Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

LeszekABG 10.06.2010 20:12

Xpand xtreme pump. Proszę o kontakt kogoś kto używał.

PAWEL NEWB 11.06.2010 10:23

Można ćwiczyć na siłowni ze zlamanymi żebrami?

PrawdziwośćDlaGry 14.06.2010 22:02

trec lipo x pack.
stosował ktoś?
jaki cykl trzeba zrobić (niby jest napisane że 4-6tyg) czyli mniej więcej jedno opakowanie.
jeśli ktoś wsuwał ten spalacz to mógłby opisać efekty itd.
jeśli chodzi o mnie to 190cm, 98kg (stanowczo za dużo tłuszczyku i dlatego chciałbym się go szybko pozbyć żeby móc budować masę mięsniową) ;)
inne odżywki jakie narzazie stosuję to gainerek + no shotgun (booster przedtreningowy) i do tego wit. B12 na poprawę krążenia. z góry dzięki za odpowiedź.

@up. ze złamanymi żebrami to chyba ciężko. możesz się tylko bardziej uszkodzić i ból niesamowity.
ja z pękniętymi 2 żebrami poszedłem na siłkę to wyszedłem z niej szybciej niż wszedłem i mało co nie zesrałem się z bólu przy 1 ćwiczeniu.

Guciu 14.06.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeszekABG (Post 911998)
Xpand xtreme pump. Proszę o kontakt kogoś kto używał.

Fajna pompa, sa wyniki.. z tymze razem z kre-alkalinem cykl w moim wypadku:>

Lewy'88 16.06.2010 10:42

PrawdziwośćDlaGry
są spalacze, które zbierają lepsze opinie od tego treca, ale to nie ma raczej dużego znaczenia, przy redukcji spalacz jest tylko dodatkiem tu najważniejsze jest odpowiednie żywienie. Unikaj węglowodanów o niskim IG, dobre tłuszcze w diecie (prozdrowotne omega 3) i bardzo ważne jest białko, żeby razem z tłuszczem nie leciały mięśnie, witaminy, cynk magnez itd. unikaj cukrów prostych. Do tego jak masz kasę kup aminokwasy BCAA, to bdb dodatek do spalacza. Jak będziesz się tego pilnować i dobrze ćwiczyć, to szybko powinien fat polecieć. Gainer przy redukcji raczej out ;)

TSW Fanatyk 24.06.2010 11:10

Po ostatnim treningu odczuwam ból w nadgarstku przy przekręcaniu pieści w prawo i w lewo. Czy to może być zwykłe nadwyrężenie? Lioton i usztywnienie wystarczą? Bo jak pójdę z tym do lekarza to będzie jak zwykle....
Zrobić przerwę w treningach?Na ile?

Kamil_mchw 24.06.2010 12:03

przy ćwiczeniu na przedramię po kilku ruchach zaczyna boleć mnie lewa ręka... jakby coś mnie tam paliło... :/
http://www.sterydynet.pl/files/treni...dramiona-1.jpg ,- takie ćw. rózne albo hantelkami, albo sztangą.
prawą mogę zrobić 4 serie po 30 powtórzeń, a lewa wytrzymuje tylko kilka :/
ocb??
a ćw. już regularnie od 5 miesięcy i nigdy nie miałem problemów z przedramieniem.

PatRIOTS 24.06.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 919748)
Po ostatnim treningu odczuwam ból w nadgarstku przy przekręcaniu pieści w prawo i w lewo. Czy to może być zwykłe nadwyrężenie? Lioton i usztywnienie wystarczą? Bo jak pójdę z tym do lekarza to będzie jak zwykle....
Zrobić przerwę w treningach?Na ile?

Po pierwsze nie zapominaj o rozgrzewce nadgarstków (jak i całej ręki). Zakup sobie rękawiczki z usztywnieniem (np. Olimpu za bodajże 25 zł).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 919798)
przy ćwiczeniu na przedramię po kilku ruchach zaczyna boleć mnie lewa ręka... jakby coś mnie tam paliło... :/
http://www.sterydynet.pl/files/treni...dramiona-1.jpg ,- takie ćw. rózne albo hantelkami, albo sztangą.
prawą mogę zrobić 4 serie po 30 powtórzeń, a lewa wytrzymuje tylko kilka :/
ocb??
a ćw. już regularnie od 5 miesięcy i nigdy nie miałem problemów z przedramieniem.

Ciało ludzkie nie jest symetryczne, i jeżeli jesteś praworęczny (a wnioskuję że tak) to można powiedzieć że jest to normalne.
Proponowałbym nie robić tego ćwiczenia hantlami tylko samą szntangą. Po trenignu 2 serie po 25 powtórzeń i będzie coraz lepiej ;)

Kamil_mchw 25.06.2010 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PatRIOTS (Post 920322)
Ciało ludzkie nie jest symetryczne, i jeżeli jesteś praworęczny (a wnioskuję że tak) to można powiedzieć że jest to normalne.
Proponowałbym nie robić tego ćwiczenia hantlami tylko samą szntangą. Po trenignu 2 serie po 25 powtórzeń i będzie coraz lepiej ;)

zaczynałem od samej sztangi... później robiłem hantlami, ostatnio znowu sztangą. ponad pół roku tak już ćwiczę i dopiero kilka dni temu mnie zaczęło boleć... a raczej palić, piec... i dokładniej nie chodzi o mięsień tylko o ścięgno... smaruje maściami w domu i jak jestem na siłowni to znowu to samo...

~SKWARU~ 25.06.2010 16:37

Kamil_mchw , ból odczuwasz w nadgarstku czy raczej mięśnie/scięgna przedramion ?
Co ile ćwiczysz przedramię ? Może to po prostu wina przetrenowania ? Jeżeli czujesz ból nadal to polecam odpuścić na jakiś czas tą partie pozdro.

Kamil_mchw 13.07.2010 19:54

sorry że dopiero teraz ale ścięgna/ mięśnie przedramion...
przedramię ćw. od momentu jak zacząłem chodzić na siłkę... kilka lat :]
ćw. raz w tyg. 2 ćwiczenia po 4 serie... no i oczywiście przedramię również pracuje w większości ćwiczeń na biceps i coś tam jeszcze...
ścięgna dalej pieką... nie wiem co jest nie tak:/

ps. coś na rozstępy?? wiem, było wyżej ale zią który się pytał nie uzyskał konkretnej odp.

Lewy'88 17.07.2010 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lewy'88 (Post 905942)
Wcisa Nh maści z mocznikiem ponoć są skuteczne ;)

FevPL-dermatolodzy gówno przepisują zazwyczaj, żebyś miał dobrą maść od nich musiałbyś już mieć za sobą którąś wizytę, bo zawszę na początku shity przepisują, dopiero jak później idziesz po raz enty i mówisz że nie działa, to przepisują coś lepszego. Kumpel dawno temu brał maść Hasceral i bardzo sobie chwalił, ale nie pamiętam niestety czy ona nie była na receptę

pisałem wyżej ;)

PaluchTSW 18.07.2010 17:15

Witam, mam pare pytan...

189 cm , 80kg

Dostałem ostatnio białko http://allegro.pl/item1147875819_up_...a_bcaa_pl.html. Nie mam czasu chodzić na siłkę, chciałem popracować w domu bez sprzętu (pompki, brzuch, hantle).

Na opakowaniu napisane jest że należy 4 miarki rozpuścić w 0,5l mleka i pić 2x dziennie. I teraz, czy moge zastosować inne dawkowanie? czy ktoś mógłby mi jakiś trening (nie morderczy) rozpisać z lżejszym dawkowaniem, bo te 4 miarki na 0,5l to jest masakra, ostatnio pol nocy umieralem i mialem temperature po tym :) zależy mi tylko na klatce , brzuchu i łapach. Jakby mógł mi ktoś napisać jak moge to pić i przy jakim treningu to byłbym wdzięczny. Zależy mi żeby przybrać troche masy i poprawić klate i rece.

QBAS 18.07.2010 17:35

Przyznaję, że sprawdzałem tematu ale mam nadzieję, że się nie powtarzam :)

Szukam siłowni w przystępnej cenie w okolicy Bronowic, Krowodrzy, Prądnika Białego. Interesuje mnie sama siłka, bez fitnesowania się czy innych pilatesów :]

PaluchTSW 19.07.2010 17:07

podbijam moje pytanie

Kaszalot 19.07.2010 17:24

dwie duze miarki z dwoma szklankami mleka po treningu

generalnie trudno mowic o "dawnkowaniu" gainerow gdyz one maja za zadanie uzupelniac niedobory w diecie

pan Dudi 19.07.2010 17:29

To ja tylko dodam od siebie, że jeśli:

Cytat:

zależy mi tylko na klatce , brzuchu i łapach.
i tylko na tym się skupisz, to po roku- dwóch dobrego treningu będziesz wyglądał jak pokraka. Tak Ci zależy na tym, żeby nie ćwiczyć pleców? (bo barki przy całej reszcie i tak coś podziałają) To nie takie trudne- wystarczy drążek, bo przy Twojej wadze nie powinieneś mieć problemów z podniesieniem się kilka razy. Jak już nie dasz rady, to odpocznij chwilę i znowu się podnieś kilka razy i tak dalej. Mięśnie pleców nawet nie tyle, że są bardzo ważne, to zajebiście wyglądają, jak są dobrze zrobione. Zastanów się nad tym.

Już nawet nie mówiąc o nogach i przysiadach i spięciach łydek. :/

Lysy 19.07.2010 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PaluchTSW (Post 937743)
Witam, mam pare pytan...

(...)

czy ktoś mógłby mi jakiś trening (nie morderczy) rozpisać z lżejszym dawkowaniem, bo te 4 miarki na 0,5l to jest masakra, ostatnio pol nocy umieralem i mialem temperature po tym :)

Kolego, zakupiłeś GAINER - czyli nic innego jak jedzenie w proszku (odpowiednio dobrane, zbilansowane, aczkolwiek w dalszym ciągu jedzenie) . Po tym głowa nie boli, co najwyżej można mieć problemy żołądkowo/gastryczne gdy kupi się produkt slaby jakościowo, lub gdy jest się uczulonym na jakiś ze składników.

Nie ma również czegoś takiego jak przedawkowanie gainera. To tak jakbyś zamiast obfitego obiadu , zjadł go dwie porcje :) A tak przy okazji zazdroszczę, bo z chęcią bym napił się takiego zimnego gainterka teraz :D
Przyczyny bólu głowy szukaj gdzie indziej, może te upały, może jakiegoś mocniejszego trunka walnąłeś, lub piwko na upale ?;)

Odnośnie drugiej części dotyczącej treningów domu. Ekspertem nie jestem, ale na 99% nie osiągniesz zamierzonych efektów ćwicząc bez sprzętu. Ćwicząc w domu (bez sprzętu) możesz poprawić kondycje, wydolność, delikatnie porzeźbić mięśnie, ale nie sprawisz by one urosły nawet wspomagając się najlepszymi odżywkami.

Poczytaj o treningu w domu w tym temacie:
http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_...2-t359947.html

Jery 19.07.2010 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 933868)
sorry że dopiero teraz ale ścięgna/ mięśnie przedramion...
przedramię ćw. od momentu jak zacząłem chodzić na siłkę... kilka lat :]
ćw. raz w tyg. 2 ćwiczenia po 4 serie... no i oczywiście przedramię również pracuje w większości ćwiczeń na biceps i coś tam jeszcze...
ścięgna dalej pieką... nie wiem co jest nie tak:/

ps. coś na rozstępy?? wiem, było wyżej ale zią który się pytał nie uzyskał konkretnej odp.

Zmień gryf na łamany. Mi pomogło :)

Lysy 19.07.2010 18:47

@Kamil_mchw

Również uważam, że zmiana gryfu na łamany może pomóc, z tym, że niekoniecznie problemu szukaj przy robieniu przedramienia. U mnie na ten przykład, problem leżał przy uginaniu ramion ze sztangą prostą (bicepsie) - ustąpił gdy zamieniłem ją na sztangę łamana. Natomiast przedramię od zawsze ćwiczyłem sztangą prostą (czy to nachwytem , czy też podchwytem) na ławce i nigdy nie miałem z nim problemów.

Jery 19.07.2010 18:49

Dokładnie jak mówi Łysy, mnie bolało na 99% od bicepsa.

Kamil_mchw 19.07.2010 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 938593)
Zmień gryf na łamany. Mi pomogło :)

zawsze na łamanej robiłem... to może mi pomoże jak zmienię na prostą... ;]

Lysy 19.07.2010 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 938604)
zawsze na łamanej robiłem... to może mi pomoże jak zmienię na prostą... ;]

Ja obstawiam, że to nie rozwiąże problemów ;) Sztangi skośne są generalnie tak wyprofilowane , by zbytnio nie nadwyrężać przedramienia/nadgarstków podczas jej podnoszenia. Sam musisz dość do tego w którym ćwiczeniu wyginasz nienaturalnie nadgarstek :) Nawet w głupim wyciskaniu sztangi na ławce można poprzez zbyt szeroki chwyt nadwyrężać ścięgna. Próbowałeś farmakologii? Wiem , że Fastum skutecznie redukował ból.

PatRIOTS 19.07.2010 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 937751)
Przyznaję, że sprawdzałem tematu ale mam nadzieję, że się nie powtarzam :)

Szukam siłowni w przystępnej cenie w okolicy Bronowic, Krowodrzy, Prądnika Białego. Interesuje mnie sama siłka, bez fitnesowania się czy innych pilatesów :]

Zum na PB, koło basenu Clepardia - cena 60 zł za miesiąc.

PaluchTSW 20.07.2010 00:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 938559)
Kolego, zakupiłeś GAINER - czyli nic innego jak jedzenie w proszku (odpowiednio dobrane, zbilansowane, aczkolwiek w dalszym ciągu jedzenie) . Po tym głowa nie boli, co najwyżej można mieć problemy żołądkowo/gastryczne gdy kupi się produkt slaby jakościowo, lub gdy jest się uczulonym na jakiś ze składników.

Nie ma również czegoś takiego jak przedawkowanie gainera. To tak jakbyś zamiast obfitego obiadu , zjadł go dwie porcje :) A tak przy okazji zazdroszczę, bo z chęcią bym napił się takiego zimnego gainterka teraz :D
Przyczyny bólu głowy szukaj gdzie indziej, może te upały, może jakiegoś mocniejszego trunka walnąłeś, lub piwko na upale ?;)

Odnośnie drugiej części dotyczącej treningów domu. Ekspertem nie jestem, ale na 99% nie osiągniesz zamierzonych efektów ćwicząc bez sprzętu. Ćwicząc w domu (bez sprzętu) możesz poprawić kondycje, wydolność, delikatnie porzeźbić mięśnie, ale nie sprawisz by one urosły nawet wspomagając się najlepszymi odżywkami.

Poczytaj o treningu w domu w tym temacie:
http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_...2-t359947.html

Przeciez nigdzie nie pisalem ze mnie bolala glowa :):) Pisalem ze umieralem bo mialem temperature i czulem sie jakbym zjadl starego kapibara o wadze 30kg, zoladek , brzuch prawie zyganie...

Svartis 31.07.2010 20:03

Żarł ktos z Was mutant massa o smaku ciastko z kremem?
Zastanawiam sie czy mam jakiegos lewego mutancika czy faktycznie ten smak smakuje tak że po pierwszym łyku polecialem to wypluć? Męczę to juz tydzien i raz miałem przyjemnosc go zwrócić. Pytam bo słyszałem ze mutanciki mają dobrą sławe jesli chodzi o smak...

Blondas 31.07.2010 21:03

Jem, dla mnie zajebisty, z woda jak i z mlekiem

Proud 31.07.2010 21:06

Mój kumpel miał i mi tam smakował. :) Ale kolega się żalił że pod koniec cyklu smak się znudził.

Lysy 01.08.2010 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Svartis (Post 949640)
Żarł ktos z Was mutant massa o smaku ciastko z kremem?
Zastanawiam sie czy mam jakiegos lewego mutancika czy faktycznie ten smak smakuje tak że po pierwszym łyku polecialem to wypluć? Męczę to juz tydzien i raz miałem przyjemnosc go zwrócić. Pytam bo słyszałem ze mutanciki mają dobrą sławe jesli chodzi o smak...

Daruj sobie. Miałem tego gainera i to była strata kasy. Smak znośny, ale szybko wywietrzał. Generalnie firma PVL ma bardzo złe opinie na polskich i zagranicznych forach:

http://forumsportowe.us/viewtopic.php?t=36&start=795

Mocny 02.08.2010 22:44

heh no zgadzam sie ze troche przereklamowany ten mutant , ale zle opinie ?

od kilku lat jest w polsce na chama pimpowany, zaczelo sie od forum animalpaka , i opinie wlasnie kraza az za dobre na to co ten produkt soba reprezentuje

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl