![]() |
Cytat:
Po pierwsze żeby polski piłkarz reprezentował przyzwoity poziom europejski musi być odpowiednia baza i szkolenie młodzieży. I nie mówię tu tylko o klubie ale o całym kraju. Wystarczy popatrzeć na Holandię maja 16 mln mieszkańców a talenty piłkarskie wyrastają jak grzyby po deszczu. Nas jest 40 mln a piłkarzy na europejskim poziomie (nie licząc kilku bramkarzy) nie mamy lub mamy kilku. Rozpatrując transfery pod kątem LM musimy szukać wzmocnień na już. Jestem jak najbardziej za wyszukiwaniem w Polsce piłkarzy ale to musi byc długotrwały proces a nie pojedyncze zrywy Dyrektora Sportwego w okienku. Potrzebny jest SCOUTING bo z tym w naszym klubie nie jest najlepiej. Przypadek Błaszczykowskiego, którego Brzęczek przywiózł do klubu, się tutaj nie liczy bo to nie jest wyszukiwanie talentów. |
Cytat:
Kallon może spokojnie grać jako prawy pomocnik, a jak Skorża by dobrze z nim pogadał to moglibyśmy mieć nawet świetnego rozgrywającego, bo w Monaco zdażało mu się grać na tej pozycji. |
****a, panowie, śmiech na sali.
co wypili Ci, którzy piszą że Kallon jest za stary/za słaby/ma do dupy statystyki? taki piłkarz w naszym klubie to byłoby coś, ale nie podniecajmy się tak. jak będzie oficjalna wiadomość o tak wielkim transferze, to wtedy każdy będzie mógł tu wylewać pewien biały płyn do woli. :) |
Cytat:
|
Cytat:
Żal mi wszystkich tych biedaków biorących polskich "dziennikarzy" sportowych na poważnie(to akurat niekoniecznie do K_2). Tylko żeby potem nie było płaczu jak się okaże, że Kallonem się jednak w ogóle nie interesowaliśmy. Stać nas w ogóle na kontrakt dla niego? |
W utalentowanych polskich piłkarzy to ja nie wierzę, bo może i jakieś umiejętności mają, ale psychikę to co do jednego mają zrytą. Albo nałogi, albo srają w gacie na widok europejskich średniaków, a częstokroć obydwie rzeczy naraz.
Co do Kallona, to ja nie mam nic przeciwko, ale zwyczajnie nie wierzę. No i chciałbym was uprzedzić, że Kluivertów i Kallonów będzie w tym okienku prawdopodobnie jeszcze trochę. Na transfermarkcie bez pracodawcy pozostają tacy piłkarze, że nic tylko się załamać, że nas nie stać na wysokie kontrakty. Niestety naszym dziennikarzom raczej to nie będzie przeszkadzać, więc w najbliższych dniach spodziewam się w Wiśle Kuffour'a, Niemiego i Henchoza, a kto wie może jakiś świr zasugeruje się naszym forum i wyjedzie z Ronaldo, a co się będą rozdrabniać. |
Czy to na pewno temat o transferach Wisły Kraków w wersji "na poważnie"?
Żądasz porządku? Zachowaj go sam :D / :evil: Mamy przecież temat transferowy dla fantastów. |
Skorża przed wyjazdem na zgrupowanie coś mówił, że finalizowane są kontrakty z kilkoma zawodnikami, których klasa pozwala na to, żeby podpisać z nimi kontrakt od razu bez testów. Zgrupowanie trwa już 4 dni a tu cisza, tylko jedna ( trochę nieprawdopodobna ) informacja o Kallonie, coś długo ta finalizacja trwa. Mam taką nadzieję, że może Bednarz specjalnie robi wszystko po cichu by w pewnym dniu zrobić specjalną konferencję i wyskoczyć z jakimiś wspaniałymi niespodziankami.
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S. Dzięki za kwiatek:D |
Ten Kallon czy jak on tam ma to typowa zapchajdziura gazetowa.
Ja sie tak tylko zastanawiam zawsze, kto wymysla takie rzeczy. Czy to tylko i wylacznie robota znudzonych pismakow, czy tez przynajmniej niekiedy ,takie info idzie prosto z klubu, by choc na chwile zmanipoulowac rzeczywistosc ze cos sie dzieje. bo ze chocby za czasow bucołajow, to na bank goraca linia - Wisla-szmatlawce istniala |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Standardy forum są jakie są, cieszy mnie tylko, że wchodząc na stronę główną TWSD nie zobaczyłem infa o Kallonie. Wielki plus dla zarządzających stroną, że wyciągnęli wnioski po akcji z Kluivertem. EDIT: A jednak... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://sport.onet.pl/0,1248675,1781820,wiadomosc.html Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tez mam wrazenie ,czas nam niesamowicie ucieka,iteraz to sa juz ostatnie dni na to by kogos podpisac,i zeby ten szybko dołaczyl do zespolu.Do pierwszego meczu z Beitarem MALO CZASU i nowi beda potrzebowali (jesli wogole będą) troche sparingow,gierek itd zeby wogole myslec o tym aby Skorza wpuscil ich chociaz na zmiane.... Jak dla mnie to ten news o Kallonie to mogl byc jakis przeciek,bo zauwazcie ze Bednarz nic nie mowi,od dluzszego czasu....Byc moze Skorza ktory SAM MOWIL ZE DO ZESPOLU DOLACZA klasowi gracze ktorych nawet nie trzeba testowac--myslal wlasnie m.in o Kallonie ,tyle ze wszystko mialo byc zalatwiane po cichu zeby sie inne sępy typu Legia z Lechem nie zlecialy--wlasciwie Legia juz sie napatoczyła) ...aa tu nagle ktos o tym napisal...--oczywiscie mozna zawse wzias copcje,ktora my dobrze znamy,--akas dziennikarzyna zamaist w robocie dodawac znajomych do naszej -klasy ,napisal kolejne "wypociny" z pewnych zrodeł :lol: jak to menager Kallona negocjuje z WIsla,i to pewne info :D ,kazdy wybiera w co wierzy :) Atak aprpos..--- nie robcie z tego Kallona jakies super gwiazdy-na maire CHristiano ROnaldo czy Drogby.Solidny gracz,ktory mimo wszystko mial prpblemy bo grac w AE-k Ateny ,co niezmeinia faktu ze byly to jak na nasze skromne polskie warunki hit od lat,ale mimo wszytsko sadze ze zawodnik poda ile zada,i tyle su nas pogral.Za slaba ta liga ,za słaba..ehh |
Cytat:
bardzo jestem ciekawy kogo Bednarz ściągnie, klub wypowiada sie że będą to konkretni piłkarze. Czechy Serbia Chorwacja wszędzie tam za dobrego piłkarza trzeba zapłacić min. 1 mln euro, może to będą jacyś markowi gracze z zachodnich klubów którym się nie powiodło co nie znaczy że sa źli ewentualnie piłkarze z Ameryki płd. tam jeżeli sie ma dobrego skauta można wyciągnąć naprawdę dobrych graczy za dobrą cene. Oby nie było tak że Wisła szuka w nie wiadomo gdzie a w naszej lidze jest szansa wyciągnąc kilku ciekawych graczy za przystępną cenę. |
Sprzedaż Kokoszki to nie najlepszy pomysł. Ten zawodnik do doskonały obrońca który może jeszcze wiele osiągnąć w naszej (napewno słabszej lidze niż liga rosyjska) polskiej lidze. Ten zawodnik dopiero rozpoczyna swoją wielką karierę a sprzedaż tak znakomitego zawodnika osłabi klub. Ja mam tylko nadzieje że Pan Bednarz wie co robi a na czele stoi dobro klubu. Jeżeli natomiast transfer dojdzie do skutku wierzę że pod Wawele obejrzymy nowego równie dobrego zawodnika.
|
Cytat:
Jaja sobie robisz?? czy moze jestes kuzynkiem tego zarobkiewicza.. moze Adas dowiedzial sie ze nici z prawa Webstera w jego przypadku, i postanowił jakos sie wygrzebać z całej tej sytuacji:D |
nie da sie ukryc ze czlowiek zaczyna sie denerwowac czekając na (zwłaszcza!) zapowiedziane transfery gdy drużyna już czwarty dzień na zgrupowaniu a czasu na porządne przygotowanie do eliminacji coraz mniej.
Może i faktycznie mają przyjśc klasowi piłkarze, niemniej jednak ich klasowość powoduje także że negocjacje z nimi przeciągają się niebezpiecznie długo. To by potwierdzało że faktycznie są klasowi :-p A wypocin jakis gazetek nie ma co brać na poważnie jeśli te gazetki, nawet nie cytując słów Bednarza czy Skorży które tak nam zaprzątają głowy od kilku dni, piszą że X czy Y jest juz królem polowania mimo że okienko jeszcze nie rozpoczęte lub że tak naprawdę zakupów nie będzie. Piszą co im wygodniej. Kallon abstarhując od prawdopodobieńśtwa transferu to byłoby coś. Pamiętam jak kiedyś rozgorzała na forum dyskusja (zresztą z okazji jakiegoś okienka transferowego) że my tu się tylko tniemy na siekiery i topory a pismaki mają ubaw podsyłając nam kolejne ploty kto to mogł być u nas ale dziwnym trafem nie jest. Kilka dni temu czytalem właśnie jakis artykuł jakiegoś dziennikarza który dokładnie przytacza ten sposób znajdywania transferów. Jakiś dziennikarzyna najlepiej z mało wiarygodnej gazetki chodzi po jakimś forum (przykładowo naszym) i szuka w naszej "liście życzeń" kogo byśmy teraz chcieli. Znajdując faworyta forum zamieszcza o nim informacje w swych wypocinach że sa prowadzone rozmowy z nim i jest zainteresowanie. Później rzecz jasna dyrektor sportowy temu zaprzecza bo niby czemu miałby potwierdzić i jak sie okazuje że nie udało sie go ściągnąć to sie zaczyna jazda na forum (np. Łysy C***)co mniej sprytnych forumowiczow. A gazetki mają ubaw. I tak w koło Macieju. Nie odkrywam tu Ameryki ale przypomniam co bardziej krwistym "fanom" że aktualny sposób pertraktacji dyr. sportowego jest własciwy i jedyny słuszny. |
No to żegnamy ekwadorskiego nastepce Boruca:D
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18341 PS Bednarz chcemy piłkarzy a nie szroty z przeceny za półdarmo:) Skorża dziękuje że nie kupiłeś kota w worku..... |
No przecież z tym Lanzą było do przewidzenia...
Wielkie talenty nie siedzą w wieku 25 lat na tybunach czy w porywach na ławie przeciętnych/ słabych klubów. Od początku testowanie takiego zawodnika było dla mnie paranoją... |
no to mamy kilkunastu zawodników z ktorymi rozmawiamy minus jeden. jak wynika z filmików ten serb też g.... wart, a wiec z nowym bramkarzem wydajemy sie byc w d.pie
|
A może z Kowalewskim cos wypali, jego klub został zdegradowany więc można go ściągnąć za małe pieniądze... Jedna z najlepszych opcji na pozycje bramkarza:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
oczywiście,że nie ale teraz podobno na tyle się ceni.tyle może dostać gdzie indziej,więc dlaczego ma grać u nas za np 200 tyś,a bardziej prawdopodobne ze za jeszcze mniej?
|
[quote=Ogryzek;561825]Aż tyle dostawał w Koronie?[/qu
gdzies było napisane, że flirtował ze Śląskiem, ale Ślask nie był w stanie dać ponad 800tys. pln. to około 250 tys. euro. moim zdaniem trzebaby dać kontrakt w przedziale 200-250t euro, no chyba, ze kompletnie nikt go nigdzie nie zechce za granicą to wymagania spadną. Tylko, że to będzie wiadomo na 100% dopiero w końcu sierpnia. Inna sprawa, że ja nie wierzę w tego gracza, wg mnie to on już cudów nie zdziała. |
Pewny jest natomiast przyjazd na zgrupowanie do Bad Waltersdorf, gdzie trenują wiślacy, zagranicznego napastnika. Oczywiście na testy. Dyrektor Bednarz zastrzegł sobie jednak personalia futbolisty: - Tak się umówiliśmy. Nie chcemy robić zbędnego zamieszania, bo przecież ten zawodnik będzie dopiero sprawdzany.
z dzisiejszej Gazety Krakowskiej kolejny no name ?? :D |
A mieli być tacy świetni i ograni piłkarze że nie trzeba ich testować!
|
Cytat:
Cierpliwości... |
Cytat:
W tym tygodniu mieliśmy już FINALIZOWAĆ tych 3-4 znanych z nazwiskami a nie sprawdzać kolejnego anonima!!! (strata czasu) To ty masz problemy z rozumieniem słów które mówił Skorża! I nie strugaj mądrzejszego niż jesteś - (z całym szacunkiem) PS Czas biegnie nieubłaganie - kiedy ci mityczni herosi którzy (moze) przyjdą mają się zgrać z resztą zespołu? |
Cytat:
Na poważnie okno sie dopiero otworzyło, ludzie. Lech i Legia już kupiły co miały kupić. jak narazie Wisełka sprowadziła jednego solidnego(no jeśli grał 4 lata w Slavii w podstawowym składzie, inna sprawa jestem ciekaw czy jakby Głowacki nie chciał przedłużyć kontraktu to czy by dostał owacje na stojąco czy by był wyzywany od judaszy?) zawodnika. Lepiej sprawdzić co sie kupuje niż potem klnąć że niewypał że w europie zawodzi itepe. coś o Polskiej prasie: http://euro2008.interia.pl/news/lobo...lamuje,1140357 |
Zamiast wzmacniać się, Wisła może stracić kolejnego zawodnika. - Mam ofertę z Anglii - przyznaje Marcin Baszczyński.
Baszczyński zarzeka się, że nie wie z jakiego klubu jest oferta. - Czekam na przyjazd dyrektora sportowego i po rozmowie z Jackiem Bednarzem będę mądrzejszy - twierdzi wychowanek Ruchu Chorzów. |
Proponuję przestać się podniecać. Poważnych wzmocnień to nie będzie co najwyżej jakieś odpady.To, że przywrócono Dawidowskiego, podpisano z Singlarem to nie przypadek, tylko wyraźny dowód na to, że nie bedzie poważnych wzmocnień. I jeszcze ten Pawłoski ponoć za 100 tys. euro do wyjecia.! Nie mogę tylko zrozumieć o co chodziło Skorży z tym finalizowaniem rozmów. Albo jak napisała Wybiórcza Maciek robi dobrą min do złej gry albo Bednarz go robi w wała. Nawiasem mówiąc Łysy chyba też coś mówił o dobrych grajkach, którzy nie będa chcieli testów. W każdym razie po wylosowaniu Beitaru jesteśmy w poważnej dupie, czas ucieka i ciekawy jestem co powie Bednarz po pożegnaniu się z p. UEFA, bo tak to się skończy ****a zobaczycie.
|
Cytat:
PS Nie uważam się za mądrzejszego od nikogo a tym bardziej nie śmieje się z nikogo - ale czas upływa a my ciągle nic nie mamy.... i pocieszamy się tylko:) |
Cytat:
Złóż CV w klubie, udowodnij, że załatwisz za darmo klasowych zawodników przed otwarciem okienka transferowego a dni Bednarza będą policzone. Wyobraź sobie, że nie potrzeba aż Twojego intelektu, aby wiedzieć jak być powinno. Ale - jak widać - jeszcze większego potrzeba, aby zrozumieć dlaczego tak nie jest. Nie będę rozwijał tematu, bo nie widzę większego sensu. Z rzeczywistością nie wygrasz. |
Singlar to nie odpad, to on nie chciał grać w Slavii a nie Slavia chciała go wyrzucić. przecież chcieli wymusić na nim przedłużenie kontraktu.
Zobaczymy kogo kupią co pół roku to samo najpier wyzywanie Bednarza od łysych ch...(właśnie się zaczęło) a potem jak kogoś załatwi to bedzie bogiem. Jirsak, Niedzielan,Boguski(musieli sie kłócić o niego to poniekąd tez zasługa Bednarza), Łobodziński, Matusiak (tutaj nie jego wina że zapomniał jak sie gra) Diaz, Singlar, Dudu i to na razie wszyscy jakich sprowadził 6 z nich grało dobrze bądź nie dostało za dużo szans(Dudu, albo wtorek przez kontuzje) Złe transfery? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl