![]() |
PowerWiślak123, nie denerwuj się. Twój wniosek jest oczywiście słuszny, ale ... Losowanie par III rundy przeprowadzono przed meczem rewanżowym II rundy, a nie po nim. Dyskusja jest więc niejako wymuszona wydarzeniami z Nyonu, taka sama toczy się teraz na wielu forach klubów Europy. W poprzednim swoim poście sam rozważasz, kto przyjdzie na mecz i po ile będą bilety. :-D To naturalne reakcje, zwłaszcza przy takim rywalu.
Proponujesz "pisać o wsparciu dla drużyny i zastanawiać się jak wygrać z Beitarem i jak zastąpić Arka Głowackiego". O tym pierwszym jest temat kibicowski w ABG, co do drugiego, można gdybać, ale Skorża zdaje się już zdecydował. Mecz z Beitarem w środę, z godziny na godzinę katalońskie emocje będą opadać, zastąpią je ponownie ... izraelskie. |
To na Slaskim moze byc mniej kibicow z Krakowa niz by bylo na Reymonta .
Bedzie z 10 tys Wislakow ,bo zamiast jechac na Slaski czesc bedzie wolala se w TV obejrzec + 20 tys hanyso-piknikow.... |
Cytat:
ile ? :lol::lol::lol: |
Zastanawiam się, czy klub był na tyle przewidywalny i zgłosił Baretto do CL i rozgrywek... Ktoś coś wie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
no góra 3 tysiące to sie mogę zgodzić Cytat:
dzieNkuje :-/ |
Na onecie potwierdzili, ze Barca chce rewanzu u siebie. Jesli zarzad sie zgodzi to sa kompletnymi frajerami... lub wzieli w lape.
|
Cytat:
|
Cytat:
* Trener Barcy nie zna Wisły |
Przypominam, tutaj pełna kadra zgłoszona przez Wisłę do II rundy kwalifikacyjnej LM. Barreto brak.
|
Ludzie, proszę Was ocknijcie się i zanim zaczniecie komentować mecz Wisełki z FCB na Śląskim zauważcie proszę ten bardzo drobny i dla Was kompletnie nieistotny fakt żę gramy najpierw bardzo trudny mecz z Beitarem , bez Głowy i Zieńczuka i z bramką do odrobienia. A rywal jest bogatszy od Nas, conajmniej równorzędny sportowo i równie głodny sukcesów. Ale większość Wiary nie chce tego zauważyć i już labidzi, krytykuje i narzeka na nieistniejące problemy. Gorzej niż DZIECINADA!
|
Cytat:
|
Zauważyłem że wszyscy koncentrują się na Barcelonie, chyba niektórym trzeba przypomnieć że jest jeszcze jedna przeszkoda na drodze Wisły, i to nie byle jaka.
|
Byle jaka, to ona jest. Ale ciągle jest przeszkodą. ;)
|
|
Cytat:
Dla mnie to ten mecz przegrała Wisła a nie wygrał Beitar, bo remis powinien być tylko jak zawodzą najważniejsze ogniwa a nie ma ławki, żeby ich zastąpić no to cóż wymagać. Coś czuje że u nas będzie remis 1-1 |
Zydów przejść a z Barcą zagrać tak jak 7 lat temu tzn u siebie otwarta ofensywna gra a na wyjezdzie zamurować bramke .Moze sie uda ;)
|
Z Beitarem może byc dobrze bo będą już bardziej rozegrani, z Barcą pewnie odpadniemy, ale ważne by zagrac z FCB w miarę równe mecze, to doda naszym wiary, i mecz o awans do rundy grupewej UEFA przejdfziemy jak po maśle, i będą puchary całą zimę.
|
Najpierw to ofensywnie trzeba zagrać ale z Beitarem.Sądze że Wisła powinna mecz toczyć pod swoje dyktando a najbardziej boje się że jakiś głupi błąd typu rozpamiętywanie nieskutecznej akcji Sobolewskiego z pierwszego meczu może się powtórzyć i przez to znów stracimy głupio ważną bramke.Koncentacja musi być 100% przez całe spotkanie.Niestety takie błędy przydarzają się nawet najlepszym tak więc ważne jest aby jak najszybciej ,,podciąć skrzydła" rywalowi.Gdy wygrywamy 1:0 trzeba myśleć o drugiej bramce,bo nawet utrzymując do 89 korzystną obrone można w 90 min. stracić gola i koniec marzeń.Gdy wygrywamy 2:0 również można stracić bramke na 2:1 i wtedy pojawiają sie nerwy,dogrywka i róźnie może się potoczyć.
|
Przejście Beitaru to minimum, bo jeśli odpadniemy to nie będziemy grali PUEFA a jeśli ich przejdziemy to będziemy mieli minimum awans do fazy grupowej PUEFA i jeszcze mecze z Barcą z szansami na awans. Ale w tym momencie całkowicie popieram trenera Skorżę mówiącego, że koncentryje się tylko na Beitarze. Na pewno dobrze by było gdyby jednak Zienio zagrał w rewanżu, bo ciężko jest obecnie zastąpić kogokolwiek. Myślę też, że powinniśmy zagrać 4-4-2, niestety ale 4-5-1 nie bardzo skutkowało. Największ moje zmartwienie to Głowa a raczej jego brak.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja myślę ,że temat FC Barcelony to sobie możemy narazie odstawić na bok. Bardzo chciałbym się pomylić ale mam niedobre przeczucia co do wyniku z Beitarem. Myślę ,że najlepszy wynik jaki może uzyskać z nimi obecnie grająca Wisła to remis 1-1 w Krakowie. Zwycięstwo jest raczej niemożliwe. Niestety za błędy trzeba płacić. Prawdopodobnie pierwszą pochodną odpadniecia będzie brak Nei'a.
|
Mój skład na Beitar:
Pawełek Baszczynski Sobol Cleber Pi.Brożek - Łobodziński Cantoro Jirsak Diaz(w pomocy) Boguski Brożek |
Zeby tylko kuzwa nie zmienili na 1 mecz u nas , jesli chodzi o Barce, ale to wkoncu Barca wiec moga sie zgodzic...
ale wpierw trzeba tego Beitara przejsc :rotfl: |
Cytat:
Możesz nie pisać bzdur? Czemu niemożliwe?Gdyby w Jerozolimie Sobolewski wykorzystał dogodną sytuację byłoby 0:2 albo i więcej gdyby Wisła grała z kontrataku a Beitar musiał wszystko rzucić na jedną karte.Oglądając mecz niezauważyłem żeby to było spotkanie do jednej bramki.Wynik 2:1 jest korzystny na wyjeździe. |
Cytat:
|
spokojnie ludzie, narazie to gramy jeszcze rewanż z Beitarem i jak coś (oby), to od środy możemy mówić o Barcelonie. niby losowanie niestety pechowe, jak to się często nam zdarza, ale narazie myślmy o przejściu Beitaru.
pod względem finansowym za to losowanie fantastyczne, klub powinien solidnie zarobić, jeśli byśmy mieli okazję z nimi zagrać. Barca miala przyjechać na nasze 100-lecie, może przyjedzie teraz. ;) jedno jest pewne - mielibyśmy świetne przetarcie przed PUEFA, nasze grajki mogłyby się sprawdzić w takich meczach... a cuda się zdarzają, niespodzianki, czy sensacje również - więc wierzyć trzeba zawsze, mimo tego, że w takim dwumeczu szanse to pewnie 95% - 5%. ;) w środe Beitar i tylko to się liczy teraz. |
Cytat:
|
Brożek: myślę o Beitarze, nie o Barcelonie
http://sport.wp.pl/wid,10216353,kat,...l?ticaid=165ae |
Cytat:
|
Ja jeszcze jedno biorę pod uwagę.
Płyta w Jerozolimie była bardzo twarda i szybka. Nasi piłkarze było widać że jej nie czują zupełnie. U nas takiej płyty nie będzie. Może dzięki temu będzie też dokładniejsza gra z naszej strony, bo widać było że Beitar dobrze wie jak grać na tej płycie w Jerozolimie. Przez to nasza przewaga w środku była mniejsza bo ciężko było zagrać dokładną i szybką piłkę. Gra w Jerozolimie była bardzo szybka głw. właśnie przez płytę boiska. U nas będzie więcej taktyki i być może bardziej będą się liczyć takie parametry jak szybkość indywidualna Brożka czy spryt Boguskiego, którym bardzo ciężko było wykorzystać atuty. Na takiej płycie łatwo było o błąd indywidualny które to błędy zdecydowały o naszej porażce. Generalnie uważam że w grze tam było bardzo dużo przypadku. Trochę jakby bilard. Zauważyłem że Wisła grała inną piłkę. Bardziej podobną do tej prezentowaną w turniejach w USA i Canadzie. Natomiast grając u siebie prezentuje jednak bardziej wyrachowany futbol i myślę że jednak szanse na awans są duzę jeżeli szybko obejmiemy prowadzenie. Jak żydzi strzelą szybko bramkę może być ciężko. Więc mecz musi się potoczyć po naszej myśli i tak będzie dzięki kibicom:) Wisła musi roznieść Beitar jeżeli chcemy awansować dalej. Musi im pokazać twardą grę jakiej Beitar nie zaznał i gwizdy, gwizdy przy każdym symulowaniu faulu przez Beitar żeby sędzia bał się pokazywać kartek!! Nie wiem czy zauważyliście ale atutem Beitaru były strzały z daleka, bo ich moc była naprawdę duża. Na naszej płycie Cantoro nie oddałby takie strzału z dystansu z lewej nogi:) A to że Pawełek pluł piłki co mu się do tej pory nie zdarzało w takim wydaniu to też przede wszystkim kwestia płyty boiska. |
Ja myślę, że patrząc na wynik wyjazdowy to Wisła jest faworytem, na wyjeździe zdobyliśmy bramkę, zagraliśmy w sumie dobry mecz i wiadomo, że u siebie zawsze jesteśmy groźniejsi. Nie zapominajmy o kolejnym atucie czyli wspaniałym dopingu ABG.
|
Cytat:
Cytat:
|
Dla rozluźnienia atmosfery wierszyk prosto z Onetu:)
Cytat:
|
Fajny wierszyk, nominacja do Nobla!
|
Cytat:
|
Wypowiedz pilkarzy Barcelony na temat Wisly Krakow :
http://sport.wp.pl/wid,10216778,kat,...l?ticaid=165b2 |
Cytat:
W minionych latach też mieliśmy takie mecze - zwykłe formalności, wygrane bez najmniejszego problemu - a jak sie to skończyło , to wszyscy wiemy.Tak,że na razie proponuje temat Barcy odłożyć na półkę, bo momentami robi się to już śmieszne, a sytuacja Wisły przed rewanżem wcale nie jest fajna. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl