Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Obiekty sportowe które powstały,powstaja lub powstaną (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=607)

Grzadq 28.08.2010 10:52

Starając się być obiektywnym, to stadion Cracovii z zewnątrz buzi dać w porównaniu do naszego. Iluminacja, wykończenie, nawet głupie napisy. Z zewnątrz podoba mi się. Natomiast wewnątrz to jest dramat. Stadion Korony to przy tym architektoniczne cudo.

Zazdroszcze Legii szybkiego oddania stadionu. Oglądając wczorajszy mecz słychać było ten doping 20 kilku tysięcy kibiców i naprawdę, robi wrażenie. Nie mogę się doczeka oddania stadionu Wisełki, dopiero pokażemy reszcie co to znaczy doping ;) W końcu my jesteśmy szlachta ;-)

Q13SON 01.09.2010 11:30

Kilka zdjęć z Gdyni z 22.08:

http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia071.jpg
http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia072.jpg
http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia073.jpg
http://stadiony.net/buildings/pol/st..._gdynia076.jpg

I przeglądając stadiony.net trafiłem na coś takiego zbudowane niedawno na Węgrzech:
http://stadiony.net/pictures/hun/eto...eto_park05.jpg
http://stadiony.net/pictures/hun/eto...eto_park03.jpg
http://stadiony.net/pictures/hun/eto...eto_park06.jpg

Pojemnośc 15000
Jak dla mnie pomysł ciekawy o tyle że taki stadion mając 15 000 miejsc posiada plac na ewentualną rozbudowę czyli za np 10-20 lat jeżeli klub do czegoś dochodzi, zwiększa się liczba ludzi chodzących na piłkę można dostawić trybunę na 7000. W Polsce w przypadku stadionu Arki, Korony itd nie ma opcji dobudowy. Minusem oczywiście to że nie ma tutaj tego zamknięcia stadionu ucieka gdzieś ten czar i widowisko traci urok, ale powiedzmy sobie szczerze jakie może być widowisko w takiej Gdyni... ;)

Gwiaździsty 01.09.2010 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 969834)
Zazdroszcze Legii szybkiego oddania stadionu. Oglądając wczorajszy mecz słychać było ten doping 20 kilku tysięcy kibiców i naprawdę, robi wrażenie.

Gdzies TY na Legii widział 20 kilku tysięcy kibiców ? Chyba, ze piłeś i Ci sie rozmnożyli.

crazykaro 01.09.2010 12:22

http://sport.wp.pl/kat,37154,title,E...wiadomosc.html

" Koncepcja kampanii reklamowej opiera się na komunikacie "A nam już trawa rośnie. Jesteśmy gotowi na Mistrzostwa 2012" " :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ach, ich to pyrowiskio prezentuje się wyśmienicie. Ta trawa to im tam wymiera a nie rośnie :lol:

Pan Jotka 01.09.2010 12:30

http://stadiony.net/projekty/fra/grand_stade_lille Popatrzcie na ten bajer. A w Polsce musza budować osobno stadiony, hale i na koniec nie ma parkingów. Jesteśmy 100 lat za Murzynami....

0 22 01.09.2010 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 972717)
Gdzies TY na Legii widział 20 kilku tysięcy kibiców ? Chyba, ze piłeś i Ci sie rozmnożyli.

Biorąc pod uwagę, że dla nas sprzedaje się obecnie jakies 20300 biletów to raczej wyśnił :) Zwłaszcza, że na żadnym z obu meczów nie było kompletu - aczkolwiek mimo złych wyników tendencja jest na razie rosnąca (16,5-18 tys).

P.S. Podasz wreszcie tą Waszą frekwencje z meczów z KSP przy największym dostępnym stadione, bym mógł wreszcie porównać Wasz wynik z naszym?

Gwiaździsty 01.09.2010 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 972880)
Biorąc pod uwagę, że dla nas sprzedaje się obecnie jakies 20300 biletów to raczej wyśnił :) Zwłaszcza, że na żadnym z obu meczów nie było kompletu - aczkolwiek mimo złych wyników tendencja jest na razie rosnąca (16,5-18 tys).

P.S. Podasz wreszcie tą Waszą frekwencje z meczów z KSP przy największym dostępnym stadione, bym mógł wreszcie porównać Wasz wynik z naszym?

Ależ podam Ci, będziemy z nimi grać przy R22 na wiosnę to wtedy podeślę jaka była frekwencja.

0 22 01.09.2010 17:03

O, nie nie - tak łatwo nie będzie. Oni wtedy będą nadal topową ekipą ligi, a mecz będzie przedstawiany jako jeden z kilku rozstrzygających. Zależy mi na meczu w sytuacji, gdy oni grali na poziomie Cracovii. I taki mecz był, znalazłem na 90minut.pl i było 10 tys.

Poza tym, w takim razie trzeba poczekać i sprawdzić jaka frekwencja będzie na Cracovii u nas, gdy i Kryta będzie otwarta.

Donki 01.09.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 972919)
O, nie nie - tak łatwo nie będzie. Oni wtedy będą nadal topową ekipą ligi, a mecz będzie przedstawiany jako jeden z kilku rozstrzygających. Zależy mi na meczu w sytuacji, gdy oni grali na poziomie Cracovii. I taki mecz był, znalazłem na 90minut.pl i było 10 tys.

Poza tym, w takim razie trzeba poczekać i sprawdzić jaka frekwencja będzie na Cracovii u nas, gdy i Kryta będzie otwarta.

to może porównamy np. jak bedziemy grać z Arką :)

Fuks 01.09.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 972732)
http://stadiony.net/projekty/fra/grand_stade_lille Popatrzcie na ten bajer. A w Polsce musza budować osobno stadiony, hale i na koniec nie ma parkingów. Jesteśmy 100 lat za Murzynami....

na Legii jest parking chyba, na Narodowym jest odrazu wybudowany, wiec nie pisz bzdur. To że jeden czy dwa nie mają, to nie znaczy ze jest źle. Ale narzekac zawsze fajnie.

Mario Nh 01.09.2010 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 972730)
http://sport.wp.pl/kat,37154,title,E...wiadomosc.html

" Koncepcja kampanii reklamowej opiera się na komunikacie "A nam już trawa rośnie. Jesteśmy gotowi na Mistrzostwa 2012" " :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ach, ich to pyrowiskio prezentuje się wyśmienicie. Ta trawa to im tam wymiera a nie rośnie :lol:

Strzelili sobie w piętę. Ironiczny uśmiech czytając takie hasła, mając w pamięci te kilkanaście ostatnich meczów rozegranych na kartoflisku.

SpoXsteR 01.09.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 972919)

nie wiem od czego sie zaczela cala ta gadka.. bo pomieszaliscie strasznie.. ale jak domniemam chodzi Ci o frekwencje za czasow starego stadionu..
wiec jak Ty to mozesz porownywac? macie nowy stadion, bojkotowaliscie mecze,bylo cisnienie na przyjscie na stadion, doping.. doping powrocil, transfery przynajmniej na papierze bardzo dobre, i mnie nie dziwi ze przychodzi Was teraz 18 czy 20 tys osob..
tylko czemu Ty ta frekwencje chcesz porownac do meczow za czasow starego stadionu Wisly, wrocimy na nowy to wtedy sily beda wyrownane..
poza tym czemu to Polonia ma byc wyznacznikiem? nie wiem jak jest w Warszawie podczas derbow, ale w Krakowie chocby Cracovia zajmowala ostatnie miejsce to tak czy siak bedzie frekwencja zblizona, taka sama, a nawet wieksza od tej gdy Wisla gra z druzynami pokroju Legii czy Amiki..
dla Was Polonia nie powinna byc zadnym "topowym zespolem" tylko rywalem zza miedzy, jak Cracovia u nas, i tu nie ma nic do rzeczy ich poziom sportowy.. bo w takich meczach ten poziom jest niewazny
czemu wlasnie ze wzgledu na Polonie mamy porownac frekwencje Wisly i Legii.. dla nas Polonia to jak Odra Wodzislaw, a dla Was to kosa numer jeden,
to moze porownajmy w meczach z Cracovia (choc ona jest dla Was i tak jedna z glownych kos, ale niech Wam bedzie..).. przeciez Polonia to jest Wasz wrog nr 1 i wiadomo ze bedzie (a przynajmniej powonien byc) zapelniony stadion,
o, nie nie, tak latwo nie bedzie

w skrocie wyglada to tak,
dla nas Polonia W bez wzgledu na to ze maja sezon zycia to kibicowsko jak Odra Wodzislaw czy inny Piast Gliwice, dla Legii to kosa numer jeden..i Ty chcesz porownywac poprzez taki mecz frekwencje na Lazienkowskiej i Reymonta, uwazasz to za normalne i logiczne? bo wedlug mnie tu nie ma logiki..

Jaroo1 01.09.2010 17:18

Cytat:

troche nie jestem w temacie i jesli zle interperetuje Wasza rozmowe to przepraszam. Co za sens jest porownywac ilu kibicow WIsly i Legi przyjdzie na mecz z Polonia Warszawa. Wiadomo derby to derby, maja swoj klimat wiec wiecej osob przyjdzie z Legii na Polonie niz z Wisly (przynajmniej teoretycznie) wiec jesli juz to chyba powinno sie porownac ile osob przyjdzie na Ł3 na derby a ile na R22 na derby z Cracovia ;)

Ribas 01.09.2010 17:20

Chyba chodzi o porównanie Polonia na Wiśle vs. Cracovia na Legii.

0 22 01.09.2010 17:20

Nie zrozumiałeś. Wziąłem frekwencje Legia - Cracovią i zaczłałem porównywać do Wisła - Polonia, bo chyba zgodzimy się, że Polonia dla Was to to co dla nas Cracovia. Polecam czytać ze zrozumieniem.

A wszystko zaczęło się od tego, że dla Gwiaździstego 15 tysięcy, które zakładałem na Legia-Cracovia to mało. Okazało się ostatecznie, że było troche powyżej 16 tysięcy (w poniedziałek, po derbach 0-3). Zaproponowałem więc, by podał frewkencje na meczu z podobnym rywalem - KSP u Was na możliwie największym stadionie.

Znalazłem frekwencje na poziomie 10 tysięcy. Niestety Gwiaździsty już nic nie odpisał.

Co do Arki - takie porównanie będzie ok w przyszłym sezonie. Bo tak się składa, że w tym Wy zagracie z nimi w maju na całym stadionie, a my w listopadzie bez Krytej.

Gwiaździsty 01.09.2010 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 972937)
Nie zrozumiałeś. Wziąłem frekwencje Legia - Cracovią i zaczłałem porównywać do Wisła - Polonia, bo chyba zgodzimy się, że Polonia dla Was to to co dla nas Cracovia. Polecam czytać ze zrozumieniem.

A wszystko zaczęło się od tego, że dla Gwiaździstego 15 tysięcy, które zakładałem na Legia-Cracovia to mało. Okazało się ostatecznie, że było troche powyżej 16 tysięcy (w poniedziałek, po derbach 0-3). Zaproponowałem więc, by podał frewkencje na meczu z podobnym rywalem - KSP u Was na możliwie największym stadionie.

Znalazłem frekwencje na poziomie 10 tysięcy. Niestety Gwiaździsty już nic nie odpisał.

Co do Arki - takie porównanie będzie ok w przyszłym sezonie. Bo tak się składa, że w tym Wy zagracie z nimi w maju na całym stadionie, a my w listopadzie bez Krytej.

Nie to Ty chyba nie zrozumiałeś, skoro dałeś mi frekwencję z tego sezonu i z nowo otwartego stadionu (dla którego przyszła większość tych kibiców), to ja Ci też dam frekwencję z tego sezonu i też z nowo otwartego stadionu. Ponimajesz oder verstehen ?

Jaroo1 01.09.2010 17:26

Aha to sorki za zamieszanie ale tutaj tez mam pewne "ale" :D Przeciez nie odpuszcze Legioniscie :P
Nie no tak serio. Na Cracovii bylo Was 15 tys, nie wiem czy malo czy duzo, mozna sie klocic ale chyba czynnikiem decydujacym moglo byc otwarcie stadionu, pierwszy mecz na nowej twierdzy, porozumienie z ITI. Z drugiej strony mecz z tego co pamietam byl rozgrywany w poniedzialek wiec tez to zapewne bylo spore utrudnienie. Ja proponuje Wam przelozyc dyskusje na przyszly rok i zobaczyc jak w nastepnym sezonie gdzie stadiony juz nie beda takie nowe, takie fajne, warte obejrzenia i mecze miejmy nadzieje rozegrane zostana w weekendy dopiero wtedy porownac liczby ;)

SpoXsteR 01.09.2010 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ribas (Post 972936)
Chyba chodzi o porównanie Polonia na Wiśle vs. Cracovia na Legii.

to tym bardziej dziwne porownanie..
nie oszukujmy sie, od wielu lat Polonia nie robi na nas wiekszego wrazenia... i chyba nie tylko na nas, poza Legia.. skad takie przypuszczenia? ide o zaklad ze dla duzej wiekszosci ekip mecz z Cracovia duzo bardziej interesujacy niz z Polonia, bez wzgledu na poziom sportowy.. dla tego przyklad nietrafiony, ja sam mecz z Polonia W traktuje jak spotkanie z Odra czy Piastem, i multum moich znajomych, w PP wolalbym trafic na kogos z 3 ligi niz na nich.. dosyc smieszna gadka sie zaczyna.. po co. na co.. takie porownanie nie maja sensu (patrz wyzej)..

emj10 01.09.2010 17:32

Też nie rozumiem. Chcecie w ten sposób sprawdzić liczbę aktywnych kibiców?

Legia przez ostatni rok miała od 3 do 5 tys. kibiców na stadionie co nie znaczyło, że te liczby odzwierciedlały potencjał kibicowski.

Proponuję zrobić jednak innego typu porównanie jak już otworzymy całe stadiony, zarówno na Legii, jak i na Wiśle. Porównamy liczbę kiibców na meczach Legia-Wisła i Wisła-Legia oraz liczbę kibiców przyjezdnych. Może to być ciekawe porównanie :)

SpoXsteR 01.09.2010 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 972947)
Też nie rozumiem. Chcecie w ten sposób sprawdzić liczbę aktywnych kibiców?

Legia przez ostatni rok miała od 3 do 5 tys. kibiców na stadionie co nie znaczyło, że te liczby odzwierciedlały potencjał kibicowski.

Proponuję zrobić jednak innego typu porównanie jak już otworzymy całe stadiony, zarówno na Legii, jak i na Wiśle. Porównamy liczbę kiibców na meczach Legia-Wisła i Wisła-Legia oraz liczbę kibiców przyjezdnych. Może to być ciekawe porównanie :)

to juz jest bardziej logiczne.. pod warunkiem ze bilety dla gosci beda po obu stronach po tej samej cenie... mecze beda rozgrywane w tych samych dniach (w sensie pierwszy mecz w sobote, drugi tez musi trafic w sobote, bo jak bedzie w srode to juz mozna o dupe rozbic porownanie) godzina meczu tez jest wazna.. niby drobiazgi, ale moga zawazyc i to mocno na frekwencji.. jak dzieci .. ze sie dalem wkrecic :D upss... porownanie raczej nie wyjdzie... bo pierwszy mecz bedzie podczas fajnej pogody, drugi podczas mrozow :D,
ale na razie nie mamy o czym myslec, oddadza stadion Wisly za 5 lat to powrocimy do tematu :D

palikot 01.09.2010 17:40

Cytat:

Wiesz jak mielismy stadion na 21 tys, to jak byly cienkie mecze, to tez przychodzilo po 18, 17, 16, i nie przekraczalo 15 tysiecy w dół wiec nie wiem co ty chcesz nam udowodnic, moze to ze mamy mniejkibicow? Mecze z Polonią ktore mielismy na starym stadionie przyciagal przewaznie komplety na trybuny, czyli 10 000 z 8-10 lat temu.Ostatnio 2 lata temu bylo, 11 tys. Nie podniecajcie się ze przyszlo was 16 tys, bo to zaden wynik... narazie podniecenie nowym stadioniem wplywa na to jaka macie frekwecje kolego a nie to kto do was przyjeżdza

ToTylkoJa 01.09.2010 18:17

Wisła Kraków 2-0 GKS Bełchatów 9 marca, 17:00 (15.000) Stadion na ponad 20 tys

Legia Warszawa 0-2 GKS Bełchatów 27 sierpnia, 20:00 (18.000) Stadion na ponad 20 tys

90minut.pl

dynek.pl 01.09.2010 18:39

Wchodze sobie jakies nowe zdjecia zobaczyc, a tu .......enie o dupie Maryny.

0 22 01.09.2010 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 972944)
Aha to sorki za zamieszanie ale tutaj tez mam pewne "ale" :D Przeciez nie odpuszcze Legioniscie :P
Nie no tak serio. Na Cracovii bylo Was 15 tys, nie wiem czy malo czy duzo, mozna sie klocic ale chyba czynnikiem decydujacym moglo byc otwarcie stadionu, pierwszy mecz na nowej twierdzy, porozumienie z ITI. Z drugiej strony mecz z tego co pamietam byl rozgrywany w poniedzialek wiec tez to zapewne bylo spore utrudnienie

16,5 tysiąca gdzieś. 15 tysięcy przewidywałem i jak to się błędnie mówi - miło się rozczarowałem. Natomiast to nie ja wymyśliłem, że 15 tysięcy czy 16,5 tysiąca to mało, a od tego właśnie zaczęła się ta dyskusja kilkanaście dni temu :) I dopiero jak to usłyszałem, powiedziałem 'sprawdzam' w kontekście podobnego rywala na meczu u Was.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 972947)

I to jest najlepszy plan :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot
Mecze z Polonią ktore mielismy na starym stadionie przyciagal przewaznie komplety na trybuny, czyli 10 000 z 8-10 lat temu.Ostatnio 2 lata temu bylo, 11 tys

I właśnie to chciałem usłyszeć. Szkoda tylko, że nie podałeś jaką pojemność miał stadion przy 11 tysiącach...

szymon222 01.09.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Q13SON (Post 972703)
Kilka zdjęć z Gdyni z 22.08:

Pojemnośc 15000
Jak dla mnie pomysł ciekawy o tyle że taki stadion mając 15 000 miejsc posiada plac na ewentualną rozbudowę czyli za np 10-20 lat jeżeli klub do czegoś dochodzi, zwiększa się liczba ludzi chodzących na piłkę można dostawić trybunę na 7000. W Polsce w przypadku stadionu Arki, Korony itd nie ma opcji dobudowy. Minusem oczywiście to że nie ma tutaj tego zamknięcia stadionu ucieka gdzieś ten czar i widowisko traci urok, ale powiedzmy sobie szczerze jakie może być widowisko w takiej Gdyni... ;)

W Kielcach jest możliwość rozbudowy. Tam wystarczy zdjąć ten daszek i jazda. Pod większością trybun nie ma zaplecza wiec nie ma problemu specjalnego. Co więcej prezydent Kielc zapowiadał nawet, że jeżeli któreś z naszych miast na Euro nie zdąży, to oni są w stanie rozbudować Arene Kielc z 15 do 30 tys. w rok.

Wbrew pozorom możliwość rozbudowy istnieje również w Poznaniu - chodzi tu o IV trybunę (ta 2-poziomowa za jedną z bramek co odstaje od reszty).

Jaroo1 01.09.2010 19:54

Jesli juz tak bardzo chcecie odwzorowac na ktory stadion chodzi wiecej kibicow to moze od momentu w ktorym zostanie otwarty ten nasz na R22 (moze listopad tego roku? a moze jednak marzec...) zaczac liczyc te liczby. Proponowalbym stworzyc 3 kategorie rywali (bo jesli liczyc od polowy rundy to wiadomo ze np Wisla juz nie zagra przy mozliwosci pelnych trybun z Korona a Legia z GKSem) rywale najciekawsi, sredni, i najmniej atrakcyjni. I z tych liczb powyciagac srednia. Wiadomo u nas na Legie powinien byc pelen stadion, na Cracovie tez ale na Polonie W raczej nie bo jest to mniej atrakcyjny rywal. Na Legii z kolei na Lecha czy nas tez mysle ze pelen stadion ale na Cracovie jak widac nie zechialo przyjsc 20 tys. Nie wiem czy nadal rozumiecie ale staralem sie pomoc :D Az jak nie zapomne to z ciekawosci sam sobie to policze chociaz nie wiem o co tu sie klocic, o to gdzie jest o kilka tys wiecej piknikow (?) ;)

0 22 01.09.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 973052)
chociaz nie wiem o co tu sie klocic, o to gdzie jest o kilka tys wiecej piknikow (?) ;)

Też prawda :)

P.S. Żeby nie rozmywać - u nas jest parking na 800 samochodów bodajże - ale VIP only. A tak ogólnie to są cyrki - ludzie parkują wszędzie, ostatnio Straż Miejska zbierała żniwo za trawniki. Ma powstać jakiś parking, ale to tylko plany..

Zwierze 01.09.2010 20:21

Cytat:

.

Nie chcę mi się czytać tej durnej dyskusji kto, co i ile ale żeby poprawić ci humor napiszę że był mecz który inaugurował jupitery na naszym stadionie po długiej przerwie i był pełny stadion właśnie z KSP. Jak by nie było, zachowując proporcję podobna sytuacja z pierwszym meczem ligowym u Was...:P

Q13SON 01.09.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szymon222 (Post 973023)
W Kielcach jest możliwość rozbudowy. Tam wystarczy zdjąć ten daszek i jazda. Pod większością trybun nie ma zaplecza wiec nie ma problemu specjalnego. Co więcej prezydent Kielc zapowiadał nawet, że jeżeli któreś z naszych miast na Euro nie zdąży, to oni są w stanie rozbudować Arene Kielc z 15 do 30 tys. w rok.

Wbrew pozorom możliwość rozbudowy istnieje również w Poznaniu - chodzi tu o IV trybunę (ta 2-poziomowa za jedną z bramek co odstaje od reszty).

Mówisz o Poznaniu bo sam sobie tak myślisz czy masz jakieś podstawy - znasz się na tym, znasz projekt?
To co mówi prezydent Kielc też nie jest pewne o ile nie potwierdzone przez fachowców. Przecież to nie klocki że sobie można dołożyć gdzie się zmieści. Zresztą patrząc na te Kielce to mi sie nie wydaje... co postawili by drugi taki sam stadion na tym co istnieje?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 973059)
Też prawda :)

P.S. Żeby nie rozmywać - u nas jest parking na 800 samochodów bodajże - ale VIP only. A tak ogólnie to są cyrki - ludzie parkują wszędzie, ostatnio Straż Miejska zbierała żniwo za trawniki. Ma powstać jakiś parking, ale to tylko plany..

Naje**łeś dwie strony o dupie Maryny a teraz piszesz "żeby nie rozmywać" ...

palikot 01.09.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 973013)
16,5 tysiąca gdzieś. 15 tysięcy przewidywałem i jak to się błędnie mówi - miło się rozczarowałem. Natomiast to nie ja wymyśliłem, że 15 tysięcy czy 16,5 tysiąca to mało, a od tego właśnie zaczęła się ta dyskusja kilkanaście dni temu :) I dopiero jak to usłyszałem, powiedziałem 'sprawdzam' w kontekście podobnego rywala na meczu u Was.

I to jest najlepszy plan :)

I właśnie to chciałem usłyszeć. Szkoda tylko, że nie podałeś jaką pojemność miał stadion przy 11 tysiącach...

15 000 miał stadion, zmienia to cos?

za legialive : http://legionisci.com/news/39076_Fre...4_kolejki.html
16626 Legia Warszawa - GKS Bełchatów
czy mając na uwadze to, że na pasach bylo was mniej, co bylo widać nawet w TV (i sami to przyznaliscie) oznacza ze bylo was tyle samo?? :shock:

0 22 01.09.2010 23:02

Zdaniem tej strony na Pasach było nas 14 tysięcy. Nie wiem skąd to info - bo jeżeli na Bełchatowie było raptem 16 tysięcy to znaczyłoby, że stadion jest na 19 w tej chwili, a jest na 22 (w sprzedaży 20) :)

palikot 01.09.2010 23:24

własnie dlatego polemika nt. frekwencji nie ma sensu, jesli nie siedzimy w tym temacie głeboko(czyli w strukturach klubowych) bo różne strony podają różne dane... Ekstraklasa: podaje tak przeglad inaczej a onet jeszcze inaczej wiec spór o 2, 3 tys nie jest czasem dziecinadą jesli powołujemy się na rozbierzne dane?
przykład:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 972984)
Wisła Kraków 2-0 GKS Bełchatów 9 marca, 17:00 (15.000) Stadion na ponad 20 tys
90minut.pl

Dokladnie pamietam frekwencje na tym meczu i potem czytam na onecie 13 tys :shock:- a na interii ze 17 tys.(co pewnie bylo bliżej prawdy) a 90 minut podaje ze 15.

Pamietam też mecz z Górnikiem z przed 4 lat, gdzie na Wisle był prawie komplet czyli ok 15 tys a portale podają później ze było 9 tys. :lol: p- to taki skrajny przykład, ale ich jeszcze było kilka

Dlatego zostawmy udowadnianie sobie czegoś, na boku, bo potencjał kibicowski mamy zbliżony, wiec to czy nas było mniej czy więcej o jakieś 2, 3 tys nie zmienia nic. Inaczej byśmy pisali, gdyby róznica w frekwencji miała się z 6 tys : 16 tys na czyjąś kozyść... To ze wy znajdziecie, ze na Polonii nas było mniej niż was z pasiastymi nie znaczy, ze my nie mozemy wam znaleść jakiejś słabej frekwencji nawet z nimi jeszcze z czasów przed waszym konfliktem, co nie oznacza, ze bedziemy napinać sie, że Legia jest cienka kibicowsko, ze ma mniejszy potencjał od nas itd. bo to nie jest prawda.

1q2 01.09.2010 23:29

Dajcie spokój z tymi liczbami bo to w ogóle nie ma sensu , może za jakiś czas jak to wszystko się ułoży.
Natomiast tylko jedna kwestia jeśli chodzi o tzw potencjał.
Tu niestety znacznie gorzej u nas niż w Warszawie czy Poznaniu.Aglomeracja warszawska ponad 3 miliony i do tego w zasadzie miażdżąca przewaga nad Polonią.Poznań - milion ale mnóstwo fanklubów ze średnich miasteczek - tu zero konkurencji.
My - 1.5 miliona ale są żydy, jest też Hutnik(coś w rodzaju Polonii w Wawie).Można liczyć połowę czyli 2, 3 razy mniej ludzi(potencjalnych kibiców) niż w Warszawie i okolicach i Poznaniu i okolicach.

Już pominę klimat - u nas rodem z 300, w Warszawie i Poznaniu totalna sielanka.
Jak te stadiony już się wybuduje do końca to ciężko nam będzie w 100% konkurować z Wawą i Poznaniem.Oczywiście pod warunkiem że w stolicy ten rozejm będzie utrzymany.
Choć oczywiście, jeśli będzie odpowiedni poziom sportowy na Wiśle(co jest ciężkie do wyrokowania) to w ciągu 2 lat, być może średnia w stylu 25 tyś a na meczach hitowych full - będzie faktem.Różnice będa i są zresztą na pewno widoczne w wyjazdach.Choć tego teraz nie widać bo wszyscy się wycwanili i labo remontują wiecznie;) albo 5% co najczęściej daje liczbe między 300-1000 miejsc dla przyjezdnych.

0 22 01.09.2010 23:29

Ależ Palikocie drogi uważam dokładnie tak samo. A cała ta dyskusja jest tylko wynikiem zaczepki Gwaździstego pare tygodni temu. Osobiście w temacie frekwencji polecam 90minut.pl (na pewno nie onet). Nigdy mnie nie zawiedli.

P.S. Można wiedziec czemu na Lechu niektóre krzesełka są tak mega wyblakłe w stosunku do innych? Czy to kwestia jakieś folii? Czy tak wyblakły już?!

Narodowy:

http://stadiony.net/buildings/pol/st...arodowy203.jpg

transmisje 01.09.2010 23:50

Tak to folia.

Arturo Qr2nów 02.09.2010 01:09

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ovii,id,t.html

"artykuł" i zdjęcia ze stadionu po gorszej stronie Błoń.

emj10 02.09.2010 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 973187)
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ovii,id,t.html

"artykuł" i zdjęcia ze stadionu po gorszej stronie Błoń.

W fazie projektowej bardziej mi się ten stadion podobał. Obecnie przypomina zadaszoną halę kupiecką z murawą po środku.

Za taką kasę można było wybudować coś takiego:
http://stadiony.net/stadiony/cze/stadion_eden

palikot 02.09.2010 09:28

a mi przypomina zwykły barak 6 :) a stadion jak stadion: takich w Polsce musi sie budowac kilkanaście i bedziemy juz ligą na jakims tam poziomie... wiec i tak wybrzydzać nie nalezy...

7 kotów 02.09.2010 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 973238)
W fazie projektowej bardziej mi się ten stadion podobał. Obecnie przypomina zadaszoną halę kupiecką z murawą po środku.

Za taką kasę można było wybudować coś takiego:
http://stadiony.net/stadiony/cze/stadion_eden

Kolego, z calym szacunkiem, ale stadiony o wygladzie bytomskich familoków to Sobie proponuj w Wolominie, a nie w centrum Krakowa.

dymion9 02.09.2010 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 973269)
Kolego, z calym szacunkiem, ale stadiony o wygladzie bytomskich familoków to Sobie proponuj w Wolominie, a nie w centrum Krakowa.

Z całym szacunkiem to wydaję się mi, że z zewnątrz ten stadion Slavii prezentuję się estetyczniej od naszego brutala. Także w środku jest fajny i trybuny blisko boiska.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl