![]() |
Pewnie o pisankach. Złożyli sobie życzenia świąteczne.
|
Jestem pozytywnie zaskoczony ostatnimi działaniami marketingu w Wiśle.Oby tak dalej :-).
Kolejną rzeczą, która mnie ucieszyła to ten energy drink "Biała Gwiazda" |
Cytat:
Ale po kolei: Radio Biała Gwiazda: Dla kogo oni to stworzyli ? tego nie wiem, mając na uwadze że kibice są na meczu, wszystkie mecze są w TV, a nawet jeśli ktoś nie ma TV to technika oglądania przez internet jest tak popularna, że nikt normalny nie będzie słuchał radia mogąc oglądać mecz. Wisła Mobile: do tej pory nie rozumiem o co w tym chodzi, używa to ktoś ? Z tego co wiem nie cieszy się to zbytnią popularnością, nie sądzę aby nasi kibice ściągali tapety czy coś tam na swoją komórkę... Nowa Strona: Kompletna porażka, brak jakiekolwiek czytelności, logo robił chyba jakiś amator w paincie. Nieoficjalne strony rożnych klubów wyglądają już lepiej niż nasza oficjalna... Wisła tube- kolejny dziwny pomysł, linki do video można podawać w newsach i jest to bardziej czytelne i wiadomo o co chodzi. Masowa reklama w meczu z Legią (fakt plakat pomysłowy) ale przecież ten mecz nie potrzebuje reklamy, po co te plakaty, banery i inne tego typu rzeczy. Komplet byłby i bez tego. Podsumowując naszym marketingu pracują, ludzię którzy nie wiedzą o co chodzi... Wszystkiei pomysły wymierają, ale trudno się dziwić były z góry skazane na porażkę. Jedyny pozytyw to wizytacja zawodników w szkołach ale gdyby nie SKWK to pewnie i tego by nie robili. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS: Nazwy klubów piszemy z dużej litery. PS2: Nie bierz tego do siebie, bo bynajmniej nic do Ciebie nie mam personalnie - ale gadasz bzdury. |
Cytat:
Cytat:
Wkomponowanie kibiców w tło iście mistrzowskie... doskonały przepływ, a wybór fotki to fenomen ! Czy zrobiłbym lepsze ? Tak w 30 minut... Siedzie w grafice od 5 lat, projektowałem koszulki dla FC, plakaty, wiele moich vlepek wyszło w oficjalnych seriach. Nie jestem jakimiś mistrzem ale te logo to pomyłka i nie trzeba być jakimś wielkim fachowcem aby do tego dojść. Oficjalna strona mistrza polski, najpopularniejszego klubu w Polsce wygląda ohydnie, jest zacofana pod względem skryptu, każdy idiota może sobie wkleić gotowca zrobić logo i mieć taką stronę. Strona powinna być unikatowa zaprojektowana przez kogoś kto się na tym zna. Jestem ciekawy jakie są koszty powstania tego tworu bo to, aż wstyd. Cytat:
Cytat:
Co najśmieszniejsze próbuje pouczać mnie koleś, który ogląda mecze Wisły przez intenet... Jeśli dobrze pamiętam to prezentowaleś nam swoje proejtky vlep... skutek był taki że lepiej to przemilczmy. PS. Jeśli chcesz to kontynuować zapraszam na priv. |
Cytat:
To zrób i pokaż, tu na forum :-) |
Cytat:
Również w grafice siedzę od dawna, ale głównie w projektowaniu stron i wiem co mówie. Czy strona się może podobać? Kwestia gustu. A stronka, którą mam w podpisie już od dawna nie działa. Poza tym skąd wiesz, że mecze oglądam? C+ mam, jasnowidz? Z jednym się zgodzę, dyskusja bez celowa. |
Ja w dużej mierze podzielam opinię westersyla. Ta grafika wygląda po prostu okropnie: http://wisla.krakow.pl/_szablony_/pl...rs/headers.gif
Mogło być zdecydowanie lepiej. Niestety strona wpisuje się w klimat stadionu. Szablonowa, prosta, niczym nie zaskakuje Zobaczcie tutaj: http://www.chelseafc.com/ choć i tak lepsza strona Wisłeki niż Interu: http://www.inter.it/aas/hp?L=it Ogółem dosyć słabo to wygląda, lepiej prezentuje się chociażby strona oficjalna Legii. Grafika do wymiany. |
Strona Chelsea moim zdaniem jest gorsza
|
O tym czy nowa strona jest dobra czy nie ocenimy po czasie... Na podstawie częstości i rzetelności newsów (np. dział o MESA itp). Wygląd jak zawsze, czy się podoba czy nie, zależy od gustu, więc nad tym naprawdę nie ma się co rozwodzić... :P
|
Obecna kolorystyka oficjalnej strony to kosmiczna pomyłka!!!!!!
Czerwono-czarną stronę to może sobie robić A.C. Milan. Strona Wisły Kraków powinna być w tonacji czerwono-niebieskiej. |
Cytat:
przperaszam, ale jestem właśnie w innych krajach.... O jaki plakat chodzi? |
Cytat:
|
Cytat:
Na pierwszy rzut oka - strona jest pod względem funkcjonalności zaprojektowana bardzo porządnie ( a co nieco wiem na ten temat ). Porządna, profesjonalna robota. Co do szaty graficznej - to już kwestia gustu i sam mam mieszane uczucia. Myślę, że z czasem wszyscy się przyzwyczaimy. To, co naprawdę się liczy - zawartość i funkcjonalność - będzie i tak najważniejsza. |
dzieki za linki
wszedlem na nową stronę - faktycznie, dla mnie też trochę za dużo czerni. A jak ruszą wszystkie funkcjonalności to bedzie okejka. Co do angielskiego, to nigdy nie docenialem jak ważna jest jego znajomość. Wczesniej wyjeżdżalem na kontrakty do krajów, gdzie wystarczyła znajomość języków, ktore znam zawodowo: francuski, włoski, hiszpański (słabiej), rumuński. Ostatnio firma wysłała mnie na Węgry i tam już mimo mojej znajamości angielskiego miałem problemy. Tylko niewielka część Węgrów znala angielski na tyle, by to nie przeszkadzało. Teraz jestem w Finlandii i tam nawet nie muszę pytać, czy mogę przejść na angielski, po paru kwestiach wyjaśnienia po fińsku, że jestem cudzoziemcem, (albo i bez takich wstepów) zaczynam rozmowę po angielsku i 99% osób rozumie i odpowiada - kasjerki, ekspedientki w sklepach, policja, zwykli murarze i spawacze. Niestety, brakuje mi informacji po angielsku w sklepach i na ulicach. Wyobrażam sobie, że kibice, ktorzy przyjada do Krakowa na euro (jesli będzie) też byliby zadowoleni z obecności w przestrzeni publicznej innego języka niż polski. Dlatego angielska wersja strony o Wiśle być musi na co najmniej równych prawach jak polska. |
Cytat:
W teorii wszystko powinno być ok, ale teoria sobie, a życie sobie. Zawsze dochodzi efekt powidoku przy dużych natężeniu kolorów. Zauważ, że na TWSD granat też jest praktycznie nieobecny - kilka label-i. |
Jako chyba największy przeciwnik tej strony dodam, że czerwone (bordowe) tło i wiele elementów z czerwieni jest nie praktyczne "żre" się to praktycznie ze wszystkim...
Nawet największe kluby u których czerwony kolor jest uznawany jako najważniejsza barwa nie dają tego koloru na tło i nie jest on dominujący. Jak wygląda czytelna i nowoczesna strona dla przykładu podam wam to: http://www.losc.fr/ Jak widać można użyć niebieskiego czerwonego i białego i wygląda to co najmniej dobrze. My używamy bordowego i czarnego co jest po prostu śmieszne. Dla mnie nasza strona nie jest nawet średnia, jest słaba. |
Cytat:
Ważne, że jest dobrze zaprojektowana pod względem funkcjonalności - grafika i tak się opatrzy i za jakiś czas nikt nie będzie zwracał na nią uwagi. |
Cytat:
nasza moim zdaniem ładniejsza, choć się nie znam na grafice zupełnie. |
Oficjalna Wisły bije na głowę ten francuski link, nie wiem dlaczego nagle wszyscy krytykują nowe pomysły działu marketingu, być może krytykowanie dla niektórych jest trendy czy jak tam się teraz na to mówi. Dla mnie strony Wiślackie są czytelne, przejrzyste, i bardzo dobrze wykonane.
|
Takie coś na futbolnecie napisano:
Cytat:
|
Cytat:
|
Czyli mamy:
-10 mln za prawa tel. -3,25 mln za granie w ekstraklasie -3,89 mln za 27 relacji od c+ wychodzi na to , że mamy na+ ok 17mln zł. Dodać do tego trzeba przychody za bilety i wkłady sponsorów i musi wyjść ponad 40mln, żeby zamknął się budżet...czyli się nie zamknie, bo koszty będą większe niż 40 baniek, więc musimy kogoś sprzedać jak co roku, dług u Cupiala rośnie, kibice chcą transferów, a Skorża odstawia cuda i znów MP. Takie rzeczy to tylko w Polsce...wszystko fajnie ale jak długo? Jak Amika teraz odstawi budżet 60mln, Śląsk za dwa lata 80, a my nie wykorzystamy tegorocznej szansy i nie awansujemy do LM, to przyszłość marna. Na miejscu Cupiała ostatni raz sypnął bym groszem na transfery - min. 1,5mln e. I jeśli nie awansujemy do LM to rozglądał bym się za chętnymi i odsprzedał klub. Z takim nastawieniem nie możemy liczyć więcej na cuda. Skorża bez transferów w przyszłym roku nie osiągnie niczego. Musimy wykorzystać tegoroczną szansę . Konkurencja nas dogania. Mamy szansę im odskoczyć albo nas pożrą i max 5 miejsce za rok. Jest trener, stadion się buduje, perspektywa gry w LM realniejsza niż kiedykolwiek...i oddech Amiki i Śląska za plecami. Jeśli nas odstawią to na długą prostą i kilka lat. Nie można do tego dopuścić. Panie Cupiał to ten czas. Czekamy na transfery. |
Bez przesady. 10 mln, a w tym 3,25, 3 89 etc. Ja to tak rozumiem
|
Ciekawe ile bet-at-home wyłoży za mistrza. Swoją drogą coś w tym jest że jest to jedna z nielicznych szans na awans do LM, w następnych sezonach może być znacznie ciężej z powodu Lecha i Śląska... Ale do awansu trzeba wzmocnień a jak wiadomo z tym jest ciężko. Nie zaczęło się jeszcze okno transferowe a już mamy 2 osłabienia (w tym jedno bardzo poważne), nie wiadomo kiedy Garguła wróci do zdrowia i odzyska formę... Jak jeszcze zostanie sprzedany Brożek/Marcelo to już katastrofa.
Btw wie ktoś ile uefa wypłaca kasy za awans do LM/L. Europejskiej? Dają jakąś kase[ile?] za poszczególne wygrane mecze czy trzeba awansować do kolejnej fazy rozgrywek? pzdr EDIT Już znalazłem Cytat:
Ale są to dane z obecnego sezonu a widzę że z roku na rok płacą więcej Inny artykuł, napisany 10.10.2006: "160 000 – tyle euro UEFA płaci za każde remis w fazie grupowej Ligi Mistrzów" (sezon 08/09: 300tys. euro) "320 000 - tyle euro UEFA płaci za zwycięstwo w fazie grupowej LM" (sezon 08/09: 600tys. euro) "1 600 000 – tyle euro UEFA płaci za awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów" (sezon 08/09: 3mln euro) "2 000 000 – tyle euro można zarobić przegrywając wszystkie sześć spotkań w fazie grupowej Ligi Mistrzów" (sezon 08/09: 2,4mln euro) |
Ja mam pytanie czy Wisełka ma jakieś długi? Jeżeli tak to ile i ile ma na +
|
Rusko i innego gwiazdy Ekstraklasy.SA na wp chwalą się jaki świetny kontrakt podpisali na prawa telewizyjne.
Wyjdzie na to że za Mimstrzostwo wisła dostanei od E.SA 12 mln zł. ok 10 mln za transmisje, i 2 mln jako nagroda za mistrzostwo. Dla porównania zesłoroczny mistrz dostawał za transmisje ok 4-4,5 mln zł. Więc powinno to pokryć różnice spowodowane graniem na obczyźnie. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kluczowe zdanie. Jakiś debil nie chce zrozumieć że Cupiał nie kupił Wisły dla "polskiego kibica" tylko dla satysfakcji swojej i kibiców Wisły. Mamy prawo mieć głęboko w dupie co 'polski kibic' z jakiejś Pipidówy Większej sądzi o tym co Wisła gra w europejskich pucharach, bo Wisła nie jest dla niego - jest dla nas. Oczywiście wg niego lepiej zainwestować 5 mln euro, odpaść pechowo albo wylosować Barcelonę i spaść do drugiej ligi. A nasze miejsce niech zajmie Lech albo Legia - co to polskiego kibica obchodzi. Chwd takim kretynom. W ogóle zaczyna się - przez najbliższy miesiąc będziemy czytać w prasie że tytuł MP to nic, liczy się tylko mityczny awans do LM. Najsmutniejsze że pewnie niektórym z nas popsuje to zasłużoną radość z mistrzostwa Polski (tfu, tfu, bo oczywiście mecz ze Śląskiem jeszcze przed nami). |
Cytat:
Dziękować Bednarzowi i Skorży, że jesteśmy w aktualnej pozycji, bo mając takiego Trzeciaka walczylibyśmy o utrzymanie. |
Cytat:
muszę przyznać że pomimo ograniczonych możliwości finansowych Bednarz działa całkiem solidnie, bez szaleństwa. |
Cytuje Onet.pl
Ekstraklasa: gra o wielką kasę Cytat:
|
|
Wie ktoś ile konkretnie się płaci za mecze w LM (wygrana/remis), a ile to będzie w LE??
|
Nie wiem czy ktoś na forum o tym wspomniał ale szperając teraz w sieci dotarłem do informacji iż w marcu tego roku, bukmacher Bet at Home sprzedał większość swoich akcji spółce Mangas Gaming.
W czym rzecz. Mangas Gaming jest spółką holdingową działającą w sektorze e-gamingu, elektronicznych zakładów sportowych i kasyn etc. W 2008r MG kupiło BetClick a niewiele później co już mniej dla nas istotne Expekt. |
Cytat:
|
Mysle,że na przestrzeni kilku lat jeszcze Sląsk nas wyprzedzi pod względem finansowym :) No chyba,że coś się zmieni,Wisła awansuje do LM i tak juz bedzie rok w rok :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl