![]() |
Cytat:
My kibice mamy gówno do gadania w takich sprawach! Nikt nie kierował się zdaniem kibiców. Jak Bogusia zaboli lewa noga rano to trener wylatuje. Jak prawa, zostaje:) Takiś mądry a nie wiesz nawet kto podejmuje decyzje w klubie i masz pretensje do kibiców. O co? Że sfrustrowani niektórzy piszą co piszą na forum po porażkach? I może Cupiał to czyta? Zapoznaj się najperw ze schematem podejmowania decyzji w klubie i pokaz w którym to miejscu jestem ja albo inni kibice i mamy wpływ na zmianę trenera:) Cytując ciebie - ile można tłuc idiotom na forum że zwolnienie Maaskanta (nie ważne czy dobre czy złe) to decyzja Cupiałą a nie kibiców. BTW Co nie znaczy że nie masz racji co do zwolnienia Maaskanta. Ale swój post zadedykuj Cupiałowi. Na nim wyładuj swoje frustracje co do żądzy krwi:D |
w lidze plus extra dawali do zrozumienia ze Probierza to raczej lyknie Lech ktory wyjebał Bakero
|
Cytat:
|
Ludzie o czym wy mówicie.
Wczoraj wychodząc z meczu, wyraziłem lekko swoje oburzenie że śpiewają gwiazdkom "Nic się nie stało" I kilku kolegów kazało mi spier... na druga stronę Błoń Siąść i płakać |
Ogryzku, ale przecież snyrting wyraźnie napisał, że:
"...Dopóki podejmowanie najważniejszych decyzji będzie uwarunkowane dobrym lub złym humorem nadprezesa dopóty będziemy skazani na rokroczne trzęsienia ziemi..." A że kibice nie mają na to wpływu, to inna sprawa. |
Cytat:
Czy Pan Cupiał aby zdrowy? |
Cytat:
|
Cytat:
a potem śpiewamy "nic się nie stało"... Cholera jasna, stało się i to wiele się stało. Leje nam dupsko każdy kto chce, a my śpiewamy nic się nie stało? A może przestańmy śpiewać to "grajki" się zastanowią dlaczego tak cicho? |
Cytat:
|
przyzwyczajcie się, że to nic nie zmieni... nawet się o dziwo trochę cieszę, wielu z Was przestanie pisać pierdoły na temat Wisły i podniecać się kolejnymi mistrzostwami i sukcesami.
Bierzmy Fergusona, przecież ma tyle sukcesów... _____________________ ! S T O P POKEMOŃSTWU ! P.S.Porównajcie sobie poziom tego tematu tutaj z poziomem odpowiednika gdzie indziej (każdy chyba wie gdzie). Tutaj setki postów dzieci, pokemonów, które wylewają pomyje na Moskala, chcą przywrócenia Maskanta (a jeszcze niedawno pluły na Maskanta, itp.). Te wszystkie osoby piszą tutaj, a nie mogą pisać gdzie indziej, bo nie były nigdy na meczu (a nawet pod stadionem) i nie mogły aktywować swojego konta. |
Cytat:
budzę się z letargu trzymiesięcznego a tu pokemonizm rulez again still :haha: |
Czyli rozumiem, że dla was nic się nie stało?
|
Cytat:
więc luźnij kolego bo pękniesz:haha: |
Cytat:
Z tego co pamiętam to pytałeś w innym temacie, dlaczego np Korona może, Ruch czy Podbeskidzie a my nie. Otóż między innymi dlatego że staramy się grać piłkę której nie potrafimy.Większość ligi ma jedną i tą samą taktykę a w zasadzie dwie - jak grają z podobnym sobie zespołem to jest taka kopanina, jak grają z zespołem który wiedzą że będzie się starał prowadzić grę, to okopują się na własnej połowie i jadą z kontrami od czasu do czasu Jak chcesz byśmy byli Ruchem czy Koroną to po prostu musimy tak samo zacząć grać.Nie przypadkowo wszystkie zespoły które starają się u nas grać w piłkę a nie tylko ją kopać - mają grube problemy. Lech...taka sama kicha jak i my , Polonia - od lat podobnie - Zostaje Legia która rok temu przegrywała co drugi mecz, w tym gra lepiej ale trochę to trwało a po drugie - mimo iż są zdecydowanym faworytem do MP to jeszcze bym ich nie koronował. Tak jak prawdziwe jest powiedzenie że łatwiej burzyć niż budować - tak w futbolu łatwiej przeszkadzać niż kreować i my za to płacimy Do tego na dziś mamy zespół który nie radzi sobie tak z atakiem jak i z obroną a będzie jeszcze gorzej. W lecie sprzedadzą Meliksona, odejdzie Biton, prawdopodobnie też Staszek i ja nie wiem kto z czego i za co będzie lepił nowy zespół Basałaj - ok niewiele może ale on mi pachnie takim kolesiem co przychodzi odbębnić swoje i w zasadzie tyle. Jak dla mnie pierwszoplanową rolą prezesa powinno być znalezienie inwestora - wiem że to ciężka sprawa ale nikt nie mówił że ma być lekko a tu po półtora roku będziemy mieć darmowe odżywki;) Za chwile okaże się że podpisaliśmy umowę z nestea na zimną herbatę dla pracowników;) Niestety jesteśmy w dupie i ja nie widzę szans na 'lepsze jutro' - bo niby jak i za co Też uważam problem trenera za marginalny. Nie ma żadnego znaczenia kto nim będzie - tzn może być gorzej w stylu przyjdzie jakiś dziadek z tzw nazwiskiem który będzie miał wszystko w nosie albo idiota jakiś w stylu naszego dyzmy. |
Cytat:
|
Cytat:
A i tak prędzej czy później Basałaj wywali Moskala i jak zwykle zwali winę na trenera, bo przecież tego che "lud" ... a wszystko zostanie po staremu. _____________________ ! S T O P POKEMOŃSTWU ! |
stara zasada
łatwiej zwolnić 1 trenera niż 10 piłkarzy. |
Cytat:
Nikogo nie trzeba zwalniać:haha: |
Cytat:
Edit: Szprotson - własnie uważam ze należy doraźnie tak zrobić - zainwestować w trenera. Zmiana kopaczy na lepszych potrwa lata - patrz Polonia W. |
|
Przestańcie z tym Probierzem.
Albo dalej prowadzimy praktyki Moskala, albo trener z zagranicy. |
Cytat:
Poza tym, czy obecni piłkarze gwarantują zasłużone, a nie przypadkowe Mistrzostwo? Wg mnie nie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
_____________________ ! S t o p pokemoństwu ! szprotson, szkoda że to nie będzie głowa Basałaja |
nie wiem na co czekał ze zmiana Czekaja az sie paliło ze dostanie czerowoan kartke
z niego zaden obronaca nie bedzie |
co to da ze poleci Basalaj?
znajac zycie wtedy prezesem zostanie ktos z telefoniki, byl juz Heller,Wilczek (milo ich nie wspominam) prawda jest taka ze o wszystkim w klubie decyduje Cupial, wstanie lewa noge jest zle (zdolny wtedy do zwolnienia trenera, nie da kase na transfery itd.) |
Cytat:
|
Cytat:
Nie czarujmy się za wszystkim stoi kasa. Podkreśliłem w Twojej wypowiedzi to co jest ona, od ręki, w stanie załatwić. A budżet mamy spory i z rok na rok on rośnie. Edit: Mogę inaczej postawić tezę: trener ma być tak dobry aby zakupieni piłkarze przy nim notowali wzrost formy i grali równo na miarę swoich możliwości. Pytanie zatem brzmi: czy Moskal jest takim trenerem. Patrząc na nierówną formę zespołu i poszczególnych zawodników śmiem w to wątpić. Do tego nie ma wyników. |
Cytat:
Chcąc realnie uzdrowić sytuację, Cupiał powinien w końcu zaangażować sprawdzonego zagranicą fachowca. Jak najszybciej. Wszystko jest kwestią ceny. Trzeba ratować grę w europejskich pucharach w kolejnym sezonie. Moskal już pokazał, że sobie z tym zadaniem nie poradzi, to dla niego za wysokie progi. |
Cytat:
Gdybym był trenerem to już bym gościa nie wystawił w meczu. 2 czerwone kartki w 3 meczach w zupełności wystarczą. I to kartki, które beżpośrednio przełozyły się na wynik w obydwu. |
Cytat:
Skorza skompromitował się z Levadią i czy po odejści do L skompromitował się w pucharach? |
Cytat:
Budowę zespołu zaczyna się od sztabu szkoleniowego i to jest ostatnia rzecz, na której można oszczędzać. Dobry trener jest w stanie zmotywować zespół, jest w stanie dobrać taktykę, jest w stanie nauczyć schematów i automatyzmu w grze. Ma posłuch i autorytet. Potem spokojna wymiana najsłabszych ogniw w zespole. Zawsze lepiej mieć dobrego trenera i średnich graczy, niż średniego trenera i dobrych graczy. Bo przy dobrym trenerze jest szansa na progres i wymianę kadr, a przy kiepskich trenerze z kolei czeka nas jeszcze większy regres, rozprężenie i tumiwisizm zawodników. Być może jest to proces dłuższy, ale gwarantuje stabilizację i ciągły progres. Istotne jest tylko, żeby trafić na naprawdę dobry sztab szkoleniowy. A co do postu domin-czyzyny: Napisz kolego co twoim zdaniem da wylot Basałaja. Tylko konkretnie poproszę. |
Cytat:
|
Probierz pierwsze co zrobiłby w Wiśle to wyjebał by Meliksona by przypomnieć ze to On jest gwiazdą a nie piłkarze.
|
Mariusz Rumak trenerem Lecha Poznań - To znaczy, że Probierz już z Wisła od nowego sezony ma kontrakt podpisany i nie mógł pójśc do Lecha :-)
|
Szkoda Moskala, bo ile mógł tyle z zespołu wyciągnął, ale brałbym Probierza póki jest jeszcze wolny. Lepszy Michał Probierz teraz niż Dyzma (ten niech idzie do Amiki) lub ktoś jeszcze gorszy - Ulatowski, Urban, Jacek Zieliński II (ten z Legii) czy Bakero.
|
Z taka gra i indywidualnymi bledami w kazdemu meczu ktore koncza sie bramkami ,czerwonymi kartkami itd. ,z Moskalem pod koniec sezonu powinnismy byc w okolicach 12, 13 miejsca :lol: Jako aktualny Mistrz Polski wypada pogratulować sposobem zarządzania klubem Panu Basałajowi i reszcie..
|
Cytat:
Co do bazaru a Nasza Wisła jest taka stabilna ? może ostatni rok ale przypomnij sobie rotacje wcześniejsze... I najważniejsze wyniki Probierza... odrobienie minus 10 pkt z Jagą puchar+ superpuchar wicelider z Jagą gdyby nie sprzedali mu Grosickiego to straszyłby do końca sezonu Wisłe. Probierz w ŁKS przejmuje drużyne na ostatnim miejscu a zostawia na 11-12... Więc wyniki ma,prace w Grecji trudno ocenić zbyt krótko pracował chciał odchudzenia kadry to się nie zgodzono w klubie . |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl