![]() |
Samochodzik z silnikiem 1.3 lub 1.0 to ile by palił benzyny ? 5 do 6 litrów ?
Macie jakieś namiary na solidnych chłopów co instalują LPG ? |
solidnie montuja gaz na AGH na przeciwko AWF
A samochodzik to zalezy jaki ? rocznik przynajmniej bo teraz 5-6 pala diselki nowe z silnikami np; 1,5 -1,6 |
ma ktoś Audi a4, 96 rocznik diesel ? Przymierzam się do kupna ale czytam w internecie, że ludzie z zawieszeniem maja duże problemy, ktoś podzieli się swoim doświadczeniem ?
|
jak że mamy zimę za pasem mam pytanie ,co polecacie na uszczelki ...wazelina czy raczej coś profesjonalnego?
po drugie jak sie zapatrujecie na moich sąsiadów którzy rano zapalaja swoje autka i skrobia szyby a auta chodzą ,ja słyszałem (jeżdzę dieslem) że bardziej wskazane jest skrobanie czy odśniezanie potem palimy i odjazd ,bieg jałowy nie jest dobry dla silnika zimnego,lepiej dla niego rozgrzewać sie w czasie jazdy! |
Ja nie smaruje uszczelek - bo już za późno ;) Dałem ciała kilka lat i teraz nie wyglądają najlepiej już i wypadałoby zmienić w ogóle.
Jak jest tak jak dzisiaj czyli jakieś minus 2-3 to najpierw skrobię i odśnieżam a potem jazda - nie przekraczam 2-2.5 obrotów. Jak piździ jak w Kieleckim czyli minus 20 to odpalam a potem skrobię i odśnieżam - ale też podczas jazdy delikatnie rozgrzewam. 12 letni ropniak. |
Sprzedam golfa IV rocznik 1999
Niebieski metalic, Przebieg 170 tys km Elektryczne szyby lusterka, domykanie szyb z kluczyka Olej napędowy Komplet opon zimowych 4xAirBag Wspomaganie układu kierownicy Spalanie 5-6 l/ km http://krakow.gumtree.pl/c-Samochody...AdIdZ427233367 |
Witam.
Kupię jakieś fajne ekonomiczne autko do 4000 zł :):) kontakt priv |
JAk jest panowie ze skladakami? Mam 4 letnie BMW za 30tys. zl tylko silnik wymieniony... poprzetni zostal zatarty przez poprzedniego wlasciciela.. WStwiony zostal silnik z przebiegiem 90 tys .km. Samochod wyglada jak nowy. ale potrzebuje rady. Pakowac sie w taka inwestycje?
|
silnik zwykła część wymienna. Nie miałbym oporów przed kupnem o ile cała reszta sprawna a buda nie walona.
|
Tak nie do końca rozumiem pytanie. Nie ma już numeru silnika wbijanego w dowód, silnik jest częścią i jest wymienny a nie tak jak kiedyś nierozłączny z ramą. A jeśli pytasz czy nie będzie usterkowy itd to zależy jak to było zrobione, czy silnik jest taki sam jak w oryginale, czy z kabelkami coś ktoś nie posztukował, czy w wiązce nie zrobił burdelu. Ogólnie to też pytanie czy w salonie na gwarancji to było? Jeden właściciel? Sprowadzony? To że ma 4 lata a jest to np seria 5 może mieć nalatane i 600k km. Jeden właściciel? Zatrzeć silnik nie tak łatwo, może jakiś rzeźnik tym jeździł.
Jak jest dobra przebitka to kup najwyżej sprzedasz za rok w tych samych pieniądzach. Na ile to można ubezpieczyć? Ps samochód to nie inwestycja :) przeważnie to skarbonka :D Ja samochód kupuję według zasady, żebym zapłacił tyle ile za rok bym za niego dostał a kwota ubezpieczenia była min 15% większa niż moje koszty. |
http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=49007859Na zegarze ma 220tys.km .BYlem ogladac ta furke. dopiero jest u mechanika. Silnik stoi obok samochodu jeszcze,dopiero bedzie instalowany.A jesli chodzi o przeszlosc tego BMW to tylko wiem ze samochod zostal oddany za grosze bo wlasciciel dostal pape z odszkodowania. Oczywiscie to niemiec.strasznie sie napalilem Bo to piekna furka.To ten model... dla porownania cena w Austri.
|
Świeża 3 nie jest zła :) Jeśli jednak to jest 325 to weź pod uwagę że akcyzy będziesz miał na nią ok 20%, gdzie cena eurotaxowa dajmy na to 60 tyś to masz 12 tyś opłat...
Jak się napaliłeś to chwila oddechu bo kupować emocjami jest najgorzej. Pamiętaj że na razie się nią nie przejechałeś, silnika nie słyszałeś. Nie wiesz jak ze skrzynią, jeśli to x to też nie wiadomo czy wszystko z przeniesieniem napędu ok. Skrzynia automat też niewiadoma. Tak że masz parę minusów na ostudzenie. Ale sam ostatnie auto kupiłem nie przejeżdżając nawet kilometra a jest ok. :) Tak że reguły nie ma. Ważne żeby był zapas w kasie na niespodziewane wydatki i żeby ryzyko było rekompensowane w zaoszczędzonej gotówce. |
Bez kitu ... gość chyba w ogóle oleju nie wymieniał albo miał wyciek.
Inaczej nie słyszałem o zatarciu silnika w BMW. |
No wiesz jak kręcony wysoko, upalany itd to czemu nie. Z drugiej strony wystarczy że miską przyładował w dziurę czy kamień i parę kilometrów dalej jest do widzenia.
Jednak jeśli mocno upalana to skrzyni to dobrze nie wróży, tak samo jak wszystkim reduktorom, mechanizmom różnicowym i innym tego typu sprzętom odpowiedzialnym za 4 łapy. |
A ja postaram się pomóc w rozsądnym sposób czyli...
Glazik jeszcze raz na spokojnie bo ja się trochę pogubiłem. 1. Fura jest z Polski czy z Niemiec? 2. Ile kosztuje taka w Polsce i Niemczech? 3. Skąd wyhaczyłeś tą furę, oczywiście nie pytam dokładnie. Jakiś znajomy sprowadza auta i polecił? sam znalazłeś ogłoszenie? na co dzień sprowadzasz fury i się pojawiła okazja? |
1 fura z Niemiec
2 od 40tys do 70tys zl a w Niemczech oko 9tys euro i wiecej.. 3 ziomus sprowadzil bo wyhaczyl dobre wtyki oto jej zdjecie http://zapodaj.net/68f213f00cf23.jpg.html A to dokladnie taki sam model.. http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=48791900 |
Glazik... ale wyhaczył dobre wtyki i zajmuje się tym "na codzień"??
Jeśli tak to chętnie nawiąże współpracę. Musze kupić auto kobiecie... ale sam nie znam się na samochodach i wolałbym kupić coś tańszego i nie wyruchanego przez PL drogi... A tak przy okazji do wszystkich forumowiczów. Auto dla kobiety... mały, ładny :D, mało ma palić, silnik max 1,8/1,9 tdi, bezpieczny (czyli nie konserwa) raczej nowsza technologia... jakiś focusik, leon, corsa... coupe, nie wiem!! nie znam się kwota 10-15 tyś. a jak będzie zajebista okazja za na prawdę fajną furę to powiedzmy do 20 tyś. ja kupiłem auto na licytacji komorniczej... dostałem cynk od kumpla który tą licytację prowadził. ma mi dać znać jak będzie podobna okazja do zakupu auta dla mojej baby... ale już czekam na tę okazję 3 miesiące i nic... |
Wlasnie zajmuje sie tym od niedawna...
A jesli chodzi o oszczednma fure w niskiej cenie to polecam: http://www.chcekupicauto.pl/toyota-c...7km-2003-2737/ posiadam ten samochod aktuaalnie i nie moge sie nachwalic bezawaryjnosci,mimo duzej ilosci km ktore robie. spalanie benzyny na poziomie 7 litrow. przerobka na gaz. |
Cytat:
hehehe no jak dla mnie spoko... zacytuje moją babe... "to jest ładne auto...?? ty mnie chyba nie kochasz..." pośmialiśmy się... ja jej mówię że ładny jest, że bezawaryjny, mało pali, że bardzo bezpieczny... a ona: "a można taki tylko pomarańczowy i bez dachu??" ocipieje z nią :D |
|
ona powiedziała że chce nowe scirocco... nie pozwolę jej żeby wydawała tyle kasy na pierwszy samochód... w szczególności że obiecałem jej dołożyć połowę w ramach prezentu na urodziny :D dlatego cena ok. 15 tyś.
|
Cytat:
|
http://www.autoscout24.pl/Details.as...52268190000000
jak widać są tańsze... ale to i tak za dużo :D poza tym trzeba tam po to auto pojechać... za 2 tyg. jadę na giełdę śląską... może tam coś znajdę. |
Cytat:
Pomimo to napisze to co chodziło mi po głowie rano gdy zadawałem pytania bo uważam, że przy zakupie każde zdanie ważne... najważniejsza sprawa to wyłączyć emocje, fajnie jest mieć 4 letnią furę za 30 tyś i do tego BMW, ale tak jak pisałem na spokojnie, przemyśleć a nie tylko myśleć jaki to będzie szpan na osiedlu :D Okazja się trafiają, nie powiem że nie... ale gdy słyszę o okazjach które idą przez 2-3-4 ręce to zaczynam w to wątpić. Uważam, że nawet bogaci ludzie, mający siana jak lodu nie są skłonni oddawać wartościowych przedmiotów za darmo, bo pieniędzy nigdy za mało. Niemiec dostał jakąś kasę z ubezpieczenia, w imię czego miał puścić te auto za bezcen, no ale może gościu go jakoś urobił. Więc auto jest teraz u Niemca handlarza, który zna się na biznesie. Nakłada swoją marże, pytanie dlaczego tylko tyle a nie więcej. Kolejne pytanie, czy auto stoi długo czy jednak "świeżynka". Bo jak długo to kolejne pytanie "czemu nikt tego nie łyknął". Może niektóre moje wątpliwości nawet nie dotyczą Twojej historii, ale wolałem napisać. Oczywiście nie zniechęcam, ale próbuje nakierować na zdroworozsądkowe myślenie :) Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No, ale może się mylę. Zdaj więc relacje, swoje odczucia jak wrócisz. Pozdrawiam |
Cytat:
Przez przypadek mam taki na stanie :) Jeszcze na marginesie: w dziewczynę to ja bym na Twoim miejscu tak nie inwestował, raz że ją niepotrzebnie rozpieścisz, a dwa jest zawsze prawdopodobieństwo że cię puści kantem. @luke1906 - priv |
Kaan zapodaj jakieś foty i więcej danych na temat tej Fiesty. Ja potrzebuję dla siostry i dla mamy jakieś niedrogie wozidełko :)
|
Też szukam auta dla kobiety do 15 tys i tak ogólnie to bardzo ciężki temat. Mało tego, albo jakieś ulepy z 4 albo przebiegi kosmiczne a niby igły.
|
Ktoś zna jakieś strony internetowe z licytacjami komorniczymi lub bankowymi z Krakowa? Te ogólnie dostępne w google na pierwszych pozycjach to sprzedają same gówna w sumie, znajomy kupił 2 letnią A6 za 80000 we Wrocławiu właśnie na aukcji komorniczej :) To co sprzedają na tych znanych stronach to kilkunastoletnie zarżnięte autka....
|
Cytat:
Cytat:
|
Cóż, będę musiał się napić wódki z jakimś komornikiem :)
A tak na serio, to nie ma ktoś namiarów na jakieś ogłoszenia (nie z internetu) tylko gdzieś na gablotach czy cuś? Bo każdy przetarg powinien być gdzieś ogłoszony chyba... |
Cytat:
|
Cytat:
MAsz tu Austryjackie dorotheum. Licytacja samochodow i nie tylko. |
Zastanawiam się nad kupnem nawigacji.Kwota to 300 zł wybór padł na TomTom XL2 zastanawiam się też nad TomTom VIA 125.Co radzicie co wybrać? nie znam się na tym kompletnie,ale tak patrząc to ta pierwsza wydaje się w porządku...
|
Cytat:
|
Kupiłem dziśiaj auto i mam pytanie ile mam czasu na opłacenie urzędu skarbowego?
|
Wzór: PCC-3
Termin zapłaty podatku to 14 dni od daty zakupu. |
Witam
Mam okazje kupić Honde Civic 1.6 1999 r przebieg 264 tys za cenę 5 tys.Robione wszystko na bieżąco, wraz z wymianą oleju poprzez na wymianę części.Stan naprawdę oceniam na dobry, chce mi go ciotka sprzedać lecz ta cena mnie nie pokoi.Oczywiście zgadza się na pojechanie na dowolnego mechanika i najważniejsze jak sprawdzić czy nie ma zalanego doktora itp.i czy silnik nie zarżnięty.Dzięki za pomoc i wszelakie opinie. |
cena dobra, jeśli stan się potwierdzi to bym kupił.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl