Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Skorża byłym menedżerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3085)

fleker 24.07.2009 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 767582)
1. Kasa zawsze jest problemem.
2. Każdy z trenerów mógłby dodać coś od siebie, tak żeby wszystko współgrało.
3. To samo odnośnie taktyki, co do wyjściowej jedenastki trzeba by było patrzeć pod względem formy.

Jedynie Kazimierski? Dlaczego tylko on? Nie uważasz, że Bednarz zawinił razem z Wilczkiem? Założę się, że gdyby Nurković został bramkarzem Wisły i grał w pierwszym meczu przeciwko Levadii na pewno nie puścił bym tej bramki, po pierwsze ma lepsze warunki fizyczne, po drugie ma o wiele lepszy refleks od Mariusza. a do tego lata jak za swych dobrych czasów Raduś Majdan.

Owszem Bednarz z Wilczkiem zawinili, ale zawinili najmniej ze wszystkim prezesów i menadżerów z ostatniej dekady. I kilka transferów niezłych przeprowadzili. Bednarz zaczął tworzyć pion sportowy z prawdziwego zdarzenia, zauważ, że w każdym oknie klub był sukcesywnie wzmacniany (a przynajmniej próbowano wzmacniać np. Niedzielan, Matusiak, Łobo).

Co do Nurkovicia... Raczej zawiniła Rada Nadzorcza, albo sam jego menadżer...

HEDu 24.07.2009 15:51

Skorża troche za bardzo trzyma się nazwisk i ulubionych piłkarzy, żeby lewego obronce trzymac na srodku pomocy... niektorzy piłkarze są zbyt pewni siebie i to jedyny ból do Maćka, trzymanie sie ciągle tego samego składu i taktyki.

Island 24.07.2009 15:55

Ja musle tak: Wszyscy obnizka wyplat - pilkarze i trenerzy. Jesli sie nie podoba - wylot. Co niepotrzebne wyrzucic - mam namysli dodatkowych fizjologow itd. Trzeba odrobic czesc straconych pieniedzy.
Dodatkowo:
Wszyscy na kolana i do Cupiala z prosba zeby nas nie zostawial - wlaczajac kibicow. Jesli sie uda i Cupial dramatycznie nie obetnie pomocy to jest szansa by jakos przetrzymac ten trudny okres. Jesli jednak Cupial odejdzie to mamy problem skali duzo wiekszej niz przegrana z Levadia.

emjot 24.07.2009 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fleker (Post 767590)
Co do Nurkovicia... Raczej zawiniła Rada Nadzorcza, albo sam jego menadżer...

DP
GK
Interia - czyt. Białoński kiedyś GWu Kraków
wszyscy twierdzą że Nurkovicia uwalił Skorża do spółki z Jackiem K.
naszym znakomitym trenerem bramkarzy

KacpiTSW 24.07.2009 15:58

fleker, z tego co wiem to ludzie odpowiedzialni za transfery zawinili próbując dwa razy zmniejszyć kwotę, którą miał by zarabiać Adis...

Selene 24.07.2009 16:00

Skorża powinien zostać. Podobnie Bednarz. Jego broni Kirm- najlepszy zawodnik drużyny w meczach z Tallinem. Polecieć powinien Kaźmierski(szopka z bramkarzami, trzymanie się Pawełka, fatalne kiksy Pawełka, forowanie kiepskiego Silanpy-już po skrótach video było widać że to rzadiol podobny do Pawełka) i Janas(to co ten koleś nam załatwił odpowiednio "motywując drużynę").

Generalnie jest lipa. Jeżeli piłkarze i trenerzy nie pokryją dziury z własnej kieszeni to widzę kiepsko Cupiała.

Z drugiej strony nie wierzę w wielomilionową dziurę. Chyba że w złotych. Sądzę że dziura to maksymalnie 3-4mln złotych.

Awe 24.07.2009 16:04

Moje przemyślenia już na bardziej chłodno, choć i tak jeszcze nie ochłonąłem całkowicie po tych meczach i pewnie długo nie ochłonę:
Uważam, że Skorża popełnił ogromny błąd w przygotowaniach mianowicie zlekceważył Levadię. Chciał ich ograć niejako z marszu, a forma miała przyjść na następne rundy. Dal mnie najlepszymi na boisku byli ci, którzy nie trenowali zbyt długo z drużyną: Kirm i Jop (wiem, większość się z Jopem nie zgodzi...) Postawił wszystko na jedną kartę. To, plus brak zaangażowania i skupienia przesądził o wyniku pierwszego meczu. Do tego doszedł pech w dwumeczu w postaci słupków i poprzeczek, ale pech jest zwykle powodowany przez słabą formę. Jak forma jest to piłka wpada od słupka do bramki.
W drugim meczu było już inaczej. Trener wyciągnął wnioski, moim zdaniem tym razem wystawił optymalny na daną chwilę skład. Patrząc po skrócie graliśmy całkiem dobrze. Były szanse, były ładne akcje. Choć chyba też zabrakło zaangażowania. Tu bym jednak Skorży nie winił, potrafił wyciągnąć wnioski z pierwszego meczu, a nie jego winą jest, że Małecki, Ćwielong nie potrafią wykorzystać sytuacji sam na sam.
Wygląda na to, że popełniono grzech pychy i niedoceniono Estończyków.
Czy zwolniłbym Skorżę? Na prawdę nie wiem, cieszę się, że to nie ja muszę podjąć decyzję. Panu Maćkowi nigdy nie zapomnę tego jak odmienił drużynę dwa lata temu, dwóch tytułów mistrzowskich. Do tego tak po prostu, po ludzku bardzo go lubię, jest człowiekim z klasą. Odpadnięcia z Levadią nie usprawiedliwia nic, choć czy to wina Skorży? Na pewno w dużym stopniu tak, ale czy aż w takim by go zwolnić? Czy mamy lepszego kandydata? Smuda? Śmiechu warte, pokazł co jest wart już w Poznaniu, gdzie miał do dyspozycji świetnych piłkarzy, a po frajersku przegrał sezon.
Za Skorże mógłby przyjść jedynie obcokrajowiec, ale czy sezon w Sosnowcu to dobry czas na eksperymenty? Nowy trener, cały sezon na wyjeździe, prawdopodobieństwo braku mistrzostwa jest duże... Moim zdaniem jak teraz przyjdzie nowy trener to jest szanse, że wyleci już po pierwszej rundzie.
Tak w ogóle to wyjdaje mi się, że Cupiał nie wywali Skorży.

glob 24.07.2009 16:14

Ja to widzę tak :
wg mnie oczywiście - piłkarze bez szybkości i pomysłu na wygraną czy to wina Skorży? hmmm myślę że tak po wypowiedziach trenera który sam mówił że nie przygotowuje drużyny na Levadie tylko na cały sezon! A ja myślę że powinien jednak skupić się na TYM dwumeczu ponieważ gwarantował on prestiż i PIENIĄDZE dla naszej drużyny (bez kasy raczej niewiele da się zrobić , samą ambicją nie da rady). Załóżmy taki scenariusz: Pan Maciej przygotowuje drużynę pod kontem Levadii nie oglądając się na ligę... - czy przegrana w pierwszych spotkaniach ligowych tak bardzo by nam dała w kość żebyśmy nie potrafili powalczyć poraz kolejny o mistrzowski tytuł ? Myślę, że nie i każdy z nas byłby za tym żeby nasza drużyna była przygotowana na 100% na puchary! A jeśli chodzi o ligę to myślę, że w czasie przerwy na reprę dało by się doszlifować formę (chodzi mi o ciężkie treningi które mają umożliwić dobrą grę przez CAŁY sezon) i nie było by tak żle z naszymi piłkarzami. Mamy co mamy - czyli nic. Teraz tak naprawdę zobaczymy co z tego wyjdzie ( co zrobi P. Cupiał, Co z piłkarzami [odejścia]) Teraz możemy skupić się na lidze ale czy było warto....
ps. jeżeli uważacie, że .......e to dlatego, że byłem na Levadi w Sosnowcu dojebało mi szpetnie i może dlatego mam taki ogląd sprawy
PRZEPRASZAM Wszystkich piewców talentów Macieja Skorży ale wg mnie to był błąd ja też go uważam za dobrego trenera a że wg mnie popełnił błąd no to powiem tak : nie popełnia błędu TYLKO ten który nic nie robi.
Tylko ten błą może Nas dużo kosztować

maRgrabkarz 24.07.2009 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 767570)

Nam potrzeba zeby Cupial weszedl do szatni ......... tak drzwiami zeby na Wawelu golebie z dachu pospadaly i powiedzial ze tu rzadzii trener i jak komus cos nie pasuje to po drugiej stronie Blon jest drugi klub zawsze moga grac tam.
Czym by pokazal ze skonczylo sie opierdalanie i minimalizm oraz gwoazdorstwo. A zaczela by sie ciezka praca i zapiepszanie od 1 do ostatniej minuty a nie jak mi sie zachce to moze od 20 minuty.

swietnie napisane! w pelni sie z tym zgadzam. Moze w koncu sie zmieni w tym klubie ze pilkarze tez sa od tego by po nich jechac jak po burej suce i ustawiac ich po katach.

saklak1906 24.07.2009 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 767591)
Skorża troche za bardzo trzyma się nazwisk i ulubionych piłkarzy, żeby lewego obronce trzymac na srodku pomocy... niektorzy piłkarze są zbyt pewni siebie i to jedyny ból do Maćka, trzymanie sie ciągle tego samego składu i taktyki.

Plakales ze Skorza robi blad bo nie wystawia Twojego ulubienca w pierwszym skladzie. A jak zycie pokazalo mial racjie nie wystawiac Jiraka bo to wlasnie jemu brakuje jaj.
A niby kogo mial wystawic w 11 meczowej dla Twojej przyjemnosci? wazniejsze chyba bylo zdobycie mistrza niz dawanie szan Beat, Dawidowskiemu, Niedzielanowi i innym dla przyjemnosci kibicow.

Jak by Skorza mial lepszych zawodnikow od Pawelka, Brozka, Lobodzinskiego czy Diaza to uwierz mi w 18 meczowej by sie nie znalezli ale z braku laku trzeba ich wystawic.

qchar90 24.07.2009 16:40

nasi zawodnicy maja umiejetnosci,tylko jak zas przejda kolo meczu,to powinni dostac kary...
jutro moga po czescie sie zrehabilitowac z Lechem
to jest ich szansa!

0 22 24.07.2009 16:51

Cytat:

Wszyscy na kolana i do Cupiala z prosba zeby nas nie zostawial - wlaczajac kibicow
Moze my jestesmy z troche innej gliny ulepieni, ale mimo wszystko chyba nie ma az takich roznic. Bez przesady...

Taka troche biegunka, 'co to bedzie jak nas C. zostawi'. Najwyzej bedzie 11 miejsce. Nie o miejsca w tym wszystkim chodzi tylko o to, zeby patrzec w lustro bez obrzydzenia.

masterlag 24.07.2009 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 767583)
jakby Skorży wzmocnili zespół jak rok temu Smudzie Kolejorza (Stilic,Lewandowski,Arboleda,Turina) to byłby inny wynik z Levadią i nie byłoby dyskusji na temat jego zwolnienia.Skorża dostał jedynie Kirma a o Jopie lepiej nie wspominac bo to osłabienie.

Słabo... Z Levadią powinniśmy sobie poradzić lajtowo z takim składem jaki mieliśmy (i mamy wciąż). W głównej mierze brak skuteczności, więc tym razem na transfery nie ma co zwalać! Nawet jakby przed Levadią nie przyszedł Jop i Kirm, to obowiązkiem byl awans. Że się nie udało- to już wiemy...

HEDu 24.07.2009 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 767607)
Plakales ze Skorza robi blad bo nie wystawia Twojego ulubienca w pierwszym skladzie. A jak zycie pokazalo mial racjie nie wystawiac Jiraka bo to wlasnie jemu brakuje jaj.
A niby kogo mial wystawic w 11 meczowej dla Twojej przyjemnosci? wazniejsze chyba bylo zdobycie mistrza niz dawanie szan Beat, Dawidowskiemu, Niedzielanowi i innym dla przyjemnosci kibicow.

Jak by Skorza mial lepszych zawodnikow od Pawelka, Brozka, Lobodzinskiego czy Diaza to uwierz mi w 18 meczowej by sie nie znalezli ale z braku laku trzeba ich wystawic.

tak trener Skorża trener idealny :D wystawił Jirsaka i co ? teraz nagonka i cała wina na niego bo go wystawił (1 piłkarz na 11) i przez niego druzyna słabo w ofensywnie grała hahah ? cała druzyna zawiodła człowieku a bynajmniej po skrócie kilka razy ładnie zagrał, mogl miec ze 3 asysty, nie widziales tych akcji ? Wszyscy do bani bo przegrali i byli nieskuteczni. Nie ma w druzynie rotacji, kiedys ubóstwiał Zienia i Cantoro, pozniej Diaza i Łobo, z czasem uczy sie na błędach i ich zmienia (Boguski lewa pomoc, Cwielong, Cantoro > Diaz > Jirsak, Małecki) i zmiany następuja ale troche za wolno. Do tego taktyka, tyle mowil o przejsciu na 3-4-3 czy też granie zbyt wieloma defensywnymi zawodnikami.

Gwiaździsty 24.07.2009 17:03

Skończcie juz miauczeć. Życie toczy sie dalej. Innej decyzji nie mógł podjąć by z tego blamażu, do którego sam doprowadził wyjść honorowo. Tak się dzieje na całym świecie. Większość zapomniała o tym pamiętajac pazurami trzymającego się stołka Kasperczaka. Czas na nowego trenera. I trzeba go znaleźć jak najszybciej bo liga za pasem. Nie przyjmowanie dymisji i trzymanie Skorży do czasu znalezienia kogoś na jego miejsce nie ma sensu. Bo ani on ani zawodnicy nie będą przykładać się do roboty wiedzac, ze to na kilka miesięcy.

royalmichael 24.07.2009 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 767607)

Byłeś na meczu?
Z relacji tekstowej wynika, że Jirsak się bardzo starał i był aktywny
17min Po faulu na Ćwielongu Jirsak wrzucał z drugiej strony, ale Arek Głowacki spalił akcję. A groźnie się zapowiadała.
23min Wrzutkę Gussiewa pewnie łapie Pawełek. Tak samo jak Kaalma słaby strzał Jirsaka po wycofaniu przez „Brozia”.
24min Setka dla WISŁY! Jirsak wypuścił w uliczkę Ćwielonga, a ten w sytuacji sam na sam zamiast strzelać podawał i wybili piłkę obrońcy! Szkoda!
25min Piotr Brożek przeskoczył nad piłką, a Tomek Jirsak minimalnie przestrzelił z lewej nogi!
27min Jirsak z rogu wprost na głowę Marcelo, ten główkuje za bardzo w ziemie, próbuje poprawić przewrotką Diaz, ale niecelnie.
30min Rzut rożny dla Wisły - Jirsak do Marcelo, ten do Kirma, który strzela, a piłkę ręką (nieświadomie) blokuje Ivanov! Sędzia nie reaguje.
Ćwielong wywalczył kornera, Krótkie rozegranie Jirsaka z „Broziem”. W efekcie strzela Głowacki z 14 m, ale za wysoko.
60min Piękny strzał Jirsaka z 20 m! Kaalma z trudem sparował na róg!
87min Jirsak z 16 m nie trafia na bramkę! Płaski, ale niecelny strzał! Który to już?
89min Co za akcja Wisły! Małecki odważnie w pole karne! Sobolewski trafia w słupek! Dobitka Jirsaka sparowana! Paweł Brożek wydaje się, że pakuje do siatki, ale Kaalma łapie! PECH!

doncorleone2010 24.07.2009 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 767520)
Cóż, już oglądając wypowiedź Skorży tuż po meczu można się było spodziewać takiej decyzji. Rozsądnie byłoby jednak nie przyjmować tej decyzji bo nie mamy godnego następcy, a bez trenera 'od zaraz' mamy szansę stracić ligę.

O to link z wolnymi trenerami (aktualne bezrobocie) jak widac jest ich aktualnie 1458, wiec nie mowcie mi tu ze nie znajdzie sie tam dobry nastepca !!!!

http://www.transfermarkt.de/de/train...e_trainer.html

Uwazam ze powinno sie zatrundic Smude do polowy rundy, Skorza w Wisle nie ma juz przszlosci !!!

Kibice Wisly, czy kazdego trainera co zlego slowa o was i pilkarzach nie powie bedziescie calowac po nozkach??
Czy kazdy co bedzie sie wam wydawal sympatyczny bedziecie calowac po nozkach???

Ahhhh..... szkoda slow

Mistel 24.07.2009 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Island (Post 767592)
Wszyscy na kolana i do Cupiala z prosba zeby nas nie zostawial - wlaczajac kibicow. Jesli sie uda i Cupial dramatycznie nie obetnie pomocy to jest szansa by jakos przetrzymac ten trudny okres. Jesli jednak Cupial odejdzie to mamy problem skali duzo wiekszej niz przegrana z Levadia.

"Jesteśmy dumą tego miasta
a w naszych sercach Biała Gwiazda
i nawet jeśli będzie źle
My nigdy nie poddamy się!
"

"Z tysięcy klubów jak wybrałem ten
ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej
będę kochał Wisełkę na pewno to wiem
"

albo jak to w piosence Kamyka i Pio
"Zadaj sobie pytanie, czy tyle siły masz, aby być do końca ze swoją drużyną, Wiślacką rodziną, kroczyć wbrew przeciwnościom, otaczać Białą Gwiazdę prawdziwą miłością".

I jeszcze wiele innych...
Wisła była przed panem Cupiałem i będzie jeszcze długo. Póki będę jej kibice i będzie miał kto grać.

tomasz_19 24.07.2009 17:25

http://tsw.com.pl/?dzial=news&id=5241 tu jest napisane ze nie podal sie do dymisji...komu wierzyc?

mariusz92abg 24.07.2009 17:31

moim zdaniem Skorża postapil bardzo honorowo!!!,ale mam nadzieje,ze zarzad da mu jeszcze szanse,przypomnijcie sobie jak sie zachowal Heniu po blamazu z Tibilisi.

cinekw 24.07.2009 17:45

Skorża prawdopodobnie nie podał się do dymisji a tylko oddał do dyspozycji zarządu, więc wszystko zależy od zarządu i pana Cupiała, miejmy nadzieję, że postąpi prawidłowo i pozwoli trenerowi zostać, a sam M. Skorża odzyska wiarę :/

dostuffca 24.07.2009 17:45

Ktoś pisał, że pora na trenera z jajami: Skorża podając się do dymisji (nie czekając na zwolnienie) zrezygnował z odprawy. Jakby na to nie patrzyć, 120k złotych piechotą nie chodzi. Szacunek.

fond 24.07.2009 17:45

Jak informuje serwis internetowy "Gazety Krakowskiej", trener Maciej Skorża oddał się do dyspozycji zarządu klubu. Nie oznacza to, że przestanie on być trenerem "Białej Gwiazdy". Oddanie się do dyspozycji zarządu nie jest bowiem - co istotne - dymisją. Skorża wyraził gotowość do rozwiązania kontraktu z Wisłą, ale jednocześnie miał stwierdzić, że jeśli władze klubu zdecydują, że ma dalej pracować z drużyną, to również jest przygotowany na podniesienie jej z kolan po klęsce w Tallinnie.

Decyzji w tej sprawie należy spodziewać się najwcześniej w poniedziałek. Podobnie rzecz ma się z innymi kluczowymi decyzjami w sprawie przyszłości klubu, choćby takimi jak ewentualne dymisje prezesa Marka Wilczka i dyrektora sportowego Jacka Bednarza.

Już wcześniej się o tym pisało: warto rozróżniać sensacyjne wieści o dymisji od 'oddania się do dyspozycji zarządu' - to absolutnie nie to samo. Dlatego Ochalik z czystym sumieniem mógł zaprzeczać;)

Island 24.07.2009 17:55

[QUOTE=Mistel;767630......I jeszcze wiele innych...
Wisła była przed panem Cupiałem i będzie jeszcze długo. Póki będę jej kibice i będzie miał kto grać.[/QUOTE]

Piekne slogany ... tyle tylko ze od lat Cupial wyklada pieniadze a my spiewamy na trybunach i ... wymyslamy nowe slogany. Kazdemu wedlug jego mozliwosci i kazda cegielka ktora sie doklada jest wazna ale nie tracmy z oczu tego co wazne. My dajemy cegle a Cupial cegielnie.
Mamy faceta ktory zrobil wiecej dla tego klubu niz ktokolwiek wczesniej ale jakos wielu tego nie potrafi docenic.

Czyzby nasza indywidualna / kibicowska duma byla wazniejsza od dobra klubu??

Eustachy 24.07.2009 18:00

Ja to raczej widze jako celowa zagrywke, byc moze nawet uzgodniona z zarzadem, przede wszystkim po to, aby dostarczyc pilkarzom impulsu i nie dopuscic do zbytniego podlamania w druzynie.
To w sumie dosc powszechnie stosowana metoda. W momencie, gdy w zespole zaczyna sie dziac cos niedobrego, trener oddaje sie do dyspozycji wladz klubu. Tak bylo chociazby z Probierzem w Jadze przed zakonczeniem sezonu.

Selene 24.07.2009 18:02

Niesamowite jak jeden czy dwa mecze mogą zmienić historię Wisły i samego Skorży. Niewyobrażalne. Najgorsze, że wcale nie mieliśmy złego składu i przy maksymalnej formie i dużej kupie szczęścia mieliśmy szansę nawet na Ligę Mistrzów. Ale właśnie taką mamy drużynę, która może wygrać z każdym i z każdym przegrać a wiele zależy od szczęścia. W lidze mieliśmy kupę szczęścia że Lech przegrywał mecze wygrane, to się teraz odwróciło:((

fond 24.07.2009 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 767643)
Ja to raczej widze jako celowa zagrywke, byc moze nawet uzgodniona z zarzadem, przede wszystkim po to, aby dostarczyc pilkarzom impulsu i nie dopuscic do zbytniego podlamania w druzynie.
To w sumie dosc powszechnie stosowana metoda. W momencie, gdy w zespole zaczyna sie dziac cos niedobrego, trener oddaje sie do dyspozycji wladz klubu. Tak bylo chociazby z Probierzem w Jadze przed zakonczeniem sezonu.

Takie kombinowanie byłoby bez sensu. Wystarczyłoby wtedy po prostu poprosić Skorżę by dymisję złożył w poniedziałek i tyle, a nie tak się bawić.

Moim zdaniem po prostu w ten sposób Skorża faktycznie pozostawia honorowo w pełni decyzję Cupiałowi, nie ograniczając go problemami finansowymi czyli rezygnując z ewentualnego odszkodowania, ale wyrażając chęć dalszego prowadzenia Wisły - bardzo rozsądne rozwiązanie z jego strony.

Arked 24.07.2009 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doncorleone2010 (Post 767628)
O to link z wolnymi trenerami (aktualne bezrobocie) jak widac jest ich aktualnie 1458, wiec nie mowcie mi tu ze nie znajdzie sie tam dobry nastepca !!!!

http://www.transfermarkt.de/de/train...e_trainer.html

Uwazam ze powinno sie zatrundic Smude do polowy rundy, Skorza w Wisle nie ma juz przszlosci !!!

Kibice Wisly, czy kazdego trainera co zlego slowa o was i pilkarzach nie powie bedziescie calowac po nozkach??
Czy kazdy co bedzie sie wam wydawal sympatyczny bedziecie calowac po nozkach???

Ahhhh..... szkoda slow

Powiem wprost. Maciej Skorża zdobył z Wisłą 2 Mistrzostwa Polski posiadając najsłabszą kadrę jaką mieliśmy w ciągu ostatnich 10 lat. Choćby przez to zasługuje na szacunek i zaufanie. Dlatego mimo klęski z Levadią powinien pozostać na stanowisku. Jeśli Cupiał wreszcie zapewni Skorży odpowiednio silną kadrę to jestem pewien, że drużyna spełni jego oczekiwania.

Należy pamiętać także o tym, że wbrew temu co piszesz ciężko będzie znaleźć odpowiednigo następcę. Jego poszukiwania mogą zająć wiele miesięcy, a przez ten czas zespół może dotknąć "efekt Nawałki" czyli totalna degrengolada.

Powtarzam: Skorża powinien pozostać na stanowisku.

Illargui 24.07.2009 18:05

Zmiana Skorży nic nie zmieni - bez fundamentalnych zmian w naszym klubie i zastrzyku sporej kasy będziemy stać w miejscu.

Oczywistą oczywistością jest, że klub ogromnie dużo zawdzięcza P. Cupiałowi, ale już od dłuższego czasu trwa wyprzedaż zawodników, a na ich miejsce nie są pozyskiwani zawodnicy równorzędni i taka polityka finansowa tego klubi nie pozwala na zrobienie kroku w przód, a Europa z roku na rok nam ucieka ....

Maciejj 24.07.2009 18:08

zmęczenie materiału - ma honor i zrobił co powinien
szacun dla niego

Chesteroski 24.07.2009 18:11

Gilarski w PS-ie dziś napisał że jeśli Skorża odda się do dyspozycji, to Cupiał ją na pewno przyjmie, inazej by się zastanawiał bo szkoda mu marnować kasę na odszkodowanie w dobie kryzysu...

Ale moim zdaniem to takie typowe gazetowe spekulacje nic więcej...

fond 24.07.2009 18:15

Nie wiem co myśli Cupiał i niewykluczone, że rzeczywiście zwolni Skorżę, jednak wydaje mi się, że przede wszystkim na to zwolnienie czekają 'z wywieszonym jęzorem' pismaki, bo to dla nich nielada gratka, a Smudę od dawna 'wciskają' w Kraków. Z drugiej strony jednak pojawiają się informacje o tym, że Skorża pozostanie a polecą 'inne głowy'. Tak naprawdę nikt nie siedzi w głowie Cupiego i trzeba po prostu poczekać do poniedziałku ;) (choć pewnie jeśli jutro np. przegramy sprawa będzie przesądzona).

Kluvi 24.07.2009 18:50

jak dla mnie to całą radę nadzorczą wywalić i zatrudnić nowego i lepszego trenera bramkarzy
mimo wszystko Skorża powinien zostać i ponownie walczyć o mistrzostwo.
Tylko tym razem wzmocnienia zrobić powinni w trakcie sezonu by na lato była pełna kadra.

grogoriogreg 24.07.2009 19:00

Jak dla mnie Skorża powinien zostać do końca tej rundy i dopiero wtedy ocenić jego pracę.

Jeśli zostanie zwolniony, nowy treneiro bedzie mial sporo czasu na budowe nowej Wisły

Ni_Ma 24.07.2009 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 767636)
Skorża prawdopodobnie nie podał się do dymisji a tylko oddał do dyspozycji zarządu, więc wszystko zależy od zarządu i pana Cupiała, miejmy nadzieję, że postąpi prawidłowo i pozwoli trenerowi zostać, a sam M. Skorża odzyska wiarę :/

Przed chwilą w TVP1 została zdementowana informacja że Maciej Skorża podał się do dymisji.
Padło zapewnienie że wszytsko jest nadal tak jak było.

ufffffffffff

Lemoniadowy Joe 24.07.2009 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 767670)
Jak dla mnie Skorża powinien zostać do końca tej rundy i dopiero wtedy ocenić jego pracę.

Jeśli zostanie zwolniony, nowy treneiro bedzie mial sporo czasu na budowe nowej Wisły

najlepsze wyjście zobaczymy jak sobie poradzi z trudna sytuacją jaka teraz jest jaka bedzie pozycja w lidze jaka gra itd

ziooom 24.07.2009 19:12

Ja czekam na decyzje ze spokojem, zostanie Skorża to ok bo to dobry trener . Niestety popełnił 1 błąd który znacząco wpłynął na nasze odpadnięcie z pucharów więc jeśli zostanie zastąpiony jakimś innym dobrym trenerem też będzie nieźle. Tyle, że jak nowy trener będzie na poziomie Liczki ,Engela czy Okuki to lepiej nic niezmieniać. Czyli Skorża lub rownożędny/lepszy następca:P

royalmichael 24.07.2009 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 767637)
Ktoś pisał, że pora na trenera z jajami: Skorża podając się do dymisji (nie czekając na zwolnienie) zrezygnował z odprawy. Jakby na to nie patrzyć, 120k złotych piechotą nie chodzi. Szacunek.

120k euro*

cichy_71 24.07.2009 19:21

dla wszystkich którzy uważają że należy pozbyć się Skorży
Kim chcecie go zastąpić??
Kasperczakiem który zdegradował Górnik??
Smude?? po pierwszej rundzie media trąbiły że nikt nie odbierze tytułu Lechowi a widzieliśmy jak skończył
Gdzie się podziali wszyscy co jeszcze pół roku temu na meczu z Odrą skandowali Jesteśmy z Tobą trenerze jesteśmy z Tobą??
Skorża popełnił błędy ale kto ich nie popełnia?? przyznał się do nich i chyba więcej ich nie powtórzy
no ale to nie my zwalniamy/zatrudniamy trenera więc nie zostaje nam nic innego jak czekać na oficjalne wiadomści z klubu

rav 24.07.2009 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ni_Ma (Post 767672)
Przed chwilą w TVP1 została zdementowana informacja że Maciej Skorża podał się do dymisji.
Padło zapewnienie że wszytsko jest nadal tak jak było.

ufffffffffff

:lol:
TVP1 powołuje się na oficjalną wersję, która jest jaka jest, bo być musi...

Faktycznie, wszystko jest tak jak było, Skorża wciąż jest trenerem Wisły. Poprowadzi ją jutro w Lubinie. A że przy okazji oddał się do dyspozycji zarządu... szczegół.

Decyzja faktycznych władz klubu zapadanie niezbyt szybko, ale zapadnie. Konsekwencje personalne po Levadii zapadną na pewno.

Jeszcze małe przeprosiny za pierwszą wersję informacji o dymisji (a nie oddaniu do dyspozycji) - dość szybko staraliśmy się to poprawić w tekście informacji, ale padł nam serwer. Po kilkudziesięciu minutach już było prawidłowo. Niemniej różnica jest niewielka (choć jest!) - dymisja i tak musiałaby być przyjęta lub nie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl