![]() |
Ameryka razem awansowała w 7 na 8, kiedy Europa 6 na 13.
Szkoda, że nie doszło do dogrywki. Korea wyrobiła się jako zespół, podobnie Japonia, są już daleko przed nami. Myślę, że Japonia jednak bedzie górą. Liczę na godnego przeciwnika dla Urugwaju czyli USA, tym samym USA będzie miało szanse po raz pierwszy awansować do półfinału, oczywiście, jeżeli Ghana się nie przebudzi, albo sędziowie nie bedą jej ciągnąć za uszy. Też załowałem porażki Chile, ale teraz jestem optymistą, że mają szanse przejść Brazylię! To będzie przynajmniej niespodzianka, bo pojedynek Hiszpania - Brazylia byłby pół na pół i kto by nie wygrał, żadnej sensacji by to nie sprawiło. Portugalia - Hiszpania też ciekawie. Takie derby. Podobnie zresztą jak Anglia - Niemcy czy Argentyna - Meksyk. 1/8 w tym roku wyjątkowo ciekawa. |
Cytat:
|
Cytat:
Ten Honda pewnie pójdzie do jakiejś niezłej ligi. Piłkarze USA mocno podbudowani - widać było podczas hymnu. |
Brawooo Ghana!!! Ale może być fajny ćwierćfinał :)
|
Ghana - Urugwaj nie byłoby źle. Amerykańcom tyle sportów mistrzowsko idzie (boks, koszykówka czy hokej), że w zupełności mi ich sukcesy tam wystarczają.
Jakoś w kopanej nie przekonam się, że Stany to firma. Tej magii nie ma, przynajmniej dla mnie. |
Ja jestem za USA. Kończymy z Afryką i wuwuzelami :)
|
http://www.youtube.com/watch?v=DpjpVy6lHeI Brama Boatenga :D
|
Tydzień bez forum i netu (urlop) ale w głuszy leśnej było TV i mecze oglądałem.
Największe rozczarowanie Francja - dno dna, zespół całkowicie rozbity. Włochy - tak słabo fizycznie przygotowanych Włochów nie widziałem (mecz ze Słowacją). Wszyscy wyglądali bardzo słabo. Największe niespodzianki 1. Słowacja - czyli jest nadzieja dla Polskiej reprezentacji? Skoro Słowacy mogli to i My może wyjdziemy z grupy na Euro 2012:) Moi faworyci do zdobycia MŚ Argentyna Brazylia Niemcy Hiszpania (jeśli nauczy się wygrywać nie grając swojej piłki jak z Chile) Kibicuję USA w dzisiejszym meczu |
Licze na Ghane w dogrywce(ewentualnie w karnych).Mam nadzieję,że te hamburgery odpadną
|
Cytat:
Pierwszy dzień fazy pucharowej i już dogrywka, choć mecz do najciekawszych nie należy. W sumie jest mi obojętne kto zagra dalej. ;) |
Anty hamburgery ! Niech Donovan z tym wysokim, jak WTC czołem spada już. Murzyny do boju, po MŚ!
|
Makumba Gyan być królem wioski
|
coś mi się obiło o uszy, że jeśli po dogrywce dalej remis to nie karne tylko losowanie.
Mam nadzieję , że to nieprawda. |
Szacuneczek dla tego murzynka co wpakowal brame! Inny frajer typu Torres czy jakis pajac z Wloch gdyby im ktos tak wszedl cialem to by aktorzyli i szukali karnego a ten widac nie frajer i nie bawi sie na boisku w teatr tylko gra w pilke. Brawa dla ziomka i niech Ghana wygra a nawet zajdzie do strefy medalowej :)
|
ten gościu po przyjęciu piłki dostał uderzenie z tyłu łeb w łeb od Amerykańca, przez moment mu chyba świeczki w oczach stanęły ale nie odpuścił. Naprawdę twardziel a nie panienka czy nędzny aktorzyna.
|
Super się zachował, opanować piłkę w biegu, gdy ktoś cię uderza z impetem w plecy. wow
|
Ghana w sławie, Ghana wygrała z USA, Ghana w 1/4. Jak tak zagraja z Urugwajem to nie sa bez szans. Cała Afryka kibicuje Ghanie, to moze dodac im skrzydeł. Oj zaczeły sie bardzo ciekawe mecze - mecze na ktore czekalismy. Jutro kolejna dawka emocji :D
PS: Przegrałem z kuzynem zakład :/ on stawiał na Ghane a ja na USA. No nic, trzeba kase szykowac :P |
Emocje do końca. Ogólnie MŚ i tak na plus dla USA.
|
Uff, powiem wam tak. Wreszcie zaczął się turniej :)
Mecz przedni, walka, nieustępliwość, umiejętności. Gratulacje dla obu ekip. Ja czekam z wypiekami na jutrzejszy wieczór na pojedynek Argentyny z Meksykiem. Ale po właśnie zakończonych emocjach nawet europejski pojedynek widzi mi się jako najprzedniejsze widowisko. |
Piękna ta druga bramka dla Ghany...to, jak facet zdołał utrzymać się na nogach i oddać taki strzał lewą nogą, to była prawdziwa wirtuozeria. Przed nami arcyciekawy ćwierćfinał Ghana-Urugwaj. Pięknie się zapowiada.
A już jutro prawdziwe gwiezdne wojny ;-) |
Fajnie, że Ghana awansowała.
Ktoś z pary Ghana - Urugwaj będzie w półfinale... |
USA mają pecha do Ghany, już drugi raz czarnuchy ich wykopali z turnieju :):)
|
Jakby ktos powiedział przed turniejem z ew czwórce najlepszych drużyn bedzie Ghana albo Urugwaj..... To byłby bogatym człowiekiem ;-)
|
USA byli strasznie niepoukładani taktycznie.
Ghana mimo wszystko zasłużenie. |
Cytat:
Kibicowałem USA, ale obiektywnie - Ghana zasłużyła na awans. Obie ich bramki - pierwsza klasa. |
mam nadzieje ze Ghana będzie w półfinale, jesli Urugwaj zagra z Ghana tak jak na poczatku drugiej polowy z Koreanczykami to Ursusy szybko skoncza mundial
|
Cytat:
Dla Ghany wielki szacunek za dyscyplinę taktyczną. Ciekawie się zapowiada mecz z Urugwajem, gdyż obie drużyny dobre z tyłu, a i przód ciekawy. :) |
Ghana bedzie w polfinale Mistrzostw swiata i cos czuje ze to beda mistrzostwa czarnych koni. Poza Argentyna z faworytow chyba nikt nie awansuje do polfinalu, tak mi sie wydaje.
|
Cytat:
Tez cos czuje ze Ghana pokona Urugwaj i moze w polfinale natknać sie na Brazylie z ktora odpadla w 2006 r w Niemczach(1/8 bodaj) Warte obserwacjii jest to co tam sie dzieje z samym zespole Ghany.Oni sa jakby niezwykle do siebie przywiazani,ciagle rozmowy o kole w przewie ,po meczu.....niepamietam zeby jakis zespol tak czesto ze soba rozmawial. kazdy patrzy sobie w oczy,tzn ze maja do siebie zaufanie ,zauwazcie ze np po golu pilkarze zadko patrza sobie w oczy.,a tam widać wiez w zespole... to sa .takie szczegoliki a to moze byc moc tego zespolu.Kibicuje im i zycze zeby zaszli jak najdalej :) |
Z kolei ja daję więcej szans Urugwajowi w meczu z Ghaną.4półfinalistów to mogą być:uru,bra,arg i esp co bardzo by mnie ucieszyło,ale zapewne choćby ned,eng czy de mają inne zdanie na ten temat..:D
|
jakoś nie widzę szans Ghany w meczu z Urugwajem. No ale wiele moze sie zdarzyć. Przewaga fizyczna będzie po stronie Ghany, oni zreszta też dużo więcej truchtali niz grali w grupie więc moze to byc ich przewaga.
Jednak piłkarsko Urugwaj jest klasę wyżej i mam nadzieję, ze topotwiedzi. Zawsze podobała mi się agresja i bezkompromisowośc w grze Urugaju, w końcu dodali do tego dyscyplinę taktyczną(choc w meczu z Koreą był długi fragment gdzie sie zupełnie pogubili) i widac efekty. Co do tego, że w 1/2 będzie niespodzianka to prawda, niemniej 1/4 dla Urugwaju to żadna sensacja- było jasne, ze zwyciezca grupy A bedzie miał z górki :) |
Tak czy inaczej tworzy się nowa historia futbolu. Jeżeli Urugwaj odstrzeli Ghanę, to będzie wspaniały powrót do tradycji mistrzostw. W zamierzchłych czasach Urugwaj stanowił absolutną światową czołówkę. Czyżby nadszedł czas odkurzyć dawne osiągnięcia? :)
Jeżeli przejdzie Ghana, to będziemy świadkami historycznego sukcesu afrykańskiej drużyny. Do tej pory najdalej dotarł w 1990 roku Kamerun, bo aż do ćwierćfinału. Bez względu na wynik jest ciekawie i mam nadzieję, że do końca tak będzie :) Oby tylko nie okazało się, że dzisiejszy hit Anglików i Niemców okaże się nudną, bezbramkową potyczką, a na bramki przyjdzie nam czekać, aż do dogrywki... Zobaczymy, czym zaskoczy wszystkich Maradona. Bo to, że będzie świrował na ławce jest niemal w 100% pewne! |
Cytat:
|
Cytat:
Do tej pory jak dla mnie największa niespodzianka to to że gospodarze nie wyszli z grupy, to się jeszcze nie zdarzyło. Brak Francji ale po tym co pokazali w grupie nie żałuję że ich już nie ma. Włosi mistrzowie świata rozczarowali mnie, w ostatnim meczu przypominali mi Wisłę z poprzedniego sezonu, stoimy 80 minut może wpadnie a ostatnie 10 zapierniczamy... Nowa Zelandia- zespół, który nie zaznał porażki na mundialu a niestety musiał pożegnać się z turniejem. Szkoda Szwajcarów bo ograli Hiszpanię a nie poradzili sobie powiedzmy z przeciętnym Hondurasem, ale po tym co pokazali zawodnicy Chile to jestem pod wrażeniem gry tej drużyny widać rękę Bielsy. Mega niespodzianka to postawa naszych południowych sąsiadów- Słowaków w ostatnim meczu bez presji i udało się wywalczyć awans, ale chyba to wszystko na co ich stać. Szkoda też Koreańczyków z Północy mam nadzieję że Wielki Wodzu nie ześle ich do obozu. Ciekawie jest w 1/8 w meczu południowoamerykańskich drużyn Brazylia - Chile i europejskich Portugalia - Hiszpania. Walka o koronę króla strzelców tych mistrzostw może być pasjonująca: Suarez, Villa, Gyan, Forlan, Vittek, Higuain |
Jeszcze nie skonczyla sie pierwsza polowa a juz Niemcy ( Polska ;D ) 2:0 Anglia.
Anglicy graja jakby w nocy byla ostra balanga. |
Ale mecz, ja pierd*le!!!! 2:1 i ta akcja co angielka siadła i powinien gol zostać uznany i byłoby 2:2 :)
Angliaaaa do boju! Komentator przynajmniej emocjonująco komentuje w końcu. |
no druga bramka dla Anglików jak po strzale Geoffa Hursta w 1966 roku. Tym razem błędnie nieuznana.
Ale mecz! |
Sędzia okrada Anglików!!! była bramka!! co za mecz :D niech wprowadzą ten system wideo do obejrzenia kontrowersyjnych sytuacji
|
jakim trzeba być ślepcem (liniowy) żeby nie widzieć że piłka o dwie srednice przekroczyłą linie
|
Najlepszy Mecz na MŚ w RPA i powinno byc 2-2 bo piłka przekroczyła linie bramkową sędzia tragedia:/
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl