![]() |
Cytat:
Keita nie szedł za nim - wpada na truchtającego Kakę, podczas gdy piłka była 20 metrów dalej. Rozumiem, że przez "przypadek". Kaka nie walnął go w twarz, tylko odepchnął ręką, Keita zachował się jak Rivaldo w meczu z Turcją. Został pchnięty w bark, a trzymał się za twarz. Natomiast Kaka mógł wylecieć za pierwszą sytuację, co już pisałem wcześniej. W tym jednak przede wszystkim wina sędziego - symulowanie brutalnych fauli zaczęło się po wycięciu Elano i Bastosa. To, że Tiote dograł mecz do końca to pańskie jaja. Cud, że Elano nie skończył jak Wasilewski, sytuacja bardzo podobna. |
Nie wiem gdzie wy widzieliście słuszne kartki dla Kaki. Jak miałem sentyment do WKS to po tym meczu go kompletnie straciłem. Błąd przy bramce Fabiano ok, być może i wypaczył wynik, ale to co robili potem gracze z Afryki to czyste chamstwo. Wchodzenie prosto w nogi, prowokacje, jawna symulacja przy drugiej kartce dla Kaki. WKS straciło wszystko w moich oczach po tym meczu.
|
Cytat:
O aktorzeniu w kwestii walnięcia w twarz pisałam. Pojawią się jakieś video to sobie obejrzymy :) Zdania nie zmienię, Kaka wyleciał słusznie. |
Sędzia zmiażdżył rozmową z Fabiano jak pokazywał ze zagrał ręką :D
A cała wojna zaczęła się od tego ze nie dał czerwonej za faul na Elano. Natomiast kartki dla Kaki uważam za słuszne, wiadome gość z Wybrzeża "trochę przyaktorzył ale uderzenie było" Brazylia się rozkręca tak poza tym, bo tym jak z Koreą zagrali na 50% dziś widać było dobrą grę na początku super odbiory, ataki w pierwszej części I połowy, bo po golu WKS przestał grać w piłkę, w ogóle przestał cokolwiek robić |
Nie wiem gdzie niektórzy widzą czerwoną kartkę dla Kaki, chyba inny mecz oglądaliście.
To nie są szachy. |
Uważam że wszystkie "czarne" reprezentacje powinny odpaść - Francja już się podporzadkowuje:)
|
Cytat:
|
To na zakończenie dnia się pytam kiedy się k..wa końcu wezmą za Włochów.
Bo to przechodzi ludzkie pojęcie - krzywdzą masowo większość drużyn, które grają przeciwko nim. Dzisiejszy karny to już w ogóle woła o pomstę do nieba. |
Cytat:
|
Cytat:
|
to ja mam takie pytanie. po jakiego grzyba Keita biegł na Kake ? mysłał że go przeniknie czy co ? Dla mnie Keita chciał sprowokować ten faul i tyle.
|
atak na Elano - http://www.youtube.com/watch?v=z39TO...layer_embedded
Kaka - http://www.youtube.com/watch?v=iOOXwSPXDjU siatkówka Fabiano - http://rutube.ru/tracks/3345431.html...&bmstart=22454 |
Ok zmieniam zdanie w jednej kwestii - Keita biegł :) reszta mojej opinii pozostaje niezmieniona.
|
Co do Kaki. Nie wiemy za co ta zolta kartka. Czy za kontakt z zawodnikiem czy jakies pozniejsze uwage do sedziego/ przepychanki, a te byly dosc intensywne. Poza tym zawodnik WKS nie patrzy gdzie biegnie, patrzy do tylu, nie widzi Kaki, a Brazylijczyk jego tak i wystawia lokiec. Afrykaniec w twarz lokciem nie dostal, ale sila rozpedu wpadl na bark i musnelo go w twarz. Kartka zasluzona moim zdaniem za sam faul, juz nawet nie biorac pod uwage ewentualnych nastepnych przypychanek/ pyskowek.
|
Tak sobie mysle ze jakby druzyny z Afryki bardziej stanowily "całosć" a nie tylko znane nazwiska to juz dawno osiagnely by duzy sukces.Na razie nikt nie potrafi jakos poskladac ich tak zeby ta maszynka wygrywała ,bo oni potencjał maja niesamowity.
Dlaczego np taki Egipt wygrywa w ostatnim czasie Puchar Narodow Afryki??Bo oni maja zespol a nie gwiazdy,a w przypdaku Nigerii,Kameruny,Ghany,czy WKS jest odwrotnie.Dlatego Egipt mam wrazenie ze na takim turnieju pokazal by sie duuzo lepiej .-z druzn z tego kontynetu(na dzis ) |
Cytat:
http://www.worldcupblog.org/world-cu...-deserved.html Ta ręka trzymająca za niebieską koszulkę naprawdę należy do piłkarza Nowej Zelandii. Co do płaczliwości i draństwa Włochów masz rację. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a tak ładnie w pierwszej połowie szło Koreańczykom z Północy, a teraz przegrywaja już 7-0 ałaaa, jeszcze ich wielki wódz poraz pierwszy puścil mieszkanocom transmisje na zywo
w pierwszej połowie w ofensywie dosyc pokazali sie , w drugiej cos sie pogubili |
Szkoda Korei, z Brazylią zagrali dobry football.
|
Ja włączyłem TV dopiero 2 minuty przed drugą bramką, miałem tylko zobaczyć na wynik, ale coś mnie przyciągnęło, zostałem i zobaczyłem....6 bramek :)
No to raczej Wybrzeże odpadło, wątpię żeby strzelili Korei multum bramek... |
i tak pewnie portugalia odpadnia w 1/8, to że z korea wygrała aż tak wysoko nic nie znaczy, są na 105 miejscu haha:D:D
|
szkoda mi pilkarzy Korei mam nadzieje ze uciekna z mistrzostw i wybiora wolnosc bo po powrocie do "domu" raczej czeka ich oboz pracy niestety!
|
Cytat:
Ich poziom (co pokazują świetnie te mistrzostwa) jest z pewnością dużo większy. Maja pecha, że trafili do grupy śmierci. W rywalizacji np z USA, Anglią (zwłaszcza przy ich formie na mundialu) i Słowenią myślę, że mogliby pokusić się o awans. A w to, że obecnie klepneliby Polskę jestem niemal pewien :) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl