Martwi mnie to, że w takich okolicznościach odszedł trener. I nie dlatego, żebybm uważała Wdowczyka za jakiegoś geniusza (choć doceniam jego robotę), a dlatego, że kolejna afera i odejście trenera może tragicznie wpłynąć na morale naszych piłkarzy oraz wizerunek klubu (nawet jeśli zarząd miał rację, to wyszło to smrodliwie i niekorzystnie dla nas). |
Cytat:
Oczywiście załóż taki temat, może się okazać bardzo ciekawy :) Szybko się pozawijają prawie wszyscy, zostanie zapewne garstka ...widać to po akcjach na akademie czy Bonawentury. Takie jest moje zdanie! Nie ma o czym dyskutować. |
Dyskutuj sobie do woli. I nikogo nie obrazam, nie ....... juz. Chlapnij melise i nie produkuj sie z jakims sloganami.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Od takiego darowania długu należy się podatek, który Wisła musiała zapłacić - to raz. Oprócz tego Wisła została zostawiona z długiem zewnętrznym: - zaległościami wobec innych podmiotów (np. kasa za wynajem stadionu), - trupami z szafy w postaci odszkodowań dla byłych piłkarzy i trenerów, - podpisanymi kontraktami z piłkarzami, trenerami i pracownikami, które trzeba z czegoś wypłacać. Wisła przy tym miała coroczny budżet uwzględniający kasę od Telefoniki za "sponsoring". Tej kasy w tym roku nie ma, została więc dziura budżetowa, której nie ma czym załatać, bo nie dało się nikogo sprzedać w okienku transferowym. Innymi słowy, nawet gdyby Cupiał zostawił Wisłę bez długu, to i tak ten dług by powstał w trakcie, bo wydatków jest więcej niż wpływów. Ale on nie zostawił Wisły bez długów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze powtarzam. Od siebie dajcie potem wynagajcie od innych |
Cytat:
|
Cytat:
w jakiej ci którzy biletów/karnetów nie kupują, w meczach nie uczestnicza ale rok w rok kupuja org. koszulke i inne gadżety w WŚ? No i na koniec, z racji ze zachowałes się jak wyrocznia, pokaż jak Ty wspierasz. Weźmy pod uwagę ostatnie 15 lat, masz duzy bufor by sie pochwalić. A dodatkowo Twoje prawo do wymagania, bedzie bardziej zasadne. |
Cytat:
|
A w jakiej szufladzie umiescisz tych co nie chodza na mecze nie kupuja biletow/karnetow bo nie zgadzaja sie z polityka klubu a wszedzie torpeduja nas swoimi madrosciami na wislaportal czy na forum co oni by to nie zrobili? Przeciez to jest zenada. Gosc ktory nic dla klubu nie robi i jeszcze poucza innych. Wstyd
Ja od 15 lat moze 3 sezony nie mialem karnetu. W tym natomiast kupilem dwa. I co ciekawe nie roszcze sobie prawa do pouczen zarzadu w jaki sposob ma wyciagac klub na prostą... natomiast najsmieszniesi sa ci co wolaja do zarzadu zeby sypinął kasa... a srednia jego sypniecia na glupi bilet to 30 zl na rok jak (L) przyjedzie. Wstyd i tyle |
A może tak dość przechwalania się kto jest większym kibicem. Zacznijcie dyskutować o Wdowczyku a nie o swoim ego
|
Cytat:
|
Te .......enie smutów i szczucie na wlasny klub, tylko na podstawie doniesien sprzedawczyka czy kalumni z gowna wyborczego...nazywasz "merytoryczna dyskusją" ? Wolne żarty :lol:
Rownie dobrze mozecie sobie tutaj merytorycznie .......ic o łapaniu pokemonów. To z góry jest bezsensowne i zasługuje na rozdupczenie. Ps: I nie pisz o czym ja jestem przekonany....ja w tej kwestii sumienie mam czyste. |
Cytat:
|
Zarząd akurat na ten moment zmierza w dobrym kierunku
|
Cytat:
I zrozum jedno. Nie jestes na forum rasowych jamnikow, gdzie mozesz sobie dowoli kpic czy wytykac uzytkownikom, ze ich pupil ma ogon podwiniety od dupy strony. Jestes na forum kibicow Wisly i nie kazdy kibic ma wyjebane na swoj ukochany klub i nie kazdy kibic bedzie sie godzil na bezpodstawne szkalowanie Wisly czy ludzi z nia zwiazanych. Musisz zrozumiec, ze pasuje liczyc sie ze slowami i z dupy osądami...bo inaczej moze Cie spotkac po prostu reakcja. Ps: To tyle z mojej strony. Baw się dobrze. Z pozdrowieniami. Jżs! |
Cytat:
Jakie szkalowanie Wisły? Szkalowanie to może być to, co wysmarowała Wyborcza. Czyli ewidentne przerysowywanie faktów i pokazywanie Wisły w jak najgorszym świetle. I na to nie można pozwolić. Ale tu jest forum i nie służy ono do tego, żeby się klepać po pupkach w towarzystwie wzajemnej adoracji, ale służy do dyskusji. Nie wydaje mi się, żeby obowiązkiem kibica było gnojenie Wdowczyka i trzymanie na siłę strony zarządu, bez względu na to, jaka jest prawda. |
Wdowczyk to niech wypupcza sprzedawczyk jeden. Ja temu czlowiekowi nie ufam w zadnym wypadku. Sprzedawal mecze na umur a teraz olal nawet nie nas kibicow nawet nie klub nawet nie Wisle... ale olał swoich piłkarzy. Bez honoru i tyle. Naopowiadal bzdur na konferencjach, patetyczne cytowanie hymnu... i okazlo sie po raz kolejny ze to zwykly sprzedawczyk. Co ciekawe te bajki ktore opowiadal polowa kibicow jeszcze kupuje :D to jest zenujace jak ludzie daja sobie grac i manipulowac na emocjach. Szkoda słów. Krzyż na droge sprzedawczykowi.
NIGDY WIECEJ LEGIONISTOW I WARSZAWIAKOW W WISLE! |
Ty byś pracował za darmo w jakiejkolwiek firmie ? Tylko dlatego, że mają wypłaty dla wszystkich a dla Ciebie nie ?
|
Cytat:
|
Cytat:
p.s. za darmo pracowac w PL nie da się. Wszystko regulują umowy, a kwota i tak koniec konców wyladuje na koncie wdowczyka tyle ze powiekszona o odsetki. no ale jestem w stanie Wdowca, starego sprzedawczyka zrozumiec, ze miał tak wysokie koszta zycia (mieszkanie i fura płacone przez klub) i ze nie moze sobie pozwolić z oczekiwaniem na wpłate hajsu bo na koncie, stara sprzedajna menda nie ma nic. Tak to rozumiem rozgorycznie trenera. |
Cytat:
P.S - I chyba nie chodzi o to, żeby ktoś z kimś ciągał się po sądach. Widać dla niektórych jest to normalne, dla mnie nie. Niektórzy, to mają logikę szefów korporacji. Umowa jest, ale jej nie przestrzegamy i nie płacimy, a pracownicy niech się z nami sądzą. Dobrze wiedzieć, że bogacze na forum. Obyście firm nie zakładali ;). |
Obecny zarząd nie zatrudniał Dariusza Wdowczyka, nie podpisywał z nim żadnych umów ani też nie ustalał wysokości kontraktu.
Ten śmieć razem z pozostałym bajzlem został pozostawiony przez poprzedników i obecny zarząd robi co może by to ogarnąć. |
Cytat:
Przeciez ostatnio, sprawa Cierzniaka - Mam wrazenie ze nasi po fakcie tylko potrafia oswiadczenia pisać. Taki jamnik co szczeka za zamkniętą bramą, a jak się ją otworzy to spieprza gdzie popadnie. p.s. Element - Wdowczyk kase wypłaca S.A. a nie zarząd. wg. tego co napisaleś wychodzi na to ze nowy Zarząd jak zobaczył umowe Wdowczyka to sie przestraszył i chciał z niej zejsc jak najszybciej. Opcje były dwie- Wdowiec odchodzi sam bez odszkodowania, Wdowiec odchodzi sam z odszkodowaniem. Wybrano opcję nr 2 i nie płacono mu pensji, co mądre nie jest bo i tak tą pensje wraz z odsetkami mu zapłacą, a i piarowo strzał w stope, najpierw mówimy ze spłacamy wszystkich a potem takie kwasy. Każdy godny trener teraz zastanowi sie dwa razy przed przyjeciem oferty Wisły, wszak skąd moze mieć pewność ze i z nim nie zachowają sie podobnie? KLASA. słowo klucz którego brakuje od tego sezonu na kazdej plaszczyznie E: nie literowka ale masz racje. Klasy brakuje nie od dziś. a kasy brakuje kazdemu. |
Cytat:
Chyba że to po prostu literówka i chciałeś napisać, że brakuje KASY. Ale to też nie od tego sezonu. Nie wiem czego oczekujecie, ale ewidentnie 99% piszących tutaj nie ogarnia sytuacji. Chrzanicie coś o złym zarządzie kiedy realną perspektywą do niedawna był brak możliwości dokończenia sezonu i czwarta liga. I co chwila jakiś mózg stiwerdza, że potrzebny nam bogaty właściciel i nic że chętnych nie ma i pewnie od dawna nie było. Czytam te brednie i naprawde nie wiem skąd się urwaliscie i czy naprawdę wszyscy macie pamięć złotej rybki. A najlepszy jest nesta, pierwszy fan Meresińskiego który do końca wierzył w idiotyczne zapewnienia, a teraz jest wielce zatroskany. Może gdyby Twój idol nie wyprowadził 500 tys. to byłoby na wypłaty dla Wdowczyka? Taka sugestia, może lepiej zamilknij w temacie. Cytat:
Nie ma mowy o towarzystwie wzajemnej adoracji kiedy Wy wszycy nie bierzecie pod uwagę podstawowych faktów - na przykład naszej sytuacji organizacyjno - wizerunkowo - finansowej. Czujesz się mądrzejsza krytykując obecny Zarząd za skutki wieloletnich zaniedbań poprzedniego właściciela których kulminacją była sprzedaż Wisły skazanemu za oszustwa cwaniakowi bez kasy? Który przy okazji wyprowadził z i tak zadłużonego klubu pieniądze. Otóż nie jesteś ani mądra, ani bezstronna, pokazujesz tylko że masz pamięć muszki owocówki skoro wystarczyło kilka zwycięstw i ciszy medialnej wokół klubu żebyś zapomniała w co TS musiał wdepnąć. Wiesz co jest sukcesem? Że prawdopodobnie dostaniemy licencję bez większych problemów. |
Cytat:
|
Cytat:
Zdajesz sobie sprawę, że długi muszą być spłacane przez co brakuje pieniędzy? Że TS dostał w spadku po TeleFonice kontrakty (również Wdowczyka) które nie bilansują się z przychodami? Ale jeśli faktycznie chodzi Ci o biedę jakiej zaznał tu Wdowczyk, to załóż mu jakiś fanpejdż czy coś... |
Wychodzi na to, że zarząd zachowałby się profesjonalnie zaciągając kolejny dług, byle tylko handlarz miał zapłacone w terminie.
|
Cytat:
Ja uwazam ze rozsadniej dac mu 40 tys w łape i kopa w dupe teraz niz sie z nim jebac i włoczyc po sądach, i dac mu 40 000 + odsetki.( a odsetki od takiej kwoty są dosc spore) Tak czy siak jak zarzad kasy nie ma, to bedzie musiał hajs zorganizowac, a każdy kolejny dzien to narastające złotówki. p.s. Patrzac na lata wstecz, lepsze było by wg. Ciebie spłacenie Genkowa od razu czy walczenie z nim tyle czasu? Tak samo sprawa ma sie z Jovanicem i resztą, która ograła nas w sądzie. No ale to tylko moje zdanie. |
Cytat:
A priorytetem było otrzymanie licencji i nie będę tłumaczył dlaczego... Pisanie tutaj przez niektórych o honorze etc. jest kuriozalne, bo to nie TS zatrudniał Wdowczyka ani żadnego z jego poprzedników (za których zwolnienie też trzeba było płacić). To Cupiał bawił się w zatrudnianie i zwalnianie trenerów wedle własnego widzimisię na konto Wisły. |
Szprotson - zaciągnięcie kolejnego długu (oprocentowanego) by spłacić dług? :)
Ps. Ufam zarządowi, Wdowczyk zapewne nie ma podstaw do rozwiązania kontraktu a moje powyższe posty są czysto hipotetyczne. ;) |
serek - oczywiscie ze tak, bo koniec końców My mu musimy zapłacić.
Wiec dla mnei sprawa skonczyła by sie w excelu - pozyczka + spłata pozyczki musi byc mniejsza niż zaległa kwota+odsetki. poki co jestesmy w sytuacji przegrany przegrany,bo nie mamy kasy a i tak ją musimy zapłacić. ale ktoś w sumie obiecywał sponsora....ale co tam, ważne ze klub nie upadł, a to ze niektorzy zrealizowali swój plan o którym bylo wiadome juz jakis czas temu... |
Ja myślę, że część tu obecnych nie zdaje sobie sprawy z tego, że niektóre z góry przegrane sprawy lądują przed sądem nie z powodu jakiejś naiwnej wiary w to, że my je wygramy, tylko po to, żeby długi "rolować", odciągając w czasie ich wymagalność.
No więc czasem wybór nie polega na tym czy dać Iksińskiemu 40 tys. od razu, czy 40 tys. za chwilę z odsetkami, tylko na tym, czy dać Iksińskiemu czy Igrekowskiemu. A jeśli (nie)danie Iksińskiemu od razu wiąże się tylko z kosztem odsetek (i ew. postępowania), a (nie)danie Igrekowskiemu wiąże się z możliwością rozwiązania przez niego kontraktu i utraty piłkarza ze składu oraz możliwości sprzedania go w następnym okienku transferowym za rozsądną cenę, to trzeba wybrać Igrekowskiego. Tak po prostu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl