Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Afery w polskiej piłce.. korupcja, przekręty itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1531)

RuczajIII 15.04.2009 18:12

flamengista, Kaliciak owszem, był idolem trybun ale w II lidze!!!!! nie pamiętasz jak "uciekł" z Wisły po awansie do ekstraklasy z powodu $ ? Kali to nie jest prawdziwy Wiślak, nie obrażaj takich zawodników jak np. Kulawik.

flamengista 15.04.2009 19:16

No ale pamiętam jego bramki w drugoligowych (?) derbach i świetnie bite rzuty wolne.

Nie ma sensu debatować nad tym, czy jest prawdziwym Wiślakiem. Na pewno jednak jest zawodnikiem, który lwią część swojej piłkarskiej kariery spędził na Reymonta, co więcej - z pożytkiem dla klubu i kibiców.

W tym sensie pisanie o Kalim jako o "byłym zawodniku Wisły Kraków" jest w pełni uprawnione.

kohprzem'68 15.04.2009 19:18

Kaliciak po raz drugi wrócił na Reymonta już jak Wisła płaciła dobrą kasę więc z sentymentem do klubu to miało mało wspólnego , ale nie o tym chciałem razi mnie i wnerwia używanie przez tvn i inne itijowskie pomioty wizerunku klubu herbu Wisły SSA jak i nazwy głownego inwestora Telefoniki Kable w materiałach filmowych oraz zdjęciach szkoda że władze klubu nie zajęły stanowiska w tej kwestii bo jest to jakieś naruszenie dobrego imienia klubu spółki czy firmy .
Dziwnym trafem przy każdej okazji dotyczącej afery korupcyjnej aby wygenerowac bardziej chwytliwego niusa wycierają sobie gębe Wisełką .

gigant 15.04.2009 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kohprzem'68 (Post 709276)
Kaliciak po raz drugi wrócił na Reymonta już jak Wisła płaciła dobrą kasę więc z sentymentem do klubu to miało mało wspólnego , ale nie o tym chciałem razi mnie i wnerwia używanie przez tvn i inne itijowskie pomioty wizerunku klubu herbu Wisły SSA jak i nazwy głownego inwestora Telefoniki Kable w materiałach filmowych oraz zdjęciach szkoda że władze klubu nie zajęły stanowiska w tej kwestii bo jest to jakieś naruszenie dobrego imienia klubu spółki czy firmy .
Dziwnym trafem przy każdej okazji dotyczącej afery korupcyjnej aby wygenerowac bardziej chwytliwego niusa wycierają sobie gębe Wisełką .

Dokładnie, te same media po aresztowaniu Wdowczyka, przedstawiały go jako byłego trenera Polonii i Korony, o Legii nie wspominając. Nawet gdzies był przesmiewczy artykuł, że ITI wymazało Wdowczyka z historii klubu. Wiadomo jakim nośnikiem dla takich rewelacji jest użycie nazwy "Wisła Kraków", jednak klub powinien stanowczo zareagować.

Nieoceniony w takich akcjach był łrzecznik tysiąclecia J. Jurczyński.

mic 16.04.2009 14:18

Były piłkarz Legii i Widzewa zatrzymany
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Awe 16.04.2009 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 709562)
Były piłkarz Legii i Widzewa zatrzymany

Kiedyś strzelił nam dwie bramki w przegranym u siebie meczu z Pogonią. Ostatnie 3 "strzały" z Wrocławia to głośne nazwiska, ciekawe kto następny.

Maciejj 16.04.2009 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 709274)
No ale pamiętam jego bramki w drugoligowych (?) derbach

przypomni mi, bo ja ich nie pamietam

AYALA 16.04.2009 21:46

Kali nastrzelał tych bramek troche dla Wisły, szczególnie w 2 lidze.Tu bramki z meczu z Bałtykiem Gdynia
http://www.youtube.com/watch?v=vjPtMKNP_8A

http://www.youtube.com/watch?v=KZwK4Bquz6s&NR=1

Tu bramka z meczu sprzed 14 lat ze Śląskiem w 2 lidze http://www.youtube.com/watch?v=nDynyI1k2pg

Kali strzelał też gole z autu http://www.youtube.com/watch?v=SCLRS...eature=related

Maciejj 16.04.2009 22:33

pytam sie o derbowe:)))))))) zdecydowanie

kaliciaka to i samoboja widzialem ze stalowka na zywo:))))))

1q2 16.04.2009 22:41

Coś się pomyliło koledze - Kaliciaka chyba w ogóle w Wiśle nie było kiedy wojowaliśmy w 2 lidze.
Natomiast coś mi się tli że już w erze Cupiała gdzies w centrum go po pijaku ze spluwą złapali:)

orzeu 16.04.2009 22:43

AYALA zajebiste linki. Z boku jest tego wiecej, spoko wyjazd do Brzeska na przyklad i historyczne flagi :)

Jak to Kaliciaka nie bylo w drugiej lidze? Przeciez nam m.in. awans zapewnił.
W derbach 96 gole strzelal chyba Marzec i samoboja Gora.

darotsok73 16.04.2009 22:45

Z tego co pamiętam Kaliciak w drugiej lidze był najlepszym strzelcem Wisełki . Odszedł w nieładny dla kibiców sposób (trochę podobnie jak Franek :D ) do belgijskiego cieniasa St .Truiden .

Edit
W tamtym sezonie nie awansowaliśmy do pierwszej ligi bo pod stolikiem "wydymali " nas konkurenci :Śląsk:D i ....Amika .
Słynny mecz ze Ślęzą we Wrocławiu. Był to jeden z bardziej korupcyjnych sezonów jakie pamiętam.

1q2 16.04.2009 22:47

W takim razie mi tez się coś pokręciło

No rzeczywiście grał i to oba sezony.Ja myslałem że odszedł po spadku a odszedł dopiero po awansie.

darotsok73 - myślę że to był podobnie korupcyjny rok jak rok wstecz i następny, tyle że nas to dosięgło i mogliśmy się przekonać na własnej skórze jak to wygląda.

szczebrzeszcz 29.04.2009 08:11

Sędzia Wiesław B. zatrzymany przez CBA

Dzisiaj CBA zatrzymała kolejnego arbitra, tym razem z województwa podkarpackiego. Wiesław B. został zatrzymany pod Biłgorajem i jeszcze dzisiaj będzie dowiedziony do Wrocławia, gdzie usłyszy zarzuty korupcyjne.
Przesłuchiwany dziś ma być natomiast zatrzymany ostatnio przez CBA obserwator PZPN Wiesław W.

źródło: pilkarskamafia.blogspot.com

flamengista 29.04.2009 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 709857)
AYALA zajebiste linki. Z boku jest tego wiecej, spoko wyjazd do Brzeska na przyklad i historyczne flagi :)

Jak to Kaliciaka nie bylo w drugiej lidze? Przeciez nam m.in. awans zapewnił.
W derbach 96 gole strzelal chyba Marzec i samoboja Gora.

A (derbowy) mecz o Herbową Tarczę Krakowa (czy jakoś podobnie?). Chyba wtedy Kali strzelił - może nie był to mecz drugoligowy, ale wtedy raczej graliśmy w tej klasie rozgrywkowej. I nie wiem nawet, czy nie był to gol wyrównujący na 1-1.

Aha, to był też mecz który zapadł w pamięci z uwagi na nieszczęsnego kibica Białej Gwiazdy, który pomylił sektory. No i na Kałuży wszedł na sektor gospodarzy w pełnym rynsztunku. Został odesłany jedynie w szaliku Wisły - wszystko transmitowała Telewizja Kraków...

JEDREK76 29.04.2009 17:58

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...e-jagi,1298445

Pierwsze symptomy abolicji (czyt. wprowadzenia bezkarności) "dla klubów"??

Maciejj 29.04.2009 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 717110)

Aha, to był też mecz który zapadł w pamięci z uwagi na nieszczęsnego kibica Białej Gwiazdy, który pomylił sektory. No i na Kałuży wszedł na sektor gospodarzy w pełnym rynsztunku. Został odesłany jedynie w szaliku Wisły - wszystko transmitowała Telewizja Kraków...

tu raczej chodzi Ci o derby z 1996 roku

chyba mnie pamiec nie myli;)

sandbender 29.04.2009 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 717115)
Pierwsze symptomy abolicji (czyt. wprowadzenia bezkarności) "dla klubów"??

Minus 10 punktów to w zasadzie jak odroczona degradacja. Teraz byliby na ostatnim miejscu.

1q2 30.04.2009 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 717110)

To jest prehistoria i nie ten temat ale jak już zostało to poruszone - czy ktoś wie jak na prawde znalazł się tam 'nasz człowiek'.
Byłem na tym meczu, a opowieści zaraz po , różniły się.Słyszałem wersje że koleś poszedł po kiełbaski - mało prawdopodobna, ta opisana przez flamengiste - też ciężko w to wierzyć, szczególnie że Ci co byli, wiedzą że trudno było pomylić sektory - najbardziej realna to taka, też ją słyszałem niedługo po meczu, że chłopak Wiślak, poszedł z kumplem z cracovii na ich sektor i po golu nie wytrzymał presji:>
A jak było na prawdę?

JEDREK76 30.04.2009 00:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 717380)
Minus 10 punktów to w zasadzie jak odroczona degradacja. Teraz byliby na ostatnim miejscu.

Dlatego też piszę "pierwsze symptomy". Następnym krokiem dla klubów zamieszanych w handelek będzie już zapewne całkowita bezkarność, ewentualnie "okraszona" jakąś karą finansową.
Minus 10 punktów w ciągu całego sezonu jest zawsze do odrobienia, tak że nie sądzę aby tego typu karę można było zrównywać odrazu z degradacją.

Genio 30.04.2009 02:09

i nalezy dodac, ze zaszelescily pieniadze wiec bardziej sklonni byli 'zlagodzic kare', w koncu pieniadze zostana w PZPN i oczywiscie warszawakich potrzebujacych osrodkach, jakby nie bylo innych

sandbender 30.04.2009 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 717396)
Dlatego też piszę "pierwsze symptomy". Następnym krokiem dla klubów zamieszanych w handelek będzie już zapewne całkowita bezkarność, ewentualnie "okraszona" jakąś karą finansową.
Minus 10 punktów w ciągu całego sezonu jest zawsze do odrobienia, tak że nie sądzę aby tego typu karę można było zrównywać odrazu z degradacją.

Jeżeli masz rację (a pewnie masz) to z takimi karami pojdą jeszcze ze dwa kluby, potem jakiś klub tylko z karą finansową, a następnie ten klub co to ma rozdwojenie jaźni.
I pewnie wzorem ostatnich jego poczynań sam na siebie doniesie.

JacaTS 08.05.2009 10:54

Cytat:

Ta informacja może mocno zdenerwować wielu polskich kibiców. Otóż panowie z Polskiego Związku Piłki Nożnej przyznali sobie ogromne podwyżki. Prezes PZPN Grzegorz Lato dostanie teraz aż o 22 tysiące miesięcznie więcej.

Wygląda na to, że związek nie przejmuje się kryzysem i wbrew powszechnej opinii uważa, że fantastycznie wykonuje swoją pracę. Lato zarabiał 28 tysięcy miesięcznie - i tak bardzo dużo w kraju, w którym przeciętny obywatel dostaje 10 do 15 razy mniej. Ale członkowie związku uznali, że spisuje się w swojej roli doskonale i zasługuje na podwyżkę - teraz zarobi miesięcznie 50 tysięcy.

Za podwyżką dla Laty automatycznie idzie podwyżka dla sekretarza generalnego związku, Zdzisława Kręciny, który musi zarabiać minimum 75 procent tego, co prezes. I tak Kręcina dostanie teraz miesięcznie 37,5 tysiąca złotych.

To nie koniec. Za każde posiedzenie zarządu PZPN jego członkowie dostaną 2 tysiące złotych. Czyli miesięczną pensję dla wielu Polaków oni otrzymają za parę godzin siedzenia w fotelach i wzajemnego utwierdzania się w przekonaniu o swojej doskonałości. W skali roku dla członków zarządu ma być przeznaczone 450 tysięcy złotych.

W puli prezesa znajdzie się też 400 tysięcy na premier uznaniowe dla lojalnych podwładnych. I 300 tysięcy na nagrody "za działalność społeczną". Aha, jeszcze 400 tysięcy na "upominki poza imprezami".

Za co to wszystko? Konia z rzędem temu, kto jest w stanie uzasadnić podwyżki dla najważniejszych ludzi w PZPN. Tych, których przeciętny kibic w naszym kraju nie znosi najbardziej. Bo nie robią nic dobrego. Decyzję tych panów o przyznaniu sobie większej kasy należy nazwać po imieniu - bezczelność i skandal.
za wp.pl

Szczyt szczytow !!!

Marszałek 08.05.2009 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacaTS (Post 723269)

Szczyt szczytow !!!

Bez przesady,tutaj nie ma jednoznacznych ram płacowych. I tak chłopcy zachowali się ładnie,że nie jebnęli od razu po 100 tysięcy na łeb. Mam do nich duży szacunek za to.

MatMario 14.05.2009 13:29

Sarnat dostał jakieś zarzuty czy jak się ta sprawa wtedy skończyła?

Maciejj 14.05.2009 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 727265)
Sarnat dostał jakieś zarzuty czy jak się ta sprawa wtedy skończyła?

zarzyty są, zwolniony po przesłuchaniu

mic 27.05.2009 10:47

Żmijka 22.06.2009 23:13

Przy okazji newsa o pierwszym treningu Wisły Płock i new trenerze, w ostatnim akapicie mamy tak owe zdanie:

Cytat:

Wisła Płock jednocześnie informuje, że trener Kubicki podpisał już wymagane przez PZPN i klub antykorupcyjne oświadczenie.
Rozumiem, że to taki żarcik ? Malutki, niewinny ... mało zabawny ?

63624 10.07.2009 11:44

Cytat:

Sławomir M., były reprezentant Polski, zatrzymany pod zarzutem korupcji w polskim futbolu - dowiedziało się Radio Wrocław.
http://www.polskatimes.pl/gazetawroc...ji-w,id,t.html

Jaroo1 10.07.2009 11:59

jak brzmi pełne nezwisko tego pana??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl