Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

barteqTS 24.11.2009 22:37

Wie ktoś czy będzie gdzieś w internecie transmisja z magazynu LM z N-ki ?

Pan Jotka 24.11.2009 22:39

Unirea awansuje jeśloi zremisuje na wyjeżdzie ze Stuttgartem. A jesli przegra to agra w 1/16 Ligi europejskiej....

tofik 24.11.2009 22:46

Oglądałem 1 połowę Barcy z Interem i drugą Unirei z Sevillą. Barca w sumie z niczego te bramki.
A Unirea gra zabójczy antyfutbol :)

1q2 24.11.2009 23:29

E tam antyfubol - 2 setki w 2 drugiej połowie.Sevilla dopiero przycisnęła na końcu a wcześniej nie stworzyli sobie ani jednej sytuacji;)

tofik 24.11.2009 23:44

To był komplement ;p Ciężko znaleźć inne określenie tego stylu.

Wracając, to grali bardzo dobrze, ale czegoś mi brakuje. Widać, że każdy jest technicznie o poziom zaawansowania wyżej niż polskie gwiazdki, jednak Dan nie preferuje radosnego klepania. Bo to jednak jest zagrożenie stratą, kontrą itp.

Czy w lidze grają w podobny sposób ? I jak to wygląda ze słabeuszami. O ile tacy występują :)

1q2 25.11.2009 01:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 821398)

Czy w lidze grają w podobny sposób ? I jak to wygląda ze słabeuszami. O ile tacy występują :)

W lidze to lepiej zazwyczaj wygląda - przy takim pressingu i agresji niektórzy w ogóle sztycha nie łapią i problemem jest tylko czy Unirea trafi a z tym są kłopoty.Niewielka kasa=brak na prawdę dobrych technicznie grajków i duże kłopoty ze skutecznością.

Te sukcesy trochę namiszały Danowi - miały być 2, max 3 sezony i jakiś lepszy zespół - Teraz to na prawde szkoda by było taką drużynę zostawić.Unirea już zdobyła ponad 7 mln ojro a według mnie potrzebuje 2 konkretnych zawodników - napastnika i rozgrywającego

felipe 25.11.2009 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 821359)
Unirea awansuje jeśloi zremisuje na wyjeżdzie ze Stuttgartem. A jesli przegra to agra w 1/16 Ligi europejskiej....

... a u nas tymczasem największe blamaże ostatnich dziesięcioleci :/

Unirea - Sewilla - wynik do przewidzenia. Po pierwsze dlatego, że Rumuni pokazali wcześniej, że są bardzo solidną ekipą. Po drugie - nie oszukujmy się, mobilizacja u pewnych awansu Hiszpanów nie była za wysoka. Ich to 600-700 tys E za zwyciestwo w LM ani nie grzeje ani nie ziębi, wolą zatem dzielić siły i pozostawic troche na weekendową lige.

tofik 25.11.2009 10:58

Wg mnie Sevilla się starała i to bardzo mocno. A jak wpuścili młodego Argentyńczyka Perottiego, to myślałem, że on sam do bramki wejdzie. Co ten chłopak wyprawiał to kosmos. Obrońcy Unirei siadali na dupie tak nimi kręcił :) No, ale dali sobie radę.

1q2, no to prawda co do tej skuteczności. Varga trochę napsuł sytuacji, ale wybitnie klarownych nie miał. Fakt faktem, skuteczny napastnik kosztuje bardzo dużo. Tylko z tą techniką jakoś ciężko mi się zgodzić. Wg mnie oni mają ją na odpowiednim poziomie. Kiedy trzeba nie boją się wejść w pojedynek 1 na 1. Momentami miałem wrażenie, że nawet za często holują tę piłkę.

mitmichael 25.11.2009 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 821365)
Oglądałem 1 połowę Barcy z Interem i drugą Unirei z Sevillą. Barca w sumie z niczego te bramki.
A Unirea gra zabójczy antyfutbol :)

Ja tez oglądałem to spotkanie i z tego co Ja widziałem Barcelona robiła Inter jak sobie tylko chciała. Zasłuzyła na wygrana bo pokazała, ze jest druzyna zdolna bez najlepszych zawodników wygrac mecz beda w bardzo dobrej sytuacji. Nie powiedziałbym ze bramki z niczego. Druga bramka to juz w ogóle rozklepana cała obrona rywala - Inter nie istniał i zasłuzenie przegrał. Sevilla juz miała awans i... miała pecha, Unirea strzeliła gola, miała tez kupe szczescia. Wynik oczywiscie zaskakujacy - jednak jakos ta druzyna mnie nie przekonuje i w meczu wyjazdowym ze Stuttgartem pozegna sie z LM. Zaprezentowali sie jednak w tej edycji bardzo dobrze wiec na LE zasługuja.

Wojtas 26.11.2009 00:18

Ha ha widzialem kawalek skrotow na Polsacie i w przerwie przed meczem Apoelu Borek nie mogl przezalowac ze Wisla stracila Kose

ale dobrze Kowlaczyk mu odpowiedzial ze Kosa pyka sobie na dobrych murawach po 25 stopniach C,i gra z Chaelsea ,Porto itd a tu tulal by sie po Sosnowcu i gral dla 3 tys luidzi.

1q2 26.11.2009 03:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 821684)
. Sevilla juz miała awans i... miała pecha, Unirea strzeliła gola, miała tez kupe szczescia. Wynik oczywiscie zaskakujacy - jednak jakos ta druzyna mnie nie przekonuje i w meczu wyjazdowym ze Stuttgartem pozegna sie z LM. Zaprezentowali sie jednak w tej edycji bardzo dobrze wiec na LE zasługuja.

Ja bym nie powiedział że takiego pecha miała - gol pechowy jak s****ysyn bo gość nawet nie był naciskany ale potem to mogło być i 2 i 3 -0 - Końcówka to znakomite 2 czy 3 sytuacje Sevilli ale włóżmy między bajki to że spotkał ich wielki niefart - do 80 minuty nic nie mogli zrobić - Natomiast zgadzam się że Unirei z VFB będzie baaardzo ciężko i niemiachy są zdecydowanym faworytem do awansu.

hunter TSW 26.11.2009 08:51

2 bramka dla Barcy to było totalne rozjechanie Interu. Tam poszla taka akcja, że 2 linia i panowie z obrony do dziś sie zastanawiają co sie stało. A swoją drogą Pedro też to ładnie wykończył.

Kamson 26.11.2009 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 821854)
ale dobrze Kowlaczyk mu odpowiedzial ze Kosa pyka sobie na dobrych murawach po 25 stopniach C,i gra z Chaelsea ,Porto itd a tu tulal by sie po Sosnowcu i gral dla 3 tys luidzi.

Stwierdził też, że w Sosnowcu nie ma dopingu :shock:

hunter TSW 26.11.2009 09:11

Wojtuś Kowalczyk ma swoje jazdy :) on niech sie raczej skoncentruje na swojej stołecznej dróżynie i zabawianiu w niedzielne poranki Kołtonia :)

trial 08.12.2009 20:53

Ojj szybko nam się strzelanie rozpoczęło w tej kolejce.

!!IRIVER!! 08.12.2009 20:54

Marcin Żewłakow walnął brameczkę przeciwko Chelsea na Stamford Bridge i APOEL prowadzi 1:0. :)

grzesiek632 08.12.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 827501)
Marcin Żewłakow walnął brameczkę przeciwko Chelsea na Stamford Bridge i APOEL prowadzi 1:0. :)

:shock: ostatnim polskiem który strzelil bramke w Lidze Mistrzów był Krzynówek jeśli się nie myle. A było to kilka lat temu w meczu z Realem bodajże:-)

Nie czesty obrazek..zeby polak strzelal w LM:-p

Marszałek 08.12.2009 21:00

Jutro w gazetach...Żewłakow w Premiership:)

A ja z innej beczki. bilety na Bayern - Juventus kosztowały 80 euro:),musiałem się tym z kimś podzielić
A tak poza tym to gdzie na cyfrze jakiś mecz mi idzie?

trial 08.12.2009 21:07

I już 1:1, ciekawe czy przy straconej bramce Żewłakow też miał udział. No też z chęcią bym w TV jakiś meczyk oglądnął, bo stream to jednak nie na mój internet.

!!IRIVER!! 08.12.2009 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 827504)
:shock: ostatnim polskiem który strzelil bramke w Lidze Mistrzów był Krzynówek jeśli się nie myle. A było to kilka lat temu w meczu z Realem bodajże:-)

Nie czesty obrazek..zeby polak strzelal w LM:-p

Saganowski w zeszłym roku w Aalborgu na 100% strzelił. :-) ale fakt, nieczęsty.

Czemu miałby mieć udział przy straconej, przecież to napastnik? :D

trial 08.12.2009 21:20

A no rzeczywiście, nazwisko Żewłakow i od razu pomyślałem o Michale, nawet nie skojarzyłem, że przecież gra on w Grecji heh mój błąd;)

luke1906 08.12.2009 21:32

Ma ktoś jakiś dobry link na sopcasta z angielskim komentarzem do Juve-Bayern?
Nie zdzierżę słuchać tego spazmującego debila, który komentuje na n

krasny 08.12.2009 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 827512)
Saganowski w zeszłym roku w Aalborgu na 100% strzelił. :-) ale fakt, nieczęsty.

Czemu miałby mieć udział przy straconej, przecież to napastnik? :D

A Kosowski przypadkiem w tym sezonie nie strzelił?
Czy to w eliminacjach było?

grzesiek632 08.12.2009 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 827530)
A Kosowski przypadkiem w tym sezonie nie strzelił?
Czy to w eliminacjach było?

Nie nie.. to w eliminacjach strzelil. Napewno.

brylant17 08.12.2009 21:42

Cuda się dzieją bramkarz strzela z karnego a Żewłakow pakuje Chel$ea gola o_O

!!IRIVER!! 08.12.2009 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 827533)
Cuda się dzieją bramkarz strzela z karnego a Żewłakow pakuje Chel$ea gola o_O

Co to za cud, skoro wiadomo od zawsze, że Butt jest etatowym strzelcem karnych? Od kiedy pamiętam to on jak tylko ma okazję to zdobywa takie bramki. :)

flamengista 08.12.2009 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 827505)
A ja z innej beczki. bilety na Bayern - Juventus kosztowały 80 euro:),

Rozumiem, że chodzi o to, że są tanie?

Ale 80 € to raczej nie za najlepsze miejsca. Podobnie jak za 150 $ za wejście na półfinał konferencji wschodniej (Boston Celtic) - to było miejsce do oglądania meczu z lornetką.

A u nas za marne 250 złotych to ja mogłem nawet łysinkę na głowie Zidana porządnie oglądnąć;)

QBAS 08.12.2009 22:00

a jak tam Kuszczak się spisuje?

spirit 08.12.2009 22:36

Ależ mecz w Turynie...

Nasi chłopcy w takim tempie wytrzymaliby jakieś 15 minut. W sumie.

kucharz_77 08.12.2009 22:37

Właśnie skończył się mecz Juve-Bayern i jestem w szoku!!!
Juve nie istniało w tym meczu, rządził i dzielił Bayern. A Olic jest super, takiego pilkarza brakuje nam, i nie chodzi o umiejętności tylko o waleczność ...

-Goral- 08.12.2009 22:39

Kto awansuje do LE ?

Atletico czy Apoel ?

Wizard 08.12.2009 22:41

Panowie, wiecie może o której będą jakieś skróty? Lub gdzie je można obejrzeć?

brylant17 08.12.2009 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 827564)
Panowie, wiecie może o której będą jakieś skróty? Lub gdzie je można obejrzeć?

Jutro polast po 24

ciacho 08.12.2009 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 827537)
Rozumiem, że chodzi o to, że są tanie?

Ale 80 € to raczej nie za najlepsze miejsca. Podobnie jak za 150 $ za wejście na półfinał konferencji wschodniej (Boston Celtic) - to było miejsce do oglądania meczu z lornetką.

A u nas za marne 250 złotych to ja mogłem nawet łysinkę na głowie Zidana porządnie oglądnąć;)

Zwróć tylko uwagę, że dla nich przykładowo 80 € to jak dla nas 80 zł:)

Cetnik 08.12.2009 22:45

Skróty LM jutro na Polsacie po meczu Inter-Rubin. I do Ligi Europejskiej awansował Apoel który zremisował ostatecznie na Stamford Bridge z Chelsea.

A co do meczu Juve..niestety dzięki Buffonowi Stara Dama unikneła kompromitacji tylko..niepotrzebnie po strzeleniu gola odrazu przyszło im do głowy typowe włoskie Catenaccio chyba poza tym.

Krissu 08.12.2009 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cetnik (Post 827569)
A co do meczu Juve..niestety dzięki Buffonowi Stara Dama unikneła kompromitacji tylko..niepotrzebnie po strzeleniu gola odrazu przyszło im do głowy typowe włoskie Catenaccio chyba poza tym.

Jak dla mnie porażka 1:4 z Bayernem na własnym stadionie to jest kompromitacja.
Włoska piłka upada...

Nie żeby mnie to jakoś szczególnie martwiło.

zim zum 08.12.2009 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 827573)
Włoska piłka upada...

jest jeszcze jednak trochę wyżej niż nasza :D

For_FuN_ 08.12.2009 23:03

Przeciez Atletico awansowalo do LE(lepszy bilans w starciach bezposrednich)...

Jutro oczywiscie obejrzymy kolejny beznadziejny mecz na Polsacie...nie wiem, kto wybiera ta ramowke? Przeciez arcyciekawy mecz w Stuttgarcie, gdzie 2 ekipy beda bic sie o awans.

Krissu 08.12.2009 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 827575)
jest jeszcze jednak trochę wyżej niż nasza :D

Dziś przychodzi do nas obrońca, który zatrzymał Kakę, to co będzie jutro? :lol:

ciacho 08.12.2009 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 827573)
Jak dla mnie porażka 1:4 z Bayernem na własnym stadionie to jest kompromitacja.
Włoska piłka upada...

Nie żeby mnie to jakoś szczególnie martwiło.

Oglądałem ten mecz i jak pomyślę, że to samo Juve wygrało w weekend z mistrzem Włoch no to faktycznie kiepsko z tą włoską piłką. Aczkolwiek trochę nam do nich jeszcze brakuje:lol: Inna sprawa, że Bayernowi wychodziło dzisiaj wszystko i naprawdę fajnie zagrali.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl