Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Jaroo1 10.07.2009 18:30

proponuje wielkich rozkminek co co transferow, pozyczek od Cupiała itd itd nie robic bo to sensu nie ma. Tylko se czlowiek nadzei narobi, pomysli se ze moze byc pieknie a wcale to co pisza te szmatławce nie ma miejsca. Wczoraj psozło to info ze zaprezentujemy 5 piłkarzy, Kirma, Gargułe, Braza, Nurkovicia i jedna niespodzianke, i co, i dupa ;/ Nie wiem co za ludzie bez honoru w tych gazetach pracuja zeby tak zmyslac oby tylko poczytnosc zyskac ;/

63.5 Kg 10.07.2009 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 759845)
a czytałeś chociaż tego news'a?

Zaskocze Cie i i powiem tzn. napisze ze czytalem i nic takiego nic tam nie pisze.
Jedyne co jest napisane to to ze zawiesza kariere...

Dziekuje za uwage...

Krzyma 10.07.2009 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _barszczu (Post 759825)
Niedzielan w Ruchu?

http://niebiescy.pl/?id=4585

Oddać Niedzielena i wziąźć Sadloka.

Wojtas 10.07.2009 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 759651)
Tak owszem masz racje, ze kadre na dzien DZISIEJSZY mamy dosc waziutka. Ale nie zapominajmy o jednym to nie jest koniec okienka i nie koniec transferow. Poza tym, patrzac na posty wielu z was to mozna dojsc do wniosku ze nie wazne kogo by kupic byleby bylo uzupelnienie skladu na wypadek kontuzji kartek itp itd. Od uzupelniania skladu sa gracze z mlodej ekstraklasy, natomiast widac to ze Wisla nie chce sprowadzac pilkarzy slabych. Ale tez czesto nie moze sie porozumiec czy to z klubem czy to z Pilkarzem(vide Bozok). A pieniedzy tez nie mamy az tak zajebistych zeby szastac nimi na lewo i prawo. W moim odczuciu kadra na Levadie jest wystarczajaca moge nawet powiedziec ze moglibysmy wystawic w tym dwumeczu Mloda Ekstraklase a i tak bysmy wygrali bo Levadia mimo 6 tytulow w ostatnich 10 latach nie imponuje mi(my mamy wiecej), a i liga nie jest szczegolnie mocna. I to nie jest lekcewazenie rywala. Ja po prostu obiektywnie oceniam poziom ich ligi i tego zespolu.

Ok zgadzam sie ze to co mamy na Levadie i miejsce na pudle w Polsce powinno wystarczyc.

Ale jesli chceby walczyc o LM a byc moze o bardziej relany cel grupe LE,to na 3 rundzie na taki Salzburg juz niekoniecznie a odpadniecie w tym momencie moze wsyztkich drogo kosztowac.

No chyba ze jest z gory zalozone ze ten rok"zimujemy" bo beda inne wydatki ,i transferow juz nie bedzie.

koyoot 10.07.2009 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 759869)
Ok zgadzam sie ze to co mamy na Levadie i miejsce na pudle w Polsce powinno wystarczyc.

Ale jesli chceby walczyc o LM a byc moze o bardziej relany cel grupe LE,to na 3 rundzie na taki Salzburg juz niekoniecznie a odpadniecie w tym momencie moze wsyztkich drogo kosztowac.

No chyba ze jest z gory zalozone ze ten rok"zimujemy" bo beda inne wydatki ,i transferow juz nie bedzie.

A czy ja napisalem ze juz konczymy transfery "bo nie ma sensu", "bo nie ma kasy"? NA TEN MOMENT, zeby przejsc tylko Levadie. Zyskalismy na czasie poniekad w ten sposob.do 3 rundu jeszcze transfery beda zobaczycie.

matizaq 10.07.2009 20:47

Brawo Bednarz! Czyli to była ściema z zawieszeniem kariery .. Miała być niespodzinka i jest !

Wizard 10.07.2009 20:47

Nie ma to jak wierzyć gazetom - jeszcze dziś rano Jop kończył karierę :lol:

Przemoo 10.07.2009 20:47

Jop ładnie jeszcze tylko 3 wzmocnienia na 4 dni przed 1. meczem i jest dobrze :)

WISŁA 1906 NH 10.07.2009 20:49

I bardzo dobrze że z nim podpisali : ) mam nadzieje że to jest kontrakt 1 rok + 2 lata kolejne. Ja w Jopie widze świetnego zmiennika dla Głowy i Marcelo, sezon długi myśle że Jop w tym sezonie zagra około 15 - 20 meczy chociażby w pucharze ekstraklasy, pucharze polski i lidze polskiej gdy któryś z naszych podstawowych środkowych będzie potrzebował odpoczynku. Teraz czekajmy na jakiegoś prawego obrońce i nie będzie źle :P

Skynet 10.07.2009 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinugorek (Post 759954)
tylko żeby wysłali ruscki ten certfikat żeby mógł grac z Levadią bo obrone to mamy kruchą

Z Levadią i tak nie zagra juz zgłosili skład

Karherop 10.07.2009 20:51

Jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma . Z dwojga złego wolę lepiej trzymać Jopa na rezerwie niż jakiegoś juniora . Przy naszym stanie obrońców nie powinniśmy narzekać . Bardzo dobrze że podpisali tylko roczną umowe , chociaz spodziewałem się 2-letniej .

Lukasz TSW 10.07.2009 20:52

Noto teraz bedą płacze po co on przychodził? ludzie ja niewiem co z wami dopiero był płacz ze zostalismy z 3 obroncami

KOMINEK 10.07.2009 20:53

Może być tak że z Głową jest coś nie dobrze i dlatego tak długo przekonywali Jopa aż się zgodził obym się mylił

Wizard 10.07.2009 20:53

Do wtorku można wymienić graczy na mecz z Levadią, nie powinno być problemu aby Mariusz był zgłoszony. Dobry ruch transferowy!

emjot 10.07.2009 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 759969)
Może być tak że z Głową jest coś nie dobrze i dlatego tak długo przekonywali Jopa aż się zgodził obym się mylił

no i tego się właśnie obawiam...
Sobol już wrócił a o Głowie cisza....

brylant17 10.07.2009 20:56

hahaha ale ładnie zagrał najpierw kończy kaiere a teraz podpisał z Wisełka powodzenia Mariusz :D

Adasss 10.07.2009 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skynet (Post 759963)
Z Levadią i tak nie zagra juz zgłosili skład

Z tego co na forum pisano można zrobić jeszcze przed meczem jedną zmianę za kontuzjowanego zawodnika.

Przemoo 10.07.2009 21:03

Chłopcy ja nie chce narzekać ani siać poruty, bo sam uważam, że jedno drugiego nie wklucza, ale:
ciekaw jestem jak sie ma ta 100% opcja wypozyczenia Braza z pierwokupem do podpisanego Jopa...

Nuitari 10.07.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CLEBERTS (Post 759961)
po co komu jakiś JOP ile on ma już lat 38? Marcelo sto razy lepszy

31 lat... Doświadczony obrońca, który nie jedną murawę gryzł.
Jeżeli ominą go kontuzje raczej nie zejdzie poniżej pewnego poziomu.
Wiek jak na obrońcę również nie taki zły, spokojnie 4 lata gry na wysokim poziomie przed nim jeszcze.
Ile lat miał Cleber, który grał jeszcze w Wiśle nie aż tak dawno temu?

felipe 10.07.2009 21:12

Dobry ruch.

31 lat - jak na obrońcę wiek idealny.
Spore doświadczenie.
Za darmo.

A i nie zapomnijmy, że na środku mamy szrota Głowę...

anthony09 10.07.2009 21:13

Jop ok tylko co z BRAZ-em ?? Tylko żeby nie było tak, że jeżeli nie możemy pozyskać Braza to mamy Jopa ;/
bo to jest wersja drugorzędna ;/ Teraz czekamy na Braza i Nurkovicia ;) Mam nadzieję że wreszcie okaże się że odejści Niedzielana jest możliwe i spowoduje to zwolnienie kasy dla innych (m.in. solidnego napastnika)

Nehiar 10.07.2009 21:14

Trochę jestem zmieszany tym ... No ale zobaczymy, gorszy od Bosackiego, czy innych ligowych obrońców na pewno nie jest.

PasiorWKS 10.07.2009 21:17

A ja się cieszę z tego transferu. Mimo wszystko 83 mecze w lidze rosyjskiej to dobry wynik, poza tym Jop w reprezentacji grał czasami naprawdę fajnie, mimo to ludzie pamiętają go z meczu z Austria i Serbią. Oby jeszcze załatwili tego Braza i będzie dobrze.

63.5 Kg 10.07.2009 21:19

Juz to mowielm ...Jop jest naprawde dobrym uzupelnienem skladu.
Wiec nie ma co narzekac bo od przybytku nikogo jeszcze glowa nie bolala.

A w tej sytuacji mozemy lasnie zobaczyc rzetelnosc wszystkich portalisportowych,gazet i wszystkich innych zrodel...brawo dla portalu futbol.pl za niby zawieszenie kariery przez Jopa...
Takie wlasnie macie pojecie o tym wszystkim pismaki zesrane...

arturtsw 10.07.2009 21:22

Dokładnie... Po prostu bardzo solidny zmiennik, powtarzam zmiennik. Przyda się bez dwóch zdań:) będzie grywać w Pucharze... Ekstraklasy;) Jeszcze Braza, Nurkovicia i napadziora i będzie dobrze. Ba, bardzo dobrze;)

flamengista 10.07.2009 21:23

Wszystko fajnie, tylko mnie trochę martwi ta kwestia osobistych problemów Jopa.

Jeśli to ściema, będąca elementem negocjacji transferowych - to ok. Jeśli nie, to jest powód do obaw - bo zawodnik gra dobrze jak może się koncentrować wyłącznie na piłce.

Żeby była jasność - o klasę sportową Mariusza jestem spokojny. Martwi mnie jego ew. kondycja psychiczna.

PasiorWKS 10.07.2009 21:23

Mam przeczucie że to nie jedyna niespodzianka dziś wieczorem. Oficjalna coś nie chce się uruchomić :D
Edit: Chyba jednak się myliłem ;]

skeba 10.07.2009 21:28

Może oficjalna poinformowałaby co z tym Brazem, miał przechodzić testy i nikt nic nie wie.
Jop może być, zawsze lepiej jak kogoś sprowadzają.

KisieL90 10.07.2009 21:28

brawo. To już mamy 4 zdrowych obrońców. :D

o ile go zdrowego zakontraktowali. ; )

westersyl 10.07.2009 21:29

Mam nadzieję tylko, że Głowa się nie wysypał na dłuższy czas...
Na początku byłem przeciwny temu transferowi ale Jop naprawdę może okazać się przydatny.

Zakontraktowanie Jopa owiane jest jakąś tajemnicą, ciekawe czy zostanie to wyjaśnione.

WislakP 10.07.2009 21:30

Jakiś czas temu pisaliście że martwi Was iż Skorża w żadnym z wywiadów nie wspomina o konieczności pozyskania stopera.

Martwiło Was też że nie sprowadzamy Polaków.

A jednak niektórym Jop nie pasuje. Bez komentarza,

Ja jestem zadowolony. W sumie kogoś takiego szukaliśmy.

Myślę że akurat w PE to on za wiele nie zagra, tam grają młodzi. On będzie grał w przypadku kartek i drobnych kontuzji (poważnych nawet nie dopuszczam do myśli).

Nie widziałem go jeszcze na prawej stronie. Szkoda że nie ma więcej sparingów bo Skorża mógłby go tam sprawdzić. Trudno.

PS: Aha, w sumie to nadal nie mamy obrońcy, bo Jop zaczynał karierę na ataku :)

gigant 10.07.2009 21:31

Bardzo dobra wiadomość. Jop będzie gwarantem, solidnego poziomu w obronie. Jeszcze tylko lub aż, bramkarz, prawy obrońca i wysoki napastnik. Moim marzeniem jest Rasiak, ale dla nas niestety chyba nieosiągalny.

Joaquin 10.07.2009 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 759987)

Za takie stwierdzenie należy sie odpoczynek od tego forum. Nie dajmy się ponosić emocjom. Arkowi sie należy szacunek, dużo większy niz powyżej zaprezentowany.

Żeby nie odbiegać od tematu. Dobrze sie stało. Jeszcze będziemy mieli dużo pożytku z Jopa, a i w Rosji mniej wulgarne będą transmisje.

emjot 10.07.2009 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 759987)
Dobry ruch.

31 lat - jak na obrońcę wiek idealny.
Spore doświadczenie.
Za darmo.

to jest tekst na ban
żenuła

wojownik87 10.07.2009 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 760011)
Mam nadzieję tylko, że Głowa się nie wysypał na dłuższy czas...

Glowackiego wczoraj widzialem po treningu i troche na noge kulał.

A druga sprawa , nie zauwazyliscie ze Maczynskiego nie ma?? Nie wiem, czy to prawda bo nikt jej nie potwierdzil, ale podobno dostal wolna reke w poszukiwaniu klubu...

rozan 10.07.2009 21:40

Cieszy przyjście tak doświadczonego obrońcy! Cieszy mnie też mała ilość psioczenia na wiek Jopa (nadal mam w pamięci co się działo jak przyszedł Cleber).

Ciekawe co dalej ;)

Ejdzbiol 10.07.2009 21:41

A tak narzekaliście! Naprawdę zachowujecie się jak praczki. Głowa złapał lekką kontuzję i od razu: A jednak Jop się przyda. xD Ja od początku wiedziałem, że prędzej czy później posypie nam się obrona i potrzebny nam jest jakiś doświadczony defensor. Mój skład defensywy na Levadię jeśli nie wyleczy się Głowacki: Jop, Marcelo, Diaz, Brożek. Źle? A wolicie Łobodzińskiego? xD

brylant17 10.07.2009 21:41

Ja bym proponował jedno od kilku userów przeprosić p.Bednarza bo kilku dzisiaj oraz wczoraj najeżdżało na niego....

Snow 10.07.2009 21:42

Hehe, nasi działacze przyjęli chyba za taktykę podpisywanie kontraktów w momencie gdy wszyscy w okół (media, kibice itd.) myślą, że jest już "po ptokach" i do danego transferu napewno nie dojdzie ;)

Ja się cieszę, Jop okrzepł w Rosji i jest w tej chwili dużo lepszym zawodnikiem niż był gdy z Wisły odchodził.
Będzie dobrze!

A wszystkim narzekającym i mającym obawy pragnę przypomnieć, że pozyskaliśmy Jopa za darmo w dodatku podpisał kontrakt roczny, a więc nawet w przypadku słabej formy powyższego nie tracimy praktycznie nic.

Ajax 10.07.2009 21:43

Doświadczony obrońca a nie eksperyment z młodziakiem. Bardzo dobry ruch:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl