Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

dorotja 01.08.2008 20:31

PowerWiślak123, nie denerwuj się. Twój wniosek jest oczywiście słuszny, ale ... Losowanie par III rundy przeprowadzono przed meczem rewanżowym II rundy, a nie po nim. Dyskusja jest więc niejako wymuszona wydarzeniami z Nyonu, taka sama toczy się teraz na wielu forach klubów Europy. W poprzednim swoim poście sam rozważasz, kto przyjdzie na mecz i po ile będą bilety. :-D To naturalne reakcje, zwłaszcza przy takim rywalu.

Proponujesz "pisać o wsparciu dla drużyny i zastanawiać się jak wygrać z Beitarem i jak zastąpić Arka Głowackiego". O tym pierwszym jest temat kibicowski w ABG, co do drugiego, można gdybać, ale Skorża zdaje się już zdecydował. Mecz z Beitarem w środę, z godziny na godzinę katalońskie emocje będą opadać, zastąpią je ponownie ... izraelskie.

Snakes 01.08.2008 20:36

To na Slaskim moze byc mniej kibicow z Krakowa niz by bylo na Reymonta .
Bedzie z 10 tys Wislakow ,bo zamiast jechac na Slaski czesc bedzie wolala se w TV obejrzec + 20 tys hanyso-piknikow....

South 01.08.2008 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 578009)
Bedzie z 10 tys Wislakow

ile ? :lol::lol::lol:

dj_ibutti 01.08.2008 20:42

Zastanawiam się, czy klub był na tyle przewidywalny i zgłosił Baretto do CL i rozgrywek... Ktoś coś wie?

Snakes 01.08.2008 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 578010)
ile ? :lol::lol::lol:

No chyba przesadzilem z tym optymizmem z 3 ,4 tysiace góra

Snakes 01.08.2008 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 578013)
Zastanawiam się, czy klub był na tyle przewidywalny i zgłosił Baretto do CL i rozgrywek... Ktoś coś wie?

Baretto dzis mial podobno pierwszy treneing wiec w formie bedzie gotow pewnie za 3 tygodnie...

South 01.08.2008 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 578015)
No chyba przesadzilem z tym optymizmem z 3 ,4 tysiace góra

no góra 3 tysiące to sie mogę zgodzić

Cytat:

Mam pytanie... ile by kosztowal bilet na mecz Wislaw Krakow - FcBarcelona ?? tak mniej wiecej i jak bym mogl kupic bilety jak jestem ze Slaska ?? :D z gory dzienkuje za Odpowiedz :D
mniej więcej jeszcze nie przeszliśmy Beitaru ,ba póki co, to z nim przegrywamy 2:1,nawet nie wiadomo dokładnie gdzie będziemy grać....

dzieNkuje :-/

depeche87 01.08.2008 20:58

Na onecie potwierdzili, ze Barca chce rewanzu u siebie. Jesli zarzad sie zgodzi to sa kompletnymi frajerami... lub wzieli w lape.

Bobic 01.08.2008 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez depeche87 (Post 578022)
Na onecie potwierdzili, ze Barca chce rewanzu u siebie. Jesli zarzad sie zgodzi to sa kompletnymi frajerami... lub wzieli w lape.

Chłopie My musimy pierwsze Beitar przejść!!:lol:

dorotja 01.08.2008 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 578017)
Baretto dzis mial podobno pierwszy treneing wiec w formie bedzie gotow pewnie za 3 tygodnie...

Barreto jest po kontuzji, bardzo długo nie trenował, szybko nie zagra. >>> źródło
*

Trener Barcy nie zna Wisły

Uran235 01.08.2008 22:22

Przypominam, tutaj pełna kadra zgłoszona przez Wisłę do II rundy kwalifikacyjnej LM. Barreto brak.

darotsok73 01.08.2008 22:45

Ludzie, proszę Was ocknijcie się i zanim zaczniecie komentować mecz Wisełki z FCB na Śląskim zauważcie proszę ten bardzo drobny i dla Was kompletnie nieistotny fakt żę gramy najpierw bardzo trudny mecz z Beitarem , bez Głowy i Zieńczuka i z bramką do odrobienia. A rywal jest bogatszy od Nas, conajmniej równorzędny sportowo i równie głodny sukcesów. Ale większość Wiary nie chce tego zauważyć i już labidzi, krytykuje i narzeka na nieistniejące problemy. Gorzej niż DZIECINADA!

felipe 01.08.2008 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 578088)
Ludzie, proszę Was ocknijcie się i zanim zaczniecie komentować mecz Wisełki z FCB na Śląskim zauważcie proszę ten bardzo drobny i dla Was kompletnie nieistotny fakt żę gramy najpierw bardzo trudny mecz z Beitarem , bez Głowy i Zieńczuka i z bramką do odrobienia. A rywal jest bogatszy od Nas, conajmniej równorzędny sportowo i równie głodny sukcesów. Ale większość Wiary nie chce tego zauważyć i już labidzi, krytykuje i narzeka na nieistniejące problemy. Gorzej niż DZIECINADA!

Pogrubić i oprawić w ramke by wszyscy przeczytali!

carrasso 01.08.2008 23:28

Zauważyłem że wszyscy koncentrują się na Barcelonie, chyba niektórym trzeba przypomnieć że jest jeszcze jedna przeszkoda na drodze Wisły, i to nie byle jaka.

dj_ibutti 01.08.2008 23:43

Byle jaka, to ona jest. Ale ciągle jest przeszkodą. ;)

leszekm 02.08.2008 06:11

Barcelona jest bez formy? Bardzo dobry żart!

http://www.weszlo.com/news/693

Luu... 02.08.2008 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 578088)

możecie skończyć już z argumentem że ten cały Beitar jest bogatszy, bo jak oglądałem mecz to ani zawodników nie rozpoznawałem, stadion nie wydawał mi się żeby był jakiś super nowoczesny... nawet koszulek nie mieli jakiś wypasionych :P więc w czym on jest bogatszy ?
Dla mnie to ten mecz przegrała Wisła a nie wygrał Beitar, bo remis powinien być tylko jak zawodzą najważniejsze ogniwa a nie ma ławki, żeby ich zastąpić no to cóż wymagać. Coś czuje że u nas będzie remis 1-1

TSWojtas 02.08.2008 08:12

Zydów przejść a z Barcą zagrać tak jak 7 lat temu tzn u siebie otwarta ofensywna gra a na wyjezdzie zamurować bramke .Moze sie uda ;)

matt_21 02.08.2008 10:07

Z Beitarem może byc dobrze bo będą już bardziej rozegrani, z Barcą pewnie odpadniemy, ale ważne by zagrac z FCB w miarę równe mecze, to doda naszym wiary, i mecz o awans do rundy grupewej UEFA przejdfziemy jak po maśle, i będą puchary całą zimę.

Zbychu 02.08.2008 10:14

Najpierw to ofensywnie trzeba zagrać ale z Beitarem.Sądze że Wisła powinna mecz toczyć pod swoje dyktando a najbardziej boje się że jakiś głupi błąd typu rozpamiętywanie nieskutecznej akcji Sobolewskiego z pierwszego meczu może się powtórzyć i przez to znów stracimy głupio ważną bramke.Koncentacja musi być 100% przez całe spotkanie.Niestety takie błędy przydarzają się nawet najlepszym tak więc ważne jest aby jak najszybciej ,,podciąć skrzydła" rywalowi.Gdy wygrywamy 1:0 trzeba myśleć o drugiej bramce,bo nawet utrzymując do 89 korzystną obrone można w 90 min. stracić gola i koniec marzeń.Gdy wygrywamy 2:0 również można stracić bramke na 2:1 i wtedy pojawiają sie nerwy,dogrywka i róźnie może się potoczyć.

PowerWiślak123 02.08.2008 10:22

Przejście Beitaru to minimum, bo jeśli odpadniemy to nie będziemy grali PUEFA a jeśli ich przejdziemy to będziemy mieli minimum awans do fazy grupowej PUEFA i jeszcze mecze z Barcą z szansami na awans. Ale w tym momencie całkowicie popieram trenera Skorżę mówiącego, że koncentryje się tylko na Beitarze. Na pewno dobrze by było gdyby jednak Zienio zagrał w rewanżu, bo ciężko jest obecnie zastąpić kogokolwiek. Myślę też, że powinniśmy zagrać 4-4-2, niestety ale 4-5-1 nie bardzo skutkowało. Największ moje zmartwienie to Głowa a raczej jego brak.

Zieniu17 02.08.2008 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PowerWiślak123 (Post 578186)
Przejście Beitaru to minimum, bo jeśli odpadniemy to nie będziemy grali PUEFA a jeśli ich przejdziemy to będziemy mieli minimum awans do fazy grupowej PUEFA i jeszcze mecze z Barcą z szansami na awans. Ale w tym momencie całkowicie popieram trenera Skorżę mówiącego, że koncentryje się tylko na Beitarze. Na pewno dobrze by było gdyby jednak Zienio zagrał w rewanżu, bo ciężko jest obecnie zastąpić kogokolwiek. Myślę też, że powinniśmy zagrać 4-4-2, niestety ale 4-5-1 nie bardzo skutkowało. Największ moje zmartwienie to Głowa a raczej jego brak.

Jak przejdziemy Beitar to nie gramy w fazie grupowej tylko dopiero w 1 rundzie pucharu UEFA, i dopiero po ewentualnym awansie wchodzimy do grupy:P

carrasso 02.08.2008 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 578101)
Byle jaka, to ona jest. Ale ciągle jest przeszkodą. ;)

No z takim podejściem grajki Wisły zwyciężą 10-0. No 10-2, dwa głupie błędy w końcówce, bo zlekceważą już kompletnie Beitar.

Bronex 02.08.2008 10:54

A ja myślę ,że temat FC Barcelony to sobie możemy narazie odstawić na bok. Bardzo chciałbym się pomylić ale mam niedobre przeczucia co do wyniku z Beitarem. Myślę ,że najlepszy wynik jaki może uzyskać z nimi obecnie grająca Wisła to remis 1-1 w Krakowie. Zwycięstwo jest raczej niemożliwe. Niestety za błędy trzeba płacić. Prawdopodobnie pierwszą pochodną odpadniecia będzie brak Nei'a.

Acapelo 02.08.2008 11:15

Mój skład na Beitar:

Pawełek Baszczynski Sobol Cleber Pi.Brożek - Łobodziński Cantoro Jirsak Diaz(w pomocy) Boguski Brożek

e 02.08.2008 11:49

Zeby tylko kuzwa nie zmienili na 1 mecz u nas , jesli chodzi o Barce, ale to wkoncu Barca wiec moga sie zgodzic...
ale wpierw trzeba tego Beitara przejsc :rotfl:

Zbychu 02.08.2008 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 578207)
Bardzo chciałbym się pomylić ale mam niedobre przeczucia co do wyniku z Beitarem. Myślę ,że najlepszy wynik jaki może uzyskać z nimi obecnie grająca Wisła to remis 1-1 w Krakowie. Zwycięstwo jest raczej niemożliwe. Niestety za błędy trzeba płacić. Prawdopodobnie pierwszą pochodną odpadniecia będzie brak Nei'a.

:shock:
Możesz nie pisać bzdur? Czemu niemożliwe?Gdyby w Jerozolimie Sobolewski wykorzystał dogodną sytuację byłoby 0:2 albo i więcej gdyby Wisła grała z kontrataku a Beitar musiał wszystko rzucić na jedną karte.Oglądając mecz niezauważyłem żeby to było spotkanie do jednej bramki.Wynik 2:1 jest korzystny na wyjeździe.

AYALA 02.08.2008 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 578232)
Mój skład na Beitar:

Pawełek Baszczynski Sobol Cleber Pi.Brożek - Łobodziński Cantoro Jirsak Diaz(w pomocy) Boguski Brożek

na stoperze za Głowe chyba zagra Baszczu a na prawej obronie Singlar.Z Diazem ciekawy pomysł ale chyba Skorża mu jeszcze tak bardzo nie ufa.Oj przydałby sie w tym meczu Kokos.

Gucio25 02.08.2008 12:37

spokojnie ludzie, narazie to gramy jeszcze rewanż z Beitarem i jak coś (oby), to od środy możemy mówić o Barcelonie. niby losowanie niestety pechowe, jak to się często nam zdarza, ale narazie myślmy o przejściu Beitaru.
pod względem finansowym za to losowanie fantastyczne, klub powinien solidnie zarobić, jeśli byśmy mieli okazję z nimi zagrać. Barca miala przyjechać na nasze 100-lecie, może przyjedzie teraz. ;) jedno jest pewne - mielibyśmy świetne przetarcie przed PUEFA, nasze grajki mogłyby się sprawdzić w takich meczach...
a cuda się zdarzają, niespodzianki, czy sensacje również - więc wierzyć trzeba zawsze, mimo tego, że w takim dwumeczu szanse to pewnie 95% - 5%. ;)

w środe Beitar i tylko to się liczy teraz.

Coach 02.08.2008 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 578232)
Mój skład na Beitar:

Niezły skład , a gdzie dwóch pozostałych graczy ?

Zbychu 02.08.2008 13:39

Brożek: myślę o Beitarze, nie o Barcelonie
http://sport.wp.pl/wid,10216353,kat,...l?ticaid=165ae

wislak_92 02.08.2008 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 578327)
Niezły skład , a gdzie dwóch pozostałych graczy ?

Jakieś problemy ze wzrokiem?:shock:

Acapelo 02.08.2008 14:06

Ja jeszcze jedno biorę pod uwagę.

Płyta w Jerozolimie była bardzo twarda i szybka. Nasi piłkarze było widać że jej nie czują zupełnie. U nas takiej płyty nie będzie. Może dzięki temu będzie też dokładniejsza gra z naszej strony, bo widać było że Beitar dobrze wie jak grać na tej płycie w Jerozolimie. Przez to nasza przewaga w środku była mniejsza bo ciężko było zagrać dokładną i szybką piłkę.

Gra w Jerozolimie była bardzo szybka głw. właśnie przez płytę boiska. U nas będzie więcej taktyki i być może bardziej będą się liczyć takie parametry jak szybkość indywidualna Brożka czy spryt Boguskiego, którym bardzo ciężko było wykorzystać atuty.
Na takiej płycie łatwo było o błąd indywidualny które to błędy zdecydowały o naszej porażce. Generalnie uważam że w grze tam było bardzo dużo przypadku. Trochę jakby bilard.

Zauważyłem że Wisła grała inną piłkę. Bardziej podobną do tej prezentowaną w turniejach w USA i Canadzie. Natomiast grając u siebie prezentuje jednak bardziej wyrachowany futbol i myślę że jednak szanse na awans są duzę jeżeli szybko obejmiemy prowadzenie. Jak żydzi strzelą szybko bramkę może być ciężko. Więc mecz musi się potoczyć po naszej myśli i tak będzie dzięki kibicom:)

Wisła musi roznieść Beitar jeżeli chcemy awansować dalej. Musi im pokazać twardą grę jakiej Beitar nie zaznał i gwizdy, gwizdy przy każdym symulowaniu faulu przez Beitar żeby sędzia bał się pokazywać kartek!!

Nie wiem czy zauważyliście ale atutem Beitaru były strzały z daleka, bo ich moc była naprawdę duża. Na naszej płycie Cantoro nie oddałby takie strzału z dystansu z lewej nogi:) A to że Pawełek pluł piłki co mu się do tej pory nie zdarzało w takim wydaniu to też przede wszystkim kwestia płyty boiska.

PowerWiślak123 02.08.2008 14:17

Ja myślę, że patrząc na wynik wyjazdowy to Wisła jest faworytem, na wyjeździe zdobyliśmy bramkę, zagraliśmy w sumie dobry mecz i wiadomo, że u siebie zawsze jesteśmy groźniejsi. Nie zapominajmy o kolejnym atucie czyli wspaniałym dopingu ABG.

Coach 02.08.2008 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PowerWiślak123 (Post 578376)
Ja myślę, że patrząc na wynik wyjazdowy to Wisła jest faworytem, na wyjeździe zdobyliśmy bramkę, zagraliśmy w sumie dobry mecz i wiadomo, że u siebie zawsze jesteśmy groźniejsi. Nie zapominajmy o kolejnym atucie czyli wspaniałym dopingu ABG.

Jak możemy być faworytem po porażce ? :P Jednak to my musimy , a Beitar tylko może
Cytat:

Jakieś problemy ze wzrokiem?:shock:
chyba tak , sorry Acapelo moje niedopatrzenie:( chyba , że edytowałeś posta ;)

BiałaGwiazda 02.08.2008 14:44

Dla rozluźnienia atmosfery wierszyk prosto z Onetu:)

Cytat:

Rymy barcelońskie

Siedzi Valdes w swoim domu, pije piwo po kryjomu,
Oj jak dowie się Guardiola marna będzie jego dola,
W ręce pilot, w drugiej Volt,
W telewizji Eurosport,
W nerwach czeka co się stanie, już za chwilę losowanie,
Strasznie spocił się chłopina, losowanie się zaczyna,
Już za chwilę się przekona z kim ma zagrać Barcelona,
Wie już wszystko, wpada w szok, no to zmarnowany rok!
Już nadzieja wszelka prysła, przecież to krakowska Wisła,
No a może cud się stanie i powtórzą losowanie?
Jęśli tak to tej niedzieli pielgrzymuję do Composteli,
Cudu nie ma, trzeba grać, O żesz kurna jego mać!
Coś wymyślę do cholery, może pójdę na L-4?
Siedzi, myśli: O mój Boże przecież tam gra Paweł Brożek!
Jezus Maria, koniec świata, przecież on ma jeszcze brata,
Tam gra chyba też Cantoro, mieć kłopotów będę sporo,
Jego słynna lewa noga, toż to czysty dar od Boga,
Ronaldinho zwiał, ma chłop spokój, tam Baszczyński gra na boku,
Gość wymiata, wiem co mówię bo widziałem na You Tube'ie,
Dawidowski i Niedzielan tych się boję jak cholera,
Obaj świetni, sami wiecie, też czytacie na Onecie,
A jak Misiek wpadnie z nożem? Będzie ze mną jeszcze gorzej,
Jak zobaczę jego dres wpadnę w jeszcze większy stres,
Koniec Volta, teraz Lech, może coś poradzi Cech,
Może facet się zlituje i mnie kaskiem poratuje,
Liczę na jego solidarność, w końcu do Czech to on ma za darmo,
Plus, że Zieńczuk ma czerwoną, może jeszcze nie zagra z Barceloną.
Muszę sprawdzić w polskiej prasie albo spytam go na Naszej Klasie?
To nie koniec męki mej, w Wiśle zagra słynny Nei,
Może jednak cud się zdarzy i nie puszczą go Bułgarzy,
Dobrze, że jutro już niedziela, pomodlę się aby wygrali ci z Izraela,
A we wtorek w chwili trwogi wstąpię też do synagogi,
I jak trzeba, a niech stracę 10 euro dam na tacę,
Pieniądz tutaj nie gra roli, nie chcę wrócić z workiem goli,
A jak wrócę to nie szkodzi,może pracę znajdę w Łodzi
Dziś już tego jestem pewien, zawsze chciałem grać w Widzewie:)
autor:sanchez

PowerWiślak123 02.08.2008 16:56

Fajny wierszyk, nominacja do Nobla!

Gucio25 02.08.2008 17:23

Cytat:

- Wisła ma teraz mocniejszy skład niż wtedy, dlatego uważam, że może stawić czoła Katalończykom. Na pewno nie będzie tak, że krakowianie pojadą na Camp Nou tylko na wycieczkę, popstrykać sobie fotki.
a to ciekawa opinia pana Franciszka Smudy. ostatecznie możnaby? się zgodzić z naszym składem, ale jeśli chodzi o Barcelone - chyba nikt nie ma wątpliwości, że teraz to lepsza drużyna. to tak z gatunku ciekawostek, bo sam narazie wolę o FCB nie rozmawiać. ;)

Styk83 02.08.2008 17:24

Wypowiedz pilkarzy Barcelony na temat Wisly Krakow :

http://sport.wp.pl/wid,10216778,kat,...l?ticaid=165b2

Silvestro 02.08.2008 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 577640)
Nie znoszę tego Katalońskiego szajsu. Nigdy ich nie polubię.
Hala Madrid!!!

Bardziej szajsowatej drużyny niż Real , to ze świecą szukać. Zero klasy.Są w pierwszej trójce najbardziej niecierpianych przeze mnie drużyn na świecie. Visca el Barca !

W minionych latach też mieliśmy takie mecze - zwykłe formalności, wygrane bez najmniejszego problemu - a jak sie to skończyło , to wszyscy wiemy.Tak,że na razie proponuje temat Barcy odłożyć na półkę, bo momentami
robi się to już śmieszne, a sytuacja Wisły przed rewanżem wcale nie jest fajna.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl