Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8389)

Ogryzek 27.02.2012 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1224383)
Piszę ten tekst z pełną świadomością, że ci, do których kieruje te słowa i tak nie wyciągną żadnych wniosków z wydarzeń ostatnich dni. Niestety, problem z głupimi ludźmi polega na tym, że nie potrafią uczyć się na błędach i historii.

Kiedy kilka miesięcy temu podziękowano Maaskantowi pisałem, zresztą nie tylko ja, że taki ruch nie ma najmniejszego sensu. Błąd w tej decyzji leżał w dwóch elementach - wybrano zły czas przy braku godnego kandydata na to stanowisko. Wtedy jednak takie argumenty nie trafiły do większości, chcieliście krwi i gwałtownych działań. Stało się tak jak chciała większość, przyszedł luty a my już zdążyliśmy odpaść z LE i walki o Mistrzostwo. Szlag mnie teraz trafia jak czytam posty oburzonych, naprawdę ta sytuacja jest dla was zaskoczeniem?

Ile raz wam trzeba tłuc do głowy, że Wisła zarządzana przez Cupiała nie ma szans na sukces w długoterminowej perspektywie? Głównym problemem naszego klubu nie są słabi piłkarze, niekompetentni trenerzy i kiepscy dyrektorzy. Dopóki podejmowanie najważniejszych decyzji będzie uwarunkowane dobrym lub złym humorem nadprezesa dopóty będziemy skazani na rokroczne trzęsienia ziemi.
Przez pewien czas taki system zdawał egzamin jednak kluczem do sukcesu była wtedy słabość naszych rywali. Innymi słowy oni byli bardziej beznadziejni od nas. Niestety powoli się to zmienia, a wraz z tą zmianą przyjdzie także kres naszych sukcesów. Może nie nastąpi to w ciągu najbliższych 2-3 lat, nie wykluczam, że za rok znowu zdobędziemy Mistrzostwo, ale w dłuższej perspektywie nastąpi na pewno.

My to znaczy kto? Cupiał?

My kibice mamy gówno do gadania w takich sprawach! Nikt nie kierował się zdaniem kibiców. Jak Bogusia zaboli lewa noga rano to trener wylatuje. Jak prawa, zostaje:)

Takiś mądry a nie wiesz nawet kto podejmuje decyzje w klubie i masz pretensje do kibiców. O co? Że sfrustrowani niektórzy piszą co piszą na forum po porażkach? I może Cupiał to czyta?

Zapoznaj się najperw ze schematem podejmowania decyzji w klubie i pokaz w którym to miejscu jestem ja albo inni kibice i mamy wpływ na zmianę trenera:)
Cytując ciebie - ile można tłuc idiotom na forum że zwolnienie Maaskanta (nie ważne czy dobre czy złe) to decyzja Cupiałą a nie kibiców.

BTW
Co nie znaczy że nie masz racji co do zwolnienia Maaskanta. Ale swój post zadedykuj Cupiałowi. Na nim wyładuj swoje frustracje co do żądzy krwi:D

Mocny 27.02.2012 12:11

w lidze plus extra dawali do zrozumienia ze Probierza to raczej lyknie Lech ktory wyjebał Bakero

Lukasz 27.02.2012 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1224414)
Dokładnie.Utrzymać to i tak się utrzymamy.Na puchary mamy nikłe szansę.Niech będzie nawet te 8 miejsce w lidze.Trzeba mieć nadzieję, że taka terapia szokowa zreanimuję Wisłę

Pablo84, ale to temat o Moskalu. BDW na czym taka terapia szokowa ma polegać? Na zajęciu 8-go miejsca przez trenera - Wiślaka? Udowodnić mamy sobie ze jesteśmy nieudolni jako kibice w poopieraniu pewnych kandydatur?

robin hood 27.02.2012 12:15

Ludzie o czym wy mówicie.
Wczoraj wychodząc z meczu, wyraziłem lekko swoje oburzenie że śpiewają gwiazdkom "Nic się nie stało"
I kilku kolegów kazało mi spier... na druga stronę Błoń

Siąść i płakać

willow 27.02.2012 12:15

Ogryzku, ale przecież snyrting wyraźnie napisał, że:
"...Dopóki podejmowanie najważniejszych decyzji będzie uwarunkowane dobrym lub złym humorem nadprezesa dopóty będziemy skazani na rokroczne trzęsienia ziemi..."

A że kibice nie mają na to wpływu, to inna sprawa.

wolfy 27.02.2012 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abidal (Post 1224352)
budze sie a moskal dalej trenerem :/

Z jednej strony to dobrze (tylko idiota uważa, ze zmiana trenera co trzy miesiące nam pomoże), z drugiej...
Czy Pan Cupiał aby zdrowy?

Grymas 27.02.2012 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1224416)
My to znaczy kto? Cupiał?

My kibice mamy gówno do gadania w takich sprawach! Nikt nie kierował się zdaniem kibiców. Jak Bogusia zaboli lewa noga rano to trener wylatuje. Jak prawa, zostaje:)

Takiś mądry a nie wiesz nawet kto podejmuje decyzje w klubie i masz pretensje do kibiców. O co? Że sfrustrowani niektórzy piszą co piszą na forum po porażkach? I może Cupiał to czyta?

Zapoznaj się najperw ze schematem podejmowania decyzji w klubie i pokaz w którym to miejscu jestem ja albo inni kibice i mamy wpływ na zmianę trenera:)
Cytując ciebie - ile można tłuc idiotom na forum że zwolnienie Maaskanta (nie ważne czy dobre czy złe) to decyzja Cupiałą a nie kibiców.

BTW
Co nie znaczy że nie masz racji co do zwolnienia Maaskanta. Ale swój post zadedykuj Cupiałowi. Na nim wyładuj swoje frustracje co do żądzy krwi:D

Chyba lepiej wytłumaczyć pewnych rzeczy się nie da. Tak to niestety w Wiśle wygląda jak chodzi o ważniejsze decyzje w tym te dotyczące trenerów.

Stan58 27.02.2012 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robin hood (Post 1224419)
Ludzie o czym wy mówicie.
Wczoraj wychodząc z meczu, wyraziłem lekko swoje oburzenie że śpiewają gwiazdkom "Nic się nie stało"
I kilku kolegów kazało mi spier... na druga stronę Błoń

Siąść i płakać

I to jest sedno sprawy. Narzekamy na to, że grajkom brak ambicji, że nie chce się im grać, dyskutujemy nad zmianą trenera, a potem......
a potem śpiewamy "nic się nie stało"...
Cholera jasna, stało się i to wiele się stało. Leje nam dupsko każdy kto chce, a my śpiewamy nic się nie stało? A może przestańmy śpiewać to "grajki" się zastanowią dlaczego tak cicho?

KOALIK 27.02.2012 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1224371)
Brać Probierza tylko on może wprowadzić agresywność i determinacje-a bez tego nie ma co myśleć o pucharach,przebłyski ładnej gry to stanowczo zbyt mało aby coś ugrać.
Kazkowi dziękujemy za puchary ale w lidze statystyki ma D R A M A T Y C Z N E .

To jest ten trener, który odpadł z Irtyszem Pawłodar i stwierdził, że brak lotniska w Białymstoku przeszkodził mu przejść Kazachów? Kolejny trenerzyk, który lansuje się w mediach i to pomaga mu funkcjonować na rynku trenerskim (podobnie jak korupcyjny Czesio czy klęczący Rafałek). Prędzej wolałbym Fornalika, który zamiast popisywać się w mediach, osiąga sukces z Ruchem.

domin_czyzyny 27.02.2012 12:39

przyzwyczajcie się, że to nic nie zmieni... nawet się o dziwo trochę cieszę, wielu z Was przestanie pisać pierdoły na temat Wisły i podniecać się kolejnymi mistrzostwami i sukcesami.
Bierzmy Fergusona, przecież ma tyle sukcesów...

P.S.Porównajcie sobie poziom tego tematu tutaj z poziomem odpowiednika gdzie indziej (każdy chyba wie gdzie). Tutaj setki postów dzieci, pokemonów, które wylewają pomyje na Moskala, chcą przywrócenia Maskanta (a jeszcze niedawno pluły na Maskanta, itp.). Te wszystkie osoby piszą tutaj, a nie mogą pisać gdzie indziej, bo nie były nigdy na meczu (a nawet pod stadionem) i nie mogły aktywować swojego konta.

manson777 27.02.2012 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abidal (Post 1224352)
budze sie a moskal dalej trenerem :/

:rotfl:
budzę się z letargu trzymiesięcznego a tu pokemonizm rulez
again
still :haha:

brylant17 27.02.2012 12:43

Czyli rozumiem, że dla was nic się nie stało?

manson777 27.02.2012 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1224371)
Brać Probierza tylko on może wprowadzić agresywność i determinacje-a bez tego nie ma co myśleć o pucharach,przebłyski ładnej gry to stanowczo zbyt mało aby coś ugrać.
Kazkowi dziękujemy za puchary ale w lidze statystyki ma D R A M A T Y C Z N E .

Probierz razem z Twoją ulubioną Patrycją zagwarantuje ci odpadnięcie z drużyną rodzaju tego Kazachskiego czegoś, czego nazwy nie wspomnę...
więc luźnij kolego bo pękniesz:haha:

1q2 27.02.2012 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1224400)
To raz.
Dwa, w ostatnich meczach nie tylko motywacja szwankowała, również taktyka. I tu już nasz trener, niestety się nie broni.

Z tą motywacją to bym nie przesadzał, w dobrym tonie jest po przegranym meczu uderzać w to bo zawsze to lepiej wygląda(nie było motywacji, trener do dupy itp) - niż prawda że po prostu są chujowi.

Z tego co pamiętam to pytałeś w innym temacie, dlaczego np Korona może, Ruch czy Podbeskidzie a my nie.

Otóż między innymi dlatego że staramy się grać piłkę której nie potrafimy.Większość ligi ma jedną i tą samą taktykę a w zasadzie dwie - jak grają z podobnym sobie zespołem to jest taka kopanina, jak grają z zespołem który wiedzą że będzie się starał prowadzić grę, to okopują się na własnej połowie i jadą z kontrami od czasu do czasu

Jak chcesz byśmy byli Ruchem czy Koroną to po prostu musimy tak samo zacząć grać.Nie przypadkowo wszystkie zespoły które starają się u nas grać w piłkę a nie tylko ją kopać - mają grube problemy.
Lech...taka sama kicha jak i my , Polonia - od lat podobnie - Zostaje Legia która rok temu przegrywała co drugi mecz, w tym gra lepiej ale trochę to trwało a po drugie - mimo iż są zdecydowanym faworytem do MP to jeszcze bym ich nie koronował.

Tak jak prawdziwe jest powiedzenie że łatwiej burzyć niż budować - tak w futbolu łatwiej przeszkadzać niż kreować i my za to płacimy
Do tego na dziś mamy zespół który nie radzi sobie tak z atakiem jak i z obroną a będzie jeszcze gorzej.
W lecie sprzedadzą Meliksona, odejdzie Biton, prawdopodobnie też Staszek i ja nie wiem kto z czego i za co będzie lepił nowy zespół

Basałaj - ok niewiele może ale on mi pachnie takim kolesiem co przychodzi odbębnić swoje i w zasadzie tyle.
Jak dla mnie pierwszoplanową rolą prezesa powinno być znalezienie inwestora - wiem że to ciężka sprawa ale nikt nie mówił że ma być lekko a tu po półtora roku będziemy mieć darmowe odżywki;)
Za chwile okaże się że podpisaliśmy umowę z nestea na zimną herbatę dla pracowników;)

Niestety jesteśmy w dupie i ja nie widzę szans na 'lepsze jutro' - bo niby jak i za co
Też uważam problem trenera za marginalny. Nie ma żadnego znaczenia kto nim będzie - tzn może być gorzej w stylu przyjdzie jakiś dziadek z tzw nazwiskiem który będzie miał wszystko w nosie albo idiota jakiś w stylu naszego dyzmy.

KOALIK 27.02.2012 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1224442)
Czyli rozumiem, że dla was nic się nie stało?

Ale co tu lepszy trener pomoże? To nie wina Moskala, że ma stado kopaczy, a nie piłkarzy.

domin_czyzyny 27.02.2012 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koalik (Post 1224448)
ale co tu lepszy trener pomoże? To nie wina moskala, że ma stado kopaczy, a nie piłkarzy.

nic dodać, nic ująć - to jest samo sedno tego tematu.

A i tak prędzej czy później Basałaj wywali Moskala i jak zwykle zwali winę na trenera, bo przecież tego che "lud" ... a wszystko zostanie po staremu.

szprotson 27.02.2012 12:58

stara zasada

łatwiej zwolnić 1 trenera niż 10 piłkarzy.

wolfy 27.02.2012 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1224454)

Ale kto mówi o zwalnianiu? W lecie kończą się kontrakty ośmiu piłkarzy, Małecki odejdzie pewnie na mocy prawa Webstera, a Meliksona gdzieś opchniemy.
Nikogo nie trzeba zwalniać:haha:

Lukasz 27.02.2012 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1224448)
Ale co tu lepszy trener pomoże? To nie wina Moskala, że ma stado kopaczy, a nie piłkarzy.

'Niewinność' nie może zapewniać utrzymania posady. Albo ktoś umie ulepić drużynę z tego co ma lepiej niż poprzednik albo nie. Celem Moskala jest walka o mistrza i z tego się nie wywiązuje. Nie ma podstaw twierdzić iż jest to lub będzie jakiś wybitny trener a takiego nam trzeba. Nie jesteśmy w stanie wymienić 5 kopaczy z podstawowej jedenastki - łatwiej, prościej i taniej zatrudnić dobrego trenera i trzeba to zrobić.

Edit:
Szprotson - własnie uważam ze należy doraźnie tak zrobić - zainwestować w trenera. Zmiana kopaczy na lepszych potrwa lata - patrz Polonia W.

sportnh 27.02.2012 13:07

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

PROBIERZ WE WISLE? OBY OBY

lazy 27.02.2012 13:11

Przestańcie z tym Probierzem.
Albo dalej prowadzimy praktyki Moskala, albo trener z zagranicy.

KOALIK 27.02.2012 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1224459)
'Niewinność' nie może zapewniać utrzymania posady. Albo ktoś umie ulepić drużynę z tego co ma lepiej niż poprzednik albo nie. Celem Moskala jest walka o mistrza i z tego się nie wywiązuje. Nie ma podstaw twierdzić iż jest to lub będzie jakiś wybitny trener a takiego nam trzeba. Nie jesteśmy w stanie wymienić 5 kopaczy z podstawowej jedenastki - łatwiej, prościej i taniej zatrudnić dobrego trenera i trzeba to zrobić.

Tyle, że żaden dobry trener do Wisły raczej nie przyjdzie. Prędzej jakiś Maaskant, Bakero, Boss, Pala, czy inny Panik. Nawet ci, którzy sprawdzają się w porównywalnych klubach, np.: w Żilinie i awansują z nią do Ligi Mistrzów nie muszą być dobrym rozwiązaniem, co pokazuje obecnie Hapal w Zagłębiu. Mnie od lat boli jedno, że u Nas jakimś cudem znalazł się dobry trener (dzięki Mielcarski!), to go szybko osoby decyzyjne pogoniły.

Poza tym, czy obecni piłkarze gwarantują zasłużone, a nie przypadkowe Mistrzostwo? Wg mnie nie.

Kurz 27.02.2012 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1224454)
stara zasada

Piłkarzy nie jest tak łatwo zwolnić i to problem. Można powiedzieć, że płacimy teraz za grzechy przeszłości, bo to nawet nie kwestia obecnej polityki kadrowej. Kirm, Jirsak i Garguła zajmują miejsce zawodników, którzy mogliby tu przyjść i dać więcej zespołowi. I pomyśleć, że tylko cud sprawił, iż w klubie nie ma już Łobo. Tak więc mamy sytuację patową, bo nie stać nas na ich zatrzymanie i zatrudnienie jednocześnie nowych zawodników. Chyba nie muszę dodawać, że nie możemy bazować tylko na Meliksonie i Ilievie (któremu wystarcza prądu na 40% spotkań w sezonie), jeśli niemal w każdym meczu musimy grać atak pozycyjny. DO tego dochodzą problemy w innych formacjach i jest klops, z jakim mieliśmy wczoraj do czynienia.

szprotson 27.02.2012 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1224457)
Ale kto mówi o zwalnianiu? W lecie kończą się kontrakty ośmiu piłkarzy, Małecki odejdzie pewnie na mocy prawa Webstera, a Meliksona gdzieś opchniemy.
Nikogo nie trzeba zwalniać:haha:

spokojnie, jeszcze jeden mecz w dupkę i jakaś głową będzie musiała spaść.

domin_czyzyny 27.02.2012 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukasz (Post 1224459)
'niewinność' nie może zapewniać utrzymania posady. Albo ktoś umie ulepić drużynę z tego co ma lepiej niż poprzednik albo nie. Celem moskala jest walka o mistrza i z tego się nie wywiązuje. Nie ma podstaw twierdzić iż jest to lub będzie jakiś wybitny trener a takiego nam trzeba. Nie jesteśmy w stanie wymienić 5 kopaczy z podstawowej jedenastki - łatwiej, prościej i taniej zatrudnić dobrego trenera i trzeba to zrobić.

Edit:
Szprotson - własnie uważam ze należy doraźnie tak zrobić - zainwestować w trenera. Zmiana kopaczy na lepszych potrwa lata - patrz polonia w.

kto by nie przyszedł to nie będzie grał za tych marnych, emerytowanych kopaczy bez umiejętności i w końcu skończy tak samo.

szprotson, szkoda że to nie będzie głowa Basałaja

Chrisman 27.02.2012 13:23

nie wiem na co czekał ze zmiana Czekaja az sie paliło ze dostanie czerowoan kartke
z niego zaden obronaca nie bedzie

qchar90 27.02.2012 13:25

co to da ze poleci Basalaj?
znajac zycie wtedy prezesem zostanie ktos z telefoniki, byl juz Heller,Wilczek (milo ich nie wspominam)

prawda jest taka ze o wszystkim w klubie decyduje Cupial, wstanie lewa noge jest zle (zdolny wtedy do zwolnienia trenera, nie da kase na transfery itd.)

domin_czyzyny 27.02.2012 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1224470)
nie wiem na co czekał ze zmiana Czekaja az sie paliło ze dostanie czerowoan kartke
z niego zaden obronaca nie bedzie

Będzie i ot jeden z lepszych, a teraz mam nadzieje, że się nauczy na przyszłość i nie będzie dostawał tak głupich kartek.

Lukasz 27.02.2012 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1224464)
Tyle, że żaden dobry trener do Wisły raczej nie przyjdzie. Prędzej jakiś Maaskant, Bakero, Boss, Pala, czy inny Panik. Nawet ci, którzy sprawdzają się w porównywalnych klubach, np.: w Żilinie i awansują z nią do Ligi Mistrzów nie muszą być dobrym rozwiązaniem, co pokazuje obecnie Hapal w Zagłębiu. Mnie od lat boli jedno, że u Nas jakimś cudem znalazł się dobry trener (dzięki Mielcarski!), to go szybko osoby decyzyjne pogoniły.

Poza tym, czy obecni piłkarze gwarantują zasłużone, a nie przypadkowe Mistrzostwo? Wg mnie nie.

To są dwie różne, w zasadzie dwie oddzielne sprawy które łączy tylko jedna rzecz - kasa. Piłkarzy wymienia się latami, trenera można od ręki. To że obecni piłkarze nie gwarantują mistrzostwa jak mówisz nie znaczy iż trenera należy odpuścić i brać kogoś adekwatnego do wyjściowej jedenastki. Trzeba zrobić różnicę a potem dociągać piłkarzy wymieniając powoli na lepszych. Odwrotna operacja czyli średni trener i dobrzy piłkarze przyniesie regres formy i marnotrawienie finansów klubu. Dobry piłkarz nie rozwinie się przy słabym trenerze. To ze RM nam nie wypalił nie znaczy ze jest to zła droga.

Nie czarujmy się za wszystkim stoi kasa. Podkreśliłem w Twojej wypowiedzi to co jest ona, od ręki, w stanie załatwić. A budżet mamy spory i z rok na rok on rośnie.

Edit:
Mogę inaczej postawić tezę: trener ma być tak dobry aby zakupieni piłkarze przy nim notowali wzrost formy i grali równo na miarę swoich możliwości. Pytanie zatem brzmi: czy Moskal jest takim trenerem. Patrząc na nierówną formę zespołu i poszczególnych zawodników śmiem w to wątpić. Do tego nie ma wyników.

Markus 27.02.2012 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1224461)

Oby nie. Jak najdalej od takich trenerów, którzy nigdzie nie potrafili zrobić żadnego naprawdę istotnego wyniku i którzy przeważnie szybko wylatywali z posady (jak ostatnio Probierz w Grecji).

Chcąc realnie uzdrowić sytuację, Cupiał powinien w końcu zaangażować sprawdzonego zagranicą fachowca. Jak najszybciej. Wszystko jest kwestią ceny. Trzeba ratować grę w europejskich pucharach w kolejnym sezonie. Moskal już pokazał, że sobie z tym zadaniem nie poradzi, to dla niego za wysokie progi.

Gwiaździsty 27.02.2012 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1224472)
Będzie i ot jeden z lepszych, a teraz mam nadzieje, że się nauczy na przyszłość i nie będzie dostawał tak głupich kartek.

Cały wic polega na tym, że będzie dostawał bo nie nadąża z interwencjami. Poza tym w piłce najpierw gra się głową (nie chodzi o odbijanie piłki) a potem nogami. Wisła to nie jest klub, w którym można się długo uczyć popełniając takie błędy. Tak ogrywać to się można w klubach z dolnych rejonów tabeli, gdzie 11 czy 12 miejsce w sezonie z powodu błędów jednego czy drugiego kopacza jest normą.
Gdybym był trenerem to już bym gościa nie wystawił w meczu. 2 czerwone kartki w 3 meczach w zupełności wystarczą. I to kartki, które beżpośrednio przełozyły się na wynik w obydwu.

Romuald 27.02.2012 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1224446)
Probierz razem z Twoją ulubioną Patrycją zagwarantuje ci odpadnięcie z drużyną rodzaju tego Kazachskiego czegoś, czego nazwy nie wspomnę...
więc luźnij kolego bo pękniesz:haha:

Gdybyś siedziała w piłce dłużej niz rok to wiedziałabyś coś więcej o wynikach Probierza ale jak gów** wiesz to oceniasz przez pryzmat jednej kompromitacji.

Skorza skompromitował się z Levadią i czy po odejści do L skompromitował się w pucharach?

willow 27.02.2012 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1224475)
To są dwie różne, w zasadzie dwie oddzielne sprawy które łączy tylko jedna rzecz - kasa. Piłkarzy wymienia się latami, trenera można od ręki. To że obecni piłkarze nie gwarantują mistrzostwa jak mówisz nie znaczy iż trenera należy odpuścić i brać kogoś adekwatnego do wyjściowej jedenastki. Trzeba zrobić różnicę a potem dociągać piłkarzy wymieniając powoli na lepszych. Odwrotna operacja czyli średni trener i dobrzy piłkarze przyniesie regres formy i marnotrawienie finansów klubu. Dobry piłkarz nie rozwinie się przy słabym trenerze. To ze RM nam nie wypalił nie znaczy ze jest to zła droga.

Nie czarujmy się za wszystkim stoi kasa. Podkreśliłem w Twojej wypowiedzi to co jest ona, od ręki, w stanie załatwić. A budżet mamy spory i z rok na rok on rośnie.

Edit:
Mogę inaczej postawić tezę: trener ma być tak dobry aby zakupieni piłkarze przy nim notowali wzrost formy i grali równo na miarę swoich możliwości. Pytanie zatem brzmi: czy Moskal jest takim trenerem. Patrząc na nierówną formę zespołu i poszczególnych zawodników śmiem w to wątpić. Do tego nie ma wyników.

Nic dodać, nic ująć.
Budowę zespołu zaczyna się od sztabu szkoleniowego i to jest ostatnia rzecz, na której można oszczędzać.
Dobry trener jest w stanie zmotywować zespół, jest w stanie dobrać taktykę, jest w stanie nauczyć schematów i automatyzmu w grze. Ma posłuch i autorytet.
Potem spokojna wymiana najsłabszych ogniw w zespole.
Zawsze lepiej mieć dobrego trenera i średnich graczy, niż średniego trenera i dobrych graczy. Bo przy dobrym trenerze jest szansa na progres i wymianę kadr, a przy kiepskich trenerze z kolei czeka nas jeszcze większy regres, rozprężenie i tumiwisizm zawodników.

Być może jest to proces dłuższy, ale gwarantuje stabilizację i ciągły progres. Istotne jest tylko, żeby trafić na naprawdę dobry sztab szkoleniowy.

A co do postu domin-czyzyny:

Napisz kolego co twoim zdaniem da wylot Basałaja. Tylko konkretnie poproszę.

KOALIK 27.02.2012 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1224482)
Gdybyś siedziała w piłce dłużej niz rok to wiedziałabyś coś więcej o wynikach Probierza ale jak gów** wiesz to oceniasz przez pryzmat jednej kompromitacji.

Skorza skompromitował się z Levadią i czy po odejści do L skompromitował się w pucharach?

Probierz u nas w Krakowie by powiedział, że Balice są za małym lotniskiem i przez to przegrali. Probierz w Jagiellonii zrobił cyrk, prawdziwy bazar - dziesięciu przychodziło, dziesięciu odchodziło co pół roku. Olewał dwóch najlepszych piłkarzy w drużynie - Frankowskiego i Grosickiego.

szprotson 27.02.2012 13:58

Probierz pierwsze co zrobiłby w Wiśle to wyjebał by Meliksona by przypomnieć ze to On jest gwiazdą a nie piłkarze.

KOMINEK 27.02.2012 13:59

Mariusz Rumak trenerem Lecha Poznań - To znaczy, że Probierz już z Wisła od nowego sezony ma kontrakt podpisany i nie mógł pójśc do Lecha :-)

bomba 27.02.2012 14:04

Szkoda Moskala, bo ile mógł tyle z zespołu wyciągnął, ale brałbym Probierza póki jest jeszcze wolny. Lepszy Michał Probierz teraz niż Dyzma (ten niech idzie do Amiki) lub ktoś jeszcze gorszy - Ulatowski, Urban, Jacek Zieliński II (ten z Legii) czy Bakero.

AS82 27.02.2012 14:04

Z taka gra i indywidualnymi bledami w kazdemu meczu ktore koncza sie bramkami ,czerwonymi kartkami itd. ,z Moskalem pod koniec sezonu powinnismy byc w okolicach 12, 13 miejsca :lol: Jako aktualny Mistrz Polski wypada pogratulować sposobem zarządzania klubem Panu Basałajowi i reszcie..

Romuald 27.02.2012 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1224494)
Probierz u nas w Krakowie by powiedział, że Balice są za małym lotniskiem i przez to przegrali. Probierz w Jagiellonii zrobił cyrk, prawdziwy bazar - dziesięciu przychodziło, dziesięciu odchodziło co pół roku. Olewał dwóch najlepszych piłkarzy w drużynie - Frankowskiego i Grosickiego.

A dziwisz się,że olewał Grosickiego jak ten przyszedł pijany na trening? Probierz chciał wysłać go na badanie krwi ten się nie zgodził i zaczeły się jazdy bo klub nie chciał wywalić Grosickiego a to był warunek Probierza.

Co do bazaru a Nasza Wisła jest taka stabilna ? może ostatni rok ale przypomnij sobie rotacje wcześniejsze...

I najważniejsze wyniki Probierza...

odrobienie minus 10 pkt
z Jagą puchar+ superpuchar
wicelider z Jagą gdyby nie sprzedali mu Grosickiego to straszyłby do końca sezonu Wisłe.

Probierz w ŁKS przejmuje drużyne na ostatnim miejscu a zostawia na 11-12...

Więc wyniki ma,prace w Grecji trudno ocenić zbyt krótko pracował chciał odchudzenia kadry to się nie zgodzono w klubie .

Lukasz 27.02.2012 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1224499)
Mariusz Rumak trenerem Lecha Poznań - To znaczy, że Probierz już z Wisła od nowego sezony ma kontrakt podpisany i nie mógł pójśc do Lecha :-)

Pewne to info? Bo szczerze mówiąc podcinasz mi skrzydła.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl