![]() |
wiem ale ja ogólnie podaję ćwiczenia
Przyrostów przyrostów i jeszcze raz przyrostów |
z tej samej beczki bo chodzi o plecy, szeroki/waski chwyt do karku, szeroki/waski do klatki, neutralnym chwytem, i podchwytem jak tutaj wyglada zaangzowanie plecow
|
Im szerzej tym bardziej idzie w szerokość pleców ( wyrobienie tkzw litery V ).
|
Cytat:
Pozdro. |
Cytat:
|
przez dlugi okres robilem wioslowanie hantla sztanga i polsztanga to puchły az milo, ale pasuje cos urozmaicic szczegolnie ze polsztangi nie moge juz robic bo nie mam takiej mozliwosci, dlatego pytalem KONKRETNIE o grubość
|
ja tam drązka nie mam
|
Cytat:
Bez wiosłowań nie pogrubisz pleców, ew prostowniki MC. Linki wyciągów nie nadają się na budowę grubości pleców. |
A co polecacie ćwiczyć, żeby przez zimę, zwiększyć szybkość, zwinność, ale jednocześnie pasuje trochę poćwiczyć, żeby jako tako wyglądać? Wiadomo, że masy dużo przybrać nie mogę, a żeby rzeźbić trzeba mieć co. Bieganie w parze z siłownią też chyba nie idzie dobrze.
|
Cytat:
|
ma ktos moze dostep do karty multisportu lub z niej korzysta? mam pare pytan, jak cos to priv, pozdr
|
ja niestety nie mam a podzielił bym się wiedzą
|
Szukam siłowni w centrum miasta, gdzie karnet(ulgowy) kosztuje do 70zł. Proszę o jakieś namiary :)
|
Siłownia Pure karnet kosztuje tam 99 zł ale jest wypas oprócz gadżetów dostaje się 10 wejść dla znajomych i porady indywidualne. Mowa jest teraz o tej przy Galerii Krakowskiej (ul.Szlak 77)
Jest jeszcze Pure w Galerii Kazimierz ale tam jest chyba drożej bo tam jest jeszcze (basen i sauna). |
@KruQ
Pure w Kazimierz, to 189zł za miesiąc + 130 (?) za samo wyrobienie karty itd. Więc bądźmy poważni. Sama siłownia jest malutka i są same maszyny. Ani jednego olimpijskiego gryfu (ogólnie, długich gryfów mają 4, krótkich chyba też 4. No ale wiadomo, jak użytkownicy płacą tylko 200zł miesięcznie, to z czego kupować metalstwo?) @Musiek1906 Najtańsze i jedne z lepszych - albo siłownia na ulicy Krakowskiej, gdzie karnet kosztuje koło 55zł, albo siłownia Champion na ulicy Kordeckiego (zaraz przy Moście Grunwaldzkim). Uczniowski 70zł. @Reksio Wiem, wiem. Tak tylko odnosiłem się do końcówki jego wypowiedzi. A trochę agresji, bo mnie trzepie, jak myślę, że ludzie potrafią swoje ciężko zarobione pieniądze wydawać na "profesjonalne siłownie" typu fitness. |
http://www.fitnessplatinium.pl/cennik
Karnet studencki za 79 zł. jest. Tyle, że pn-pt. Pawlolek: KruQ mówi o tej przy Galerii Krakowskiej, a nie Kazimierzu. |
w fitness platinium z tego co wyczytalem to ejst karnet studencki od pn-nd ale tylko w godzinach od 12-17
|
|
Szukam siłowni na prądniku czerwonym, okolice ronda barei, moglby ktos cos polecic? Na razie jedyne co znalazłem sensownego to dako na majora, ale nie moge nigdzie znalezc zadnych opinii na jej temat.
|
Up^ Co do pure to ceny negocjowane zawsze są indywidualnie z konsultantem.
Galeria Krakowska to tzw. express siłownia- niedawno było otwarcie więc cena od kopa 99zł, a galeria Bonarka i Kazimierz t tzw. standard platinum czyli na 1 karnecie masz wejście do wszystkich siłowni Pure w Polce bez ograniczeń, co kosztuje między 140-250zł w zależności jak się wynegocjuje cenę i w tam mamy saune, basen, łaźnie, zajęcia typu MMA, różne aerobiki w cenie. |
Cytat:
|
Panowie łapcie czas i trenujcie.W zimie jak w zimie lepiej masa wchodzi i więcej czasu!!!
Dużych przyrostów |
Ile serii na łydki powinno się ćwiczyć w tygodniu?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Heh, właśnie z niej wróciłem. Generalnie trochę mało miejsca, ale poza tym jest w porządku, no i 10 wejść 55zł.
|
Poleci ktoś siłownię w okolicy PK ?
Oczywiście nie Pure, bo nie mam 200 PLN miesięcznie na siłkę do rozdysponowania. |
Ładował ktoś NOX Pumpa od Doriana? Klepie dobrze?
|
Chłopaki co sądzicie o czymś takim ..http://forum-kulturystyka.pl/trening...tkujacych.html
|
Gdzie w Krakowie dostanę pas do ćwiczeń na osobę co ma gdzieś 78 cm w pasie?
|
Wracam na siłownie po przerwie i pojawil sie problem. Ze wzgledu na natłok zajec (na uczelni i w pracy) niestety nie moge pozwolic sobie na pelnowymiarowe 3 treningi w tygodniu. Do tej pory ćwiczyłem treningiem fbw (pon-sr-pt lub wt-czw-sob). No i pomyslalem sobie czy byloby to sensowne, gdybym cwiczyl 4x w tygodniu, przy czym w pon i pt byłyby to normalne, pelnowymiarowe treningi, natomiast w pozostale dwa dni (wt i czw) jakies lekkie cwiczenia tak zeby trening nie przekraczał 45-60 minut (tyle jakos uda mi sie wygospodarowac). Wygladaloby to mniej wiecej tak:
PON: Klatka piersiowa: - Wyciskanie sztangi płasko 3s Barki: - Military press 3s Tricepsy: - Prostowanie ramion na wyciągu 2s Plecy: - Wiosłowanie sztanga 2s - Unoszenie z opadu 2s Nogi: - Przysiady ze sztanga 2s - Uginanie nóg w leżeniu 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s WT i CZW: klatka, plecy, biceps, triceps - luzniejsze cwiczenia po 1 cwiczeniu (2 serie) na partie PT: Klatka piersiowa: - Wyciskanie hantli na skosie 3s Barki: - Wyciskanie hantli 3s Tricepsy: - Pompki na poręczach 2s Plecy: - Martwy ciąg 2s - Podciąganie na drążku 2s Nogi: - Prostowanie nóg w siadzie 2s - Uginanie nóg w leżeniu 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztanga 2s Ma to wogole sens? |
Witam, wracam na silke, maam 182 cm, waga 88, masa jest, teraz robie ogolnorozwojowke potem konkretne cwiczenia na rzezbe, w zwiazku z tym mam pytanie co zazywac po ogolnorozwojowce?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie, jakąś siłownię w okolicach Prądnika Białego (Zachód) ktoś by polecił?
Duży wzrost, średnia masa, ale mięśnie to mi na plecach zostały może. Potrzebuję móc potrenować na tyle by do formy wrócić |
Cytat:
Ćwiczenia na rzeźbę... Chyba dieta, a nie ćwiczenia, co? @lysy Coś się zapętliłeś w tym co chciałeś napisać i zamiast wychwalić trening typu split, to postawiłeś go na straconej pozycji, jakoby był to trening zbyt ciężki dla organizmu. Z pewnością chodziło Ci o FBW (przynajmniej wnioskując po wstępie). Ale nie masz racji, mięśnie potrzebują 48 godizn na regenerację. Mądrze rozpisany trening FBW jest tak samo efektywny jak mądrze rozpisany trening typu split. Oczywiście trening to jedno, a dieta, regeneracja to inna sprawa. Chociaż oczywiście, każdy woli poczuć pompę w klacie po zrobieniu 12 serii na treningu, niż po 3 na FBW. No ale nawiązując do wypowiedzi Serwatkusa - split rozdzielony na 4 dni = trening 45-60 minut. Nogi Bic+tric+przedramie off plecy + tył barków off klata + przód i bok barków off i siedzi pięknie :). |
@Serwatkus
Jeśli chcesz to możesz spróbować metody shotgun, ciekawa odskocznia od typowych treningów, a przy tym bardzo skuteczna. http://t-motywator.blogspot.com/2009...a-shotgun.html A co do porównania split vs FBW to polecam http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=7862 Mit numer 4, jeśli ktoś będzie w stanie obalić przytoczone tam argumenty to przyznam mu racje i uznam wyższość splitu nad FBW. Jak na razie FBW > split |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl