Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w Pucharze Polski 2010/2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7567)

PANDEM0NIUM 01.03.2011 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1058354)
Ale chodzi mi o dzisiejszy mecz w którym Mały ani razy dobrze nie dośrodkował z rożnego. Czasami to lepiej mu wychodzi ale dzisiaj to była masakra .

Wiem co masz na myśli ale ty nie wiesz o co mi chodzi. Mianowicie o to że Patryk Małecki męczy nas kibiców i przy okazji partnerów z drużyny swoimi zabójczymi balonikami wykonywanymi jako rzuty rożne (lub wolne) już od dwóch sezonów. Korzyści z tego nie ma żadnej za to śmiechu co nie miara. Męczy nas tak i męczy, męczy i męczy i końca tych męczarni nie widac. Miałem nadzieje że jak Guła przyjdzie to będziemy mieli problem z głowy ale jaki koń jest każdy widzi. Ostatnia moja nadzieja w Meliksonie ale widzę że to bardziej szybkościowiec opierający się na przyśpieszeniu i grze na jeden kontakt niż jakiś wielki technik z dobrze ułożoną stopą. Cóż... chyba nas jeszcze troche Patryk pomęczy :D

TymonPRO 01.03.2011 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1058445)
Doswiadczony obronca, wielokrotny reprezentant bardzo dobrego pilkarsko kraju, nie ma prawa popelniac dziecinnych bledow i to tylu. I z Arka i z Podbeskidziem, ktore zadnym dobrym zespolem nie sa. Moze zdarzyc sie raz - ok. Ale nie non stop.

To powiedz mi ile meczy oficjalnych zagrał Jaliens?? Na moje oko każdy piłkarz po transferze potrzebuje choć odrobinę czasu na zgranie

mic 01.03.2011 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1058452)
To powiedz mi ile meczy oficjalnych zagrał Jaliens?? Na moje oko każdy piłkarz po transferze potrzebuje choć odrobinę czasu na zgranie

Dwa. I w obu albo zle trafil w pilke, albo zle ja przyjal, albo zagapil sie i napastnik mu uciekl. Zeby nie popelniac takich bledow nie trzeba sie zgrywac z druzyna i nie trzeba rozegrac paru(nastu) meczow. To sa podstawy. Nie wspomne juz o glupich stratach przy wyprowadzaniu pilki i bezmyslnych zagraniach. Chociaz to ostatnie mozna wytlumaczyc brakiem zgrania z druzyna (ale przeciez mial caly okres przygotowawczy) ale i tka bardzo na sile

vip2008 01.03.2011 23:10

idźcie chłopcy spać i nie stresujcie się tak.wypalcie wszystkie papierosy, wypijcie co macie wypić..jak możecie po kilku spotkaniach oceniać zawodników...po 1,5 miesiącu podsumujecie i wtedy będzie można mówić czy Maskant to stwórca czy drugi Bakero..nie napinajcie się tak .czasami lepiej jest coś przemilczeć np dzisiejszą Ich grę..pozdrawiam

murray 01.03.2011 23:12

Jeden mecz na rundę musi być słaby. Mam nadzieję, że limit wyczerpany.
Jeszcze mogę tylko powiedzieć, że poziom piachu, który zaprezentowała nasza drużyna przewyższał wydmy na Saharze.

PS. No i czemu Żurawskiemu piłka odskakuje zawsze na metr do góry?

zordon 01.03.2011 23:12

Ja mam tylko nadzieję, że fakt zagrania całego meczu przez Żurawskiego miał tylko przesądzić o jego (nie)przydatności do zespołu. Pełen szacunek dla Maćka za to co zrobił dla klubu, ale nie powinien blokować młodszym piłkarzom miejsca w składzie. Niech klub zaproponuje mu posadę trenera młodzieży bo ciężko się ogląda jego grę

Kryniu 01.03.2011 23:12

Mam takie pytanie. Jak z wyjazdem do Bielska(tzn bilety itp). Nie popuszczę, muszę jechać.

karas1983 01.03.2011 23:12

Ten mecz miał swoje plusy a mianowicie uwidocznił, że Gargule i niestety Żurawskiemu trzeba podziękować...Sobolowi też. Nie te lata...

Mam nadzieję, że nasz Trener też to dostrzegł...

TymonPRO 01.03.2011 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1058454)
Dwa. I w obu albo zle trafil w pilke, albo zle ja przyjal, albo zagapil sie i napastnik mu uciekl. Zeby nie popelniac takich bledow nie trzeba sie zgrywac z druzyna i nie trzeba rozegrac paru(nastu) meczow. To sa podstawy. Nie wspomne juz o glupich stratach przy wyprowadzaniu pilki i bezmyslnych zagraniach. Chociaz to ostatnie mozna wytlumaczyc brakiem zgrania z druzyna (ale przeciez mial caly okres przygotowawczy) ale i tka bardzo na sile

A nie uważasz że to była lekcewaga całego zespołu?? Ja uważam że raczej Jaliens tak by w meczu z lepszym rywalem nie grał,zresztą nie tylko on,wiem że próbuje ich tu usprawiedliwiać ale myśle że te czynniki mają wpływ a już lekcewaga rywala to napewno

skeba 01.03.2011 23:14

Jest jeszcze szansa na awans, przecież pauzować będzie ich czołowa postać - Ziajka...
W tym należy upatrywać szansę na sukces...... o k...a

westersyl 01.03.2011 23:15

Panowie to nie gra Jaliensa była tutaj problemem, który starał się grać w piłkę w przeciwieństwie do Bunozy, to że popełnił nie wiem może z 2 błędy kiedy raz dał się ograć przy lini i raz źle obliczył kozioł nie czyni z niego sprawcy tej porażki. Wypominanie mu już meczu z Arką w którym zagrał conajmniej dobrze to szukanie kozła ofiarnego.
Generalnie problemem była gra Bunozy, oraz gra ofensywna, przede wszystkim tragiczny mecz Garguły nie wiem czy on miał jakieś jedno zagranie dobre w tym meczu. Widać było brak napastnika bo Maciek grał słabo.
Słabo wyglądał również Sobol, brak w Wilka w składzie to skrzywdzenie tego chłopaka po tym co zagrał w Gdyni, chyba, że Robert planował go wystawić w Piątek.
Nie dramatyzujmy jestem przekonany że ta drużna będzie wyglądać zupełnie inaczej jak do podstawowej jedenastki wróci Genkov, Cikosz, Jaliens zagra na swojej naturalnej pozycji, oraz Melikson. Mile widzina również Wilk w miejsce Sobola.

Źuraw był naszym jedyny napastkiem czy on oddał chociaż strzał na bramkę ? Wiem że spartolił jedną sytuację gdzie nie trafił w piłkę głową po dośrodkowaniu Kirma.

Marwell 01.03.2011 23:15

Popieram. Spać i nie napinać się.
Przebudowa drużyny wymaga czasu.

johny96 01.03.2011 23:16

My kibice pomożemy !
Chłopaki w Bielsku ich rozjadą ! Mówię Wam. A, co do meczu. Nie komentujmy, jak zwykle z takimi ogórkami rozluźnienie na maxa. Napastnika to my nie mamy, przynajmniej rezerwowego.

Teqcontroller 01.03.2011 23:17

Na uspokojenie http://www.youtube.com/watch?v=FmGRK9fx7VU

Sensej 01.03.2011 23:18

Żuraw Żuraw Żuraw władca muraw tyle w temacie.

Łobo sfalujecie mnie bo nie umiem grać tak na ps.

WioReXXX 01.03.2011 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1058454)

Jak zazwyczaj twoje wpisy są rozważne i najczęściej się z tobą zgadzam, tak chyba za bardzo dramatyzujesz.
http://www.youtube.com/watch?v=UGLt_...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-k8JHvliRRg
To tak na szybko. Jaliens może i okaże się nieudanym transferem, choć mam przeczucie, że nie, ale jakiekolwiek wyrokowanie jest teraz bez sensu. Poczekajmy.

Jeżeli chodzi o mecz to oprócz Pareiko, Chaveza, Siwakowa i Meliksona nikt nie grał w piłkę, tylko kopał się po czole. Wystarczyły 2, 3 szybsze podania, a Podbeskidzie kompletnie się już gubiło. Kompletne zlekceważenie rywala i chęć wygrania go na stojąco. Dobrze, że taki mecz zdarzył się w PP, bo tu można to jeszcze naprawić- w lidze jest o to o wiele trudniej.

TymonPRO 01.03.2011 23:19

Na rozluźnienie
:)

http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-DTf-oQ

pawelwislak 01.03.2011 23:20

Prawda jest taka że ten mecz pokazał do czego się nadaje Magic z Gułą a mianowicie do tarcia chrzanu. Poziomu Sivakova nie komentuje bo może się jeszcze nie zaaklimatyzował ale wolałbym zobaczyć Wilka zamiast niego. Proszę tylko o jedno ja już nie chce oglądać EX-władcy muraw w meczach o stawkę...

PANDEM0NIUM 01.03.2011 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1058467)
Panowie to nie gra Jaliensa była tutaj problemem, który starał się grać w piłkę w przeciwieństwie do Bunozy, to że popełnił nie wiem może z 2 błędy kiedy raz dał się ograć przy lini i raz źle obliczył kozioł nie czyni z niego sprawcy tej porażki. Wypominanie mu już meczu z Arką w którym zagrał conajmniej dobrze to szukanie kozła ofiarnego.
Generalnie problemem była gra Bunozy, oraz gra ofensywna, przede wszystkim tragiczny mecz Garguły nie wiem czy on miał jakieś jedno zagranie dobre w tym meczu. Widać było brak napastnika bo Maciek grał słabo.
Słabo wyglądał również Sobol, brak w Wilka w składzie to skrzywdzenie tego chłopaka po tym co zagrał w Gdyni, chyba, że Robert planował go wystawić w Piątek.
Nie dramatyzujmy jestem przekonany że ta drużna będzie wyglądać zupełnie inaczej jak do podstawowej jedenastki wróci Genkov, Cikosz, Jaliens zagra na swojej naturalnej pozycji, oraz Melikson. Mile widzina również Wilk w miejsce Sobola.

Źuraw był naszym jedyny napastkiem czy on oddał chociaż strzał na bramkę ? Wiem że spartolił jedną sytuację gdzie nie trafił w piłkę głową po dośrodkowaniu Kirma.

A co dzisiaj pomógłby Cikos? Melex miał 25 minut i pokazał dwie rzeczy przez ten czas. Jedno dynamiczne wejście po którym przeciwnik złapał kartkę i niedbale wykonany rzut wolny.

Teqcontroller 01.03.2011 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1058475)

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Grzadq 01.03.2011 23:23

Podoba mi się reakcja Maaskanta po meczu. 99% polskich trenerów powiedziałoby coś w stylu "przegraliśmy pechowo, mieliśmy swoje szanse". On prosto z mostu wali co i jak, za to u mnie duuży +.

Mecz trochę "chujnia", jeśli rozumiecie co mam na myśli. Na trybunach pustki, strasznie zimno, słąba gra kopaczy, zły wynik, nawet doping (zwłaszcza 1 połowa!) mocno średni. Oby w piątek było lepiej.

mr_kwolf 01.03.2011 23:24

Proszę, jednak nie jesteśmy tacy "zajebiści" jak nas Mielcarski rozpisał w Canal+? Jak pisałem żeby tonować nastrój to tutaj było istne pompowanie balonika rodem z Poznania. Ciekawe co na to osoby, które się śmiały z kibica Podbeskidzia, który napisał że jadą po wygraną. Czy potrafią chociaż go przeprosić czy dalej będą zgrywać kozaków.

Oldpara 01.03.2011 23:24

Ale k..urw.a zmarzłem....

Najgoręcej mi się zrobiło, jak grzebiąc z nudów w telefonie przeczytałem post chyba WiślakaMyślenice w tym topicu: "Jestetm tu obcy i nic co obce nie jest mi obce" :D Dzięki stary, rozgrzałeś mnie na 10 minut :)

Wracając do meczu:
- jakieś pytania w sprawie grzejących ławę Polaków - Garguły, Żurawskiego i niestety Sobola?
- Kew Jaliens będzie chyba jedynym nabytkiem z aktualnego zaciągu, który będzie grzać ławę. Już za Arką nie błyszczał a teraz tragedia, na podwórku nie można się dak dawać ogrywać.

Widać, że przebudowa drużyny jest w samym środku - z Arką wyszło 5 nowych piłkarzy, a powinniśmy kupić następnych 5, bo to co mamy woła o pomstę do nieba. Nie wiem...może Gargułe trzeba gdzieś wypożyczyć - np. do GKS, Ruchu czy do Śląska gdzie go Orest odbuduje, bo teraz żal go nawet na ławie trzymać, bo Jirask 10 razy lepszy.

Gratulacje dla Podbeskidzia - grali fajną piłkę :)

tommiyacht 01.03.2011 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1058351)

Kuzwa 14 lat czekam na zwyciestwo Legii na R22, a tu przyjezdza Podbeskidzie i ot tak jak gdyby nigdy nic sobie wygrywa... :foch:

jesli liczyć nie tylko lige to chyba nie było aż tak dawno. Któraś faza pucharowa PE, dostalismy 0-1 po bramce Grzelaka

Grisza1 01.03.2011 23:29

No po tym meczu to Wisła będzie przepraszać Piechniczka hehehe :D:D:D

FraMat 01.03.2011 23:31

jedno jest pewne: Garguła, Żurawski, a nawet Sobol nie beda już umierać za Wisłę. Przykre.

A co najprzykrzejsze, niektorzy "fachowcy" sugerują grę na buka

killzone 01.03.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1058485)
jesli liczyć nie tylko lige to chyba nie było aż tak dawno. Któraś faza pucharowa PE, dostalismy 0-1 po bramce Grzelaka

Puchar pasztetowej sie nie liczy :foch: Czuje sie zniesmaczony tym wynikiem :foch:

FLI 01.03.2011 23:33

O meczu można powiedzieć że się odbył. W sumie lepiej że z takim Podbeskidziem zaliczyliśmy wtopę w Pucharze, jakieś wnioski z tego Robert na pewno wyciągnie. Runda się zaczyna, mam nadzieję że Wisła pojedzie z Ruchem.

Tylko Wisła!

AYALA 01.03.2011 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1058489)
jedno jest pewne: Garguła, Żurawski, a nawet Sobol nie beda już umierać za Wisłę. Przykre.

czasu sie nie oszuka,lata lecą.Licze że z Ruchem zagra Wilk od początku.

RAFi89 01.03.2011 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1058481)
Podoba mi się reakcja Maaskanta po meczu. 99% polskich trenerów powiedziałoby coś w stylu "przegraliśmy pechowo, mieliśmy swoje szanse". On prosto z mostu wali co i jak, za to u mnie duuży +.

A co miał powiedzieć, po jego reakcjach widać było że jest wkurzony na maxa. W tym sezonie były mecze gdzie graliśmy słabo ale trenera w takim nastroju to przy linii jeszcze nie widziałem.
Zlekceważyli sprawę i taka prawda, nie ma co oceniać zawodników bo oprócz Pareiko który zagrał na poziomie reszta zagrała słabo albo tragicznie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl