![]() |
Dajcie sobie już wszyscy spokój z tym zasranym Kuchenkorzem!! A to mają najlepszych kibiców, a to najlepiej grają...-gówno prawda to MY Wisła jesteśmy najlepsi w obydwu względach!!
|
Lech w tej chwili gra lepiej od Wisły, ale z ekipy Smudy zejdzie wkrótce powietrze, bo nie było takiej drużyny w historii ligi, żeby przez cały sezon grała na takim poziomie jak Lech teraz. Nawet Wisła, choć zakończyła ostatni sezon z 14-punktową przewagą, to w wielu meczach nie graliśmy z taką miażdżącą przewagą na jaką wskazywałby wynik (innymi słowy byliśmy bardzo skuteczni).
Nasz dotychczasowy sukces polega na tym, że nawet jak ktoś z podstawowej "11" pauzuje (kontuzja, kartki) to eksperymentalnie ustawiony zmiennik prezentuje się zaskakująco dobrze (Junior Diaz z Beitarem czy Kowalski z Bełchatowem). I oby tak dalej! :) |
Moim zdaniem Lech gra gorzej od Wisły.Pokazuj to np ilość zdobytych punktów.
Jeśli chodzi o względy estetyczne, to też gra Wisły bardziej mi się podoba.Być może miałem niefarta, ale gdy włączyłem w 70 min mecz Lech-Górnik, to zobaczyłem jedynie pare fajnych akcji Lecha i przestraszonego Górnika, który w ostatnich minutach nieśmiało przyatakował. Zupełnie nie rozumiem tego co tu się wypisuje.Prawdę mówiąc nie mogę się doczekać bezpośredniego pojedynku z "Kuchenkorzem"- już niedługo... Bardziej od pojedynku z Lechem obawiam się o derby.... |
Nie róbcie z Lecha Barcelony... Jak czytam wpisy niektórych to wydaje mi się że opisują nie tą drużyne, której nazwe wymieniają...
Jeśli stwierdzamy na podstawie trzech spotkań, że jakakolwiek drużyna, w tym przypadku Lech, jest zajebista to równie dobrze możemy powiedzieć że Wisła jest świetna bo wygrała z Beitarem 5-0, a mogła wyżej... Liga trwa Bogu dzięki prawie rok i myślę, że jeszcze nie raz zobaczymy Lecha takiego jak w pierwszym meczu pucharowym w Azerbejdżanie, tak samo jak nie raz zobaczymy Wisłę z meczu z Beitarem... Lech w każdym sezonie miał wielkie wzloty, ale potem następowały równie spektakularne upadki.... Być może to będzie ich sezon, tego nie można wykluczyć, ale na dzień dzisiejszy nie można tak skrajnych opinii wydawać, że mają pakę, że idą na mistrza, etc. A tak już kończąc to znając Smude zajedzie ich w zimie i będzie po ptokach w rundzie wiosennej, o ile utrzymają nawet dobrą dyspozycje do grudnia :P |
Cytat:
Zobaczymy jak obie drużyny będą utrzymywać formę i radzić sobie w trudnych sytuacjach (kartki, kontuzje). Nie rozumiem reakcji niektórych. Lech narazie gra świetnie i nie boję się tego napisać. W kontekście żenującego okna transferowego w naszym wykonaniu mistrzostwo dla Wisły jest poważnie zagrożone. |
Majewski po ekscesach alkoholowych na kadrze już wytrzeźwiał i rozgrywa dobre zawody na ŁKS. Na razie remis 1-1 w Łodzi:)
A ŁKS jak Cracovia lubi sporo pośpiewać o lokalnym rywalu.... PS Jest już 2-1 dla Polonii |
Cytat:
Do tej pory gralismy, zarówno poznaniacy jak i Wisła z jednym i tym samym zespołem i to w obu przypadkach u siebie czyli .... Bełchatowem. Znam wyniki obu tych meczów :) I wyraźnie lepiej prezentował się zespół akurat nie ten co wymieniłeś. Skończcie już w końcu klepać mądrości zasłyszane w TV lub przeczytane w szmatławcach rozgłaszane przez "fachowców" jak z koziej d... trąba ! |
Cytat:
Wczoraj byłem na Wiśle, potem jeszcze sobie odświeżyłem mecz na Canal+ o 23.30 i Wisła grała na prawdę fajną piłkę. Sam Brożek powinien strzelić dodatkowe 2 bramki, do tego kilka innych sytuacji (min. Zieńczuka, Boguskiego). Bez spięć i ciśnień, więc wynik nie powala na kolana. Dziś oglądałem Lecha i .... z 4 sytuacji mieli 3 gole. Górnilk, w I powłowe, zanim nie dostał cisou na 0:2 z wolnego czasami przyciskał Lecha aż miło. Tylko trochę im szczęścia brakło. Wydaje mi się że na prawdę Lech jak trafi na Wisłę, to będzie mieć problem, i peany na jego cześć są przedwczesne. Wisła prezentuje się lepiej |
Spoko0jnie. Nasz zespół to banda starych wyjadaczy, strzelimy tyle ile trzeba i spokojnie kończymy mecz. W Lechu jest sporo młodszych graczy, którzy w piłce osiągnęli nie wiele i są głodni sukcesu, ale często gubią pkt. patrz mecz z PGE. Także spokojnie Lech nas postraszy ale uważam, ze i tak wygramy. Nie zdziwiłbym się gdyby nawet Legia go w końcu przegoniła...
|
Jak by Brożek strzelił 3 bramki to by było pisanie, że Wisła nie ma konkurencji w tym sezonie. Ja na razie widzę Wisłę grającą na 40% możliwości i Lecha, który gra ładnie, ale co z tego jak stracił punkty z przeciętniakami u siebie.
Z resztą Lech ma Smudę, niech przyjdą ze dwa remisy pod rząd i się okarze, ze Lewandowski to tak na prawdę świetny boczny obrońca ,a Stilic ma zadatki na solidnego stopera. |
Trele morele, a Kuchenkom radość.
Na pytanie kto będzie mistrzem AD 2009 odpowiedź jest jedna. Brzmi: ch*j wie. Lech to pikuś przy Legii równo sprzed roku. Ta to nie "szła na majstra", tylko waliła z grubej rury, prosto z mostu, między oczy i od razu do LM. Pismaki się spuszczały z zachwytu, Salak z Kudłatym bredzili o hiszpańskiej piłce i joga bonito, co gorliwsi forumowicze siali panikę i wieszczyli nadchodzące klęski, Urban miał być trenerem kadry... ...aż do 8. kolejki. :) |
Gancarczyk ze Śląska to jest klasa. Zieńczuk i Łobodziński powinni się przyjrzeć jak powinien grać skrzydłowy, który ma kontrakt..12 tys na miesiąc. Od razu mówię, że nie wystawiam ocen na podstawie jednego meczu. Gość może wkrótce być gwiazdą ekstraklasy. Wisła powinna pomyśleć o takim grajku, póki co tani i w gazie.'
Generalnie to Śląsk gra super piłkę. Mogę pokusić się o stwierdzenie, że gra o klkasę bardziej widowiskowo niż Wisła. |
Są gdzieś skróty na necie do obejrzenia?
|
Śląsk gra widowiskowo, ale nie o to chodzi. W poprzednich meczach tez gral tak i co..i dwa remisy. Niestety nie dają punktów za wrażenia artystyczne, tylko za skuteczność w wygrywaniu, a tej Śląsk jak narazie nie ma.
|
Cytat:
|
ja bym raczej powiedział, że w piłce liczy się skuteczność i tyle.
|
Cytat:
Obejżyj sobie mecz Lecha z Bełchatowem. Jego przebieg to potwierdzenie tego o czym pisałem w poprzednim poście. Przeczytałeś go w całości czy tylko fragment? Jeśli chcesz brać udział w dyskusji to się do niej najpierw przygotuj bo piszesz bzdury. |
Co do Lech to nie wiem czemu wszyscy tak się ich grą podniecaja a zwłaszcza dziennikarze , którzy już koronują Kolejorza na Mistrza .Przecież oni zagrali jak na razie jeden dobry mecz , ze Szwajcarami , którzy w Polsce graliby najwyżej o środek tabeli .Ale komentarze po meczu były takie jakby co najmniej wygrali z Barceloną .Uważam , że Beitar o klasę przewyższa Szwajcarów.W lidze Lech wygrał ze słabiutka Jaga która będzie walczyć o utrzymanie i z Górnikiem który jest cieniem zespołu z poprzedniego sezonu . Dzisiejsza gra Lech z Górnikiem też nie powalała na kolana . Przereklamowany zespół i przereklamowani kibice - nie mówie , że kibiców mają słabych bo wg. mnie są w pierwszej 3 ale on uważają się za Europejska elitę . Zobaczycie , że Leszek z meczu na mecz będzie co raz słabszy , przyjdzie zmęczenie meczami w PU , a jak wiadomo w Lechu jest duzo młodych zawodników którzy wypruwają sobie żyły w każdym meczu co się zle dla nich skończy , w Wiśle są piłkarze ograni w pucharach i widać po nich doświadczenie , a mianowicie wygrywanie jak najmniejszym nakładem sił w Ekstraklasie . Wystarczy , że z ich skłądu wypada Bosacki lub Arboleda i obrona sie sypie lub Murawski i środek pomocy nie istnieje .Mimo wszsytko życze Lechowi jak najlepiej czyli 2 miejsca na koniec sezonu .
|
Cytat:
Lewandowski wybrał miejsce gdzie może grać, a powiedzcie sami, czy w Wiśle wychodzilby w pierwszym składzie? Nie. Lech dziś zagrał słaby mecz, szczególnie w pierwszej połowie, coś podobnego przytrafiać sie nam nie może, bo w końcu znów nas ktoś powiedzie przypadkiem jak Bełchatów. |
na dużo lepszą piłkę liczyłem w Zabrzu. Co tam się z nimi dzieje, pieniądze są, skład na papierze całkiem całkiem a wyników brak?
Czyżby syndrom nażartego kota, który nie musi się wysilać? Szkoda byłoby, Górnik to Górnik. W Chorzowie to pewnie nikogo nie martwi :) |
Cytat:
|
te wszystskie Sląskie kluby (m.in Górnik) grały najlepiej i wygrywały lige jak składy miały oparte na rodowitych Ślązakach.Grały twardo i zdecydowanie, przed nikim nie pękali.Dziś w Górniku w pierwszej jedenastce doliczyłem sie raptem 3 graczy wywodzących sie ze Śląska (Danch,Pitry,Nowak).Dawniej jak Zabrzanie czy Ruch wygrywały lige to ich jedenastki składały sie w 90 % z zawodników dawnego woj. Katowickiego.
|
W Wiśle też ciężko znaleźć rodowitych krakusów ;-)
|
Cytat:
LEch to 2 siła naszej ligii w chwili obecnej rzcz jasna.W tym poście piszesz troche jak bys miał jakieś kompleksy na ich punkcie, nie trzeba ich obrażac ani deprecjonowac klasy np. Helwetów (sądze ze nie mieli by problemów z naszej "lidze" :P ). A Kolejorz ma naprawde niezłych kibiców więc zycze im 2 miejsca a lidze , bo im mocniejsze zespoły w europucharach tym lepiej dla nas a do Lecha nigdy nie zywiłem zadnej urazy (vive Cracovia haha :D ) A skład ... dokonali trafionych transferów graczy młodych(Lewandowski) jak i doświadczonych(Arboleda) wiec maja mała przewage nad nami w postaci niezłej (dobrej jak na rodzime warunki) ławki. Tylko czekac na mecz naszej Wisełki z Lechem :D W tym meczu możemy pokazac kto ma lepszych kibiców , zawodników , wić nie ma co obrażać sie nawzajem . tylko czekać na mecz. |
Ale o co tyle krzyku?... Moim zdaniem przynajmniej 7 zespołów powinno byc takich jak Lech, aby nasza piłka nie cofała sie tylko szła do przodu! To chyba dobrze że mamy w lidze zespół którego nie będziemy mogli zlekceważyc pod żadnym względem?
|
Cytat:
|
Lech i Wisła już są na wysokim poziomie. Legia wyjdzie z marazmu prędzej, czy później. A aspirują Górnik (silny sponsor) i prędzej czy później Śląsk Wrocław i Lechia Gdańsk (nowe stadiony na Euro, nowe możliwości, dużo kibiców, więc sponsorzy się znajdą).
Szkoda, że Łodź przespała sprawę EURO, bo marazm tam przez to straszny...rozpadające się stadiony, brak dobrego klimatu dla piłki, a szkoda takich fajnych kibiców. Ja tam bym chciał, żeby do czołówki doszlusowała także.... Cracovia :D. Tak, tak...najfajniejsze derby jakie pamiętam, to były, jak i Wisła i Craxa walczyły razem o wejście do I ligi. Wole, że byśmy co roku lali Pasy które są na 3 miejcu i strasznie pompują atmosfere, niż bić ich kiedy wloką się w ogonie. |
Więc sprawę Lewandoskiego mozna podsumoac nastepująco -> dla Polskiej piłki ( nie klubowej) to świetnie że GRA w Lechu , rozwija się , zdobywa doświadczenie i umiejętności. Dla Lecha to sprawa wspaniała , szansa na przyszły zarobwek i relane wzmocnienie składu , dla Nas , dla Wisły to duzy błąd że go nie sprowadzilismy . A co do grania , to nie mozna teraz wyrokowac czy by chłopak grał czy nie grał , może był by system z 2 w napadzie , może nie , ale wzmocnienie by było i to duze.
Więc jak wszystko sa dwie strony medalu . :D |
Cytat:
Co innego ŁKS - oni idą na dno pomimo tego, że to właśnie oni grają w ekstraklasie. |
Liga się krystalizuje 2 moży 3 zespoły walczą o MP. Bełchatów, DyskoPolo, Cracovia, Lechia, Śląsk, Ruch, Arka, Jaga, Piast i Górnik miejsca 4-14. Odra, ŁKS i Polonia B. kandydatami do spadków.
Żal patrzeć na Górnika, no bo miała być pierwsza 5 a wychodzi, że będzie 8-13. Słaby trener, przecietni zawodnicy tylko kibiców szkoda. Allianz musi poszukać trenera z zagranicy, o w kraju już nie ma z kogo wybrać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiem, ze moze nie na temat i za to z gory przepraszam, ale coś dla tych, którzy myślą, że Lech ma najlepszych kibiców w Polsce:
http://pl.youtube.com/watch?v=uNnrZu...eature=related I jeszcze raz przepraszam za OT |
ale o co Wy się kłócicie? Bezsens. 99% wiślaków powie, że najlepszych kibiców ma Wisła, 99% poznaniaków, że Lech a 99% legionistów, że Legia. I nie ma w tym nic dziwnego, każdy idzie za swoim klubem. I każdy przedstawiciel danego klubu będzie miał argumenty za tym, aby przedstawić swoich kibiców jako najlepszych. W takich kwestiach trudno o obiektywizm
|
co jak co ale fajny mieli doping na Lechu wczoraj
a co to za 3 pietrowa trymuna wyrasta w Poznaniu? |
Jakie miasto tacy kibice :-p
Mistrzowie pseudo dopingu i lalalania. |
Cytat:
|
u nas tez by sie udało skleić taki filmik, tak samo udało by sie skleić 10 minutowy film z niewykorzystanymi setkami Brozia. i co z tego.
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że Śląsk się załapie w tym sezonie na puchary. Tak się zachowuje profesjonalny klub i świetni kibice - bez żadnych fuzji wywalczają awans do ekstraklasy i są najlepszym beniaminkiem. Brawo. edit: Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Komplesy co poniektórzy mają straszne. Żal wam dupy ściska że Lechowi tak dobrze idzie, ale to wasz problem i również dla dobra swojego zdrowia psychicznego moglibyście sobie dać spokój z 'prostowaniem' innych ludzi na forum, bo wam jeszcze żyłka pęknie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl