![]() |
Jeśli nie chcesz płacić za neta, to wyłącz przesyłanie danych. Wtedy będziesz miał neta tylko wtedy, gdy będziesz w zasięgu WiFi. Zaleta jest taka, że nie musisz się obawiać, że Ci się telefon sam gdzieś połączy (np. na fb czy maila) i zeżre transfer. A jak jesteś poza zasięgiem sieci WiFi, a potrzebujesz neta, to włączasz przesył danych i korzystasz (i płacisz). Są widgety, które z poziomu głównego ekranu łatwo włączać i wyłączać przesył danych, polecam poszukać.
|
Jak to jest z formatowaniem nowych baterii? Różne są w internecie opinie. A wy jakie macie z tym doświadczenia?
|
dawniej wszyscy mówili ze należy formatować baterie, teraz ostatnio jak kupowałem telefon gościu mówił ze w nowych modelach nie trzeba tego robić.
Ja nie robiłem tego dawniej i nie robiłem teraz ale specjalistą nie jestem więc prosze się nie sugerować ;) |
powoli rozglądam się za telefonem, chcę żeby nie był dotykowy! Miał dobrą baterie i może byc przyzwoity aparat (jednak nie potrzebuję rewelacji) może też być GPS. Przyzwoita cena za ok 400 może być mniej. Znajdę coś?Czy treaz tylko macane telefony robią?
|
TSW Fanatyk mojej żonie ostatnio kupiłem HTC chacha i ma co prawda dotykowy ekran, ale większość rzeczy można zrobić tradycyjnie plus do tego pełna klawiatura i dobry aparat. Sam ostatnio dostałem firmową E5, ,ale to jedno wielkie nieporozumienie. Nokia skończyła się dawno temu. Nie ma się co bać dotykowych ekranów, ale żeby to dobrze działało to trzeba mieć iphona. Mimo wielu ograniczeń, na prawdę ten telefon bije wszystkie dotykowce innych firm.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Do właścicieli wave'a i wave'a II, bo wyszła nowa wersja bady. To jest oficjalna wersja? Wgrywając ją samemu traci się gwarancje?
|
Cytat:
|
jakis dobry telefon od 400 do 500 zl z tych nowszych potrzebuje szybko kupic . doradzicie?
|
Samsung Galaxy Ace, Zte Blade, HTC Wildfire S, LG Swift P500 Plus.
|
Samsung Galaxy I5800 posiada ktoś ?
Jakie opinie o tym telefonie ? |
Galaxy Ace użytkuję - jestem zadowolony. Solidny telefon z Androidem, a więc daje spore możliwości. Polecam kupić jednak folię na ekran, bo łatwo się rysuje.
|
teraz trudna sprawa, potrzebuje telefonu nie do zajeb*nia, e51 grzecznie sluzyla 3lata ale jej czas dobiegl konca, potrzebuje telefonu ktory moze spadac, wpadac do wody, gładzi, nie straszny mu kurz, ogień ani trzęsienia ziemi ;)
+opcjonalnie może też mieć aparat 5mp ale to już mniej istotne ;) |
Polecam Nokie 3410 :) Telefon nie do zajechania. Moja ma 8 lat i przeżyła nawet wbijanie gwoździ. Łatwo się czyści, elegancko ściągana obudowa + Nieśmiertelny Snake :) Nie wiem jak z wpadaniem do wody bo nie testowałem.
|
Nie ma fanów Blackberry? Mam 9700 Bold - najlepszy telefon jaki kiedykolwiek miałem. Świetna jakość połączeń (Nokia odpada), trwały solidnie wykonany, genialna klawiatura qwerty o emailu nie wspomnę bo to klasa sama w sobie. Używam telefonu do rozmów emaila i internetu i zaryzykuje twierdzenie, że nic lepszego nic Blackberry nie używałem.
|
Cytat:
SAmsung Solid, kolega fcz1985 sprzedawał takiego na forum u nas w kupie/sprzedam/zamienie |
Proszę o opinie użytkowników telefonów:
Samsung Wawe 533 Samsung I5800 Galaxy Plusy/minusy :) |
Ja poproszę o opinię telefonu SE Xperia Mini Pro - przede wszystkim jak sprawuje się bateria , suwaki klawiatury ( czy szybko się "wyrabiają") i ogólnie jak się telefonik sprawuje :)
|
Cytat:
|
Cytat:
+ Klawiatura QWERTY + WLAN w standardzie "N" + Pojemnościowy wyświetlacz - System BadaOS - wg. mnie to taka usprawniona JAVA (usprawniony badziew) - Kiepski procesor (312MHz to nieraz za mało na zwykłe telefony nie-systemowe) - Niekompatybilność niektórych aplikacji (nie dość że na Badę jest tylko ok. 1 000, to 3/4 z nich na Wave533 nie działa) i5800 Galaxy: + System Android + WLAN w standardzie "N" + Pojemnościowy wyświetlacz + Wystarczający procesor (667MHz) i RAM (256MB) + Obsługa DivX/XviD bez konieczności instalowania czegokolwiek + Bluetooth 3.0 +/- Android 2.1 (aczkolwiek podejrzewam, że można wgrać modowany nawet 2.3.5) - ale dla zwykłego użytkownika pewno 2.1 wystarczy ;) +/- Dotykowe klawisze wstecz/menu... Dla mnie to wada, wole fizyczne |
Cytat:
Cytat:
Dziękuje Panowie za odpowiedź i ocenę telefonu, wybrałem model i5800 i zobaczymy jak to będzie wyglądało, teraz mam takie pytanie, bo samsung nie wykrywa mi karty pamięci z nokii, czy konieczne jest sformatowanie karty, nie chciałbym tego robić, ponieważ mam tam parę ważnych rzeczy. Czy ma znaczenie fakt, że na nokii, karta była chroniona hasłem ? Jeżeli tak, to gdzie szukać tej funkcji w samsungu :) Sorry, że tak pytam ale jeszcze go nie rozgryzłem do końca :D Pozdrawiam. |
szukam telefony glownie do dzwonienia, smsow i przegladania netu.
wifi i gps - mile widziane. aparat, jakies wypasione muzyczne sprawy - nie wazne. klawiatura zwykla albo w ostatecznosci qwerty. byle by nie dotykowy i nie skladany, wysuwany. zwykly - block cena do 1000 zl. co polecacie? p.s. i zeby zmiescil sie w kieszeni :) |
Cytat:
|
no wlasnie E72 to jeden z typow. ew. E6
ma ktos moze, ktorys z tych telefonow i moze cos wiecej o nim napisac? |
Czy w nokii n8 da wymienić się system operacyjny, tak aby telefon przy tym nie stracił ??
Zależy mi głównie na zachowaniu wszystkich multimediów, m.in. dobrego aparatu. |
Kończy mi się umowa w T-mobile i będę ją przedłużał. Szukam jakiegoś telefonu i mam do was pytanie. Do tej pory mam Nokie 6303 classic i jestem bardzo zadowolony, ale telefon ma już 2 lata, jest strasznei porysowany. Bateria jest super bo trzyma w zasadzie min. 3-4dni. I szukam czegoś podobnego, tylko z Wifi. Niechce żadnej klapki, ani nic takiego.
Aparat tak min 3,2mpix, do tego mocna bateria i Wifi. Znacie coś takiego? No i oczywiście cena jak najmniejsza. |
Miał ktoś z Was do czynienia z HTC Desire Z? Warto go wziąć?
|
Panowie pytanko....Czy oplaca sie brac Blackberry 9780 czy moze Nokie E6 lub E72 ? chodzi mi zeby bateria trzymala bardzo dlugo, Wifi, dosc dobry aparat i obudowa zeby sie nie rysowala. Jak ktos mial stycznosc z tymi telefonami to moglby napisac wszystkie za i przeciw :)
|
Cytat:
http://www.dobreprogramy.pl/Nokia-E6...kul,27732.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl