![]() |
Cytat:
|
Śląsk wielkie brawa za walkę i awans. Szkoci zagrali wyjątkowo ostro i brutalnie nad czym kompletnie nie panował sędzia. Początek meczu to koszmar. Oprócz braku pucharowego doświadczenia jest to jednak wina Lenczyka, który w przedmeczowych wywiadach wyglądał na zdenerwowanego co musiało się przenieść na zawodników i spowodowało taki chaos. Nie rozumiem tylu zachwytów nad Milą. Owszem zagrania ze stałych fragmentów to jego silna strona ale w tym meczu irytowały mnie jego bezsensowne straty i opóźnianie gry. Mila dobrze nadaje się do ataku pozycyjnego, a pod koniec meczu gdy Śląsk się cofnął grali z kontry i Sebek wszystkie akcje dusił w zarodku bezsensownie holując piłkę.
Mam nadzieję, że w meczach z Bułgarami Śląsk nie wyjdzie na takiej spince. Mają duże szansę na kolejną rundę. Ważne jest też by do gry wrócił Diaz, to dobry zawodnik zwłaszcza w grze 1 na 1 a takiego do wejścia Soboty dziś brakowało. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A co do Śląska to gratuluje awansu, było nerwowo ale na własne życzenie bo to co wyprawiali obrońcy do spółki z bramkarzem to był kryminał. Jest szansa na awans do kolejnej rundy bo Bułgarzy nie są poza zasięgiem Śląska. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dwumecz Śląsk - Dundee pokazał, że scenariusze życie pisze bardzo różne. Awansował zespół, który nie był faworytem. Awans był w sumie szczęśliwy, jeśli nie fartowny. Ile takich strzałów się zdarza zawodnikowi w karierze? Może 1, albo 2? Zdarzył się dzisiaj zawodnikowi, który dopiero polizał grę w europejskich pucharach i możliwe, że więcej nie poliże. Nie ma sensu już analizować tego spotkania, ale mieliśmy w nim same dysonanse. Bardzo dobry środek pola w Śląsku i fatalną linię defensywną z Kelemanem, który został chyba w szatni. Potrzeba, więcej stabilizacji, mniej głupich błędów i lidera w linii defensywnej. Może Fojut spełni swoją rolę? |
Cytat:
Cytat:
|
Slask w III rundzie wiec pare slow nt. kolejnego rywala Wroclawian, Lokomotivu Sofia.
Bulgarzy miniony sezon zakonczyli na 4 miejscu ze strata 23 pkt do Litexu. W LE graja tylko dlatego, ze Puchar Bulgarii wygralo trzecie w tabeli CSKA Sofia. W dodatku Lokomotiv zajal 4 miejsce tylko dlatego, ze mial lepszy bilans bezposrednich spotkan od zespolu Lokomotiv Plovdiv, ktory zdobyl tyle samo pkt co zespol ze stolicy. Lokomotiv Sofia dobrze gra u siebie, bilans 10-2-3. U siebie przegrywali z Levskim, Litexem i ogórkami z Minyor Pernik:rotfl: Na wyjazdach graja znacznie gorzej, bilans 6-2-7. Ogolnie przegrali 10 z 30 spotkan w minionym sezonie w lidze bulgarskiej. Taka ciekawostka. Ostatnie dwa sezony Lokomotiv konczyl na 4. miejscu i w obu przypadkach z bilansem bramkowym 47-33:P W II rundzie z Macedonczykami z Metalurga strasznie sie meczyli i awansowali w dramatycznych okolicznosciach. Wnioski sa proste. Lokomotiv to zdecydowanie slabszy zespol niz Litex, w ogole nieporownywalna klasa. Jest jak najbardziej w zasiegu Slaska i jesli Wroclawianie zagraja po swojemu to nie powinni miec wiekszych klopotow z awansem. Odpadniecie Slaska bedzie duzym rozczarowaniem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
a jeszcze taka ciekawostka. Te Dundee pokonało w kwietniu Rangers 2:3 na Ibrox Park :)
Cytat:
Cytat:
|
Czy tylko ja mam wrażenie że Mila był jednym ze słabszych zawodników Śląska ?
Okej, astysta przy bramce Dudki. A tak ? Wielki hamulcowy, spowalniał akcję, zamiast jechać z kontrą on zastawiał ciałem piłkę i probował walczyć z trzema szkotami... totalnie bez sensu. I zastawiał się tak, jak Śląsk gonił jeszcze wynik ! A uraz Diaza poważny jest ? Wiecie coś więcej ? |
Brawa za Slaska.W sumie to Dundee to wogole w pilke nie gralo ,ale awans jest awans.
Ale jak ten Lokomoitw potrafi zagrac jakas szybsza pilke,zagrac kombinacyjne,cokolwiek to ja juz Slaska nie widze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Mecz dziwny, ale tempo w pewnych momentach bylo konkretne. Obrona i czytanie gry to juz inna bajka. Jesli nastepny przeciwnik Slaska zagra szybka i dokladna pilke to bedzie cienko.
Mila zagral poprawnie, jakies tam przeblyski,kilka razy przytrzymal pilke a to nie takie proste gdy sie gra z zespolem ze Szkocji. Voskamp to dla mnie mimo wszystko taki kawalek drewna z jako taka technika. Bez urazy oczywiscie ;) Gratulacje dla Slaska i oby obrona z bramkarzem znalezli forme a cala formacja umiala sie ustawic i rozegrac bo dzisiaj tego bylo bardzo malo. Czytam tutaj o tych "wielkich" tureckich wirtuozach i ja nie wiem czy inny dwumecz ogladalem, czy moze ktos przesadzil z alkoholem. Widzialem pierwszy i drugi mecz Gaziantepsporu i pomijajac to ze wygrali nic wiecej pozytywnego o tym zespole powiedziec nie mozna. Wbili pierwsza bramke ale zanim im to sie udalo to przeciwnik mial 4-5 akcji w ktorych powinna pasc bramka. Potem FK Minsk musial sie otworzyc i skonczylo sie na 4:1. Nie chcialo im sie grac? Nie sadze. Nie mowie ze Legia ma super duper sklad ( bo nie ma ), nie mowie ze Skorza to dobry trener ( bo nim nie jest ), ale po tym co Turcy pokazali to bylby wstyd im tych 3 bramek w dwumeczu nie strzelic. Jestesmy ciency, ale na Boga, nie jestesmy FK Minsk :D |
Cytat:
|
Śląsk WKS :D Bravo dla braci oby im szło jak najlepiej ;]
|
Cytat:
Jeśli ktoś pisze, że Śląsk był bardzo słaby, że w jego grze nie było widać myśli, że nie potrafił grać z pierwszej piłki, że za wolno rozgrywał i prezentował typową ligową piłkę, to co ta osoba może sądzić o grze Wisły? Zastanawia mnie, czy Marszałek jest konsekwentny i równie krytycznie ocenia swój zespół. |
Dowiedziałem się jeszcze, że w ciągu roku stracili bodaj wszystkich swoich wartościowych zawodników, w tym...czterech napastników grających i strzelających regularnie, ale też m.in. Bandalovskiego, reprezentanta Bułgarii. Grają teraz głównie zawodnikami, którzy wcześniej byli rezerwowymi, lub też uzupełnieniami składu, plus zawodnikami kupionymi z niższych lig, słabszych zespołów ich "A" Ligi. Przed sezonem nie są typowani do znalezienia się w czołówce ligi. Generalnie drużyna słabsza od Dundee United, jak Śląsk nie da ***y, to powinien znaleźć się w IV rundzie eliminacji.
|
Ważny jest awans i to że mamy 2 drużyny w 3 rundzie eliminajci Ligi Europejskiej zawsze to jakieś punkty :D
Poza tym żyjemy w tak ubogim w sukcesy piłkarskie kraju, że nawet takimi małymi jak awans do kolejnej rundy z bądź co bądź nie tak dramatycznie słabymi Szkotami trzeba się cieszyć i oby doszli jak najdalej ;] Życzę tego sobie i Wam z całego serca z Wiślackimi pozdrowieniami :D |
Cytat:
|
Cytat:
Tak na marginesie. Ja widzę w tej drużynie Śląska dobrego ducha :-) Przypomina mi trochę drużynę Groclinu 8 lat temu... Mam nadzieję, że zajdą tak daleko jak tamci. A co do meczu Legii... Zawsze jest te straszenie przeciwnikiem itd. ale w większości przypadków potem mecze są inne. Mi się wydaje, ze te mecze będa poprostu wyrównane a o awansie zadecyduje dyspozycja dnia, szczęscie. Tyle... akurat tym typom nie życzę powodzenia... :) |
Cytat:
|
Lokomoitw to na pewno słabszy rywal niż Dundee i chyba lepszego losowania Śląsk sobie nie mógł wyobrazić .Wszystko w nogach piłkarzy ale naprawdę szanse na awans mają wielką .Muszą to wykorzystać bo w IV rundzie na słabego rywala nie ma co liczyć
|
Cytat:
|
Jeszcze jedna uwaga - na temat sędziowania. Przy pierwszej akcji po wejściu na boisko Voskamp był popychany w polu karnym. Faul owszem był, choć dyktowanie karnego dyskusyjne. Byłby to taki "miękki" karny, cytując klasyka. Raczej się nie należała jedenastka.
Ale komentarz Borka mnie wkurzył. Że niby takich karnych w Szkocji się nie dyktuje. Ja się pytam, czy gramy w szkockiej lidze, czy europejskich pucharach? Sędziował arbiter szkocki czy hiszpański? Czy to, że gracze Dundee na co dzień ćwiczą wycinanie przeciwnika równo z trawą, walenie łokciem przy wyskoku i nakładki - jest czynnikiem łagodzącym? Grają w europejskich pucharach, gdzie przepisy są takie same dla wszystkich. Ten mecz Szkoci powinni kończyć w 10, a nawet w 9. Tymczasem łącznie dostali może z 3 żółte kartki. Kpiny. Niestety, tak to wygląda jak się jest piłkarską prowincją. Hiszpan w życiu nie pozwoliłby tak wycinać Francuzów, Włochów, ale nawet Greków czy Belgów. |
Myślę, że Legia ma szansę z Turkami. Co prawda nie są faworytami dwumeczu, aczkolwiek na dwie porażki skazywano także wroniecką Amikę z zamożnym i myślę lepszym kadrowo Dnipro.
Co do Śląska to losowanie niewątpliwie udane. Zgodzę się z przedmówcą kilka postów wyżej, że Śląsk ma dobrego ducha i przy odrobinie szczęścia jest szansa na grupę LE. |
Cytat:
Nie mam zamiaru nikogo wyprowadzać z błędu. Gdy ktoś chciał widzieć wczoraj dobry mecz, na jakimś solidnym poziomie to go widział. |
no i mamy pierwszą sporą sensacje w LE . FC Vaduz z Lichtensteinu wyeliminowało Vojvodine Nowy Sad
|
Ale Szkoci maja zjebana percepcje od oglaania takiej kopaniny cale zycie - ich trener mowi o wspanialym meczu,
a na ich forum tez nie ma tragedii, a raczej opinie, ze jak utrzymaja taka dyspozycje jak w meczu ze Slaskiem przez caly sezon to bedzie dobrze :) przeciez oni nic nie grali !! Z innych wynikow tej rundy zauwazylem, ze nasi kaci wypadli slabo: - Levadia odpadla z klubem z Luksemburga po porazce u siebie 0:1 - Karabach wyeliminowal rywala z Wysp Owczych tylko dzieki bramka zdobytym na wyjezdzie (1:1, 0:0) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze się mówi żeby nie oceniać drużyny zaraz po zakończeniu okresu przygotowań - tak naprawdę to nikt z nas nie wie na co stać jest drużynę Wisły. Nie wiemy na co stać nowych piłkarzy.. może Jovanovic okaże się tym dzięki któremu będziemy spokojni o defensywę? Może Biton okaże się snajperem z prawdziwego zdarzenia, takim jakim był np Żurawski za czasów Kasperczaka? Może Nunez okażę się nowym Cantoro z najlepszych lat? Dajmy na razie spokój z wyciąganiem daleko idących wniosków czy przesądzania pewnych spraw. Dajmy czas. Sory ale co roku czy to w fazie grupowej LM czy w Lidze Europejskiej są jakieś niespodzianki. Do tych rozgrywek przy odrobinie szczęścia trafiają drużyny o wiele uboższe i finansowo i kadrowo ( w porównaniu do dzisiejszych kadr Wisły i Śląska ). Dlaczego więc z góry zakładać że i nam nie dopisze szczęście raz na kilka lat? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawie wygląda to ,że na stronie polsatu w programie na wtorek o 19 jest hasło "PIŁKA NOŻNA"! Czyli z Łowecza transmisja w otwartym kanale !
|
Mi osobiscie ustawienie sląska przypominało , ustawienie lecha w meczu z bragą . w tym meczu na ataku wystąpił mila a z bragą stilic
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl