Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

martin_6 21.07.2011 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63624 (Post 1131328)
Tu chodzi o mecz w jednym terminie. Dlatego pozmieniali, żeby w Bułgarii nie był0 dwóch meczy na raz.

Wiem, ale chyba nie chodzi o mecz Liteksu, tylko jakiegoś innego klubu z Sofii (CSKA?)

lorddavy 21.07.2011 22:38

Śląsk wielkie brawa za walkę i awans. Szkoci zagrali wyjątkowo ostro i brutalnie nad czym kompletnie nie panował sędzia. Początek meczu to koszmar. Oprócz braku pucharowego doświadczenia jest to jednak wina Lenczyka, który w przedmeczowych wywiadach wyglądał na zdenerwowanego co musiało się przenieść na zawodników i spowodowało taki chaos. Nie rozumiem tylu zachwytów nad Milą. Owszem zagrania ze stałych fragmentów to jego silna strona ale w tym meczu irytowały mnie jego bezsensowne straty i opóźnianie gry. Mila dobrze nadaje się do ataku pozycyjnego, a pod koniec meczu gdy Śląsk się cofnął grali z kontry i Sebek wszystkie akcje dusił w zarodku bezsensownie holując piłkę.
Mam nadzieję, że w meczach z Bułgarami Śląsk nie wyjdzie na takiej spince. Mają duże szansę na kolejną rundę. Ważne jest też by do gry wrócił Diaz, to dobry zawodnik zwłaszcza w grze 1 na 1 a takiego do wejścia Soboty dziś brakowało.

63624 21.07.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1131330)
Wiem, ale chyba nie chodzi o mecz Liteksu, tylko jakiegoś innego klubu z Sofii (CSKA?)

Cytat:

W 3. rundzie eliminacji Ligi Europejskiej zwycięzca pary Dundee United – Śląsk Wrocław zmierzy się z lepszym z pojedynku Metalurg Skopje – Lokomotiw Sofia. Zgodnie z wynikami losowania pierwszy mecz powinien zostać rozegrany 28 lipca na boisku w Skopje lub Sofii. Tymczasem w tej fazie rozgrywek uczestniczy także drugi zespół ze stolicy Bułgarii – Lewski. Los sprawił, że on również pierwszy mecz 3. rundy LE powinien rozegrać na własnym boisku – ze zwycięzcą pary KF Tirana - Spartak Trnawa. Zgodnie z wytycznymi UEFA jednocześnie nie mogą odbyć się dwie potyczki w tym samym mieście i możliwa będzie korekta terminarza.
Witryna internetowa Dundee United już w sobotę poinformowała, że klub otrzymał informację od europejskiej federacji stwierdzającą, że w przypadku awansu szkockiej drużyny oraz Lokomotiwu pierwszy mecz zostanie rozegrany w Dundee, a nie na wyjeździe! Zaś w przypadku gdy do 3. rundy awansuje Metalurg, to zgodnie z losowaniem pierwsze starcie Szkoci rozegrają na terenie rywala!
Klub z Oporowskiej w poniedziałek potwierdził, że analogicznie – w przypadku awansu Śląska i Lokomotiwu 28 lipca oba zespoły spotkają się na Oporowskiej! Zaś jeśli rywalem WKS-u byłby Metalurg, to pierwsza część dwumeczu odbyłaby się w Macedonii.

http://www.slasknet.com/index.php?nr=11028

RAFi89 21.07.2011 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1131330)

Chyba Levski Sofia gra w tym samym momencie mecz na własnym stadionie.
A co do Śląska to gratuluje awansu, było nerwowo ale na własne życzenie bo to co wyprawiali obrońcy do spółki z bramkarzem to był kryminał. Jest szansa na awans do kolejnej rundy bo Bułgarzy nie są poza zasięgiem Śląska.

mkp13 21.07.2011 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63624 (Post 1131346)

Tylko czemu nie przełożyli akurat drugiego meczu;/ Szkoda

palikot 21.07.2011 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1131340)
Śląsk wielkie brawa za walkę i awans. Szkoci zagrali wyjątkowo ostro i brutalnie nad czym kompletnie nie panował sędzia. Początek meczu to koszmar. Oprócz braku pucharowego doświadczenia jest to jednak wina Lenczyka, który w przedmeczowych wywiadach wyglądał na zdenerwowanego co musiało się przenieść na zawodników i spowodowało taki chaos. Nie rozumiem tylu zachwytów nad Milą. Owszem zagrania ze stałych fragmentów to jego silna strona ale w tym meczu irytowały mnie jego bezsensowne straty i opóźnianie gry. Mila dobrze nadaje się do ataku pozycyjnego, a pod koniec meczu gdy Śląsk się cofnął grali z kontry i Sebek wszystkie akcje dusił w zarodku bezsensownie holując piłkę.
Mam nadzieję, że w meczach z Bułgarami Śląsk nie wyjdzie na takiej spince. Mają duże szansę na kolejną rundę. Ważne jest też by do gry wrócił Diaz, to dobry zawodnik zwłaszcza w grze 1 na 1 a takiego do wejścia Soboty dziś brakowało.

Wiesz dlaczego? Bo w ważnych momentach potrafił zrobić coś ponad poziom! w WAŻNYCH podkreślam i dwie asysty człowieku DWIE!!. Kto oglądał ten wie. Cholowania owszem były ale pod koniec meczu gdzie już brakowało sił i jemu i drużynie a koledzy mu sie nie pokazywali do gry, wiec ja myśle ze było to nawet dobre, bo brał ciężar gry na siebie żeby reszta mogła odetchnąć. Mila + Elsner to siła Śląska. Reszta brak obycia, doświadczenia, taka Amika czy Wisła czy nawet Legia takie Dundee pykło by spokojnie bez stresu. Śląsk musi się dużo nauczyć, choć potencjał jest.

emj10 21.07.2011 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snikki (Post 1131307)
Myślę, że warszawianie mogą wysoko to przegrać..

No i tak zapewne będzie, ale... Ale zawsze jest jakaś nadzieja.

Dwumecz Śląsk - Dundee pokazał, że scenariusze życie pisze bardzo różne. Awansował zespół, który nie był faworytem. Awans był w sumie szczęśliwy, jeśli nie fartowny. Ile takich strzałów się zdarza zawodnikowi w karierze? Może 1, albo 2? Zdarzył się dzisiaj zawodnikowi, który dopiero polizał grę w europejskich pucharach i możliwe, że więcej nie poliże. Nie ma sensu już analizować tego spotkania, ale mieliśmy w nim same dysonanse. Bardzo dobry środek pola w Śląsku i fatalną linię defensywną z Kelemanem, który został chyba w szatni. Potrzeba, więcej stabilizacji, mniej głupich błędów i lidera w linii defensywnej. Może Fojut spełni swoją rolę?

jova 21.07.2011 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1131260)
Zastanawia mnie również jaki ekspert u nas postawił wyżej umiejętności Jirsaka niż Elsnera

Myślałem o tym samym. On i Mila naprawdę fajnie wypadli.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1131301)
Słaby mecz bardzo słabych zespołów. Zero jakiejś myśli, no i te błędy techniczne. Sukces jest, ale z kimś kto potrafi chociaż w minimalym stopniu kopać prosto piłkę, Sląska nie widzę. Zero gry z pierwszej piłki, te dłuuuugie przyjęcia, typowa ligowa polska piłka.

Jak w takim razie oceniasz mecze Wisły ze Skonto i nasze szanse w kolejnych rundach? :>

River 21.07.2011 23:08

Slask w III rundzie wiec pare slow nt. kolejnego rywala Wroclawian, Lokomotivu Sofia.

Bulgarzy miniony sezon zakonczyli na 4 miejscu ze strata 23 pkt do Litexu. W LE graja tylko dlatego, ze Puchar Bulgarii wygralo trzecie w tabeli CSKA Sofia. W dodatku Lokomotiv zajal 4 miejsce tylko dlatego, ze mial lepszy bilans bezposrednich spotkan od zespolu Lokomotiv Plovdiv, ktory zdobyl tyle samo pkt co zespol ze stolicy.

Lokomotiv Sofia dobrze gra u siebie, bilans 10-2-3. U siebie przegrywali z Levskim, Litexem i ogórkami z Minyor Pernik:rotfl: Na wyjazdach graja znacznie gorzej, bilans 6-2-7. Ogolnie przegrali 10 z 30 spotkan w minionym sezonie w lidze bulgarskiej.
Taka ciekawostka. Ostatnie dwa sezony Lokomotiv konczyl na 4. miejscu i w obu przypadkach z bilansem bramkowym 47-33:P
W II rundzie z Macedonczykami z Metalurga strasznie sie meczyli i awansowali w dramatycznych okolicznosciach.

Wnioski sa proste. Lokomotiv to zdecydowanie slabszy zespol niz Litex, w ogole nieporownywalna klasa. Jest jak najbardziej w zasiegu Slaska i jesli Wroclawianie zagraja po swojemu to nie powinni miec wiekszych klopotow z awansem. Odpadniecie Slaska bedzie duzym rozczarowaniem.

lorddavy 21.07.2011 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1131356)
Wiesz dlaczego? Bo w ważnych momentach potrafił zrobić coś ponad poziom! w WAŻNYCH podkreślam i dwie asysty człowieku DWIE!!. Kto oglądał ten wie. Cholowania owszem były ale pod koniec meczu gdzie już brakowało sił i jemu i drużynie a koledzy mu sie nie pokazywali do gry, wiec ja myśle ze było to nawet dobre, bo brał ciężar gry na siebie żeby reszta mogła odetchnąć. Mila + Elsner to siła Śląska. Reszta brak obycia, doświadczenia, taka Amika czy Wisła czy nawet Legia takie Dundee pykło by spokojnie bez stresu. Śląsk musi się dużo nauczyć, choć potencjał jest.

Fakt pierwsza asysta jak i zagranie do Voskampa były piękne. Ale chodzi o to, że tak klasowy piłkarz jak Mila nie może popełniać takich błędów jak np. Pietrasiak.

Fuks 21.07.2011 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1131324)
Nic nie musi być pokazywane w otwartym kanale :)

mądry sie znalazł. Polecam: ustawa o radiofonii i telewizji, art 20b u.2 pkt 3.

palikot 21.07.2011 23:23

a jeszcze taka ciekawostka. Te Dundee pokonało w kwietniu Rangers 2:3 na Ibrox Park :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1131367)
Fakt pierwsza asysta jak i zagranie do Voskampa były piękne. Ale chodzi o to, że tak klasowy piłkarz jak Mila nie może popełniać takich błędów jak np. Pietrasiak.

Ja tam jakiś wielkich błedów nie widziałem, oceniam go za całokształ, a w tym dwu-meczu obok Elsnera i Soboty był kluczową postacią nie ma co do tego wątpliwości

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1131364)

Jak w takim razie oceniasz mecze Wisły ze Skonto i nasze szanse w kolejnych rundach? :>

Ja rozumiem podjara i wogóle... ale już bez .......enia. Mecz Wisły ze Skonto to całkiem inna bajka inny przeciwnik, inne umiejętności, inna taktyka inny wynik inny stres :D

labtec 21.07.2011 23:27

Czy tylko ja mam wrażenie że Mila był jednym ze słabszych zawodników Śląska ?
Okej, astysta przy bramce Dudki. A tak ?

Wielki hamulcowy, spowalniał akcję, zamiast jechać z kontrą on zastawiał ciałem piłkę i probował walczyć z trzema szkotami... totalnie bez sensu.

I zastawiał się tak, jak Śląsk gonił jeszcze wynik !

A uraz Diaza poważny jest ? Wiecie coś więcej ?

Wojtas 21.07.2011 23:29

Brawa za Slaska.W sumie to Dundee to wogole w pilke nie gralo ,ale awans jest awans.

Ale jak ten Lokomoitw potrafi zagrac jakas szybsza pilke,zagrac kombinacyjne,cokolwiek to ja juz Slaska nie widze.

Titto 21.07.2011 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1131373)

Wielki hamulcowy, spowalniał akcję, zamiast jechać z kontrą on zastawiał ciałem piłkę i probował walczyć z trzema szkotami... totalnie bez sensu.

Nie, nie jest poważny. Na pierwszy mecz z Lokomotiwem na 90 procent będzie gotowy.

jova 21.07.2011 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1131371)
Ja rozumiem podjara i wogóle... ale już bez .......enia. Mecz Wisły ze Skonto to całkiem inna bajka inny przeciwnik, inne umiejętności, inna taktyka inny wynik inny stres

Zastanawia mnie, co Marszałek ma do powiedzenia na temat Wisły, skoro Śląsk ocenia tak surowo. To wszystko. Tylko o to mi chodzi.

palikot 21.07.2011 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1131373)

W takim razie można tak powiedzieć o każdym piłkarzu Śląska... O Spahiciu, Voskampie, Pietrasiaku, Sztylce, Gancarczyku, Kelemenie nie mówiąc o Celebanie itd. Piłka nożna to gra błedów. Nie da się miec 100% celności podań strzałów przyjęc i odbiorów. Mila i Elsner dzisiaj się wyróżniali na tle reszty zespołu Śląska, jedna kapitalna asyststa plus podanie do Dudka, był bardzo pożyteczny w środku dużo widział, robił to co potrafi dokładnie wrzucać piłki czemu zawsze było groźnie w polu karnym Dundee, chyba tylko jedno dosrodkowanie mu nie wyszło. Wg mnie najjaśniejsza postać obok Elsnera.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1131382)
Zastanawia mnie, co Marszałek ma do powiedzenia na temat Wisły, skoro Śląsk ocenia tak surowo. To wszystko. Tylko o to mi chodzi.

Domniemam, że twierdzisz, że Wisła ze Skonto zagrała słabo w porównaniu do Śląska z Dundee?

kreseq 21.07.2011 23:46

Mecz dziwny, ale tempo w pewnych momentach bylo konkretne. Obrona i czytanie gry to juz inna bajka. Jesli nastepny przeciwnik Slaska zagra szybka i dokladna pilke to bedzie cienko.
Mila zagral poprawnie, jakies tam przeblyski,kilka razy przytrzymal pilke a to nie takie proste gdy sie gra z zespolem ze Szkocji.
Voskamp to dla mnie mimo wszystko taki kawalek drewna z jako taka technika. Bez urazy oczywiscie ;)

Gratulacje dla Slaska i oby obrona z bramkarzem znalezli forme a cala formacja umiala sie ustawic i rozegrac bo dzisiaj tego bylo bardzo malo.

Czytam tutaj o tych "wielkich" tureckich wirtuozach i ja nie wiem czy inny dwumecz ogladalem, czy moze ktos przesadzil z alkoholem.

Widzialem pierwszy i drugi mecz Gaziantepsporu i pomijajac to ze wygrali nic wiecej pozytywnego o tym zespole powiedziec nie mozna. Wbili pierwsza bramke ale zanim im to sie udalo to przeciwnik mial 4-5 akcji w ktorych powinna pasc bramka. Potem FK Minsk musial sie otworzyc i skonczylo sie na 4:1.
Nie chcialo im sie grac? Nie sadze.
Nie mowie ze Legia ma super duper sklad ( bo nie ma ), nie mowie ze Skorza to dobry trener ( bo nim nie jest ), ale po tym co Turcy pokazali to bylby wstyd im tych 3 bramek w dwumeczu nie strzelic. Jestesmy ciency, ale na Boga, nie jestesmy FK Minsk :D

rw88 21.07.2011 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1131376)
Ale jak ten Lokomoitw potrafi zagrac jakas szybsza pilke,zagrac kombinacyjne,cokolwiek to ja juz Slaska nie widze.

Z tego co wiem Lokomotiv to taka aktualna Jagiellonia naszej ligi, odszedł ich "Grosicki" (do Wisły, niejaki Tzvetan Genkov) i gra drużyny się posypała. Ponoć aktualnie są w kiepskiej formie, grają bez ładu i składu, a awansowali, bo Macedończycy grający w 10 stracili w końcówce siły. Ich taktyka polegała na graniu dzidy na Genkowa, a że Genkowa nie ma, to wygląda to kiepsko. A rzeczywistość moje informacje zweryfikuje.

martinius028 21.07.2011 23:47

Śląsk WKS :D Bravo dla braci oby im szło jak najlepiej ;]

jova 21.07.2011 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1131383)
Domniemam, że twierdzisz, że Wisła ze Skonto zagrała słabo w porównaniu do Śląska z Dundee?

Nie. Nie wypadliśmy słabo w porównaniu ze Śląskiem, ale nie sądzę też, by Wisła pokazała się jakoś wyraźnie, ewidentnie lepiej.
Jeśli ktoś pisze, że Śląsk był bardzo słaby, że w jego grze nie było widać myśli, że nie potrafił grać z pierwszej piłki, że za wolno rozgrywał i prezentował typową ligową piłkę, to co ta osoba może sądzić o grze Wisły? Zastanawia mnie, czy Marszałek jest konsekwentny i równie krytycznie ocenia swój zespół.

rw88 22.07.2011 00:00

Dowiedziałem się jeszcze, że w ciągu roku stracili bodaj wszystkich swoich wartościowych zawodników, w tym...czterech napastników grających i strzelających regularnie, ale też m.in. Bandalovskiego, reprezentanta Bułgarii. Grają teraz głównie zawodnikami, którzy wcześniej byli rezerwowymi, lub też uzupełnieniami składu, plus zawodnikami kupionymi z niższych lig, słabszych zespołów ich "A" Ligi. Przed sezonem nie są typowani do znalezienia się w czołówce ligi. Generalnie drużyna słabsza od Dundee United, jak Śląsk nie da ***y, to powinien znaleźć się w IV rundzie eliminacji.

martinius028 22.07.2011 00:02

Ważny jest awans i to że mamy 2 drużyny w 3 rundzie eliminajci Ligi Europejskiej zawsze to jakieś punkty :D
Poza tym żyjemy w tak ubogim w sukcesy piłkarskie kraju, że nawet takimi małymi jak awans do kolejnej rundy z bądź co bądź nie tak dramatycznie słabymi Szkotami trzeba się cieszyć i oby doszli jak najdalej ;]
Życzę tego sobie i Wam z całego serca z Wiślackimi pozdrowieniami :D

snikki_(konto-usuniete) 22.07.2011 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1131387)
(...) Czytam tutaj o tych "wielkich" tureckich wirtuozach i ja nie wiem czy inny dwumecz ogladalem, czy moze ktos przesadzil z alkoholem.

Widzialem pierwszy i drugi mecz Gaziantepsporu i pomijajac to ze wygrali nic wiecej pozytywnego o tym zespole powiedziec nie mozna. Wbili pierwsza bramke ale zanim im to sie udalo to przeciwnik mial 4-5 akcji w ktorych powinna pasc bramka. Potem FK Minsk musial sie otworzyc i skonczylo sie na 4:1.
Nie chcialo im sie grac? Nie sadze.
Nie mowie ze Legia ma super duper sklad ( bo nie ma ), nie mowie ze Skorza to dobry trener ( bo nim nie jest ), ale po tym co Turcy pokazali to bylby wstyd im tych 3 bramek w dwumeczu nie strzelic. Jestesmy ciency, ale na Boga, nie jestesmy FK Minsk :D

Poczytaj raz jeszcze co było przedmiotem naszej dyskusji a propos Waszego meczu. Do FK Minsk Wam może daleko, ale do Gaziantesporu nie mniej daleko. Wszystko wyjdzie na boisku. 35 st. też może swoje zdziałać.

palikot 22.07.2011 00:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1131394)
Nie. Nie wypadliśmy słabo w porównaniu ze Śląskiem, ale nie sądzę też, by Wisła pokazała się jakoś wyraźnie, ewidentnie lepiej.
Jeśli ktoś pisze, że Śląsk był bardzo słaby, że w jego grze nie było widać myśli, że nie potrafił grać z pierwszej piłki, że za wolno rozgrywał i prezentował typową ligową piłkę, to co ta osoba może sądzić o grze Wisły? Zastanawia mnie, czy Marszałek jest konsekwentny i równie krytycznie ocenia swój zespół.

Ja rozumiem, tylko Wisła grała trochę z inaczej ustawionym przeciwnikiem, inaczej grającym w defensywie jak i w ofensywie, więc te porównanie nie było by współmierne do tego co prezentował Śląsk. Wisła w pierwszym meczu zagrała poprawnie bez rewelacji, w drugim dobrze z przeciwnikiem ultra-hiperdefensywnym. Inaczej by mecz wyglądał np z Dundee, które nie broniło tak zaciekle i grało otwartą piłkę, a wiemy, że Wisła lubi grać kombinacyjnie za Maskanta, więc pewnie lżej by się grało. Śląsk momentami miał bardzo duzo miejsca do rozgrywania... Śląsk... co dopiero Wisła czy jak pisałem Amika czy Legia. Tego tak się nie powinno porównywać. Pamiętajmy może to i oklepane wiele razy przytaczane, ale prawdziwe, mecz meczowi nie równy :) Wiśle zawsze trudno się grało z dobrze zorganizowanymi drużynami w obronie. Valerenga, Karabach, Levadia czy ostatnio Śląsk. Niby olbrzymia przewaga w tych meczach a zawsze się meczylismy. Ze Skonto było widać poprawę, bo w koncu bez problemu i męczarni udało się na spokoju bez stresu awansować i to na plus

Tak na marginesie. Ja widzę w tej drużynie Śląska dobrego ducha :-) Przypomina mi trochę drużynę Groclinu 8 lat temu... Mam nadzieję, że zajdą tak daleko jak tamci.

A co do meczu Legii... Zawsze jest te straszenie przeciwnikiem itd. ale w większości przypadków potem mecze są inne. Mi się wydaje, ze te mecze będa poprostu wyrównane a o awansie zadecyduje dyspozycja dnia, szczęscie. Tyle... akurat tym typom nie życzę powodzenia... :)

Gercu 22.07.2011 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1131370)
mądry sie znalazł. Polecam: ustawa o radiofonii i telewizji, art 20b u.2 pkt 3.

Wątpliwe, aby 3 runda eliminacji LE była na tyle ważnym wydarzeniem.

Dani 22.07.2011 05:12

Lokomoitw to na pewno słabszy rywal niż Dundee i chyba lepszego losowania Śląsk sobie nie mógł wyobrazić .Wszystko w nogach piłkarzy ale naprawdę szanse na awans mają wielką .Muszą to wykorzystać bo w IV rundzie na słabego rywala nie ma co liczyć

PhantomRanger 22.07.2011 07:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dani (Post 1131412)
Lokomoitw to na pewno słabszy rywal niż Dundee i chyba lepszego losowania Śląsk sobie nie mógł wyobrazić .Wszystko w nogach piłkarzy ale naprawdę szanse na awans mają wielką .Muszą to wykorzystać bo w IV rundzie na słabego rywala nie ma co liczyć

Jednak jeśli ich zlekceważą Śląska nie będzie już w IV rundzie. Zobaczymy jak polskie drużyny wyjdą ze starcia z bułgarskimi. Liczę na 2:0 dla nas w tych dwumeczach :)

flamengista 22.07.2011 08:08

Jeszcze jedna uwaga - na temat sędziowania. Przy pierwszej akcji po wejściu na boisko Voskamp był popychany w polu karnym. Faul owszem był, choć dyktowanie karnego dyskusyjne. Byłby to taki "miękki" karny, cytując klasyka. Raczej się nie należała jedenastka.

Ale komentarz Borka mnie wkurzył. Że niby takich karnych w Szkocji się nie dyktuje. Ja się pytam, czy gramy w szkockiej lidze, czy europejskich pucharach? Sędziował arbiter szkocki czy hiszpański?

Czy to, że gracze Dundee na co dzień ćwiczą wycinanie przeciwnika równo z trawą, walenie łokciem przy wyskoku i nakładki - jest czynnikiem łagodzącym? Grają w europejskich pucharach, gdzie przepisy są takie same dla wszystkich.

Ten mecz Szkoci powinni kończyć w 10, a nawet w 9. Tymczasem łącznie dostali może z 3 żółte kartki. Kpiny.

Niestety, tak to wygląda jak się jest piłkarską prowincją. Hiszpan w życiu nie pozwoliłby tak wycinać Francuzów, Włochów, ale nawet Greków czy Belgów.

Antystenes 22.07.2011 08:16

Myślę, że Legia ma szansę z Turkami. Co prawda nie są faworytami dwumeczu, aczkolwiek na dwie porażki skazywano także wroniecką Amikę z zamożnym i myślę lepszym kadrowo Dnipro.
Co do Śląska to losowanie niewątpliwie udane. Zgodzę się z przedmówcą kilka postów wyżej, że Śląsk ma dobrego ducha i przy odrobinie szczęścia jest szansa na grupę LE.

Marszałek 22.07.2011 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1131364)

Oj, niepotrzebne ciśnienie. Nasze szanse ze Skonto obstawiałem na 60 do 40 dla nas. Mecze były słabo średnie i tak naprawdę już teraz widać,że przy lepszej drużynie przeciwnej będzie strasznie ciężko cokolwiek ugrać. Jednak mimo wszystko było widać różnicę w grze Sląska i Wisły. W głównej mierze to zasługa Melliksona,Ilieva. Wisła gra inaczej niż Śląsk, co jest zrozumiałe, chociażby dlatego,że ma lepszych piłkarzy. Nie zmienia to faktu,że obydwie polskie drużyny zaprezentowały się cieniutko. Pewnie,że chciałbym aby Wisła awansowała do LM a Śląsk był rewelacją LE,jednak jest to tylko życzeniowe myślenie, bo ani jeden ani drugi zespół nie posiada kadry na takie niespodzianki.

Nie mam zamiaru nikogo wyprowadzać z błędu. Gdy ktoś chciał widzieć wczoraj dobry mecz, na jakimś solidnym poziomie to go widział.

AYALA 22.07.2011 09:21

no i mamy pierwszą sporą sensacje w LE . FC Vaduz z Lichtensteinu wyeliminowało Vojvodine Nowy Sad

dynek.pl 22.07.2011 09:25

Ale Szkoci maja zjebana percepcje od oglaania takiej kopaniny cale zycie - ich trener mowi o wspanialym meczu,
a na ich forum tez nie ma tragedii, a raczej opinie, ze jak utrzymaja taka dyspozycje jak w meczu ze Slaskiem przez caly sezon to bedzie dobrze :) przeciez oni nic nie grali !!

Z innych wynikow tej rundy zauwazylem, ze nasi kaci wypadli slabo:
- Levadia odpadla z klubem z Luksemburga po porazce u siebie 0:1
- Karabach wyeliminowal rywala z Wysp Owczych tylko dzieki bramka zdobytym na wyjezdzie (1:1, 0:0)

Fuks 22.07.2011 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1131407)
Wątpliwe, aby 3 runda eliminacji LE była na tyle ważnym wydarzeniem.

nie tyle wątpliwe, co w tym artykule nie ma o tym słowa. Runda eliminacji to jest runda eliminacji, a tam jest mowa tylko o lidze mistrzow i pucharze uefa - czyli o rundach normalnych. Ty napisales, ze tv nic nie musi pokazywac w kanale otwartym, ale na szczescie tak nie jest.

zim zum 22.07.2011 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1131455)
Ale Szkoci maja zjebana percepcje od oglaania takiej kopaniny cale zycie - ich trener mowi o wspanialym meczu,)

Chciałbym całe zycie oglądać kopaninę w wykonaniu Rangersów i Celticu.

grzesiek632 22.07.2011 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1131437)
Oj, niepotrzebne ciśnienie. Nasze szanse ze Skonto obstawiałem na 60 do 40 dla nas. Mecze były słabo średnie i tak naprawdę już teraz widać,że przy lepszej drużynie przeciwnej będzie strasznie ciężko cokolwiek ugrać. Jednak mimo wszystko było widać różnicę w grze Sląska i Wisły. W głównej mierze to zasługa Melliksona,Ilieva. Wisła gra inaczej niż Śląsk, co jest zrozumiałe, chociażby dlatego,że ma lepszych piłkarzy. Nie zmienia to faktu,że obydwie polskie drużyny zaprezentowały się cieniutko. Pewnie,że chciałbym aby Wisła awansowała do LM a Śląsk był rewelacją LE,jednak jest to tylko życzeniowe myślenie, bo ani jeden ani drugi zespół nie posiada kadry na takie niespodzianki.

Nie mam zamiaru nikogo wyprowadzać z błędu. Gdy ktoś chciał widzieć wczoraj dobry mecz, na jakimś solidnym poziomie to go widział.

Po dwóch pierwszych meczach po okresie przygotowawczym ciężko tak naprawdę zauważyć na co stać drużynę. Jak wiadomo Wisła nigdy się dobrze nie czuła w ataku pozycyjnym, więc myślę że mecze z Litexem czy innymi mocnymi drużynami będą całkiem inaczej wyglądały od meczu z zamkniętym na 20 metrze Skonto.
Zawsze się mówi żeby nie oceniać drużyny zaraz po zakończeniu okresu przygotowań - tak naprawdę to nikt z nas nie wie na co stać jest drużynę Wisły. Nie wiemy na co stać nowych piłkarzy.. może Jovanovic okaże się tym dzięki któremu będziemy spokojni o defensywę? Może Biton okaże się snajperem z prawdziwego zdarzenia, takim jakim był np Żurawski za czasów Kasperczaka? Może Nunez okażę się nowym Cantoro z najlepszych lat? Dajmy na razie spokój z wyciąganiem daleko idących wniosków czy przesądzania pewnych spraw. Dajmy czas.

Sory ale co roku czy to w fazie grupowej LM czy w Lidze Europejskiej są jakieś niespodzianki. Do tych rozgrywek przy odrobinie szczęścia trafiają drużyny o wiele uboższe i finansowo i kadrowo ( w porównaniu do dzisiejszych kadr Wisły i Śląska ). Dlaczego więc z góry zakładać że i nam nie dopisze szczęście raz na kilka lat?

rabi86 22.07.2011 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1131423)
Jeszcze jedna uwaga - na temat sędziowania. Przy pierwszej akcji po wejściu na boisko Voskamp był popychany w polu karnym. Faul owszem był, choć dyktowanie karnego dyskusyjne. Byłby to taki "miękki" karny, cytując klasyka. Raczej się nie należała jedenastka.

Ale komentarz Borka mnie wkurzył. Że niby takich karnych w Szkocji się nie dyktuje. Ja się pytam, czy gramy w szkockiej lidze, czy europejskich pucharach? Sędziował arbiter szkocki czy hiszpański?

Czy to, że gracze Dundee na co dzień ćwiczą wycinanie przeciwnika równo z trawą, walenie łokciem przy wyskoku i nakładki - jest czynnikiem łagodzącym? Grają w europejskich pucharach, gdzie przepisy są takie same dla wszystkich.

Ten mecz Szkoci powinni kończyć w 10, a nawet w 9. Tymczasem łącznie dostali może z 3 żółte kartki. Kpiny.

Niestety, tak to wygląda jak się jest piłkarską prowincją. Hiszpan w życiu nie pozwoliłby tak wycinać Francuzów, Włochów, ale nawet Greków czy Belgów.

Akurat ten konkretny Hiszpan tak już sędziuje. W lidze hiszpańskiej mecze z jego udziałem są podobne do ligi angielskiej, bo pozwala na ostrą grę. Chociaż zgodzę się , że w paru momentach przesadził, szczególnie w jednej sytuacji, gdzie mógł pokazać 3 żółte kartki, a pokazał jedną.

lorddavy 22.07.2011 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1131423)

Dokładnie, sędziowanie było skandaliczne. Możemy się tylko cieszyć, że nie wpadliśmy na takich Szkotów, strach pomyśleć co przy takim sędziowaniu by zrobili z Meliksonem...

jaro1985r 22.07.2011 09:58

Ciekawie wygląda to ,że na stronie polsatu w programie na wtorek o 19 jest hasło "PIŁKA NOŻNA"! Czyli z Łowecza transmisja w otwartym kanale !

kamilo584 22.07.2011 10:05

Mi osobiscie ustawienie sląska przypominało , ustawienie lecha w meczu z bragą . w tym meczu na ataku wystąpił mila a z bragą stilic

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl